Találatok a következő kifejezésre: Hogyan oldjam a problemakat anyukammal (1 db)

Hogyan oldjam meg a problemakat anyukammal?

24 eves vagyok! Parommal 3 es fel eve vagyunk egyutt es most varjuk az elso babat! Anyukam evek ota megkeseriti az eletunket! Annak idejen nagyon rossz volt a hazassaga! 15-16 eves lehettem, amikor inni kezdett! Ez odaig fajult, hogy a vegen mar egy jozan pillanata sem volt! Minden penze cigire meg piara ment el! Egyetemre kerultem, amit a diakhitelbol fedeztem! Kesobb serelmeztek, hogy a nyakukon elek (egy eloskodonek tartott apam)! Ott kellett hagynom az egyetemet, pedig nem ment rosszul! Elkezdtem dolgozni,es itt kezdodtek a gondok! Megbeszeltuk, hogy havonta 15000 Ft-tal segitem a haztartast! Ebbol persze en sokat nem ereztem! Kesobb jottek a kolcsonkeregetesek! Eleinte nem is volt gond, vissza is kaptam! Megismerkedtem a mostani parommal! Egy ev utan odakoltoztem hozzajuk, hihetetlen jo volt az a csond es nyugalom! Aztan anyu elkezdett a nyakamra jarni kolcsonkerni! Eleinte adtam neki, meg egy darabig vissza is adta! Aztan kesobb mar csak nagy unszolasra kaptam vissza! Utana pedig vissza sem adta! Parommal nagyon sokat veszekedtunk emiatt!A vegen mar titokban segitettem, de erre utolag feny derult! En nem akartam osszeveszni anyuval sem es a paromat is nagyon szeretem! Szoval en alltam/allok a ket tuz kozott! Nagyon nehez! Volt hogy megmondtam, hogy nincs es kesz akkor meg azt kaptam vissza, hogy "engem persze az nem erdekelt hogy o ram aldozta az egesz fiatalsagat"! Ez nagyon rosszul esett a sajat anyamtol! Nagynehezen megbekelt! masfel eve kijottunk kulfoldre dolgozni! Megkonnyebbules volt, mert ide nem tud a nyakamra jarni! A honap elejen voltunk otthon! Akkor kiderult, hogy a parom anyukajatol kert kolcson, es nem ohajtja neki visszaadni, a telefont se veszi fel! Nagyon szegyellem magam miatta, es ugyanakkor nagyon haragszom,hogy igy elrontja a joviszonyt a ket csalad kozott! Mit tehetnek? Hogyan tudnek vele ugy elbeszelgetni errol, hogy ne legyen sertodes ill harag? Nagyon varom a valaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!

A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt! Apam egy eve meghalt! Jelenleg anyunak van egy elettarsa! Nagyon rendes ember! Mindenben tamogatja! ocsem szerint egy honapja abbahagyta az ivast, de mikor otthon voltunk egyszer lattam reszegen! Nem kizart hogy visszaesik! A csalad tobbi tagja magasrol leszarja, hogy kivel mi van! Hozzajuk nem lehet fordulni! En leginkabb a kolcsonkeregetesnek szeretnek vegetvetni vegre!
azt gondolom, hogy anyukád problémáját nem lehet orvosi segítség nélkül kezelni, hiszen az alkoholizmusból nem lehet ugyan kigyógyulni, csak önkontrollt lehet gyakorolni. Ez pedig vagy sikerül, vagy nem, és nagyon úgy tûnik, anyukád visszaesõ típus... A kölcsönkéregetésnek egyszer és mindenkorra vess véget! Beszéld meg mindenkivel, hogy senki ne adjon neki pénzt, mert azt alkoholra és cigarettára fogja költeni. Helyette, ha segíteni szeretnél neki, vegyél inkább élelmiszert, ruhát, vagy fizesd be a számláit, de készpénzt semmiképpen ne adj neki! Zsarolni pedig végképp ne hagyd magad! Nagyon aljas dolog, ha egy anya felnevel egy gyereket, aztán meg a szemére veti, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik... A gyerek sosem kéri az életet, õ eldöntötte anno, hogy akar téged, és ezért neked nem kell kompenzálnod!
Sajnos nem sokat tehetsz. Mivel anyukád nem vállalja tovább a szülõi szerepet, nem cserélhetsz vele. Nem te vagy az õ anyja, hanem õ a tiéd. Szerintem jó az, hogy külföldön élsz, így épp eléggé messze leszel. Így élhetitek a magatok életét. Sajnos a mostani hiteleket ki kell(ene) fizetned helyette. Én megmondanám az anyósodnak, hogy ezt most a békesség kedvéért kifizeted neki, mert nem akarod hogy neki legyen kára belõle, DE mivel az a kevés amit kerestek kell magatokra és majd a gyerekeitekre, ezután ne adjon anyukádnak kölcsön, mert nem lesz aki visszaadja. És innen kezdve az anyósod dolga az egész. Vagy nem ad, vagy ha ad neki akkor hajtsa be rajta ahogy akarja, te szóltál elõre. Elõbb utóbb anyukád is rájön, hogy az ember nem azért szül gyereket, hogy legyen kit pumpolni. Meg kell tanulnia megállni a saját lábán végre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A párommal elég sokat vitatkozunk, de mindig mások miatt, így elég stresszes életünk van. Ha többet szexelnénk az oldana valamit a feszültségeken?

6

Kinek a dolga keresni agyerekét, ha az apa külföldön dolgozik?

Adott egy család.A szülők elváltak,a gyerek az édesanyával van.Apuka külföldön dolgozik,6-hetente jár haza.Hat hét alatt nem keresi a gyereket,majd hat hét után haza jön,úgy hogy nem szól s nem telefonál, hogy mikor érkezik mert,az első dolga az új barátnőjéhez vezet..majd haza jötte után 3-nappal az édesanyán keresztül tudatja az édesanyával,hogy szeretné a gyereket látni.de az édes anyának,a kisfiának és a párjának családi program volt le beszélve több hónapja.(esküvő)amiről az apa tudott.És vádolja az anyát, az apa,hogy eltiltja tőle a gyereket.de 3-nap múlva haza jöttek az esküvőről egyből az apához lett víve a gyermek.De az apa addigra vissza ment a barátnőjéhez.szerinte az anyának a dolga tájékoztatni az apát hogy mi van a gyerekkel de úgy hogy ő nem érdeklődik a gyerek után.Úgy gondolja hogy ha ö telefonál azonnal a gyereket szolgáltatni kell.Igaza van e az apának??????

3

Van olyan akinek a családjában vannak "külföldiek"? Milyen gyakran találkoztok és, hogy oldjátok meg az esetleges nyelvi nehézségeket?

8

Lányok, jelentene az nektek gondot ha 4szer többet keresnétek mint a párotok?

A párotok keresne nettó 100 ezer Ft-ot ti pedig 400 ezret.

7

Az anyukám meg a nevelő apum egyfolytában veszekednek egy csomó mindenen! És annyira szeretnék segíteni! De h tudnék? A többi lent!

Nagyon szeretem az anyukámat de nem tudom elviselni h egyfolytában veszekednek a nevelő apummal aki egyfolytában üvöltözik vele de anyum inkább nem szól vissza mert sztem fél!!! de nagyon rossz látni h anyukám egyfolytában szomorú de a pénzügyi gondok miatt nem tudnak elválni mert akkor nem tudnánk semmi fizetni anyuval!!!! LÉCCI SEGÍTSETEK!!! :'( :'( :'(

5

Egyik haverom nőjével voltam/vagyok. Szerintetek mit csináljunk?

Nem olyan jó haverom igazából csak köszönünk meg időnként beszélünk fél vagy egy órát de a barátnője jó. Először csak vigyorogtunk egymásra mint két hülye aztán oda mentem hozzá és belemerültünk a beszélgetésbe, már ott szerelmes lettem belé és kívántam. Elkezdtünk találkozgatni és egyik alkalommal neki estem, ő eltolt, másodszor engedte de csak nyalakodtam, utána eszembe jutott, hogy úristen mit csinálok. Egy ideig nem találkoztunk de utána újra megkerestem és 3 hét alatt 7x voltunk együtt. Azt mondta, hogy a barátja alig foglalkozik vele és csak azért nem szakított még vele mert nem tudna kihez menni. A szülei nem élnek, az élő rokonaival meg nincs jó kapcsolata és ő még tanul. Megkérném, hogy költözzön hozzám csak nem tudom, hogy a srácnak hogy állna a szája vagy akármi. Szerintetek?
27/F

5

Miért piszkálnak a rokonaim a stílusom miatt?

Koromhoz képest alacsony vagyok, vékony de nem csontos, nagyon fehér a bőröm, szőke/szőkésbarna a hajam de még jobban kiszőkítettem és oldalt borotvált. Nagyon sok barátom van de vannak "ellenségeim" is és szeretek bulizni, folyton pörgök vagy csinálok valamit. Kedves vagyok és mindig nevetek valamin amúgy :D Nem vagyok olyan, hogy ájulásig iszom magam de hamar megérzem ha ittam, a cigire is rászoktam (eddig napi 10 szál) és sajnos sokat káromkodok. Nem szeretem ha nem nekem van igazam vagy megmondják, hogy mit csináljak. Kimondom ha valami nem jó nekem. Nem tetszem (főleg az 50 feletti) rokonaimnak már csak a külsőm miatt sem. Kiskoromban mindig mondogatták, hogy milyen kis cuki vagyok. Annyira amúgy nem érdekel, hogy ki mit gondol csak idegesít hogy mindig van valami hülye beszólásuk. Amúgy pletykálni is szoktak rólam. Miért jó ez?
16/L

10

Valaki letudná nekem írni hogy mi tartozik manapság a 10-15 éves tini lányok érdeklődési körébe?

Főleg azokhoz szól a kérdés, akiknek a közeli rokonságában vagy családjában van ilyen korú gyermek, vagy esetleg ő maga is ilyen korú. A válaszokat előre is köszönöm.

35

Hívjuk a rendőrséget? Teljesen reménytelen a helyzet.

Anyukámnak és a testvérének van egy közös házuk. Mi régebben abban éltünk, de most már elköltöztünk. Ez a ház egy ikerház, és a másik fele, egy elmebetegé, aki elüldözi a vevőket a házunkra, amit elakarunk adni, mivel nagy kölcsön van. Amikor visszük oda a vevőt, ordibál, és a vevő meg gondolja magát. Most írhatnátok, hogy hívjuk fel a rendőrséget, de már több per ügy is volt ezzel kapcsolatban, és még sem jutottak semmire. Legutóbb a vevő már szerzőtetett, de az elmebeteg szomszéd küldött neki egy levelet, hogy ne vegye meg. Nekünk teljes jogunk van a házhoz, de, ha nem adjuk el, elveszi a bank. Mit lehet csinálni? Már az ügy intézőt is felhívtuk!.

13

Hazudtam a szüleimnek a párom családjáról, most mit tegyek?

Pontosabban nem is hazudtam csak nem mondtam el nekik, hogy milyenek a párom szülei, családja.
Apukám az átlaghoz képest mondhatjuk, hogy gazdag, anyukám is hasonlóképpen, már elváltak.
Még a főiskolán ismertem meg a párom és most lesz az esküvőnk.
Apu felesége szervezte az esküvőt, mi Olaszországban voltunk az utóbbi 2 évben, apu egyik cégénél kapott munkát a párom, én készültem a felsőfokú nyelvvizsgámra, tanultam.
A párom szülei, édesapja sokat iszik mondhatjuk hogy sajnos alkoholista, az édesanyja is iszik de nem annyit mert van egy húga a páromnak 16 éves akiről gondoskodnia kell így eljárógat dolgozni takarít vagy ami éppen van. Ezenkívül van két idősebb testvére is nővére aki férjhez ment, és egy bátya aki megnősült és négy gyereke van de nem dolgozik, iszik, és a gyerekek után járó pénzből alkalmi munkájából élnek.
A párom néha küld pénzt nekik a fizetéséből, szerettem volna segíteni én is de nem engedi és ez miatt volt is egy nagy veszekedés. Szerettem volna ha a húga hozzánk költözik és ide Budapestre járna iskolába.
Szóval apu erről mit sem tud, és nem tudom hogy mondjam el neki, mert szeretem imádom, de ő pont az ellentétem, félek hogy nagyon ki
fog akadni. Anyu tudta már az elején is, de ő is azt tanácsolta apunak egyenlőre ne szóljak, mert el üldözte volna a párom.
Nagyon szeretem a vőlegényem, ha választanom kell közte és apu között Õt választanám.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!