Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számoljam a (497 db)

A sorrendet jól írtad.A tgyást a br béred után számolják ki.
Szia! Én is aug közepe óta vagyok itthon, de február végén szülök.jól mondta az elõzõ, a szülést megelõzõ egész év bruttó átlag jövedelmébõl számolják, ha jól tudom

Teherbeesés ciklus végén, hogy számolják a szülés időpontját?

Február 16-án volt meg utoljára. De csak március 7-10 között voltunk együtt védekezés nélkül. Azt gondoltam mivel pár nap múlva esedékes így nem esek teherbe. De nem jött meg, tegnap reggel teszteltem két csík lett rajta. Nem mintha bánnám mert nagyon örülök neki, terveztünk testvért a fiamnak, igaz pár hónappal később de ha már így alakult sok szeretettel várjuk. Csak azt nem tudom hogyan fogják ezt számolni. S mikor mehetek először orvoshoz én jövő hét közepére gondoltam, nem lesz az még korai? Akkora meg fogja tudni állapítani a terhességet? Ugye a teszt minden esetben igazat mutat, tehát ha két csík akkor ott biztosan baba van?

Legjobb válasz: Szia! Igen, ez pozitív :) Ugyanúgy számolják, mint mindenki másnak. Utolsó menstruációhoz viszonyítanak. Aztán majd az UH mutatja, ha nem jól számolták.

Szia! Igen, ez pozitív :) Ugyanúgy számolják, mint mindenki másnak. Utolsó menstruációhoz viszonyítanak. Aztán majd az UH mutatja, ha nem jól számolták.
5 hetesenemt orvoshoz, semmit se látott, csal megvastagodott méhnyálkahártyát! 7 hetesen volt petezsák, szívhang 12. Hétig mindig 1-1, 5 héttel kisebb volt, de most 28 hetesen meg már nagyobb 1 héttel! Menses szerint számolta a doki a szülés idelyét
Ugyanúgy az utolsó mensi idõpontjától. Késõbb az uh alapján korrigálják a szülés várható idõpontját.

Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?

A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés. Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet? Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek? Ez függ a ciklus hosszától is?

Legjobb válasz: Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.

Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.
Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától. Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban. A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.
mindig mindent az utolsó vérzés alapján mindegy mit mond az ultrahang! persze az is mérvadó, ..
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelõen fejlõdik a magzat. Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus elsõ napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne. Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?
Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben. Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet. Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb
Nekem az elsõ ultrahangon volt egy szûk hét különbség a méretben, pár nappal hosszabbak is a ciklusaim, és az orvos egybõl korrigálta a szülési dátumot, és 5 nappal késõbbi idõpontra tette az utolsó menstruációt is. Azóta azzal számolunk, nagyjából stimmel is a dolog. De szerintem elég ritka lehet, hogy ilyen kis eltérést módosítanak, mert még senkitõl sem hallottam ilyet.
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de ha az elsõ ultrahangon eltérés van, akkor a doki módosítja a terhességi kort és a szülés várható idõpontját (az uh szerinti korra).

Mikor érdemes elmenni az első terhességi uh-ra? Hogy számolják a heteket?

Úgy olvastam h a 7. hét környékén érdemes először elmenni mert akkor már van szívhang is a babának. De honnan számolják a 7.hetet? A menstruáció első napjától?

Legjobb válasz: Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi,rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!

Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi, rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nekem Szombaton kellett volna megjönnie csináltam egy tesztet és volt egy halvány csíkom.Utolsó mensim febr.28-márc 4-ig volt. Majd le szakad a derekam és fáj a hasam.
Ha nincs olyan panaszod, ami gyanús (nagyon erõs görcs, vérzés, barnázás), akkor szerintem érdemes megvárni a betöltött 6 hetet. Én megpusztultam volna, ha nem lett volna még szívhang. Így is megijedtem, mert egy szûk héttel kisebb volt, mint lennie kellett volna - nagyon megnyugtató volt, hogy ver a szíve. (Menzesz szerint 7 hét 3 naposan voltam, de késõbb foganhatott a baba, mert 6 hetesnek felelt meg.) Az utolsó menzesz elsõ napjától számold a heteket.
Utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket, betöltött 6. hét elõtt nem érdemes menni, de inkább 7. hét (általában betöltött 6- és 7. hét közt indul be a szívmûködés). Amíg nincs szívmûködés, addig hivatalosan meg sem állapítja a doki a terhességet, hiába van petezsák.
Nekem nov 24 én volt utolsó menszeszem , december 24 én teszteltem pozitivat, elmentem január elején orvoshoz aki uh -n még nem látott semmit csak nyálkahártyát , elküdött vizeletett leadni ami szintén pozitív lett, utána visszamentem 1 hét múlva akkor is csak petezsákot látott utána 2 hétre rá megint mentem és csak akkor volt szívhang. Nem érdemes ilyen korán elmenni dokihoz várj legalább 3 hetett , tudom hogy nehéz megállni de megéri mert mire mész már lesz szívhang is :) . 18+4 hkm :)

Hogyan számolják a tgyás-t 2011-ben?

Szeptemberben fogok szülni. Utána néztem, és eddig úgy volt, hogy a szülést megel?z? év átlagkeresetéb?l számolták. De most 2011-ben állítólag már változott. Tudnátok nekem ebben segíteni?

Legjobb válasz: Nem változott, ugyanúgy számolják, a szülést megelõzõ évben elért bruttó összjövedelem 70%-a.

Nem változott, ugyanúgy számolják, a szülést megelõzõ évben elért bruttó összjövedelem 70%-a.
Én úgy tudom, hogy már nem csak az elõzõ év átlagkeresete az alap, hanem az elõzõ 2 évé számít, tehát ha 2011-ben szülsz akkor a 2009-2010. együtt számít :/
Bocs, rosszul írtam a 2011-es tgyás alap a 2010-2011 év kereseti átlaga
Rosszul tudod. A biztosítotti idõ szempontjából számít a szülést megelõzõ két év, nem az ellátás összege szempontjából. Vagyis a 365 biztosított napnak a szülés elõtti két évben kell meglennie, de az összege a szülést megelõzõ év átlagkeresete alapján kerül kiszámításra. A táppénzszámítás szabályai nem változtak, nem is értem, honnan veszitek ezt.
és mi van ha gyedrõl szül valaki? Köszi
Ha gyedrõl szülsz, akkor is ugyanezen szabályok alapján számolják a tgyást, csak annyi a különbség az összegben, hogy ilyenkor a tgyásnak is van maximuma, ugyanannyi, mint a gyednek, 109200Ft jelenleg.
(Elözõ vagyok) akkor egy bizonyos összeg felett gyakorlatilag teljesen mindegy hogy TGYÁSra vagy GYEDre megy valaki mert az összeg tök ugyanannyi, viszont GYEDet úgy sem kaphat tovább mint a gyerek két éves kora. TGYÁSra csak úgy érdemes menni hogy ha az elsõ gyerek és szülés elõtt 168nappa veszi ki valaki. (jól foglaltam össze? csak hogy tisztán lássak.) Ennek tudatában 3 gyerekkel(36, 20, újszülött) igen csak kínszenvedés lesz a következõ 3hónapunk úgy hogy apuka itthon van fizetetlen szabin hogy segítsen a gyermekágy alatt... legalább nincs fûtési szezon...
nagyon köszönöm! Csak egy valami nem tiszta nekem.... "ami az igénylés elõtti évben elért bruttó jövedelem 70%-a" Mi van ha GYEDen vagyok 3éve???? A GYED 70%a lesz a tgyás, majd a GYED? Vagy az utoljára bejelentett jövedelmem után számolják?Nem mindegy mert ha az elõzõ akkor kevesebb lesz a gyedem a három gyerekkel mint a kettõvel, ha az utóbbi akkor meg megint a plafont kapom. Nekem azt mondták nem rég hogy a TGYÁSt mindig az elõzõ fizuból számolják ha gyeden vagyok- ha ez igaz akkor az a segítõkész HRes nem is volt annyira segítõkész mikor azt mondta hogy gyedrõl gyedre menjek a másodikkal, mert akkor még nem volt plafon a tgyásra csak a gyedre...... :( Ezen így majd két év után már nem sokat tehetek ha jól sejtem.... :( Pedig most nagyon kellene valami kis segítség, csak 2-3hónapra amíg az apuka itthon van és segít az elején....

Hogy számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától. Tehát 2 hetes vagy amikor megfogan a pici (28 napos cikl. esetén), 4 hetes vagy amikor nem jön meg a köv. menzesz. És így tovább egészen a 40. hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat És még az érdekelne, hogy 7 vagy 5nappal számolják?
7-tel, mivel 1 hét 7 nap!

Hogy számolják a pontokat egy idős (75 éves) embernél, ha felvételizik egyetemre?

Aki régebben végzett iskolát, annál milyen pontokat számolnak?

Legjobb válasz: Minden régi rendszerben szerzett érettségije középszintû érettséginek számít. Mivel a régi érettségiken csak osztályzat szerepelt, ezért százalékosan minden érettségijét úgy számolják, hogy a szerzett érdemjegy a legjobb százalékú. Tehát: 5-ös: 100% 4-es: 79% 3-as: 59% 2-es: 39%

Minden régi rendszerben szerzett érettségije középszintû érettséginek számít. Mivel a régi érettségiken csak osztályzat szerepelt, ezért százalékosan minden érettségijét úgy számolják, hogy a szerzett érdemjegy a legjobb százalékú. Tehát: 5-ös: 100% 4-es: 79% 3-as: 59% 2-es: 39%

Hogyan számolják a gyedet, ha 2009. decemberben fogok szülni? A 2009-es év számít bele és a táppénz beleszámít?

Legjobb válasz: Mindíg a teherbeesés elõtti évbõl számolják, tehát nálad 2008-at.Én ezért jártam jól. Mielõtt terhes lettem áll. éjszakás voltam, így most több pénzt kapok, mintha nappal dolgoznék teljes munkaidõben.

Mindíg a teherbeesés elõtti évbõl számolják, tehát nálad 2008-at.Én ezért jártam jól. Mielõtt terhes lettem áll. éjszakás voltam, így most több pénzt kapok, mintha nappal dolgoznék teljes munkaidõben.
A tgyásod alapja a 2008-as átlag kereseted lesz. Gyedre csak 2010-ben leszel jogosult, így annak alapja az idei átlag kereseted. Egyik ellátás sosem képezi egy másik alapját, ezért az alacsonyabb összegû táppénzbõl nem számolnak átlag bért a gyedhez. Ha az idén lesz 180 bérezett napod, akkor annak átlaga lesz az alap. Ha nem lesz meg a táppénz miatt, akkor a minimálbér kétszeresének 30ad részébõl számolnak, illetve ha a papír szerinti béred ennél kevesebb akkor abból.
A kérdező hozzászólása: A 180 nap nem a biztosítotti jogviszonyba számít bele?

Hogy számolják a GYED-et? Az én esetemben mennyit fogok kapni?

a szülés várható id?pontja: 2009.04.23.

Legjobb válasz: A te esetedben a szülést megelõzõ 180 nap alapján számolják, mivel volt 30 napnál hosszabb megszakítás a munkaviszonyodban. 140.000 Ft 70%-át kapod (de erre nem esküszöm meg)

A te esetedben a szülést megelõzõ 180 nap alapján számolják, mivel volt 30 napnál hosszabb megszakítás a munkaviszonyodban. 140.000 Ft 70%-át kapod (de erre nem esküszöm meg)
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy ha 42 napon belûl vagyok, az még nem számít megszakításnak.
A 30 nap az tuti. "Ha a biztosított a fenti idõszakban nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdõ napját megelõzõ 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idõ folyamatos. A biztosításban töltött idõ akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás idõtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, és a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje."

Hogy számoljam a magzatmozgást 10/óra?

Az orvosom azt mondta, hogy 10 mozgás/óra szükséges. Az baj ha nekem ez így nincs meg? Rúg 1-2-t majd 1 óra múlva megint 1-2-t. Aztán pár óra múlva 3-4. De a 10 nincs meg mindne nap 1 óra alatt.Ez baj?Azt is beleszámoljam, ha csak mocorog, kidugja valamijét?

Legjobb válasz: Mindent számolj bele. Egyébként 10 mozgás/nap szokott lenni a minimum határ. Azért a baba is alszik és akkor abban az órában nem rudgos, és óránként 10 mozgás, az 24 óra alatt 240 rugi, az már tetemes testedzésnek is megfelel, és ennyit egyátalán nem " kötelezõ " mozogni egy születés elõtt álló babának, akinek ráadásul a hely is szûkös már. Egy kétgyermekes anyuka

Mindent számolj bele. Egyébként 10 mozgás/nap szokott lenni a minimum határ. Azért a baba is alszik és akkor abban az órában nem rudgos, és óránként 10 mozgás, az 24 óra alatt 240 rugi, az már tetemes testedzésnek is megfelel, és ennyit egyátalán nem " kötelezõ " mozogni egy születés elõtt álló babának, akinek ráadásul a hely is szûkös már. Egy kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, hogy nincs semmi gáz, ha naponta érzem a mozgást. De állandóan ezzel fáraszt, hogy megvolt a 10 mozgás 1 óra alatt? Most azért megnyugtattál. Köszi:) 37 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!