Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szedik a (1886 db)

Hogy szedjebe a fogamzásgátlot?

Barátn?m elkezdi szedni,de nem érti hogy ha szerdán elkezdi pl szedni. akkor a hétf? keddivel mi lesz. mikor szedje be. mer h uyge a napok mellé vannak a a gyogyszerek.

Legjobb válasz: mit szed, mi a neve a gyógyszernek? amúgy ha mondjuk a szerdával kell kezdeni, és kimarad a hétfõ-kedd, akkor azt akkor kell bevenni, amikor a végére ért a levélnek. gondolom egyfázisut szed, és 21 darabosat. akár kezdheti a hétfõvel is szerdán, azok a napok csak azért vannak ott h megkönnyítsék a szedést, azaz h mindig tudd hol jársz éshogy bevetted e már az aznapit. mivel egyfázisú, mindegyik tablettában ugyanannyi hatóanyag van, ezért tökmindegy h milyen sorrendben szedi. de azért írd meg h mit szed, nehogy hülyeségeket beszéljek :D

mit szed, mi a neve a gyógyszernek? amúgy ha mondjuk a szerdával kell kezdeni, és kimarad a hétfõ-kedd, akkor azt akkor kell bevenni, amikor a végére ért a levélnek. gondolom egyfázisut szed, és 21 darabosat. akár kezdheti a hétfõvel is szerdán, azok a napok csak azért vannak ott h megkönnyítsék a szedést, azaz h mindig tudd hol jársz éshogy bevetted e már az aznapit. mivel egyfázisú, mindegyik tablettában ugyanannyi hatóanyag van, ezért tökmindegy h milyen sorrendben szedi. de azért írd meg h mit szed, nehogy hülyeségeket beszéljek :D
A kérdező hozzászólása: yasminellét szed. és 21 tabisat.
na...igen, szóval ha szerdán kezdi, egészen addig kell szednie míg benem szed 21 darabot. a 21 darabnak mindig megkell lennie. szóval ha elkezdte szerdán, és végigment a nyilakon, de még csak 19-et szedett be, akkor az elsõ 2-t is bekell vennie, mert így lesz meg ugye a 21 darab. a hetek napja csak segítségképpen van ott, akár kezdhetné szerdán a hétfõivel is (az elsõvel) csak akkormeg belezavarodna, h hol is tart.
ha megnézitek a tablettát, láthatjátok, h az utolsó szemnél lévõ nyíl, az felvezet újra az elsõ szemhez. ugye?

36. pocakos vagyok. Létezik olyan, hogy annak ellenére, hogy szedem a vas tablettát, a vérképnél a vas mennyisége alacsonyabb?

Legjobb válasz: Szia! Én 37 hetes vagyok, az elejétõl fogva szedem a vasat, s minden vérvételnél alacsonyabb a kelletélnél, szóval nyugi, szedd tovább, s akkor minden ok lesz, + még próbálj sok olyant enni , aminek magas a vas tartalma. Pl. cékla, spenót,húsok, esetleg almába szurkálj bele szöget, majd pár óra múlva szedd ki, s edd meg az almát.

Szia! Én 37 hetes vagyok, az elejétõl fogva szedem a vasat, s minden vérvételnél alacsonyabb a kelletélnél, szóval nyugi, szedd tovább, s akkor minden ok lesz, + még próbálj sok olyant enni , aminek magas a vas tartalma. Pl. cékla, spenót, húsok, esetleg almába szurkálj bele szöget, majd pár óra múlva szedd ki, s edd meg az almát.

Hogyan szeditek a Magne B6-ot? Nekem napi kettőt javasolt a dokim, étkezés előtt vagy után szeditek? Az Elevitet heti hányszor szeditek a magne mellett?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!

Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!
Én Béres Magnéziumot szedek, abból napi 1-et kell, és reggeli közben szoktam. Az Elevitet a 20.hétig minden nap szedtem, aztán szedtem még egy darabig hetente 3-szor. De kb egy hónapja nem szedem egyáltalán, azóta csak Béres Vas + Béres Kálcium + Béres Magnézium, mindbõl napi 1. Üdv, 35 hetes kismama
Szia. Reggel étkezéshet, és este vacsorához vedd be. Nekem 3x2-t kellett szednem. Elevitet nem szedtem, abban nem tudok segíteni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
szia, nekem napi 4 alkalommal kell szednem a MagneB6-ot. Mindig evés után veszem be, az elevitet reggelizés közben szoktam, de ahogy az elõttem lévõ kismama is írta, az elevit után ajánlott 2-3 órát kihagyni. 16 hetes kismam
Mitõl függ, hogy mennyit kell szedni belõle??? Kora terhesen mennyit kell? Mivel én külföldön élek, a barátnõm fog nekem postázni 1hét múlva, mert itt nem szedetnek ilyesmit a nõkkel, csak folsavat vagy komplex terhesvitamint. Szerintetek nekem elég a napi 2 hogy a jövõbeli hányingert enyhítse, ill. a mensis érzést/görcsölgetést???
Ezer százalékra vettem, hogy az elevit miatt le leszek pontozva. Gratulálok.
Nekem a Femibion terhesvitamint ajánlotta a nõgyógyászom amivel én nagyon elégedett vagyok.(kicsi tabletta, nem kellemetlen sem az íze, sem az illata)És ami fontos lehet még hogy tartalmaz jódot is amit pl. az Elevit NEM! Üdv:12 hetes kismama

Most tartok ott hogy szedem a norcolutot a mensim 16-ik napjától 10 napig. Meg fog jönni a mensim?

Ha terhes leszek akkor meg fog jönnia vérzésem?, mert közben meg szedtem clostyt is 2-6-ik napig, hogy terhes maradjak.várom a válaszotok.

Legjobb válasz: ezt nemértem . utánna szeded a clostit,ha megjött? mert a kettõt nemlehet szedni csak egymás után. de igen megfog jönni a menzid tõle ha beszedted mind a 10. szemet kb 3-4 napra meghozza a menzit. de ha megjött a menzi utánna szedik a clostit. és a clostit arra szedik hogy legyen peteérésed. nem azért hogy terhes mardj.én tényleg nemértem . vagy elõtte szedted a clostit és utánna a norcolutot?

ezt nemértem . utánna szeded a clostit, ha megjött? mert a kettõt nemlehet szedni csak egymás után. de igen megfog jönni a menzid tõle ha beszedted mind a 10. szemet kb 3-4 napra meghozza a menzit. de ha megjött a menzi utánna szedik a clostit. és a clostit arra szedik hogy legyen peteérésed. nem azért hogy terhes mardj.én tényleg nemértem . vagy elõtte szedted a clostit és utánna a norcolutot?
Én is szedem a norcolutot, kedden kéne megjönnie. Elvileg ez mellett is lehet baba. Jó lenne... Ettõl a gyógyszertõl még akkor is megjön, ha van baba?
Szia! Ugyanígy kell nekem is szednem a Clostyt (már beszedtem 3x1), és a 16. naptól majd a Norcolutot.Most vagyok a 13. napon, úgyhogy próba indul ma... Nem kell feltétlenül megjönnie, mert teherbeesés céljából szedem én is, rendszertelen ciklus beállítására. Gondolom te is. A Norcolutot azért kell szedni, h ha mégis meg akar jönni, akkor pontosan 28 napra jöjjön meg.Ne késsen. Remélem nem fog megjönni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: igen, ugyan ugy szedem én is mint a 3-ik válaszoló, csak a clostybol én 5*1-et szedtem, remélem terhes maradok. össze-vissza jött meg elötte, kaptam rá norcolutot, plusz amikor megjött a mensim kaptam clostyt hogy legyen peteérésem, és most a mensi 16-ik napjátol ujból szedem a norcolutot 10 napig, remélem nem fog megjönni:)

AZALIA fogamzásgátlót hogyan szeditek, a tájékoztatója semmire sem való? Az orvosom mondta hogy a használati utasításnak megfelelően szedjem, de ez semmit nem ír hogyan kellene azt ha nem menstruálok . Pl. Szoptatok.

Beszedtem egy levél AZALIA ,most folytatnám a következőt ... csütörtök van ,de a levél ugye a hétfővel kezd ,értelem szerűen a cs szedném ,és mennék végig ... majd V befejezőleg ,folytatom előröl a megmaradtakkal?Ezután a következő levéllel folytatva? 28 tabletta ,nem kell szünet folyamatosan kell szedni ? 30 éves elmúltam diplomáso értelmes nő vagyok de eeeezzz , ez az első betegtájékoztató amin nem tudok elmenni :O

Legjobb válasz: Lassan egy éve szedem. Értelem szerûen beveszed minden nap az aznapit. Nem kell szünetet tartani,csak folyamatosan szeded. Ha pl. az egyik levél vége szerda,akkor a következõ levélen megkereresed a legközelebbi csütörtökit és szépen folytatod. Szóval jól érted,folyamatosan kell szedni.

Lassan egy éve szedem. Értelem szerûen beveszed minden nap az aznapit. Nem kell szünetet tartani, csak folyamatosan szeded. Ha pl. az egyik levél vége szerda, akkor a következõ levélen megkereresed a legközelebbi csütörtökit és szépen folytatod. Szóval jól érted, folyamatosan kell szedni.
A kérdező hozzászólása: "Az elsõ levél Azalia elkezdése Amennyiben jelenleg nem szed hormonális fogamzásgátló tablettát Várja meg, amíg menstruációja elkezdõdik. A menstruációs ciklus elsõ napján vegye be az elsõ tablettát. Ekkor készítmény szedésének elsõ hetében kiegészítõ, barrier elvû fogamzásgátló módszer (pl. gumi óvszer, hüvely pesszárium) alkalmazása nem szükséges. Ha a tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5 napján kezdi el, kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges a tabletta szedésének elsõ 7 napjában. Ha a közelmúltban szült, vagy vetélése volt A készítmény szedését az elsõ trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után közvetlenül kell elkezdeni. Szülés vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után a menstruációs vérzés elsõ jelentkezésekor kell elkezdeni. Amennyiben több mint 21 nap telt el a szülés, vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás és a tablettaszedés elkezdése között, ki kell zárni az esetleges újabb terhesség lehetõségét, és kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló eszköz használata ajánlott a tabletta szedésének elsõ hetében. Amennyiben Ön egy kombinált tablettáról tér át Az Azalia szedését kezdje el a következõ napon, ahogy a jelenlegi fogamzásgátló készítmény utolsó tablettáját bevette (ez azt jelenti, hogy nincs tablettamentes szünet), ebben az esetben kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása nem szükséges. Ha egy másik mini-pillrõl tér át Bármelyik nap abbahagyhatja az elõzõ tabletta szedését, és elkezdheti rögtön az Azalia szedését. Ha fogamzásgátló injekciós készítményrõl, implantátumról vagy hormonális méhen belüli eszközrõl tér át Az Azalia alkalmazását elkezdheti akkor, amikor a következõ injekció lenne esedékes, vagy azon a napon, amikor az implantátum vagy hormonális méhen belüli eszköz eltávolításra került."
A kérdező hozzászólása: És vagyok olyan ideges hogy Cs vettem be pedig éjszaka szedem és az még Sz aminek a jelzése D míg ennek 75 .Utálom ezt a vackot, kétségbe ejt .áhhh
Így van ahogy az elõttem válaszoló írja. Folyamatosan, szünet nélkül kell ezt szedni!
Én is ezt szedem már egy éve. Nekem a doki mondta, hogy folyamatosan szedjem, ne hagyjak szünetet. Csütörtökön kezdtem így amikor az utolsót vasárnap beszedem ugyanazon folytatom mert még van rajta 3 szem a következõ levelet megint cs-n kezdem és tul.képp szerdán fogy el.

Euthyrox tablettát kaptam pajzsmirigy alulműködés miatt. Sajnos a pm-től kissé megducisodtam. Most hogy szedem a gyógyszert ugyanúgy hízok tovább, vagy megállítja ezt a pm által okozott puffadást hízékonyságot?

Legjobb válasz: En is szedem ket eve,a pajzsmirigy felelos a metabolizmusert,ezert hizik meg valaki ha alulmukodik es azert fogyik ha tul mukodik.Az endokrinologusom azt mondta hogy a fogamzasgatlo, mivel hajlamosithat a hizasra,nem szedhetem egyelore es dietazni is kell.En amiota szedem meghiztam nem hogy lefogytam volna.Most keszulok menni vissza hozza mert ez nem normalis dolog.Igaz hogy nem nagyon dietazok es ulomunkat vegzek.Sajnos.Tehat hozza kell segiteni hogy lefogyjon az ember.

En is szedem ket eve, a pajzsmirigy felelos a metabolizmusert, ezert hizik meg valaki ha alulmukodik es azert fogyik ha tul mukodik.Az endokrinologusom azt mondta hogy a fogamzasgatlo, mivel hajlamosithat a hizasra, nem szedhetem egyelore es dietazni is kell.En amiota szedem meghiztam nem hogy lefogytam volna.Most keszulok menni vissza hozza mert ez nem normalis dolog.Igaz hogy nem nagyon dietazok es ulomunkat vegzek.Sajnos.Tehat hozza kell segiteni hogy lefogyjon az ember.

PCO-s lányok! Hogy szeditek a Merckformint? Étkezés körül vagy étkezéstől függetlenül napi 3x1-et (vagy amennyit írt az orvos)

Nekem az inzulinom terhelésre emelkedik meg... ha nem eszem nincs semmi baj vele. Viszont mostanában naponta csak 2x eszem...

Legjobb válasz: Én anpi 2x 1000 mg Meforal-t szedek evés elõtt. És 5x étkezek. Jó lenn, ha Te is ennél 3 óránként, pcos-ba ez alap!!!

Én anpi 2x 1000 mg Meforal-t szedek evés elõtt. És 5x étkezek. Jó lenn, ha Te is ennél 3 óránként, pcos-ba ez alap!!!

Premens tablettát hogyan szeditek a teherbeesés elősegítésére? A ciklus minden napján egyet folyamatosan? És a Mastodynon cseppeket? Vagy a 2 együtt sok lenne?

Nem jön a baba már régóta, most kezdünk "trükközni" ilyenekkel. Köszi

Legjobb válasz: A kettõ együtt sok lenne. Én a premenst napi 1x szedem. Ha nem sikerül ebben a hónapban, akkor napi 2-t fogok szedni. Az elõzõ terhességem is így sikerült, csak akkor a hónap közepétõl szedtem kettesével. Szerintem inkább ebbõl szedj kettõt, mint a kétfélét egyszerre.

A kettõ együtt sok lenne. Én a premenst napi 1x szedem. Ha nem sikerül ebben a hónapban, akkor napi 2-t fogok szedni. Az elõzõ terhességem is így sikerült, csak akkor a hónap közepétõl szedtem kettesével. Szerintem inkább ebbõl szedj kettõt, mint a kétfélét egyszerre.

Ti hogy szeditek a revalid kapszulát?

Én 10 hónapig folyamatosan szedtem. (napi 3x1) Tarthatok most szünetet? Ha igen, mennyit? A bőrgyógyász csak annyit mondott 1 pár hónapja, hogy "hát a revalidot szedhetem, ha gondolom". Panaszaim már megszűntek, de ez persze ennél összetettebb.. ez egy készítmény ami táplálja a hajhagymák újraképzdését, stb.

Legjobb válasz: Nem is szabadna ennyi ideig szedni, ha jól tudom 3 hónapos kúrát lehet belõle tartani, de biztos le van írva az utasításban.

Nem is szabadna ennyi ideig szedni, ha jól tudom 3 hónapos kúrát lehet belõle tartani, de biztos le van írva az utasításban.
Így van ahogyan az elõttem szóló írja, csak 3 hónapig szabad szedni, utána szünetet kellett volna tartani.

Hogy szeditek a Clostit?

Ez lesz az els? Clostis hónapom. Több helyen olvastam, hogy 10 db szem van a dobozban. De nekem az orvosom azt mondta, hogy 3x1-et szedjek 5 napig. Ez akkor hogy lehet?

Legjobb válasz: hány dobozzal írt ki? mert ha eggyel akkor az orvosod egy matek zseni.

hány dobozzal írt ki? mert ha eggyel akkor az orvosod egy matek zseni.
Elsõ hónapban az 5. naptól napi 1 szemet 5 napig , most a 2. körben szintén az 5. naptól napi 2 szemet 5 napig !
A kérdező hozzászólása: És nekem azt mondta, hogy a 2. naptól kezdjem a szedést. Még mellé írt fel egy másik gyógyszert is, azt kell 2x1-et bevenni 10 napig. Ez lesz az elsõ köröm.
én javaslom hogy napi 2/reggel és este/ elsõ hónapban. utána másodikban 3/reggel délben este/ második hónap.
Nekem amúgy is soknak tûnik a 3 szem. Persze, ha orvos mondta, akkor azt orvos mondta. Csak elsõre ilyen sokat? Nekem elõször 1 szem / nap, most meg 2 szem / nap -ot kell bevennem a 3. ilyen körben. Hát a receptet mondjuk nem a doki írta, hanem az asszisztnese, gondolom. Elszúrta, menj vissza, és kérj még receptet!
A kérdező hozzászólása: Magánrendelésen voltam, a doki írta. És el is mondta kétszer is, hogy 3x1-et kell bevennem. Biztos látta rajtam, hogy már nagyon szeretném :-)
Szia! Megkérdezhetem kinél voltál? Voltak vizsgálataid? csak azért kérdezem, mert én is szeretnék íratni....köszi
A kérdező hozzászólása: Nyíregyházán voltam Dr. Losonczy Jánosnál. Egyébként még most kezdem el a kivizsgálásokat ( elsõként az endokrinológiára megyek ma), neki hõgörbéket mutattam (4-5 ciklust) + megvizsgált kézzel, meg hüvelyi ultrahanggal.
Szia!Nekem is ez az elsõ hónapom.Nekem 2X1-et írt fel a ciklus 3. napjától 5 napig. Tegnap fogyott el:-)Remélem sikeres lesz:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!