Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

4 éves lányom néha kiakaszt. Hogy neveljem helyesen? Hogy tudom majd Õt ösztönözni a tanulásra, ha iskolás lesz? "Mi" lesz így belőle? Örökölhette a viselkedését? Kinőheti ezt valamikor?

3 éves koráig semmi baj nem volt Vele,fürdésnél egyedül mosta meg mindenét, ügyesen megtörölközött,a játékait ügyesen eltette ha kértem,felöltözött szépen... Betöltötte a 3-at tavaly nyáron (július elején),nyár végén pedig már nyavajgós lett,folyton durcázott valamin.
Néha nagyon ügyes tud lenni,néha azonban a falnak megyek tőle. Ha rászólok,van hogy csapkod,besértődik,sír.
Próbáltam a büntetést- a kiszabott bünti hallatán sírni kezdett,a jutalmazást (piros és fekete ponttal jelöltük hányszor volt ügyes és buta),ha kiabáltam azt sem érdekelte,csak megsértődött és sírt. Ha kértem valamit,nem csinálta. Ha öltözni kell,akkor nyögve-nyelősen áll neki,és képes hosszú perceket várni egy-egy ruhadarab felvételekor...
Az oviban a verseket,énekeket szépen megtanulja,az óvónő nem panaszkodott rá,csak az egyik ismerősünk dolgozott ott egy ideig,és mondta,hogy ott is többször bevágta a kisasszony a durcát.
Van egy 2 évvel idősebb nővére,Vele ilyen soha nem volt. Soha nem szoktam felhozni a nővérét,hogy Õ ügyesebb lenne.
Volt hogy már megkérdeztem Tőle,hogy mit szeretne,mit csináljak,hogy ügyes legyen? Azt mondta,hogy "ha segíthet a főzésben,akkor ügyes lesz". - miután egy ideig arany gyerek volt,"segíthetett a főzésben",utána megint vissza állt minden a régibe. Hiába hoztam fel a főzést,nem érdekelte. Mostanában ha megdícsérem,mert egész nap nem volt vele gond,1-2x kellett rászólni,akkor másnaptól megint kiakaszt.
Sokat volt mindig is ölelve,szeretgetve,amikor 2 évesen kistestvére született sem lett vele baj.
A családból az apai nagyapja olyan,hogy ha szóltunk neki valami hülyeségéért normálisan,akkor bevágta a durcát. Örökölhette,vagy láthatta és "átvette" a kislány?

Csúnya ilyet mondani,de én nem nézem ki a lányomból,hogy a z iskolában tudna majd teljesíteni egy alap szinten. Hogy tudom majd ösztönözni? Nem lenne ostoba,csak olyan "belecarok" -nak tűnik.

10

Mit csináljak, kihez forduljak? Dühkitörés.

3 éves lányom, ha túl van fáradva és valamit nem engedek neki pl. akkor dühkitörést kap, de olyat, hogy közben reszket, sivalkodik, szerintem nem is tud magáról.

1

A fiam az iskolában egy másik fiú "kukacát" nyalogatta Mit tegyek?

A gyerek most 8 éves elsős, elmondása szerint a másik fiú látott otthon ilyen filmet és kipróbálták amit látott a másik.Ez féléve volt az uszodai zuhanyzás után.
Viszont ő megbeszélte a másikkal hogy minden úszáskor legyen.Tehát többször volt ez a dolog.
Mit tegyek.

18

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.
Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.
Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

38

Növérem kislánya 4 éves és rendszeresen megveri a játszótéren a társait. Mit csináljunk vele?

A kicsi lány nevetve megrugdossa a társait meghúzza a hajukat fülüket és a homokot beleszórja a szemükbe hajukba. Ha rászólunk nagyon nagy hisztit csap nem lehet leállitani még hideg zuhanyal sem. Mit csinálnátok a kislányal?

4

Prekop Csilláról vélemények? Járt nála valaki autista kisgyermekkel a Vadaskertben?

Jövő héten megyünk a kislányommal hozzá. Milyen , milyen hosszú stb "vizsgálatra " számíthatok? És ha megállapítják az autizmust, hogyan tovább?

7

Segítség! Létezik gyerekkorban pánikroham? (bővebben lent)

9,5 éves fiam alvászavaros,hiperaktív és figyelemzavaros,emellett a pszichológus szerint szorongó alkat.Kb fél évente jelentkezik a következő tüneteggyüttes:fáj a hasa,összeesik,leveri a víz,fázik,szédü,teljesen elhagyja magát.Ez kb 15-20 perc.SEmmi előzmény és amilyen hirtelen jön,utána is olyan,mint ha mi sem történt volna.Mostanában már csak fél évente egyszer fordul elő,talán.Hat éves kora óta tart.Mindenféle vizsgálattal a szervi okokat kizárták.ÉN a pánikroham tüneteit találtam hasonlónak.Na de egy alig több mint kilenc éves gyereknél?Ennyire kicsi gyerekkorban?Én már teljesen el vagyok keseredve...Tud valaki segíteni?Köszönöm!

5

Beteg gyermek utáni gyes-nél, lehet 8 órában dolgozni?

4 éves, tartósan beteg gyermekemre kapom az emelt családit, és a gyest. 6 órában dolgozom, de most visszavennének 8 órásra.

3

Hogyan szoktassam le a gyereket az ujj szopásról?

13

Milyen szabadidős elfoglaltságra vinnéd szívesen fogyatékkal élő gyermekedet, ha lenne rá intézményi és személyzeti háttér?

Építész diplomamunkámhoz gyűjtök információkat arról, milyen intézményekre lenne szükség és társadalmi igény, ahol sérült gyerekek tudják hasznosan, vidáman eltölteni a szabadidejüket. Elsősorban közösségi és sportlétesítményekre gondolok (játszóház, játszótér, uszoda, stb.), de nagyon szívesen veszek minden egyéb ötletet és tapasztalatot.

A wellness központból kitiltott kisfiú hírét olvasva merült fel bennem a gondolat, hogy vajon vannak-e olyan intézmények, ahol mozgáskorlátozott, látás- vagy hallássérült vagy enyhe pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek szakképzett felügyelet mellett játszhatnak vagy fejleszthetik a képességeiket.

Sajnos mivel nem nagyon találtam ilyet az országban, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy akinek tapasztalata vagy okos gondolata van a témában, ossza meg velem!

Milyen elfoglaltságokat gondoltok lehetségesnek sérült gyermekek számára?

Jelenleg vannak-e olyan intézmények, ahol ezt probléma nélkül végezhetik?

Mit tartotok legfontosabbnak egy ilyen intézmény esetében?

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!