Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számítják éveket (11 db)

Hogyan számítják át a 11. év végi és a 12. félévi jegyeket érettségi pontszámba? Mit'én például: magyar 5-ös, akkor 50 pontot automatikusan beleszámítanak?

Normális válaszokat kérnék, köszönöm.

Legjobb válasz: Pontosan ahogy az elõttem lévõ írta. Ha nem vagy kitûnõ, van egy négyesed az -2 pont, ha egy hármasod -4 stb.. + a magyar és a nyelvtan átlagát számítják, pl 4,5 és ezt szorozzák kettõvel (vagyis itt egy jegy eltérés csak 1 pont veszteség) a legtöbb helyen a 12. év végi jegyeket számítják, ha a félévit, azt külön jelzik az egyetemen (de ez már nagyon ritka)

Pontosan ahogy az elõttem lévõ írta. Ha nem vagy kitûnõ, van egy négyesed az -2 pont, ha egy hármasod -4 stb.. + a magyar és a nyelvtan átlagát számítják, pl 4, 5 és ezt szorozzák kettõvel (vagyis itt egy jegy eltérés csak 1 pont veszteség) a legtöbb helyen a 12. év végi jegyeket számítják, ha a félévit, azt külön jelzik az egyetemen (de ez már nagyon ritka)
Hé! Jól értelmeztem? Tehát nem muszáj a választott érettségi tantárgynak ugyanannak lennie, mint az a választott tantárgy aminek a két utolsó év végi jegyét számolom? pl.: Info a választott 5. érettségi tantárgyam, de tavaly 4es voltam belõle évvégén. Viszont fizikából mindig 5ös voltam, de abból nem akarok érettségizni, de akkor választhatom azt 5. tantárgynak, aminek az évvégi jegyeit továbbviszem pontonként?:D
Én vagyok az elsõ válaszoló. 2009-ben így volt :) Jah amúgy én akkoriban jobban tudtam az idetartozó jogszabályokat, mint az illetékes tanár. Pff... mire ezt a vackot felfogtam. Eleinte az osztály mindent tõlem kérdezett, aztán egy sráctól, aki mellékesen hülyeségeket magyarázott. haha
Jah amúgy ezek szerint szereztem Neked 2 pontot, úgyhogy nagyon szeressél ám! Sokan gyilkolta volna érte a PontOttPartyn amikor a Millenárison bejelentették a ponthatárokat - hú az nekem de vicces volt, mert én már 19:15-kor tudtam hogy felvettek :D:D a hivatalos 20:00 helyett.

Most van egy olyan, hogy 6 évig nem mehetek ki külföldre, ha államilag támogatott orvosi egyetemre megyek. A 6 évet az egyetem elvégzésétől számítják vagy a szakosodás végétől?

Legjobb válasz: Huuu, te valamit nagyon keversz. 20 even belul kell ledolgoznod a kepzesi idod duplajat. (asszem, hogy a duplajat es nem szimplan a 6 evet) Ergo kimehetsz rogton kulfoldre, ha utana visszajossz mondjuk 5 even belul. Ha nem, akkor kint maradsz es nevetve visszafzeted a kepzesed arat.

Huuu, te valamit nagyon keversz. 20 even belul kell ledolgoznod a kepzesi idod duplajat. (asszem, hogy a duplajat es nem szimplan a 6 evet) Ergo kimehetsz rogton kulfoldre, ha utana visszajossz mondjuk 5 even belul. Ha nem, akkor kint maradsz es nevetve visszafzeted a kepzesed arat.
Ha most kezded, akkor 20 éven belül 12 évet kell itthon dolgoznod.
A kérdező hozzászólása: Azta... :D És szakosodni mehetek külföldre?
Nemcsak a 6 év hanem a szakosodás idejének is a dupláját kell itt dolgoznod 20 éven belül. Ez azért jó, mert ha itt maradsz úgyis mindegy, ha kimész külföldre könnyedén visszafizeted.
A szakosodásét biztos, hogy nem, akkor már nincs hallgatói jogviszonyod.
Meg egyébként is csak 12 félév az állami támogatott keret...így ha csúsznál, akkor is csak 12 évet kell maradni, mert a többi már saját zsebbõl megy. (kb. egy milla/félév, nem valami baráti összeg)
Mehetsz külföldre szakosodni, ott legalább rendes fizetést kapsz rezidensként is.
A kérdező hozzászólása: És egy traumatológus mennyit keres külföldön és belföldön ?
Na új infók nekem is:) Nem is olyan rossz ez az oldal:)

Hogyan számítják az éveket a macskáknál, az én cicám idén lesz 12 éves, és érdekelne, hogy ez macska-évben mennyinek számít?

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy 6.életévében 44 éves,6 éves kortól kezdve 4 évvel növekszik.Az tévhit,hogy 1 év az 7 macskaév.

Azt mondják, hogy 6.életévében 44 éves, 6 éves kortól kezdve 4 évvel növekszik.Az tévhit, hogy 1 év az 7 macskaév.
Az 84 éves!!! :)
Nem 84 éves, csak 61. Itt megnézheted: http://www.macsek.hu/idos.htm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!


Főiskola is beleszámít az egy évbe, hogy Gyed-et kapjunk? Hogyan számítják akkor a Gyedet?

Ez még csak terv, csak hallottam, higy van ilyen. Jó lenne. Most végez a tesóm nappali tagozaton, de közbe elkezdett még egy nappali tagozatos szakot. Els? 3 év, másik 2. Nem tudom kell-e, de ösztöndíja is volt kb. 40000 Ft/hó. Meg egyéb jutattások (segély). És ha végez akkor mennyit kell neki dolgozni? Mennyi id?t számít a f?iskola.

Legjobb válasz: A nappali tagozatos tanulmányi idõbõl (mindegy, hogy fõiskola, egyetem, középiskola) a szülés elõtt vizsgált 2 évbõl maximum 180 napot vesznek figyelembe a GYEDnél. Az nem számít, hogy kapott-e ösztöndíjat, vagy sem. A 2 év alatt tehát legalább 185 nap munkaviszonynak kell lennie, és a szüléskor is fenn kell állnia.

A nappali tagozatos tanulmányi idõbõl (mindegy, hogy fõiskola, egyetem, középiskola) a szülés elõtt vizsgált 2 évbõl maximum 180 napot vesznek figyelembe a GYEDnél. Az nem számít, hogy kapott-e ösztöndíjat, vagy sem. A 2 év alatt tehát legalább 185 nap munkaviszonynak kell lennie, és a szüléskor is fenn kell állnia.
Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz, pontosan úgy van, ahogy leírta.

Hogyan számítják a felvételinél a szabadon választott tantárgy pontját, ha nincs utolsó évi jegyem belőle?

Nincs 4. év végi jegyen fizikából, mert az nincs 4.-ben. Akkor az pontszámításnál, mit jelent?

Legjobb válasz: Az utolsó két tanult év végi eredményt nézik. Ergo nálad a 10. és 11. Én tavaly a kémiát választottam, azt csak 9. és 10.ben tanultam és azokat is be kellett küldeni.

Az utolsó két tanult év végi eredményt nézik. Ergo nálad a 10. és 11. Én tavaly a kémiát választottam, azt csak 9. és 10.ben tanultam és azokat is be kellett küldeni.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi, ennek így van értelme :)

Úgy tudom, a tgyás kiszámítása a szülést megelőző naptári év átlagjövedelmén alapul, jövedelem az, ami után egészségbiztosítást fizettek. De hogy számítják ki, ha a szülésig betegállományban voltam?

Legjobb válasz: a tgyás-t az utólsó két évben keresett átlagkerestedbõl számolják,(így a táppénz is beletartozik) ebbõl nem vonnak semmit.a gyed ami a szülést megelõzõ 2évedbõl jön össze,ebbõl már vonnak.

a tgyás-t az utólsó két évben keresett átlagkerestedbõl számolják, (így a táppénz is beletartozik) ebbõl nem vonnak semmit.a gyed ami a szülést megelõzõ 2évedbõl jön össze, ebbõl már vonnak.
Elsõnek: Nem tudom, honnan vetted ezt az információt, de ez több sebbõl is vérzik. Egyik ellátásnál sem néznek két évet az összeg kiszámolásakor, a táppénz soha nem számolható bele (egyik ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja), és a tgyásból vonnak adót (a gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot). Kérdezõnek: Ha a tgyás kezdõnapját megelõzõ naptári év jan. 1-tõl a kezdõnapig van 180 bérezett nap (ebbe nem számolhatók bele a keresõképtelen napok, korábbi tgyás-on, gyed-en töltött napok sem), akkor az úgynevezett táppénzszabályok szerint állapítják meg az összeget, vagyis az elõzõ naptári évbõl számolnak. Ha nincs a tgyás kezdõnapját megelõzõ év jan. 1-tõl a kezdõnapig 180 bérezett nap, akkor a mindenkori minimálbér kétszeresének a harmincadrésze lesz az egy napra jutó tgyás. Azonban ha az tényleges jövedelmed nem éri el a minbér kétszeresét (2009-ben 143eFt) akkor a tényleges, illetve a szerzõdés szerinti bér lesz a tgyás alapja. Ebbõl személyi jövedelemadó elõleget vonnak, járhat viszont az adójóváírás.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolótól kérdezem: keresõképtelen nap a betegállomány is? Ezek szerint az évbõl le kell vonni ezeket a napokat, és az évi jövedelmet, levonva a táppénz összegét, annyival kevesebb nappal kell osztani? Tehát ha az utolsó 1 hónap a betegállomány, akkor az elõzõ 11 hónap jövedelmét osztják a 11 hónapnyi napok számával? Jól értettem?
Igen, jól érted :)

Gimnáziumból egyetemre/főiskola hogyan számítják a pontokat? Gondolok itt arra, hogy csak az érettségit veszik figyelembe és mellé a nyelvvizsgákból jövő pontokat vagy év végi átlagot is?

Legjobb válasz: Ha alapképzési szakra jelentkezel, akkor kétféle pontszámításó módszer van: az egyiknél figyelembe veszik az adott tárgyak utolsó 2 tanult évvégi jegyeit és az érettségi eredményeket is, a másiknál csak megadott tárgyak érettségi eredményét duplázzák meg. A két pontszámítási módszer közül automatikusan azt veszik figyelembe nálad, amivel több pontod jön ki. És ehhez a pontszámhoz jönnek még hozzá az érvényes többletpontok is. Itt részletes leírást találsz, hogy hogyan számolják a pontokat: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekozt.. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekozt..

Ha alapképzési szakra jelentkezel, akkor kétféle pontszámításó módszer van: az egyiknél figyelembe veszik az adott tárgyak utolsó 2 tanult évvégi jegyeit és az érettségi eredményeket is, a másiknál csak megadott tárgyak érettségi eredményét duplázzák meg. A két pontszámítási módszer közül automatikusan azt veszik figyelembe nálad, amivel több pontod jön ki. És ehhez a pontszámhoz jönnek még hozzá az érvényes többletpontok is. Itt részletes leírást találsz, hogy hogyan számolják a pontokat: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekozt.. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekozt..

Hogyan számítják ki a leszázalékolásnál a rokkant nyugdíjat? Az előző évek keresete, hogyan befolyásolja a kapott pénzt?

Legjobb válasz: Igen csak úgy mint a nyugdíjat. De ha jól emlékszem max. 75%, ja és az alsó küszöb felett ami kb. 30E Ft. a leszázalékolás mértékében kapod a pénz. Ha 60% rokkant leszel a papíron - sajnos csak az számít ne ma valós helyzet - akkor 60%-át fizetik a pénznek.

Igen csak úgy mint a nyugdíjat. De ha jól emlékszem max. 75%, ja és az alsó küszöb felett ami kb. 30E Ft. a leszázalékolás mértékében kapod a pénz. Ha 60% rokkant leszel a papíron - sajnos csak az számít ne ma valós helyzet - akkor 60%-át fizetik a pénznek.
"Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailen Nyomtatható verzió " mínusz ez!! Sorry!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor ha 28500.- Ft-ot kaptam az utóbbi másfél évben, /önkormányzati bérpótló juttatás/, akkor annak mondjuk a 60%-a lenne a rokkant járadék, akkor 18.000. Ft körüli összeg?
Nem.Mert a rokkant nyugdíjnak valami 29500 Ft. volt már két éve is a minimum összege. Úgy-e rokkant nyugdíjat csak megfelelõ mennyiségû szolágalti év után lehet kapni és abból számolják az összegét amit akkor kerestél amikor még dolgoztál. És a két éve 29500 Ft. volt a minimum (ennyire felkerekítik) és a rokkantság százaléka a nyugdíj számítás alapja. De 100%-os rokkantnál is max. 75% vesznek. Tehát ha 75-100% közt 75%, de a példa szerinti 60% esetén 60% de minimum 29500 Ft. És a munkabérbõl és ne ma segélybõl számolják.
Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailen Nyomtatható verzió Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság tájékoztatója a rokkantsági nyugdíjról http://www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=8933&root=ON..
A nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idõ Tny. 24. § (1) A rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati idõ 22 éves életkor betöltése elõtt 2 év, 22-24 éves életkorban 4 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 3 év, 25-29 éves életkorban 6 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 4 év, 30-34 éves életkorban 8 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 6 év, 35-44 éves életkorban 10 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 8 év, 45-54 éves életkorban 15 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 12 év, 55 éves életkor betöltésétol 20 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 16 év.

Fősuliba jelentkezésnél, hogy számítják a 11-12 év végi jegyeket?

11.-es vagyok. Törekszem arra, hogy év végén 5-ös legyek mindenb?l. A baj az, hogy volt nekünk olyan óránk félévig, hogy média (ez van, nem tudok rajzolni) és állampolgári ismeretek, és ezekb?l 4-es lettem. Az ilyen tantárgyakat mennyire számítják bele az év végi jegyekbe, f?suli szempontjából?

Legjobb válasz: 4-et kötelezõen néznek: magyar, matek, töri, és egy nyelv. Egy ötödik pedig szabadon választható, lehet akár tesi, vagy ének is.

4-et kötelezõen néznek: magyar, matek, töri, és egy nyelv. Egy ötödik pedig szabadon választható, lehet akár tesi, vagy ének is.
A kérdező hozzászólása: oks köszi :D ezen azért aggódtam...
Ha nem akarod, hogy nézzék az év végi jegyeidet, arra is lehetõség van. Ez a duplázás, ilyenkor semmi mást nem néznek, csak a két felvételi érettségid eredményét.

Igaz az, hogy az elõzõ év jövedelmébõl számítják a gyed-et nem a szülésidõponttól?

Amiket olvasok neten, nem tudom mennyire hivatalosak...

Legjobb válasz: tehát mit jelent ez az "elõzõ év"? a szülést megelõzõ, vagy a gyed igénylését megelõzõ év?

A kérdező hozzászólása: tehát mit jelent ez az "elõzõ év"? a szülést megelõzõ, vagy a gyed igénylését megelõzõ év?
A kérdező hozzászólása: és igaz, hogy a tgyás feltétele, hogy 1 éven belül legyen 180 nap biztosított jogviszony? "Ha a kezdõnapot megelõzõ év január 1-jétõl a tgyás kezdõnapjáig van 180 napi jövedelem." [link]
Elõzõ naptári év aszámítás alapja. És igen, igaz, hogy lenni kell 180 ledolgozott napnak a TGYÁS-hoz.
A törvényt nézd meg, az a biztos. Ott benne van hogy az igémylést megelõzõ év átlagkeresete alapján számolják fõ szabályként.
A kérdező hozzászólása: csak érdekes, hogy amíg valaki megszül, tgyást kap, meg nem dolgozik ez az év lesz a Gyed alapja...
A tgyás és gyed feltétele 365 biztosított nap. Ha az igénylést megelõzõ évben van 180 bérezett nap, akkor annak az évnek az átlagbérébõl számolják. Ha az igénylést megelõzõ évben nincs 180 bérezett nap, akkor az igényléstõl visszafele nézik meg, hogy van-e 180 bérezett nap, ha igen, akkor annak az átlagbérébõl számolják. Ha az igénylõnek egyáltalán nincs 180 bérezett napja, mert táppénzen, tgyáson vagy gyeden volt, akkor a szerzõdés szerinti bére lesz a tgyás és gyed alapja! Ha az igénylõ a terhesség alatt munkahelyet vált, akkor csak a szüléskor érvényben lévõ jövedelmet veszik figyelembe, tehát csak az új munkahely jövedelmét. Ha az igénylõ munkahelyet váltott, de 2014. május 11 elõtt szül, akkor a régi munkahely jövedelmét is figyelembe veszik és az új munkahelyét is és amelyik kedvezõbb, abból számolják. Aki május 11 után szül és munkahelyet váltott, annak csak az új munkahely jövedelme lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: tehát ha én maj 11 után szülök és ebben az utolsó pillanatokban( a tgyás igénylésekor) pont 4 órában dolgozok, alig bérért, és elõzõ évben nincs meg a 180 napom, csak ezzel az évvel együtt, akkor kapok majd vagy havi 30-et?? csak elkeserítõ, amikor eddig nagyon jó jövedelmem volt, csak szülés elõtti hónapokban extra gáz. tehát 2013-ban nincs 180 napom, de több százezres a havi jövedelmem 2014-ben szülés elõtt meg netto 50.000 körül. akkor ez utóbbiból számolják a tgyást?
A kérdező hozzászólása: csak az alábbi alapján viszont beleszámítana a "jó" jövedelmem is: "Ha a kezdõnapot megelõzõ év január 1-jétõl a tgyás kezdõnapjáig van 180 napi jövedelem." [link]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!