Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számolják hogy egy (73 db)

Hogyan számoljam ki egy pontból egy másik pontba mutató irány szögét?

Az x1, y1 pontból a x2, y2 mutató irány és az x tengelyel bezárt szög értékét hogyan számoljam ki?

Legjobb válasz: Szinusz, koszinusz, derékszögû háromszög, ilyesmi? :P Ez nem zagyvaság, hanem pontosan ezekkel fogod kiszámolni a szöget. A mivoltja pedig nagyon egyszerû: lerajzolod a két pontot, majd megrajzolod az egyenest. Az egyik pontra merõlegest húzol az Ox tengelyre nézve. Ekkor kapsz egy derékszögû háromszöget, aminek két oldalát ismered, a két befogót. Pontosabban csak az egyik oldalát ismered, a másikhoz meg kell határoznod az egyenes és az Ox tengely metszéspontját, de ez nem lesz nehéz, csak meghatározod az egyenes egyenletét, és behelyettesíted az y=0 értéket, majd megoldod x-re az egyenletet. :P Az átfogót kiszámolod. Ekkor sinA=szemben levõ befogó/átfogó, azaz jelen esetben: y1/átfogó (feltéve, hogy az elsõ pontra húztad a merõlegest.) Ebbõl következik, hogy a szög mértéke: arcsin(y1/átfogó) Szóval ennyi.

Szinusz, koszinusz, derékszögû háromszög, ilyesmi? :P Ez nem zagyvaság, hanem pontosan ezekkel fogod kiszámolni a szöget. A mivoltja pedig nagyon egyszerû: lerajzolod a két pontot, majd megrajzolod az egyenest. Az egyik pontra merõlegest húzol az Ox tengelyre nézve. Ekkor kapsz egy derékszögû háromszöget, aminek két oldalát ismered, a két befogót. Pontosabban csak az egyik oldalát ismered, a másikhoz meg kell határoznod az egyenes és az Ox tengely metszéspontját, de ez nem lesz nehéz, csak meghatározod az egyenes egyenletét, és behelyettesíted az y=0 értéket, majd megoldod x-re az egyenletet. :P Az átfogót kiszámolod. Ekkor sinA=szemben levõ befogó/átfogó, azaz jelen esetben: y1/átfogó (feltéve, hogy az elsõ pontra húztad a merõlegest.) Ebbõl következik, hogy a szög mértéke: arcsin(y1/átfogó) Szóval ennyi.
tg alfa = (y2-y1)/(x2-x1)
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogyan számolják a tévécsatornák a nézettségi mutatót? Honnan tudják, hogy például, hogy kétmillióan láttak egy adást?

Legjobb válasz: Kiválasztanak egy kb. ezer háztartásból álló mintát, és a keletkezett adatokat arányosan felszorozzák. A nézõszámok alakulásának megfigyeléséhez a felmérésben résztvevõ háztartásokba a televízióhoz csatlakoztatott mérõmûszereket telepítenek. Ezeken a mérõberendezéseken a háztartás tagjainak külön-külön be kell jelentkezniük a televíziózás megkezdésekor, majd pedig amikor befejezik a televíziózást, ki kell jelentkezniük. A mûszer rögzíti, hogy a háztartás mely tagjai figyelik a készüléket, valamint tárolja, hogy mindeközben melyik csatornát vagy csatornákat kísérték figyelemmel. Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9zetts%C3%A9gm%C3%A9r%C3%..

Kiválasztanak egy kb. ezer háztartásból álló mintát, és a keletkezett adatokat arányosan felszorozzák. A nézõszámok alakulásának megfigyeléséhez a felmérésben résztvevõ háztartásokba a televízióhoz csatlakoztatott mérõmûszereket telepítenek. Ezeken a mérõberendezéseken a háztartás tagjainak külön-külön be kell jelentkezniük a televíziózás megkezdésekor, majd pedig amikor befejezik a televíziózást, ki kell jelentkezniük. A mûszer rögzíti, hogy a háztartás mely tagjai figyelik a készüléket, valamint tárolja, hogy mindeközben melyik csatornát vagy csatornákat kísérték figyelemmel. Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9zetts%C3%A9gm%C3%A9r%C3%..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Hogyan számoljam ki egy kör átmérőjét, csupán egy érintő meg egy húr hosszából, amit külső pontból húztunk?

Emelt szintes anyag állítólag... van egy körünk, amihez egy külső pontból húztunk egy érintőt, meg egy húr. A húr két metszéspontja A és B /külső pont P/ (AP=12; BP=18 cm) ebből meg is kaptam az "EP=gyök alatt AP szer BP" egyenlettel. Na, a lényeg, hogy ezekből kéne kiszámolnom a kör ÁTMÉRÕJÉT! Tud valaki segíteni ebben?

Legjobb válasz: A húr két végpontjának szakaszfelezõ merõlegesén lesz a kör középpontja, az érintõ érintési pontjában meg a sugár merõleges az érintõre. A sugár és az érintõ metszéspontja az érintési pont, ennek a távolsága a középponttól ugyanannyi, mint a két húrvégponttól. Ez nekem így háromismeretlenes egyenletrendszernek tûnik.

A húr két végpontjának szakaszfelezõ merõlegesén lesz a kör középpontja, az érintõ érintési pontjában meg a sugár merõleges az érintõre. A sugár és az érintõ metszéspontja az érintési pont, ennek a távolsága a középponttól ugyanannyi, mint a két húrvégponttól. Ez nekem így háromismeretlenes egyenletrendszernek tûnik.
A kérdező hozzászólása: köszi, majd innen valahogyan boldogulok
Nem hiszem, hogy innen boldogulni fogsz... Bármilyen, legalább 6cm átmérõjû körhöz tudsz húzni úgy szelõt egy P pontból, hogy a keletkezett AB húrra AP=12, BP=18 legyen. Tehát ez kevés, valami adat hiányzik még, pusztán ezen adatok alapján bármekkora lehet a kör átmérõje. (Az igaz, hogy a P pontból húzott érintõszakasz, EP mindig 6*gyök(6) lesz.)
Tételezzük fel, (mert ebbõl a trehány leírásból nem derül ki) hogy a feladat a következõ: adott egy kör, melyhez egy külsõ P pontból húzunk egy érintõt, és ugyanazon P pontból egy szelõt. Egyedül a szelõ darabjai ismertek, ebbõl kellene meghatározni a kör átmérõjét. No, ennyi adatból a feladatot nem lehet egyértelmûen megoldani.
A kérdező hozzászólása: ok... szóval bocsánat a trehány leírásért, jogos. Külsõ pont (P)-bõl húzunk egy érintõt (EP=6*gyök3) és egy húrt (AP=6; BP=18). Ezek alapján kell kiszámolni a kör átmérõjét.
A kérdező hozzászólása: nem húrt, szelõt
Ugyanaz a probléma. Ha csak ennyi van, nem tudjuk, mekkora a kör. Ismerni kellene a szelõ és az érintõ bezárt szögét, vagy valamit.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm... ha ennyien mondjátok, akkor biztosan így is van. Köszönöm a válaszaitokat!


Wordbe hogyan lehet képletet létrehozni, úgy hogy számoljon is? Egy egyszerű hibaszázalék számításról lenne szó: A1/B1*100

Legjobb válasz: Beszúrsz egy excell táblázatot a normális helyett, és az kiszámítja.

Beszúrsz egy excell táblázatot a normális helyett, és az kiszámítja.
Erre az Excel való!
De a Wordbe is lehet excell táblázatot beszúrni
De akkor is az Excel-t kell használni a képletek megoldására, max. Word-be ágyazva csinálja...
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi, értem én, hogy az excel való erre, én is abban csinálnám.. (de nem az volt a kérdés hogy milyen programmal) Van egy word formanyomtatványom, és mellé egy kupac adatom, és kellene egy varázslat...

Hogyan számoljam ki egy egyenlõ szárú háromszögnél a köré írt kör sugarát?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen adatokat ismersz.

Attól függ, milyen adatokat ismersz.
a területbõl ki lehet számolni.. va lamilyen módon kiszámolod a területét és T=a*b*c/4R R= a köré irhatò kör sugara! ha nem érted nyugodtan irj privibe és segitek! :)

Hogyan számoljam ki egy réz vezeték átmérõjét?

aminek térfogata:0,16cm3 tömege:0,014kg

Legjobb válasz: És négyszer sûrûbb a periódusos tábla legsûrûbb eleménél. Ez valami nem evilági drót :)

És négyszer sûrûbb a periódusos tábla legsûrûbb eleménél. Ez valami nem evilági drót :)
Elégtelen adatmennyiség. Legalább a hosszát tudni kéne, mert így legfeljebb arányszámot lehet kiszámítani (hossz-átmérõ arányát).
A kérdező hozzászólása: 80m a hossza.
Ez nem rézdrót lesz, hanem valami szupernehéz elem. :-) 14g/0, 16cm^3=87, 5g/cm^3 Durván tízszer nagyobb a sûrûsége a réznél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat este még én is törtem a fejem rajta és ilyesmiket kaptam.

Hogyan számolják ki egy meccs után a játékos VAL-ját?

pl. 34 perc alatt: 31/12-es pontmutató + 10 lepattanó + 11 kiharcolt fault + 3 gólpassz + 2 labdaszerzés – 6 rontott mez?nydobás – 3 fault – 3 eladott labda – 1 kapott blokk = 44 VAL

Most, amikor változik a kamatadó, hogyan számolják ki a kamatot egy részvény ügylet esetén, amit a törvényi változás életbe lépése előtt vettem, és utána adom el? Figyelik az árfolyamot?

Legjobb válasz: A részvényekre is a bankbetétekre vonatkozó augusztus 1-i határidõtõl kezdik számítani. Õk nem figyelik és számolják ki helyetted, viszont neked figyelned kell, mert ha rosszul számolod ki, akkor késõbb ha ellenõriznek, téged büntetnek meg. Veszel x részvényt 10 dolláron, márciusban. Augusztus 1-ig emelkedett 15 dollárra. Erre az 50%-os árfolyamnyereségre késõbb csak a 16%-ot kell adóznod. Aztán tartod tovább a részvényt és emelkedik mondjuk 18 dollárra, amikor eladod. De a 15-18 dollár közti emelkedés után már 22%-kal adózol. Tehát minden részvényedre, amit augusztus 1 elõtt és után is birtokolsz, kétféle adózás vonatkozik. Az egyik a vételi árfolyam és az augusztus 1-i árfolyam, amire az adó 16%, a másik az augusztus 1 és az eladás közti árfolyam különbsége, ami pedig 22%-kal.

A részvényekre is a bankbetétekre vonatkozó augusztus 1-i határidõtõl kezdik számítani. Õk nem figyelik és számolják ki helyetted, viszont neked figyelned kell, mert ha rosszul számolod ki, akkor késõbb ha ellenõriznek, téged büntetnek meg. Veszel x részvényt 10 dolláron, márciusban. Augusztus 1-ig emelkedett 15 dollárra. Erre az 50%-os árfolyamnyereségre késõbb csak a 16%-ot kell adóznod. Aztán tartod tovább a részvényt és emelkedik mondjuk 18 dollárra, amikor eladod. De a 15-18 dollár közti emelkedés után már 22%-kal adózol. Tehát minden részvényedre, amit augusztus 1 elõtt és után is birtokolsz, kétféle adózás vonatkozik. Az egyik a vételi árfolyam és az augusztus 1-i árfolyam, amire az adó 16%, a másik az augusztus 1 és az eladás közti árfolyam különbsége, ami pedig 22%-kal.
A kérdező hozzászólása: Már elnézést, de ez így nem korrekt. Egy részvény akkor számszerûsíthetõ, ha eladod. Ha nem adod el, akkor senki nem tudja kiszámítani, hogy mekkora a hipotetikus nyereség. Ezt törvény leírja, hogy így kell számolni? Vannak olyan ügyletek, vagy portfóliók, amikben a részvény nem akkora értéket képvisel a számodra, mint amekkora az adott pillanatban az árfolyambeli értéke. Agusztus 1-én nincsen nyereséged, a nyereséged akkor lesz, amikor ténylegesen eladod, és hogy az mekkora nyereség, az sok mindentõl függhet, ha egyáltalán lehetséges a kiszámítása. De biztosan függ az alapkamattól és inflációtól stb.

Hogy számolják a pontokat egy idős (75 éves) embernél, ha felvételizik egyetemre?

Aki régebben végzett iskolát, annál milyen pontokat számolnak?

Legjobb válasz: Minden régi rendszerben szerzett érettségije középszintû érettséginek számít. Mivel a régi érettségiken csak osztályzat szerepelt, ezért százalékosan minden érettségijét úgy számolják, hogy a szerzett érdemjegy a legjobb százalékú. Tehát: 5-ös: 100% 4-es: 79% 3-as: 59% 2-es: 39%

Minden régi rendszerben szerzett érettségije középszintû érettséginek számít. Mivel a régi érettségiken csak osztályzat szerepelt, ezért százalékosan minden érettségijét úgy számolják, hogy a szerzett érdemjegy a legjobb százalékú. Tehát: 5-ös: 100% 4-es: 79% 3-as: 59% 2-es: 39%

Most hogy számoljam ki? Összevissza jön meg, de babát szeretnénk. Hogy számoljam ki mikor van peteérés, ha egy szer 30, 35, 43 naposak a ciklusaim?

Legjobb válasz: Nekem is ez a problémám.Párommal mi is babán vagyunk kb. 7 hónapja!A ciklusaim 24,25,27 naposak,de mindig másképp jön!Most voltam dokinál,aki elküldött most hormonvizsgálatra,ezzel akarja kideríteni,mi a rendszertelen ciklus oka!Ha gond van,akkor hormonkezelést kapok,de még nem tudom az eredményt!Így én sem tudom,mikor van peteérésem!Ajánlom fordulj orvoshoz és õ rendbeteszi!

Nekem is ez a problémám.Párommal mi is babán vagyunk kb. 7 hónapja!A ciklusaim 24, 25, 27 naposak, de mindig másképp jön!Most voltam dokinál, aki elküldött most hormonvizsgálatra, ezzel akarja kideríteni, mi a rendszertelen ciklus oka!Ha gond van, akkor hormonkezelést kapok, de még nem tudom az eredményt!Így én sem tudom, mikor van peteérésem!Ajánlom fordulj orvoshoz és õ rendbeteszi!
Nem tudod kiszámolni.Én ugyan igy vagyok.24-50 napos ciklusaim vannak.A tabletta elhagyása után vagyok, soha ilyen rendszertelen ciklusom nem volt még.De talán egy kis jo is történik velem.Elmesélem hátha tudok segiteni.A legutulso ciklusomnál elkezdtem inni a cickateát.23 napon ovu teszt alapján azt hittem hogy PÉ-m van és elkezdtem inni a palástfüteát.Közben folyamatosan szedtem a zafir barátcserjét.A ciklusom 46 napján voltam orvosnál, eredmény semmi.Na ekkor mondtam hogy most már a leszarom tablettát fogom bevenni, leálltam az összes csodaszerrel.A ciklusom 58 napján ujra orvos, és láss csodát:21 mm-es domináns tüszö.Azt hittem hogy napokon keresztül kiszakad a hasam annyira fájt.Megtörtént hosszu idö után amire vártam hogy éreztem hogy van PÉ-m.Ezt csak azért irtam le neked hogy, lásd nem vagy egyedül ezzel a problémával , és nekünk is sikerülhet.Mielöbbi babásodást kivánok neked is mindenkinek!
15.43-as.Én vagyok az élö példa hogy közel 60 napos ciklusnál is van példa.
14.41-es és elözö vagyok ujra.Én tudom ajánlani a teák mellé még a barátcserjét.én esküdni mernék rá hogy segitett hogy legyen PÉ-m.
A kérdező hozzászólása: Kedves 15.43 azt akkartad írni, hogy pé?Egyébként köszönöm mindenkinek a segítséget!Nagyon aranyosak vagytok!:)
A kérdező hozzászólása: A teát most szeretném elkezdeni majd inni.Tényleg?meg kell várni míg elmúlik a mensi vagy már az elsõ nap inni keell?Tavaly voltam dokinál mert kimaradt egy egész hónapot , csinált hormon vizsgálatot, de problémát nem talált.
A kérdező hozzászólása: Hát igen!Csodák mindig vannak!:) )Remélem a teák nekem is segítenek és helyreáll a rend.Érdekes az elsõ két ill 3 gyerek irtó könnyen összejött.Sõt a harmadik sajnos:(Most meg nem sikerül:(
Most láttam az utolso kérdésed.Mint irtam a pé-t onnan is tudom mert uh vizsgálaton voltam, ez igazolta az otthoni ovu tesztem eredményét.nem volt semilyen folyásom. Összegzem a tényeket:nekem a papirformával ellentétben 35 nap után is van peteérésem(lásd.elözö válaszom)58 nap peteéréskor olyan száraz voltam mint a sivatag.Megállapitásom a következö:Én egy orvosi csoda vagyok!!
A kérdező hozzászólása: De, ha van tojcsis és nyúlós nyákom az nem azt jelenti, hogy van pém?
menj elõbb dokihoz h állítsa be a ciklusod, mert lehet h nincs peteérésed! legalábbis 35, meg 43 napnál nagyon valószínû h nincs. azt mondják, h 25napnál kevesebb és 35napnál hosszabb ciklusoknál nincs.
A kérdező hozzászólása: Bocs!A tapasztalat hülye kérdés volt itt.:) )
A kérdező hozzászólása: Na, jó akkor elkezdem a cickafarkot és a ciklus végefelé meg a palástot.A kettõ keveréke nem jó véletlenül a klimaxos panaszokra?Esetleg valami tapasztalat?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak4Nagyon aranyos vagy:) Köszönöm!Neked is minnél elõbbi babavárást!
A kérdező hozzászólása: Miért?Mi a baj a palástfûvel?
Cickàt akàr mikor elkezdheted, segiti rendbe tenni a kismedencét, érleli a petét stb.! Na hàt én palàstfüvet nem fogom inni, volt pàr kérdés a mi nap, keress rà!
Elsõ vagyok!Nem tudom, csak a nyák alapján tudom, hogy most van peteérés!Sajnos:( egyenlõre nem tudok másra hagyatkozni, meg annyi, hogy érzem a peteérés pillanatát egy hatalmas menzesz görcs szerûvel!De tényleg csak ennyi...
A kérdező hozzászólása: Lehet akkor én is a nyák vizsgálatára hagyatkozom:(Csak az a gáz, most akkor azt sem tudom mikor igyam majd a palástfüvet.:(
Elsõ vagyok!Én nagyjából tudom megállapítani, mert akkor tojásfehérje színû és nyúlik!De elõtte sose, hogy két nappal, csak akkor közvetlen!A hõmérõzést már nem csinálom, nem igazán hiszek benne.
Hömérözést probàltàtok màr? Nem mondom hogy 100%, de nekem kimutatta mikor van peteérés! Ja és cickafark teàt iszom!
Én ajánlom, hogy a tested megfigyelése mellett használj lh-tesztet. kb. 24-36 órával elõtte jelzi a peteérést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!