Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 éves (7 db)

Hogyan neveljek 2 éves menhelyről mentett kutyust? Nagyon rossz sorsa volt rugdosták stb . a kutyus agresszívan támad!

Legjobb válasz: Rengeteg türelemmel, szeretettel, de maximális határozottsággal! Hm kemény feladat, kitartást! Ha kezdõ vagy, akkor kizárólag kutyasuliban, szakember mellett kezzd el az alapokat!

Rengeteg türelemmel, szeretettel, de maximális határozottsággal! Hm kemény feladat, kitartást! Ha kezdõ vagy, akkor kizárólag kutyasuliban, szakember mellett kezzd el az alapokat!
Szia! Nagy-nagy türelem, és szeretet, és következetesség. Kényeztetésbõl, sajnálatból se engedj meg neki semmi olyat, amit a késõbbiekben sem engedsz majd neki. A harapást, dühkitörést, támadást most se hagyd szó nélkül. Ne provokáld, de ha támad, igenis büntesd meg, mert a fejedre nõ. Amikor simogatni, szeretgetni szeretnéd, és õ harapással, támadással válaszol, szidd meg, és hagyd ott, ne is vegyél róla tudomást egy darabíg, aztán próbáld újra, meg újra.Finom falatokkal nagyon sokat elérhetsz a kutyusoknál, és a halk, megnyugtató beszéddel, sok-sok dicsérettel, megerõsítéssel. Kitartást. Üdv.
Jaj szegény kis pofija... :'( Hát szerintem is sok türelemmel és szeretettel. Menny ideje van nálad? Szerintem az idõ a megoldás mindenre. Egy idõ után úgy is bízni fog benned, ha tapasztalja azt milyen amikor csak szeretik és nem bántják. Ha gondolod kérd ki doki tanácsát is. Sok türelmet, megértést és szeretetet kívánok a kutyushoz!
Szerintem hívj ki egy kiképzõt. Egy bizalmatlan harapós kutya nagyon veszélyes lehet, másra és önmagára is. Gyorsan meg kell találni megoldást, mielõtt nagyobb baj lesz. Ezek a bántalmazott kutyák nem mindig menthetõek meg szeretettel, ki tudja min ment keresztül, én már sajnos láttam hasonló esettet, hiába volt nagy a szeretett, már késõn jött, végül elkellet altatni.
Mindenképpen menj iskolába, és ne alapfokon kezdd, hanem szocializációs tréningen! Segíteni fognak a kiképzõk, illetve olvasd el ezt a könyvet, ebben nagyon sok történet van arról, hogy hogyan oldották meg problémás kutyák problémáit: http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
szeretettel és türelemmel eléred, hogy agresszív maradjon, és sajnos pá-pá kutya. menhelyi kutyák azért agresszívak mert bizalmatlanok . nyugalom, és következetes nevelés a legfontosabb. vezérként kell rád tekintenie, amit szeretettel NEM LEHET ELÉRNI !! nézd a tv-ben : spektrum - a póráz két végén ngs : csodálatos kutyadoki olvass : jan fennel, stb tanulj , és akkor lesz esélyed. különben : hogyan reagál, ha enni adsz neki, és közelítesz, netán belenyúlsz a kajájába ?? ha akkor is agresszív, és morog-támad, bármilyen nehéz a kutya nem maradhat ( fõleg , ha gyerek is van a családban )!! ezek a viselkedésformák, már nem visszaalakíthatóak. illetve, tapasztalt szakembert igényel!
Utolsó válaszoló vagyok. Ha már idáig haladtak, akkor valószínûsítem, hogy a kutyus teljesen helyrehozható :D Jó kutyázást, kitartást kívánok Önnek, remélem, hogy hamarosan egy teljesen boldog, kezelhetõ kutyus tulajdonosa lesz!
A kérdező hozzászólása: hát igaza van és köszönöm de azért mégis meg probálom hisz most már nem morog és nem kap oda:)
Kedves kérdezõ! Hát igen, amiket eddig is írtak: sok szeretet, foglalkozás, kitartás, és mindenek elõtt egy szakember! Magyarországi viszonylatban ezt viszont sosem fogom megérteni: mért alkalmas egy ilyen viselkedésû kutya örökbeadásra???? Külföldön az ilyen kutyákat nem minõsítik örökbeadhatónak, mindaddig amíg rendbe nem jön teljesen, vagy ha sajnos helyrehozhatatlan a kutya állapota, elaltatják. Nem lehet kockáztatni szerintem semmilyen életet. Nálunk az ételagressziót sem vizsgálják, pedig az szerintem nagyon fontos és egybõl elárul a kutyáról több dolgot is. Remélem, hogy rövid idõn belül nálunk is odafigyelnek erre a fél percet igénylõ felmérõre.
kutyaiskola! ott nem csak a kutya tanul, hanem te is megtanulod, hogyan kell bánni vele.
Olvasd el a könyvet amit belinkeltek :) Egy jó tanács: ne menj oda babusgatni, várd meg mikor õ közeledik, ha készen áll rá!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm mindenkinek.mostmárt egy fokkal jobb lett mert ma reggel oda jött és megnyalta a kezem és nem morog márt rám és pont ma van nálam 1 hete:) de még mindig nagyon fél és néha oda kap:( . én 15 éves lány vagyok meg anyukámall élek együt meg persze az új kutyussal.mostmárt elég sokat el értem nála:) köszönöm mindenkinek
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) a réggebbi kutyusomat jól meg tudtam tanítani(15éves volt de elhunyt szegénykém:((() csak hogy ö közel engedett magához:) de a kis új kutyus magához sem enged és harap:(de azért köszönöm .jó éjjt
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)

2 éves Csivava fiút, szobatisztaságra hogyan neveljek? SOS!

Sziasztok! 2eves csivsva fiut kaptam, mert az elozo gazdijahoz baba erkezett. A problema az,h nm szobatiszta, mert ugymond alaksorban tartozkodott amely udvarra nyilt igy kint vegezte a dolgat. Viszont en csak bent tudom. Es mindenfele helyre rondit.... :Sss Nem tudom,h hogyan vagy mit tegyek. A sarokba helyezett ujsagpapirt nem hasznalja:S a macska almot kikaparja.... Kerlek irjatok tanacsokat! Elore is nagyon koszonom!!

Legjobb válasz: Ne szoktasd alomra meg újságra, pláne kertes házban, hiába kicsi, attól még a csivi is kutya :( Egyszerûen vidd ki rendszeresen, dicsérd meg nagyon, ha kint végzi a dolgát, bent pedig szidd le egy kicsit, ha rajtakapod, és rakd ki, hátha összeköti, hogy oda kellett volna mennie. Vagy még jobb, ha ismeri a tiltást (vagy megismerteted vele), és mikor látod, hogy nekiáll, azonnal tiltod, kirakod, és nagyon megdicséred, ha ott fejezte be. Miért nem hagyod együtt a kutyákat amúgy? Ne kivételezz egyikkel sem, nem tesz jót a kapcsolatuknak.

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Tanulságos, csivavát télen nem nagyon sétáltatták, mert jaj megfázik, tavaszra alig bírt járni, hiába foglalkoztak vele otthon. Kabátka, papucs a lábára, és mehet sétálni rendesen. Én is megfáznék odakint télen, ha nem öltöznék fel, de szerencsére fel tudok.
A kérdező hozzászólása: Inkább oda mint a szönyegre...
Ne szoktasd alomra meg újságra, pláne kertes házban, hiába kicsi, attól még a csivi is kutya :( Egyszerûen vidd ki rendszeresen, dicsérd meg nagyon, ha kint végzi a dolgát, bent pedig szidd le egy kicsit, ha rajtakapod, és rakd ki, hátha összeköti, hogy oda kellett volna mennie. Vagy még jobb, ha ismeri a tiltást (vagy megismerteted vele), és mikor látod, hogy nekiáll, azonnal tiltod, kirakod, és nagyon megdicséred, ha ott fejezte be. Miért nem hagyod együtt a kutyákat amúgy? Ne kivételezz egyikkel sem, nem tesz jót a kapcsolatuknak.
Érdekes, nekem panel tizedik emeletén sem jutott eszembe, hogy macskaalmot rakjak ki a kutyának... Meg az is milyen furcsa, hogy mindenki csak a kicsi kutyákat akarja elmacskásítani, bernáthegyirõl például még sosem hallottam, hogy alomba akarták volna pisiltetni. Pedig szegény csivavák meg yorkik is pont ugyanannyira 100%-ban kutyák, mint a nagyok...
mennyit sétáltatod? Minek macskaalom?? õ kutya! Így a büdös életbe nem lesz szobatiszta.
most néztem csak 78%-os a kedves válaszodat, marhára értesz a kutyákhoz látom de azért engem építesz. Csivava lehet kistestû, sõt gondolom még menõbb ha extra kicsi néven veszi az ember, de ahogy akumi is írta õ kutya. Tényleg ezeket az embereket nem értem miért nem macskát választ házikedvencnek? Tudod nekem is kistestû kutyám van 5 kg. De napi 4 sétánk van, amibõl egy 2 órás folyamatos apportírozás és kutyázás! És kit akadályoz hogy tél van? Adok rá egy ruhát aztán mehet a játék. Nem a kutyád kényes, hanem te vagy egy elkényeztetett lusta ember. És pont, nem kérek erre választ tõled, köszi.
A bernáthegyi, és a pici testû kutyusokat egy naem lehet említeni, a tartási igénye merõben eltérõ. A csivavák nagyon könnyen megfáznak. Ja, és gondolom nem mondok újdonságot, hogy létezik kutya alom is. Mi ezt használjuk.
Kvittagirl, már megint hülyeséget beszélsz! Ugyan miért ne lenne így szobatiszta...?! :( Nekem mindhárom csivavám télen alomba végzi a dolgát, mivel egy társasház harmadik emeletén lakunk.
Pontosítok! Járunk sétálni, sisi, kaka, kint, de ha itthon jön rájuk a dolog szaladnak az alomba.
Lehet nem te vagy egyedül a világon, de gyarapítod a tábort az már épp elég baj. Csak a kutyádat sajnálom, õ kutyaként akar élni nem macskaként. Õ nagyokat akar sétálni, õ a többi kutyával játszani, futkározni az eldobott bot/labda után.. Nem, nem vagyok gondolatolvasó csupán egy boldog kutya gazdája, aki mindezt megkapja! Elõzõ gazdája lepasszolja, te sétálni nem akarod vinni..kár hogy nem egy olyan gazdát kapott aki végre megbecsüli, és kistermete miatt nem nézi hörcsögnek:/
A kérdező hozzászólása: Ha tehetem orakon at az udvaron vagyok vele. A kertben folia van es ott is sok idot toltunk s novenyek kozt. Setaltatni is szoktam es a szomszedba is atviszem. Kertes hazban lakunk, de van 2 Sharpeyem es veluk nem hagyom kint a picit hiaba, h nem bantjak. ök kezdettol fogva kinti-benti kutyak. Szobatisztasagra nem kellett nevelnem oket, hiaba a nagy termet ettol fuggetlenul alapbol annak szulettek. Ezert erdekel, h idosebb korban mit tehetnek?? Tapasztalatom tehat nincs benne. A macskaalom... Hmmm. Volt mar Palota pincsink ami kristalyalomra volt szoktatva... Nem macska, de megis oda jart...
A szobatisztasággal semmi gond nincs :) De a szobába papírra meg alomra járás nem szobatisztaság.
A kérdező hozzászólása: A normális válaszadóknak köszönom!!! Akik meg itt köszörülik, tökéletesítik az amúgy is sztereotipiakból felépülö kutyaismeretüket, azokkal nem közölném a véleményem. Nyilván állatkínzó vagyok, mert egyedüli módon a világban csak én tartok bent a lakásban kutyát és szeretném szobatisztaságra nevelni!!
hát valóban bundája más mint egy csivavának de nem vastag egyáltalán, 1 rétegû szõre van. Mindegy lényeg ha sokat van lakásba és hirtelen éri hideg a kutyát teljesen jó opció egy pulcsi vagy egy kabát, attól még nem kell lemondani a sétáról. Ismerlek amúgy?
Vivi, Lüszinak vastagbundája van....:) Bár, Te biztos jobban jobban tudod a nagy kutyás múltaddal....:(
A kérdező hozzászólása: Elöször is senki nem mondta, h nm viszem sétálni. Ez valahogy beült az agyadba az alom mellé és nm lehet kirobbantani onnan. Másodszor... Én kérdéseket tettem fel, leirtam, h a kutya k....va sokat van setaltatva...tobb fele modon, akkor h josz te ahhoz, h minosits engem akarmilyen formaban. Raadasul ezzel a "nemakarom setaltatnival" ;D tanacsokat kertem nem azt, h itt fenyezd magad! Kedves boldog kutyatartó!

Van egy 2 éves foxi fajtiszta kutyám, és kiskorába nem lett megnevelve, és most nem hallgat senkire, nagyon makacs, önfejű. Még sétálni se lehet elvinni nyugodtan, ő nem tud sétálni, csak futni, én meg már nem bírom szusszal. Hogyan neveljem meg?

Ha valaki tud vmilyen tanácsot adni az írjon!

Legjobb válasz: A foxik 12-14 évig élnek. Ö még valamilyen szinten kölyök. Nézz szét a neten, hogyan tanítsd. Vagy ha nem akarsz vele szarakodni, akkor vidd el 1 kutyusiskolába.= Nem kell a kutyával mizélni (XD)+ az eredmény jobb mint otthon tanítás

A foxik 12-14 évig élnek. Ö még valamilyen szinten kölyök. Nézz szét a neten, hogyan tanítsd. Vagy ha nem akarsz vele szarakodni, akkor vidd el 1 kutyusiskolába.= Nem kell a kutyával mizélni (XD)+ az eredmény jobb mint otthon tanítás
És ha mondjuk kutyasuliba járnátok? A suli nem csak a nagykutyásoknak van! :) Próbáld ki, nagyon jó szabadidõs program, a kutya is megtanulja amit meg kell és te is ki szaladgálod magad. :D
Szerintem is sulival próbálkozz, ott könnyebb lesz kijavítani két év alatt elrontott viselkedéseket.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy nincs a közelbe kutyasuli!

Hogy neveljem szobatisztaságra a csivavámat? Már fél éves, és hiába viszem le naponta többször, mintha szándékosan csak itthon pisilne. Nagyon zavaró már, hogy hazahozom és fél óra múlva már 2 "tócsa" van a lakásban.

Legjobb válasz: Belenyomni az orrát nagyon nem jó ötlet... Sõt, egynenesen baromság. Ráadásul a kutya nem is érti, miért csinálnád ezt vele. A pozitív megerõsítés százszor hatékonyabb, mint a büntetés.

Belenyomni az orrát nagyon nem jó ötlet... Sõt, egynenesen baromság. Ráadásul a kutya nem is érti, miért csinálnád ezt vele. A pozitív megerõsítés százszor hatékonyabb, mint a büntetés.
xD Errõl Jedd Dunham mesélt egy jó történetet, brmilyen msá kutyának belevágod az orrá párszor és megérti hogy nem a szobában kéne, ha a csivavával csinálod ezt megérti, hogy talán egyáltalán nem kéne... :D
***** 17. fejezet* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Nyáron én is 2óránként levittem, de amióta suli van ez nem megy. Egyébként nem mindig csinálja ezt csak ha itthon vagyunk vele, és nem értem hogy ha hétköznap "normális" akkor hétvégén miért nem?
az én csivavám is ezt csinálja.Amit felérünk a sétából fennt pisil.Néha azért eszébe jut h lennt is tud:) Van neki ujság papir midnig lerakva, és ha kell neki akkor oda pisil.Az elején mindig oda pisilt ahol eszébe jutott, belenyomtuk a kis orrát, orrára vágtunk egy picit, és azóta már ügyes.

2 éves macskát hogy neveljek meg? Pofátlan nagyon. Asztalra ugrál, hisztizik, függönyre mászik, stb.

Felugrik az asztalra, lepakoljuk onnan, már fél perc múlva újra ott van. Van, hogy elég ha meglátja, hogy valaki dühösen közelít felé, már ugrik le és rohan. A függönyt mindíg figyelemfelkeltésnek használja. Elkezdi piszkálni és mászna rá. Leszedem róla, utána már szalad és szinte hallom, ahogy röhög. Reggelente kiffejezetten azt csinálja sokszor, hogy felugrik az asztalomra, amit tudja, hogy utálok. Én kiugrom az ágyból, ? már rohan kifele (hátha lap valami finomat), visszafekszem, pár perc és újra ott van, ezt eljátszuk ötször, és utána már csak ha felülök is röhögve elrohan.

Legjobb válasz: "és szinte hallom, ahogy röhög." Ezen mekkorát szakadtam LOL:)) Nekem is volt pofátlan macskám,én a pákosztosságról úgy szoktattam le, hogy vízipisztollyal lesben álltam, és adtam neki a megfelelõ pillanatban. A hisztizéssel kapcsolatban, esetleg nem lehetne néhány napra kizárni a lakásból? Vagy pedig nem belemenni a játékba, tudod mint a gyerekeknél. Lehet neki is segítene egy pohár víz.

"és szinte hallom, ahogy röhög." Ezen mekkorát szakadtam LOL:) ) Nekem is volt pofátlan macskám, én a pákosztosságról úgy szoktattam le, hogy vízipisztollyal lesben álltam, és adtam neki a megfelelõ pillanatban. A hisztizéssel kapcsolatban, esetleg nem lehetne néhány napra kizárni a lakásból? Vagy pedig nem belemenni a játékba, tudod mint a gyerekeknél. Lehet neki is segítene egy pohár víz.
Ja, most jut eszembe, ha nem akarod megütni: Ami a macskáknak legszörnyebb: a zaj. Tapsolj egy nagyot, hatalmas SICC mellett. Ha rosssz. Nem fogja akarni, ha rájön, hogy mindig akkor történik. A miénk legfõbb büntetése, ha elõveszem az alufóliát. Nem is büntetni akarom, csak kell. De ha tudná, befogott füllel menekülne.
Ez a cica nem egy lusta Garfield típus. Az ilyen macskának kert kell. Mivel a lakásotokban már teljesen kiélte magát, így újdonságot csak a ti reakciótok okoz neki. A kertben meg minden percben érné valami érdekes dolog, amire ráugorhat, megszagolhat, megfigyelhet. A lakásba max csak aludni járna haza, de akkor biztos, hogy tényleg csak aludna:)
Szinte hallod ahogy röhög. ez úgymond igaz is lehet, csak nem úgy. Nekem a kutyám hasonló, és tényleg van egy kis huncut nézése, hogy ismét csak bajt okozott. Direkt csinál dolgokat, hogy bosszúságot okozzon, és látni amint mosolyog, (mert a kutyák is tudnak mosolyogni, nevetni, átvitt értelemben). A vízipisztolyos dolog hatásos lehet, jól írták elõttem páran, de akármennyire is szeretitek kell egy kis nevelés. Ki kell engedni ha ki akar menni, de én már csak késõbb engedném vissza, hogy tanulja meg, hogy ha egyszer kimegy, akkor nem tud egybõl visszajönni. Meg lehet tanítani egy kutyát, macskát még akkor is ha 10 éves, csak akkor több idõbe telik. Ezt egy kiképzõ mondta nekem, de mindenképpen el kell érni, hogy érezze, hogy te vagy a "felsõbb rendû". Sok sikert. Bár a macskák mindig is ilyenek lesznek
Ahogy az elõttem szólók írták a vízzel spríccelés zörgés (én egy nagy kulccsomót dobáltam, nem a macskához, hanem mögé) az egyetlen megoldás. És nem hagyni, hogy terrorizáljon titeket. Igen az ember jót röhög rajta, még egy kicsit büszke is, hogy neki ilyen egyéniség macskája van, csak fárasztó. :) Olyan mint a gyerek, addig csinálja, amíg te is benne vagy a játékban, és látszik, hogy ez a játék tetszik neki. Tehát kimegy, ne engedd vissza egy pár órát, semmi baja nem lesz tõle. Másik megoldás a macskaajtó. Felszereled és meg van oldva a dolog egy életre. (Én hasonló okból szereltem fel az enyémet, utána megszüntethettem a macskaalmot, mert már nem kellett nekik, és önállóbbak lettek, kint is többet tudtak játszani, mert nyugodtak voltak, hogy visszajutnak.)
Nekem egy 5 hónapos kiskandúrom van. Az elõttem szólókhoz csatlakozom: hírtelen sokkolni kell, ha rosszat tesz. Ha dilizik és már iszkol, akkor be kell szorítani pl a wc-be, majd rácsukni az ajtót legalább fél órára. Az enyém az ilyenek után mindig feltûnõen jól tud viselkedni és nagyon hízeleg. Eleinte az ágyra is fel akart ugrani mellém, de még szinte fent sem volt, már rávágtam az ágyra. Azzal a lendülettel ugrott le, többet nem próbálkozott. A legjobb az amikor rajtakapod, de nem veled köti össze a büntetést, erre tényleg jó a vizzel való lövöldözés vagy egy puha rongylabdával megdobni. Ha menekül, akkor javaslom azt is, hogy kapd el és nyomd le a földre fél percig, de nem tudjon karmolni, ha kapálózik és nem tud menekülni, abból ért a legtöbbet.
Sajnos a macskákat nem nagyon lehet nevelni, pláne ennyi idõs korban. Esetleg az asztalra felmászás ellen jó, hogy lesbe (véletlenül se lásson!) meglövitek vizipisztollyal, vagy egy befõttesgumival. Vagy egy kis tálkát odatesztek tele aprópénzzel, és ha lelöki, hátha annyira megijed, hogy megjegyzi. Nem biztos, hogy bejön, de egy próbát megér. A többivel sajna nem igen lehet mit csinálni. A macsekok ilyenek, végtelenül pofátlanok tudnak lenni. :) (de én is imádom õket :) ))
kösd ki két hétre aztán majd megjön az esze hogy ne ugráljon be kell törni mint egy kutyát az hatásos de ki a friss levegõre az esõre és majd akkor értékeli majd a jo meleg szobát és utána is csak aludni engedd haza
NEM LEVENNI KELL AZ ASZTALROL MEG LESZEDNI A FÜGGÖNYRÖL HANEM LERUGNI AKKOR MJD MEGTANULJA A BÜDÖS MACSKA HOL A HEJE EGYÉBKÉNT ÉN BE SE ENGEDNÉM A HÄZBA
Az enyém is harap!! Elbújik valami mögé, onnan támad. Odarohan, átkarolja a lábam a melsõ mancsaival és belém harap. Ezt akkor csinálja õkelme, amikor jó kedve van... Ráadásul csak velem kivételezik így (aki eteti-itatja-gondozza), más családtagokat megkímél ettõl a "kedveskedéstõl". Beszélgetni viszont a lányom tud vele a legjobban. Kinyúlunk a röhögéstõl ilyenkor. Panaszkodik, morog, nyög, mondja a magáét, mintha neki volna a legrosszabb sora a világon. (De cserélnék vele!) Aztán ha megunja, még nyög egyet lemondóan, és ott hagy bennünket, mint akikre felesleges az idõt pazarolnia és királynõi tartással elvonul. Macskafüvet hiába vettem neki. Az egyik pálmámat csócsálta el. Régen a gyerek miatt bújtam a növénykönyveket, hogy nehogy mérgezõt egyen, most miatta kéne!
Nekem egy másfél éves ivartalanított kandúrom van. Õ is sokszor pofátlan. Én hiába sprickálom le vízzel, akkor is felmegy az asztalra, harapdálja a virágokat. Erõteljes hangon mondom neki, hogy nem szabad, de csak néz rám, aztán késõbb ugyan úgy megcsinálja. Sõt, ha rászólok, akkor visszabeszél. Fel is vettem mobilra. Felesel és szabályosan vitatkozik. Tiszta muris. A leszúrás után elkapja a bokám. Olyan kis bosszúálló. Én is le szoktam szorítani és nem engedem megmoccanni, de eddig nem igazán értem el semmit. Nagyon öntörvényûek. Biztos cicája válogatja, mert az elsõ cicánkkal nem volt semmi ilyen probléma, tök nyugis volt.
A macskák öntörvényûek. Nehéz dolog az biztos... nem fogod tudni megnevelni ennyi idõsen az tuti. Nyírd ki :DDD - csak vicc volt.
10:13-as vagyok: a mienk egy idõben -amikor még nem volt elterjedt a mobil-, a vezetékes telefon zsinórjára "szakosodott". Ha beszéltünk rajta, ugyebár mozgott a vezeték, emiatt egy óvatlan pillanatban rávetette magát és elharapta. Többször is... Már furcsállták a telefonszalonban a zsinórvásárlásaimat.
Na én akkor meg se szólalok...Az én macsekom 2éves lassan...Összetört már 2vázát, a mikrót vhogy lelökte a polcról, fogalmam sincs hogyan történt...Felmegy az asztalra, lop ebbõl, lop abból, belezabál, kirágja a zacskót, anyum táskájába is belepisilt egyszer, utána az enyémbe is..Persze rohadt ideges lettem, mert benne voltak a leleteim, és macskahugyosan kellett visszavinnem a dokinak...Na meg persze jó drága táska, amibõl nem tudom hol fogok kapni mégegyet...:S
A mienk már 14 éves, úgyhogy tapasztalatból írom: túl kell ezen az idõszakon is lenni. (Tisztára, mint a szülõknek a kisgyerekkoron és a kamaszkori idõszakon.) Nevelni nagyon nehéz, mert ha bántod, megjegyzi, nem felejt. A mienk ráadásul bosszút állt (ahányszor jól "lecsesztük", annyiszor a szobában végezte el a dolgát az amúgy kényesen szobatiszta macs'). Szóval, mi adtuk fel. Szerencsére a "felnõttséggel" csitultak ezek a problémák. Ma már komolyan mondom, hiányzik egy kis pofátlanság a részérõl!
Reggel meg ne vedd észre. Nála ez egy szertartás. Jó muri. Ne játszd a szertartásait. A macska se hülye, fölöslegesen nem csinálja majd.
Az enyém is ugyanilyen pofátlan, 1, 5 éves. Amikor ettem valamit, szabályszerûen kiszedte a kezembõl! A kajákat mindig lejmolja, de az sem segít, ha fejbe verem egy kicsit.... Néha megõrjít. Remélem, azóta rendben van a macskád! :)

Hogyan neveljem szobatisztaságra a 2 éves kutyám?

Az unokatesóm nemrég költözött Angliába, de a kutyusát sajnos nem vihette el. Én befogadtam, de már lassan 2 hónapja küszködök vele, de semmi javulás. Õ már úgy vette, hogy pelenkára volt szoktatva. De én szobatisztaságra szeretném átszoktatni. Ha valaki bármiben tud segíteni írjon! Jah... és a kutya fajtája Yorki.

Legjobb válasz: Figyeld meg, biztosan van abban valami rendszer, amikor pisilnie kell, vagy van valamilyen jellegzetes viselkedése elõtte. Szaglászás, fel-alá járkálás, körözés. Ilyenkor futás lefelé, ha lent sikerül, akkor ujjongj, játsz vele, adj neki falatot. Otthon pedig tegyél valami számára kellemetlen fedõszagot azokra a helyekre, ahová szokta végezni a dolgát, mert szaglászás nélkül nem szeretnek üríteni, márpedig ha szaglászás közben folyton valami kellemetlen éri (eukaliptusz, borsmenta, levendula, pacsuli) akkor nem lesz kedve ott szaglászni, így odaüríteni sem. Az is segíthet, ha ideiglenesen elérhetetlenné tesziitek neki a kedvelt helyet, bútorok tologatásával. Persze mellette sok séta, sok dícséret, ha sikerül lent. Sok sikert!

Figyeld meg, biztosan van abban valami rendszer, amikor pisilnie kell, vagy van valamilyen jellegzetes viselkedése elõtte. Szaglászás, fel-alá járkálás, körözés. Ilyenkor futás lefelé, ha lent sikerül, akkor ujjongj, játsz vele, adj neki falatot. Otthon pedig tegyél valami számára kellemetlen fedõszagot azokra a helyekre, ahová szokta végezni a dolgát, mert szaglászás nélkül nem szeretnek üríteni, márpedig ha szaglászás közben folyton valami kellemetlen éri (eukaliptusz, borsmenta, levendula, pacsuli) akkor nem lesz kedve ott szaglászni, így odaüríteni sem. Az is segíthet, ha ideiglenesen elérhetetlenné tesziitek neki a kedvelt helyet, bútorok tologatásával. Persze mellette sok séta, sok dícséret, ha sikerül lent. Sok sikert!
Ha olyan házban élsz aminek van kertje vagy valami kamrája akkor tedd ki, ne csinálja össze a lakást. Egyébként én nem tartanék ben kutyát a házban, ki tudja milyen galandférgei vannak. Ezt a legeslegkomolyabban mondom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!