Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szőrteleníthetem a (4 db)

Hogy kérdezzem meg anyától, hogy szőrteleníthetem a lábam? Az még fontos, hogy nem borotválni szeretném. Ti hogyan csináltátok?

Legjobb válasz: Amikor nekem is eljött az ideje, akkor nekem anya mondta elõbb, hogy mostmár szõrteleníthetem. Én elõször szõrtelenítõ krémet használtam, nem borotváltam. Szerintem mondd azt, hogy már kínosan érzed magad, hogy ott a lábadon a szõr és az osztálytársaid közül már sokan szõrtelenítik, így te is kipróbálnád.

Amikor nekem is eljött az ideje, akkor nekem anya mondta elõbb, hogy mostmár szõrteleníthetem. Én elõször szõrtelenítõ krémet használtam, nem borotváltam. Szerintem mondd azt, hogy már kínosan érzed magad, hogy ott a lábadon a szõr és az osztálytársaid közül már sokan szõrtelenítik, így te is kipróbálnád.
"Anya, szeretném szõrteleníteni a lábam"
Én láttam amint õ csinálja magának krémmel és mondtam neki hogy én is szeretném.Ott azonnal meg is csináltuk, 9 éves voltam akkor, de már szõrös volt.
Fontos, ne borotváld! Ha borotválod, egyre erõsebb lesz a szõr és késõbb naponta kell majd csinálni, ami azért elég macerás. És hogy ez még ne legyen elég, egy idõ után szúrni fog a lábad, ami egy csõgatyában baromira fáj. Én személy szerint epillálom. Ami azért jó, mert csak kéthetente kell egyszer csinálni, és ha nem húzod az idõt (nem tologatod tovább a dátumot hogy "majd késõbb megcsinálom" vagy "majd inkább holnapután") akkor nem is nõ nagyra. Az epillálás azért is jó, mert a tövébõl szedi ki a szõrt (nem csak a tetejét vágja le mint a borotva) és az újonan érkezõ szõr vékony, világos és alig látható. Epillálás után érdemes bekenni a bõrt testápolóval, és nem is fog fájni. Krémeket nem használtam, még nem próbáltam, de ahhoz venni kell egy csomót ha életed végéig csak kenegetni akarod (ami nem kis pénz!). Én öt éve vettem az epilláló gépecskét ami kicsi, és még mindig ugyan olyan jól mûködik, mint amikor megvettem. Én erre szavazok!
A borotválástól nem erõsödik a szõr, ez egy tévhit. Erõsebbnek _látszik_, mert a penge ferdén vágja le, de csak a hormonális változásoktól lesz sûrûbb vagy "erõsebb". Ettõl függetlenül szerintem is inkább gyanta vagy epilátor, mert tovább tart.

Hogy kérdezzem meg, hogy szőrteleníthetem-e a lábamat?

Tizennégy éves lány vagyok (nyolcadikos). Sokat gondolkoztam már rajta, de nem merem megkérdezni. Félek, hogy mit reagál rá anya. Többször már borotváltam a lábamat, de erről anya nem tudott. Légyszíves segítsetek. Írjatok ötleteket vagy, hogy ti hogyan csináltátok ezt. Előre is köszönöm mindenkinek.

Legjobb válasz: Leborotváltam magamtól, õ nem tudott róla, ennyi. Aztán észre sem vette utána, hogy mindig le volt szõrtelenítve.

Leborotváltam magamtól, õ nem tudott róla, ennyi. Aztán észre sem vette utána, hogy mindig le volt szõrtelenítve.
én is megkérdeztem anyát, talán én is 8.os voltam, vagy 7.es. az osztályban már mindenki szõrtelenített rajtam kívül. de azt mondta, hogy még nem kell. pedig simán leszõrteleníthettem volna, csak féltem, hogy bénázok majd, és nem mertem XD ó a régi szép idõk :) )) szerintem ha zavar, hogy szõrös, nyugodtan epiláld :)
Én megmondtam neki, hogy anya, szõrteleníteni szeretnék. Nem díjazta az ötletet, de belenyugodott, felajánlotta, hogy elvisz kozmetikushoz, hogy gyantáztassunk. Az a legjobb egyébként, a borotvától nagyon megerõsödik idõvel.
Ne kezdd el borotválni, vagyis ne folytasd. :) Inkább epilátor, vagy gyanta. Szerintem simán megmondhatod anyukádnak, többi lány is már csinálja, Te is szeretnéd, jön a jó idõ, ki fog látszani, ciki lesz. Szerintem az anyák elég megértõek ilyenben, pláne, ha õk is adnak magukra.
Szia ! És 13 vagyok és én is megkérdeztem anyát hogy mit javasol szõrtelenítésre és azt mondta hogy epiláljam mert ez a legjobb és egy hónapig nem nõ a szõr utána !! :)
nem kötözködni akarok vagy valami, de ez az egy hónap nem mindenkire igaz. nekem hetente kell :/

Ti hogy kérdeztétek meg először a szüleiteket hogy szőrteleníthetitek-e a hónaljatokat?

Én nem merem megkérdezni mert szerintem ciki..légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Miért kell megkérdezni? Veszel egy borotvát és kész.

Miért kell megkérdezni? Veszel egy borotvát és kész.
én anyutól kértem egyet, nem volt semmi mondanivalója azon kívül hogy vigyázzak nehogy megvágjam magam
A kérdező hozzászólása: És ti honnan szereztetek borotvát?
nem kérdeztem meg, mert ez nem az õ dolga csak annyi, hogy bemész egy boltba és veszel egy csomag valamilyen borotvát, nem olyan nehéz
Nem kérdeztem meg. 14 évesen borotváltam én is elõször. Úgy gondoltam, hogy már elég érett vagyok az önálló döntések meghozatalára magammal kapcsolatban és megcsináltam. Mikor voltunk utána strandon észrevette, csak megjegyezte, hogy látta, hogy leszedtem, de nem akadt ki, meg semmi ilyesmi.
Csak simán megkérded : Figyelj anyu, nagyon zavar a hónaljszõrzetem, leborotválhatom?
Nem kérdeztem meg... 20L
anyudnak biztos van otthon :) nem fog ezért haragudni hidd el!
Nem kell azt megkérdezgetni, fogod és megcsinálod. Javaslom elõbb a szõrtelenítõ krémet!
A kérdező hozzászólása: De honnan szerezzek borotvát? Nem szoktam egyedül vásárolni :/
én szóltam anyának h anya segítesz legyantázni és anya segített a mai napig segít 17/l
biztos tudják , hogy egyszer felnõsz , ne aggódj számítanak azok rá .. nem kell õket ijesmirõl tájékoztatni..:)
nem kérdeztem.
Elloptam anyám borotváját és késsz.:D Mai napig nem szóltam nekik, tudják azt maguktól is.. 17/L
Elõször kölcsönvettem a szüleimét, aztán vettem sajátot.

Hogyan szőrteleníthetem legbiztonságosabban a fenekem?

A lyukamnál is jó lenne, de borotvával, v gyantával ott nem nagyon akcióznék.

Legjobb válasz: Hát gyantával semmi esetre sem, mert az nagyon fájna neked. A fenéktájt nem szokták szõrteleníteni, miért zavar az téged? Fogadd el a feneked olyannak, amilyen!

Hát gyantával semmi esetre sem, mert az nagyon fájna neked. A fenéktájt nem szokták szõrteleníteni, miért zavar az téged? Fogadd el a feneked olyannak, amilyen!
Menj el a kozmetikushoz olyan lézerkezelésre utána soha többé nem nõ ott a szõr.Vagy csipesszel.Esetleg szõrtelenítõ krém. Más szõrtelenítõ módszert nem tudok a borotván meg a gyantán kívül.
fûnyiro, pörkölõ, ollo, de ajánlom a fodrászt is
A kérdező hozzászólása: kössz az eddigi válaszokat, de ha el is fogadnám, akkor is lennemegy gond. volt egy mûtétem, elég közel a hátsómhoz, és azt a részt egy speciális kötéssel takarják le, de a szõrtõl nem lehet úgy letakarni, h ne legyen rés, szal a vérzést nem tudja rendesen megfogni
én megértelek. én is félek ha borotválom. én tükörrel merem csak borotválni. de ha mmegnemborotválnám akkor az zavarna

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!