Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számítják hogy (127 db)

4-5napot tartanak bent, ha császárral szülsz akkor 1hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:)
Szia.Nekem a szülésznõm mondta, hogy aznap amikor szülsz nem számit másnaptól számolják és 4 nap, ha császsároznak akkor meg 5 nap persze ha minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Most akkor hogy számítják, hogy ki hány órát vajúdott? Nem az első fájástól a baba megszületéséig?

Mert nekem az els? fájásomtól a fiam megszületéséig 2és negyed óra telt el. Én mindig ezt mondom ha érdi valaki,hogy mennyi id? alatt szültem meg.

Legjobb válasz: Ez szerintem nem verseny, de lehet, hogy a sógornõd annak gondolja és téged akar túllicitálni.

Ez szerintem nem verseny, de lehet, hogy a sógornõd annak gondolja és téged akar túllicitálni.
Gondolom õ úgy számolja, hogy mikortól már teljesen kinyílt a méhszáj és a kitolási szakasz kezdõdött, onnantól számítja. Egyébként én is úgy számolok, ahogy te, csak nekem az a 2 és negyed óra sajnos 20 óra volt kb.
szia nekem este 11kor folyt el a magzatvíz, és hajnali 4tõl indultak a fájások.d.e. 10re lett meg a pici.én (szerintem) 6 órát vajúdtam.
Nekem du.2-kor repesztettek burkot, és du.5-ig jól elvoltam, szinte fájások nélkül tágultam, beszélgettem, zenét hallgattam, telefonálgattam.Akkor bedurvult, 2 perces fájásaim lettek és este 7-kor meglett a baba.Sztem én 2 órát vajúdtam.
en sem tudom, h mikent szamoljak. Az igazi fajasaim ugy este 9-10 korul kezdodtek el. A magzatviz csak hajnalban fojt el, ra fel orara megszuletett a fiam.
Sokan, akiknek fájásokkal kezdõdik a szülés, az elsõ kis fájástól számolják, amitõl tizen-huszton órákig is eltarthat, de az még türhetõ fájdalom. Mellette még sokan vasalgatnak stb. Nekem úgy indították meg, 5 óra volt össz, de az piszok kegyetlen, erõs fájdalom szünet nélkül. Az tisztán 5 óra volt. Ebbõl tuti nem lehetne fél napokat kibírni.
A kérdező hozzászólása: nekem is úgy fest :S De nem értem ezt a gondolkodást. Még a valós adatok is hogy 8óra hozta világra elsõ babáját az is nagyon jó. Akkor ha csak az erõs fájásoktól számítja, akkor én mostmár fél órát mondjak? :DDD
A kérdező hozzászólása: 8 óra alatt, bocsi

A Corvinuson hogyan számítják a felvételi pontokat?

Most hogy új számítási rendszer van eléggé belekeveredtem. Ugye 100-100 jár a vitt pontokért és az érettségi átlagért. A maradék 200at hogy tudom megszerezni? Azt hallottam hogy a Corvinuson a matek és gazd. érettségi pontjai, de mivel lenne egy töri és egy angol emelt szint? érettségim a pluszpontokért. És azt is hallottam, hogy azért hogy megkapjam így a 100 pont pluszt ezért ezt kell beszámítani arra a 200 pontra. Most akkor hogy van??

Legjobb válasz: Minden egyetemen, fõsulin ugyan úgy számítják. Tanulmányi pontokért 400 pontot tudsz össze szedni. A plusz pontok max. 80 lehet. Tanulmányi pontokat 2 féle képen számítják. 1. tanulmányi pontok+ érettségi. 2. érettségi duplázás Pl: neked töribõl 85%-od van, angolból 90%-od akkor: 85+90X2= 350 pont Erre jön az emelt szint miatti plusz pont. Nem tudom mennyi jár érte. Itt kitudod számítani a pontszámodat. http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito

Minden egyetemen, fõsulin ugyan úgy számítják. Tanulmányi pontokért 400 pontot tudsz össze szedni. A plusz pontok max. 80 lehet. Tanulmányi pontokat 2 féle képen számítják. 1. tanulmányi pontok+ érettségi. 2. érettségi duplázás Pl: neked töribõl 85%-od van, angolból 90%-od akkor: 85+90X2= 350 pont Erre jön az emelt szint miatti plusz pont. Nem tudom mennyi jár érte. Itt kitudod számítani a pontszámodat. http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy ki lehet de ott még a tavalyi van És akkor ebbõl a kettõbõl lehet választani ahogy nekem jó? És akkor tegyük fel hogy megszerzem a mind a 100 tanulmányi pontot, van egy 75%os érettségi átlagom, és az érettségiponthoz a matekot és a gazdaságit kérhetem ha az lett a kettõ legjobb? ( meg elvileg azt is kérik corvinuson) És akkoris jár a plusz pont az emeltért, hogyha nem matekból meg gazdaságiból tettem emeltet hanem pl töri meg angolból?


Hogyan számítják át a 11. év végi és a 12. félévi jegyeket érettségi pontszámba? Mit'én például: magyar 5-ös, akkor 50 pontot automatikusan beleszámítanak?

Normális válaszokat kérnék, köszönöm.

Legjobb válasz: Pontosan ahogy az elõttem lévõ írta. Ha nem vagy kitûnõ, van egy négyesed az -2 pont, ha egy hármasod -4 stb.. + a magyar és a nyelvtan átlagát számítják, pl 4,5 és ezt szorozzák kettõvel (vagyis itt egy jegy eltérés csak 1 pont veszteség) a legtöbb helyen a 12. év végi jegyeket számítják, ha a félévit, azt külön jelzik az egyetemen (de ez már nagyon ritka)

Pontosan ahogy az elõttem lévõ írta. Ha nem vagy kitûnõ, van egy négyesed az -2 pont, ha egy hármasod -4 stb.. + a magyar és a nyelvtan átlagát számítják, pl 4, 5 és ezt szorozzák kettõvel (vagyis itt egy jegy eltérés csak 1 pont veszteség) a legtöbb helyen a 12. év végi jegyeket számítják, ha a félévit, azt külön jelzik az egyetemen (de ez már nagyon ritka)
Hé! Jól értelmeztem? Tehát nem muszáj a választott érettségi tantárgynak ugyanannak lennie, mint az a választott tantárgy aminek a két utolsó év végi jegyét számolom? pl.: Info a választott 5. érettségi tantárgyam, de tavaly 4es voltam belõle évvégén. Viszont fizikából mindig 5ös voltam, de abból nem akarok érettségizni, de akkor választhatom azt 5. tantárgynak, aminek az évvégi jegyeit továbbviszem pontonként?:D
Én vagyok az elsõ válaszoló. 2009-ben így volt :) Jah amúgy én akkoriban jobban tudtam az idetartozó jogszabályokat, mint az illetékes tanár. Pff... mire ezt a vackot felfogtam. Eleinte az osztály mindent tõlem kérdezett, aztán egy sráctól, aki mellékesen hülyeségeket magyarázott. haha
Jah amúgy ezek szerint szereztem Neked 2 pontot, úgyhogy nagyon szeressél ám! Sokan gyilkolta volna érte a PontOttPartyn amikor a Millenárison bejelentették a ponthatárokat - hú az nekem de vicces volt, mert én már 19:15-kor tudtam hogy felvettek :D:D a hivatalos 20:00 helyett.

Mik a feltételei a GYES jogosultságnak? Hány nap folyamatos munkaviszony után jár, és, hogy számítják ki?

Legjobb válasz: A GYES alanyi jogon mindenkinek jár, akár dolgoztál, akár nem. A GYED feltétele a munkaviszony. Az, hogy hogyan számítják, az engem is érdekelne.

A GYES alanyi jogon mindenkinek jár, akár dolgoztál, akár nem. A GYED feltétele a munkaviszony. Az, hogy hogyan számítják, az engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: http://adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO Köszi!ezt találtam, de nem igazán igazodom ki rajta..azt nem tudod, hogy a GYED-hez szükséges e a 2 év folyamatos munkaviszony?
Elsõ vagyok. Én úgy tudom, hogy nem szükséges 2 év munkaviszony hozzá, elég 1 év. De lehet, hogy én tudom rosszul.
2 év alatt kell 365 biztosított nap. (munkaviszony, munkanélküli, vagy iskolarendszerû képzés max 180 napban beszámítva). Ha a TB-t magad után fizeted, az nem számít. Nem kell folyamatosnak lennie a 365 napnak.
Szülést megelõzõ 2 éven belül 365 biztosításban töltött nap a gyed feltétele, plusz az, hogy a biztosítási jogviszony a szüléskor még fennálljon (legkorábban a tgyás alatt szûnhet meg, akkor még jár a gyed). A gyed alapja az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem, ha abban az évben volt 180 bérezett nap (munkanap, szabi, betegszabi tartozik ide, a táppénz nem). Ha nem volt, akkor a szüléstõl visszafelé számított 180 bérezett nap alatt elért jövedelem az alapja. Ha ilyen sem volt, akkor vagy a minimálbér az alapja, vagy ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert táppénzt, tgyást, gyedet kaptál, akkor az utoljára kapott ellátás alapja az új ellátás alapja is.
Én viszont úgy tudom, hogy mind a 6-nak veszik az átlagát.
A kötelezõ 4-bõl, plusz a biosz-kémia közül a, amelyik jobb.
Jó, rendben hogy van, akinek könnyebb a tanulmányi pont alapján. De azt ugye tudod, hogy orvosin ettõl függetlenül bõven elvárják azt a 95%-os tudást.
A kérdező hozzászólása: Ja mert olyan könnyû 95% feletti emelt bioszt írni. :DDD Sokkal egyszerûbb, ha nem szarozol 4 évig, és összekaparod a jó tanulmányi pontot (nekem 98) meg a jó átlagot. + felsõfokú nyelvvizsga 40 pont.
Nem neked kell eldönteni. Automatikusan úgy számolnak, ahogy a legtöbb pontod jön ki.
bocsi az off-ért... azt szeretném megkérdezni, hogy mikor leadom a jelentkezési lapot akkor kell eldöntenem, h én majd duplázni akarok-e vagy csak ha majd kiderül milyen lett az érettségim?
Viszont legtisztább dolog, ha a bioszt és kémiát megírod 95 % felettire, és a duplázós módszerrel már nyert ügyed van-figyelembe véve, hogy az emelt +50 pont, ha van nyelvvizsgád az +28.
Akkor viszont elnézést, rosszak voltak az információim.
Rosszul tudod. 5-bõl számolnak átlagot, ahogy már írtam. Tuti, mert én is orvosira felvételiztem anno, és nekem is úgy számolták.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szuper, köszönöm! Akkor a biosz emelt nem húzza majd le, ez remek! :) )
Jahj Villanykörte ne szórakozzál már. Gondolom nem orvosira jársz, csak a saját kis gondolataidat írod... Orvosin azt várják el, hogy tudd az anyagot. Magasról szarják le, hogy neked milyen lett az emelt bioszod. Fõleg úgy, hogy az emelt biosz nagy része állattan, növénytan, ökológia, amire semmi szükség nincs orvosin. Úgy mentem egyetemre, hogy kémiából egy középszintû érettségit sem tudtam volna megírni 90%-ra, mégis meglett az összes kémia vizsgám elsõre, még csak nem is szar eredménnyel.

2011 aug-ban jár le a gyedem. Tervezzük a 2. babát. Mikor kéne születnie, hogy a legjobban járnánk anyagilag ha nem megyek vissza dolgozni. Bruttom 270 volt, egyáltalán hogy számítják a tgyát, gyedet, betegállományt terhesség alatt? KÖSZI!

Legjobb válasz: Ha 2011 augusztusig gyeden vagy, akkor három lehetõség van: 1. egyáltalán nem mégy vissza dolgozni (szabikat sem veszed ki). A tesó ráér 2012 július végéig megérkezzen, mert a tgyás gyed alapja ekkor a szerzõdés szerinti béred. 2. visszamégy, kiveszed a szabikat, - ekkor is a béred lesz az alap, mert a szabadság alatt kapott jövedelem alapján fogják kiszámolni - így jártok a legjobban még akkor is, ha utána betegállományba mégy, mert a bruttód magas volt, így a maximális ellátást megkapod tgyásból is meg gyedbõl is (mindkettõ maximuma bruttó 109200), és a gyes helyett a normális béredet kapod. 3. betegszabira, majd táppénzre mégy egybõl gyed után - ekkor az ellátásokat a betegszabi alatt kapott 70%-os bérbõl számítják. Ezzel sem jártok rosszul, mert a magas bruttóddal így is a maximumot fogod kapni mind tgyásból, mind pedig gyedbõl, és a táppénzed meg jóval magasabb lesz, mint a gyes lenne.

Ha 2011 augusztusig gyeden vagy, akkor három lehetõség van: 1. egyáltalán nem mégy vissza dolgozni (szabikat sem veszed ki). A tesó ráér 2012 július végéig megérkezzen, mert a tgyás gyed alapja ekkor a szerzõdés szerinti béred. 2. visszamégy, kiveszed a szabikat, - ekkor is a béred lesz az alap, mert a szabadság alatt kapott jövedelem alapján fogják kiszámolni - így jártok a legjobban még akkor is, ha utána betegállományba mégy, mert a bruttód magas volt, így a maximális ellátást megkapod tgyásból is meg gyedbõl is (mindkettõ maximuma bruttó 109200), és a gyes helyett a normális béredet kapod. 3. betegszabira, majd táppénzre mégy egybõl gyed után - ekkor az ellátásokat a betegszabi alatt kapott 70%-os bérbõl számítják. Ezzel sem jártok rosszul, mert a magas bruttóddal így is a maximumot fogod kapni mind tgyásból, mind pedig gyedbõl, és a táppénzed meg jóval magasabb lesz, mint a gyes lenne.
szerintem a tgyás nincs maximálva, s soha nem számítanak betegszabiból, táppénzbõl gyedet. egyik ellátás nem lehet alapja a másiknak.
Kedves utolsó, óriásit tévedsz, ugyanis a tgyás maximált, ha nem volt 180 bérezett napod az igénylést megelõzõ évben, és a betegszabadság nem ellátás. Igazad van ellátásból nem számolnak másik ellátást, de mint írtam a betegszabi nem ellátás, hanem bérjövedelem, és mint olyan, bérezett napnak számít, alapja az egészségbiztosítás pénzügyi ellátásainak. Ha szeretnéd nagyon szívesen linkelek jogszabályt is, lehet könnyebb lenne, ha mielõtt butaságot írsz, tájékozódnál.

Hogyan számítják ki a válás utáni lakáselhagyás után fizetendő lakáshasználati ellenértéket?

Két esetben is érdekelne a dolog.1:Ha 50-50% a tulajdoni hányad és mindkét félnél 2-2 gyermek marad...,2:Ha a távozó félnek nincs tulajdoni hányada,viszont vele megy a közös gyermek....

Legjobb válasz: Szia! A beköltözhetõ és a lakott érték különbségébõl számítják ki, és figyelembe veszik a bentlakók számát is. De ez csak a lakáshasználat ellenértéke. Ez nem a tulajdonjog, ez esetben a közös tulajdon továbbra is fennmarad. Ha a távozó félnek nincs tulajdoni hányada, akkor kérdés, hogy egyáltalán kap-e lakáshasználati jogot. Ha nem kap, akkor nyilván nincs a lakáshasználati jognak ellenértéke. A más tulajdonában álló lakás használatára csak igen ritkán, kivételesen jogosítanak fel valakit a válás után. Ügyvéd voltam.

Szia! A beköltözhetõ és a lakott érték különbségébõl számítják ki, és figyelembe veszik a bentlakók számát is. De ez csak a lakáshasználat ellenértéke. Ez nem a tulajdonjog, ez esetben a közös tulajdon továbbra is fennmarad. Ha a távozó félnek nincs tulajdoni hányada, akkor kérdés, hogy egyáltalán kap-e lakáshasználati jogot. Ha nem kap, akkor nyilván nincs a lakáshasználati jognak ellenértéke. A más tulajdonában álló lakás használatára csak igen ritkán, kivételesen jogosítanak fel valakit a válás után. Ügyvéd voltam.

Ha félbeszakitanak egy meccset akkor azt hogy számitják tippmixen?

Legjobb válasz: Hello. 1.0-ás odds-ként számítják be.

Hello. 1.0-ás odds-ként számítják be.
Nana. Csak ha elhalasztják, akkor. Mint Tegnap a Zenit -Apoel-en, ahol csak félbeszakították, ott a végeredmény "ér".:)
A kérdező hozzászólása: Pont az kellett volna , de igy is x lett szóval jóóóó :D
Akkor ügyes vagy, én a vendére tettem.(tetszett a szorzó és akár esélyesek is lehettek volna)

Ilyen labilis árfolyamingadozásnál a devizahitel törlesztőjét hogyan számítják ki?

Mikor és mi módon számítja át a devizatörleszt?t forintra a bank? Ha adott hónapban (int most) naponta, és naponta többször is változik és nagyot kileng az árfolyam, milyen árfolyam lesz az alapja az aktuális törleszt?részletnek? pl.ha több napig volt 180 ft a chf aztán több napig 170, aztán megint 180, majd 165, szóval, aki érti a kérdésem megköszönném a választ? És elképzelhet? olyan faramuci helyzet, hogy mondjuk egyszer a hónapban felmegy a legmagasabbra, mondjuk 190 ft-ra a chf,és azt veszik alapul?

Legjobb válasz: A deviza hiteleknél a bank mindent devizában számol, csak a befizetés történik forintban. Az elszámolásnál a befizetés napján érvényes árfolyam számít. (Ez csekkes befizetésnél lényeges, mert ha bankfiókban fizetsz, akkor rögtön az aznapi árfolyam szerint számítják át a törlesztõt). Ha a befizetés napján az árfolyam nagyon magas, akkor nem fogy a tõke megfelelõ mértékben (mindig a kamat az elsõ a levonásnál). A futamidõ végénre az árfolyam ingadozás kiegyenlítõdik!

A deviza hiteleknél a bank mindent devizában számol, csak a befizetés történik forintban. Az elszámolásnál a befizetés napján érvényes árfolyam számít. (Ez csekkes befizetésnél lényeges, mert ha bankfiókban fizetsz, akkor rögtön az aznapi árfolyam szerint számítják át a törlesztõt). Ha a befizetés napján az árfolyam nagyon magas, akkor nem fogy a tõke megfelelõ mértékben (mindig a kamat az elsõ a levonásnál). A futamidõ végénre az árfolyam ingadozás kiegyenlítõdik!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!