Találatok a következő kifejezésre: Hogyan segítsek alkoholista édesapámon (1 db)

Hogyan segítsek az alkoholista édesapámon?

Legjobb válasz: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?

A kérdező hozzászólása: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?
vegyél neki piát
Segíteni sajnos nem tudok amit írtak mások jónak tartom.Az én párom 26 éves és napi 2dl szilva pálinka+felesek nem 1-2db és persze a sör de az 2-3 üveg.Mindennap megkérem hogy ennyit ne igyon mert rossz vége lesz.Már kórházban is volt hasnyálmirigy gyulladással az alkohol miatt.Nem bírok rá hatni.Tanácsokat keresek.
jók a válaszok, énis hasznukat veszem :( teljesen együttérzek veled, és sok sikert kívánok!
Igen, a negyedik választ is én írtam. Most beállítottam, hogy tudj írni nekem privit. Egyébként az adatmódosítás menûpontban tudod beállítani, hogy lehessen email-t írni, és az oldalon nem fog látszani a címed.
A kérdező hozzászólása: Ide nem szeretném kiírni az e-mail címem, de nekem sem írja ki, hogy tudnék neked írni privátot. Írtál már máskor is ide vagy csak ezt az egy választ?
Ha tudnám az email-címed, írnék privit részletesebben (a tablettával kapcsolatban), de a kérdésednél nem ajánlja fel a rendszer, hogy írhatok oda is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! Sajnos õ még nem látja be hogy beteg. Azt hiszsi, hogy napi 1-2 sör az nem baj. De sajnos nem azt iszik és nem annyit. Errõl a gyógyszeres beültetésrõl tud nekem vki többet írni? Hol csinálnak ilyet? Mennyibe kerül? Hogyan hat? Stb... Elõre is köszi!
sajnos csak akkor tudsz segíteni az apukádon, ha õ maga is akarja a gyógyulást.
Sokat jelent, ha van aki segítsen, de a változtatást csak saját maga tudja igazán elindítani. Amíg maga rá nem döbben arra, hogy magát is és másokat is tönkretesz, hiába mondasz neki bármit. Ha viszont már van benne hajlandóság a megoldásra, akkor számít igazán a segítség, de szükség lehet orvosi közremûködésre (akár beültetett tabletta formájában), anélkül nem biztos a siker, és valószínû a visszaesés. Röviden: 3 fontos dolog: saját elhatározás+ család segítsége+ orvosi közremûködés.
A kérdező hozzászólása: Mi még ott hála Istennek nem tartunk, de lehet nem sokára ott lesz, hogy nem bírja tartani a vizeletét sem. Olyan gyenge. Hány éves a te édesapád? Az enyém 51 és szinte így élt egész életében. Emiatt váltak el a szüleim. Szeretném onnan kirángatni, de félek, hogy nem sikerül. Nem szeretnék abba beletörõdni, hogy nem sok lehet neki hátra! Abba tényleg belebetegednék. Az a másik bibi, hogy szeretnénk a párommal babát és félek hogy emiatt az idegeskedés miatt nem jön össze. Remélem nem így van. Remélem nekünk is sikerül és talpra áll apu!
Nálunk is hosszú folyamat volt, míg belátta, hogy 2 választása van: ha folytatja meghal, ha abbahagyja, talán túléli. Már nagyon rossz állapotban volt, vizeletet, székletet sem tudott tartani... Rengeteget sírtam, könyörögtem neki, mellette voltam akkor is, amikor már mindenki elfordult tõle és szinte a halálát várta. Nem szabad elengedni a kezét, éreznie kell, hogy fontos valakinek. Tudtam, ha nem rángatom ki belõle, akkor én is "belehalok". Nem könnyû, az biztos, mi is rengeteget szenvedtünk, sokszor visszaesett, hosszú évekig tartott. Most már lassan 4 éve egy kortyot sem ivott. Ne add föl, csak ezt tudom mondani, és éreztesd vele, hogy nem jó amit csinál, meg hogy te segítesz neki, mellette leszel. Remélem sikerül, vigyázz rá és magadra is!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy hogyan tudtad kirángatni? Az én apukám szinte nem emlékszik napról napra semmire. Keveri a napokat. Tegnap délután ott voltam nála, és akkor józan volt. De este 9-kor már a kocsmából szedtem össze, és nem emlékezett rá hogy voltam nála, és akkora elmúlt a remegése, pedig nem ivott még sokat, csak egy "fröccsöt". Annyira ideges vagyok, és nagyon aggódom, hogy nem fog menni, pedig nagyon szeretném! Attól tartok, hogy õ maga nem lesz a segítségemre. Egyébként nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged! Jó hallani, hogy vannak olyanok, akiknek sikerült!
A remegés meg fog szûnni, de persze még idõ kell hozzá.
A remegés elvonási tünet. Mindenképp segíts neki, most nagyon legyél mellette, adj neki erõt!!!! Én is a halál torkából rángattam ki az édesapámat, és belepusztultam volna, ha nem gyógyul ki belõle, rengeteget szenvedtünk, szörnyû volt. Mindegy, nem is részletezem, a lényeg: érezze, hogy nagyon szereted, hogy szükséged van rá, és hogy nem bírnád nélküle! Nyilván volt valami oka, amiért elkezdett inni és kezdett lecsúszni a lejtõn... Most lehet, hogy a te feladatod lesz kirángatni õt innen. Kérlek ne add fel!!! Küzdjél érte, ha kapható rá, kérjetek orvosi segítséget, ha nem, akkor mindig legyen mellette valaki, aki bátorítja és bíztatja. Sok erõt nektek!!!
nálunk is probléma az alkohol egyszerûen már-már elviselhetetlen mindig a másik a hibás ö persze nem meg mi állítása szerint soha nem csinálunk semmit csak ö dolgozik jó lenne ha lenne valami kötelezõ elvonókúra volt mikor részegen elvert 3 rendõrt és 6-an fogták le

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok ajánlani jó pszichológust Nyíregyházán?

0

Miért kezd azonnal fájni a fejem és a szemem közvetlen környezete, ha kihagyok egy napi edzést?

Rendszeresen sportolok (2 hónapja), viszont ha egyetlen nap szünetet tartok; azonnal visszajönnek azok a tünetek, amik régebben kínoztak.

2

Hónaprol hónapra egyre jobban gyöngülök le és nem tudom mi lehet az okozója meg kezd előjönni az étvágytalanság is rajta ennek mi lehet az oka?

olyan mintha minden nappal egy darabot veszÍtenék az erőmből érzem olyan 3-hónaptol nap mint nap az orvos szerint rendben van minden bár én nem találom úgy valaki tud adni valami tippet hogy mivel tudnám magamat helyrehozni?

2

Ez mit jelent? DOHÁNYZÁS:0 ALKOHOL:5 szál/die

Anyám volt orvosnál..és ez van a pappíron? mi ez?

1

Miben fogok meghalni?

Nem dohányzom, sok vizet és teát iszom, egészséges házi ételeket eszem, frissen facsart gyümölcsleveket. (pl.cékla, répa, alma). Alkoholt sem! Vérképem, vérnyomásom teljesen jó. Viszont nagyszüleim Agyvérzésben haltak meg, nem vagyok stresszes de kicsit feszült néha.

9

Mit jelent ha zsibbad a jobb kezem? (bővebben lent)

Mostanában a jobb kezembe esténként érzek zsibbadást... a tenyeremben lényegében és olyan mintha a kisujjamból jönne. Ha összeszorítom a kézfejem fáj.
Ez mit jelent?

1

Mitől lehet ez?

tünetek: Egyre több pattanás az arcon és a háton (bár mostanában elkezdtem használni egy Acne Solve nevű "oldatot", az irritálhatja?), hasfájás, ételek után sóvárgás és folyamatos fogyás rendes étkezés mellett
15/L

3

A hónaljam bőre sötétebb, mint a körülötte levő rész. Ezt mivel lehetne eltüntetni?

Nagyon zavar, szeretném megszüntetni, mert így kellemetlen számomra az ujjatlan ruhák hordása.

1

Miért nem lett semmi bajom attól, hogy megettem a tiszafa magját?

Tudom furcsa, de kipróbáltam, hogy mi történik és nem lett tőle semmi bajom! Megettem kb. 15 darabot és semmi nem lett

5

Heti hány kg fogyás az ami még egészséges?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!