Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van akinek 2 éves gyermeke az alábbiakat produkálja? Bővebben lent.

Későn kezdett el járni, esetlen a járása, inkább fut mint megy, csak néhány szót mond, kezeivel evés közben hadonászik, játékait dobálja, . Stb.! Egyébként mondásra mindent megért! Lehet ezt gyógyitani? Mit tegyek?

5

Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás! Biztos, hogy a pénzért vett törődés jó út? Mi a véleményetek?

Szó volt (az elhanyagolom ha egyedül nevelem témában) az óvónők által mondott "hasfájos szingli" anyukákról.
A védőnők és a szülők felelősségéről és a kezelhetetlen bunkó gyerekekről is szó volt az óvónők.hu-n

de a kedvencem az erdeti téma az óvónők .hu.-n ez volt
Elhanyagolás mikor megemlíti egy fórumozó az agárdi esetet mint példát az elhanyagolásra erre ez a válasz jött:
smételni tudom magam, egyre kevesebb türelemmel!:

T....!--Ne égesse és ne rontsa az érdemben hozzászóló és kérdező szülők renoméját. Hibát hibára halmoz, összekeveri szezont a fazonnal. Csak olvasgasson itt a fórumon. Jobban jár maga is, de főként mi (is) ! -Jó estét!

Erre a fórumozó viszont válasza ez volt
T.....!

Én az eredeti témában írtam amely az elhanyagolásról szól (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 14. - 14:24)
Ön szerint (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 16. - 06:58 elhanyagolás agárdi est a fényevő családról ahol egy gyermek meghalt.) ez nem tartozik a témához('elhanyagolás Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás!..." a topik címe)?
Mégis megkérdezem hogy történhetet ez? Hol van ilyenkor a hivatalos szerv hol van a gyámhatóság?

Azóta ettől az embertől nem jött válasz a többiektől is csak a szokásos amit vártam....

12

Hogyan barátkozhatnék össze egy Autistával?

Az évfolyamtársam, először mindig integettem neki, de ő rám sem nézett. Pár hónap múlva visszaintett, majd hamarisan ki is mondta, hogy szia. És tegnap, ahogy mentem be az osztálytermembe, ebédelès után, ő ott ült a folyosón, várta az apukáját, én észre sem vettem hogy ott van, és akkor mit hallok: Szia Réka.
Csak ámultam! :D

3

Ismertek felnőtt autistát? Vagy akinek auti gyereke van, az segítene esetleg?

Én együtt élek eggyel,nagyon szeretem,de néha nehéz. Próbálok neki segíteni,sokat tudok az autizmusról,de ettől függetlenül nem vagyok orvos,sem szakértő.
A fő problémája (nem meglepően) szociális téren van,nem tud ismerkedni,barátkozni,telefonálni normálisan stb
Engem ez abszolút nem zavrana,de őt nagyon bántja .Sorstársakat keresek,vagy olyanokat akik még jártasabbak a témában,hoigyan lehetne segíteni neki.Értelmileg teljesen rendben van,sőt ,ha egy téma nagyon érdekli,akkor arról komoylan MINDENT elolvas,megkeresem,megjegyez stb . Művelt és intelligens ember,32 éves ,nemhiszem hogy ebben a korban bármilyen pálforudlás beállna az állapotát illetően (ezt ő is tudja) ,de hátha valahogy még tud változtatni egy picit.

Ha jönnek válaszok kicsit jobban kifejtem. Olyanok is írhatnak akiknek a gyerekük auti vagy aspergeres.

4

Mit lehetne tenni még, hogyan magyarázzam el egy 22hónapos kisfiúnak, hogy ne "terrorizálja" a kislányomat?

Sziasztok!

Hogyan wédje meg magát az én 19hónapos lányom? Próbálom a kisfiú figyelmét elterelni,amikor már közelít durwán!Tépi lányom haját,fülét,kiakarja nyomni szemét,fellöki,ellöki stb.
Már fél szinte azoktól a gyerekektől akik hírtelen közelítenek hozzá, wagy meg akarják érinteni..De,csak a kisebbektől..akik nála nagyobbak azokkal el wan..
Annyira nyugodt típus az én kislányom,de ezt nem hagyhatja már! Mi lesz ha ówodába megy..
Itthon persze amikor mondom neki,hogy wédd meg magad bátran,akkor elkezd engem tépni amit a kisfiútól lát :(
Beszéltem az anyukáwal is,de ő csak egy mosollyal meg egy ejnye-bejnyéwel lerendezi..Mintha büszke lenne a fiára,h más gyerekeket bánt.. Walakinek walami jó tanács??

Még annyi,h már kisbaba koruk óta szinte minden nap össze járunk/jártunk..Mostanában ritkultak..

6

TSMT tornához hiányzik egy mondókánk, ismeri valaki?

Úgy kezdődik,hogy "Puli ólja..." .most kezdtük a II. feladatsort és az egyik plédeshez ez van írva.Beírtam a keresőbe de nem jártam sikerrel.

4

Figyelemzavaros gyermek neveléséhez van valami jó könyv, ami segítséget nyújthat a mindennapokban?

3

A nevelési tanácsadók tényleg azt teszik amit a szülő óhajt?

"A nevelési tanácsadók minden híresztelés ellenére azt teszik, amit a szülő óhajt. Ha iskolába akarja íratni, akkor arra mond áment a nev. tan. ha marasztalni óhajtja a szülő, akkor arra. Teszi azt a nav.tan. mindazok mellett, hogy az óvodapedagógusok részletes jellemzést adnak írásban a nev.tan és a szülő kezébe".- idézetegy óvónőtől

7

Járt már valakinek a gyermeke fejlesztő tornán?

Októberben tölti kisfiam a 3- életévét ,de meg vagyok ijedve vele kapcsolatban és mindig kérdezem magamtól mit csináltam rosszul ? Elvittem a beszédjavítóba mivel csak halandzsázik nagyja részt, ott mondták kell a torna így azon is túl vagyunk felmérték , kiderült nem csak a beszédindító torna kell hanem az úgy nevezett (Írisz-torna ) is ! És a kortársaitól igencsak le van maradva nem csak beszéde miatt , bölcsis lett most ebben a hónapban de a bölcsikbe nem fejleszthetik :( pedig régen volt lehetőség erre is .... Nem öltözködik egyedül, nem beszél a babát úgy mondja Dada inkább a T D betűket használja a halandzsába is ,és csak mondj mondja a halandzsát ,azt észre vettem hogy eléggé kötött a mozgása ! Tényleg jók ezek a tornák ,volt már valaki hasonló helyzetbe , valójában elindul a normális beszédfejlődés ?? Előre is köszönöm a válaszokat :)

3

Ilyen esetben mit tennél? Óvodai "bajkeverő"?

cvKislányom óvodai csoportjába jár egy kisfiú, aki minden gyereket üt-ver, terrorizál. Az óvónők, dadák nem szólnak rá, nem büntetik, mondván, úgysem hallhgat rájuk, ráadásul, ha megszidják rohan át a szomszédos nagycsoportban lévő nagymamihoz, aki történetesen dada, aki persze ahelyett, hogy a jó útra terelné drágalátos kisunokáját, inkább megvédi... ( a lányomat egy műanyag pizzával verte fejbe úgy, hogy felrepedt a halántéka). Már az intézményvezetővel is beszéltünk, hogy oldjuk már meg ezt a helyzetet, mert nem állapot, hogy mindig panaszkodik a gyerek, hogy megcsípte, rúgta, harapta, leköpte, és mellesleg a dada is megerősíti mindezen állításokat. Közölte az igazgatőnő, hogy ők próbálják büntetni, nevelni, de nem megy, el nem különíthetik (miért?).
Tegnap mentünk lányomért, épp uzsonnáról jöttek ki, a lányom és 3 barátnője meg ez a kissrác, gondol egyet elkezdi őket ökööllel püfölni, gondozó mosolyog. Rászólok, fejezze be, mert ez elég durva dolog. Lányok mennek az öltözőbe, férjemmel megyünk pakoljuk lányunk cuccait. Kiskölyök az egyik kiscsajt addig ütötte, míg be nem mászott a szekrényébe, a lányomat bekergette a sarokba, ököllel ütötte, férjem elérakta a kezét, rászólt fejezze be. Mire a férjemet kezdte ütni. Férjem kézenfogta, megkérte üljön le. Majd mikor elkezdett felé csapkodni én is megkértem, hogy álljon le, mert nem álok jót magamért, így nem viselkedhet senkivel, se felnőttel, sem a társaival, elég szomorú, hogy erre nem tanítpották meg a szülei, és hogy még a nagymamája is végi, aki mellesleg pedagógus, hát az a leg elkeserítőbb, mire leköpött. Hát mit tegyek ilyen esetben? Meg nem üthetem, a sajátomat sem ütöm, más gyerekéhez mégsem nyúlhatok... A szép szó nem használ, szülei is tojnak rá nagy ívben, meg az óvóda dolgozói is. Én nem nevelhetem más gyerekét, de úgy gondolom, ez tűrhetetlen, hogy egy ilyen kis pimasz törpe terrorizál mindenkit. Ja és oké, hogy lányom megvédi magát, de az sem megoldás szerintem, hogy ő is verekszik még ha csak önvédelembő is.

Elnézést, hgy hosszúra sikeredett. Érdekelne a véleményetek.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!