Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számolják heteket a (23 db)

8 hét 3 naposan a CRL 27 mm. Utánanéztem a neten, és ez mindenhol nagyobb terhességre utal. Bizonytalan terminus van a papíromra írva. Szerintem 2 héttel kevesebbet számolnak. Hogyan számoljam ki a pontos időmet?

Legjobb válasz: Nekem 8 het 6 naposan volt 2,5cm. Szerintem neked max 1 hettel szamolhattak el, mert 2 hetnel meg mar sokkal nagyobbnak kellene lennie. Interneten Pl: www.babaszoba.hu

Nekem 8 het 6 naposan volt 2, 5cm. Szerintem neked max 1 hettel szamolhattak el, mert 2 hetnel meg mar sokkal nagyobbnak kellene lennie. Interneten Pl: http://www.babaszoba.hu
Nekem 9 hét 3 naposan volt 22mm.Igazából soha nem fogod sajnos biztosra megtudni.Én pl.a picim fogantatását percpontosságra tudom;a terhességemet pedig ahány orvos nézi, annyi adatot mond. Szerintem max 1 héttel számolták el.
Szia! A mamanet.hu szerint 9hét 3napos terhességnek felel meg a 27 mm-es CRL. De azért ez nagyon változó ám!!!!!! Ilyenkor még napról napra más az eredmény. Na meg attól is függ, hogy mennyire pontosan méri le a doki. A lényeg, hogy kb. 1 héttel valóban idõsebb a terhességed, de a 12. heti uh-ot szokták alapul venni.

Hogy számolják ki a szabadságot, ha valakinek a munkaidejét heti 40 óráról lecsökkentették 32 órára? A szabadság mértékét csökkenthetik?

A válság miatt csökkentették a munkanapok számát.Heti 4 nap dolgozunk.Ha egy hét szabira akarok menni akkor 5 napot kell kivenni? Az 5. napra is jár szabadságpénz? Mennyi?

Legjobb válasz: Legfelsõbb Bíróság Munkaügyi Kollégiumának állásfoglalása szerint a szabadságra való jogosultság szempontjából az egyes munkavállalók között nincs különbség aszerint, hogy az illetõ munkavállaló naponta hány órát dolgozik. Ebbõl következõen a részmunkaidõben foglalkoztatott dolgozót is ugyanannyi szabadság illeti meg, mint a napi nyolc órát dolgozó munkatársát. Eltérés mutatkozik azonban közöttük abban, hogy egy-egy szabadságon töltött napra eltérõ összegû munkabért kapnak: a napi nyolc órában dolgozó a teljes napi járandóságát, míg a 4-5-6 órában dolgozó részmunkaidõs csak 4-5-6 órai bért (MK 19.).

Legfelsõbb Bíróság Munkaügyi Kollégiumának állásfoglalása szerint a szabadságra való jogosultság szempontjából az egyes munkavállalók között nincs különbség aszerint, hogy az illetõ munkavállaló naponta hány órát dolgozik. Ebbõl következõen a részmunkaidõben foglalkoztatott dolgozót is ugyanannyi szabadság illeti meg, mint a napi nyolc órát dolgozó munkatársát. Eltérés mutatkozik azonban közöttük abban, hogy egy-egy szabadságon töltött napra eltérõ összegû munkabért kapnak: a napi nyolc órában dolgozó a teljes napi járandóságát, míg a 4-5-6 órában dolgozó részmunkaidõs csak 4-5-6 órai bért (MK 19.).

Mikor érdemes elmenni az első terhességi uh-ra? Hogy számolják a heteket?

Úgy olvastam h a 7. hét környékén érdemes először elmenni mert akkor már van szívhang is a babának. De honnan számolják a 7.hetet? A menstruáció első napjától?

Legjobb válasz: Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi,rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!

Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi, rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nekem Szombaton kellett volna megjönnie csináltam egy tesztet és volt egy halvány csíkom.Utolsó mensim febr.28-márc 4-ig volt. Majd le szakad a derekam és fáj a hasam.
Ha nincs olyan panaszod, ami gyanús (nagyon erõs görcs, vérzés, barnázás), akkor szerintem érdemes megvárni a betöltött 6 hetet. Én megpusztultam volna, ha nem lett volna még szívhang. Így is megijedtem, mert egy szûk héttel kisebb volt, mint lennie kellett volna - nagyon megnyugtató volt, hogy ver a szíve. (Menzesz szerint 7 hét 3 naposan voltam, de késõbb foganhatott a baba, mert 6 hetesnek felelt meg.) Az utolsó menzesz elsõ napjától számold a heteket.
Utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket, betöltött 6. hét elõtt nem érdemes menni, de inkább 7. hét (általában betöltött 6- és 7. hét közt indul be a szívmûködés). Amíg nincs szívmûködés, addig hivatalosan meg sem állapítja a doki a terhességet, hiába van petezsák.
Nekem nov 24 én volt utolsó menszeszem , december 24 én teszteltem pozitivat, elmentem január elején orvoshoz aki uh -n még nem látott semmit csak nyálkahártyát , elküdött vizeletett leadni ami szintén pozitív lett, utána visszamentem 1 hét múlva akkor is csak petezsákot látott utána 2 hétre rá megint mentem és csak akkor volt szívhang. Nem érdemes ilyen korán elmenni dokihoz várj legalább 3 hetett , tudom hogy nehéz megállni de megéri mert mire mész már lesz szívhang is :) . 18+4 hkm :)

Hogy számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától. Tehát 2 hetes vagy amikor megfogan a pici (28 napos cikl. esetén), 4 hetes vagy amikor nem jön meg a köv. menzesz. És így tovább egészen a 40. hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat És még az érdekelne, hogy 7 vagy 5nappal számolják?
7-tel, mivel 1 hét 7 nap!

Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?

A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés. Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet? Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek? Ez függ a ciklus hosszától is?

Legjobb válasz: Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.

Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.
Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától. Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban. A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.
mindig mindent az utolsó vérzés alapján mindegy mit mond az ultrahang! persze az is mérvadó, ..
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelõen fejlõdik a magzat. Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus elsõ napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne. Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?
Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben. Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet. Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb
Nekem az elsõ ultrahangon volt egy szûk hét különbség a méretben, pár nappal hosszabbak is a ciklusaim, és az orvos egybõl korrigálta a szülési dátumot, és 5 nappal késõbbi idõpontra tette az utolsó menstruációt is. Azóta azzal számolunk, nagyjából stimmel is a dolog. De szerintem elég ritka lehet, hogy ilyen kis eltérést módosítanak, mert még senkitõl sem hallottam ilyet.
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de ha az elsõ ultrahangon eltérés van, akkor a doki módosítja a terhességi kort és a szülés várható idõpontját (az uh szerinti korra).

Érdekelne, hogy mi alapján számolják ki a TGYÁS-t, ha van munkahelyem, de már a 2. gyerkőccel vagyok folyamatosan itthon? Most gyesen vagyok, és 8 hét múlva szülök.

Legjobb válasz: szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.

szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
bocsi, a firefox újra indult azért ment el 2x a válasz...
szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelentve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! A 2. gyerkõcnél is az éppen aktuális jövedelmemet vették figyelembe, csak nem tudtam, hogy történt e azóta változás. Bár a 2. gyerkõcnél csak 69 ezer volt az alapom, mégis 80 ezer TGYÁS-t kaptam.Pedig úgy tudom, hogy a fizetés 70% lehet.Az idén olyan 90 ezer körül lesz az alapom, akkor ennek a 70%-át fogom kapni?Vagy esetleg most is többet?

Hogy számoljak? A ciklusom 29-30napos. Aug 6án volt utoljára menstruációm. Késői peteérésem volt, nem félidőben, hanem kb6 napot késett. Most a mensim kimaradt, pozitív a tesztem. Honnét számoljam a heteket?

Legjobb válasz: Gratulálok a babához:) Nekem az lenne a kérdésem, hogy neked hány nap késés után mutatott a teszt pozitívat? Csak, mert nekem is késõi peteérésem volt most. A menzeszem 3 napja késik, de a teszt tegnap még negatív volt:( Válaszod köszönöm!!!!

A kérdező hozzászólása: hát igen, én is így voltam, nem szokott késni, ráadásul peteérés elõtt 3 nappal voltunk együtt. ezért nem is teszteltem elõbb, nem gondoltam, hogy sikerült. köszi a jókívánságokat, kitartást nektek!
Szia! Én írtam tegnap elõtt: Sajnos nekem megjött ( Vagyis kezd) Az én idõm sajnos még nem jött el. Nagyon megszivatott a szervezetem, mivel nekem még soha nem késett...-most meg jól pofára estem, mert mertem bízni egy kicsit, hogy talán most jött el az én idõm:( Majd legközelebb!!! NEktek jó egészséget kívánok, és köszönöm a válaszod!!!!:)
Gratulálok a babához:) Nekem az lenne a kérdésem, hogy neked hány nap késés után mutatott a teszt pozitívat? Csak, mert nekem is késõi peteérésem volt most. A menzeszem 3 napja késik, de a teszt tegnap még negatív volt:( Válaszod köszönöm!!!!
a terhességet mindig az ut. menses elsõ napjától számítják. még akkor is, ha tudod a fogantatás napját.
A kérdező hozzászólása: én a kimaradt mensi napjától számított hatodik napon teszteltem elõször, s akkor már pozi volt. még várjál vele néhány napot. szurkolok. majd írd meg!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! 12mm-es petezsákot látott a doki, és jó szívmûködést!
A kérdező hozzászólása: köszi lányok! holnap, azaz kedden megyek dokihoz, kezdem érteni a dolgot, de akkor holnap szívpulzálásra még nem számítok.
Próbálom kiszámolni: Elmondásod szerint a peteérésed kb. aug. 26.-án volt. Eszerint ma 5 hetes és 3 napos vagy. 3-4 nap múlva már látni szívpulzálást! :-)
Nem igaz, nem az utolsó mensitõl számolnak. KIVÉVE, ha 28 napos a ciklusod, és mondjuk a 13-15 napon volt peteérésed. Jó nagy bonyodalmakat okozhatna szülésnél.. Szóval a korai ultrahangokon, a 13. hétig tökéletesen megállapítható a magzat kora, mivel ilyenkor teljesen ugyanúgy fejlõdnek. Kérdezd meg a dokid, mi a babád ultrahang szerinti kora, de elvileg úgyis módosítania kell a 12 hetes nagy uh-n. Ha pontosan tudod mikor volt peteérésed, akkor adj hozzá két hetet, és annyi idõs terhes vagy. Mikor mész orvoshoz? :-)
Nekem 35 napos ciklusaim voltak, így a peteérésem se a 14., hanem a 21.napon volt. Elõször a mensi napjától számolták a terhességet, de aztán módosították 1 héttel késõbbre, ahogy én is számoltam. Valószínû neked is ez lesz, elõször mensi szerint számolnak majd, aztán áttérnek az uh szerinti méretre. Grat a babához!
10:18-as vagyok. Köszönöm!!!Majd legközelebb bízom benne, hogy sikerül nekünk is:)

Sokan mondjátok, hogy 6 hét után hallani a szivhangot. De mikortol számoljam ezt?

akkor mikor van szivhang. a doki aztmondta hogy menjek vissza ha 1-2 hetet késik. most késik 1 hetet,de akkor mit tegyek?ha mostmegyek vissza halani már a szivhangot?mert a peteérélst?l kezdve még csak 3 hetes vagyok. menzit?l meg 5 hetes. sokan mondjátok hogy 6 hét után hallani a szibhangot. de mikortol számoljam ezt?

Legjobb válasz: Az utolsó mensi elsõ napjától számolja az orvosi gyakorlat a terhesség korát, ez optimális esetben két héttel kevesebb, mint a peteérés óta eltelt idõ. Tehát te öt hetes vagy. Jó egy hét múlva már lehet szívhang.

Az utolsó mensi elsõ napjától számolja az orvosi gyakorlat a terhesség korát, ez optimális esetben két héttel kevesebb, mint a peteérés óta eltelt idõ. Tehát te öt hetes vagy. Jó egy hét múlva már lehet szívhang.
Elviekben akkor vagy 6 hetes, amikor a mensid 2 hetet késik. De akkor sem biztos, hogy lesz már szívhang. Nekem pl. a 8. heti UH-n volt, a 6. hetin még nem.
A kérdező hozzászólása: köszi:) akkor igazábol 3 hetes vagyok?mert 3 hete volt a peteérésem. akkor ha igy szémolom akkor 4 hetesen már lehet hallani a szivhangot. de akkor már 6 hetes leszek csak a betöltött igazi hetem lesz 4.igaz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
En is 5 hetes vagyok dokihoz amikor megyek pont 6 hetes leszek kiváncsian várom hogy lesz e szívhang.Már volt egy vetélésem most utrogestant szedek és nagyon félek hogy minden ok legyen.

Azt mondják hogy a terhesség 6. hetében kezd el pulzálni a baba szive. Ezt a 6. hetet a mensruáció első napjától számolják, vagy a fogantatástól?

Ha a fogantatás a 7. ciklus napon volt, akkor kb. egy héttel hamarabb látjuk majd a kis szívét? Tehát ha azt mondják 6. héten vagyok, normál esetben akkor 4 hetes a terhesség, de nekem ugye 5. Akkor hamarabb látjuk a szívét?

Legjobb válasz: Mindent a mensi elsõ napjától számolnak. Minden vizsgálatot. Szívhangot csak hüvelyi UH-val és elég ritkán látnak a 6.héten, én úgy tudom, "csak" petezsák szokott lenni. De persze vannak kivételek :)

Mindent a mensi elsõ napjától számolnak. Minden vizsgálatot. Szívhangot csak hüvelyi UH-val és elég ritkán látnak a 6.héten, én úgy tudom, "csak" petezsák szokott lenni. De persze vannak kivételek :)
Menstruáció elsõ napjától számolnak mindent, pontosan úgy, ahogyan az elõzõ válaszoló írta. Nekem volt szívhang 5+4-en is! Boldog babavárást!
Elsõ vagyok, hû kedves második de jó Uh gép lehetett! Nekem mindkét gyermeknél a 6.héten csak petezsák volt és a 8.héten volt szívhang.
6+4 nekem is volt már szívhang hüvelyivel és a menses elsõ napjától kell, ahogy az elõzõ válaszolók írták
elõzõ vagyok, 7+4 bocsi
A menstruáció elsõ napjától számolják. Nekem pont 6 hetesen már volt szívhang, Akkor volt a babóm CRL:3, 6

Kodolányi fősulin hogy számolják a páros-páratlan hetet? Mint a naptárban vagy ahogy az év kezdődik (szept.14-től)?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a tanulmányi osztályon. Ott biztos megmondják. PTE-n a tanulmányi idõszak elsõ hete a páratlan hét, második a páros és így tovább...

Kérdezd meg a tanulmányi osztályon. Ott biztos megmondják. PTE-n a tanulmányi idõszak elsõ hete a páratlan hét, második a páros és így tovább...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!