Találatok a következő kifejezésre: Hogyan oldjuk a baba (10 db)

Aki sterilizáló folyadékban fertőtleníti a cumikat, hogy oldja meg, hogy a folyadék, ami beszivárog a cumiba, ne kerüljön a baba szájába?

Még anno vettem egy sterilizáló folyadékot, de csak egyszer használtam 10 hónap alatt, mert szerintem az a vegyszer nem tesz jót a babának, főleg, hogy belemegy a belsejébe. Én ezért kifőzéssel sterilizálok, de ez a dolog érdekel. Mert lehet kidobom a folyadékot.

Legjobb válasz: Èn pont azért nem használtam amit írtál. németországban élek, és elkezdtem keresni itt, és nem találtam. pedig chicco itt is az egyik legismertebb baba márka, mindenét lehet kapni, de ezt nem. tuti meg van miért nem engedik behozni, mert sehol még neten sem volt.

Èn pont azért nem használtam amit írtál. németországban élek, és elkezdtem keresni itt, és nem találtam. pedig chicco itt is az egyik legismertebb baba márka, mindenét lehet kapni, de ezt nem. tuti meg van miért nem engedik behozni, mert sehol még neten sem volt.
mi nem használtuk mûanyag meg gumi sterilizálásra, mert átvette a tej a fertõtlenítõízt, mi csak üvegeket, meg ilyan dolgolat fertõtlenítettünk abban, amivel nem eszik, és a fejõgéphez sem volt jó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megy a kukába.
Azért ne dobd ki, másra is jó lehet még. Olyan dolgokra amik nem a baba cuccai, vagy pl késõbb amikor nagyobb. Én pont most használtam másfél évesemnek hányás-hasmenése volt, és az összes mûanyag mosható játékot (duplo, stb) beletettem a kádba és áztattam benne. Kiságy rácsait is át lehet vele törölni. Ja, múltkor meg a lakáskulcsot tettem bele miután kisfiam beledobta a wcbe.... :)
A kérdező hozzászólása: Igazad van, köszönöm!

Akinek van cicája a baba mellett, hogyan oldja meg? A cica bejár abba a szobába, ahol a baba tartózkodik? Milyen idősen meritek a közelébe engedni majd?

Nekem van egy cicám, tömbblakásban lakunk tehát bentlakásos. Nagyon szeretem, de kizártam abból a szobából, ahol a baba van. Így viszont bevagyunk babóval zárva egész nap egy szobába, a másik kett? kicsi a cicáé. De ?t se zárhatom be egy lyukba. Vááá olyan tanácstalan vagyok, vagy én szenvedek vagy a macsekom.

Legjobb válasz: hát én oda adnám valakinek ,sztem elsö a gyerek ...

hát én oda adnám valakinek , sztem elsö a gyerek ...
Eszedbe ne jusson kirakni a macskát!Nekem is van cicám, és egy 5 hónapos babám, panelben.A macska nagy ivben elkerüli a babát.Nyugodtan engedd be a szobába a cicát, ugyan mi baj lenne?A macskák félnek a kalimpáló kis kezektõl.Ha beengeded már nem is lesz neki olyan érdekes az a szoba.
"Sajna elég bolondos a cicám. Tegnap beszaladt a szobába, pedig tudja hogy nem szabad, és nem tudtam megfogni, harapott, fujt, karmolt. Pedig soha nem bántottam.Szóval ha bekattan akkor nagyon dilis, nyugodtnak cseppet sem mondható" Na nálam addig maradt volna az a dög...neharagudj, állatbarát vagyok, bár igaz inkább kutyás, de egy ilyen kiszámithatatlan állatot nem tartanék a baba mellett.Mi van ha legközelebb ráveti magát a babádra, simán kikaparhata a szemét.
Én úgy voltam vele, h a cicák sok betegséget tejesztenek és hozzánk ugyan nem jönnek, aztán idejött a házhoz egy édes pofa és a fiam elolvadt tõle, õ mondjuk kinti macsek volt, de épp ezért járta a környéket és talán több dologgal is kapcsolatba került. Szerintem elsõdleges a féregírtás, naponta kefélgetés, és a kézmosás. Ha már közlekedik a gyerek a lakásban én elkezdeném szoktatni õket, mert nagyon tudják szeretni a kisállatokat! Ha egy szobába vannak azért figyelném õket! Sajna a mi cicuskánkat elüldözte a szomszéd, így a kisfiam most csak a tévébõl örül az állatkáknak!
Nekünk is benti cicánk van. Eleinte tiltottuk a gyerek szobájától, de mióta melegebb az idõ, nem zárjuk rá a babára az ajtót. Amíg nem volt bejárása, sokkal többször szökött be, mint mióta nyitva az ajtó. Most ha be is megy, akkor a nagyágy alá bebújik hátra, és ki se jön egész nap, semmit se csinál, csak alszik. A gyerekkel sose foglalkozik, nem érdekli. Szerintem olyanok írják, h távolítsd el, akiknek nincs benti állatuk. A cica házhoz szokik, nem lehet csak úgy megszabadulni tõle. A válaszokból az is kiderül, h akinek benti van, azok tudnak alkalmazkodni a helyzethez. Nem tették ki emiatt a cicust. A benti macskáktól meg nem sok betegséget lehet elkapni, hiszen nem érintkeznek semmivel a szobákon kívül. Féregtelenítés 2-3 havonta és kész. A macskaszõr? Hát igen. Ez lakásban mindig is probléma. Nálunk is csomókban áll a szõrcica mindenütt vedlési idõszakban. Sajnos a gyereken is rendszeres, és nem azért, m bejár a szobába a macsek. A levegõben is száll, nincs mit tenni. De rendeltünk egy kefét, ami most érkezett meg az ismerõsünkhöz, holnap vesszük át, és majd megírom, h tényleg beválik-e. http://www.furminator.hu/ (Az ebay-en nincs 2000ft se!) V
Nekünk is egy benti 10 éves (brit) cicánk van 40nm-en, úgyhogy nem nagyon akarnám kizárni bárhonnan. A baba kb 5 hónapos koráig ki volt tiltva a szobájából. Úgy oldottuk meg, hogy felszereltettünk egy elhúzható szúnyoghálót. Most 11 hónapos a kislányom és imádja a cicát. Folyton mászik utána, megfogja a farkát és nézi, ahogy a végét mozgatja. Persze utána kézmosás. A cicát nem érdekli a baba, csak mikor már rámászna és megnyomná a hasát akkor áll fel s megy arrébb. A szõr nálunk is gond, néha van a baba kezén vagy arcán is, de letörlöm és kész, eddig soha nem volt gond ebbõl. Minden nap takarítok. A cicát nem adnám oda senkinek, és ne félj, nem fog se ráfeküdni a babára, se kikaparni a szemét.
Én irtam hogy dobd ki.Egyébként nem irtam volna, mert nem vagyok olyan aki szerint ha jön a baba meg kell szabadulni az állatoktól, de nálam kiverte a biztositékot amit irtál, számomra az jött le belõle hogy egy kiszámithatatlan agressziv állat.És szerintem hat éves macskát már nem nagyon fogsz tudni tanitani, átnevelni.
13:21-es vagyok. A cicák nálunk nem mozdulnak rá a gyerekre, sõt! Annyira be vannak tõle tojva, hogy messzire menekülnek, ha meglátják! Mivel a kisgyerekek egy kicsit sután bánnak az állatokkal, általában egybõl el is ûzik maguktól õket. Amíg egy kutya még csak-csak hagyja, hogy megrángassák fülét-farkát, szétcincálják a szõrét, a macskának az egyetlen természetes reakciója valószínûleg az lesz, hogy messzire menekül, és a továbbiakban elkerüli a kis vandált. ;) Arról nem beszélve, hogy a macskák (sem) tolerálják a hangos dolgokat (nálunk pl. a porszívót is utálják), a lányom meg igen hangosan visít, ha meglátja õket. Egy idõben az volt a szokása, hogy meglátta valamelyiket és mindig ilyet kiáltott: "cica, cica, vááá!". :D A vége persze egy éles kiabálás, sikítás volt. Na, azóta a macskák még a tányértól is felugranak, ha meglátják! :D Szóval nem kell aggódnod, a macsek messzire fog menekülni a babádtól, vagy közönyösen, magas helyrõl bámulja majd. Nálunk ez a rend (bár 90 %-ban spuriznak, ha meglátják).
A kérdező hozzászólása: Az én cicám csak egy sima mezei fekete cica, az utcán találtam mikor még icipici volt. Most próbálom nevelni, nyitva van a szobaajtó, és ha bejön, akkor spriccelek rá egy kis vizet. Féltem, hogy nehogy megvadítsam ezzel, de egyáltalán nem. Egész nap próbálkozik, hátha egyszer nem veszem észre és betud sunnyogni. Bízom benne, hogy hamarosan sikerül házat venni, kinéztünk egy jó hosszú folyosósat, na ott elszaladgálhat majd cicó míg meg nem nõ babócám.Mert hogy õ folyton játszik, ha adok neki egy befõttes gumit, minimum fél óráig szórakozik vele. Aztán majd látjuk, legfeljebb íratok neki valami nyugtatót az állatorvossal :D Az ivartalanításon sokat gondolkodtam, de annyira sajnálom szegényt. Tudom, hogy pár nap és túl van rajta, de az a pár nap szörnyû lehet neki.Lány cica amúgy és valóban nem kedveli az idegeneket. Köszi hogy válaszoltatok.
Szia! A "furminátoros" vagyok. Még nem jutottunk odáig, h kipróbáljuk, de megírom majd, h milyen, ha végre használjuk. Más témában akarok írni. Mennyi idõs a cicád? A miénk még 1 éves se volt, és már elkezdett bagzani. Iszonyat volt amit akkor lemûvelt. Szerettük volna, ha lesznek kiscicái, és azért nem ivartalaníttattuk hamarabb. Sajnos nem találtunk hozzá való fiút idõben, mert 2 bagzásnál tovább nem bírtuk. Nem csak mi szenvedtünk, hanem a cicó is. 4-5 napon keresztül virnyíkolt, megállás nélkül! De vannak olyan macsekok, akik 2 hétig is bagzanak. Ha a lakás legtávolabbi pontjába zártuk, akkor is lehetett hallani. Füldugóval aludtunk. :) Ne gondolkodj az ivartalanításon! Hidd el, neki is jobb ha túl lesz rajta. A miénk csak aznap volt kómás, másnap már csak a hasát nyalogatta, de semmi baja se volt.
A kérdező hozzászólása: Kettõ és fél éves. Õ pontosan hét napon keresztül vinyákol mikor bagzós, néha mi is rosszul viseljük, de még így sem szántam rá magam az ivartalanításra. Gondoljátok, hogy attól megnyugodna és nem lenne ilyen bolond és kicsit agresszív? Ilyen idõs cicát is lehet ivartalanítani? Úgyis készülünk vele állatorvoshoz, majd rákérdezek. Kíváncsi vagyok bejön e a cicafésû, bármost nálunk inkább az én hajam van mindenütt a lakásban nem a cicaszõr. Ez még idegesítõbb.
Mi a baba érkezése elõtt ivartalanítottuk (lánycica), mert nagyon hosszú ideig tartott a "bagzás". Jól tettük, mert kiderült, hogy gennyes méhgyulladása volt, amibe bele is halhatott volna. Ennek egyébként más tünete nem volt, jól evett, játszott, nem mutatta, hogy fájdalmai lennének. Az állatorvos szerint nagyon sok elsõsorban hormonális betegség megelõzhetõ vele és a cica nyugodtabb is lesz tõle. Én mindenképpen javaslom!
Cicákat tenyésztek, van egy himalája cicapárom, és idõnként kölykök. Benti cicák, hosszú szõrük van. A kisfiam két éves, és én csináltattam toxo szûrést terhesen. Pozitív vagyok, védett, így általam a magzat is az volt, a következõ is az lesz. :) Gyerekkorom óta cicázom, régen kinti cicáim voltak, valószínû akkor estem át a toxoplazmán is. A cicák nálunk sem járnak be abba a szobába, ahol a gyerkõc alszik, de a lakás többi részében jelen vannak. Igaz, így a kicsikém amíg nagyon kicsi volt, nem járkálhatott máshol négykézláb, csak a saját szobájában, de amióta már nagyobb, azóta a cicákkal együtt birtokba vette az egész házat. (A hálóba azonban most sem jöhetnek be, mert a cicaszõr nem való a gyerek szájába.) Imádja a cicákat, családtagként tekint rájuk. Igaz, rengeteget takarítok de megéri.
Mondjuk valószínû azért nem lesz problémád a toxoplazmával, mivel már korábban átestél rajta (egy megfázáshoz hasonlít, talán észre sem vetted). Ez akkor veszélyes, ha valakinek korábban nem volt macskája és pont a terhesség alatt kerül kapcsolatba, és akkor sem a terhes kismamára, hanem a magzatra veszélyes. Aki régóta "macskás" náluk általában nem jelent problémát. Azért a kisbabát akkor is kíméljük a macskaszõr evéstõl :D
Nem kell ennyire félteni egy gyereket, semmi baja nem lesz, ha felügyeljük kiskorában, utána meg már megtanulja õ is, mit szabad, mit nem a cicával. Kérdezõ, ha megfigyeled, egyetlen olyan válasz sem érkezett, amiben az lett volna, hogy a cica a gyerek szemébe kapott, vagy a gyereket megfertõzte a cica szõre, stb. Nem kell ennyire betegesen aggódni. Nekünk 5 cicánk van, akiknek bejárásuk van a házba, ott vannak, ahol akarnak, nem takarítunk midnen nap, és ez megy már évek óta. Én még a toxoplazmózison sem estem át... 17 hetes km.
nálunk kutya van, bárhová bemehet, de nem mehet fel ágyra, kanapéra stb. naponta minimum 1x porszívózok, ha van idõm fel is mosok, viszont az én babám még csak 5 hónapos, nem közlekedik. egyedül nem hagyom a kutyával, vagy a gyereket viszem, vagy a kutyát, vagy mindkettõt szobáról szobára. nem attól félek, hogy megtámadná, inkább az a baj, hogy folyton nyalogatná és a játékaira pályázik. a cica meg nem lenne jó, ha befeküdne a kiságyba..vagy ha a babád venne egy kis szõrmintát róla, amit mindjárt meg is kell kóstolni. szerintem meg lehet oldani, odafigyelés kérdése. meg persze oltás, féreghajtás, fürdetés, higiénia, porszívózás, felmosás...
Szerintem ne aggódj, csak szoktatás kérdése aztán teljesen megszokják egymást. Sajnos a mi cicánkat elkapta egy kutya, de amíg velünk volt ha szopiztunk, mellénk feküdt, ha pelenkáztam a babát odajött és érdeklõdve figyelte. Mondjuk a miénk olyan okos volt, hogyha egyedül is maradtak , akkor se bántotta volna a kislányomat. Ezért is szörnyû, hogy már nincs velünk. :( A szõr...hát napi takarítás, sajna ez az egyetlen hátránya.
Ha benti cica, rendesen oltva és féregtelenítve van, akkor nyugodtan engedd be.Lehet, h nem is akar a babával egy szobában lenni, a miénk és anyukáméké kifejezetten félt tõlük.Inkább elvonultak a lakás legtávolabbi sarkába:) ) Ha naponta átkeféled a cicát-van direkt ilyen szõrösszeszedõ kesztyû-, akkor kevésbé fog a szõre hullani.De ha naponta porszívózol, az sem lesz gond.Az állatokkal együtt nevelkedõ gyerekek-nem arra gondolok, h kecskeólban lakik:DDD-kevésbé hajlamosak az allergiára. Ha olyasmitõl félsz, h ráfekszik meg hasonló butaságok, akkor nyugodj meg, nem fog ráfeküdni.Semmi baja nem lesz a babának tõle.
A kérdező hozzászólása: Baba még csak három hónapos, úgy hogy nem közlekedik még sehová egyedül, de eljön majd az az idõ is. Sajna elég bolondos a cicám. Tegnap beszaladt a szobába, pedig tudja hogy nem szabad, és nem tudtam megfogni, harapott, fujt, karmolt. Pedig soha nem bántottam.Szóval ha bekattan akkor nagyon dilis, nyugodtnak cseppet sem mondható.Erre azért nagyon kell majd figyelnem. A családom teljesen kicsinál már, hogy rakjam ki a cicát vagy adjam oda valakinek. Persze szó sem lehet róla! Szóval azt mondjátok, hogy ha kicsit nagyobb lesz, akkor kezdhetem összebarátkoztatni õket?
1. vagyok, szerintem imádni fogják egymást a babáddal, persze felügyelet mellett, az én fiam is begyûrte volna simán a macskát a szájába....:) .....sosem látott boldogságot okozott neki mikor a cicus megjelent az ablakban......3 hónapos gyerek még épp csak a környezetét kezdi felfedezni, de mikor már tud ülni, mászni, szerintem lehet egy kicsit közelebb is a macsek
Nekünk kertünk van, beszoktak macskák hozzánk. A kicsi épp megtanult mászni, és kijött utánam a kertbe. Meglátta a cicát és szó szerint dobbantásból vetõdött rá. Csóri macska, nyekkenni sem tudott. Azóta a környék összes macskája fedezékbe vonul ha a fiam kimegy. Ha cicázik utána kézmosás, bár néha egy simi és máris eszi a macsakaszört, hiába azonnal elkapom a kezét, az a félpillanat is elég egy kiadós bacitelep lenyalásához:S
Két cica van nálunk, igaz a nap legnagyobb részében az udvaron tartózkodnak. Nem csináltunk problémát a cica-gyerek kérdésbõl, egy 15 éves és egy 6 éves cicót már nem lehet csak úgy rángatni. Arról nem beszélve, hogy a macskaszõr (bármennyiszer is takarítasz) azért kering akkor is a lakásban, ha elzárod a gyereket és macsekot egymástól. Örökké nem lehettek egy szobában, ha megtanul mászni, járni a babád, már nem fogod tudni neki azt mondani, hogy most itt maradunk és kész! Nem is egészséges. Nem mellesleg mindkét macskánk fejvesztve menekül, ha meglátják a lányomat! :D Semmi problémánk nincs a cica miatt, a lényeg, hogy a macskaalmot, macskatálat (f)el kell tenni, ha a gyerek már közlekedik.
Én is amondó vagyok, hogy inkább megszabadulnék a macskától. Lehet még késõbb is állatot taratni majd, ha nagyobb lesz a gyerek és legalább azt el tudod magyarázni, hogy állatsímogatás után kézmosás. Ez nem nagy áldozat szerintem a gyerek egészsége érdekében!
Nekünk van FURminátorunk és nagyon jó! Nagyon sok szõr lejön a cicáról, de azt javaslom csak akkor használd ha a babát el tudod passzolni egy idõre, mert az elsõ alkalmak után nálunk nagytakarításra volt szükség.

Akinek van a baba mellett cica vagy kutya a lakásban és lassan mászni kezd a pici, hogyan oldja meg a "szőr" gondot?

Hiába porszívózom és mosok fel minden nap 2-3alkalommal, a próba mászás során teli van a keze szösszel és szörrel. Ha már a szöszöket nem tudom kiiktatni, legalább a sz?rt tudjam valahogyan. Azt ne írjátok hogy "tegyem el az állatot valahová,meghogy minek tartok...stb" Kidobni nem tudom és elaltatni sincs szivem.

Legjobb válasz: Persze, hogy nem kell kidobni az állatot. Ha minden nap porszívózol, biztos elég, hogy összeszedd a szõrt. Esetleg nem tudsz elkeríteni a babának egy részt a lakásban, ahova a cicus/kutyus nem mehet? Okosak az állatok, ha párszor rászólsz, hogy arra a szõnyegre ne menjen, szerintem le fog róla szokni. Egyébként több babát ismerek, akik állatok között nõttek fel, és makk egészségesek, a tiednek sem lesz baja, csak a szájába ne kerüljön se szõr, se hajszál.

Persze, hogy nem kell kidobni az állatot. Ha minden nap porszívózol, biztos elég, hogy összeszedd a szõrt. Esetleg nem tudsz elkeríteni a babának egy részt a lakásban, ahova a cicus/kutyus nem mehet? Okosak az állatok, ha párszor rászólsz, hogy arra a szõnyegre ne menjen, szerintem le fog róla szokni. Egyébként több babát ismerek, akik állatok között nõttek fel, és makk egészségesek, a tiednek sem lesz baja, csak a szájába ne kerüljön se szõr, se hajszál.
A kérdező hozzászólása: A baba szobája tabu, nem is megy be, ha nyitva az ajtó akkor sem. Néha leül és benézeget, de ennyi. Nem túl nagy a kisszoba, azt zárjam le ha bent mászik? Mondjuk a járókáknál nagyobb.
Lehet kapni (használtan is)babarácsot a két ajtófélfa közé, akár olyat is, amit nem kell felfúrni. Pl. http://www.vatera.hu/lindam_ajtoracs_lepcsoracs_nma_15058025.. de van fából is.Mi is fogunk venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat és a linket :o)

Akiknek a kisbabájuk mellett van cica is a lakásba, az hogy oldja meg hogy ne menjen a baba közelébe?

Nálunk a baba velünk lesz egy szobába,nem tul nagy a lakás és benti macska,kertünk sajnos sincs.Tanácsot kérek.

Legjobb válasz: Ez a cica vérmérsékletétõl is függ. A mienk 6 éves, okos, bölcs cica - érti, hogy NEM szabad. Tisztes távolból barátkozik. (Ahogy nem lop, nem ugrik az asztalra és hasonlók) Még sosem ugrott a kiságyába, sosem aludtak együtt. Rengeteget porszívózok, felmosok. 5 hónapos baba anyukája

Ez a cica vérmérsékletétõl is függ. A mienk 6 éves, okos, bölcs cica - érti, hogy NEM szabad. Tisztes távolból barátkozik. (Ahogy nem lop, nem ugrik az asztalra és hasonlók) Még sosem ugrott a kiságyába, sosem aludtak együtt. Rengeteget porszívózok, felmosok. 5 hónapos baba anyukája
Szia! Mi is egy szobában vagyunk a babyvel.A kiságyra mi csináltunk szúnyoghálót, hogy ne tudjon bemenni a cicánk (bár egyenlõre velünk alszik a kisfiunk).Ilyet tudsz venni is.A mi cicánk elég félõs, úgyhogy inkább menekül a baba elõl (bár még csak 2 hónapos a gyerek).Néha mikor sír, figyeli, hogy most mi van, de nem bántja egyáltalán, a közelébe se nagyon megy...De nem hagyom õket még így sem egyedül.

Hogyan oldjuk meg a baba keresztelőjét, ha a párom szüleivel rossz a viszonyunk?

Kiket illik erre az eseményre meghívni, és van utána valami ebéd vagy ilyesmi?Valamint mikor szokták a keresztel?t tartani? Pár hónaposan, vagy 1 évesen is jó akár?

Legjobb válasz: Használd ki ezt a remek lehetõséget a viszony javítására. Ha másért nem is, de legalább a baba érdekében. Neki minden ember szeretete számít, pláne a saját nagyszüleié! A keresztelõ idõpontjáról meg kérdezd meg azt a plébániát, ahová az eseményt tervezed - õk a profik ebben.

Használd ki ezt a remek lehetõséget a viszony javítására. Ha másért nem is, de legalább a baba érdekében. Neki minden ember szeretete számít, pláne a saját nagyszüleié! A keresztelõ idõpontjáról meg kérdezd meg azt a plébániát, ahová az eseményt tervezed - õk a profik ebben.
Szia! Az én fiam majdnem 9 hónapos volt, amikor keresztelték. Egy ismerõsöm gyereke 3 éves volt. Mivel nálunk is vannak hasonló problémák, így csak a keresztszülõket hívtuk meg. Ennyi. Persze már hallani a dolgokat, de hát nem kell foglalkozni velük. Hozzáteszem, az esküvõnkön csak a két tanú volt és mi.
A kérdező hozzászólása: Hát, ez a dolog ennél egy kicsit bonyolultabb!:( Sok rosszat tettek ellenünk, de fõleg a saját gyerekük ellen, így nem hiszem, hogy mint nagyszülõ jobb lenne, mint szülõ volt:( Mi régebben próbálkoztunk a javításban, de semmire nem mentünk. Már beláttuk, hogy ami nem megy, nem kell erõltetni. Az igazság az, hogy meg sem érdemlik, hogy meghívjuk õket, egyszer sem érdeklõdtek a tehesség alatt sem, na meg az én szüleim is haragszanak rájuk azért, amit a saját gyerekükkel mûveltek, meg az egész hozzáállásuk miatt, így elég ciki lenne. Elég volt az esküvõt átvészelni, szerencsére ott jó sokan voltak.
Szerintem egy meghívást megér. Max. nem jönnek el. A keresztelõ után szoktak ebédet tartani (vagy vacsorát, az idõponttól függõen), de ez sem kötelezõ! Az eseményre a nagyszülõket, keresztszülõket bõven elég meghívni, persze ha szeretnétek tágabb körû vendégséget, bárkit meghívhattok. Az esemény pedig 1 éves korban is tökéletes.

Akinek a babája este 20.30-tól 7. 00-ig alszik és 7kor indul az első tápszeres kajája, az hogy oldja meg a napi 5x-i étkezést? Illetve azt, hogy ne késő este kapja meg a vacsit.19 hetes és csak tápszeres baba.

Azért érdekelne, mert még csak most keztük a kóstoltatást és csak tápszert eszik. A két tápszeres etetés között 3,5 órát hagyok, de így is ma este 9-re esik neki az utolsó kaja. Kevesebb id?t azért nem merek hagyni, mert néha így is jön vissza neki, pedig ar-es tápszert eszik. És ? már este nagyon ny?gös, fáradt, álmos és 20.30kor már szeretne aludni. Ti hogy oldanátok meg, azt hogy ne olyan kés?n legyen a kaja? Adnátok valamelyik étkezést 3 órára az el?z?t?l? a válszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nemtudom mennyit adsz neki, de az enyém többet kert es kevesebbszer, igy tudtam megoldani, hogy este idöben legyen az elalvas, mert ö is nyügösködött. 4x eszik 200-at és ez elég is így. Nekem az orvos javasolta, hogy ha igy kivanja akkor csinaljam igy, mert nem szentiras ami a tapszeren fel van tüntetve, csak ajanlott mennyiseg es ajanlott a napi etkezesek szama. az enyem 4x eszik egy nap es eleg neki szepen fejlödik es elegedett.

Nemtudom mennyit adsz neki, de az enyém többet kert es kevesebbszer, igy tudtam megoldani, hogy este idöben legyen az elalvas, mert ö is nyügösködött. 4x eszik 200-at és ez elég is így. Nekem az orvos javasolta, hogy ha igy kivanja akkor csinaljam igy, mert nem szentiras ami a tapszeren fel van tüntetve, csak ajanlott mennyiseg es ajanlott a napi etkezesek szama. az enyem 4x eszik egy nap es eleg neki szepen fejlödik es elegedett.
Hát igen szerintem nyugodtan adhatod akkor fel oraval hamarabb az utolso kajcsit max kevesebet fog enni. :) JÓ BABÁZÁST.
Szia! Nálunk már régóta a következõ a rendszer: 7, 10, 13, 16.30, 20-kor eszik. Most 7 hónapos, nemrég váltottuk ki a déli szopit, most kezdjük a délelõttivel.
A kérdező hozzászólása: 167-et eszik
Nos nekem 4x eszik a kislányom. Este 9-kor alszik el, reggel 8-ig. Tápszer+cici reggelire 9-kor, majd 13-kor ebéd tejpép, 17-kor cici+tápi, 20:30-kor cici+tápi. 4, 5 hós

Hogyan oldja meg a barátom? Mi baja az apámnak? Mit tegyünk vele?

17 éves lány vagyok.

Legjobb válasz: majd hozzászokik a helyzethez az apud. kell egy kis idõ neki. ne tegyen semmit másképp a barátod, mint eddig. továbbra is legyen jólnevelt, udvarias. és viselkedjen természetesen, ne zavartassa magát apud viselkedése miatt.

majd hozzászokik a helyzethez az apud. kell egy kis idõ neki. ne tegyen semmit másképp a barátod, mint eddig. továbbra is legyen jólnevelt, udvarias. és viselkedjen természetesen, ne zavartassa magát apud viselkedése miatt.
majd megszokja a helyzetet apukád, addig is viselkedj jó kislány módjára. És nem tanácsolom, hogy a barátod beszéljen az apukáddal, az nem lenne a legjobb megoldás. Az csak olaj lenne a tûzre. Türelem rózsát terem, ne aggódj.
Az én édesapám is ilyen volt .. míg nem egyszer csak elfogadta, hogy felnõttem. Szerintem rossz ötlet ebbe a barátodat befogni, mert ez édesapád lelki dolga elfogadnia, hogy a kislánya felnõtt!!! Ez idõvel elmúlik, lehet hogy most nem érzed, hogy apukád szeret , mert esetleg nem tudja annyira kimutatni de azért ilyen mert félt és csak idõ kell neki! Nekem is sokáig anya falazott , mikor barátomnál aludtam apának pedig azt mondtam hogy barátnõmnél vagyok, de pár hónap után elmondtam apának, hogy hova is megyek. Persze kiabált , dúlt fult de nem érdekelt. 1-2 hónapig így morgott és ma már teljesen természetesnek veszi õ is és nincs semmi baj!
Ez mindig nehéz helyzet egy szülõ számára h mennyit engedjen , mert nehogy esõ után legyen köpönyeg... Ez inkább féltés az Õ részérõl. Persze ilyenkor jön a kamszkori " lázadás" , ezen mindenki átmegy . Én örültem volna ha 17 évesen ott van az apám mellettem :-(
A kérdező hozzászólása: sosem támogatott, mindig anyum vigasztalt... õ sosem!
Ez elmúlik, ugyanezek a számok voltak nálunk is, hogy 17, 19, 56, és 2hónap, és csak azért csinálja mert félt téged. Ha elhagyna a barátod, vagy bántana, hidd el apud támogatna mindenben. Csak még most félti a "kicsilányát".
legyél jó kislány az apukád szemében, ne mondd neki, hogy eddig sz.art a fejedre, attól csak rosszabb lenne, és tényleg szobafogságot kapnál.
A kérdező hozzászólása: de talán ha elmondaná neki a barátom, hogy szeret engem, és nem azért van velem, h bántson, hanem azért, mert fontos vagyok neki... akkor talán felfogmá. Nem pitizhetek neki örökké, ezt elkell fogadnia, unom már, h mindig nekem kell k*ssolni... és félnem kell tõle. elegem van a lelki terrorjából.
ne foglalkozz túl sokat apukáddal, lényeg, hogy lássa, hogy jobban eltávolodsz tõle, ha be akarja szabályozni az életedet. ha észreveszi, hogy nem válik be a taktikája, majd változtatni fog. amíg anyukád melletted áll, nincs gond. sok szülõ csak 18 fölött engedi, hogy a lánya máshol aludjon, persze ettõl még szexelnek a tinik, csak napközben, mikor a szülõk nincsenek otthon. :D ez rendben is van, addig õk tartoznak felelõsséggel érted, már csak 1 év addig, szóval no para.
igen valószínû most tudatosul faterodban h felnöttél. nállunk meg pont forditva volt. mig nem lett barátom állandoan piszkált, meg néha ütött is :( de mikor lett narátom onnan kezdve mintha kicserélték volna. utánna már nem bántott. de a lehetõ leghamarabb leléptem otthonrol.
A kérdező hozzászólása: féltékeny???
Talán most tudatosult faterodban, hogy a pici lánya felnõtt és megfogják...., szóval, hogy elfogsz menni tõle, saját életed lesz, saját családod és próbál minnél jobban visszatartani és késleltetni ezt az idõt.
A kérdező hozzászólása: bocsánat, nem 27, HANEM 17!!!!!!
A kérdező hozzászólása: és ma mondta apám, h én csak 1 év után mehetek át a pasimhoz, és szobafogságra fog itélni... most 27 évesen akar nevelni, pedig sosem foglalkozott velem. és mostanában mindig piszkál. pedig a fium elõtt normális.... ha van kérdés válaszolok. Jah nincs egymsánál alvás... anyám falaz nekem mindig.... mert apámmal nem lehet szót érteni
Egyszerüen csak félt :)

Aki romet pony-ba épít simson star blokkot az hogy oldja meg a kipufogót?

mert a simson kipufogó hoszabb mint az egész pony, nekem most egy ilyen kis kipufogó van rajta ami saját gyártmány, de nem úgy megy vele

Legjobb válasz: 2T motor lelke a kipufogó. Amit ha elcsesztél jobb esetben csak a fogyasztást növeli és a teljesítményt csökkenti. Rosszabb esetben megolvad a dugó. Csináltass rá egy rezót, az kisebb helyen is elfér, fõleg ha a hangtompító vissza van hajtva mint a robogóknál.

2T motor lelke a kipufogó. Amit ha elcsesztél jobb esetben csak a fogyasztást növeli és a teljesítményt csökkenti. Rosszabb esetben megolvad a dugó. Csináltass rá egy rezót, az kisebb helyen is elfér, fõleg ha a hangtompító vissza van hajtva mint a robogóknál.
A kérdező hozzászólása: hát nem akarok sok pénzt áldozni a kipufogóra, de nem hiszem hogy minden ponys csináltatott rá kipufogót!
Lehet házilag eszkábált is mûködõképes. De olyan jó sose lesz mint e gyári. Csak a dob is jóval hosszabb? Talán próbáld meg azt hogy a dobot elvágod ott ahol a hangtompítórésze kezdõdik, ezt egy átalakított könyökkel ráeszkábálod aztán csinálsz rá egy visszahajtott, kõzetgyapotos hangtompítót. Van némi esély arra hogy mûködni fog. De ez is lehet hogy nem.
Egyébként meg ez alapján építgess otthon: http://www.szocimotoros.hu/hu/tuningfejlesztes/73 Így össze lehet hozni egy jó Kipufogót. (ugye, hogy nem is olyan egyszerû a 2T motorok kipufogója? :) )

Akinek baba mellett van cicája, hogyan oldja meg, hogy a cica ne tudjon bemenni a babaszobába?

Arra gondoltam, h az ajtófélfára rögzítek ajtórácsot, ez jó megoldás lehet?

Legjobb válasz: Nekünk eszünkben sem volt elajándékozni a 8 éves egészséges szobacicát. Csecsemõkorban nagyon figyeltünk, de nem zártuk ki, lehetõségünk sem lett volna rá. Kisfiam 1,5 éves és a legjobb pajtása a cicánk. Imádja, odavan érte. A cica mentalitásától is függ, a mi cicánk nagyon jámbor fajta, sosem bántja a fiúnkat és sosem jutott eszében ráfeküdni vagy befeküdni a babaágyba. Mostmár mellé engedem, hogy feküdjön, mert tudom, hogy nem volt és nem lehet baj, hisz velünk alszik a kisfiam és a cica is fel szokott jönni az ágyra. Te tudod, hogy milyen a cicád, mennyire kell óvatosnak lenned. A mienk leteszem és délután is ottmarad cica. Bújós, hízelgõs, heréltke.

Nekünk eszünkben sem volt elajándékozni a 8 éves egészséges szobacicát. Csecsemõkorban nagyon figyeltünk, de nem zártuk ki, lehetõségünk sem lett volna rá. Kisfiam 1, 5 éves és a legjobb pajtása a cicánk. Imádja, odavan érte. A cica mentalitásától is függ, a mi cicánk nagyon jámbor fajta, sosem bántja a fiúnkat és sosem jutott eszében ráfeküdni vagy befeküdni a babaágyba. Mostmár mellé engedem, hogy feküdjön, mert tudom, hogy nem volt és nem lehet baj, hisz velünk alszik a kisfiam és a cica is fel szokott jönni az ágyra. Te tudod, hogy milyen a cicád, mennyire kell óvatosnak lenned. A mienk leteszem és délután is ottmarad cica. Bújós, hízelgõs, heréltke.
Én nehéz szívvel, de elajándékoztam a cicáimat :(
Összekötöd a cica lábait.
fakeretre szunyoghálót
Nekünk kettõ cica van. Mi egyszerûen becsukjuk a babaszoba ajtaját, igaz, így a kisfiam is elég keveset van a szobájában, mert csak felügyelettel lehet ott. Éjszakára van bébiõrünk. Nálunk a légzésfigyelõ kábele volt a gond, mivel az egyik cicánk nagy kábelrágó. A mobiltöltõink, házimozink, cd lejátszónk kábele már darabokban van.
A kérdező hozzászólása: Okos cica, rászólok és szótfogad! A bútorokat féltem, mert nem szereti a kaparófáját :)
Szia! Létezik szunyogháló fém szövésbõl is. Eredetileg ablakokra használják, biztonsági háló is egyben. Ilyenbõl lehet ajtót készíteni. Egy tiszta és egészséges szobacicát amúgy felesleges elkülöníteni. Mikor pici a baba, figyelni kell, hogy ne feküdjön az ágyába, holmijára. Nagyobb korában pedig úgyis bekússza-mássza az egész lakást a törpi, és össze fog akadni a cicával.
Mi 1 szobás lakásban lakunk, a cica is velünk van. A baba ágyába nem megy.
A kérdező hozzászólása: Arra fel tud mászni és ki tudja szakítani nem?
Szerintem is a háló jó megoldás(anyósoméknál fémháló van de meg sem próbálják kaparni ha be van csukva csak ülnek elõtte és várják, hogy valaki beengedje), én nagyon szeretem az állatokat de ki kell zárni a baba szobájából, azért mégis csak õ a legfontosabb és az egészsége.Szerintem elajándékozni nem szükséges ha csak a baba nem lesz allergiás rá, viszont a higiéniára nagyon kell ügyelni.http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1526,

Nem az a baja a bal oldanak a szobrokkal és a jelképekkel hogy nekik nincs, és akkor a jobbnak se legyen? Mi az hogy a bal nem engedélyezi?

Legjobb válasz: Vannak bizonyos jelképek, amelyek rossz emlékeket idéznek. És nem a baloldal pakolta tele az országot pl. Wass Albert szobraival...

Vannak bizonyos jelképek, amelyek rossz emlékeket idéznek. És nem a baloldal pakolta tele az országot pl. Wass Albert szobraival...
rosszul fogalmaztam. van jelképe a bal oldalnak oda szélsõ balt akartam írni, azért is mivel látom, hogy a kérdezõ erõsen jobboldali... de ahogy azt a jelképet se használhatná senki, azt is betiltanák...
Felesleges szobrokra nincs szükség! Jelenleg nincs is olyan ember, aki megérdemelne szobrot.
"És lassan az egész ország kezdi unni, hogy egy kisebbség határoz a múltunk, a jelenünk, és a jövõnkrõl!" Így van, nagyon sokan unjuk, hogy a Jobbik akarja megmondani, miben higgyünk, mi volt a történelmünk, és ki az igazi magyar.
"ami magyar és nem zsidó" Rengeteg remek zsidó költõ, író, rendezõ, festõ stb. ember van, de látom lassan eltérünk a kérdéstõl odáig, hogy egy rasszista ember vagy, aki feltette ezt a kérdést, hogy tudjon kötekedni....
Különben a Jobbik erõsen kisebbség.
Hát te nagyon okos vagy... Összeesküdtek a zsidók a Magyarok ellen, de fõleg ellened! :D Hát persze... Buta ember vagy!
Még két igeverset bemásolok Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kõszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok elõtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek. (3 Mózes:1) Megszégyenülnek mind a faragott képek szolgái, a kik bálványokkkal dicsekednek; meghajolnak elõtte mind az istenek. (Zsoltárok 97:7)
A kérdező hozzászólása: De ezek a tanok a balíbekre nem vonatkoznak? De tudod annak a bulinak lassan vége a kis hazánkban hogy" tartsad oda az orcád másik felét, vagy dobd vissza kenyérrel". Elég volt!
„De ezek a tanok a balíbekre nem vonatkoznak” Ez legyen az õ problémájuk. „Elég volt” Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? (Máté 7:1-3) A félreértések elkerülése végett, nem hiszek Istenben, csak azért idézek a Bibliából, mert azt vettem észre, hogy a magukat nemzeti érzelmûnek nevezõk hisznek benne, ellenben nem tudják mi áll a Bibliában. Pedig ha tudnák, akkor….
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy a magyar liberálisoknak " hova tartoznak, mik a céljaik" mi bajuk a magyarsággal, és annak a jelképeivel. És lassan az egész ország kezdi unni, hogy egy kisebbség határoz a múltunk, a jelenünk, és a jövõnkrõl!
A kérdező hozzászólása: Pedig ha tudnák, akkor…. Még tovább lehetne az országot hülyíteni? Én senkinek a vérét nem akarom. De amit elloptak, azt vissza, és a bûn a bûnhõdés által nyer megbocsájtást.
A kérdező hozzászólása: nem kell elköltöznöd, de ne is akard ráerõltetni a náci stb.jelképeket a többi emberre. Kik ezek a többiek, és ki állítja hogy náci jelkép! Õk még a bocicsokiból is bombát csinálnak ha az érdekeik az diktálják! ÁRPÁD!!!! nem ugrik be a név valahonnan? Mi köze a Turulnak bár mihez?
A kérdező hozzászólása: Hõbörögnek a Turul ellen, a kereszt állítás ellen, az árpádsáv ellen, Wass Albert ellen, és minden ellen ami nem hozható velük kapcsolatba! Hol a tolerancia? Miközben 500e büntetéseket rónak ki a vörös csillag ellen, és Esterházy az isten, és égnek a menórák! Hol itt az egyensúly?
nem kell elköltöznöd, de ne is akard ráerõltetni a náci stb.jelképeket a többi emberre.
A kérdező hozzászólása: Rengeteg remek zsidó költõ, író, rendezõ, festõ stb. ember van, de látom lassan eltérünk a kérdéstõl odáig, hogy egy rasszista ember vagy, aki feltette ezt a kérdést, hogy tudjon kötekedni.... Én vagyok a rasszista? Csak mert nem akarom elfogadni azt az apróságot, hogy a saját hazámban a zsidók mondják meg hogy milyen szobrot lehet állítani, milyen jelképek az elfogadhatóak? Jó hogy ha nem tetszik akkor még nekem kell elköltöznöm, és a hozzám hasonlóknak? Ne viccelj már?
És áruld már el, hogy mit támogatott a jobb oldal, egyébként ezt minden városba külön támogatják, biztos országos szinten is, de nem olyan feltûnõen, ami engem nem is zavar, mert inkább költsék másra azt a pénzt...
A kérdező hozzászólása: Mire is hasonlít a Turul?
A kérdező hozzászólása: Áruljátok már el hogy kinek, vagy milyen szobrot, mûvészeti alkotást támogatna-ot, a bal oldal? Ami magyar és nem zsidó. Ami csak a magyarsághoz köthetõ? Tisztán látszik hogy csak uralkodni akarnak! Tisztán látszik a rettegés a szemükben hogy elvesztik a hatalmukat, mert tudatára ébred a nemzet. " aminek épp ideje"
Kérdezõ a turul nem a jobbik találmánya a nemzet jellképe és senki nem tiltakozik ellene. A kereszt egy vallási jellkép szintén nem a jobb oldal találmánya. Kiváncsi lennék hol hallotad hogy kereszt állitás ellen tiltakoztak. Az árpádsáv megint csak nem jobbikos tulajdon amit azért ítélnek el manapság mert olyan kis rasszista emberkék mint te kisajátitoták. Wass Albert a magyar irodalom kiemelkedõ alakja és valószínû forog a sírjában hogy a munkásságát vagy a személyét a nemzet megosztására használod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!