Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szedhetném a szempillát, ami (1 db)

Hogyan szedhetném ki a szempillát, ami felső szemhéjam alá ment be?

Legjobb válasz: Pislogjál sokat, vagy vízzel.

Pislogjál sokat, vagy vízzel.
Amúgy biztos hogy szempilla?
A kérdező hozzászólása: Biztos, mert elõször csak félig csúszott alá, aztán pedig mikor ki akartam szedni és felemeltem a szemhéjam teljesen bement :(
Én ott szoktam hagyni, nem merem kiszedni. A szemész azt mondta, nem lehet semmi baj belõle.
Sokat pislogj, ilyenkor nekem elkezd könnyezni a szemem és kijön.
Én azt szoktam hogy a tenyerembe rakok egy kis langyos vizet belerakom a szemem és ott pislogok egy párat.Ezt 2-3 szor megismátlem és nekem mindig minden kosz kijön belõle?
Boccs a kérdõjel nemoda


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy vak ember milyen munkahelyet talalhat maganak?

Azon gondolkoztam, hogy peldaul egy vak ember milyen tipusu munkakat vallalhat. Mert par perc gondolkozas utan semmi olyasmi nem jutott eszembe, ahol egyaltalan nem kell hasznalnod a szemed.

6

Ha megveszek egy kontakt lencsét úgy 10 000 Ft-ért, akkor kb egy hónap mulva vehetek másikat? Vagy úgy van mint a szemüvegnél h csak akkor kell cserélni ha romlik a szemem? (vagy ha tönkrenegy)

5

Pici úszkáló szürke foltot látok a jobb szememmel?

Valakinek volt már hasonló problémája ? nekem két hét mire a szemészeten sorra kerülök. Így én beleörülök hogy nem tudom mi a baj a szememmel. Ami tudni kell róla hogy a jobb szememmel bárhova nézek mindig egy kis szürke foltot látok egy picivel kisebb mint egy légy. Mindig követi a szemmozgás irányát. 1 hete van jelen. Milyen tényezők válthatnak ki ilyet ? Esetleg gyógyszeresen is kezelhető ?

23/F

9

Megfogok vakulni?

Ma reggel ébredés után egy órával elkezdtem egyre homályosabban látni távolra, mostmár a számítógépet is nagyon homályosan látom. Szemcseppel csöpögtettem bele hátha, de semmi. Amikor kicsit elhúzom a szemem ott a könnycsatornánál mintha gennyes lenne (az a sárgás valami szerintem gennynek néz ki)
Mi lehet a probléma? Elmegyek orvoshoz, de hátha valaki másnak is volt már ilyen.
Lehet, hogy megfázott a szemem? Tegnap tüzijáték nézésnél nagyon fújt a szél, lehet hozzá köze?(kicsit mintha náthás is lennék, de tényleg csak egy kicsit) Nagyon ijesztő, félek, hogy így marad örökre, vagy valami komoly dolog áll a háttérben.

5

Kicsit sérült kontaktlencsét lehet még hordani?

Most reggel láttam hogy az egyik kontaktlencsém szélénél van kb. egy 1mm-es V alakú "bevágás". Szerintetek hordhatom még így?

4

Szerintetek használhatom még?

Egy hónapig használható kontaktlencséket használok jelenleg, és felbontottam egy csomagot kb nyár elején, viszont alig használtam (kb 2-szer 3-szor), és kontaktlencse folyadékban volt azóta. Szerintetek lehet még használni, vagy nem érdemes kockáztatni?

2

A sok gépezéstől lehet vérben a szemem? (viszket is)

Járok úszni is, de az orvos azt mondta, hogy a cukortól jött ki. Gyanakodtam egy pennys gumicukorra mert a múltkor is akkor lett vérbe a szemem amikor azt vettük, de az a baj, hogy már előtte vérben volt.
Aztán a múlt héten is ugyanezt a gumicukrot fogyasztottam, és megint kijött, bár emlékezésem szerint megint hamarabb vérben lett, mint amikor ettem az édeségget, de csak halványan.
Aztán mostanában sokat gépezek, a végére néha elkezd kicsit fájni, és nekem ez jött ki, hogy a géptől lett vérbe a szemem. Szóval?

0

Mitől lehet tág a pupillám?

a tükörben vettem észre mikor odapillantottam hogy tág a pupillám ... de semmilyen drogot sem használok sőt inkább nagyban kerülöm ... nem is zöld a szemem hanem kék.

4

Hanyasnak számít ez a szemüveg? Szerintetek megéri megcsináltatni?

Tegnap voltam egy szállodában, ahol szemészeti vizsgálatra lehetett jelentkezni. Már esedékes volt, így én is felíratkoztam.
Nem volt computeres vizsgálóeszköz, hanem csak lencsés rendszer volt. Mondtam a nőnek, hogy a szemüvegem feles cilinderű. A szögre pedig azt, hogy a jobb szemem biztosan 90°-ban cilinderes, a balra pedig azt mondtam, hogy 60 vagy 70, de nem tudom.
Megvizsálta a szemüvegem, és azt mondta, hogy ő 60°-ot mér a balon.

Ezt írta fel:


Sph Cyl Ax Pd
J: -1,0 -0,5 90 64
B: -0,75 -0,5 60 64

Az a helyzet, hogy megtaláltam a papíromat, és a balon nem 60°-os a cilinder, hanem 70-es. Szerintetek nagy baj az, hogyha ezzel a paramáterekkel csináltatom meg a szemüvegem? A lencse bepróbálásánál nagyon jól láttam ezekkel a lencsékkel, de a bal egy kicsit furcsa volt. Azt megemlítette a nő, hogy a saját cilinder értékeimmel kellene megcsináltatni a szemüveget.

Ha elmegyek egy optikába, ahova beviszem a friss vizsgálati eredményemet (amin a sph friss mérés), és a régit, amin a cilinder érték computeres vizsgálata helyes, mert nagyon jól látok vele, akkor megcsinálják szemvizsgálat nélkül úgy, ahogy mondom nekik? Vagy nem készítik el így? Amúgy egy magán optika lenne ahova szeretnék menni, mert ott megbízható szerintem az egész. Szerintetek nem lesz gond ebből?

A mostani szemüvegem -0,5-ös volt, persze cilinderes, és az értékei olyanok, amiket fent leírtam (bal szemre:70°).

Ez a szemüveg akkor most -1-es vagy -1,5-ös erősségűnek számít?

18F

2

Lézeres szemműtét tompalátás esetén?

Lézeres szemműtétet szeretnék, de egyik magánklinikán sem vállaltak, mert tompalátó az egyik szemem (még alkalmassági vizsgálatra se mehettem el, már telefonon kizártak). Mindig azt kapom válaszul, hogy ilyenkor nem vállalják, mert mi van, ha én leszek az az egy szerencsétlen, akinek elrontják a jobbik szemét és csak a tompalátó marad? Hát én azt mondom, hogy ilyen szerencsétlen nem lehetek! Nem adom fel. Hallottatok már hasonló esetről, akinek mégis megcsinálták a műtétet? Interneten már olvastam 1-2 sztorit, de semmi konkrét... Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy a rosszabbik szemem a műtét után se lenne jó, hanem a dioptriacsökkentésre vágyom nagyon!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!