Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok adni tanácsot?

15 hós a kislányom és eddig sajnos csak nagyon nagyon ritkán volt lehetőségünk hasonló korúakkal találkozni.Próbáltam kivinni a játszótérre,de a játékoktól fél és a vele egykorúak társaságát sem keresi.A nagyobb gyerekeket nagyon szereti és a felnőttekkel is barátságos.Tudok vhogy neki segíteni feloldódni a "saját" környezetében?Volt vki hasonló helyzetben?

6

Figyelemzavaros gyereket hogy kezelik? És mitől van?

Kisfiam 3 éves. Alig beszél, és a beszédközpontban azt mondták, hogy figyelemzavaros. Nevelési tanácsadóba írtam levelet, de azt mondták, hogy akár 3 hónap is lehet, mire időpontot kapunk. Bár azt is hallottam, hogy ne nagyon reménykedjek, mert nincsenek épp a helyzet magaslatán. TSMT-t csütörtökön iratok neki. Mit tehetnék még? És mitől van ez? Lehet, hogy azért, mert sokat nézett tévét? De kb. fél éve nem néz egyáltalán, teljesen kikapcsoltam.
Csak egy példa, hogy hogyan viselkedik:
Bejelenti, hogy menjünk pisilni. A wc előtt találkozik a macskával. Cica, cica, beszalad utána a nappaliba. Mondom neki, hogy pisilni indultunk: Nem, nem. 5 perc múlva bepisil.
Sajnos nagyon dacos, és hisztis is mellé. Elég nehezen fejleszthető, mert a logopédus, amit adott házi feladatnak, azt sem nagyon csinálja itthon. Csak ha a tesóval ül le, mert vele játéknak fogja fel, velem tanulásnak, és ahhoz nincs kedve.

3

Autista gyermek lehet még hiperaktív is?

3 éves,és néha kezelhetetlen.Ha új helyen vagyunk(orvosi váró,iroda,üzlet,stb)Õ mindent meg akar nézni,ki akar nyitni,be akar menni és még sorolhatnám.Számára minden új hely egy felfedezésre váró dolog.
Ha meg még gyerek partner is akad akkor aztán végem van.Megy a szaladgálás,kergetőzés,nagyokat visonganak,nevetgélnek.Egyszerűen nem tudom hogy kezeljem az ilyen helyzetet.Ha rászólok,megfogom akkor egyből kezdődik a hiszti.Nektek milyen tapasztalatok van ilyen téren?

5

Szerintetek ha tudom h átver a gyerek ( 7 éves és elég problémás), jobban teszem ha hagyom, v szóljak neki. ha hagyom, hülyének fog nézni ha viszont szólok neki elkezd veszekedni. Mit csináljak?

7

Segítség! Mit csináljak? Séta-kérdés!

Másfél éves kisfiam már nem hajlandó babakocsizni, így sétálunk. A gondom csak az, hogy kézenfogva nem hajlandó menni, csak egyedül. Ha megfogom a kezét, rögtön hanyatt csapja magát az út közepén, a bevásárlóközpontban, bárhol, és ordít, nem hajlandó menni. Ha elengedem, akkor meg rohangál mindenfelé. Járt valaki hasonló cipőben? Hogy oldottátok meg? Vagy "elmúlik" magától?

7

Kinek szokott be nehezen az oviba a gyermeke?

Kisfiamat szeptembertől viszem oviba. Iszonyatosan anyás, nagyon félek tőle, hogy nehezen megy a beszokás. Képes hányni is, annyira fel tudja sokkolni magát. Gondoltam arra, most hogy jön a jó idő bejárunk az oviba, hogy ismerkedjen a környezettel, gyerekekkel. probléma az is, hogy nem beszél még nagyon és hogy visszahúzódó. Tapasztalatok?

5

Szerintetek 20-30 perc megfigyelés elég ahhoz. Hogy egy 4 éves megkapja az autista diagnózist?

Csak azért kérdezem,mert olvasom,hogy a VADASKERT-ben rgy hétig figyeli több szakember és csak ha mind egyetértenek akkor kapja meg a diagnózist.Nembeszélve arról,hogy olvasok ugyanolyan gyerekről és mégse "AZ"!!Hogy van ez akkor?!

14

Mit lehet tenni akaratos gyermekkel hogy értsen a szóból?

Semmi nem használ, szép beszéd, elmagyarázni mit és miért,kiabálva,erőszakkal, semmi.
A lényeg röviden annyi hogy ma kikisértük délben a mamát ment dolgozni, az út végéig és vele akart menni,nem értette meg hogy nem lehet és neki állt ordítani hogy még a 3 utcában is hallották.
Ráadásul a kezét se adta ide alig lehetett elkapni az autók meg csak jöttek jöttek az úton.
Én fogtam magam a gyereket 50 métert a hónom alatt vittem hogy ne rugdossa szét a hasamat.
Kinn jó idő van, nem akart maradni menni akart be a számítógép elé mesét nézni, nem engedtem mert akkor hol a szófogadatlanságért a büntetés,most fekszik az ágyban és elaludt.
Ami nagy szó hogy napközben alszik mert este 8-9 órakor szokott lefeküdni nappali alvászat nélkül 3 éves gyermekem.
Most aludni fog 1 órát aztán éjfélig nem lehet bedugni az ágyba majd.
Képes a sötétben a falat rugdosni és üvölt ha nem az van amit ő akar és fekszik le a földre ha hozzáérünk.
Adjatok már valami tanácsot hogyan neveljem ezt a fejemre nőtt gyereket?

9

Ti megmondanátok egy közeli nagyon jó barátnőtöknek, akivel rokoni viszonyba is vagytok, hogy súlyos gondok vannak a kisfiával?

Barátnőm fia, négy éves lesz októberben, érthetetlen nyelven halandzsázik, nem is hallottam még gyermektől ilyen beszédet. Egy két érthető szava van anya, apa sziasztok stb. Viselkedése nagyon nem átlagosnak mondható, kortárs kapcsolatot kezdeményez, de úgy, hogy oda szalad egy másik gyermekhez egy helyben futkos toporzékol, egyébként nagyon gyors, céltalanul futkos, figyelme nagyon rövid ideig van. Szerepjátékot nem játszik, kirakóst nem tud kirakni 3-db-ost sem. Megítélésem alapján mivel minden nap látom a kisfiú autizmus sprektumzavarral élő gyermek.

19

Normális, hogy a 7éves lányom belekakilt a kutyának kitett alomba? A wc-ben van kitéve neki és a Lányom inkább odacsinált.

Azt mondta, hogy azt játszotta, hogy kutya...szerintem ez totál defektes dolog...ki mit gondol, baj van a kis agyában, vagy mi is csináltunk sok marhaságot? Én ilyenre nem emlékszem....

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!