Találatok a következő kifejezésre: Hogyan segítsek alkoholista (5 db)

Hogyan segítsünk alkoholista rokonunkon?

Üdvözlök mindenkit! Főként a témában érintett és már tapasztalt emberek válaszát várom kérdésemre. Édesapám alkoholizmusban szenved, elérte már azt a szintet, hogy az italozásait követően kisebb-nagyobb sérüléseket okoz magának. Édesanyámat így vesztettem el, de akkor még gyerek voltam, így nem tehettem semmit, de most van rá lehetőségem, hogy segítsek, csak nem tudom hogyan. Leültem vele beszélgetni, jó szóra nem hallgat, makacs és az egészségi állapota romlik. Előre is köszönöm a segítségüket!

Legjobb válasz: Sajnos a beszédnél többet nem tehetsz.Ha benne nincs meg az elhatározás, hogy abbahagyja, akkor egyetlen orvos sem lesz képes rajta segíteni. (tapasztalat)

Sajnos a beszédnél többet nem tehetsz.Ha benne nincs meg az elhatározás, hogy abbahagyja, akkor egyetlen orvos sem lesz képes rajta segíteni. (tapasztalat)
Sajnos nekem is saját tapasztalatom van ezen a téren: ha õ nem akarja, nem tudsz semmit tenni. A legkegyetlenebb az egészben, hogy a halála után még neked lesz mindenért lelkiismeret furdalásod, ha nem lesz változás, ami sajnos elég valószínû.
Nem is fog hallgatni rád, tudom milyenek, nem érdekli õket. Mindegyik megérdemelne egy fasza hasnyálmirigy gyulladást aztán akkor abbahagynák vagy megdöglenek, ennyi.

Hogyan segítsek az alkoholista bátyjámnak?

Bátyjám kb. egy hónapja folyamatosan csak iszik és nem eszik. Lefogyott, nincs tudatánál. Volt egyszer kórházban ahonnan elszökött. Pénze már nem nagyon van. Anyám idegei teljesen kikészültek. Beszélgetek vele és folyamatosan tudja, hogy ez nem jó, meg szeretne változtatni rajta, de nem megy neki. Mit tudnék tenni? Hogy tudnám elvinni elvonóra, mi ennek a menete? Ma is kérdeztem, és mondta hogy szeretne persze csak nem ma mert szeretne ma még játszani, és menjünk holnap. És hogy köszön mindent nagyon meg hogy szeret.

Legjobb válasz: Akkor gyõzd meg, hogy "MA" menjetek, mert így a végtelenségig el fogja halogatni a dolgot. Ha lehet vele beszélni, és tudja, hogy nem jó, amit csinál, az már jó kezdet. Elvonóra szinte minden megyében van lehetõség, tel számuk amin lehet érdeklõdni, van, itt a lista: http://www.sulinet.hu/eletmod/sos/segitohelyek.html

Akkor gyõzd meg, hogy "MA" menjetek, mert így a végtelenségig el fogja halogatni a dolgot. Ha lehet vele beszélni, és tudja, hogy nem jó, amit csinál, az már jó kezdet. Elvonóra szinte minden megyében van lehetõség, tel számuk amin lehet érdeklõdni, van, itt a lista: http://www.sulinet.hu/eletmod/sos/segitohelyek.html
Beszéld meg vele, hogy ez így nem mehet tovább, mert ki van tõle a család. És ha így folytatja nem lesz kihez fordulnia, ezért menjen el elvonóra.Meglehet találni a közös utat és beszélni vele. Biztos van valami oka, hogy iszik.Kérdezd meg tõle, beszélgess el vele róla. Nekem is ez történt egy rokonommal, és mikor elment az orvoshoz, az megmondta neki, hogy 3 hónapja van ha nem szokik le a piáról, mert olyan rossz a mája. Kínlódás árán, de leszokott. Azóta alkoholmentes sört iszik, mert hiányzik neki a sör.
Hányéves, mibaja?Miért fogott inni?Az jó, ha akar õ is menni, de ne engedj neki ilyeneke, hogy nem ma hanem holnap.legyél erõs és határozott, és vele is úgy bánj, ne engedj neki kompromisszumokat mert akkor megtalálja a kibúvókat, ha nem is tudatosan, az alkohol beleviszi.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy miért iszik, elmondta nekem. 36 éves, megvolt mindene, tök jól keresett stb. Most attól fél hogy a lakásából is kirakják mert annyi adósság van rajta. Próbáltam neki mondani, hogy vágyik egy kislányra, ha apa lesz és hogy ilyenekért érdemes élni....stb. Attól félek, hogy ha el is visszük kórházba, megint meg fog szökni :(((

Hogyan segítsek az alkoholista édesapámon?

Legjobb válasz: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?

A kérdező hozzászólása: Nem rég elhagyta az élettársa (a szüleim rég elváltak) és igen jócskán leitta magát. Most egy-két napja, hogy nem ivott, elkezdett iszonyatosan remegni. Hogyan tudnék segíteni neki? Vagy ez most már végleg megmarad ez a nagyfokú remegés?
vegyél neki piát
Segíteni sajnos nem tudok amit írtak mások jónak tartom.Az én párom 26 éves és napi 2dl szilva pálinka+felesek nem 1-2db és persze a sör de az 2-3 üveg.Mindennap megkérem hogy ennyit ne igyon mert rossz vége lesz.Már kórházban is volt hasnyálmirigy gyulladással az alkohol miatt.Nem bírok rá hatni.Tanácsokat keresek.
jók a válaszok, énis hasznukat veszem :( teljesen együttérzek veled, és sok sikert kívánok!
Igen, a negyedik választ is én írtam. Most beállítottam, hogy tudj írni nekem privit. Egyébként az adatmódosítás menûpontban tudod beállítani, hogy lehessen email-t írni, és az oldalon nem fog látszani a címed.
A kérdező hozzászólása: Ide nem szeretném kiírni az e-mail címem, de nekem sem írja ki, hogy tudnék neked írni privátot. Írtál már máskor is ide vagy csak ezt az egy választ?
Ha tudnám az email-címed, írnék privit részletesebben (a tablettával kapcsolatban), de a kérdésednél nem ajánlja fel a rendszer, hogy írhatok oda is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! Sajnos õ még nem látja be hogy beteg. Azt hiszsi, hogy napi 1-2 sör az nem baj. De sajnos nem azt iszik és nem annyit. Errõl a gyógyszeres beültetésrõl tud nekem vki többet írni? Hol csinálnak ilyet? Mennyibe kerül? Hogyan hat? Stb... Elõre is köszi!
sajnos csak akkor tudsz segíteni az apukádon, ha õ maga is akarja a gyógyulást.
Sokat jelent, ha van aki segítsen, de a változtatást csak saját maga tudja igazán elindítani. Amíg maga rá nem döbben arra, hogy magát is és másokat is tönkretesz, hiába mondasz neki bármit. Ha viszont már van benne hajlandóság a megoldásra, akkor számít igazán a segítség, de szükség lehet orvosi közremûködésre (akár beültetett tabletta formájában), anélkül nem biztos a siker, és valószínû a visszaesés. Röviden: 3 fontos dolog: saját elhatározás+ család segítsége+ orvosi közremûködés.
A kérdező hozzászólása: Mi még ott hála Istennek nem tartunk, de lehet nem sokára ott lesz, hogy nem bírja tartani a vizeletét sem. Olyan gyenge. Hány éves a te édesapád? Az enyém 51 és szinte így élt egész életében. Emiatt váltak el a szüleim. Szeretném onnan kirángatni, de félek, hogy nem sikerül. Nem szeretnék abba beletörõdni, hogy nem sok lehet neki hátra! Abba tényleg belebetegednék. Az a másik bibi, hogy szeretnénk a párommal babát és félek hogy emiatt az idegeskedés miatt nem jön össze. Remélem nem így van. Remélem nekünk is sikerül és talpra áll apu!
Nálunk is hosszú folyamat volt, míg belátta, hogy 2 választása van: ha folytatja meghal, ha abbahagyja, talán túléli. Már nagyon rossz állapotban volt, vizeletet, székletet sem tudott tartani... Rengeteget sírtam, könyörögtem neki, mellette voltam akkor is, amikor már mindenki elfordult tõle és szinte a halálát várta. Nem szabad elengedni a kezét, éreznie kell, hogy fontos valakinek. Tudtam, ha nem rángatom ki belõle, akkor én is "belehalok". Nem könnyû, az biztos, mi is rengeteget szenvedtünk, sokszor visszaesett, hosszú évekig tartott. Most már lassan 4 éve egy kortyot sem ivott. Ne add föl, csak ezt tudom mondani, és éreztesd vele, hogy nem jó amit csinál, meg hogy te segítesz neki, mellette leszel. Remélem sikerül, vigyázz rá és magadra is!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy hogyan tudtad kirángatni? Az én apukám szinte nem emlékszik napról napra semmire. Keveri a napokat. Tegnap délután ott voltam nála, és akkor józan volt. De este 9-kor már a kocsmából szedtem össze, és nem emlékezett rá hogy voltam nála, és akkora elmúlt a remegése, pedig nem ivott még sokat, csak egy "fröccsöt". Annyira ideges vagyok, és nagyon aggódom, hogy nem fog menni, pedig nagyon szeretném! Attól tartok, hogy õ maga nem lesz a segítségemre. Egyébként nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged! Jó hallani, hogy vannak olyanok, akiknek sikerült!
A remegés meg fog szûnni, de persze még idõ kell hozzá.
A remegés elvonási tünet. Mindenképp segíts neki, most nagyon legyél mellette, adj neki erõt!!!! Én is a halál torkából rángattam ki az édesapámat, és belepusztultam volna, ha nem gyógyul ki belõle, rengeteget szenvedtünk, szörnyû volt. Mindegy, nem is részletezem, a lényeg: érezze, hogy nagyon szereted, hogy szükséged van rá, és hogy nem bírnád nélküle! Nyilván volt valami oka, amiért elkezdett inni és kezdett lecsúszni a lejtõn... Most lehet, hogy a te feladatod lesz kirángatni õt innen. Kérlek ne add fel!!! Küzdjél érte, ha kapható rá, kérjetek orvosi segítséget, ha nem, akkor mindig legyen mellette valaki, aki bátorítja és bíztatja. Sok erõt nektek!!!
nálunk is probléma az alkohol egyszerûen már-már elviselhetetlen mindig a másik a hibás ö persze nem meg mi állítása szerint soha nem csinálunk semmit csak ö dolgozik jó lenne ha lenne valami kötelezõ elvonókúra volt mikor részegen elvert 3 rendõrt és 6-an fogták le


Anyámat rajtakaptam, hogy berúgott. Hogyan segítsek rajta vagy honnan tudhatom alkoholista e ha tagad?

Nem egyetlen esetben éreztem róla alkoholt

Legjobb válasz: Kérdezz rá azonnal megint érzed. Ne hagyd szó nélkül. Minden esetre nem lehet megfelelõ indoka az alkoholszagra. Mág az sem baj, ha megsértõdik. Hátha elszégyelli magát, talán még nem késõ. Vigasztald is, legyél sokat a közelébe. Nagyon rossz helyzetbe kerülhettek, ha elhatalmasodik...

Kérdezz rá azonnal megint érzed. Ne hagyd szó nélkül. Minden esetre nem lehet megfelelõ indoka az alkoholszagra. Mág az sem baj, ha megsértõdik. Hátha elszégyelli magát, talán még nem késõ. Vigasztald is, legyél sokat a közelébe. Nagyon rossz helyzetbe kerülhettek, ha elhatalmasodik...
Kérdezz rá azonnal, ha megint érzed jav.
Sehogy sem tudsz sajnos. Aki iszik az inni akar, aki dohányzik az dohányozni akar. Aki le akar szokni az le is szokik. Aki egyiket sem akarja, az el sem kezdi. Szerintem maradj bölcs, és tanulj mások hibáiból.
Az alkoholszagra hogy ne lehetne indoka? Ivott, felnõtt emberek szoktak ilyet, azzal még nincs baj. A berúgás más kérdés, de keveset tudunk. Egyes embereknél az is az élet része... Ki se derült, mennyire komoly a dolog, illetve esetleg mit és kit hanyagolt el miatta vagy hogyan volt az eset.
Anyukád nyilván menekül az alkoholba valamilyen problémája elõl amirõl lehet te nem is tudsz. Legyél vele minél többet, beszélgessetek mindenfélérõl. Ha szeretitek egymást biztosan lesz rá hatással a törõdésed. Bár ha alkalomszerûen iszik az még nem jelent alkoholizmust.
Ne probálj meg segiteni rajta!!!! Aki igy kezdi: anyámat rajtakaptam, jobb ha távoltartja magát a problémátol. Biztos, hogy csak rontanál.

Aki tudd segítsen. A páromról kiderült, hogy alkoholista. Mennyibe kerülhet Nyíregyházán 1 elvonó? Egy elkeseredett anya

Legjobb válasz: 16:07 te hülye vagy? már bocs. hogy kiforgatod a kérdezõ szavait. nyilván ezek is fölmerültek benne, talán utána is olvasott és most a gyakorlati részére kíváncsi. és igen, kiderült róla. lehet, hogy zugivó és nem is feltételezte róla, csak aztán fokozatosan rájött. ezt miért nem lehet felfogni? feltételezem közöd nem volt alkoholistához. persze szerencsés vagy, addig örülj. de ne alázz már meg olyat, akinek van elég baja amúgy is.

16:07 te hülye vagy? már bocs. hogy kiforgatod a kérdezõ szavait. nyilván ezek is fölmerültek benne, talán utána is olvasott és most a gyakorlati részére kíváncsi. és igen, kiderült róla. lehet, hogy zugivó és nem is feltételezte róla, csak aztán fokozatosan rájött. ezt miért nem lehet felfogni? feltételezem közöd nem volt alkoholistához. persze szerencsés vagy, addig örülj. de ne alázz már meg olyat, akinek van elég baja amúgy is.
ingyenes
A párodról kiderült, hogy alkoholista? Már ne haragudj, de nem vetted észre, csak úgy kiderült? És nem az a kérdésed: "meg lehet ebbõl gyógyulni?" nem is az: "mennyi idõ alatt?" és nem is az: "mit tudok tenni ennek érdekében?" Az a kérdésed: MENNYIBE KERÜL? Szerencsére az én párom másként gondolkodna, ha valami bajom lenne.
Ez az egész csak akkor mûködik ha a párod beismeri, hogy õ alkoholista és neki kell elhatároznia hogy le akar róla szokni!A háziorvos ad beutalót elvonóra ami ingyenes de lehet menni privát is de az biztos nem két fillér!
Kiderült? Ez nem egy váratlan felfedezés, hanem egy hosszú folyamat. Nem tûnt fel, hogy állandóan iszik? Amúgy az elvonó ingyenes, a háziorvos pedig tud segíteni, hogy merre induljatok.
Ki derítette ki róla, hogy alkoholista, ha te nem vetted észre? Csak nem laborvizsgálaton volt, és nem találtak benne vért, hanem csak alkoholt? De ott egyébként nem zûröznek vele, hanem beírják, hogy sör ennyi %, pálinka annyi %. Ebbõl nincs baj. És nem is szokták megmondani a feleségnek.
Sok sikert kívánok neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!