Találatok a következő kifejezésre: Hogyan neveljem 2 (16 db)

Hogyan neveljem 2, 5 hónapos westie kan kiskutyámat szobatisztaságra? Kb. mennyi idő alatt lehet szobatiszta?

Kint és bent egyaránt tartjuk a kutyust. Még csak 3 napja van nálunk, de naponta többször is bepisil illetve éjjel is.

Legjobb válasz: Szia Nekem ez a módszer tökéletesen bevált: Én 1,5éve a westimet úgy szokattam szobatisztaságra,hogy napközben 2 óránként vittem le,valamint evés után rögtön,mert észrevettem,hogy ilyenkor mindig ürített. Ez hogy kinti is meg benti kutyus is,szerintem elég nehéz lesz,eleinte szerintem egy helyhez kellene megszokatni.Gondolok itt arra,hogy szerintem ebben a korban még uygebár nem tudják hogy hova pisilhet természetesen,kint megdícséred ha elereszt egy pisit,bent ellenkezõleg.Reméllem érted. Valamint én ezt a tévében egy tenyésztõtõl hallotam.hogy kiraksz nálatok személy szerint a bejárati ajtótól egy viszonylag távolabbi helyre újságot,kutyapelust és ha rápisil mindig közelebb-közelebb rakod az ajtóhoz. Ehhez a módszerhez nincs tapasztalatom,de szerintem eléggé megbízhatónak hangzik. Ja igen,ami a legfontosabb szerintem a kicsi kutyáknál a dícséret és a szidás. Ha bepisil és pont látod szólj rá erõteljes hangon hogy fúj vagy nem szabad,vidd oda a pisijéhez vagy kakijához mutasd meg neki és eközben mondd.De ne nyomd bele az orrát! Hogy mennyi idõ még szobatiszta lesz? Szerintem ez teljesen kutyus függõ.Én találkoztam már oylan esettel,hogy már 8hónapos volt a westije és még midnig bepisilt,modnjuk állította,hogy leviszi rendesen aztán a barátnõi elmodnták hogy napi 4x viszi le meg valamikor annyiszor se. Szóval ekkor nem tudom mit várnak az emberek?:D Csodát?Hát ennél várhatnak:) Az én kutyusom bevallom neked nagyon hamar leszokott,mondjuk én úgy hoztam el,hogy már kezdték pelenkára szokatni,így valamelyest könnyebb volt a helyzetem. Nekem 2-3 hét alatt teljesen szobatiszta lett,annyira,hogy már jelzett amikor le kell mennie.Ilyenkor midnig az ajtóhoz ûlt és nyüszített.:) Reméllem tudtam segíteni:) Ha bármilyen kérdésed van a westi nevelésével /táplálásával kapcsolatban nyugodtan írhatsz privit szívesen válaszolok,adok tanácsot:) Ivett

Szia Nekem ez a módszer tökéletesen bevált: Én 1, 5éve a westimet úgy szokattam szobatisztaságra, hogy napközben 2 óránként vittem le, valamint evés után rögtön, mert észrevettem, hogy ilyenkor mindig ürített. Ez hogy kinti is meg benti kutyus is, szerintem elég nehéz lesz, eleinte szerintem egy helyhez kellene megszokatni.Gondolok itt arra, hogy szerintem ebben a korban még uygebár nem tudják hogy hova pisilhet természetesen, kint megdícséred ha elereszt egy pisit, bent ellenkezõleg.Reméllem érted. Valamint én ezt a tévében egy tenyésztõtõl hallotam.hogy kiraksz nálatok személy szerint a bejárati ajtótól egy viszonylag távolabbi helyre újságot, kutyapelust és ha rápisil mindig közelebb-közelebb rakod az ajtóhoz. Ehhez a módszerhez nincs tapasztalatom, de szerintem eléggé megbízhatónak hangzik. Ja igen, ami a legfontosabb szerintem a kicsi kutyáknál a dícséret és a szidás. Ha bepisil és pont látod szólj rá erõteljes hangon hogy fúj vagy nem szabad, vidd oda a pisijéhez vagy kakijához mutasd meg neki és eközben mondd.De ne nyomd bele az orrát! Hogy mennyi idõ még szobatiszta lesz? Szerintem ez teljesen kutyus függõ.Én találkoztam már oylan esettel, hogy már 8hónapos volt a westije és még midnig bepisilt, modnjuk állította, hogy leviszi rendesen aztán a barátnõi elmodnták hogy napi 4x viszi le meg valamikor annyiszor se. Szóval ekkor nem tudom mit várnak az emberek?:D Csodát?Hát ennél várhatnak:) Az én kutyusom bevallom neked nagyon hamar leszokott, mondjuk én úgy hoztam el, hogy már kezdték pelenkára szokatni, így valamelyest könnyebb volt a helyzetem. Nekem 2-3 hét alatt teljesen szobatiszta lett, annyira, hogy már jelzett amikor le kell mennie.Ilyenkor midnig az ajtóhoz ûlt és nyüszített.:) Reméllem tudtam segíteni:) Ha bármilyen kérdésed van a westi nevelésével /táplálásával kapcsolatban nyugodtan írhatsz privit szívesen válaszolok, adok tanácsot:) Ivett
Nekem is most lett egy két hónapos westiem. :) Köszi én is a tippeket, remélem, sikerül hamar megnevelni.
Sok sikert és türelmet a kutyusokhoz!:) Ivett
Szerintem nagyon kicsi még a kutyus a büntetéshez. A kisgyereket sem szidják le, ha nem tudja a szorzótáblát, hanem megtanítják neki. Figyeld meg a bioritmusát, hagyj neki idõt, rá fogsz jönni, hogy van egy természetes rendje a kutyád "ciklusainak", ha ebben az idõben kiengeded, és nagyon megdicséred, hamarabb érsz el eredményt. Már írták elõttem a jellemzõ idõpontokat: evés után 10-20 perccel, mikor nyomja a gyomor a hólyagot, ébredés után pár perccel, mert eddigre körbe is ér benne a kaja. A takarítás is fontos, a kutya, ha megérzi a szagot, jellemzõen ugyanoda fog újra menni. A pelenka ezért jó is, meg átok is. Könnyen rá lehet szoktatni, és nehéz leszoktatni róla. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi segítségeket! :)

Hogyan neveljek 2 éves menhelyről mentett kutyust? Nagyon rossz sorsa volt rugdosták stb . a kutyus agresszívan támad!

Legjobb válasz: Rengeteg türelemmel, szeretettel, de maximális határozottsággal! Hm kemény feladat, kitartást! Ha kezdõ vagy, akkor kizárólag kutyasuliban, szakember mellett kezzd el az alapokat!

Rengeteg türelemmel, szeretettel, de maximális határozottsággal! Hm kemény feladat, kitartást! Ha kezdõ vagy, akkor kizárólag kutyasuliban, szakember mellett kezzd el az alapokat!
Szia! Nagy-nagy türelem, és szeretet, és következetesség. Kényeztetésbõl, sajnálatból se engedj meg neki semmi olyat, amit a késõbbiekben sem engedsz majd neki. A harapást, dühkitörést, támadást most se hagyd szó nélkül. Ne provokáld, de ha támad, igenis büntesd meg, mert a fejedre nõ. Amikor simogatni, szeretgetni szeretnéd, és õ harapással, támadással válaszol, szidd meg, és hagyd ott, ne is vegyél róla tudomást egy darabíg, aztán próbáld újra, meg újra.Finom falatokkal nagyon sokat elérhetsz a kutyusoknál, és a halk, megnyugtató beszéddel, sok-sok dicsérettel, megerõsítéssel. Kitartást. Üdv.
Jaj szegény kis pofija... :'( Hát szerintem is sok türelemmel és szeretettel. Menny ideje van nálad? Szerintem az idõ a megoldás mindenre. Egy idõ után úgy is bízni fog benned, ha tapasztalja azt milyen amikor csak szeretik és nem bántják. Ha gondolod kérd ki doki tanácsát is. Sok türelmet, megértést és szeretetet kívánok a kutyushoz!
Szerintem hívj ki egy kiképzõt. Egy bizalmatlan harapós kutya nagyon veszélyes lehet, másra és önmagára is. Gyorsan meg kell találni megoldást, mielõtt nagyobb baj lesz. Ezek a bántalmazott kutyák nem mindig menthetõek meg szeretettel, ki tudja min ment keresztül, én már sajnos láttam hasonló esettet, hiába volt nagy a szeretett, már késõn jött, végül elkellet altatni.
Mindenképpen menj iskolába, és ne alapfokon kezdd, hanem szocializációs tréningen! Segíteni fognak a kiképzõk, illetve olvasd el ezt a könyvet, ebben nagyon sok történet van arról, hogy hogyan oldották meg problémás kutyák problémáit: http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
szeretettel és türelemmel eléred, hogy agresszív maradjon, és sajnos pá-pá kutya. menhelyi kutyák azért agresszívak mert bizalmatlanok . nyugalom, és következetes nevelés a legfontosabb. vezérként kell rád tekintenie, amit szeretettel NEM LEHET ELÉRNI !! nézd a tv-ben : spektrum - a póráz két végén ngs : csodálatos kutyadoki olvass : jan fennel, stb tanulj , és akkor lesz esélyed. különben : hogyan reagál, ha enni adsz neki, és közelítesz, netán belenyúlsz a kajájába ?? ha akkor is agresszív, és morog-támad, bármilyen nehéz a kutya nem maradhat ( fõleg , ha gyerek is van a családban )!! ezek a viselkedésformák, már nem visszaalakíthatóak. illetve, tapasztalt szakembert igényel!
Utolsó válaszoló vagyok. Ha már idáig haladtak, akkor valószínûsítem, hogy a kutyus teljesen helyrehozható :D Jó kutyázást, kitartást kívánok Önnek, remélem, hogy hamarosan egy teljesen boldog, kezelhetõ kutyus tulajdonosa lesz!
A kérdező hozzászólása: hát igaza van és köszönöm de azért mégis meg probálom hisz most már nem morog és nem kap oda:)
Kedves kérdezõ! Hát igen, amiket eddig is írtak: sok szeretet, foglalkozás, kitartás, és mindenek elõtt egy szakember! Magyarországi viszonylatban ezt viszont sosem fogom megérteni: mért alkalmas egy ilyen viselkedésû kutya örökbeadásra???? Külföldön az ilyen kutyákat nem minõsítik örökbeadhatónak, mindaddig amíg rendbe nem jön teljesen, vagy ha sajnos helyrehozhatatlan a kutya állapota, elaltatják. Nem lehet kockáztatni szerintem semmilyen életet. Nálunk az ételagressziót sem vizsgálják, pedig az szerintem nagyon fontos és egybõl elárul a kutyáról több dolgot is. Remélem, hogy rövid idõn belül nálunk is odafigyelnek erre a fél percet igénylõ felmérõre.
kutyaiskola! ott nem csak a kutya tanul, hanem te is megtanulod, hogyan kell bánni vele.
Olvasd el a könyvet amit belinkeltek :) Egy jó tanács: ne menj oda babusgatni, várd meg mikor õ közeledik, ha készen áll rá!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm mindenkinek.mostmárt egy fokkal jobb lett mert ma reggel oda jött és megnyalta a kezem és nem morog márt rám és pont ma van nálam 1 hete:) de még mindig nagyon fél és néha oda kap:( . én 15 éves lány vagyok meg anyukámall élek együt meg persze az új kutyussal.mostmárt elég sokat el értem nála:) köszönöm mindenkinek
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) a réggebbi kutyusomat jól meg tudtam tanítani(15éves volt de elhunyt szegénykém:((() csak hogy ö közel engedett magához:) de a kis új kutyus magához sem enged és harap:(de azért köszönöm .jó éjjt
A kérdező hozzászólása: köszönöm

1. Hogyan tanítsak meg egy 3 hónapos kutyát sétáltatni? 2. Hogyan neveljem arra, hogy szófogadó legyen? 3. Illetve hogy a másik kutyámat ne támadja folyamatosan, az éles kis fogaival?

Legjobb válasz: Kezdd el mielõbb. Most van a legjobb korban. Nagyon ajánlom Jan Fennel könyveit, valamelyiket le is tudod tölteni, vagy ha gondolod, átküldöm emailben. Gyakorlatilag mindhárom problémára megadja a választ. A séta eleinte nehéz lesz, fogj egy marék jutalomfalatot, és csalogasd, hívogasd a kölyköt. Ha nagyon nem akar jönni, RÖVIDEN rántsd meg a pórázt (ne húzd hosszan, abból nehezebben tanul, bármilyen fura) és ugyanakkor szólj neki, hogy lábhoz. Nem lesz egyszerû, elõre szólok. Elõtte kb egy héttel, mielõtt kivinnéd, tedd rá a nyakörvet és hagyd rajta minden nap 1-2 órát, hogy megszokja és séta közben ne azzal legyen elfoglalva. Ha szépen jön utánad, túláradóan dicsérd meg. Javaslom, ha van a környéketeken rét, erdõ vagy ilyesmi, akkor már az elsõ séta alkalmával érdemes elengedni a pórázról! Ezt sokan nem merik megtenni, amíg még kicsi a kutyus és erõsen kötõdik a gazdához, hanem csak fél-egy éves korában, amikor úgy otthagyja õket, mint tót a vadkörtét. Szófogadás: egy csomó jó könyv és honlap van, ha az alapengedelmességi gyakorlatokra vagy kíváncsi. Minden nap 15-20 perc, nem kell több, meg sok türelem és KÖVETKEZETESSÉG. Tehát ne csak abban a 20 percben tiltsd meg neki, hogy harapdálja a kezedet, hanem egész nap. A kutyanevelés "sajnos" napi 24 órás elfoglaltság. Jutalomfalatnak valami könnyen lenyelhetõt ajánlok, picike virsli- vagy sajtdarabkákat. A lényeg, hogy a kutya szeresse, és ne legyen percekig elfoglalva a ropogtatással. A másik kutyád gondolom már felnõtt. Hidd el, ha megunja, le fogja osztani a kölyköt amolyan kutya-módon. (Nem kell megijedni, ha odakap neki, egy-egy atyai nyakleves a kutyáknál elfogadott dolog, és komolyan soha nem harapnak meg kölyköt.) Ha a kölyök nagyobb testû, mint a felnõtt, akkor lehet egy kis gond, de akkor próbáld megerõsíteni a felnõtt kutya rangsorban elfoglalt helyét. Lásd Jan Fennell. :) Ha meg nagyon nem bírod nézni, hogy gyötri, szólj rá szigorúan, hívd el onnan, a nagynak meg biztosíts valami "nyugvót", ahova visszavonulhat.

Kezdd el mielõbb. Most van a legjobb korban. Nagyon ajánlom Jan Fennel könyveit, valamelyiket le is tudod tölteni, vagy ha gondolod, átküldöm emailben. Gyakorlatilag mindhárom problémára megadja a választ. A séta eleinte nehéz lesz, fogj egy marék jutalomfalatot, és csalogasd, hívogasd a kölyköt. Ha nagyon nem akar jönni, RÖVIDEN rántsd meg a pórázt (ne húzd hosszan, abból nehezebben tanul, bármilyen fura) és ugyanakkor szólj neki, hogy lábhoz. Nem lesz egyszerû, elõre szólok. Elõtte kb egy héttel, mielõtt kivinnéd, tedd rá a nyakörvet és hagyd rajta minden nap 1-2 órát, hogy megszokja és séta közben ne azzal legyen elfoglalva. Ha szépen jön utánad, túláradóan dicsérd meg. Javaslom, ha van a környéketeken rét, erdõ vagy ilyesmi, akkor már az elsõ séta alkalmával érdemes elengedni a pórázról! Ezt sokan nem merik megtenni, amíg még kicsi a kutyus és erõsen kötõdik a gazdához, hanem csak fél-egy éves korában, amikor úgy otthagyja õket, mint tót a vadkörtét. Szófogadás: egy csomó jó könyv és honlap van, ha az alapengedelmességi gyakorlatokra vagy kíváncsi. Minden nap 15-20 perc, nem kell több, meg sok türelem és KÖVETKEZETESSÉG. Tehát ne csak abban a 20 percben tiltsd meg neki, hogy harapdálja a kezedet, hanem egész nap. A kutyanevelés "sajnos" napi 24 órás elfoglaltság. Jutalomfalatnak valami könnyen lenyelhetõt ajánlok, picike virsli- vagy sajtdarabkákat. A lényeg, hogy a kutya szeresse, és ne legyen percekig elfoglalva a ropogtatással. A másik kutyád gondolom már felnõtt. Hidd el, ha megunja, le fogja osztani a kölyköt amolyan kutya-módon. (Nem kell megijedni, ha odakap neki, egy-egy atyai nyakleves a kutyáknál elfogadott dolog, és komolyan soha nem harapnak meg kölyköt.) Ha a kölyök nagyobb testû, mint a felnõtt, akkor lehet egy kis gond, de akkor próbáld megerõsíteni a felnõtt kutya rangsorban elfoglalt helyét. Lásd Jan Fennell. :) Ha meg nagyon nem bírod nézni, hogy gyötri, szólj rá szigorúan, hívd el onnan, a nagynak meg biztosíts valami "nyugvót", ahova visszavonulhat.
1. nincs rá módszer, eleinte biztos hogy harapdálni fogja a pórázt ezért valami erõset vegyél neki ami nem szakad el. biztos hogy nem fog neki tetszeni hogy te diktálod a tempót, lehet hogy leül séta közben, de ez nekem nem volt akadály, húztam a földön. idõvel rájött hogy jobban jár ha inkább sétál. szerintem ez nem kegyetlenség, másoktól is láttam már ezt. :) a többire sajnos nem tudok választ adni, a 2esre annyi, hogy nekem mindig is szófogadó volt, ha nem jött vissza mikor hívtam akkor egy picit ráütöttem a fenekére, és ha valamit jól csinált akkor nagyon megdicsértem.
1.türelem :) 2. megint türelem :) 3. elõször csak a nyakövet tedd rá :) majd késõvv a pórázat
Cesar Millan: hogyan neveljünk tökéletes kutyát? :) ebbõl a könyvbõl mindent megtudsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát:)


Másnak sem "hallja" 2 év körüli gyermeke, ha valamire utasítja? Hogyan neveljem szófogadóvá a kislányom?

van,hogy rögtön szót fogad, de van, hogy ignorálja amit mondok /pl. vedd fel a papucsot, ne nyitogasd a szekrény ajtót, ne dobáld a játékokat stb./ és ez a gyakoribb eset :)

Legjobb válasz: Ha nem akarja meghallani, ne csak szólj rá, hanem úgymond segíts is neki elvégezni a feladatot. Egy, a szoba másik végébõl odakiáltott "Ne nyitogasd már a szekrényajtót!" nem ér semmit. Oda kell menni, leguggolni hozzá, a szemébe nézni, így elmondani a kérést, majd elvinni a helyszínrõl. Érezze, hogy komoly. Nem mindig jön be, de azért gyakran igen. Egyébként én is sokat küzdök a fegyelmezéssel, 2,5 éves kisfiam idõnként valami brutális, pedig a szép szótól a popsira csapásig már minden eszközt bevetettem. Majdcsak kinövik.

Ha nem akarja meghallani, ne csak szólj rá, hanem úgymond segíts is neki elvégezni a feladatot. Egy, a szoba másik végébõl odakiáltott "Ne nyitogasd már a szekrényajtót!" nem ér semmit. Oda kell menni, leguggolni hozzá, a szemébe nézni, így elmondani a kérést, majd elvinni a helyszínrõl. Érezze, hogy komoly. Nem mindig jön be, de azért gyakran igen. Egyébként én is sokat küzdök a fegyelmezéssel, 2, 5 éves kisfiam idõnként valami brutális, pedig a szép szótól a popsira csapásig már minden eszközt bevetettem. Majdcsak kinövik.
A 12 éves se hallja..... Mondtam, hogy papagájt veszek, vagy diktafont amin van végtelenített lejátszó...
Akar az en lanyomrol is irhattad a kerdest. 2 eves 9 honapos es detto. Ha olyan kedve van, meghallja es megcsinalja, amit kerek, de tobbsegeben oda se bagozik ra. A valasz, hogy hogyan csinaljam, engem is erdekel. Bocs, hogy nem tudtam valaszolni, de tudd, masok is jarnak hasonlo cipoben.
Segíteni nem tudok, de az én 2 éves lányom is alkalmi süket:) Sõt most ott tartunk, hogy mindenre"nem" a válasz.Még akkor is ha kéri vagy megcsinálja amit mondok.De alapból mindenre rávágja hogy "mem"
Nálunk is ez van, pedig "már" 3 éves. Pl. az oviban ki kell hoznia a benti ruháját. Kb. 10 percig szólítgatom, mire megteszi. Minden mással foglalkozik, csak velem nem. Itthon sokszor kiabálok. Nem folyamatosan, csak a nevét, (vagy mást) mire rám figyel, és végre szépen el tudom mondani amit akarok. Mindig kérdezem, hogy miért kell kiabálnom, hogy meghallja. Erre a válasz, hogy már hallotta mikor szépen mondtam akkor is. Szóval tojik a fejemre.
Azért érdekes, hogy aki tanácsot adott, ráadásul igen jót, azt lepontoztátok, míg a többi válasz, ami semmit nem ért, azok meg 100%-osak. Ha nektek a hülyeség a 100%, akkor már nem is csodálkozom, hogy miért is nem szófogadó a gyereketek. A nevelésnél is biztos csak a hülyeséget preferáljátok.

2 éves Csivava fiút, szobatisztaságra hogyan neveljek? SOS!

Sziasztok! 2eves csivsva fiut kaptam, mert az elozo gazdijahoz baba erkezett. A problema az,h nm szobatiszta, mert ugymond alaksorban tartozkodott amely udvarra nyilt igy kint vegezte a dolgat. Viszont en csak bent tudom. Es mindenfele helyre rondit.... :Sss Nem tudom,h hogyan vagy mit tegyek. A sarokba helyezett ujsagpapirt nem hasznalja:S a macska almot kikaparja.... Kerlek irjatok tanacsokat! Elore is nagyon koszonom!!

Legjobb válasz: Ne szoktasd alomra meg újságra, pláne kertes házban, hiába kicsi, attól még a csivi is kutya :( Egyszerûen vidd ki rendszeresen, dicsérd meg nagyon, ha kint végzi a dolgát, bent pedig szidd le egy kicsit, ha rajtakapod, és rakd ki, hátha összeköti, hogy oda kellett volna mennie. Vagy még jobb, ha ismeri a tiltást (vagy megismerteted vele), és mikor látod, hogy nekiáll, azonnal tiltod, kirakod, és nagyon megdicséred, ha ott fejezte be. Miért nem hagyod együtt a kutyákat amúgy? Ne kivételezz egyikkel sem, nem tesz jót a kapcsolatuknak.

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Tanulságos, csivavát télen nem nagyon sétáltatták, mert jaj megfázik, tavaszra alig bírt járni, hiába foglalkoztak vele otthon. Kabátka, papucs a lábára, és mehet sétálni rendesen. Én is megfáznék odakint télen, ha nem öltöznék fel, de szerencsére fel tudok.
A kérdező hozzászólása: Inkább oda mint a szönyegre...
Ne szoktasd alomra meg újságra, pláne kertes házban, hiába kicsi, attól még a csivi is kutya :( Egyszerûen vidd ki rendszeresen, dicsérd meg nagyon, ha kint végzi a dolgát, bent pedig szidd le egy kicsit, ha rajtakapod, és rakd ki, hátha összeköti, hogy oda kellett volna mennie. Vagy még jobb, ha ismeri a tiltást (vagy megismerteted vele), és mikor látod, hogy nekiáll, azonnal tiltod, kirakod, és nagyon megdicséred, ha ott fejezte be. Miért nem hagyod együtt a kutyákat amúgy? Ne kivételezz egyikkel sem, nem tesz jót a kapcsolatuknak.
Érdekes, nekem panel tizedik emeletén sem jutott eszembe, hogy macskaalmot rakjak ki a kutyának... Meg az is milyen furcsa, hogy mindenki csak a kicsi kutyákat akarja elmacskásítani, bernáthegyirõl például még sosem hallottam, hogy alomba akarták volna pisiltetni. Pedig szegény csivavák meg yorkik is pont ugyanannyira 100%-ban kutyák, mint a nagyok...
mennyit sétáltatod? Minek macskaalom?? õ kutya! Így a büdös életbe nem lesz szobatiszta.
most néztem csak 78%-os a kedves válaszodat, marhára értesz a kutyákhoz látom de azért engem építesz. Csivava lehet kistestû, sõt gondolom még menõbb ha extra kicsi néven veszi az ember, de ahogy akumi is írta õ kutya. Tényleg ezeket az embereket nem értem miért nem macskát választ házikedvencnek? Tudod nekem is kistestû kutyám van 5 kg. De napi 4 sétánk van, amibõl egy 2 órás folyamatos apportírozás és kutyázás! És kit akadályoz hogy tél van? Adok rá egy ruhát aztán mehet a játék. Nem a kutyád kényes, hanem te vagy egy elkényeztetett lusta ember. És pont, nem kérek erre választ tõled, köszi.
A bernáthegyi, és a pici testû kutyusokat egy naem lehet említeni, a tartási igénye merõben eltérõ. A csivavák nagyon könnyen megfáznak. Ja, és gondolom nem mondok újdonságot, hogy létezik kutya alom is. Mi ezt használjuk.
Kvittagirl, már megint hülyeséget beszélsz! Ugyan miért ne lenne így szobatiszta...?! :( Nekem mindhárom csivavám télen alomba végzi a dolgát, mivel egy társasház harmadik emeletén lakunk.
Pontosítok! Járunk sétálni, sisi, kaka, kint, de ha itthon jön rájuk a dolog szaladnak az alomba.
Lehet nem te vagy egyedül a világon, de gyarapítod a tábort az már épp elég baj. Csak a kutyádat sajnálom, õ kutyaként akar élni nem macskaként. Õ nagyokat akar sétálni, õ a többi kutyával játszani, futkározni az eldobott bot/labda után.. Nem, nem vagyok gondolatolvasó csupán egy boldog kutya gazdája, aki mindezt megkapja! Elõzõ gazdája lepasszolja, te sétálni nem akarod vinni..kár hogy nem egy olyan gazdát kapott aki végre megbecsüli, és kistermete miatt nem nézi hörcsögnek:/
A kérdező hozzászólása: Ha tehetem orakon at az udvaron vagyok vele. A kertben folia van es ott is sok idot toltunk s novenyek kozt. Setaltatni is szoktam es a szomszedba is atviszem. Kertes hazban lakunk, de van 2 Sharpeyem es veluk nem hagyom kint a picit hiaba, h nem bantjak. ök kezdettol fogva kinti-benti kutyak. Szobatisztasagra nem kellett nevelnem oket, hiaba a nagy termet ettol fuggetlenul alapbol annak szulettek. Ezert erdekel, h idosebb korban mit tehetnek?? Tapasztalatom tehat nincs benne. A macskaalom... Hmmm. Volt mar Palota pincsink ami kristalyalomra volt szoktatva... Nem macska, de megis oda jart...
A szobatisztasággal semmi gond nincs :) De a szobába papírra meg alomra járás nem szobatisztaság.
A kérdező hozzászólása: A normális válaszadóknak köszönom!!! Akik meg itt köszörülik, tökéletesítik az amúgy is sztereotipiakból felépülö kutyaismeretüket, azokkal nem közölném a véleményem. Nyilván állatkínzó vagyok, mert egyedüli módon a világban csak én tartok bent a lakásban kutyát és szeretném szobatisztaságra nevelni!!
hát valóban bundája más mint egy csivavának de nem vastag egyáltalán, 1 rétegû szõre van. Mindegy lényeg ha sokat van lakásba és hirtelen éri hideg a kutyát teljesen jó opció egy pulcsi vagy egy kabát, attól még nem kell lemondani a sétáról. Ismerlek amúgy?
Vivi, Lüszinak vastagbundája van....:) Bár, Te biztos jobban jobban tudod a nagy kutyás múltaddal....:(
A kérdező hozzászólása: Elöször is senki nem mondta, h nm viszem sétálni. Ez valahogy beült az agyadba az alom mellé és nm lehet kirobbantani onnan. Másodszor... Én kérdéseket tettem fel, leirtam, h a kutya k....va sokat van setaltatva...tobb fele modon, akkor h josz te ahhoz, h minosits engem akarmilyen formaban. Raadasul ezzel a "nemakarom setaltatnival" ;D tanacsokat kertem nem azt, h itt fenyezd magad! Kedves boldog kutyatartó!

Hogyan neveljem meg 2 hónapos cicámat a nevére és a nem szabad szóra?

sürg?s

Legjobb válasz: a nevére a legegyszerübb. mindig a nevén szolitsd ha hivod. hamar megtanulják. X gyere itt a kaja mittomén. a nem szabad? nem tom azt tudomásul veszik e. mi ha felment valahova ahova nem kellett volna egy sicc szóval mindig leraktuk. ha nem volt elég, nem tanult belöle akkor rácsaptunk a hátsojára. nem nagyot csak hogy értse hogy ezért bünti jár.

a nevére a legegyszerübb. mindig a nevén szolitsd ha hivod. hamar megtanulják. X gyere itt a kaja mittomén. a nem szabad? nem tom azt tudomásul veszik e. mi ha felment valahova ahova nem kellett volna egy sicc szóval mindig leraktuk. ha nem volt elég, nem tanult belöle akkor rácsaptunk a hátsojára. nem nagyot csak hogy értse hogy ezért bünti jár.
Ha a nevére akarod, amikor enni adsz neki, ismételgesd a nevét, pl Cirmi, Cirmi, még akkor is ha már ott van, egészen amíg elé rakod neki a kaját. És így elõbb utóbb rájön, hogyha a nevét hallja, jönnie kell, és enni kap. A cicám 6 hónapos, a kezdetektõl így csináltam, és ha meghallja a nevét úgy rohan, alig tud megállni :) Ha meg valami rosszat csinál én 2 módszert ismerek. Amikor észreveszed, hogy pl. a bútort kaparja, határozottan szólj rá, de azért ne ordíts :') Az egyik módszer, hogy fogd meg a "szûrét", azt a részt a nyaka és a hátánál, és emeld meg kicsit, mint ahogy az anyamacska tette kiskorukban, ez beindítja a reflexét, és "megmerevedik" a második módszer, hogy mindig legyen kéznél egy feltöltött vízipisztoly és amikor látod, hogy rosszalkodik, spiccelj rá. Nálunk a 2.módszer vált be :)
Szia ha a nevére szeretnéd tanitani egyetértek a többiekkel ismételkgesd és tényleg hamar megtanulja :) ha pedig azt szeretnéd hogy valamit ne tegyen akkor kicsit mérgesebben szolj rá az állatok a hangnembõl általába "értik" hogy azt ebben az esetben "nem szabad" :) az enyémek legalábbis ha kicsit nagyobb hangon mondok nekik valamit akkor "tudják" mire gondolok és akkor nem csinálják :) sok sikert és türelmet :)

Hogyan neveljem szobatisztaságra 2 éves kisfiamat?

Már elég sokszor sikerül hol bilizni, hol pedig wc-zni!De a nagydolgát csak pelusba hajlando elvégezni! Mikor végzett szol hogy cseréljem ki a pelust! Hogy erjem el hogy a nagydolgot is a bilibe intézze?

Legjobb válasz: Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek,aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.

Van egy ismerosom, akinek a kisfia 4 eves, a pisiles egyedul is meg neki a wc-be, de a nagydolgot o is csak a pelusba hajlando elvegezni. Szulei mar mindent kiprobaltak, hogy wc-re, de legalabb bilire szoktassak, de nem sikerult. Elmentek egy szakemberhez is, hogy mit tegyenek, aki azt mondta az a lenyeg, hogy NEM SZABAD EROLTETNI, mert az olyan negativ elmenyeket szulhet, aminek a hatasara "orokre" elmegy a kedve a gyereknek a wc-be kakilastol.
A védõnõtõl épp a múltkor kérdeztem meg, hogy nem vagyunk-e elkésve a szobatisztasággal. A kislányom november 3-án lesz 2 éves és ha bepisil vagy bekakil, akkor csak azt hangoztatja, hogy "nincs kaki, meg pisi!" ilyenkor tudom, hogy van! Szóval a védõnõ szerint akkorra kell elérni a szobatisztaságot, mire óvodába megy, erõltetni nem szabad! Az apukám úgy vette rá egy ismerõsünk kisfiát, hogy beletett a bilibe valamit vagy beletöltött vizet és ráültették a gyereket. Felállították és megdicsérték, milyen ügyes volt. Azóta szobatiszta. Azt olvastam, hogy a gyereknek "agyilag" kell rá megérni, ha ez nincs még meg, akkor ki kell várni.
Tudomásom szerint a gyerekek idegrendszere 2 és fél évesen lesz elég fejlett ahhoz, hogy szobatiszták legyenek, ergo addig fölösleges erõltetni.Az fiam is pont akkorra lett "nagy fiú", addig hiába akartam siettetni. Persze van aki hamarabb rákap, de semmiképp ne frusztráld.:)
jo hogy itt valaszoltatok, mert nalam ellenpelda van es ez sem jo a gyerekorvos szerint.8 honapos a fiam es mikor kakilni kell elindul a wc fele nezi a bilijet es ha nem ultetem ra ordit es visit.en hibaztam mert 6 honaposan azthittem ideje elkezdeni, azert is mert surun cserelgettem de igy is piros letta popsija pedig kentem, de annyira tetszett neki hogyha bepisil vagy veletlenul bekakil ordit es tepi le magarola koszos pelenkat.megcsak most kezd jarni de az "ufo"javal kozlekedikez orokke a furdobe.hat ez se jobb!
Az én fiam 25 éves. Akkoriban még nem "gyártottak" ennyi elméletet arról, hogy mennyi minden kihat majd egész életére, s mi mindentõl lehet lelki sérült. Automata mosógép nem volt, eldobható pelenka sem, legfeljebb egy keskeny papírbetét. Úgy szoktattuk szobatisztaságra, hogy ölünkbe vettük a bilit, ráültettük, s úgy meséltünk, énekeltünk neki. Nagyon szerette, magától kérte. Persze ez rengeteg idõt vett igénybe, sok szeretetet és türelmet is. 11 hónaposan teljesen szobatiszta volt, s azóta sincs semmilyen lelki sérülése...
Tévedésbõl kerültem a kérdéshez, én még csak várom a babámat, de hallottam egy történetet: kertes házban laknak, nyáron rászánták a napjaikat, hogy egész nap kint voltak a kislányukkal, pelus nélkül, minden sarkon bilivel. Nem volt más lehetõsége a babának: ha menet közben pisilt, a lábát érte, kint lemosdatták, ha elérte a bilit óriási apa-anya örömünnepet csináltak. Példaképe az édesapja, vele példálóztak mindíg, hogy ha ment wc-re. Utánozni akarta, ez is fontos volt. Idõigényes, mint a többi módszer, nekem valószínûleg majd ez lesz a választásom.
nem egyszerhasználatos pelust kell ráadni, amiben már eléggé komfortosan érzik magukat, hanem ruha pelust, ami eléggé rossz nekik, és akkor majd szobatiszta lesz.
Szia! Én a kisfiammal megbeszéltem (nem sokkal múlt akkor 2 éves), hogy mostantól nincs pelenka. Persze Õ ezt még nem nagyon értette meg. Tehát attól a pillanattól kezdve nem adtam rá pelenkát soha, még éjszakára sem. 3 nap volt nagyon nehéz, de 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett éjjelre is. Õ jobban szerette a WC-t szûkítõvel. A lényeg, hogy megszidni mert bepisilt, vagy bekakilt nem szabad, csak dicsérni, ha sikerült WC-be, vagy bilibe elvégeznie a dolgát. Nálunk ez vált be, de persze minden gyerek más. sok sikert!
Unokatesóm a nyárra esküszik. egyik fia 14 hónapos volt, de csak nappalra lett még akkor. Másik fia nyáron a kisgatyóba pancsizott és kakálni kellett neki. Kijött es bilire ült mire papírt hoztam közölte : kende-kende Vagyis olajos popsi törlõ kendõ. :)

Hogyan neveljem szobatisztaságra a 2 hónapos kutyámat?

3 napja kaptam egy keverék kölyök kutyát.(fiú) Vettem kutyapelenkát és helyhez szoktató permetet is. Sajnos még nem használ. Össze vissza piszkít a lakásban. Segítsetek! Ti, hogy szoktattátok szobatisztaságra a kutyátok? (kivinni még nem vihetem, mert nincs meg még minden oltása)

Legjobb válasz: Azért leviheted, csak ne hosszan. A kölyökkutyák általában sokat alszanak és ébredés után nálunk mindig volt pisi. Amikor leébredt a kutyus, én bizony leszaladtam vele, pár perc múlva már csurrantott is, és akkor megdicsértem. Én úgy vettem észre, hogy kaja után 30 perccel van a nagy dolog, akkor is levittem és csak 3-szor kakált a lakásba. Én éjszakára beraktam az ágyam mellé egy kartondobozba, amibõl nem tudott kimászni, éjjel ha dolog volt, akkor elkezdett sírni és már szaladtam vele. Nekem nagyon hamar, már 3 hét alatt 100%-osan "kakatiszta" és 80%-osan pisi tiszta lett.

Azért leviheted, csak ne hosszan. A kölyökkutyák általában sokat alszanak és ébredés után nálunk mindig volt pisi. Amikor leébredt a kutyus, én bizony leszaladtam vele, pár perc múlva már csurrantott is, és akkor megdicsértem. Én úgy vettem észre, hogy kaja után 30 perccel van a nagy dolog, akkor is levittem és csak 3-szor kakált a lakásba. Én éjszakára beraktam az ágyam mellé egy kartondobozba, amibõl nem tudott kimászni, éjjel ha dolog volt, akkor elkezdett sírni és már szaladtam vele. Nekem nagyon hamar, már 3 hét alatt 100%-osan "kakatiszta" és 80%-osan pisi tiszta lett.
én kertesházban lakom , télen a konyhában volt a pici nemetjuhaszunk , és mikor láttam hogy elkezd pisili azonnal kiszaladtam vele kitettem majd visszahoztam , dicsérni akkor nem dicsértem mert bent kezdte, a lényeg hogy pár nap után mar az ajtóban állt ha pisilnie kellett. sõt mikor lebetegedett és alig bírt járni akkor is elment az ajtóig , vagy nyüszített hogy vigyem ki és ugyanúgy csak másfél hónapos volt akkor
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. De az a problémám, hogy nem tudom kivinni. Nagyon kicsi, rövidszõrû és még csak 1 oltást kapott meg valamint nekünk az udvaron van egy németjuhász és egy puli is. Nem tudom megoldani, hogy ne érintkezzenek. Ezért vettem a pelenkát és a helyhez szoktatót. Addig nem viszem a többi kutya közé amíg minden oltása nincs meg. A szobatisztaságot jelen esetben úgy értem, hogy azt szeretném ha a pelenkára piszkítana.
Szerintem nem bentre valo a kutya...kint van a helye.
Pelenkát meg permetet?? Minek? Semmilyen körülmények között nem szabad, hogy bent piszkítson! Azt fogja megszokni, hogy a lakásban lehet és késõbb csak nehezebb lesz átszoktatni. Amúgy még kicsi, csodát ne várj tõle. 2-3 óránként le kéne vinni. Értem, hogy nincs meg minden oltása, de azért a ház elé leviheted. Csak még ne engedd oda egy állathoz sem, ne simogassák idegenek. És figyelj nagyon, hogy ne vegyen a szájába semmit.

Van egy 2 hónapos havanese kiskutyám, hogy neveljem szobatisztaságra vagy még ilyenkor túlzás tanítani?

Mindig a szőnyegre pisil és zavaró utána minden perceben takarítani segítsetek.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem túlzás tanítani, épp ideje elkezdeni MINDENT megtanítani neki.

Egyáltalán nem túlzás tanítani, épp ideje elkezdeni MINDENT megtanítani neki.
Ha a védõoltásai mind rendben vannak, akkor teheted le földes helyre a kutyust. Ez egy kistestû fajta, ezért többek között a koronavírus /amit cicától is kaphat/ veszélyes lehet rá. Hat hónapos kortól van meg az értelme a bébi kutyusnak, hogy megérti mit szeretnél tõle. Ez a kor felel meg egy tíz hónapos gyermek értelmi szintjének. Addig az ösztönére lehet hagyatkozni. Újságpapír, pelenka jó szolgálatot tehet. Lehet ezeket erkélyre, vagy más tiszta helyre is elhelyezni. A pelenkának van feszítõkerete is, Fresnapf boltban kapod meg.
2-3 óránként vidd le sétálni, valamint evés, ivás, játék, alvás után. Addig ne vidd fel, amíg nem végezte el a dolgát. Nálam bevált. Sõt én ha rajtakaptam, akkor felkaptam és levittem, ha pedig lent pisilt vagy kakilt, akkor nagyon, de tényleg nagyon dicsérd meg. Nekünk 2 hét alatt rájött, hogy mit akarok, de még sokáig voltak balesetek. Most 5 és fél hónapos (szintén havanese) és 3 hete nem pisilt be!:) )
Lehet egyed és fajta függõ is, hogy mikor lesz szobatiszta egy kutyus. Ezt a hat hónapos kort szakkönyvek is írják. Nekem volt olyan csivava kutyusom aki csak egy éves korára lett megbízhatóan szobatiszta. Ugyanakkor volt yorkshyre kiskutyám aki kettõ hónapos korától már pelenkára járt és késõbb amikor ki lehetett vinni, már részben kint végezte a dolgát. Igazából ez az okos kutyusom is csak hat hónapos korától lett megbízható. Ha kiskutyát nevelek, akkor olyan helyiségbe nem szoktam beengedni, ahol szõnyeg van. Sajnos ha rápisil és szagot kap, akkor arról leszoktatni már nagyon nehéz.
Utolsó, csak kíváncsiságból kérdezem, nem sok az a 6 hónap? Én nem értek egyet Little Reddel sem, hogy most mindent tömjön a kutya fejébe, mert óvodást sem tanítunk szorozni, de 6 hónap? Nekem az soknak tûnik. Legkésõbb 4 hónaposan szerintem már elég jól fog az agyuk. Én 4 hónaposan már biciklivel cirkáltam a kutyámmal. (De mondjuk a bringás parancsokon kívül csak annyit tudott, hogy nem, ül, fekszik, hozzám...) (Ha jól emlékszem, de már kicsit homályos a dolog...:D)
nekem is havanese kiskutyám van de nem vált be nála sem a pellus de kipróbáltuk már az erre kifejlesztett cseppet ami ösztönzi h odapisiljen de ez se vált be Naponta sokszor sétáltattam és így szobatisztalett mert bent nem kellett neki
a kutyapelenkát nem a kutyára szokták tenni, hanem a földre vagy tévedek?
Ha van kint egy nagy kutya, akkor vidd máshova. Élete során sos-sok nagy kutyával fog találkozni remélhetõleg, az is a szocializáció része, hogy megtanulja, hogyan kell vele kommunikálni, barátkozni velük elõbb-utóbb.
És a nagykutya miért baj? Nem a tietek és agresszív? vagy mi?:) Kutyapelenkát meg aztán végképp ne!!! Egy nagycsoportos gyerekre sem adunk pelenkát. Szobatisztaság. Egy lakásban tartott kutyánál ezt nem lehet megkerülni. Az alom meg macskáknak való, nem kutyáknak. Egy kutya, ha nem muszáj, nem piszkít a saját környékére... Õ is jobban örülne, ha kint végezhetné a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszi csak még nagyon pisi és van kint egy nagy kutya is de a kutyapelenka meg lehtetlen most neki.
Az alom felejtõs, akkor soha nem fogja megtanulni, hogy kint végezze a dolgát. ahogy az elsõ írta, gyakran vidd le, és iszonyatosan dicsérd meg (akár jutalomfalatot is adhatsz neki), ha jó helyre végezte a dolgát. Ha bepiszkít, ne szidd le, ne nyomd az orrát a pisibe meg ilyen állatságok, csak csendben takarítsd fel. De fontos, hogy ezután is viszonylag rendszeres legyen a pisiszünet... Amíg kicsi, gyakrabban kell ürítenie.
A kérdező hozzászólása: köszönös és ha van neki saját alma?
Azt, h itt az ideje mindent megtanítani neki, úgy értettem, h itt az ideje mindent elkezdeni, nem csak a szobatisztaságot. Érdemes bent gyakorolni az ülést vagy a behívást. Nem hülyék a kutyák, h nem értik meg. Miért hiszi mindenki ezt?
5 kutyátok van, de még a fajtájukat sem tudod leírni?
és miért tartasz 5 kutyát (mellesleg törvényellenesen!) ha nem értesz hozzájuk...?!
sok a kutya és egyik sincs nevelve, valószínûleg a sor rendel van baj, szerintem inkább fordulj szakemberhez, mert ennyi kutyánál elég nehéz bármit is kezdeni ha ennyire kezdõ vagy méghozzá felelõtlen is hogy ennyi neveletlen kutyád van, ha a staffi megnõ és úgy kapnának össze akkor kis fehérkék húznák a rövidebbet..
A kérdező hozzászólása: Ez egy kioktató oldal??????Itt az embereket akik tanácsot kérnek azokat bunkó módom kioktatják.Amugy a Bolognesek nagyon jó neveltek.
Itt csak ilyen bunkó emberek vannak. Tördõdj bele, amugy semmi közük hozzá hogy mit csinálsz. Amugy meg azért morognak egymásra mert nincs kialakulva a falkasorrend. Ha te leszel mindegyik szemében a falkavezér akkor szerintem megszünik a probléma.El kell érned hogy te vagy a fõnök, és akkor nem fognak egymás közt "rivalizálni" mert egyenrangúak lesznek, te pedig fölöttük, és õk az alárendeltek. Amugy ha megnézed a Cerberos kutyaiskola oldalát, akkor ott sok hasznos dolgot olvashatsz, esetleg telefonon is kérhetsz segítséget-tanácsot. Remélem tudtam segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!