Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számítják hogy mennyi táppénz jár (2 db)

Hogyan számítják ki, hogy mennyi táppénz jár nekem?

Már egy hónapja táppénzen vagyok, és tegnap megkaptam a fizetésemet, ami szerintem kevesebb, mint ammennyi jár.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom,az elõzõ évi bruttó átlag 70%-a és ebböl vonják a járulékot.

Szia! Én úgy tudom, az elõzõ évi bruttó átlag 70%-a és ebböl vonják a járulékot.
A nettó fizetésbõl számolják.

Szeptemberig GYES-en vagyok a kisfiammal, a 2. baba októberben érkezik. Menjek el most táppénzre? Hogy járok jobban? Mi után számítják a juttatásokat és kb. mennyire számíthatok? Köszönöm: Lya

Legjobb válasz: Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.

Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.
Én úgy tudom, hogy ha több ellátásra is jogosult vagy, akkor a kedvezõbbet választhatod. Ha munkaviszonyban állsz valahol, és igényeled a táppénzt, akkor annak vagy ugyan az lesz az alapja, mint a tgyásnak és a gyednek, vagy a minimálbér figyelembevételével állapítják meg. Én így tudom.
Szóval akkor még munkaviszonyban vagy, ugye? Ha szeptemberbig jár le a GYES-ed, akkor után menj szabadságra. 3 év alatt szerintem 1-1, 5 fél hónap szabadságod simán összegyûlt. Nézd meg a bérpapírodon, vagy telefonálj be a munkahelyedre, hogy mennyi szabid van most, és úgy számolj vele, hogy ugye 5 nap szabadság, 2 nap szabadnap, szóval ha mondjuk van 15 nap szabadságod, az 3 hét. Ezt most csak példának mondtam, ennél szerintem több kell hogy legyen.
A szülés várhetó idõpontja elõtt negyedik héttõl már lehet Tgyást kérni, de a szabadsággal is jól jársz, ha el tudod intézni. A Tégyás és a Gyed alapja a mindenkori minimálmér kétszerese, de ha az eredeti fizetésed ennél kevesebb volt, akkor azt veszik megint figyelembe. Akkor kb annyit kapsz, mint az elsõ babánál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!