Találatok a következő kifejezésre: Hogyan oldjam a problemakat anyukammal (1 db)

Hogyan oldjam meg a problemakat anyukammal?

24 eves vagyok! Parommal 3 es fel eve vagyunk egyutt es most varjuk az elso babat! Anyukam evek ota megkeseriti az eletunket! Annak idejen nagyon rossz volt a hazassaga! 15-16 eves lehettem, amikor inni kezdett! Ez odaig fajult, hogy a vegen mar egy jozan pillanata sem volt! Minden penze cigire meg piara ment el! Egyetemre kerultem, amit a diakhitelbol fedeztem! Kesobb serelmeztek, hogy a nyakukon elek (egy eloskodonek tartott apam)! Ott kellett hagynom az egyetemet, pedig nem ment rosszul! Elkezdtem dolgozni,es itt kezdodtek a gondok! Megbeszeltuk, hogy havonta 15000 Ft-tal segitem a haztartast! Ebbol persze en sokat nem ereztem! Kesobb jottek a kolcsonkeregetesek! Eleinte nem is volt gond, vissza is kaptam! Megismerkedtem a mostani parommal! Egy ev utan odakoltoztem hozzajuk, hihetetlen jo volt az a csond es nyugalom! Aztan anyu elkezdett a nyakamra jarni kolcsonkerni! Eleinte adtam neki, meg egy darabig vissza is adta! Aztan kesobb mar csak nagy unszolasra kaptam vissza! Utana pedig vissza sem adta! Parommal nagyon sokat veszekedtunk emiatt!A vegen mar titokban segitettem, de erre utolag feny derult! En nem akartam osszeveszni anyuval sem es a paromat is nagyon szeretem! Szoval en alltam/allok a ket tuz kozott! Nagyon nehez! Volt hogy megmondtam, hogy nincs es kesz akkor meg azt kaptam vissza, hogy "engem persze az nem erdekelt hogy o ram aldozta az egesz fiatalsagat"! Ez nagyon rosszul esett a sajat anyamtol! Nagynehezen megbekelt! masfel eve kijottunk kulfoldre dolgozni! Megkonnyebbules volt, mert ide nem tud a nyakamra jarni! A honap elejen voltunk otthon! Akkor kiderult, hogy a parom anyukajatol kert kolcson, es nem ohajtja neki visszaadni, a telefont se veszi fel! Nagyon szegyellem magam miatta, es ugyanakkor nagyon haragszom,hogy igy elrontja a joviszonyt a ket csalad kozott! Mit tehetnek? Hogyan tudnek vele ugy elbeszelgetni errol, hogy ne legyen sertodes ill harag? Nagyon varom a valaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!

A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!
azt gondolom, hogy anyukád problémáját nem lehet orvosi segítség nélkül kezelni, hiszen az alkoholizmusból nem lehet ugyan kigyógyulni, csak önkontrollt lehet gyakorolni. Ez pedig vagy sikerül, vagy nem, és nagyon úgy tûnik, anyukád visszaesõ típus... A kölcsönkéregetésnek egyszer és mindenkorra vess véget! Beszéld meg mindenkivel, hogy senki ne adjon neki pénzt, mert azt alkoholra és cigarettára fogja költeni. Helyette, ha segíteni szeretnél neki, vegyél inkább élelmiszert, ruhát, vagy fizesd be a számláit, de készpénzt semmiképpen ne adj neki! Zsarolni pedig végképp ne hagyd magad! Nagyon aljas dolog, ha egy anya felnevel egy gyereket, aztán meg a szemére veti, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik... A gyerek sosem kéri az életet, õ eldöntötte anno, hogy akar téged, és ezért neked nem kell kompenzálnod!
Sajnos nem sokat tehetsz. Mivel anyukád nem vállalja tovább a szülõi szerepet, nem cserélhetsz vele. Nem te vagy az õ anyja, hanem õ a tiéd. Szerintem jó az, hogy külföldön élsz, így épp eléggé messze leszel. Így élhetitek a magatok életét. Sajnos a mostani hiteleket ki kell(ene) fizetned helyette. Én megmondanám az anyósodnak, hogy ezt most a békesség kedvéért kifizeted neki, mert nem akarod hogy neki legyen kára belõle, DE mivel az a kevés amit kerestek kell magatokra és majd a gyerekeitekre, ezután ne adjon anyukádnak kölcsön, mert nem lesz aki visszaadja. És innen kezdve az anyósod dolga az egész. Vagy nem ad, vagy ha ad neki akkor hajtsa be rajta ahogy akarja, te szóltál elõre. Elõbb utóbb anyukád is rájön, hogy az ember nem azért szül gyereket, hogy legyen kit pumpolni. Meg kell tanulnia megállni a saját lábán végre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ilyen esetben fizetnétek gyerektartást vagy mit tennétek?

Kiderült,hogy a nőnek lejár hamarosan az előző gyereke után a támogatás igy összejött 1 pasival.Terhes lett pár hónap után majd a pasit kidobta.
Most a férfi csalódott és kihasználva érzi magát.
A gyereknek venne dolgokat de igy ezekután nem akar adni pénzt a nőnek.
Ti mit tennétek?

10

Utálom az apámat de miért?

17/f novemberben 18 leszek.
Utálom a szüleimet de leginkább apámat .
Amikor haza esik érzem rajta az alkohol szagot , hiába mondom anyumnak ő csak annyit mond: na fogd be a szád (trágárság szűrő nem engedi leírni amiket mondanak...) egész nap dolgozik.... Meg mesélek nekik az elképzeléseimről hogy mi szeretnék lenni , erre apám csak arcon röhög és elhord mindennek. Nem értenek a technikához de ha valami gáz van tudnak jó pofizni hogy javítsam meg .
már 8-9 éves korom óta szó szerint minden nap üvöltözés/csapkodás van itthon és belefáradtam, Most pl durva torok gyulladásom van ma is üvöltenem kellet és idegességemben elmondtam hogy amint 18 leszek elmegyek Angliába dolgozni. Erre anyám : Akkor holnap mész az iskolába ( 38-39 fokos lázzal)...Akárhova megyek velük porrá aláznak, üvöltenek az utcán , gyerekesen viselkednek . Meg ugye 7-8 éves koromban tudtam meg hogy örökbe fogadtak. És anyám minden nap elüvölti a hivatásos (trágárság szűrő...értitek hogy mit takar ) anyád szót , hiába mondom h ez fáj meg ilyenek..Apám egyszer azt mondta : Miért nem vittük őt vissza a szüleihez :/
Ez csak pár dolog...:/ Szerintetek jogosan utálom őket?

3

Jár még utánam a családi pótlék?

tudom elég sok kérdés van itt is, meg ki van írva hivatalos honlapra de egyszerűen képtelen vagyok értelmezni hogy akkor most mi van.. 19 éves vagyok, apa egyedül nevel engem, kisebb tesóm nincs, most mentem egyetemre, érettségi után júliusba még kaptunk de augusztusba már nem.. ha jár még utánam akkor újra kell igényelni, vagy ha nem akkor nem kapunk valami támogatást, kicsit hülyén hangzik így de 13 ezer az 13 ezer, azért nem mindegy sajnos hogy kapjuk-e vagy nem :(

11

Az egy háztartásban élők közül bárki kérhet igazolást az egy háztartásban élőkről a járási hivatalban vagy csak az, akié a ház?

7

16 évesen hogy költözhetnék el a barátomhoz?

Elegem van már a családomból és el akarok költözni! Nem hisztizek hanem úgy gondolom igazam van. Mindketten dolgoznak és keveset keresnek de azért normálisan élünk. Szoktam segíteni a szüleimnek annyiban, hogy kitakarítok, csinálok valami kaját meg most nyáron dolgoztam is és ki tudtam fizetni magamnak a könyveimet meg vettem pár új cuccot, mondjuk ehhez kellett kérnem egy kis pénzt de még a barátom is vett nekem ruhákat meg ilyenek. A 12 éves húgom meg annyira nem képes, hogy elrakja a cipőjét vagy bármit is. Semmit nem lehet rábízni, bezzeg én 12 évesen már kitakarítottam a házat segítség nélkül is, ő meg a mosógépet se tudja beindítani annak ellenére, hogy már legalább 10x megmutattam neki. Még anyum is velem veszekszik pedig én segítek neki, a húgom meg nem. Szoktunk veszekedni is. Ezek mellett mégis 4,5-ös átlaggal a legjobb tanuló vagyok az osztályban de egyébként nem vagyok stréber meg smmi, laza vagyok.

Meguntam már és a barátomhoz akarok költözni akivel másfél éve együtt vagyunk de a szüleim nem engedik. Alapból nem örülnek nekünk mert a barátom 29 éves. Jól kijövünk egymással és szeretjük is egymást! Sok idő volt mire megszerzett úgyhogy tudom, hogy komolyan gondolja, különben nem harcolt volna ennyit hanem keresett volna mást. Van munkája, pénzt is keres vele és örülne ha hozzá költöznék. Egyszer annyira összevesztem anyámmal, hogy összepakoltam de felpofozott. Mit tegyek?
16/L

29

43 évesen bevállalnátok a 3. gyereket?

Úgy hogy az elsö gyerek 14 éves és halmozottan fogyatékos, önálló életre képtelen. Etetni, pelenkázni stb kell amig él, nem jár, nem beszél. Otthon van ápolva. A testvére 12 éves és egészséges. Bevállalnátok 43 évesen ilyen körülmènyek között egy 3. gyereket? Indokoljátok is meg a választ.

35

A feleségeteknél/férjeteknél, amikor megismertétek, egyből tudtátok, hogy ő az igazi, vagy el kellett telnie kis időnek?

Mi zajlott le bennetek, milyen érzések?

19

Kántor vezetéknévhez?

Csak ezek közül lehet választani.

Lánynevek:

Kántor Dalma
Kántor Miléna
Kántor Vanda
Kántor Linda
Kántor Edina
Kántor Ivett
Kántor Alexandra

Fiú Nevek:

Kántor Elemér
Kántor Balázs
Kántor Benjamin
Kántor Kálmán
Kántor Gergely
Kántor Bence
Kántor Bálint

Illetve ha van még fiú nevekre ötletetek ami ritka, és jó a hangzása azt szívesen várom :-)

11

Szerintetek az ember élete során mennyi emberről gondolhatja/érezheti azt, hogy vele le tudná élni az életét?

21

Benne maradnál így egy ilyen kapcsolatban?

Adott egy 38 éves nő és egy 44 éves férfi!
Körülbelül 10éve meg romlott ez a kapcsolat, de még is együtt maradtak született két gyermek, jelenleg 3fél, és 5fél évesek!
A férfinek 2 jól menő üzlete van, kiadó albérletei, autókkal kereskedik, szóval gazdag, a nőnek nem kell dolgoznia. Együtt élnek egy nagy házban pedig már 3éve elváltak.A férfire nem főz, maximum csak a ruháit mossa ki.Nagy vonalakban ennyi a történet.
Te benne maradnál ebben a kapcsolatban?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!