Találatok a következő kifejezésre: Hogyan számíthatom hogy a (356 db)

Hogyan számítható ki a villamos teljesítménye?

Legjobb válasz: bocsi rosszul írtam..hogyan számítható ki a villamos teljesítmény?

A kérdező hozzászólása: bocsi rosszul írtam..hogyan számítható ki a villamos teljesítmény?
P = U * I
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogyan számíthatom ki a fékutat, és a féktávolságot?

9. osztályos vagyok, ha lehet egyszerűen.

Legjobb válasz: A fékút a gyorsulásból és a kezdõsebességbõl számítható az útegyenlettel, a féktávolsághoz még hozzájön a reakcióidõ miatti egyenletes mozgás távolsága is, itt a gyorsulás 0.

A fékút a gyorsulásból és a kezdõsebességbõl számítható az útegyenlettel, a féktávolsághoz még hozzájön a reakcióidõ miatti egyenletes mozgás távolsága is, itt a gyorsulás 0.

Kinai rendelős oldalon ha kicsit nagyobb mennyiségben rendelek elektronikai cikkeket, hogyan számítható ki a vám? Vagy, hogy lehet kikerülni? DHL?

Az oldal amit néztem a pandawill.com , kb. 10db ipadet szeretnék rendelni, nagyából 1200 $ körül.

Legjobb válasz: Ezt nem nagyon fogod tudni kikerülni...

Ezt nem nagyon fogod tudni kikerülni...
1-1 darabnál még ki tudod kerülni a VÁm-ot (és fõleg az AFA-t) ha megkéred õket, hogy alacsony értéket és sample / gift jelzést tegyenek a csomagra. 10 db-nál ezt nem tudod megcsinálni, a vámos sem ma kezdte azért... Ilyen mennyiségnél annyit tehetsz, hogy egy nagy csomagba kéred a 10 db (hamis) Ipadet aztán imádkozol, hogy ne legyen a vámosnak kedve kinyitni. Ilyen mennyiségre a Vám + ÁFA kb. 400 $.
Ha rájönnek, hogy hamisítványok, akkor le is foglalják. De ha pl. "iPed" vagy "ePad" vagy valami egyéb név van rányomva (vagyis nem hamisítvány, hanem koppintás), akkor elég a vámot kifizetni.


Faltól falig hánysz..
Hangulatingadozás, szõrösödés, szex éhség, éhség.
A kérdező hozzászólása: Igen ezeket már tapasztaltam. De köszönöm a választ. :)
Ez a két mese szexuális témákról szól, kisfiútól felnõttkorig az egyik, a másikban meg egy anyuka beszélget a kislányával. http://hu.wikibooks.org/wiki/Sz%C3%A9p_mese_gyerekeknek_szer.. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anya, _..
kb az elõzõk a gyerekes arcvonások felnõtessé vállnak ilyenek nem érzel belõle sokat 15/f mondjuk énsi csak 15vok énis még a közepén vok az egésznek

2 hónapos védőoltás után mire számíthatok? Hogy csillapítsam majd a lázát? Mennyi ideig?

Legjobb válasz: Az én dokim azt mondta, hogy ha hazaértünk adjak neki 1 fél kúpot. Nem is lett láza.

Az én dokim azt mondta, hogy ha hazaértünk adjak neki 1 fél kúpot. Nem is lett láza.
nálunk is így volt !
Ja, meg ha fáj a lába akkor hajgumival tegyek rá egy kis hideg vizes gézt és azzal borogassam neki. Na, az viszont megvolt. Másnap kis csomó lett a helyén és borogatnom kellett. Nem a kis hajgumival hanem a nagyobb fajtával ami nem szorítja csak rajta tartja a lábán. A kúp egyébként fájdalomcsillapító is szóval szerintem az tényleg kell.
Nekem nem volt lázas a pici. A borogatást ajánlotta az orvos, hideg vizes vatta és patikában lehet hozzá kapni ramofix kötszert, ez az a hálós gumiszerû valami. Ha megmondod mire kell, tudni fogják a méretet. A fél kúpot nekem is ajánlotta elsõ éjszakára, de a gyerek semmi extra tünetet nem produkált, így nem adtam be neki. Fölöslegesen nem tömöm gyógyszerrel.
Nekünk hálistennek egyik oltásnál sem volt semmi reakció. Azt mondták, hogy ha az elsõnél vem volt semmi gond, akkor a többinél sem lesz. (most 17 hónapos) Nekem azt modta a doki, hogy csak akkor adjak kúpot neki, ha estére belázasodna. Szerencsére egyszer sem kellett neki.
Nekünk sem volt semmi gond egyik védõoltásnál sem. Se láz, se göbösödés a szuri helyén.
sin(alfa/2) = 20/50
(az alaphoz húzott magasság által meghatározott, derékszögû háromszögbõl a képlet szépen látszik)

Hogyan számítható ki a centrális egyenes?

Adott 3 erő: (A * a vektor jelet helyettesíti) F1*= -8ex -5ey, támadáspontja: A(0;0) F2*= -12ex, támadáspontja: B(4;6) F3*= -5ey, támadáspontja: C(3;0) Az erőrendszer eredőjét kiszámítottam: F*= -20ex -10ey N A forgatónyomatékot is az A pontra: MA*= 45ez Nm A kérdés: Hol metszi az erőrendszer centrális egyenese az x és y tengelyeket?
Ezekbõl sehogy.. Még kéne valami..
F_{\text{cp}}=m\frac{v_k^2}{r} megoldani.
A tömeg tök felesleges, ahelyett kell vagy a fordulatszám vagy a periódusidõ vagy a szögsebesség. Utána pedig Vk=r*omega ahol omega a szögsebesség.

Hogyan számíthatom ki a testmagasságomat fényévekben mérve?

És még miel?tt bárki beszólna, tényleg komolyan kérdeztem.

Legjobb válasz: attól még gyökér vagy, elõzõ voltam...

attól még gyökér vagy, elõzõ voltam...
A kérdező hozzászólása: Kösz, viszont. ^^
google-ba írd be: magasságod cm in lightyear tehát pl: 188 cm in lightyear
Ez jó. Legközelebb úgy adom meg a farkam méretét, hogy 1.90264214 × 10^(-17) fényév. :D
off és ezt mért ebbe a témakörbe írtad? on guglizz egy fényév átváltót, pl: http://www.barkacsonline.hu/mertekegyseg-atvalto.php itt kiválaszthatod, h cm, meg h fényév, és voila barátom...
A kérdező hozzászólása: Húú az biztos be fog válni a csajoknál.
A kérdező hozzászólása: És azért ide írtam, mert nézd, máris van 3 válaszom, ebbõl 2 hasznos.
Ezek szerint 1.690186341673006e-16 fényév magas vagyok... de ez neked mire kellett? :D

Egy élettársi kapcsolatból kilépve mire számíthatok, hogyan oszlik meg a vagyon?

Legjobb válasz: Úgy oszlik meg, ahogy elosztjátok. Ha nem tudtok megegyezni, perelhettek. De nagyjából úgy szokott menni, hogy aki amit belevitt a kapcsolatba, azt viheti magával. Ha idõközben még szereztetek valamit közösen, akkor meg szokták nézni, hogy melyikõtök mennyit keres, vélhetõen ki mennyit adott bele az adott tárgy megvásárlásába.

Úgy oszlik meg, ahogy elosztjátok. Ha nem tudtok megegyezni, perelhettek. De nagyjából úgy szokott menni, hogy aki amit belevitt a kapcsolatba, azt viheti magával. Ha idõközben még szereztetek valamit közösen, akkor meg szokták nézni, hogy melyikõtök mennyit keres, vélhetõen ki mennyit adott bele az adott tárgy megvásárlásába.
Kedves Kérdezõ! Nem kell bejelentett élettársi kapcsolatnak lennie. Ez helytelen infó. Az élettársak a közös vagyont nem fele-fele, hanem a szerzésben közremûködés arányában szerzik együtt, tehát eszerint is kell megosztani. A háztartásban végzett munka közrremûködésnek számít. Tehát a jövedelmi viszonyok szerint alakul a közös vagyon. Ezt pedig a Ptk. mondja ki, és ez a bejelentéstõl teljesen független.
Ha nem volt bejelentett akkor egyéni megállapodás kérdése. Ha nem tudtok megállapodni akkor polgári peres eljárást lehet indítani. De általános szabályok csak a bejelentett élettársi kapcsolatokra vonatkoznak.
Nem akarok akadékoskodni, de az élettársi viszonyt igazolja, hogyha tartósan azonos lakcímre vagytok bejelentve.
Mindenki viszi a sajátját, a közöst a belefizettett pénz arányában osztják. :)
A kérdező hozzászólása: KÖszi a választ
Milyen élettársi kapcsolat volt? Hivatalosan bejelentett?
A kérdező hozzászólása: Tudod ez egy bonyolult eset! 23 évig éltünk házasságban, elváltunk, egy év után ujra összeköltöztünk.És most kezdõdnek elõlrõl a gondok.De köszi!
Hogy érted, hogy ügyvéd által? Egy szobában lakott veletek? Ez olyan mint a házasság. Más szabályok vonatkoznak ha "csak" együtt élsz valakivel, más ha ezt bejelentitek és megint más, ha összeházasodtok. Az, hogy ti együtt éltetek az csak olyan mint egy lakóközösség. Nem volt papír róla, tehát a vagyonotok nem lett közös.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ha ügyvéd által igazolni tudom, ezt az élettársi kapcsolatot?
A kérdező hozzászólása: Nem volt bejelentett.
A különbség a bejelentett és a csak "azonos lakcímû" élettársi kapcsolat között, hogy a bejelentettnél a szerzett javak közösek lesznek, hasonlóan egy házassághoz. A papír nélkül együtt élõknél mindenki a saját kasszáját gyarapítja, tehát nem lesz közös szerzemény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!