Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szedik a bent maradt (3 db)

Hogyan szedik ki a bent maradt varratot?

Szülés után 4 nappal kiszedték a varratokat.De nemrég észrevettem,hogy a gátrészél lóg egy cérnadarab(vagy nem tudom,mivel varrtak össze).Nem tudom,hogy szedi ki az orvos,és hogy mennyire fog fájni.

Legjobb válasz: Szerintem ugyan annyira fog fájni mint a többi varrat kiszedése.Menj el dokihoz és elintézi,nem szabadott volna így elengedniük hogy lóg belölled a "cérna".Nem lehet hogy felszívódó mert az kipotyog?!

Szerintem ugyan annyira fog fájni mint a többi varrat kiszedése.Menj el dokihoz és elintézi, nem szabadott volna így elengedniük hogy lóg belölled a "cérna".Nem lehet hogy felszívódó mert az kipotyog?!
A kérdező hozzászólása: Elvileg nem felszívódó a varratom.De amikor kiszedte a doki, az nagyon fájt, most még ráadásul "rágyógyult" a bõr is, gondolom jobban fog fájni.Azért félek ennyire a fájdalomtól, mert a szülés nagyon megviselt és már csak jót szeretnék érezni ott lennt:)

Milyen orvosok vannak? Elmentem a suli nőgyógyászához, hogy gyógyszert szeretnék íratni. Erre hölgy aki bent ült megkérdezte, hogy szedek e vmilyen gyógyszert hajlamos vagyok e hízásra. Végül már csak annyit észleltem kezembe a recept, yasminelle.

Majd mondta várjak hogy a dr. úr is aláírja, mert h kiderült a hölgy csak az asszisztens volt. Serintetek ilyen egy jó orvos?Nagyon kiborultam, hogy egy asszisztens dönti el mit szedjek, és mi jó nekem. Meg se akart vizsgálni, mert h sokan vannak még menjek akkor külön orvoshoz a vizsgálatot szeretnék erre neki nincs ideje.

Legjobb válasz: Hm nem semmi. Szerintem keress egy másik nõgyógyászt fel. Nekem az volt az elsõ mikor mentem és mondtam, hogy gyógyszert szeretnék iratni, hogy megvizsgált. Aztán kérdezõsködött stb.

Hm nem semmi. Szerintem keress egy másik nõgyógyászt fel. Nekem az volt az elsõ mikor mentem és mondtam, hogy gyógyszert szeretnék iratni, hogy megvizsgált. Aztán kérdezõsködött stb.
Nekem volt vér vizsgálat is, és bár arra már nem emlékszem, de lehet hogy vizelet vizsgálat is.
nekem ugyan ez volt, csak sztk-ban.érdekes.az asztalra kell csapni, ha az embert azt akarjah normálisan viselkedjenek vele.
Mostanság már sajnos legtöbbször így hasraütésszerûen írják ki a foggátlókat. érdeklõdj körbe, ki ismer lelkiismeretes, normális nõgyógyászt, és menj el hozzá.
Bizony a személyre-szabott egyre inkább azt jelenti, hogy a nõgyógyász személyére szabott, nálunk szinte mindenki ugyanazt szedi aki odajár. Én már szedtem többfélét, mikor panaszkodtam a mellékhatásokra, akkor is egyszerûen írt egy másikat, ami eszébe jutott vagy közölte, hogy az nem attól van. Legutóbb a belarával volt egy csomó gondom, elsoroltam neki a fél tájékoztatót aztán meresztgette a szemét, hogy az a gyógyszer jó, biztos nem attól van. Pfff. Én elmentem magán dokihoz, bár nem mindenki teheti meg, de évi egy rákszûrésnek az árát kibírom, ha panaszom van, tudom, hogy nem csak bekukkol és hasra ütés szerûen ad valami kúpot ami vagy jó vagy nem (nekem ezt csinálták az sztkban, semmi kenet vagy ilyesmi), a gyógyit meg felírja és ha jó a receptírás miatt nem kell fizetnem, íratom tovább a házi orvossal.
Az összes fogamzásgátló JÓ! Az, hogy mit ír az orvos vagy aszisztens (aki megjegyzem lehet, hogy fõiskolát végzett diplomás ápoló tehát nagyon is ért a dolgához) csak attól függ melyik gyártó fizeti le jobban.Másodlagos, hogy 40kg vagy 140 kg vagy. Attól függ mennyi hormon kell.
A kérdező hozzászólása: Természetesen elmentem magánorvoshoz utána, aki szintén ezt a gyógyszert írta fel, illetve kettõt ajánlott és én választhattam. De ez a doktor elküldött vérvételre, vizeletvizsgálatra, kitöltetett velem egy ûrlapot, kérdésekkel(volt a cukorbeteg a családba...)
Jobb, ha elmész egy normális orvoshoz. Csak úgy, vér-és vizeletvizsgálat nélkül nem szabadna fogamzásgátlót felírniuk...
Vér és vizelet vizsgálatból nem fogja megállapítani, hogy milyen gyógyszer kell neki, meg mennyi hormon, csak megnézi, hogy jó-e a mája, veséje, meg hajlamos-e trombózisra. Attól még akármit felírhat neki, azt nem tudja megállapítani.

Ha valaki már kb másfél éve szed rendesen (tehát mindig ugyanabban az idõben, plusz-minusz 10perc) fogamzásgátló tablettát, akkor arra lehet mondani, hogy 99, 99%-os a hatása?

Legjobb válasz: Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99,99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.

Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99, 99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.
Ezek a dolgok nem jelentenek egymagukban semmit. Igen, kell a gyógyszert rendszeresen szedni, mindig nagyjából egy idõben kell bevenni, nem lehet egyetlen szemet sem kihagyni. Viszont köze nincs a hatásához, hogy ki mennyi ideje szedi. Ugyanis a mai fogamzásgátlók sokkal kisebb hormonmennyiséget tartalmaznak, így akár 1 nap alatt képesek kiürülni, ezért lehet gond, ha csak egyetlen tabletta is kimarad. A mai tabletták mellett, akár az elsõ tabletta mentes hónapban is teherbe lehet esni. És még számos dolog hatással lehet a fog. gátló hatására. Hiába szedi valaki rendszeresen, ha a gyógyszerbevételt követõ 4 órában hányt, vagy kifejezetten hányása, hasmenése van. Ilyen esetben ha nem pótolja a fel nem szívódott szemet, akkor is csökkenhet a gyógyszer hatása. Ha ilyen esetekben nem alkalmaz bizonyos ideig kiegészítõ védekezést, megint csak terhes lehet. Ha antibiotikumot, bizonyos nyugtató hatású szereket szed, és mellette nem alkalmaz kiegészítõ védekezést, megint csak nõhet a terhesség esélye. Ha valaki a gyógyszer elsõ levelébõl hagy ki szemet véletlenül, vagy csökken a hatás, akkor a gyógyszermentes szünetben is eshet teherbe. Szóval sok mindenre oda kell figyelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!