Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szabaduljak a (112 db)

S. O. S! Hogy szabaduljak a rémálmoktól?

Próbáltam már alomfogót, alvás elõtt vizet, langyos vizet, teát, tejet, mézes tejet, tornát és futást, vettem álomfogót, ágyam fölé raktam rózsafüzért, szedtem már nyugtatót, nem zabálok be elalvás elõtt, a szoba hõmérséklete is pont jó, szóval igyekszem, hogy minden megfeleljen. 3 éve élek úgy, hogy folyamatosan rémálmaim vannak és azt hiszem most kezdek bekattanni. Az elején még nem volt olyan rossz, a 2. évben már egyre durvábbak jöttek, kezdtem álmomban folyton meghalni, még kicsit élveztem is, mikor pl lelõttek álmomban mégsem haltam meg vagy meghaltam és felébredtem és megkönnyebbültem. Aztán ezzel egyhuzamban jött elõ az, hogy folyton felriadtam. Hol csak úgy szimplán, hol sírva, heves szívveréssel, remegve és nagyon ijedten. 4 napja olyan rémálmaim vannak, hogy egyszerûen nem merek lefeküdni aludni. Kb háromnegyed órája riadtam fel, megint zokogva, ijedten és én ezt nem tudom tovább csinálni. Voltam több pszichológusnál és pszichiáternél is, mind azt mondták, hogy amíg sokat stresszelek és nyugtalan vagyok, addig ez lesz. Ennél nyugodtam életem már nem is lehetne. A suliban minden rendben, vannak barátaim akiket szeretek és úgy indulok neki minden napnak, hogy de jó lesz és úgy is feküdnék le, hogy milyen jó volt, ha csak nem kéne attól rettegnem, hogy éjjel megint miket fogok átélni.

Legjobb válasz: Keress fel egy igazi pszichológust, azt,hogy ez attól van, hogy stresszelsz még én is megmondtam volna ...

Keress fel egy igazi pszichológust, azt, hogy ez attól van, hogy stresszelsz még én is megmondtam volna ...
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy merrefele laksz az országon belül? A szüleid támogatnak abban, hogy tovább keresgéljetek olyan szakember után, aki segíthetne? Tényleg elég furcsának találom, ha több pszichológus, illetve pszichiáter sem tudott ennél többet segíteni. Arra mit mondtak, hogy - a te meglátásod szerint legalábbis - ennél nyugodtabb már nem is lehetne az életed, és úgy érzed, hogy alapvetõen minden rendben van veled, körülötted?
Rémálmaim nekem is tinédzserkoromban voltak.Sajnos jókat akkoriban nem is álmodtam. Az énkereséssel van összefüggésben.Nem nézel szembe a negatív érzéseiddel.Nem vállalod fel õket.Ez a korral jár egyébként. Aztán kialakult az egyéniségem felvállom mit szeretek, kit utálok, nem hazudok magamnak a dolgokról, , nem áltatom magam stb.... megszûntek. Olyannyira, hogy szinte csak jókat álmodom és imádok aludni.41/N Úgyhogy az kamaszkori én kereséssel van kapcsolatban és megkockáztatom hadilábon állsz még saját magaddal...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tényleg minden rendben van az életemmel. A szüleimnek mikor beszéltem róla, õk is kérdezték, hogy szerintem mi lehet a gond, van-e valaki vagy valami, ami bánt, de nincs semmi. Aztán mondták, ha úgy van, akkor keressek orvost. Voltam a sulipszichológusnál, õ azt mondta, hogy csak stresszelek. Voltam egy mások pszichológusnál, õ is azt mondta, hogy vagy valami trauma ért vagy stresszelek. Elmentem egy pszichiáterhez, felírt nyugtatót, szedtem, nem volt jó, elmentem egy másikhoz, mondtam neki, hogy gyógyszereket nem akarok és õ sem mondott mást, mint hogy valami történhetett velem gyerekkoromban, amire talán nem is emlékszem, de valószínûleg az váltja ki. Még kicsit keresem önmagam, de hadilábon nem állok magammal azt hiszem. Teljesen elfogadtam már magam, a suliban jól teljesítek, sportolok és fogytam is, most pont meg vagyok elégedve magammal, egy jó suliba járok, a szüleim támogatnak és szeretnek, nem látok problémát az életben. Arra is gondoltam, hogy talán valami bajt érzek elõre, de ez már 3 éve... Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy ez most hülyén fog hangzani, de nem lehet hogy attól stresszelsz, hogy rosszat fogsz álmodni? Lehet, hogy a tudatalattid már annyira ráfókuszált erre, hogy hiába "tökéletes" az igazi életed, de mélyen, legbelül, mindig ettõl félsz, és ezért újra és újra elõjönnek. Bocsi, ha hülyeség, de nekem rögtön ez ugrott be. 13/L
A kérdező hozzászólása: Van abban valami, amit mondasz, most 2 napa enyhébbek, nem az a nagyon durva felriadós álmaim vannak, remélem így is marad.

Hogyan szabaduljak a felesleges ételtől?

Lényegében arról lenne szó hogy eléggé sokat ettem és muszáj vagy valahogy megszabadulni tőle. Jöhet az hogy jó hülye vagyok hogy telezabáltam magam de egyszerűen imádom az édességet és jól is esett de nagyon tele lettem. Lehet hogy bulimiás vagyok nem tudom mert eléggé gyorsan beettem de még sosem hánytam és nem is hashajtóztam magam. Próbáltam ledugni a torkomon a fogkefét de csak ilyen öklendezés volt ami köhögésbe torkollott és még a torkom is megfájdul. ittam sok vizet meg meleg szódabikarbónás vizet is de semmi. valami ötlet? mert tényleg szétreped a gyomrom és ezután a sok innivaló után már pisilnem is kell :DDDD Valaki segítsen nekem!!!

Legjobb válasz: Most ezt szenvedd ki és tanuld meg belõle a leckét: nem zabáljuk teli magunkat. Muszáj megtanulni az önkontrollt, jobb, ha akkor kezdjük, amikor már nem késõ. Én is szeretem az édességet, de mértékkel kell belõle enni. Amúgy meg... Ha már egy kicsit jobban vagy, mozogj. Mondjuk biciklizz, vagy sétálj. Nekem a karácsonyi nagy bezabálásoknál bevált (akkor a hideg miatt taposógép), csak az elsõ pár perc volt rossz, utána sokkal jobban éreztem magam. Mellesleg nem károsít, nem úgy, mint a hányás, hashajtás.

Most ezt szenvedd ki és tanuld meg belõle a leckét: nem zabáljuk teli magunkat. Muszáj megtanulni az önkontrollt, jobb, ha akkor kezdjük, amikor már nem késõ. Én is szeretem az édességet, de mértékkel kell belõle enni. Amúgy meg... Ha már egy kicsit jobban vagy, mozogj. Mondjuk biciklizz, vagy sétálj. Nekem a karácsonyi nagy bezabálásoknál bevált (akkor a hideg miatt taposógép), csak az elsõ pár perc volt rossz, utána sokkal jobban éreztem magam. Mellesleg nem károsít, nem úgy, mint a hányás, hashajtás.
Menj el sétálni, kocogni, mozogd le, 1-2 órát tölts a szabadban és vegyél be valamilyen emésztést elõsegítõ gyógyszert, pl. Dipankrin, Bilagit.
*amikor még nem késõ
A kérdező hozzászólása: Volt már ilyen hogy tele ettem magam... Nem karácsonykor volt hanem egy névnapi vacsinál hogy úgy teleettem magam hogy akkor így fel is jött egy kicsi... Önkontrollom nincs semennyi... az a helyzet hogy itt szenvedek pedig nem kéne mert tanulnom kellene... Nem is akarok hányni igazából csak lennék már jobban...
meleg sós víz

Hogyan szabaduljak a fanszőrzettől?

Már borotváltam párszor a fansz?rzetem viszont gyorsan visszan? és egyre jobban rá n? a péniszemre, és a herém is elég sz?rös. Ez természetes?

Legjobb válasz: Természetes. Sajnos a borotválásnál jobb megoldás nincs, hacsak nem akarsz vagyonokat költeni a végleges szõrtelenítésre. Gyantázni meg epilálni a heréket és a péniszt meg nem lehet, legalább is nem javasolt, de mindenképpen fájdalmas. A krém meg szerintem csípne, és amúgy sem sokkal jobb mint a borotva. Amúgy állítólag ez tévhit, hogy a borotválás erõsíti a szõrt, csak úgy tûnik, mert elvágja a szõrt és a korábbi amúgy is erõs szál hegyesen nõ vissza, míg a gyantánál, epilálásnál teljesen új képzõdik ami több idõ, de az is visszaerõsödik csak késõbb. Nyáron ugye sûrûbben kell szõrtelenítenem a lábam, és olyankor én is többször borotválom, de nem lett több sem erõsebb, eleinte úgy tûnik, de ahogy most gyanta hosszúságúra nõtt, már nem volt különbség. Ha erre lenne tartós és egyszerû megoldás akkor a nõk már biztosan tudnának róla. :-)

Természetes. Sajnos a borotválásnál jobb megoldás nincs, hacsak nem akarsz vagyonokat költeni a végleges szõrtelenítésre. Gyantázni meg epilálni a heréket és a péniszt meg nem lehet, legalább is nem javasolt, de mindenképpen fájdalmas. A krém meg szerintem csípne, és amúgy sem sokkal jobb mint a borotva. Amúgy állítólag ez tévhit, hogy a borotválás erõsíti a szõrt, csak úgy tûnik, mert elvágja a szõrt és a korábbi amúgy is erõs szál hegyesen nõ vissza, míg a gyantánál, epilálásnál teljesen új képzõdik ami több idõ, de az is visszaerõsödik csak késõbb. Nyáron ugye sûrûbben kell szõrtelenítenem a lábam, és olyankor én is többször borotválom, de nem lett több sem erõsebb, eleinte úgy tûnik, de ahogy most gyanta hosszúságúra nõtt, már nem volt különbség. Ha erre lenne tartós és egyszerû megoldás akkor a nõk már biztosan tudnának róla. :-)
A kérdező hozzászólása: De nekem hogy is mondjam nem csak a péniszem körül nõ a szõr hanem a péniszemre is rá nõ. :/ Ez is természetes?
Jobban tennéd ha csak ollóznád, ha túl hosszúnak találnád . Amig nem voltál szõrös , azt vártad.Most az vagy , és ez nem tetszik .
Egyetértek, régebben az volt a "menõ", vagy hogy mondjam ha valakinek már szõrös volt, most meg engem is nagyon zavar :D. Én sem tudok jobb módot rá, viszont nem is nõ jobban. Ha nem zavar egyébként, nem kell leborotválni, kivéve ha az asszony kifejezetten nem kéri :DD
Kérdezõ, Te kis sünifarkú!
1-es vagyok, igen az is természetes, az én uramnak is ránõ, mondjuk nem zavaró, de hallottam már olyat, hogy valakinek a makkja is szõrös volt. Az biztos érdekes lehet... Mondjuk ha a makk is szõrös akkor az már valóban szokatlan, de természetellenesnek én még ezt sem mondanám. :-) A férfi az szõrös, tehát a szõrösebbek sem számítanak betegnek vagy ilyesmi, hiszen a hormonok már csak ilyenek, nõnél gázabb lenne ha a vaginájába nõne a szõr.
Szõrös makkot nem láttam még, szerintem nincs ilyen. Biztos nem ugyanarról beszélünk! Gyantáztatni pedig férfiaknak is lehet, vannak kifejezetten ezzel foglalkozó intim kozmetikák Budapesten. A párom évek óta jár, és bár nem fájdalommentes neki sem, de kibírja! Havonta egyszer elég menni.
Nem a makk szõrös, hanem a makkot fedõ bõr, vagyis a fityma.Nekem is szõrös bár ez elég ritka, de sajna én is ezen kevesek közé tartozom, de borotválom.

Az élettársam szexrandizik és társkeresőzik, hogyan szabaduljak meg ettől a nyomástól amit most érzek?

Azt hiszem kettétört bennem valami. Nagyon régóta együtt vagyunk, már számtalanszor újrakezdtük. De komolyabban akkor kezdtük újra, mikor el is költöztem tőle egy időre, hogy új életet kezdjek. Soha meg nem fordult volna a fejemben, hogy még keressük egymást. Nem tudom honnan volt bennem akkora lelkierő, hogy összeszedjem magam, mert eléggé érzelmes és ragaszkodós vagyok... De megkeresett és mivel én sem tudtam feledni visszamentem hozzá. Ezután a nagy fordulat után tényleg azt hittem, hogy most más lesz mert ez egy jó nagy tanulópénz volt és megtanuljuk megbecsülni egymást... Mivel nem fenékig tejfel egy kapcsolat sem, vannak hullámvölgyek, nálunk is most volt egy komolyabb. 1 másfél hét szünet, nem is találkoztunk, de online és telefonban átveszekedtük az egészet! 5 hónapja békültünk ki, de úgy látszik egy ilyen hét így eltávolíthatott minket, hogy ő ismét(!!!) fenn legyen szexrandin és már mással ismerkedjen. Belevaló lányok regisztrációját várja. De nem csak ott ismerkedik, hanem a Facebook-on is. Ha ezen az erős fájdalmon, ami már ébredéskor a mellkasomba hasított, mostanában nem is tudok változtatni, mert ezt nem tudom elmondani mekkora kudarcként és csalódásként élem meg, de Deja vu-m van, mert igaz mostanában nem, de már volt szerencsém többször tapasztalni vele... De VALAMI, AMI STRESSZMENTESÍT, mert meghalok, úgy stresszelek, elvette a maradék önbecsülésemet is ez a kudarc, görcsben van a gyomrom, és nem tudok aludni! Nem akarok lefogyni sem, pedig enni sem tudok! Na szóval, talán arra, HOGY MEGNYUGODJAK, KÉRLEK ARRA MONDJATOK VALAMIT!

Legjobb válasz: elsõ lépés: szabadulj mega oasitól

elsõ lépés: szabadulj mega oasitól
szabadulj meg tõle! hagyd ott, vissza se nézz
Sajnálom :( Legjobb lesz, ha mégiscsak elhagyod, felépíted az életedet nélküle, és soha többet nem kezded vele újra - most már aztán alaposan eljátszotta a bizalmadat. Ha ennyire rosszul vagy, fizikailag is, lehet, rövid ideig (!) kellene valami nyugtatót szedned. (De az ÖNMAGÁBAN nem oldja meg a problémát! Lépned is kell!!!!) Próbálj meg elõször gyógynövénykészítményeket, patikában adnak felvilágosítást. Ha orvosnál kötsz ki, és felírnak valami Xanax-félét, tudd, hogy az elõírt 3x1-et nem kötelezõ beszedni (egyik rokonom csúnyán rászokott..) hanem az a MAXIMUM, de valójában csak akkor kell egyet bevenni, ha nagyon feszült vagy.
Pocsékul vagy, majd' szétszakadsz belül. Bármit megtennél, hogy elmúljon ez az érzés. Fizikailag fáj a hiánya. DE! Valamit tudnod kell. Ez az érzés ELMÚLIK majd, és nem is olyan sokára. Olyan ez, mint a drogos elvonókúrája, amikor éppen leszokóban van az ártalmas szerrõl. Tudod, hogy így a jó neked, tudod, hogy csak tönkretesz téged, tudod, hogy soha nem fog megváltozni. Csak az idõdet vesztegeted mellette. Csak egyre jobban tönkremész. Õ nem szeret téged. Te viszont ennél sokkal jobbat érdemelsz. Keress gyógyírt! Írd ki magadból! Menj emberek közé! Fedezd fel, hogy a világ sokkal több, mint amennyit most látni vélsz! Keresd meg a barátaidat. Látogasd meg a vidéki rokonaidat. Legyél minél messzebb. Hogy addig, míg ennyire fáj, minél kevesebbet legyél egyedül. Ne találkozz vele. Az elsõ idõben semmiképp. Csak akkor, amikor már képes vagy õt olyannak látni, amilyen valójában. Mert te visszaszerzed majd az önbizalmad. Pár hét múlva már egészen másképpen látsz majd mindent. Végül találsz majd valakit, aki valóban megérdemel téged. De az, aki szexpartner-keresõn ismerkedik, az borzasztó sivár ember lehet lelkileg, és kettõtök közül õ az, aki igazán sajnálatra méltó.
Most komolyan tönkre akarod tenni magad egy ilyen senkiházi mellett??? Ki õ, hogy elvegye az önértékelésed??? Nem neked kellene alábecsülni magad, hanem arra gondolj, hogy õ egy nagy nulla, aki ilyet képes tenni veled. Még ma küld fel a fenébe!!!!
Szerintem jól tetted. Próbálj meg most nem elgyengülni. Maradj erõs, és arra koncentrálj, hogy megnyugodj, és felépítsd a független, önálló életedet, amiben nincs helye sunyi, bunkó alakoknak. (Egy rendes férfinak esetleg igen, de késõbb.)
A kérdező hozzászólása: Kidobtam. De megõrülök...:'( Nem tudom mit csináljak, kur.ára kivagyok borulva!:'(
A kérdező hozzászólása: Pááár év? Addig megõszülök. :((
Szerintem ilyen pasira ne vesztegesd sem az idod sem az egeszsegedet. hidd el nem erdemli meg! Szedd ossze magad es lepj le. Szerintem nincs ertelme megbeszelni, en megbeszeles nelkul lepnek. Nem mondanam meg h hova, ill telefonszamot cserelnek. Igy nem tud elerni es nem lesz kisertes h valaszolni kell az sms-re vagy hivasara. Nyilvanos site-krol mint facebook, iwiw torolnem maga, . Muszaj h megtedd h feledni tudj. Hidd el par ev mulva fellelelgezel h ebbol a kotelekbol kikerultel. csak meg most nem erzed ugy.
Az unokatestverem hazassaganak is ez vetett veget. Tul koran hazasodtak ossze, tul koran jott a gyerek, hirtelen tul nagy lett a felelosseg, a nyomas hogy al kell tartani a csaladot, tul monotonok a mindennapok. A csavo elkezdett netezni. Valoszinuleg ezen vezette le, es feltamadt benne a 'kielesi oszton'. Az unokatesom megtudta es olyan csalodas volt neki, hogy otthagyta a sracot, vitte a gyereket is, azota uj palija van. azt mondja boldog.
A kérdésedre a válasz, a pasitól kell elsõsorban megszabadulnod, mert õ váltja ki a benned lévõ nyomást amit érzel. Sajnálom, hogy pont egy ilyen férfit találtál, de próbáld meg elterelni a figyelmedet, beszélgess, ismerkedj új emberekkel, csinálj olyan dolgokat amiket már régóta szerettél volna kipróbálni, kérd egy barátnõd segitségét, menjetek el valahová kikapcsolódni. De szerintem nagyon fontos hogy az összes kapcsolatot megszakitsad a pasival, ne beszélj vele telefonon, neten, sms, semmi. Nem érdemli meg, és csak felszakitaná benned a sebeket.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:) Hát most tényleg nagyon kikészültem. Vacsorázni sem volt étvágyam, reggelizni sem. Kész ideg vagyok. És nem tudom, hogy beszéljem-e meg vele, mert én még mindig úgy látom helyesnek, még ha õ nem is érdemli meg, vagy szó nélkül lépjek le.
Amikor fáj, arra gondolj, hogy el fog múlni a fájdalom. A rossz kapcsolat azonban az egész életedet tönkretenné. Az elsõ pár nap (éjjel) a legnehezebb, próbáld elfoglalni magad, olvass, írj, csináld, ami téged megnyugtat, ellazít. Sírni is szabad, de csak módjával, mert egy ideig könnyít az érzésen, de egy ponton túl már inkább erõsíti a fájdalmadat. Keresd azoknak az embereknek a társaságát, akik a barátaid, akikkel jól érzed magad! Kezdj bele valamibe, ami hasznos, ami által több, jobb lehetsz! Vállalj valami karitatív munkát, bármi legyen is az! (Pl. gyerekek mellett, állatokkal, idõsekkel, vagy akár csak valami akció keretein belül, pl. egy helyi szemétszedés alkalmával.) Mozdulj ki, sétálj, keresd az emberek társaságát! Bezárkózni tilos! Esténként egy pohár tea (pl. nyugtató citromfû), meleg, mézes tej, ha szereted (nekem nagyon bejött), esetleg valami homeos szorongásoldó (pl. a Sedatif PC-t tudom ajánlani) segíthet kikapcsolni a gondolatokat. Pár nap, max. egy-két hét, és el fog múlni. Arra gondolj, amit tett, és egy idõre tedd fiókba a szép emlékeket! Kitartás, hidd el, a világ is megváltozik körülötted, ha túljutsz ezen! :) A lényeg, hogy járj nyitott szemmel.

Hogyan szabaduljak meg a rosszkedvtől és az állandó sírástól? 15/L

1 éve lettem ilyen,mióta anyám az új élettársával van.Még csak 15 éves vagyok,de legszívesebben mindig sírnék.Nem vagyok ilyen emós eretvágós személyiség,teljesen átlagos vagyok. Suliban jó kedvűnek mutatom magam a többiek előtt,aztán hazajövök,bezárkózok a szobámba mert rájövök hogy nem vár itthon senki,és elbőgöm magam. anyám csak a kisebbik gyerekével foglalkozik meg az élettársával,a többi rokonom is a kisebbet isteníti. Tanulni sem tudok,mert itthon csak a sok "idegen" ember vár akik nem foglalkoznak velem és azzal hogy tanulnom kell...Hangoskodnak,csak nekem olyan a szobám hogy az ágyam éppen elfér,a falak nagyon vékonyak.Sosem alszom rendesen.Barátaim sincsenek már, akiknek elmondhatnám és akkor könnyebb lehetne talán. mit csináljak hogy jókedvű legyek?

Legjobb válasz: :( Hogy hogy nincsenek barátaid? Nem lehet, hogy csak félsz megnyílni nekik? Egy barát sokat segíthetne neked, hogy ne érezd magad egyedül, próbálj meg kicsit nyitottabb lenni. Amúgy meg szerintem mondd el anyukádnak, hogy hiányzik neked, hogy beszélgessetek, és úgy érzed kizár az életébõl. Lehet annyira leköti õt minden, hogy bele se gondol te hogy szenvedsz:(

:( Hogy hogy nincsenek barátaid? Nem lehet, hogy csak félsz megnyílni nekik? Egy barát sokat segíthetne neked, hogy ne érezd magad egyedül, próbálj meg kicsit nyitottabb lenni. Amúgy meg szerintem mondd el anyukádnak, hogy hiányzik neked, hogy beszélgessetek, és úgy érzed kizár az életébõl. Lehet annyira leköti õt minden, hogy bele se gondol te hogy szenvedsz:(
Anyád egy szmét önzõ dög! Nekem apám ugyanilyen, a helyzet uez, csak én 23 vagyok. Már ötödik éve élek ebben a pokolban - elvárások, meg számonkérések megvannak, de a beszélgetés, stb. egy mp. sem. Próbáld vmivel lefoglalni magad, de az lehetõség szeirnt ne anorexia-, és ne bulimia nervóza legyen (nekem ez lett, azért intelek óva tõle)!
hú! szegény lejány! velem is valami hasonló van, 2 éve nagyon felborult itthon minden és én is csak bõgicsélek...csak én már 19 vagoyk és így még cikibb, ha beszélni akarnék róla... szerintem beszélj anyukáddal! drukkolok Neked! :)

Hogy szabaduljunk meg a szájpenésztől? Minden legyen steril állandóan, vagy éppen hogy ne?

Hónapok óta küzdünk, glicerin borax ideig óráig beválik, éppen hogy egyszer nem kenem be már újra ott van. Figyelek a higiéniára, de állandóan mindent a szájába vesz, most 4és fél hós, nem tudok mindent lefert?tleni és igazából nem is akarok. Csak összezavarodtam hogy most tényleg mindennek sterilnek kell-e lennie (dokin?nk mondta) vagy a gyereknek tényleg kell találkoznia egy kis "kosszal" is. Lehet azért szájpenészes mert eddig annyira odafigyeltem, de akkor most mit tegyek?

Legjobb válasz: nekünk is folyton volt,és nem tudtam már mit csinálni egyszerüen!nálunk idövel"kinötte"de volt hogy egymás után2-3xis kijött!

nekünk is folyton volt, és nem tudtam már mit csinálni egyszerüen!nálunk idövel"kinötte"de volt hogy egymás után2-3xis kijött!
Mi is hónapokig szenvedtünk vele, tök steril volt minden, ecseteltem rendesen. Akkor múlt el, amikor elkezdtünk almát enni. Álítólag ilyenkor megváltozik a ph a szájban és attól elmúlik. Mindenesetre nekünk bejött. Kb ekkor hagytam abba az agyament sterilizálást és szoktunk át arra, hogy hetente 1x. Szóval alma és kosz :)
segítek! A technika a titka. Az ujjadra úgy tekerd fel a gézt, hogy lelógjon kissé, olyan 3-4 centit. A géz közepe felé legyen a lógó rész, a vége az ujjadon legyen tekerve. (ez úgy néz ki, mint amikor lóg a géz, mert lebomlott, letekeredett) szóval ezt lógasd bele a szirupba, de bõven, jól áztasd be és a babád majd automatikusan leszopizza a folyadékot, a géz meg ledörzsöli mélyebb részekrõl is. Naponta többször csináld, elmúlik.
Elsõ tökéletesen leírta hogyan kell kezelni a boraxal a babát.Az orvosok gyakran nem mondják el, hogy nem lekenni kell a penészt, hanem határozottan ledörzsölni a baba szájából ujjra csavart gézlappal.A szájpenész egy gomba, ami eléggé makacs és visszatér ha nincs rendesen kikezelve.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, csak azt nem értem ha köze sincs a sterilizáláshoz akkor mitõl jelenik meg?
a sterilitásnak semmi köze a szájpenészhez, nekünk ezt mondta a doki mikor volt a lányomnak.Mindent amit a szájába vesz és amivel vissza tudja fertõzni, kezelni kell.Nem sterilizálással hanem borax glicerines oldattal, naponta többször és jó alaposan.Cumi, cumisüveg cumija, kanál, rágóka, cici... Evés elõtt és után is, sterilizálás után is.Elég makacs tud lenni és bejelentés nélkül újra megjelenik. Elõttem már leírták az "írtás" folyamatát, úgyhogy ezt nem ismételném meg.Remélem minél hamarabb rendbe jöttök. Ja és a szájban való megjelenés után kb két héttel a pocakját is bánthatja, és a popón is megjelenhet, arra boraxos popsikenõcsöt ír fel a doki, de jó rá a sudocrem is. A kislányom jóval kevesebbet is evett a szájpenész idején.
http://www.babazo.hu/bebi/20080130-ujszulottkori-csecsemokor.. Azt hiszem ez az oldal segíteni fog! :)
Nálunk szerencsére csak egyszer támadott a szájpenész. A borax-os oldat bevált. Mindig bekentük a száját, tiszta lila volt mindene + a cumijait is kenegettük vele. Nagyon makacs sajnos a szájpenész, de ha kitartóan és rendszeresen kenegetitek, biztosan elmúlik!

Hogy szabaduljak meg a magánytól?

Tudom, járjak társaságba, legyek nyitot, stb. Ok. Szóval jelzem, hogy aki magányos az pont azért nm jár társaságba, mert nincs neki társasága. Mivel magányos, befordult, beszélgetni, humorizálni sem tud, mert már elkopott ez a képessége. Rokonok alig, ha vannak is, messze, barátok? Ha voltak is lemorzsolódtak. Párkapcsolatot meg ezért nem merek elkezdeni, mert egy magányos lúzerbe senki nem szeret bele, de has mégis, annyira unalmas, hogy nem marad meg vele. Szóval ez egyördögi kör.

Legjobb válasz: ...és ha falusi lennél, ahol semmi ismerkedési lehetõség sincs, de munkanélküliség az igen?

...és ha falusi lennél, ahol semmi ismerkedési lehetõség sincs, de munkanélküliség az igen?
Velem is ugyan ez a helyzet! Mintha csak én írtam volna! :(
Nagyon nagy baj van a hozzáállásoddal!Másképp kellene gondolkozni!Pozitívan!Ha pozitívan nyitsz a világ felé, akkor minden megfog változni!Próbáld ki!És azt tanuld meg, hogy boldog az ember nem mások által lesz, hanem saját maga által.
Járj olyan helyekre, ahol emberek vannak. Akár templomba is, még ha nem is vagy hívõ. Elõbb-utóbb észreveszel egy-két apróságot, amint valaki épp megismerkedik valakivel. Vagy csak szóba elegyedik valakivel. Ez már fél siker. De az biztos, ha otthon siratod magad, attól soha nem lesz senkid.
Így már pontosabb a válaszod, szerintem. ;) Abban egyet értek veled, h legyen optimista az ember. De ettõl még tartós munkanélküliként falun, pláne ha nem tõzsgyökeres az ember, a remény nem sok. Nincs pénz utazni, kapcsolatot tartani más településen élõkkel.
Ott is emberek laknak ha jól gondolom. Én is vidéken lakok és nincs sok barátom, de nincs is rá szükségem hogy õszinte legyek. A pénz az valóban sokat számít, anélkül nagyon kevés olyan hely van, ahol barátkozni lehet személyesen is. Ettõl függetlenül akkor is azt mondom hogy merjen kezdeményezni és ne úgy álljon hozzá hogy lúzer és senki nem akar vele ismerkedni. Ez már szinte a beletörõdés jelei, így nem fog változni semmi, még ha a lehetõség a szeme elõtt is lesz, mert hamar megszokja a magányt.
Kedves Angelika, feltenném neked is a 4.-ként írt kérdésem.
Õ saját magát nem nézi semmibe. Itt van a probléma. Ha lenne is olyan lány, aki ismerkedne veled, képes lennél felsorolni neki, hogy miért ne tegye...:D Ez nem jó hozzáállás mucika. Az elsõ hozzászoló tökéletesen leírta mit tudsz a magány ellen tenni. Egy próbát tegyél, veszíteni nem tudsz. :)
Szintén velem is :( az emberek sz#rba sem neznek :/
Teljesen ugyanez a helyzet velem is.:(
Több féle megoldás van. Pl.: van-e zenekar, akiért rajongsz? Menj el egy rajongói klubjába, és beszélgess róla az ottaniakkal. Egy közös témátok már van. Ülj be egy zenés szórakozóhelyre, és iszogass, (piánóban!) elõbb-utóbb valakivel beszélgetésbe tudsz elegyedni. Még akkor is menj kikapcsolódni magán, vagy tömegrendezvényekre, ha egyedül vagy. Elõbb-utóbb nem egyedül fogsz onnan távozni. Én így szereztem magamnak még barátokat, hogy rajongója lettem egy énekesnõnek immár 9 éve. Egy biztos, hogy NE ÜLJ OTTHON! Akkor senki nem tudja, hogy létezel!
Menj el buliba, akár így egyedül is, biztosan találsz valakit.:)

Mit tehetnék ha túrós a puncim? Hogy szabaduljak meg tőle?

Egy ideje fáj és viszket, most meg ez is.

Legjobb válasz: orvos!

orvos!
Ha te olyan éretlen vagy, hogy ahelyett hogy elmennél orvoshoz itt kérdezõsködsz, akkor húzzál alukálni. Holnap meg dokihoz.
hát túrós tészta, túrógombóc rengeteg recept van a neten
Tele vagy basszus fertõzéssel és gombával és te még itt kérdezõsködsz? Mikor óhajtasz/fogsz elvánszorogni dokihoz? vagy igy akarsz egy férfivel eyütt lenni?
Fujj
na most dobtam ki a taccsot
Mert az orvos diagnosztizál és nem mi? :D Honnan tudnánk mi bajod és kitõl?
nõgyógyász
A kérdező hozzászólása: miért lett volna az? amúgy nem kellett orvos, már elmúlt.
Örülök neki, vigyázz magadra.
Ez kamu kérdés... :) De annak nem is rossz, sokan ugrottak is rá!
Talicska van eladó !
Igen, lehetne Canestent, de hüvelykúppal együtt használd!
Eetleg a Canestent meg lehetne próbálnod, kárt nem teszel vele, de ha 3-4 nap alatt nem múlna el akkor orvoshoz kellene majd menned. Mennyi idõs vagy?
Hüvelyi fertõzésed van! Hogy pontosan milyen kórokozó okozta, azt pedig orvosi vizsgálattal lehet kideríteni és azután lehet célzott kezeléssel megszüntetni. Irány az orvos! Ha csak nem akarsz egy elhanyagolt hüvelyi fertõzés következményeként egy komolyabb nõgyógyászati gyulladást!
Canestent megpróbálhatnád kúppal, de ha nem segítene mégsem, akkor el kellene menned orvoshoz.
"Minek rohannék rögtön orvoshoz ha azt sem tudom mi bajom?" Talán, hogy megtudd, mi a bajod? Az emberek általában ezért mennek dokihoz, meg hogy elmulassza a panaszaikat.
Ezzel sajnos mindenképpen orvoshoz kell menned!
A kérdező hozzászólása: Minek rohannék rögtön orvoshoz ha azt sem tudom mi bajom? Eddig senkitõl nem kaptam kielégítõ választ.
A kérdező hozzászólása: Ha olyan éretlenek vagytok hogy egy ilyen kérdésre nem tudtok érdemben válaszolni akkor menjetek aludni!
Reméljük, hogy csak kamu kérdés. Már eleve a stílusból. "Minek rohannék rögtön orvoshoz ha azt sem tudom mi bajom? Eddig senkitõl nem kaptam kielégítõ választ" :) Vagy kamu kérdés, vagy egyszerre mérhetetlenül ostoba és undorító!

Több napja vmi nyalka féle van a torkomban! Nem megy se le, se fel! Hogy szabaduljak meg tőle? Mi lehet ez?

Olyan mint mikor az ember beteg es valadek kerül a torkara, de ki tudja azt kopni! Am en nem tudom ezt most, es egyfolytában eroseket nyelek akaratlanul is, h lemenjem! De nem mozdul semerre! Néha úgy érzem nagyobb lesz es nem fogok tudni levegőt kapni! Nem vagyok beteg, nathas, nem folyik az orrom stb..., szóval semmi! Mi lehet ez? Kérlek, segitsetek, mert nagyon rossz már!

Legjobb válasz: Próbálj torokfertõtlenítõ szopogatótablettát szedni (pl. Septofort), mert bár más tüneted nincs ez még lehet fertõzés. Ha 1-2 nap alatt nem javul akkor gégészet.

Próbálj torokfertõtlenítõ szopogatótablettát szedni (pl. Septofort), mert bár más tüneted nincs ez még lehet fertõzés. Ha 1-2 nap alatt nem javul akkor gégészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megpróbálom!
Úgy hívják, hogy sleim. Ez egy sûrû váladék, ami nagyon tapad a torok falához. Menj vele orvoshoz, az megvizsgál, és felír sleimoldót.

Hogyan szabaduljak meg attól a rossz szokásomtól hogy folyton tördelem az ujjaim?

Lehet hogy esetleg kicsit érdekes kérdés csak egyszerűen nem tudok róla leszokni pedig tudom ha még egy pár évig folytatom annak nem jó vége :D

Legjobb válasz: osztálytálytársaim min. 3 éve csinálják :)

osztálytálytársaim min. 3 éve csinálják :)
nekem is vannak rosz szokásaim.. nekem bevállt módszer, ha "azt" akarod csinánl, i akkor mielött elkezdet csinálk helyette mást, mondjuk pislants 5 öt egymás után gyorsan.. de akármit. tényleg akármi mást csak ne a szokást, és egy idõ után le szoksz róla de csak ha tényeg nem csináépod
De az mennyivel jobb, ha azt szokja meg hogy ötöt pislant aztán tördeli az ujjait? Akkor nem csak irritáló lesz, de retardáltnak is hiszik majd. Én úgy szoktam le róla, hogy többet nem csináltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!