Találatok a következő kifejezésre: Hogyan oldható egy (91 db)

Szeretnék felvenni pár millát, de nem egyedül. Hogyan oldható meg?

Szóval hárman szeretnénk felvenni kb 2-2.5 millió forintot házfelújításra. Nem adnak úgy,hogy csak nekem,csak jelzálogra,jelzálogot meg nem akarunk. Van olyan hogy 3 ember vesz fel 1 összeget?

Legjobb válasz:
Persze hogy van, egymás adóstársai vagy az egyik az adós, a többiek a készfizetõ kezesek. Többféle opció van. Ami azért fontos: - milyen kapcsolatban van a 3 ember? ha családtagok, férj-feleség, felnõtt ott élõ, keresõképes gyermek, akkor akár még menne is elméletben, de a bankok akkor hiteleznek szívesen ilyen összegekre, ha egy kötelezett van, legfeljebb biztosított a hitel (jelzáloggal, készfizetõ kezessel stb.) - ha neked magadnak nincs elég jövedelmed arra, hogy egy ilyen összeget felvegyél, akkor mibõl gondolod, hogy ha hozol még 2 embert, akkor adnak? - miért nem szeretnél jelzáloghitelt? Az a bank biztosítéka arra az esetre, hogy ha nem fizetsz (pl. nem lesz jövedelmed, mert elveszted a munkád stb.) nagyon kérlek, hogy csak és kizárólag ismert kereskedelmi bankokkal kerülj üzleti kapcsolatba ilyen szegényes pénzügyi kultúra mellett, mert a különbözõ fogyasztói csoportok igen nagy kockázatot jelentenek számodra. Ne dõlj be apróbetûs hirdetésnek a noname Kft-tõl a hirdetési újságban sem. A netet nagyon jól tudod használni a különbözõ leglális és etikus lehetõségek feltérképezésére. Írd be, hogy hitelkalkulátor vagy hitelválasztó vagy egyszerûen csak menj fel a lakóhelyed közelében bankfiókkal rendelkezõ 3-4 kereskedelmi bank honlapjára és a hitelek menüpont alatt mindent megtalálsz. Mielõtt felelõtlen döntést hoznál, ajánlom a PSZÁF honlapját is, ott is van termékismertetõ. (azt már meg sem merem kérdezni, hogy UGYE TUDOD, hogy a szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamata jóval alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké vagy egyéb fedezetlen termékeké?)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Persze hogy van, egymás adóstársai vagy az egyik az adós, a többiek a készfizetõ kezesek. Többféle opció van. Ami azért fontos: - milyen kapcsolatban van a 3 ember? ha családtagok, férj-feleség, felnõtt ott élõ, keresõképes gyermek, akkor akár még menne is elméletben, de a bankok akkor hiteleznek szívesen ilyen összegekre, ha egy kötelezett van, legfeljebb biztosított a hitel (jelzáloggal, készfizetõ kezessel stb.) - ha neked magadnak nincs elég jövedelmed arra, hogy egy ilyen összeget felvegyél, akkor mibõl gondolod, hogy ha hozol még 2 embert, akkor adnak? - miért nem szeretnél jelzáloghitelt? Az a bank biztosítéka arra az esetre, hogy ha nem fizetsz (pl. nem lesz jövedelmed, mert elveszted a munkád stb.) nagyon kérlek, hogy csak és kizárólag ismert kereskedelmi bankokkal kerülj üzleti kapcsolatba ilyen szegényes pénzügyi kultúra mellett, mert a különbözõ fogyasztói csoportok igen nagy kockázatot jelentenek számodra. Ne dõlj be apróbetûs hirdetésnek a noname Kft-tõl a hirdetési újságban sem. A netet nagyon jól tudod használni a különbözõ leglális és etikus lehetõségek feltérképezésére. Írd be, hogy hitelkalkulátor vagy hitelválasztó vagy egyszerûen csak menj fel a lakóhelyed közelében bankfiókkal rendelkezõ 3-4 kereskedelmi bank honlapjára és a hitelek menüpont alatt mindent megtalálsz. Mielõtt felelõtlen döntést hoznál, ajánlom a PSZÁF honlapját is, ott is van termékismertetõ. (azt már meg sem merem kérdezni, hogy UGYE TUDOD, hogy a szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamata jóval alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké vagy egyéb fedezetlen termékeké?)
[link] [link] [link]

Ilyen hidegben egy francia bulldog szobatisztaságra nevelése hogyan oldható meg? (8 hetes lesz, mikor megkapom). Kisgyerek mellett hogyan oldod meg a levitelt?

Hogyan vihetem le a picurt, ez a fajta nagyon érzékeny az időjárásra. Most már fagy is. És még van hátra pár oltás is.

Legjobb válasz:
nekem gyereken nincs, francia bulldogom van. Ennél a fajtánál több idõ a szobatisztaságra nevelés mint a többinél, mert h 2szer akár 3szor is többet isznak mint egy átlag kutya. Mivel még pici én nem vinném le a szabadba. Mi megtanítottuk neki h csak a fürdõszobába és h azon belül hova lehet pisilni, ezt hamar megtanulta. Vagy azt csinálod, hogy veszel egy gyerek pelenkázó terítõt (nem tudom a pontos nevét) és leteríted a fürdõszoba egyik részére és mikor látod h már pisilni fog oda viszed ha rá pisilt mehet a jutalom falat+dicséret. Viszont a kisgyerekedet nem szabad oda engedned. A másik, hogy veszel a bulldognak egy pulovert, vagy valmi ruhát varsz neki, és ráadod mikor leviszed. De csak annyi idõre vidd le amíg elvégzi a dolgát, és ne enged neki h bármit is megnyaljon a földrõl,mert onnan is eltudja kapni a parvot , vagy akár a szopornyicát. Viszont mindenképp kell rájuk kabát sajnos, az enyém már 2 éves, de ilyen hidegben ha csak sétálunk és megállunk a zebránál már reszketnek a lábai :/ :(

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nekem gyereken nincs, francia bulldogom van. Ennél a fajtánál több idõ a szobatisztaságra nevelés mint a többinél, mert h 2szer akár 3szor is többet isznak mint egy átlag kutya. Mivel még pici én nem vinném le a szabadba. Mi megtanítottuk neki h csak a fürdõszobába és h azon belül hova lehet pisilni, ezt hamar megtanulta. Vagy azt csinálod, hogy veszel egy gyerek pelenkázó terítõt (nem tudom a pontos nevét) és leteríted a fürdõszoba egyik részére és mikor látod h már pisilni fog oda viszed ha rá pisilt mehet a jutalom falat+dicséret. Viszont a kisgyerekedet nem szabad oda engedned. A másik, hogy veszel a bulldognak egy pulovert, vagy valmi ruhát varsz neki, és ráadod mikor leviszed. De csak annyi idõre vidd le amíg elvégzi a dolgát, és ne enged neki h bármit is megnyaljon a földrõl, mert onnan is eltudja kapni a parvot , vagy akár a szopornyicát. Viszont mindenképp kell rájuk kabát sajnos, az enyém már 2 éves, de ilyen hidegben ha csak sétálunk és megállunk a zebránál már reszketnek a lábai :/ :(
Ha kell, adj rá pulóvert és úgy vidd le, lakásba semmiképp se szoktasd, oltári nagy baromság, a kutya csak azt fogja fel, hogy a saját területére kell ürítenie, ami egyrészt halálra frusztrálja szerencsétlent, mert természetellenes a számára, másrészt miután hetekig a lakásba csinált, TÉNYLEG hosszabb idõ lesz szobatisztaságra szoktatni - és nem azért, mert többet iszik, mint bármilyen más kutya.
Pulóver, ami a hasát, mellkasát is védi, és viszed, ahogyan mindenki mãs.Ha nincs túlfûtve a lakás ill.nem száraz a levegõ, simán alkalmazkodik arra a rövid idõre.
A kérdező hozzászólása: Kutyaoktató ajánlotta a pelenkát, amit idõvel ki lehet tenni a lakáson kívül, fokozatosan szoktatni rá, és mindig arrébb arrébb pakolni, egyszer csak elérünk az ajtóig, aztán pedig már kívül is van. Ez szerintetek jó?
nem jó módszer.
Az "oktatót" akár el is küldheted melegebb éghajlatra. A kutyának ilyen szempontból két állása van: A) össze lehet szarni a lakást és B) az utcán/kertben kell végeznem a dolgom. Ha megtanítod neki, hogy A a módi, szép hosszú ideig szívhatsz vele, hogy átszoktasd B-re.
De egy olyan kis kutyát, aki még nem kaptam meg az összes oltását, hogyan lehet levinni??? Én csak erre lennék kíváncsi. Ok, hogy ölbe leviszed, lerakod a fûre, de nem biztos h az lesz az elsõ teendõje h pisilni v kakilni fog. Ehelyett mindent megszaglászik megnyal, stb... és meg is fertõzõdhet. Ismerõsöm kutyája így járt, elkapott egy jó kis parvo-t, pont azért mert levitte 3 hónapos kora elõtt a kutyát. Amikor már elkezdesz sétálni a kutyával, és ott pisil, kakil és ott megjutalmazod nagyon gyorsan ráfog jönni h oda kell elvégeznie a dolgát. És nem a lakásban. Aki azt írta h nem iszik többet egy francia bulldog, mint egy átlag kutya, annak gratulálok. Gondolom köze nincs ehhez a fajtához.... az én kutyám télen napi 1 litert iszik, nyáron napi 2.5, 3 litert.

2007 es Excelben hogy oldható meg, hogy ha az egyik oszlop értéke nagyobb mint a másik, akkor egy harmadik zöld legyen és ez másolható is legyen?

Formátum >> Feltételes formázásnál csak egy sorra tudom megoldani. De egy egész oszlopot szeretnék szinezni, és a feltételt értelemszer?en a 2. ,3. , stb sorra külön másolni és úgy szinezni a többieket.

Legjobb válasz: Igazából nem teljesen tiszta a kérdés. Oszlopnak nincs értéke. Ugyanabban a sorban levõ cellákat akarod összehasonlítani, és ha egyik nagyobb a másiknál, egy harmadik legyen zöld? Feltételes formázásnál csak a saját cellának az értékére lehet feltételt szabni. Viszont ha például A1 és B1 cellákat hasonlítod össze C1-ben, akkor egy sima =HA(A1>B1;1;2) legyen a C1 tartalma. C1-hez beírod feltételes formázáshoz, hogy a cella értéke egyenlõ 1-gyel, formázásnak meg a zöld hátteret belövöd. Így másolható, csak a cella értéke ugye "1" lesz... Persze ezt stringgel is helyettesítheted... Pl.: =HA(A1>B1;"NAGYOBB";"KISEBB") a C1 értéke... Csak akkor a feltételt is igazítsd hozzá. Nem tudom, hogy konkrétan mi az elképzelésed. Ez lefelé másolható. Persze van más megoldás is, de ha ilyesmi a gondod, akkor ez a legegyszerûbb. Remélem, segítettem. Ha nem, holnap is felnézek, hátha kicsit jobban kifejted. Csumi!

Igazából nem teljesen tiszta a kérdés. Oszlopnak nincs értéke. Ugyanabban a sorban levõ cellákat akarod összehasonlítani, és ha egyik nagyobb a másiknál, egy harmadik legyen zöld? Feltételes formázásnál csak a saját cellának az értékére lehet feltételt szabni. Viszont ha például A1 és B1 cellákat hasonlítod össze C1-ben, akkor egy sima =HA(A1>B1;1;2) legyen a C1 tartalma. C1-hez beírod feltételes formázáshoz, hogy a cella értéke egyenlõ 1-gyel, formázásnak meg a zöld hátteret belövöd. Így másolható, csak a cella értéke ugye "1" lesz... Persze ezt stringgel is helyettesítheted... Pl.: =HA(A1>B1;"NAGYOBB";"KISEBB") a C1 értéke... Csak akkor a feltételt is igazítsd hozzá. Nem tudom, hogy konkrétan mi az elképzelésed. Ez lefelé másolható. Persze van más megoldás is, de ha ilyesmi a gondod, akkor ez a legegyszerûbb. Remélem, segítettem. Ha nem, holnap is felnézek, hátha kicsit jobban kifejted. Csumi!

Mitol gerjednek be a legjobban a ferfiak? Es hogyan oldhato meg, h egy hosszas aktus legyen, minnel szenvedelyesebb?

Legjobb válasz: A férfiak változóak, úgyhogy a javát neked kell kitapasztalnod. A saját példámon, szuper, amikor a lány pl. a hasam alját puszilgatja (esetleg ott is), netán úgy, hogy négykézláb térdel közben felettem, és így én is tapizhatom közben itt-ott és pont ott. Szerintem ilyen helyzetben a leggömbölydedebb, leggusztusosabb egy nõi nemi szerv. Ezenkívül tök jó, ha a szeretkezés nem rögtön meztelenül kezdõdik, hanem mondjuk egy-egy sokat sejtetõ szexi alsóban. A mellbimbó puszilgatása is nagyon erotikus érzés (mármint amikor pasinak csinálják), de viszont adni egy lánynak is nagyon jó. Igazából egy pasit az is begerjeszt, ha õ tapizhat, nyalhat, falhat, illetve sokszor már az arra való szóbeli utalás, vagy szexre utaló magatartás is lehet csábító. A lényeg: úgy vélem egy pasit nem olyan nehéz begerjeszteni. Az aktus hosszának növelésére pedig a módszer, hogy az ember mindig megáll, amikor látja, hogy a párja közeledik az orgazmushoz, illetve az aktus elõtti elõjáték minél hosszabb ideig elnyújtása jelenthet még megoldást (utóbbi könnyebb).

A férfiak változóak, úgyhogy a javát neked kell kitapasztalnod. A saját példámon, szuper, amikor a lány pl. a hasam alját puszilgatja (esetleg ott is), netán úgy, hogy négykézláb térdel közben felettem, és így én is tapizhatom közben itt-ott és pont ott. Szerintem ilyen helyzetben a leggömbölydedebb, leggusztusosabb egy nõi nemi szerv. Ezenkívül tök jó, ha a szeretkezés nem rögtön meztelenül kezdõdik, hanem mondjuk egy-egy sokat sejtetõ szexi alsóban. A mellbimbó puszilgatása is nagyon erotikus érzés (mármint amikor pasinak csinálják), de viszont adni egy lánynak is nagyon jó. Igazából egy pasit az is begerjeszt, ha õ tapizhat, nyalhat, falhat, illetve sokszor már az arra való szóbeli utalás, vagy szexre utaló magatartás is lehet csábító. A lényeg: úgy vélem egy pasit nem olyan nehéz begerjeszteni. Az aktus hosszának növelésére pedig a módszer, hogy az ember mindig megáll, amikor látja, hogy a párja közeledik az orgazmushoz, illetve az aktus elõtti elõjáték minél hosszabb ideig elnyújtása jelenthet még megoldást (utóbbi könnyebb).
Vannak szuper társasjátékok is az elõjáték megnyújtására, azok nagyon jók! http://www.libidoshop.hu/erotikus-tarsasjatekok Illetve vannak olyan erotikus filmek, amiket ha együtt néztek, és közben simogatjátok is egymást, utána tuti nagy lesz a kielégülés. Ilyen pl ami nálunk bejött: http://www.filmkatalogus.hu/Intimitas--f12196 http://www.filmkatalogus.hu/9-dal--f13874 stb.

Lenovo laptopomra szeretnék Internetet. Van egy asztali gépem nettel, de nem tudom, hogy csináljam. Valaki el tudná egyszerűen magyarázni, hogy oldható ez meg?

Nem igazán értek a számítástechnikai dolgokhoz.

Legjobb válasz: http://ipon.hu/webshop/group/router/14683/?listorder=1 valaszd ki a penztarcadnak megfelelo dobozt,azt a kabelt ,ami az asztali gepedbe megy dugd be a a megvasarolt doboz hatuljan talalhato csatlakozasok kozul abba,amelyik lathatoan kulonallo( mas szinu) es egy van belole...ezutan a laptopon probalj halozatot keresni( a doboz neve legyen az)...majd egy masik kabellel ( amit a dobozzal egyutt adtak) kosd ossze a dobozt az asztali gepeddel: egyik veget a doboz hatuljan levo csatlakozasok valamelyikebe,amelyik szabadon maradt,a masik veget az asztali szamitogep hatuljan levo csatlakozasba ,ahonnan a legelejen kihuztad az internet kabeljat....

http://ipon.hu/webshop/group/router/14683/?listorder=1 valaszd ki a penztarcadnak megfelelo dobozt, azt a kabelt , ami az asztali gepedbe megy dugd be a a megvasarolt doboz hatuljan talalhato csatlakozasok kozul abba, amelyik lathatoan kulonallo( mas szinu) es egy van belole...ezutan a laptopon probalj halozatot keresni( a doboz neve legyen az)...majd egy masik kabellel ( amit a dobozzal egyutt adtak) kosd ossze a dobozt az asztali gepeddel: egyik veget a doboz hatuljan levo csatlakozasok valamelyikebe, amelyik szabadon maradt, a masik veget az asztali szamitogep hatuljan levo csatlakozasba , ahonnan a legelejen kihuztad az internet kabeljat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Kedveseim! Kezdő vagyok, van egy kanon multifunkcios készülékem. Szeretnék szkennelni, s egy ilyen dokumentumot valakinek email-ban elküldeni. Tudná-e valamelyőtök elemi iskolás szinten, lépésről lépésre, hogy ezt hogy oldhatom meg?

Legjobb válasz: Szerintem minden készülék más és más,ma már minden készüléknek saját menürendszere van,pláne a multifunkciós készülékeknek,azokra ez különösen igaz.Ja és minden egyes márkának és típusnak más a menüje,menürendszere,szóval szerintem mi ebben nem fogunk tudni segíteni-legalábbis úgy nem,hogy most azt a sárga gombot nyomd meg,aminek a tetején 3 vonal felett van egy zöld háromszög-tehát szó szerint biztos nem fogunk tudni segíteni- legalábbis típusszám nélkül szinte biztos,hogy nem.

Szerintem minden készülék más és más, ma már minden készüléknek saját menürendszere van, pláne a multifunkciós készülékeknek, azokra ez különösen igaz.Ja és minden egyes márkának és típusnak más a menüje, menürendszere, szóval szerintem mi ebben nem fogunk tudni segíteni-legalábbis úgy nem, hogy most azt a sárga gombot nyomd meg, aminek a tetején 3 vonal felett van egy zöld háromszög-tehát szó szerint biztos nem fogunk tudni segíteni- legalábbis típusszám nélkül szinte biztos, hogy nem.
Mondasz típusszámot? Canon, addig oké, azonbelül?
A kérdező hozzászólása: CANON MP 250 KÉSZÜLÉKRÕL VAN SZÓ
http://www.manualowl.com/m/Canon/PIXMA-MP250/Manual/122457 itt van a használati kézikönyve, ha így neked jobban tetszik, útmutatója, spanyolul és angolul.

Hogyan oldható fel egy múltban létrejött karmikus kötés?

Adott egy illet?, csúnya, öreg, kotnyeles, stb. hölgy; akivel ha ebben az inkarnációnkban találkoztunk volna el?ször, eszembe nem jutna még beszélgetni se. Viszont az els? pillanattól kezdve olyan hatással van rám, hogy a gyökércsakrámat bekapcsolja, az összes többit meg ki. Magyarul valami kegyetlenül er?s szexuális vonzást gyakorol rám. Sikerült visszafejteni a múltunkat egy 500 évvel ezel?tti életre, ahol én elég arrogánsan viseltettem az illet? felé. És most rengeteg átfolyás aktiválódott abból az életb?l. Viszont teljesen tanácstalanul állok a helyzet el?tt... Hogyan oldható meg az ilyesmi? 32/N ui.: Kérlek, ne írjatok olyan válaszokat, hogy ilyen nincs, mert ha tapasztalom, akkor van. És olyat se, hogy biztosan egy [email protected] pi... vagyok, mert egyébként teljesen normális, harmonikus párkapcsolatban élek. És nem vagyok "beteg gerontofil leszbi" sem. Ja, és nem, köszönöm, nem fordulok az EzoTV "szakembereihez". Bármilyen más, segít?kész választ, el?re is köszönök. :)

Legjobb válasz: Egy masik kerdesnel ajanlottak, hatha ez alapjan szimbolikusan kitalalsz valamit, pl. ket összekötött rongybabat ritualeszerüen szetvagsz, elegeted a madzagot...stb, de döntsd el Te, hogy mit csinalsz: http://www.fittelet.hu/ezoteria/cikk_47.php Gondolkodtam a kerdeseden, szerintem a karmikus dolgokat meg kell elni, azzal nincs mit tenni! Tisztazni magadban, miert es elfogadni. Szerintem pont arrol szol a karma, hogy az valaminek a következmenye, ami mar VAN. A meglevö mar megtörtent, amit tehetünk, hogy most a tölünk telhetö legjobbat tesszük, hogy annak következmenye is jo legyen... A fenti oldal szerint a kötesek a csakrak müködesebe valo beavatkozasok, igy ha pl. neked egy "magus" ilyesmit csinal, akkor ö viseli ennek következmenyet, ertsd akar következö eleteben is (?), igy ez nagy felelösseg szerintem. Nem talaltal azota ezoterikus körökben hozzaertöt? elsö

Egy masik kerdesnel ajanlottak, hatha ez alapjan szimbolikusan kitalalsz valamit, pl. ket összekötött rongybabat ritualeszerüen szetvagsz, elegeted a madzagot...stb, de döntsd el Te, hogy mit csinalsz: http://www.fittelet.hu/ezoteria/cikk_47.php Gondolkodtam a kerdeseden, szerintem a karmikus dolgokat meg kell elni, azzal nincs mit tenni! Tisztazni magadban, miert es elfogadni. Szerintem pont arrol szol a karma, hogy az valaminek a következmenye, ami mar VAN. A meglevö mar megtörtent, amit tehetünk, hogy most a tölünk telhetö legjobbat tesszük, hogy annak következmenye is jo legyen... A fenti oldal szerint a kötesek a csakrak müködesebe valo beavatkozasok, igy ha pl. neked egy "magus" ilyesmit csinal, akkor ö viseli ennek következmenyet, ertsd akar következö eleteben is (?), igy ez nagy felelösseg szerintem. Nem talaltal azota ezoterikus körökben hozzaertöt? elsö
Lehet egy múltbéli szerelmi kötés (amit eredeti nevén "szex mágiának" hívunk. ) Valamelyik életetekben ellenkezõ nemûek voltatok, és valaki (vagy valamelyikõtök) csinált egy ilyen kötést. Nem hiába mondják, hogy ezzel nem jó szórakozni... Csak szakember segíthet egy ilyen feloldásban.
Karma nincs. Ezzel máris sikerült feloldani. Csá
"Sikerült visszafejteni a múltunkat egy 500 évvel ezelõtti életre." Hogyan sikerült? Kinek a segitsegevel? Aki ebben segitett, az biztos jobban ert hozza, hogy hogyan oldhatok fel a karmikus kapcsolatok, mint itt a sok ezot olvaso es ez alapjan kialakult velemenyet leiro, magamat is beleertve. Mert nekem voltak almaim, amik egy nagyon jo elemzö szerint elözö eletbeli törtenetek vagy azok "generaltak" az almot, de meg szerinte is csak "nagy valoszinüseggel"! En ugy gondolom, hogy a karmat nem lehet egy csapasra feloldani, azt meg kell elni, azzal együtt kell elni, elfogadni es nincs mit tenni. Lehet viszont a sajat hozzaallasunkat megvaltoztatni. De hogy szexualis vagyat? A vagy az csak van, azt a sziv vezerli, akaratlagosan nem befolyasolhato. Max. elnyomhato magunkban, de az meg nem jo. Kerdes, miert merülnek fel benned ilyenek? Ha jo a szexualis eleted, akkor az miert nem eleg? Sztem figyeld meg, mikor jelentkezik, jut eszedbe a vagy, es keresd a miertet, hatha... Vagy kineziologus tud-e segiteni ilyemin?
a rossz karmát jóval kéne felcserélni
Nem kell feloldani olyat ami nincs.A karma kamu

Ha van egy mp3-as zeném, de szeretném megosztani a youtube-on, akkor azt milyen formátumba kell átkonvertálnom? Hogyan oldhatom meg, hogy pl. az általam készített zene, videó formájában feltöltésre kerülhessen?

Legjobb válasz: Úgy, hogy videót csinálsz belõle. Magyarul: pl windows meda maker -t elindítod, minden windowsban megtalálható a satr/programok között. a zene sávra berakod a zenét, a videósávra akár csak egy képet majd elmented a videót, egy kisebb felbontásban.

Úgy, hogy videót csinálsz belõle. Magyarul: pl windows meda maker -t elindítod, minden windowsban megtalálható a satr/programok között. a zene sávra berakod a zenét, a videósávra akár csak egy képet majd elmented a videót, egy kisebb felbontásban.
bocs, windows movie maker (nem tudom mért írtam mediat)

Hogyan oldható meg egy többnyelvű szertartás, ha lehetséges olyan?

Magyarországon, ha a v?legény és annak sz?k családja csak angolul ért. Az esküv? nagyon sz?k kör? lenne, kb 8-8 magyar és angol anyanyelv? vendég, de nem beszélik egymás nyelvét.

Legjobb válasz: Az egyik barátom volt már tolmács polgári esküvõn. Elõre megkapta a szöveget a srácm hogy legyen ideje megnézni, mindent ismer-e, az anyakönyvezetõ szépen várt mondatonként egy lélegzetvételnyit, amíg a fiú eldarálta a szöveget. Templomi esküvõt szerintem kár lenne elrontani a tolmácsolással. Valójában mindenki tudja, hogy mi a szöveg lényege. Fogadom, fogadom, örökre, hûségben, Ámen. :))) Ha mégis akarjátok, akkor a tolmács üljön be az angol család mögé és suttogva fordítson. Vaaaagy... a tiszteletetek jeléül, keressetek olyan papot aki hajlandó angolul levezetni a szertartást és akkor a te családod nem érti. :) Vagy... vezesse latinul és akkor senki sem érti! :):):):) Bocs a poénkodásért! Sok boldogságot kívánok nektek!! :)

Az egyik barátom volt már tolmács polgári esküvõn. Elõre megkapta a szöveget a srácm hogy legyen ideje megnézni, mindent ismer-e, az anyakönyvezetõ szépen várt mondatonként egy lélegzetvételnyit, amíg a fiú eldarálta a szöveget. Templomi esküvõt szerintem kár lenne elrontani a tolmácsolással. Valójában mindenki tudja, hogy mi a szöveg lényege. Fogadom, fogadom, örökre, hûségben, Ámen. :) )) Ha mégis akarjátok, akkor a tolmács üljön be az angol család mögé és suttogva fordítson. Vaaaagy... a tiszteletetek jeléül, keressetek olyan papot aki hajlandó angolul levezetni a szertartást és akkor a te családod nem érti. :) Vagy... vezesse latinul és akkor senki sem érti! :) :) :) :) Bocs a poénkodásért! Sok boldogságot kívánok nektek!! :)
Én olyan esküvõkön voltam, ahol a tolmács a pár fülébe súgta a fordítást, a többiek így is meghatódva ültek, senki nem forgolódott, hogy "mit mond? mit mond?". Szerintem nincs értelme hangosan tolmácsolni, csak kétszer olyan hosszú lenne a szertartás és a két kultúra így sem érne össze jobban... Sok boldogságot!(egy nyelvtanár)
Én voltam egyszer egy kétnyelvû templomi esküvõn. Az elején németül beszélt valaki, nem tudom ki, de akikhez szólt azok tudták és értették. Majd a helyi pap vette át a szót magyarul és levezette a szertartást. Szerintem nem volt zavaró. Gondolom, aki németül beszélt az is azt modta, hogy "azért gyûltünk ma itt össze..." A lényeg, hogy a német monológ és a magyar szertartás sem volt túl hosszú, így senkinek nem volt kényelmetlen. A csokót meg az igent úgyis mindenki érti.
Én is voltam Pesten egy angol-magyar templomi esküvõn, ahol a pap forditotta a szöveget angolra. Asszem akkoriban (97-98 környékén) õ volt az egyetlen pap pesten, aki ilyet vállalt. de tény, hogy nem volt se hosszú és szép volt az angol szöveg is! (már amennyit értettem belõle) De biztos akadnak anyakönyvvezetõk is akik angolul is elmondják a szöveget. Szerintem a hivatalban/templomban kell ezt megkérdezni , ahol szeretnétek tartani az esküvõt!
Én csak a templomi szertartáshoz tudok szólni, mert abban volt már részem.A Mátyás templomban volt a lányom esküvõje, sok német és magyar hozzátartozóval.Amikor megbeszéltem hogy két nyelven lehetséges-e a szertartás, semmi kifogás nem volt.A kanonok úr tökéletesen ötvözte a két nyelvet, sõt a sok túrista miatt még angolul is elmondta.A templomból kijövet nemcsak a család és a barátok, de a sok japán és mindenféle náció gratulált és fényképezett.Nagyon megható volt.A polgári csak német nyelven volt, de azt nem is akartuk másképp. Szerintem tolmács nélkül megoldható, az illetékes helyen meg kell beszélni, van anyakönyv vezetõ és pap is aki több nyelven beszél.

Vettem egy gtx 560 ti-t de mikor rádugoma képernyõt nem indul csak villog a képernyõ, alaplapom lehet nem támogatja a direct 11? ashrock g41m-s3? pls hogy oldhatom meg?

:((

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy a lapod nem támogatja a dx11-et, mert az egy szoftveres API és semmi köze a hardverhez és a BIOS-hoz. Próbáld ki másik gépben. Milyen tápod van?

Olyan nincs, hogy a lapod nem támogatja a dx11-et, mert az egy szoftveres API és semmi köze a hardverhez és a BIOS-hoz. Próbáld ki másik gépben. Milyen tápod van?
Ja, bocs, nem olvastam el figyelmesen, igen jó lesz.
Ha CTG-500 akkor igen. Te boltban vettél GTX560Ti-t?
"poc azt hogyan kell rákötni? huh ehhez nem értek a szereléshez" Ezen a képen láthatod õket hátul: [link] Ha nincs rajta az oka lehet annak, hogy nincs kép. Feladat: Veszel egy minõségi legalább 500W -os tápot, amin alapból van 2 db 6-pin -es PCI-E tápcsatlakozó.
A kérdező hozzászólása: köszi .)
Amit ajánlottak 500 -as Chifi CTG -n van 2 db 6+2 Pin-es ami pont jó neked. [link]
A kérdező hozzászólása: és egy fsp hexa 400w elég mert találtam egyet tölem 30km 7E
Szerintem az is elég lesz, 6+2 pci-e tápcsati is van rajta: [link]
A kérdező hozzászólása: de biztos? :D
A kérdező hozzászólása: elég neki 400W? Q6600 mellett
cpu: 105 W, vga: 170w minden más nagyonmax 100w, ez összesen 375w, de nem tudom, hogy 12 voltos ágon mennyit tud leadni a hexa400, ezért inkább Chieftec ctg-500.
"Szerintem az is elég lesz, 6+2 pci-e tápcsati is van rajta: [link] Nem kell ezzel variálni, ha két csatija van, kettõt kell rákötni, ha a tápon csak 1 db van a másokhoz molex átalakítót kell használni.
A kérdező hozzászólása: akkor a hexa nem jó
P.O.C.: Közben megnéztem a q6600 és az 560 ti tdp-jét és rájöttem, hogy ide kevés lesz a hexa 400
Pontos típus? Ha ctg, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: chieftech ctg 500w jó lesz?
A kérdező hozzászólása: ha rádugom az átalakitót a vga-ra és elinditom nem indul a képernyõ, a gép megy csak nincs kép, ha integráltal csinálom akkor megy
A kérdező hozzászólása: codgen 400W
Ilyen táppal nem csoda.
A kérdező hozzászólása: miért?
A kérdező hozzászólása: de ettöl nem idnul?
Köze nincs hozzá a DirectX -nek, az csak a játékokhoz kell. Ez a kártya kiegészítõ PCI-E tápot igényel (2 db 6 pin -est). Ezeket rákötötted?
Lehet, hogy nem jó az 560ti.
A kérdező hozzászólása: miért nem? új
A kérdező hozzászólása: poc azt hogyan kell rákötni? huh ehhez nem értek a szereléshez
Az a táp a szar kifejezést sem érdemli meg. Azonnal csere valami értelmesre, pl.: Chieftec ctg-400.
A Codegen táp tuti, hogy nem elég a egy 560ti-hez. Az 560ti -nak kéne legalább 14A 12V-ról, a tápd meg kb. lead 10-et.
Az új, az még nem feltétele, hogy jó is. Mindenbõl léteznek gyári hibás példányok. Persze a tápod ettõl még egy fos. Irodai gépbe se szívesen rakom bele, nem hogy egy ilyen VGA -t hajtsak vele.
A kérdező hozzászólása: szóval csere!
Nem kevés neki, 7k hó érre ha még garanciális. Q6600-nel kevesebb, mint 10A kell, 650ti-nek, meg 14. A táp 2*17A-t(336W) ad le.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!