Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A fiam az iskolában egy másik fiú "kukacát" nyalogatta Mit tegyek?

A gyerek most 8 éves elsős, elmondása szerint a másik fiú látott otthon ilyen filmet és kipróbálták amit látott a másik.Ez féléve volt az uszodai zuhanyzás után.
Viszont ő megbeszélte a másikkal hogy minden úszáskor legyen.Tehát többször volt ez a dolog.
Mit tegyek.

18

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.
Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.
Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

38

Növérem kislánya 4 éves és rendszeresen megveri a játszótéren a társait. Mit csináljunk vele?

A kicsi lány nevetve megrugdossa a társait meghúzza a hajukat fülüket és a homokot beleszórja a szemükbe hajukba. Ha rászólunk nagyon nagy hisztit csap nem lehet leállitani még hideg zuhanyal sem. Mit csinálnátok a kislányal?

4

Prekop Csilláról vélemények? Járt nála valaki autista kisgyermekkel a Vadaskertben?

Jövő héten megyünk a kislányommal hozzá. Milyen , milyen hosszú stb "vizsgálatra " számíthatok? És ha megállapítják az autizmust, hogyan tovább?

7

Segítség! Létezik gyerekkorban pánikroham? (bővebben lent)

9,5 éves fiam alvászavaros,hiperaktív és figyelemzavaros,emellett a pszichológus szerint szorongó alkat.Kb fél évente jelentkezik a következő tüneteggyüttes:fáj a hasa,összeesik,leveri a víz,fázik,szédü,teljesen elhagyja magát.Ez kb 15-20 perc.SEmmi előzmény és amilyen hirtelen jön,utána is olyan,mint ha mi sem történt volna.Mostanában már csak fél évente egyszer fordul elő,talán.Hat éves kora óta tart.Mindenféle vizsgálattal a szervi okokat kizárták.ÉN a pánikroham tüneteit találtam hasonlónak.Na de egy alig több mint kilenc éves gyereknél?Ennyire kicsi gyerekkorban?Én már teljesen el vagyok keseredve...Tud valaki segíteni?Köszönöm!

5

Beteg gyermek utáni gyes-nél, lehet 8 órában dolgozni?

4 éves, tartósan beteg gyermekemre kapom az emelt családit, és a gyest. 6 órában dolgozom, de most visszavennének 8 órásra.

3

Hogyan szoktassam le a gyereket az ujj szopásról?

13

Milyen szabadidős elfoglaltságra vinnéd szívesen fogyatékkal élő gyermekedet, ha lenne rá intézményi és személyzeti háttér?

Építész diplomamunkámhoz gyűjtök információkat arról, milyen intézményekre lenne szükség és társadalmi igény, ahol sérült gyerekek tudják hasznosan, vidáman eltölteni a szabadidejüket. Elsősorban közösségi és sportlétesítményekre gondolok (játszóház, játszótér, uszoda, stb.), de nagyon szívesen veszek minden egyéb ötletet és tapasztalatot.

A wellness központból kitiltott kisfiú hírét olvasva merült fel bennem a gondolat, hogy vajon vannak-e olyan intézmények, ahol mozgáskorlátozott, látás- vagy hallássérült vagy enyhe pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek szakképzett felügyelet mellett játszhatnak vagy fejleszthetik a képességeiket.

Sajnos mivel nem nagyon találtam ilyet az országban, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy akinek tapasztalata vagy okos gondolata van a témában, ossza meg velem!

Milyen elfoglaltságokat gondoltok lehetségesnek sérült gyermekek számára?

Jelenleg vannak-e olyan intézmények, ahol ezt probléma nélkül végezhetik?

Mit tartotok legfontosabbnak egy ilyen intézmény esetében?

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

3

Te hogyan reagalnal, ha gyermekedet bantana egy serult, fogyatekos gyerek?

Jatszohazban voltunk majd 3 eves kislanyommal. Hatalmas terulet, 3 szintes volt, ilyen haloval korbevett valami, mindenhol szivacsok, csuszdak. Alig ultem le az egyik asztalhoz, ami a szuloknek van kirakva, maris uvoltest hallok, ami kisertetiesen hasonlit az en lanyom hangjahoz....a nem, nem az enyem. De csak nem hagyja abba, odamegyek, hat az enyem. Mutogat ujjal egy kislanyra, nem hagyja beken. Ranezek a kislanyra, aki erossen mandulaszemu, szinte 100, hogy dawn-koros. Mondom neki, nem akarja bantani, csak jatszani akar.
A tortenetben itt megemlitenem, Angliaban elek, itt rengeteg ilyen van, es magyarul beszeltem lanyomhoz, igy nem ertette senki mit mondok. Jelenleg meg jobban erti a magyart lanyom. Megnyugszik gyorsan, visszakuldom, de par perc mulva megint uvoltes, megint ugyanezt lejatszuk, es meg vagy 2x. Nagy nehezen lekopik rola a kislany. Eloszor en is csak azt hittem, hogy tul ramenos a kislany, elmondtam lanyomnak, hogy menjen mashova jatszani, de a kislany csak megtalalta mindig, pedig probalta lanyom kerulni. Lanyom fel eve szobatiszta, nem igen szokott elofordulni, hogy bepisil. Egyszer csak megint iszonyat uvoltes. Elkaptam a jelenet veget, a kislany egy labdaval pufolte az enyemet, mondom a lanyomnak, jojjon le (2. szinten voltak), mig a lanyom a kiutat kereste, egy kisfiu mondta, hogy be is pisilt. A lanyom mar elozoleg, ha meglatta a kislanyt, mar uvoltve rohant felem, rettenetesen felt tole. Lejott, kimentunk a mosdoba, megszaritottam a nadragjat, tobbet nem is mentunk a halos-szivacsos reszhez. A terem masik vegeben maradtunk, ahol talaltunk egy jatek autot (ilyen penzbedobos)...azzal volt el lanyom, eszebe nem jutott visszamenni. Egyebkent, meg a bepisilas elott, a kislany, odament a mellettem levo asztalhoz, ahol etellel kiszolgaltak, asztalhoz ult, de elobb lerakta a talcat a foldre, ossze-vissza pakolaszott a megteritett asztalon, ahol ket felnott no, es meg 4 vagy 5 gyerek ult. Ugy tunt, mintha csak odatevedt volna, s mivel serult, kiszolgaltak. A tobbi gyerekhez mashogy viszonyultak, ehhez olyan hidegen. De tobbszor is visszatert jatek kozben ehhez az asztalhoz, mas szulot nem lattam, akihez ment volna, tehat csak oda tartozhatott. De erre a kislanyra ra se szoltak. Letette a talcat a foldre es olyan hidegen hagyta a ket not, mintha ez termeszetes volna. Es azert is zavart, mert ott voltak mellettem, mikor vigasztaltam a lanyom, lattak, hogy a kislany bantotta a lanyomat, de ez is hidegen hagyta oket, abszolut reakcio mentesek voltak.
Nem akarom felfujni a dolgot. Csak egyet kerdeznek, aki ert hozza: Hogy lehet erre reagalni, nem kellene a szuloknek kicsit azert megis rendre inteniuk, vagy esetleg odabokni nekem, hogy bocs man a gyerek miatt, latod, hogy serult.
Ami a masik, hogy o tunt a legkisebb gyereknek a tobbi mellett (a csaladbol) Olyan max 6, de miniumum 4 eves volt, de kerdem en, ha valakinek mar van legalabb 1 gyereke es kiderul, hogy dawnkoros a kisteso a pocakban, miert vallaljak, ha nem tudjak kordaban tartani? Vagy ez normalis, minden Dawnkoros ilyen, ugy ertem, nem lehet rajuk szolni semmiert, akarmit csinalnak?
Nem tudom miert, de az a kislany ugy megijesztette a lanyomat, hogy bepisilt es meg nagyon emlekszik ra, mert tegnap beszeltunk anyosommal, es kerdezte lanyomat, hogy volt e jatszohazban, mire lanyom elmeselte, hogy bantotta a kislany es sirt is. 1 hete tortent az eset. Remelem gyorsan elfelejti.

37

Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.

Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!
Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.
És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!
A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"

A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S

Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.
Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Õ is mérges volt rám.
Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...
Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."

Komolyan ez megy mindenhol?
Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S

59

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!