Találatok a következő kifejezésre: Hogyan oldjam a problemakat anyukammal (1 db)

Hogyan oldjam meg a problemakat anyukammal?

24 eves vagyok! Parommal 3 es fel eve vagyunk egyutt es most varjuk az elso babat! Anyukam evek ota megkeseriti az eletunket! Annak idejen nagyon rossz volt a hazassaga! 15-16 eves lehettem, amikor inni kezdett! Ez odaig fajult, hogy a vegen mar egy jozan pillanata sem volt! Minden penze cigire meg piara ment el! Egyetemre kerultem, amit a diakhitelbol fedeztem! Kesobb serelmeztek, hogy a nyakukon elek (egy eloskodonek tartott apam)! Ott kellett hagynom az egyetemet, pedig nem ment rosszul! Elkezdtem dolgozni,es itt kezdodtek a gondok! Megbeszeltuk, hogy havonta 15000 Ft-tal segitem a haztartast! Ebbol persze en sokat nem ereztem! Kesobb jottek a kolcsonkeregetesek! Eleinte nem is volt gond, vissza is kaptam! Megismerkedtem a mostani parommal! Egy ev utan odakoltoztem hozzajuk, hihetetlen jo volt az a csond es nyugalom! Aztan anyu elkezdett a nyakamra jarni kolcsonkerni! Eleinte adtam neki, meg egy darabig vissza is adta! Aztan kesobb mar csak nagy unszolasra kaptam vissza! Utana pedig vissza sem adta! Parommal nagyon sokat veszekedtunk emiatt!A vegen mar titokban segitettem, de erre utolag feny derult! En nem akartam osszeveszni anyuval sem es a paromat is nagyon szeretem! Szoval en alltam/allok a ket tuz kozott! Nagyon nehez! Volt hogy megmondtam, hogy nincs es kesz akkor meg azt kaptam vissza, hogy "engem persze az nem erdekelt hogy o ram aldozta az egesz fiatalsagat"! Ez nagyon rosszul esett a sajat anyamtol! Nagynehezen megbekelt! masfel eve kijottunk kulfoldre dolgozni! Megkonnyebbules volt, mert ide nem tud a nyakamra jarni! A honap elejen voltunk otthon! Akkor kiderult, hogy a parom anyukajatol kert kolcson, es nem ohajtja neki visszaadni, a telefont se veszi fel! Nagyon szegyellem magam miatta, es ugyanakkor nagyon haragszom,hogy igy elrontja a joviszonyt a ket csalad kozott! Mit tehetnek? Hogyan tudnek vele ugy elbeszelgetni errol, hogy ne legyen sertodes ill harag? Nagyon varom a valaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!

A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!
azt gondolom, hogy anyukád problémáját nem lehet orvosi segítség nélkül kezelni, hiszen az alkoholizmusból nem lehet ugyan kigyógyulni, csak önkontrollt lehet gyakorolni. Ez pedig vagy sikerül, vagy nem, és nagyon úgy tûnik, anyukád visszaesõ típus... A kölcsönkéregetésnek egyszer és mindenkorra vess véget! Beszéld meg mindenkivel, hogy senki ne adjon neki pénzt, mert azt alkoholra és cigarettára fogja költeni. Helyette, ha segíteni szeretnél neki, vegyél inkább élelmiszert, ruhát, vagy fizesd be a számláit, de készpénzt semmiképpen ne adj neki! Zsarolni pedig végképp ne hagyd magad! Nagyon aljas dolog, ha egy anya felnevel egy gyereket, aztán meg a szemére veti, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik... A gyerek sosem kéri az életet, õ eldöntötte anno, hogy akar téged, és ezért neked nem kell kompenzálnod!
Sajnos nem sokat tehetsz. Mivel anyukád nem vállalja tovább a szülõi szerepet, nem cserélhetsz vele. Nem te vagy az õ anyja, hanem õ a tiéd. Szerintem jó az, hogy külföldön élsz, így épp eléggé messze leszel. Így élhetitek a magatok életét. Sajnos a mostani hiteleket ki kell(ene) fizetned helyette. Én megmondanám az anyósodnak, hogy ezt most a békesség kedvéért kifizeted neki, mert nem akarod hogy neki legyen kára belõle, DE mivel az a kevés amit kerestek kell magatokra és majd a gyerekeitekre, ezután ne adjon anyukádnak kölcsön, mert nem lesz aki visszaadja. És innen kezdve az anyósod dolga az egész. Vagy nem ad, vagy ha ad neki akkor hajtsa be rajta ahogy akarja, te szóltál elõre. Elõbb utóbb anyukád is rájön, hogy az ember nem azért szül gyereket, hogy legyen kit pumpolni. Meg kell tanulnia megállni a saját lábán végre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyukák? Ti felvennétek ilyen esetben a párotok nevét?

Két pici gyerekünk van, de nem vagyunk házasok. Én sose szerettem a nevemet, a páromé viszont nagyon tetszik. Nem tervezünk házasságot, mert mindkettőnknek jó így, de beszéltük, hogy attól még felvehetném a nevét. Csak már előre félek a sok magyarázkodástól, mert ahogy megváltozik a nevem, mindenki azt fogja kérdezni, hogy mikor házasodtunk össze, én meg majd mondhatom el ezerszer, hogy nem vagyunk házasok, csak felvettem a nevét. Ez egy kicsit visszatart. Ti ilyen esetben felvennétek? vagy nagyon hülyének néznének, hogy házasság nélkül minek veszem fel a nevét? örülnék minél több válasznak

14

Birtokvédelem ilyenkor megillet?

Páromnál lakom 2 örököse van a rokona meg én fele fele arányban.Ha a párommal történik valami van jogom ott maradni addig a lakásban míg el nem adjuk a lakást?Mindig azt kérdezték ilyenkor ki van birtokon belül.Gondolom én de erről nincs papír.Hivatalosan is élettársak vagyunk és ideiglenes címen vagyok nála.
És ha van birtokvédelem akkor a másik örökös állítólag nem jöhet be a házba?

27

Tényleg az a legjobb megoldás ha elköltözöm?

Bármilyen korú, nemű stb. személy meséli itt el , hogy milyen szituációban él otthon a szüleivel, ha a helyzet egy kicsit is rossz akkor, mindenki azt ajánlja, hogy költözzön.
Én 22 éves vagyok.Eszméletlen rossz családi környezetben lakom, néha el is csodálkozom,hogy a folyamatos lelki terrort, hogy lehet bírni és meddig?A lényeg a lényeg:leírni sem tudom, hogy milyen a szüleimmel együtt lakni.
Kérdés: mint a szüleim gyermekének, nem kötelezetségem, hogy velük éljek és segítsek nekik , támogassam őket lelkileg,próbáljam megtartani a békét, vagy fontosabb az, hogy csak magamra gondoljak, fogjam magam és itt hagyjak mindent?

5

Pedofil áldozata lett a lányom?

Veszélyben a gyermekem! Segítsetek!
Pár napja tudtam meg, hogy a 16 éves kamasz lányom nagy bajban van. Interneten csábította el egy 20 évvel idősebb férfi. Eleinte kedves szavakkal magához édesgette, majd hónapok múltán előjött a durva, pedofil énje. Képeket kezdett küldözgetni neki, kezdetben csak lenge öltözetben, majd meztelenül, illetve a hímtagjáról. Az írásai egyre perverzebbé, közönségesebbé váltak. Azt is megtudtam, hogy hetente többször telefonban ki is elégítette magát. Személyes találkozásra szerencsére nem került sor.
Időközben vége szakadt a „kapcsolatnak”, mert kiderült, hogy a férfinak felesége van. Mégis rettegek, hogy esetleg újra felveszi a kapcsolatot a lányommal.
Iszonyatos dühöt érzek ez iránt a szörnyeteg iránt, és magamat okolom, amiért mindez a hátam mögött történt, és ilyen későn szereztem róla tudomást.
Ti a helyemben mit tennétek? Hogyan óvhatnám meg a gyerekemet?

29

Nagyon szokatlan, túl ismeretlen nevet adni kiszúrás egy gyereknek?

Most vagyok várandós a harmadik gyermekemmel, aki 90%, hogy kisfiú lesz (van már egy 17 és egy négy éves lányunk). Mindkettőjüknek kissé ritka a nevük, de mégsem annyira ismeretlen, mint amit a kisfiunknak szeretnénk adni. Akinek eddig elmondtuk, hogy melyik nevet szánjuk neki, mindenki nagyot nézett, és bár néhányan azt mondták, hogy szép és különleges, de gondoljuk meg, mert csúfolni fogják miatta egész életében (nem azért, mert ilyen Brájen vagy Rómeó), mindenhol ezerszer el kell majd mondani, mert annyira ismeretlen lesz stb.
Most pedig teljesen elbizonytalanodtunk a férjemmel, mert bár én annak idején nagyon örültem volna, ha nem én vagyok a hatodik Anna az osztályban, sokan azt mondják, inkább legyen a gyereknek átlagos, gyakori neve, mint valami különleges, szokatlan.
Ti mit gondoltok erről? Adnátok különleges nevet a csemetéteknek?

104

Nagy gáz belezúgtam mostohafater tesójába aki most itt van nálunk és anym szerint csak egy megtürt személy mert bórtónből szabadult és kiakadna ha megtudná hogy járunk titokban. Titkoljuk még vagy elmondjam valahogy?

11

Első kapcsolatból feleség? Van még így valaki?

Van még valaki rajtam kívül akinek az első kapcsolata lesz vagy lett a felesége/férje?

Leginkább az a probléma, hogy én csak vele, voltam ő viszont volt mással is, és én meg kíváncsi vagyok, hogy mással milyen lehet.

28

Mi lenne a legjobb névválasztás ha megesküszünk?

Horváth a nő és az férfi vezetékneve is. Ötleteket várok, de csak értelmes!

8

A németek nyíltan kimondják, hogy nem akarnak gyereket. Tudtad?

Az okok: magas költségek, inkább buliznak, utazgatnak, vesznek egy kabriót, gyűjtik a lovettát.
Tudtátok, hogy ennyire nyíltan felvállalják?

14

Tényleg sok lenne a 4 kapcsolat egy lánynak? Miért gondolja így anyukám?

Barátnőm nekem az 1. akivel lefeküdtem, neki én a 4. vagyok, és anyukám szerint ez sok, pedig úgy tudom ő nem az a házasság után lehet csak szex típus, ahogy én sem.
Szerintem nagyon kevés az olyan lány aki 25 éves korára 4 nél kevesebb férfival feküdt le, sőt általában több partnerük is van.
Úgy érzem nincs fogalma róla hogy megy ma ez.
Ti mit gondoltok?Tényleg sok lenne?

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!