Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szedhetném a szempillát, ami felső (1 db)

Hogyan szedhetném ki a szempillát, ami felső szemhéjam alá ment be?

Legjobb válasz: Pislogjál sokat, vagy vízzel.

Pislogjál sokat, vagy vízzel.
Amúgy biztos hogy szempilla?
A kérdező hozzászólása: Biztos, mert elõször csak félig csúszott alá, aztán pedig mikor ki akartam szedni és felemeltem a szemhéjam teljesen bement :(
Én ott szoktam hagyni, nem merem kiszedni. A szemész azt mondta, nem lehet semmi baj belõle.
Sokat pislogj, ilyenkor nekem elkezd könnyezni a szemem és kijön.
Én azt szoktam hogy a tenyerembe rakok egy kis langyos vizet belerakom a szemem és ott pislogok egy párat.Ezt 2-3 szor megismátlem és nekem mindig minden kosz kijön belõle?
Boccs a kérdõjel nemoda


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kontaktlencse hosszabb szünet után (? )

Üdv!

2011 nyarán volt az Ofotértben egy kontaktlencse próba nevű akció. 3 hónapra elegendő kontaktlencsét, plusz ápolófolyadékot adtak, teljesen ingyen. A vizsgálattal együtt 15 ezer forintba került volna az egész mindenség, úgyhogy jó „vétel” volt, szerintem.

Namármost. Egyáltalán nem használtam ki, hogy lett nekem 3 havi lencsém. Egy párat használtam el, kb. 3-4-szer hordtam őket. Tök jó volt, hogy nem kellett a szemüvegemet állandóan feltolni az orromon (Olyan hülye orrformám van, hogy a szemüveg lecsúszik, és félig a keret felett nézek ki a fejemből. Emiatt is javasolta a szemészorvosom a kontaktlencsét.).
Viszont, mivel elég rosszak a szemeim (jobb: -6,25 + -0,25 cylinder, bal: ugyanaz, mint a jobb, csak -0,75-ös cylinderrel), ezért gondoltam arra, hogy legyőzve a szembenyúlási félszemet, és egyebeket, visszatérek a kontaktlencséhez.

És innen jön a kérdésem. :) Pesten volt a lencse próba megejtése. Tehát, ettől kezdve én ugye kontaktlencse viselő vagyok (most tekintsünk el attól, hogy egy beszari leányzó vagyok, meg hülye, és nem hordtam/hordom). Ha kapom magam, és elmegyek kontaktlencsét venni, de egy másik városa (vidék), akkor megint végigmennek rajtam a vizsgálatokkal, konkrétan próbalencsét is beraknak majd? A próbalencsét arra értem, hogyha a nő/férfi kitalálja, hogy melyik dioptria jó nekem (-6,00 lencséim vannak per pillanat), akkor azt a lencsét berakja nekem/berakom magamnak? Anno marhára idegesített, hogy ott csápolt körülöttem a nő (nagyon aranyos volt, bírtam meg minden, csak zavart, hogy néznek, ezért egy csomót bénáztam).

És még egy kérdés a kérdésben. :) Aki hord kontaktlencsét, az megírná, hogy 3 hónapra mennyibe fáj neki a lencse, plusz az ápolófolyadék? iWear lencséim vannak, és olyanokat szeretnék majd venni, mert nem volt vele problémám. Ja, és havi lencsére értem, de ha valaki 2 hetes lencsét hord, arról is szívesen olvasnék infót árilag. A napi lencse állítólag lenézi a csillagokat az égről, szóval azt meg sem merem kérdezni. :)

Előre is köszönöm a válasz(oka)t!

2

Hogyan vizsgálják a kancsalságot? Mennyi idő?

8 éves gyereknél, eddig nem én neveltem.

0

Kontaktlencsét milyen gyakran kell cserélni?

9

Kontaktlencsések, tudnátok segíteni?

4 napja hordom a próbalencsémet,az egyik szemem 2.75-ös a másik 2-es. A szemész azt mondta,hogy 2-3 hétig hordhatom,így volt 4700Ft. A márkája Johnson&johnson (nem biztos,hogy jól írtam :D). azt mondta,csak ez jó nekem mert a szemem nagyon gömbölyű. Ez viszont fél évre 50000Ft krül lenne. Az egyik ismerősömnek fél évre 10000 Ft volt. ez mitől függ? tudnék esetleg olcsóbbat venni,ha nem is 10ezerért,de barátságosabb áron? Mert szerintem ez nagyon sok érte,viszont a próba nagyon jó,már 3. nap 2 betettem,1.-re meg kivettem őket :)

9

Tb nélkül egy szemvizsgálat mennyibe kerülne?

4

Milyen kontaklencsét válasszak a márkán belül? Próbakontaklencsém van kb.2 hete. De következő adagot az internetenről szeretném rendelni. Amit az optikában kaptam papírt rajta volt a dioptria, a görbület, és a kontaklencse fajtája: KL1. COOPER BFX P

Ez mit jelent??Gondolom a márkája hogy Cooper Vision??! De azon belül nagyon sok van.Mindegy hogy milyet választok, csak a márkán belül legyen? Amúgy lágy lencsém van.extra oxigén eresztős benedvesiti magát.ezt kell figyelembe venni??Más márkát nemis próbálhatok??
Köszönöm a segítséget!!!: )

6

PRK műtöttek! Koncerteken van UV-fény?

Mert a lézeres szemműtét után a legnagyobb ellenségünk az UV, és UV-szűrő napszemüveget kell akkor hordanom.

0

Hol érdemes szemüveghez lencséket csináltatni? Milyen lencsét érdemes csináltatni? Mennyibe kerülnek általában?

Csak a lencse a fontos. Távolra nem látok jól.
Ofotértben érdemes, vagy Vision Expressz?
Szoktak lenni akciók a lencsére?

1

Mennyibe kerül egy szemvizsgálat az oforértben? És van tapasztalat a 7000 ft-os takarékos szemüveggel?

1

Érdemes gyengébb szemüveget csináltatni a látás javításának érdekében?

Hamarosan új szemüveget szeretnék. Egy ismerősöm javasolta, hogy ha picivel gyengébbet csináltatok, és hozzá még gyakorlom a szemtornát, akkor a szemem majd "hozzájavul", tehát csak jót teszek vele.
25 éves vagyok, a dioptriáim -5,5 és -6. Mondjuk legfeljebb fél dioptriával csináltatnék gyengébbet, többel nem.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!