Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számítják hogy mennyi (8 db)

Hogyan számítják az éveket a macskáknál, az én cicám idén lesz 12 éves, és érdekelne, hogy ez macska-évben mennyinek számít?

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy 6.életévében 44 éves,6 éves kortól kezdve 4 évvel növekszik.Az tévhit,hogy 1 év az 7 macskaév.

Azt mondják, hogy 6.életévében 44 éves, 6 éves kortól kezdve 4 évvel növekszik.Az tévhit, hogy 1 év az 7 macskaév.
Az 84 éves!!! :)
Nem 84 éves, csak 61. Itt megnézheted: http://www.macsek.hu/idos.htm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Hogy számítják ki, hogy mennyit kell fizetni az Intercityn? Nem értem!

Szegedről megyek Kecskemétre, IC 2. osztályra kértem jegyet, a mav-start oldalon található információ szerint (

Legjobb válasz: Intercity helyjegy drágább, ha csúcsforgalomban mész/indulás napján veszed meg. Ha elõre veszed meg, de csúcsforgalomban mész, akkor is drágább, mint simán. A csúcsforgalom pénteken vasárnap déltõl éjfélig van.

Intercity helyjegy drágább, ha csúcsforgalomban mész/indulás napján veszed meg. Ha elõre veszed meg, de csúcsforgalomban mész, akkor is drágább, mint simán. A csúcsforgalom pénteken vasárnap déltõl éjfélig van.
Menetjegy: ez az utazás alapdíja, vonattípustól függetlenül mindig ugyanannyi. Erre pedig rájön még IC esetében a hely- és pótjegy. Ez utóbbi ára: - csúcsidõben drágább - elõvételben olcsóbb, az utazás napján megvéve drágább - otthon nyomtatva a jegyet kapsz 3% kedvezményt.
2.-es: már nem így van 1. gyorsvonaton van pótjegy 2. ha elõvételben veszi meg az ember a helyjegyet, de csúcsforgalmi idõre, akkor is drága
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már értem! :)

Hogyan számítják ki, hogy mennyi táppénz jár nekem?

Már egy hónapja táppénzen vagyok, és tegnap megkaptam a fizetésemet, ami szerintem kevesebb, mint ammennyi jár.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom,az elõzõ évi bruttó átlag 70%-a és ebböl vonják a járulékot.

Szia! Én úgy tudom, az elõzõ évi bruttó átlag 70%-a és ebböl vonják a járulékot.
A nettó fizetésbõl számolják.


Egy autó éves fenntartása mennyi ha az üzemanyagot nem számítjuk, mi alapján van meghatározva, hogy számítják, súly, teljesítmény, kötelező?

pl a határok: enyyi meg annyi súly felett már 10Eft XY lóer?ig Z Ft. Így gondoltam.

Legjobb válasz: köszi

A kérdező hozzászólása: köszi

Mi lesz a TGYÁS-om alapja? Hogy számítják majd és kb. mennyi lesz?

2008 szeptemberét?l 2009. márciusáig táppénzen voltam (terhesen)

Legjobb válasz: így igaz. nem lesz "tényleges keresetetd", így a minimálbér kétszerese az alap. hasonló helyzetben leszek én is.

így igaz. nem lesz "tényleges keresetetd", így a minimálbér kétszerese az alap. hasonló helyzetben leszek én is.
Valóban. Mivel nem volt 180 bérezett napod, így a tgyásnak is lesz maximuma, az említett minimálbér kétszeresének 70%-a. Viszont nem 80 ezer lesz, hanem kb. 95-97 ezer, amit kézbe kapsz, mert a tgyásból nem vonnak nyugdíjjárulékot, csak szja-t, vagyis ennyivel több lesz, mint a gyed.
Az elõttem válaszoló jól írta, a minimál bér 70%-át fogod kapni. Gyedet nem számolják bele mivel az ellátás, szülés elõtt nem volt 180 bèrezett napod, így 95 körül fogsz kapni tgyást, és 80 körül gyedet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos, akkor jól tudtam. :(((
a törvény szerint ha azért nem volt 180 bérezett napod, mert tgys-ban vagy gyed-ben részesültél, akkor az elõzõ alapján számolják, vagy mostmár tényleg én tudom rosszul??????
Nem tudod rosszul, valóban az elõzõ alapján számolják, azzal a megkötéssel, hogy ha nem volt 180 bérezett napod, akkor a tgyásnak is lesz maximuma. "Abban az esetben, ha a jogosult nem rendelkezik 180 bérezett nappal (egészségbiztosítási járulékköteles jövedelemmel), úgy a terhességi-gyermekágyi segélyének naptári napi összegét a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér kétszeresének figyelembevételével kell megállapítani."
Lemaradt, hogy ez is benne van a törvényben.

Az uh-on kapott adatok alapján számítják ki, hogy kb mennyi gramm lehet a baba?

Ha igen, akkor hogyan kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a csontjainak hossza illetve a haskörfogata alapján számolják ki. Te nem tudod kiszámolni, a gép csinálja egy program alapján.

Én úgy tudom, hogy a csontjainak hossza illetve a haskörfogata alapján számolják ki. Te nem tudod kiszámolni, a gép csinálja egy program alapján.
Igy igaz a program számolja ki. Az én kicsim 37hétre született a 36héten az uh-on azt irták kb:3100g +-100. ehhez képest 2700g-os volt. Szóval nagyon tippelõsnek tûnt a dolog, dehát ezt adta a gép a mért hossz és egyéb méretei alapján.
Ez egy standard.Nekem még nem is mondtak csak egyszer súlyt, de azt is egy táblázatból mondta a doki, de kihangsúlyozta ez megközelítõ érték.
3560 Ft környékén lesz.
3560, ez tuti, nekem is 50 km-es a diákbérletem
elõször is melyik Volánnál? Vagy az autóbuszvezetõnél váltod meg vagy a buszvégállomáson található jegypénztárnál. Lehet venni elsõ fél havit és 2. fél havit is. ha havi bérletet kérsz az adott hó 05-következõ hó 05-ig érvényes. Értelem szerûen felesleges 20.-án egész havi bérletet vásárolni. Azt sem írtad hogy diák, vagy egész?
A kérdező hozzászólása: Diák bérlet és Veszprém megyébõl Gyõr-be.
Havibérlet: 1-tõl köv. hónap 5-ig érvényes, 30 napos bérlet (ahol van ilyen): a kért naptól a köv. hó azonos sorszámú napjáig, Elsõ félhavi bérlet: 4-20., második félhavi bérlet 19-köv. hó 5. között érvényes. Megvásárolható a jármûvezetõnél, autóbusz-állomások pénztáraiban, viszonteladóknál és más, az adott társaság által meghirdetett bérletárusítási pontokon. Havi és 30 napos bérlet teljes áron 50 km-re 35600 Ft, félhavi 17800 Ft. Ebbõl a munkáltatód min. 86%-ot köteles téríteni, ha munkahelyed nem ugyanazon a településen van, mint ahol laksz és a bérletet munkába járáshoz (is) használod.
Elnézést, a diák bérlet valóban ilyesmi árban van, mivek 90%-os kedvezményû. (Ellentétben a diákjeggyel, ami csak 50%-os.) Diákbérletet csak a lakóhelyed és az oktatás helye közé válthatsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Szeptemberig GYES-en vagyok a kisfiammal, a 2. baba októberben érkezik. Menjek el most táppénzre? Hogy járok jobban? Mi után számítják a juttatásokat és kb. mennyire számíthatok? Köszönöm: Lya

Legjobb válasz: Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.

Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.
Én úgy tudom, hogy ha több ellátásra is jogosult vagy, akkor a kedvezõbbet választhatod. Ha munkaviszonyban állsz valahol, és igényeled a táppénzt, akkor annak vagy ugyan az lesz az alapja, mint a tgyásnak és a gyednek, vagy a minimálbér figyelembevételével állapítják meg. Én így tudom.
Szóval akkor még munkaviszonyban vagy, ugye? Ha szeptemberbig jár le a GYES-ed, akkor után menj szabadságra. 3 év alatt szerintem 1-1, 5 fél hónap szabadságod simán összegyûlt. Nézd meg a bérpapírodon, vagy telefonálj be a munkahelyedre, hogy mennyi szabid van most, és úgy számolj vele, hogy ugye 5 nap szabadság, 2 nap szabadnap, szóval ha mondjuk van 15 nap szabadságod, az 3 hét. Ezt most csak példának mondtam, ennél szerintem több kell hogy legyen.
A szülés várhetó idõpontja elõtt negyedik héttõl már lehet Tgyást kérni, de a szabadsággal is jól jársz, ha el tudod intézni. A Tégyás és a Gyed alapja a mindenkori minimálmér kétszerese, de ha az eredeti fizetésed ennél kevesebb volt, akkor azt veszik megint figyelembe. Akkor kb annyit kapsz, mint az elsõ babánál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!