Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számolhatom a (43 db)

3x3-as determinánst hogyan számolhatok a Casio FX570ES-el?

Legjobb válasz: szerintem számold ki rendesen, sokkal egyszerûbb. pláne 3x3-nál. vagy a rendes megoldás nem megy?

szerintem számold ki rendesen, sokkal egyszerûbb. pláne 3x3-nál. vagy a rendes megoldás nem megy?
MODE 6:mátrix 1: MatA A nevû mátrix választása MatA 1: 3x3 Az A mátrix mérete Kapok egy 3x3-as mezõt: szám = továbblép, így végig feltöltöm. Shift+4(matrix] Mátrix almenû 7: det(ermináns) Megjelenik a parancs: det( Shift+4(matrix] Mátrix almenû 3: MatA melyik mátrix-szal dolgozzon? 3: MatA választása (det(MatA) behelyettesítõdött = Kiíródik az érték. Ha Cramer-szabályhoz kell, itt is ellenõrizheted, hogy jól számoltál-e? http://www.geogebratube.org/material/show/id/8328
A kérdező hozzászólása: Kösz már megoldódott! :)

Egy digitális kép inverzének a deriváltját, hogyan számolhatom ki?

Természetesen a derivált két egymás követõ pixel különbsége lesz. Na de a kép inverzével van gondom. Nem hiszem, hogy a jól bevált mátrix inverz számítást kell elvégezzem...egy közepes méretû képen fél napot számolna a gép. Arra is gondoltam, hogy valahogy a deriváló maszknak az inverzét alkalmazza a képre. Ha valaki tudja kérem írja le...sokat segítene. Az sem lenne gond ha elektronikus jegyzettel tud segíteni valaki.

Legjobb válasz: Miért kéne ezt kiszámolni???

Miért kéne ezt kiszámolni???
A kérdező hozzászólása: A képet megközelítettem egy pont körül a taylor sorral, hogy kapjak egy folytonos függvényt. A kapott függvénynek szeretném megkapni a minimumpontját és minimalizáláskor jön be ez.

Hogy számolható ki a másik gyök?

Egyenlet:

Legjobb válasz: Az alapegyenletbõl másodfokú egyenlet jön ki, melynek 2 megoldása lesz: 6,5 és -3,5

Az alapegyenletbõl másodfokú egyenlet jön ki, melynek 2 megoldása lesz: 6, 5 és -3, 5
A kérdező hozzászólása: Ebbõl nekem sehogy sem akar kijönni másodfokú egyenlet. :D a négyzet kiüti a gyököt így kaptam meg: x+2+x-5=10 x=6, 5
Mert négyzetre emelni nem tagonként kell. Ha a bal oldalt négyzetre emeled, akkor nem csak annyi lesz amennyit Te írtál, kihagytad a kétszeres szorzót. Elevenítsd fel az (a+b)^2 azonosságot, rá fogsz jönni. Ha megvan, akkor annyi segítséget adok, hogy célszerû az egyik gyökös tagot átvinni a másik oldalra, és úgy négyzetre emelni, nem kell annyit tökölni vele. Ha az egészet hagyod a búsfenébe, akkor használhatod azt is, hogy valamilyen négyzet a gyök alatt megegyezik a szám abszolútértékével. Tehát: |x+2| + |x+5| = 10 Ez már valamivel egyszerûbb, de a választás a tiéd.
|x-5| a másik tag. Az abszolútérték jelet ne hagyd le, mert nagyon nem mindegy.
Közben már más is leírta Neked, hogy hol követtél el hibát: http://kepfeltoltes.hu/120107/2538082_www.kepfeltoltes.hu_.png
16:10 vagyok Bocs, az enyém is hibás, a négyzetre emelés utáni sor!
A kérdező hozzászólása: Oké értem
A kérdező hozzászólása: Szóval így kell? (x+2)^2 + 2√[(x+2)^2 (x-5)^2] + (x-5)^2 = 100 De ha még egyszer négyzetre emelek akkor már nem is tudom, hogy kell megoldani. :/ Az abszolút értékesnél meg nálam csak -6, 5 és 6, 5 jön ki, melybõl a 6, 5 a megfelelõ.
Az alap egyenletbõl, mint már írtam, vidd át az egyik gyököt jobb oldalra, és utána emelj csak négyzetre. Úgy nem lesz olyan csúnya, és nem gabalyodsz bele. :-)


A zongorán 88 billentyü van. Hogyan számolhato ki, hogy hányféleképpen kombinálhatóak?

Variácio,permutacio,kombinacio....vagy ez teljesen más kategoria?

Legjobb válasz: 88x87x86x85x84x83x82x81x80x79 lenne ha arra gondolunk, hogy 10 ujjad van és egyszerre akarod a 10-et lenyomni, viszont nem érnéd el az összes billentyût :)

88x87x86x85x84x83x82x81x80x79 lenne ha arra gondolunk, hogy 10 ujjad van és egyszerre akarod a 10-et lenyomni, viszont nem érnéd el az összes billentyût :)
88 billentyût 88! féle módon tudsz sorba rendezni. Ha azonban a zongora speciális tulajdonságait nézzük és a fekete és fehér billentyûk nem kombinálhatók, akkor a fekete billentyûkre 36! féle sor létezik, a fehér billentyûkre pedig (88-36)!=52! variáció. Ha szempont az is, hogy tíz ujjunk van, akkor az elõttem szóló jól írta, de a "szép" képlete: 88!/(88-10)! (=88x87x86x85x84x83x82x81x80x79)
Mondom ezt úgy, hogy nem tudom mit jelent a zongorabillentyûk kombinálása... szóval ha rosszul értelmeztem, akkor sry
Vagy veszünk sok embert és ekkor minden billentyû vagy le van nyomva, vagy nem, ez kettõ a 88-adikon
A kérdező hozzászólása: és az pontosan mennyi?
A 10 ujjas variációban 16379197879187404800.Érdeses hogy ennyi van variálhatósága az biztos:) Üdv. V20

Hogyan szamolhato ki ket vektor eredoje, ha ismerejuk a kozbezart szoget?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vektoriális_szorzat

A kérdező hozzászólása: Es szogfuggvenyek hasznalataval?
F=|a|*|b|*sin(ß) Szerepel a lapon is...

Szabadesés! Ha megvan adva a magasság és a gravitáció akkor hogy számolhatom ki az időt?

Pl.: h=2000m

Legjobb válasz: Ebbõl: s = 1/2·g·t² (s ugyanaz, mint h)

Ebbõl: s = 1/2·g·t² (s ugyanaz, mint h)

Hogyan számolhatom ki nevekből a szerelem mérőt?

nagyon fontos lenn.. régebben mutatták, de már nem emlékszem...

Legjobb válasz: Sehogy! Mert a szerelmet nem betûkben, hanem érzésekben mérik.

Sehogy! Mert a szerelmet nem betûkben, hanem érzésekben mérik.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de szeretném kiszámolni.. olyan nagy kérés ezt megérteni????
leírod a te és a szerelmed nevét egymás alá pl.: Kiss Kata vagy.: Nagy Patrik Nagy Patrik Kiss Kata és el kezded számolni, hogy hány közös betû van bennetek.. K=3 I=2 S=2 A=4 T=2 N=1 G=1 Y=1 P=1 R=1 az elsõt és az utolsót össze adod így.: 3+1=4 2+1=3 2+1=3 4+1=5 3+1=4 és megint így.: 4+4=8 3+5=8 3 8+3=11 8 118% Kiss Kata 118%-ra szerelmes Nagy Patrikba ha meg õt akarod megtudni mennyire szerelmes beléd akkor a Nagy Patrikot kell felülre írni.:) De el ne felejtsd helyettesíteni magaddal és egy fiú/lánnyal.:)
Ha nincs a nevedben egymás mellett xz vagy wdzs akkor sajnos nem lehet mit tenni. Örökre magányos maradsz :/
A kérdező hozzászólása: a 3. válaszadónak kösznöm :) a barátomra 176%, rám pedig 1713% jött ki :D
Nem lehet kiszámolni.

Hogyan számolhatom ki azt, hogy 7 alatt a 3 mennyi?

Köszi :)

Legjobb válasz: matekkönyv... amúgy van a számiológépen is ilyen gomb...

matekkönyv... amúgy van a számiológépen is ilyen gomb...
7! osztva (3!szorozva 4!)
(7 alatta 3) = 7*6*5/1*2*3 = 35
úgy tömörebben lehet felírni, viszont kiszámolni meg macerásabb, mert csomó felesleges mûveletet végzel. 7*6*5 / 3! = 35.
számológépbe beütöd, hogy: 7nCr3 és kiadja, hogy 35. :-D

Hogyan számolható ki, hogy hány hetes terhes vagyok, ha csak a teherbeesés napját ismerem?

Sajnos az utolsó mensesem id?pontjára nem emlékszem, de az biztos, hogy dec.7-én volt az együttlét. Voltam dec. 22-én orvosál, de akkor még csak a megvastagodott méhfal volt látható. Jan. 5-én megyek vissza, de nem tudom kivárni!

Legjobb válasz: Ha jól tudom hozzá kell adnod 266 napot és megtudod a szülés várható idõpontját! Boldog Új évet és Boldog Pocakosodást! 38 hetes hóember

Ha jól tudom hozzá kell adnod 266 napot és megtudod a szülés várható idõpontját! Boldog Új évet és Boldog Pocakosodást! 38 hetes hóember
Csinálhatod azt is, hogy kivonsz két hetet a dec.7-bõl. (Ha kb. 28 naposak a ciklusaid) AZ nov.23. Ezt írd be egy kalkulátorba a neten
Szia! Szerintem abszolót nem vészes, hogy még nincs szívhangja, hizs pindúr még nagyon. Január 5.-én biztos lesz már szívhangja! Hova jársz orvoshoz? Egy 6 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Nem budapesti vagyok, gyömrõi. Elvileg pont jan. 5-én leszek 6 hetes. Tuti, elpityergem magam, ha lesz szívhang :)

Hogyan számolhatom ki a hogy mekkora szoptatós melltartó kell nekem?

Találtam egy oldalt ahol volt egy táblázat , kiszámoltam és 32 DD volt a méret.De mindenhól 70-95-ig látok méreteket és A-D-id .Mell alatt 75-76 cm-t és mell körül 90 cm-t mértem magamon.Ez alapján valaki tudja h melyik méret a nekem való?

Legjobb válasz: Nagyon sokat segítettél!Köszönöm:-)

A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettél!Köszönöm:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!