Találatok a következő kifejezésre: Hogyan segítsek alkoholista édesapámon (1 db)

Hogyan segítsek az alkoholista édesapámon?

Legjobb válasz: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?

A kérdező hozzászólása: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?
vegyél neki piát
Segíteni sajnos nem tudok amit írtak mások jónak tartom.Az én párom 26 éves és napi 2dl szilva pálinka+felesek nem 1-2db és persze a sör de az 2-3 üveg.Mindennap megkérem hogy ennyit ne igyon mert rossz vége lesz.Már kórházban is volt hasnyálmirigy gyulladással az alkohol miatt.Nem bírok rá hatni.Tanácsokat keresek.
jók a válaszok, énis hasznukat veszem :( teljesen együttérzek veled, és sok sikert kívánok!
Igen, a negyedik választ is én írtam. Most beállítottam, hogy tudj írni nekem privit. Egyébként az adatmódosítás menûpontban tudod beállítani, hogy lehessen email-t írni, és az oldalon nem fog látszani a címed.
A kérdező hozzászólása: Ide nem szeretném kiírni az e-mail címem, de nekem sem írja ki, hogy tudnék neked írni privátot. Írtál már máskor is ide vagy csak ezt az egy választ?
Ha tudnám az email-címed, írnék privit részletesebben (a tablettával kapcsolatban), de a kérdésednél nem ajánlja fel a rendszer, hogy írhatok oda is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! Sajnos õ még nem látja be hogy beteg. Azt hiszsi, hogy napi 1-2 sör az nem baj. De sajnos nem azt iszik és nem annyit. Errõl a gyógyszeres beültetésrõl tud nekem vki többet írni? Hol csinálnak ilyet? Mennyibe kerül? Hogyan hat? Stb... Elõre is köszi!
sajnos csak akkor tudsz segíteni az apukádon, ha õ maga is akarja a gyógyulást.
Sokat jelent, ha van aki segítsen, de a változtatást csak saját maga tudja igazán elindítani. Amíg maga rá nem döbben arra, hogy magát is és másokat is tönkretesz, hiába mondasz neki bármit. Ha viszont már van benne hajlandóság a megoldásra, akkor számít igazán a segítség, de szükség lehet orvosi közremûködésre (akár beültetett tabletta formájában), anélkül nem biztos a siker, és valószínû a visszaesés. Röviden: 3 fontos dolog: saját elhatározás+ család segítsége+ orvosi közremûködés.
A kérdező hozzászólása: Mi még ott hála Istennek nem tartunk, de lehet nem sokára ott lesz, hogy nem bírja tartani a vizeletét sem. Olyan gyenge. Hány éves a te édesapád? Az enyém 51 és szinte így élt egész életében. Emiatt váltak el a szüleim. Szeretném onnan kirángatni, de félek, hogy nem sikerül. Nem szeretnék abba beletörõdni, hogy nem sok lehet neki hátra! Abba tényleg belebetegednék. Az a másik bibi, hogy szeretnénk a párommal babát és félek hogy emiatt az idegeskedés miatt nem jön össze. Remélem nem így van. Remélem nekünk is sikerül és talpra áll apu!
Nálunk is hosszú folyamat volt, míg belátta, hogy 2 választása van: ha folytatja meghal, ha abbahagyja, talán túléli. Már nagyon rossz állapotban volt, vizeletet, székletet sem tudott tartani... Rengeteget sírtam, könyörögtem neki, mellette voltam akkor is, amikor már mindenki elfordult tõle és szinte a halálát várta. Nem szabad elengedni a kezét, éreznie kell, hogy fontos valakinek. Tudtam, ha nem rángatom ki belõle, akkor én is "belehalok". Nem könnyû, az biztos, mi is rengeteget szenvedtünk, sokszor visszaesett, hosszú évekig tartott. Most már lassan 4 éve egy kortyot sem ivott. Ne add föl, csak ezt tudom mondani, és éreztesd vele, hogy nem jó amit csinál, meg hogy te segítesz neki, mellette leszel. Remélem sikerül, vigyázz rá és magadra is!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy hogyan tudtad kirángatni? Az én apukám szinte nem emlékszik napról napra semmire. Keveri a napokat. Tegnap délután ott voltam nála, és akkor józan volt. De este 9-kor már a kocsmából szedtem össze, és nem emlékezett rá hogy voltam nála, és akkora elmúlt a remegése, pedig nem ivott még sokat, csak egy "fröccsöt". Annyira ideges vagyok, és nagyon aggódom, hogy nem fog menni, pedig nagyon szeretném! Attól tartok, hogy õ maga nem lesz a segítségemre. Egyébként nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged! Jó hallani, hogy vannak olyanok, akiknek sikerült!
A remegés meg fog szûnni, de persze még idõ kell hozzá.
A remegés elvonási tünet. Mindenképp segíts neki, most nagyon legyél mellette, adj neki erõt!!!! Én is a halál torkából rángattam ki az édesapámat, és belepusztultam volna, ha nem gyógyul ki belõle, rengeteget szenvedtünk, szörnyû volt. Mindegy, nem is részletezem, a lényeg: érezze, hogy nagyon szereted, hogy szükséged van rá, és hogy nem bírnád nélküle! Nyilván volt valami oka, amiért elkezdett inni és kezdett lecsúszni a lejtõn... Most lehet, hogy a te feladatod lesz kirángatni õt innen. Kérlek ne add fel!!! Küzdjél érte, ha kapható rá, kérjetek orvosi segítséget, ha nem, akkor mindig legyen mellette valaki, aki bátorítja és bíztatja. Sok erõt nektek!!!
nálunk is probléma az alkohol egyszerûen már-már elviselhetetlen mindig a másik a hibás ö persze nem meg mi állítása szerint soha nem csinálunk semmit csak ö dolgozik jó lenne ha lenne valami kötelezõ elvonókúra volt mikor részegen elvert 3 rendõrt és 6-an fogták le


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet rossz következménye a kevés alvásnak?

18 éves vagyok, de olyan 4-5 éve alszok későnként. Tavaly például rendszeresen naponta hajnalban feküdtem le hétköznap, reggel meg suli volt. mondjuk egy héten lefeküdtem mindig pont éjfélkor, vagy 1-kor, de volt, mikor 2-kor. Hétvégén meg hajnal 5 fele. Nyáron meg tavaly volt olyan is, hogy le sem feküdtem. Kihathat ez az egészségre és lehet csak ez miatt vagyok ennyire fáradt és figyelemhiányos/ingerült általában? És lehet, hogy ez váltja ki azt, hogy mostanában néha szívdobogásérzésem van, meg van, hogy fáj is a mellkasomnak azon oldala? na, ha nem is fáj, de olyan érzésem van? Ha csak ez az oka, megnyugodtam. Vizsgálatokon azt mondták, egészséges vagyok. Csak azért van ez így pár éve, mert hazajövök, hulla fáradt vagyok, estére meg száll belém egy kisebb energia és akkor bírok csendben a gép előtt ülni. Volt már hasonló valakinek? Úgy emlékszem, hogy már azelőtt is ilyen fáradt voltam, hogy egyáltalán fel lettem volna így éjjelente. Ha csak ez az oka annak a pár gondnak, ami van, akkor váltok az alvásrendemen is.
viszont kipihenni nem igazán szoktam tudni magam. Próbáltam többet aludni, másnap fáradt voltam, igaz nem voltam annyira rosszul, de fáradt voltam... Vagy lehet, hogy a szervezet nem egy esti alvástól fog visszaállni?

6

Pervitin és cannabis egyuttes használata mien hatásal van az embere?

5

Miért hasba szakszerű adni a trombózis elleni injekciót?

4

Van rá esély hogy túlélte? (SOKKOLÓ! )

a href="http://m.youtube.com/watch?v=wkU5E8moGCE&list=FL8gMkvmrF_Gw9lfWf_S7L4w&feature=share&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DwkU5E8moGCE%26feature%3Dshare%26list%3DFL8gMkvmrF_Gw9lfWf_S7L4w" target="_blank">http://m.youtube.com/watch?v=wkU5E8moGCE&list=FL8gMkvmrF_Gw9..

17

Mitől van az, hogy nem érzem, hogy jönnie kell, és mégis jön belőlem a kakilhatnék?

Tegnap is és ma is kisdologra kellett mennem egy adott pilanatban, de mégis olyan hirtelen rám jött a kakilhatnék, és jött elég rendesen, pedig előtte nem is éreztem, hogy kell.... érdekes mindenesetre

3

Miért nevezik a fogyást zsírégetésnek?

Valóban elég a zsír mint a tűzben? Az emberi anyagcsere során miféle tűz keletkezhet?

3

A tetoválás rontja az egészséget vagy semmilyen hatással nincs rá?

1

Rettegek a pókoktól és a büdösbencéktől (mezei poloskáktól) is. Mit tehetnék? Tudja ezt kezelni egy pszihológus?

Nagyon kéne valami megoldás. Ha meglátom a két állat valamelyikét, sikítok, remegek, nem kapok levegőt és néha nem bírok mozogni. Gyakran sírva is fakadok, ami elég kínos egy nyilvános helyen.
Ez a "roham" amúgy néha máskor is öhm... van, főleg akkor, ha nagy tömeg vesz körül.
Tehetek ez ellen egyedül is valamit? Nagyon kéne a segítség, mivel most kezdenek behúzódni a házba a büdösbencék (mezei poloskák)...

2

Röntgenen vajon látszana egy 15 évvel ezelőtti csonttörés nyoma?

1

Hogyan tudnám kiroppantani a nyakamat?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!