Találatok a következő kifejezésre: Hogyan segítsek alkoholista édesapámon (1 db)

Hogyan segítsek az alkoholista édesapámon?

Legjobb válasz: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?

A kérdező hozzászólása: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?
vegyél neki piát
Segíteni sajnos nem tudok amit írtak mások jónak tartom.Az én párom 26 éves és napi 2dl szilva pálinka+felesek nem 1-2db és persze a sör de az 2-3 üveg.Mindennap megkérem hogy ennyit ne igyon mert rossz vége lesz.Már kórházban is volt hasnyálmirigy gyulladással az alkohol miatt.Nem bírok rá hatni.Tanácsokat keresek.
jók a válaszok, énis hasznukat veszem :( teljesen együttérzek veled, és sok sikert kívánok!
Igen, a negyedik választ is én írtam. Most beállítottam, hogy tudj írni nekem privit. Egyébként az adatmódosítás menûpontban tudod beállítani, hogy lehessen email-t írni, és az oldalon nem fog látszani a címed.
A kérdező hozzászólása: Ide nem szeretném kiírni az e-mail címem, de nekem sem írja ki, hogy tudnék neked írni privátot. Írtál már máskor is ide vagy csak ezt az egy választ?
Ha tudnám az email-címed, írnék privit részletesebben (a tablettával kapcsolatban), de a kérdésednél nem ajánlja fel a rendszer, hogy írhatok oda is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! Sajnos õ még nem látja be hogy beteg. Azt hiszsi, hogy napi 1-2 sör az nem baj. De sajnos nem azt iszik és nem annyit. Errõl a gyógyszeres beültetésrõl tud nekem vki többet írni? Hol csinálnak ilyet? Mennyibe kerül? Hogyan hat? Stb... Elõre is köszi!
sajnos csak akkor tudsz segíteni az apukádon, ha õ maga is akarja a gyógyulást.
Sokat jelent, ha van aki segítsen, de a változtatást csak saját maga tudja igazán elindítani. Amíg maga rá nem döbben arra, hogy magát is és másokat is tönkretesz, hiába mondasz neki bármit. Ha viszont már van benne hajlandóság a megoldásra, akkor számít igazán a segítség, de szükség lehet orvosi közremûködésre (akár beültetett tabletta formájában), anélkül nem biztos a siker, és valószínû a visszaesés. Röviden: 3 fontos dolog: saját elhatározás+ család segítsége+ orvosi közremûködés.
A kérdező hozzászólása: Mi még ott hála Istennek nem tartunk, de lehet nem sokára ott lesz, hogy nem bírja tartani a vizeletét sem. Olyan gyenge. Hány éves a te édesapád? Az enyém 51 és szinte így élt egész életében. Emiatt váltak el a szüleim. Szeretném onnan kirángatni, de félek, hogy nem sikerül. Nem szeretnék abba beletörõdni, hogy nem sok lehet neki hátra! Abba tényleg belebetegednék. Az a másik bibi, hogy szeretnénk a párommal babát és félek hogy emiatt az idegeskedés miatt nem jön össze. Remélem nem így van. Remélem nekünk is sikerül és talpra áll apu!
Nálunk is hosszú folyamat volt, míg belátta, hogy 2 választása van: ha folytatja meghal, ha abbahagyja, talán túléli. Már nagyon rossz állapotban volt, vizeletet, székletet sem tudott tartani... Rengeteget sírtam, könyörögtem neki, mellette voltam akkor is, amikor már mindenki elfordult tõle és szinte a halálát várta. Nem szabad elengedni a kezét, éreznie kell, hogy fontos valakinek. Tudtam, ha nem rángatom ki belõle, akkor én is "belehalok". Nem könnyû, az biztos, mi is rengeteget szenvedtünk, sokszor visszaesett, hosszú évekig tartott. Most már lassan 4 éve egy kortyot sem ivott. Ne add föl, csak ezt tudom mondani, és éreztesd vele, hogy nem jó amit csinál, meg hogy te segítesz neki, mellette leszel. Remélem sikerül, vigyázz rá és magadra is!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy hogyan tudtad kirángatni? Az én apukám szinte nem emlékszik napról napra semmire. Keveri a napokat. Tegnap délután ott voltam nála, és akkor józan volt. De este 9-kor már a kocsmából szedtem össze, és nem emlékezett rá hogy voltam nála, és akkora elmúlt a remegése, pedig nem ivott még sokat, csak egy "fröccsöt". Annyira ideges vagyok, és nagyon aggódom, hogy nem fog menni, pedig nagyon szeretném! Attól tartok, hogy õ maga nem lesz a segítségemre. Egyébként nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged! Jó hallani, hogy vannak olyanok, akiknek sikerült!
A remegés meg fog szûnni, de persze még idõ kell hozzá.
A remegés elvonási tünet. Mindenképp segíts neki, most nagyon legyél mellette, adj neki erõt!!!! Én is a halál torkából rángattam ki az édesapámat, és belepusztultam volna, ha nem gyógyul ki belõle, rengeteget szenvedtünk, szörnyû volt. Mindegy, nem is részletezem, a lényeg: érezze, hogy nagyon szereted, hogy szükséged van rá, és hogy nem bírnád nélküle! Nyilván volt valami oka, amiért elkezdett inni és kezdett lecsúszni a lejtõn... Most lehet, hogy a te feladatod lesz kirángatni õt innen. Kérlek ne add fel!!! Küzdjél érte, ha kapható rá, kérjetek orvosi segítséget, ha nem, akkor mindig legyen mellette valaki, aki bátorítja és bíztatja. Sok erõt nektek!!!
nálunk is probléma az alkohol egyszerûen már-már elviselhetetlen mindig a másik a hibás ö persze nem meg mi állítása szerint soha nem csinálunk semmit csak ö dolgozik jó lenne ha lenne valami kötelezõ elvonókúra volt mikor részegen elvert 3 rendõrt és 6-an fogták le


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vitamin szedése? Találtam egy doboz Actival Max multivitamint amelyet még pár hónapja vettem, de az a helyzet hogy szó szerint elfelejtettem hogy van.

A dobozon feltüntetett szavatosság 2013. december-ig szól!
Be lehet szedni a még megmaradt vitaminokat vagy inkább vegyek másikat?

5

Mi lehet az oka hogy foltokba fáj a fejem?

Foltokba érzek néha szúró érzést a koponyámon.Ennek mi lehet az oka? És milyen veszély jár ezzel?

0

Valaki tud jó orvost ajánlani?

Anyukámnak egy jó fél éve nagyon fáj a válla, meg a karja. Sajnos kénytelen fizikai munkát végezni, amit így csak borzasztó fájdalommal tud megcsinálni. Több orvosnál is járt, TB-s rendelésen, mindegyik csak hümmögött rá, írt fel valaki krémet, ami persze semmire se jó, és annyi. A mostani írt fel valami kezelést, de arra csak novembertől járhat. Valaki tudna esetleg ajánlani Kecskeméten, vagy a környékén olyan orvost, magánrendelés keretén belül, aki normális, és tudna segíteni anyának? Nagyon nagyon fontos lenne, előre is köszönöm!
17/l

0

Már lassan több mint egy hónapja, középen, a melkasomnál szúró fájdalmat érzek, főleg ébredés után, de az elmúlt napokban már egész nap érzem, ha előre nyújtva, összekulcsolom a tenyerem. Mit jelenthet?

Olyankor is erősödik a fájdalom, ha feszült, ideges vagyok.A jövő héten megyek orvoshoz, eddig abban reménykedtem, hogy talán elmúlik. csak azért tettem fel a kérdést, mert szeretném tudni hogy egy hozzáértő ember szerint ez minek a tünete lehet, hogy mire számítsak. édesapámnak komoly szív problémái voltak idősebb korában (és az ő apjának is) de én még csak 22 éves vagyok.

0

Azt akarom, h ne legyen hangom, ezt hogyan tudom elérni?

mármint,h egy ideig ne legyen hangom

1

Hogyan deríthetném ki hogy mitől félek?

folyton azt hallom azok a legnagyobb emberek akik a saját félelmeikkel szembe mernek nézni de én 1 hónapja azon gondolkozom hogy mitől félek de nem tudom megfejteni ezt a kérdést nem lehetne valahogy megfejteni ?

0

A fülemmel mi lehet a gond?

A fülemben 2 napja olyan hangot hallok,mint amikor a kagylóból halljuk az óceánt.Fellöktek focin,bár nemhiszem,hogy ennek van köze hozzá.Amikor valaki beszél,akkor erősödik.Ha megnyomom a fülem,akkor pár másodpercig elhallgat de újra kezdődik.Van olyan,hogy elmúlik és semmi,de aztán valamikor újra kezdődik.A hangosabb hangokra nagyon érzékeny,de magától is csinálja.
Idült garatmandulagyulladásom van(1 éve kb.)fehér lepedékkel és valószínűleg arcüreggyulladásom.Volt már fülgyulladásom is,de akkor csak fájt,bár mostis néha,nyomásra is érzékeny.nemsokára megyünk fül-orr gégészetre,olyan 1 hónap múlva,lehet kiszedik a mandulám.

Komolyabb bajom lehet és menjek rögtön vagy megvárjam azt az egy hónapot?

17/L

2

Mi a velemenyetek az Ionic white-rol? Kicsit aze erdekelne de nem tok semmit rola.

0

Jok e a kovetkezo koleszterin ertekek? 5.6mmol/L LDL szint 3.78mmol/L, -HDL szint 1.38 mmol/L

0

Ha van itthon érvényes társadalombiztosításom, akkor külföldön is érvényes?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!