Találatok a következő kifejezésre: Hogyan ne a szomszédban a (60 db)

Hogy tudom megtanítani a kutyánkat arra, hogy ne engedje ide a szomszéd kiskutyáját, de ne is bántsa?

Kerítés nincs a két telek között. A szomszédban van egy golden retriever kiskutya, akit a héten mi etetünk, mert a szomszéd elutazott. Amikor átmegyünk etetni, játszunk is vele, utána mindig át akar jönni velünk. A kutyánk (foxi), ha meglátja, kergeti, morog rá, elkapja, félünk, hogy megharapja. Azt nem szeretnénk, ha átszokna hozzánk, mert nagyon haspók kutyus, amikor a teraszunkra felszabadult, fél perc alatt eltüntette a 6 macskának kitett kaját, pedig el?tte etettük. Viszont azt sem szeretném, ha a mi kutyánk bántaná. Hogyan lehetne arra megtanítani a kutyámat, hogy zavarja vissza a saját helyére, de ne nyúljon hozzá?

Legjobb válasz: Olyan nincs. Vagy játszanak, vagy baj lesz. Nemlétezõ határt meg nem lehet betartatni egy kutyával sem. Mindkét kutyának mondhatod, hogy maradsz,de hol?

Olyan nincs. Vagy játszanak, vagy baj lesz. Nemlétezõ határt meg nem lehet betartatni egy kutyával sem. Mindkét kutyának mondhatod, hogy maradsz, de hol?
A kérdező hozzászólása: Határ van a két telek között, valamiféle kerítés is, de nem igazi, csak nagyjából térdig ér, a kutyák simán átugorják.
A kérdező hozzászólása: Az is megoldás lenne, ha annak a kis kajlafülûnek tudnám megtanítani, hogy maradjon ott, ne jöjjön utánam. De jön. Határozott NEM-re, OTT MARADSZ-ra nem reagál, az meg távol áll tõlem, hogy ráüssek vagy bármilyen módon fájdalmat okozzak neki, ha átugorja a palánkot.
Egy goldent nem is szabad veréssel vadítani. Ezek kedvelt vakvezetõk, értelmesek, szelidek. Jutalomfalattal kell rábirni, hogy elléphess és jutalomfalattal kell visszacsalni a kerítés másik oldalára.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam azt is. A baj az, hogy annyira örül, hogy végre van vele valaki, hogy se hall, se lát, csak rohan utánam. Hiába magyaráztuk a szomszédnak, hogy egy ilyen kicsi kutyát nem lehet egyedül hagyni egy hétre, vigye el az anyjáékhoz, egyik fülén be, a másikon ki.
Sajnos ennyire nem értek hozzá. Jó lenne, ha el tudna játszani egy fadarabbal, vagy ha pici egy lasztival. Cipõt nem írok, bár biztos szeretné a szagát, de az rossz szokáshoz vezet. :)

Mit tegyek annak érdekében hogy ne menjen át a szomszédba a cicám?

Legjobb válasz: Ilyenkor mondogasd neki hogy rossz cica mint Cartman a South Parkban.

Ilyenkor mondogasd neki hogy rossz cica mint Cartman a South Parkban.
Most olvastam egy cikket arról, hogyan kell valami löttyöt készíteni, amit oda kell permetezni, amit jó, ha a macska elkerül. Mondjuk a szomszéd kerítését:) A neten talán rá tudsz akadni, volt benne narancshéj, fahéj, állítólag a macska utálja a szagát:)
A legegyszerûbb ha megmérgezed magatokat! Ez két okból is megoldás: 1, a macska a továbbiakban tuti nem megy át, 2 ha esetleg mégis átmenne téged már rohadtul nem fog érdekelni! :)
A viz az jó, föleg ha olyan 50-60 báral jönn a spricelöböl, ha kiengeded átmegy ennyi. A macskák tudnak magukra vigyázni , persze azért möködik a természetes kiválasztódás.
...különben így lehet leszoktatni a cicát arról is, hogy ne menjen ki az utcára. A kapunál le kell vízzel spriccelni és ha felmegy a kerítésre, akkor is. (Lehet, hogy van jobb megoldás is, mert engem mindig lepontoznak, tehát amiket én írok, az mind csak félmegoldás, vagyis 50%.)
Ha a szomszéd kutyája barátságos a cicával, akkor nem kell bánni, ha átmegy. Társaságra vágyik, mert ezek szerint egyedül van. Ha viszont veszélyes a cicára nézve, akkor úgy lehet leszoktatni, ha arrafelé megy, ahova nem kellene neki, akkor egy kis vizes spriccelõvel le kell locsolni. Ezt megjegyzni és többet nem fog arra menni.
Meg kell figyelni, hogy viselkedik együtt a cica és a kutya. A macskákat nem lehet bezárni ha kertes házban laksz. Nekünk volt olyan, hogy a cicánk és a szomszéd kutya elválaszthatatlanok voltak. A kutya csak akkor evett, ha a mi cicánk is ott volt mellette és evett. Amikor elpusztult a cicánk, egy hónap múlva a kutya is meghalt. Az új cicánk a másik szomszéd felé nem ment át, csak a kerítésen billegett a kutya elõtt. Pár nap múlva átharapott torokkal feküdt a szomszéd ajtaja elõtt. A következõ cicánkat amíg 1 éves nem lett, igyekeztünk távoltartani a kutyától, figyeltük, elhoztuk a kerítéstõl amikor arra ment - már ha itthon voltunk. Azóta pontosan tudja, hogy ahhoz a szomszédhoz nem mehet át.
Add el az olaszoknak.Pompás pörkölt lesz belõlük.
[link]
Mondjuk csukd be az ajtót.
B+ ne engedd át a szomszédba, csukd be, zárd be, húzzál fel 3 méteres kerítést szöges dróttal a tetején. A macska alapvetõen kíváncsi természetû lény, persze, hogy körbejárja a környéket.
Ivartalanitatni kell. + cicabiztos kerités de olcsóbb bent tartani akkor már.
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen válaszokra vagyok kíváncsi mert az itteni emberek 80 százaléka le nézi a kérdezõt a szomszédba kébzeljétek van kutya és arra vagyok kíváncsi hogy mit tegyek hogy ne menjen át a cicus a szomszédba.....
Kötözd össze a lábait!
Vegyél a szomszédnak egy kutyát!
Semmit nem tudsz tenni. Ha kiengeded, oda megy, ahova akar.
Esetleg, ha olyan viszonyban vagytok, megkérheted a szomszédot, hogy zavarja el. Vagy õ spriccelje le. A cica azt is megjegyzi.

Milyen kerítést csináljak, hogy ne lásson át a szomszéd ( aholnagy a forgalom, mert iroda)?

Sok pénzünk nincs rá. A fa tömör kerítés, amit lehet kapni a praktikerbe az mennyire strapabíró, hány évente kell cserélni? A bokor a drótkerítés elénem jó, mert több évi mire megn? és kicsi az udvar,nem maradna hely a bokrok mellett a gyekeknek.Mit lehetne kitalálni erre?

Legjobb válasz: Nálunk vízszintesen rakott sûrû deszka van, szépen lefestve. Ezen nem lehet átlátni.

Nálunk vízszintesen rakott sûrû deszka van, szépen lefestve. Ezen nem lehet átlátni.
Ha van hely gyorsan növõ sövényt kell ültetni, és nem is kell tömör kerítés. Javaslom a turkesztáni szilt (Ulmus pumila celler), állítólag 2 év alatt 3 m-t nõ.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, a turkesztáni szil brutálisat nõ, olcsó és szép. Hátránya, hogy nem örökzöld. Nagy elõnye viszont, hogy nem büntetnek meg érte, mint sok helyen a magas, zárt kerítésért! Érdeklõdj elõször a helyi építési hatóságnál, mit lehet?
Én kb 20 éve használom a cementkötésû forgácslapot, hétvégiházam burkolatát és a kerítését is abból készítettem. 3 méterenként 2" acélcsõ oszlopok betontuskóban, Vízszintesen 40-es zártszelvény 2 sorban, ezekhez csavaroztam a 20 x 200 centis 12 mm vastag CK-lapokat függõlegesen, én hézagosan, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor lehet hézagmentesen is. Jó munkát, hello
Drótkeritésre nádszövet, palakerités-bár ez nem túl szép, deszkakerités.Attól is függ hogy van e valami "hozzávaló" otthon , esetleg ügyes férfi aki meg tudja csinálni mert akkor minden olcsóbb, meg persze hogy hány métert kell csinálni.

Hogyan vegyem rá az egyik alattunk lakó szomszédot, hogy ne dohányozzon a wc-ben, mert elárasztja ilyenkor az egész lakásunkat a füst?

Panelban lakunk, és ez sajnos mindig is probléma, hogy az egyik alattunk lakó szinte minden reggel a wc-ben cigizik. Van amikor este is "megtisztel" minket ezzel. Még nem szóltunk neki, mert nem tudom, hogy egyáltalán ebbe lehetne-e valami beleszólásunk? Mert ugye az az ? lakása, elviekben azt csinál ott amit akar. Viszont a mi lakásunkban ezzel meg pont ? korlátoz minket. (Pl. én akkor elmenekülök ezekb?l a helyiségek, mert én nem is bírom, de a családom többi tagját is zavarja, csak kisebb mértékben.) Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan lehetne ezt kulturáltan megoldani, beruházás nélkül?

Legjobb válasz: Na igen. Csak egy aprócska különbség van a pörkölt meg a cigi között. A pörköltszagba nem halsz bele, a cigifüstbe meg igen, ha peched van, de sajnos ez már csak utólag derül ki. Ha tüdõrákra vágynék, magam is dohányoznék, nem szorulnék a szomszéd cigijére. Ráadásul nem is megy el hamar a szaga, csak akkor ha jó a lakás szellõzése. Ami egy ablak nélküli wc-rõl nem mondható el, és ha -10 fok van kint, nem igazán szerencsés a szellõztetést ahhoz kötni, hogy a szomszéd dohányzik vagy sem. Persze néha muszáj, ez van. Ettõl függetlenül megértettem, hogy a saját lakásában nem lehet korlátozni a szomszédot. Más kérdés, hogy mások ezt megteszik, pl. van egy csaj a házban, aki mindig sikítozott szex közben :), hát megkérték, hogy ne tegye, pedig a saját lakásában csinálta, és senkit nem veszélyeztetett vele, még a kiskorúakat sem.

Na igen. Csak egy aprócska különbség van a pörkölt meg a cigi között. A pörköltszagba nem halsz bele, a cigifüstbe meg igen, ha peched van, de sajnos ez már csak utólag derül ki. Ha tüdõrákra vágynék, magam is dohányoznék, nem szorulnék a szomszéd cigijére. Ráadásul nem is megy el hamar a szaga, csak akkor ha jó a lakás szellõzése. Ami egy ablak nélküli wc-rõl nem mondható el, és ha -10 fok van kint, nem igazán szerencsés a szellõztetést ahhoz kötni, hogy a szomszéd dohányzik vagy sem. Persze néha muszáj, ez van. Ettõl függetlenül megértettem, hogy a saját lakásában nem lehet korlátozni a szomszédot. Más kérdés, hogy mások ezt megteszik, pl. van egy csaj a házban, aki mindig sikítozott szex közben :) , hát megkérték, hogy ne tegye, pedig a saját lakásában csinálta, és senkit nem veszélyeztetett vele, még a kiskorúakat sem.
Sehogy. Neki éppen annyi joga van dohányozni, fõleg a saját lakásában, mint neked nem szeretni a dohányfüstöt.
Bár nyilván jogi szempontból nincs beleszólásod... azért egy próbát megér, hogy odamész és nagyon szépen, udvariasan elmagyarázod a problémát, és kedvesen megkérdezed, megtenné-e, hogy figyel erre? Valószínûleg fogalma sincs róla, hogy a füst bárhol is érezhetõ. Ha erre nem reagál, akkor sajna ez van. :( Mivel a szellõzõ úgyse ér semmit, el lehet tömni. Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?
Amúgy én is sajnos ilyen érzékeny vagyok, volt már, hogy a buli végét a wc-ben töltöttem hányással, holott nem ittam egy kortyot sem, egyszerûen a füst okozza ezt.
"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon.." Dohányzom , de már kertes házban élek . Odafigyelek a nemdohányzókra . Teraszra járok dohányozni , mert én is rühellem a lakásban a cigiszagot. Amíg panelban éltünk kijártunk az erkélyre , mert ott azért jobban eloszlik a füst. Viszont nem igazán örülnék , ha megszabnák mit csinálok a saját otthonomban. Ezért írtam , hogy próbálja megbeszélni vele , ha kultúrember sikerülni fog . Ha nem hagyja abba , akkor tömje be a saját szellõzõjét és viselje annak következményeit.
" Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?" Hónapokig lehetne érvelni azon hogy manapság mi az egészséges és mi nem az. A kérdezõ nem tud mást tenni, csak megkérheti a szomszédot, hogy ne a wc-ben cigizzen.
ma 10:26 csak megjegyzem, hogy volt egy kérdés, amiben a kérdezõ azért panaszkodott, mert a dohányos az erkélyre járt cigizni, és ugyanúgy bement a füst a lakásában..Az erkély sem volt jó megoldás másoknak. Akkor tegyük fel a kérdést.Hol dohányozzon az ember a saját otthonában ha az erkélyen nem lehet, ha a folyóson nem lehet, ha a wc-ben nem lehet?? (nem dohányzom, de érdekel, hogy miért akarunk ennyire megszabni idegeneknek hogy miképpen, hogyan éljenek)
"Az ürülék szaga jóval hamarabb eltûnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát." Ha ez nem túlzás , akkor ott a ház szellõzõrendszerével is baj van (el van dugulva , nem megy a ventillátor , stb.) Beszélni kellene a közös képviselõvel...
10:27, ha elolvastad volna rendesen a válaszom, látnád, hogy pontosan ugyanezt írtam megoldásként.
Egyébként fölöttünk az erkélyre jártak ki dohányozni, ami rendjén lett volna, onnan azért már tényleg nem jön be annyira, de az istennek nem lehetett rávenni õket, hogy a csikket ne csak elhajítsák. Többször berepült az erkélyünkre, és volt, hogy lyukat égetett kint hagyott ruhákba.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja szerintem a szellõzõnek, csak ahogy már más is ecsetelte, nem igazán hatékonyak ezek a szellõzõrendszerek a régi panelekben. Meg szerintem nem csak 1 cigit szív el a WC-n, azért jön fel ennyire. Nekem speciel már az erkély is tökéletesen megfelelne, vagy bármelyik helyisége a WC-t, fürdõszobát és konyhát kivéve, mert ott a szellõzõrendszeren feljön hozzánk az egész.
szerintem marha igénytelen dolog a lakásban dohányozni. aki idáig nem jutott el az értelmi fejlõdésben, azt sajnos nem tudod meggyõzni arról, h ne tegye. a legtöbb, amit tehetsz, h bedugaszolod a szellõzõt...
Szia!! Leírom a véleményem errõl az egészrõl, mert kicsit kiakaszt néhány válasz. Elõször is nagyon jól leírta az egyik kommentezõ, hogy ostobaság a pörköltszagot egy lapon említeni a cigifüsttel. Akármennyire is a saját lakása, mivel egy lakóközösségben él, így köteles kompromisszumokat kötni. Szerintem igenis elvárható, hogy egy lakó ne a wc-jén dohányozzon, ha a szellõzõ közös a szomszédokkal, és reggelente árad be hozzájuk a cigifüst. A folyosó is közös, mégsem lehet nagyon sok ház folyosóján dohányozni. Anyukáméknál pl le is szerelték a korlátorkór a hamutartókat. A kedves szomszéd mérgezi a többi lakót a cigaretta füstjével, ami szerintem semmilyen esetben sem elfogadható!!! Mi az, hogy az Õ lakása, azt csinál ott, amit akar? Akkor dohányozzon a konyhában, vagy a napliban és akkor így nem árad be a füst a többiekhez is. Nem tudom, ez miért lenne olyan nagy kérés. Ha az ember panelba költözik, tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy mások is laknak körülötte, így nem tehet meg akármit. Nem döngetheti a zenét éjjel fél 12-kor, nem ordibálhat, zajonghat nappal (sem), mert ez mind mind zavarja a többi lakót (panaszt is tehetnek ellenne). Hiába a saját lakásában csinálja.. Megmondom õszintén engem rohadtul zavarna, ha reggel cigifüstben kéne ülnöm a wc-n, de ez hagyján, mert az óvodás gyermekeimet is járnak ugyebár wc-re, így õket is mérgezné a füst. Én megpróbálnám megbeszélni a szomszéddal, hogy ne a wc-n dohányozzon. Persze normális keretek között. Szintén elvárnám, hogy nekem is elmondják a szomszédok, ha valami nem tetszik neki, mert csak így lehet tisztázni a problémákat.
A kérdező hozzászólása: A füstölõt sem igazán szeretem, így az csak rontana a helyzeten. Mondjuk sokkal jobb (ha választanom kellene) a cigifüsttõl. Amúgy valószínûleg én az erre érzékenyebb emberek közé tartozom, mert engem fizikailag zavar a cigifüst. Megfájdul a fejem, meg hányingerem lesz, ha pár percet el kell töltenem benne. Ezért vagyok háklis rá, és menekülök rögtön a füsttel megtelt helyiségekbõl. Ezért bosszant rohadtul a dolog. Meg néha belegondolok, hogy mi lesz, ha kisgyerek lesz a családban? Õ is viselje el ezt?
"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon.." Na ez az... Sokan azt hiszik, hogy attól, hogy az ember dohányzik, már egy utolsó, tanulatlan senki... Errõl most már le kéne szokniuk egyesknek. Nem dohányzó is lehet ostoba, kötekedõ féreg... Mint pl. a mi szomszédunk, aki a mi kukánkba dobja más szemetét, vagy meg akarja mondani nekem, hogyan alakítsam át a párkapcsolatomat...
A kérdező hozzászólása: A "szarszag" is érzõdik néha, az is tud zavaró lenne, de az azért teljesen más. A WC arra van, ezt azért ne keverjük össze a dohányzással, ami többszörösét szennyezi a beltéri levegõnek, mivel jóval dinamikusabb. Az ürülék szaga jóval hamarabb eltûnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát.
Meg kell beszélni vele, ennyi. Túl sokat tenni nem tudsz, a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar.
Megkérheted , hogy ne tegye . Mást nem tehetsz . Ha nagyon zavar beépítheted a wc-szellõzõdet , de akkor más szagokat kell elviselned. ( megjegyzem : a panelok szellõzõje nem sokat ér)
" Mert ugye az az õ lakása, elviekben azt csinál ott amit akar" Nem jól tudod.Nem elviekben, hanem gyakorlatilag is azt csinál a saját otthonában amit akar.Ha a szomszéd szarás közben szeret cigizni, akkor nyugodtan megteheti, és még szólni sem szabadna érte. Engem például zavar a pörköltszag amikor fõznek, mégsem kopogok be a szomszédhoz, hogy ne fõzzön, mert a lakásomban büdös pörköltszag van! Szellõztetek, és azt a negyedórát kibírom amíg a szag terjeng.A cigi füst is hamar elszáll.
Sajnos semmit nem tehetsz, és még -mint fentebb látod- kapsz a pofádra a sok bagóstól!
Bocs lemaradt az idézõjel "kapsz a pofádra", így kellett volna írnom.
Szia!Nálunk is ugyanez van.Büdös cigifüst terjeng a WC-bõl, mert a felettünk lakó ott pöfékel állandóan.Szólni nem lehet nekik, mivel az õ lakásuk és azt csinálnak amit akarnak.Aki nincs benne, nem érti meg persze:S.Elég kellemetlen egy dolog, mivel mi utáljuk a cigit, nemhogy más büdös bagójának füstjét.Mi hangos megjegyzéseket szoktunk tenni, hátha fölfogja, de nem.A bérházaknak ez is az egyik átka.Mondjuk ez a szomszédunk más dolgokat is csinál, képes éjszaka hangosan ordibálni és zenét hallgatni, meg ordítatja a TV-t.Az a baj, hogy nem tudsz vele semmit csinálni:(
Esetleg próbáljatok meg füstölõt rakni a wc-be, az elnyomja a cigifüstöt, és ha elég "egzotikus" szaga van, kifüstöli a szomszédot. :) Gondolom, hozzá is átmegy a füst, ha onnan hozzátok lehetséges.
ma 09:16-nak Én nem dohányzom, de én is azt mondom mint mások, hogy a saját otthonában azt csinál az ember amit akar.természetesen vannak esetek amiket nem tehet meg otthon sem(PL: nem rendezheti be drogtanyának a lakását, vagy nem kísérletezhet különbözõ robbanó anyagokkal illetve biológiai fegyverekkel.. Elvileg este 10 után nem bömbölheti a zenét. De a cigiért szólni az már elég kellemetlen lehet, hiszen akkor már nem úgy él az otthonában ahogy szeretne. Az éjszakai orgazmus ordibálásra meg rá lehet szólni ha este 10 után csinálják.Nem azért mert szexel, és ordít az orgazmustól(bár sosem értettem hogy minek kell ennyire feltûnni, sikítás nélkül is lehet élvezni)hanem mert csendháborítást követ el.. Nem dohányzóként nekem nem lenne képem szólni a szomszédnak hogy ne cigizzen az otthonában..
Ma 09.09 vagyok A véleményemet mint nem dohányzó írtam le..
A kérdező hozzászólása: Aki a pörköltszagot hozta fel példának: valaki már jól rátapintott a lényegre, a cigifüstben azért van egy pár mérgezõ anyag, ami a pörköltszagra nem igazán jellemzõ. Nem véletlenül nem tudsz például már a busz- és villamosmegállókban is legálisan rágyújtani! Ezzel a cselekedeteddel ugyanis a nemdohányzó várakozókat is rákényszeríted a melléktermék "fogyasztására". Én a közösségi helyek többségén felállított szabályrendszer (Tilos a dohányzás, kivéve a kijelölt helyeken.) alapján mondtam azt, hogy akkor a saját lakásunkban ne kelljen már ezt eltûrnöm. Persze már a kérdésben is említettem, hogy valahol azért átérzem, hogy akkor meg a szomszédot korlátozom szintén a saját lakásában. VISZONT azt nem értem, hogy a többségnek miért felháborító már a kérdés felvetése is?
Én hoztam fel a pörkölt témát.De nem azért hogy kielemezzük, hogy melyik károsabb vagy sem.Tudom hogy káros a cigi, de ha már elemezzük a dolgokat akkor mondhattam volna parfümöket is, mert azok kábé annyira károsak a légzésre mint a cigi.Fõleg annak aki asztmás beteg(én az vagyok, és egy parfüm belégzése nálam akár komoly gondokat okoz, ha ne adj isten éppen elfogyott a gyógyszerem) A pörköltszaggal csak az akartam mondani, hogy engem személy szerint ennek a szaga zavar, de nem szólok semmit. A cigit ahogy írod már szinte mindenhol korlátozva van.Ezt is támogattam mindig, mert jó ötletnek tartom.Igazat adok mindenkinek, hogy ha valaki elmegy egy étterembe, hogy nyugodtam megvacsorázzon, és fizet is érte, akkor ne kelljen már a cigifüstöt is nyelnie.Vagy ha vár a buszra ne kelljen elviselnie, hogy a képébe megy a füst.Ez jogos! De könyörgõm! A saját otthonában is korlátozzuk az embereket???Már az otthonukban is szabályokat vezessünk be, hogy mit tehetnek és mit nem??? Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon..
Én egy lapra sorolom a pörkölt szagot éjjel a bagószaggal!!! Nálunk meg ez megy, nyáron is alig lehet ablakot nyitni, mert ömlik be a bûz, de az összes ablakunkon. Mintha egy lacikonyha közepén lenne az ágyunk és még bagószaggal vegyítve. Szóval akár 30 fokban a levegõtlen szobában alszunk inkább, mint ilyen iszonyat bûzben. A lakás összes rését és a szellõzõket megszûntettem, mert a panleban csukott ablakok mellett is szagolhatod a szomszédot. Nem egyszer éjjel erre az iszonyat bûzre ébredtünk. Már hányingerem van egy pár ételtõl, pont ezért, mert ha kell, ha nem szagolhatjuk, pl. kocsonya. Állandóan fütyül a [email protected] kuktája a szomszédnak alattunk. A fürdõ majd 100 ezer volt, mert berakattunk a kád alját, ott jött fel leginkább a bûz.

Parkositani szeretnék, thujákat akarok ültetni sövénynek a szomszéd házától hány cm-re ültessem, hogy ne legyen gond belőle, mert elég kötekedős?

Legjobb válasz: Az a növénytõl, és a tájolástól is függ, a lényeg, hogy ne nõhessen át, és ne is árnyékolhasson a szomszédra. Ha pl. északi oldalon van a szomszéd, akkor arrafelé fog árnyékolni a növény, míg ha déli oldalon, akkor õt nem érintheti, hiszen északról sosem süt a nap. Meg hát tuja is ezerféle van, az egyik inkább a föld közelében vízszintesen terjed, a másik meg akár 10 m magasra is megnõ.

Az a növénytõl, és a tájolástól is függ, a lényeg, hogy ne nõhessen át, és ne is árnyékolhasson a szomszédra. Ha pl. északi oldalon van a szomszéd, akkor arrafelé fog árnyékolni a növény, míg ha déli oldalon, akkor õt nem érintheti, hiszen északról sosem süt a nap. Meg hát tuja is ezerféle van, az egyik inkább a föld közelében vízszintesen terjed, a másik meg akár 10 m magasra is megnõ.
A kérdező hozzászólása: Szia köszi, hogy válaszoltál.Nem fog beárnyékolni semmit, mert a szomszéd háza mellé akarom ültetni, a házat fogják eltakarni, de már azzal jön, hogy be mennek gyökerek a ház alá, oszlopos tujákat akarok.Úgy gondoltam, hogy elhagyom a házától a 60cm+ még 1métert remélem nem lesz gond.

Bunkó dolog lenne a kerítésemre rárakni valamilyen nádat, vagy szövetet, hogy ne lássam a szomszédot? Lenne ebbõl balhé?

Nincs harag a szomszéddal, csupán én nem vagyok rájuk annyira kíváncsi. Köszönünk, és több nincs. De mindig mászkálnak ki-be a házból meg autót szerelnek meg a kutyája folyton ugat engem, pedig nem a kerítés elõtt megyek el, hanem méterekre, csak agresszív a kutya. Balhé lenne ebbõl, ha felraknék valami 2 méteres szövet, vagy nád sort, hogy ne lássunk egymáshoz át? A növény sok idõ mire megnõ olyan magasra! Van neki beleszólása abba, hogy én mit rakok a kertbenbe a kerítés én oldalamra?

Legjobb válasz: Mi is benádaztuk a kerítést,elõször duzzogott a szomszéd néni,gondolom azért mert nem látott át,de megszokta hamar.A szembe szomszéd egyedül élõ néni...no Õ valósággal kiakadt :)))Azt mondja,miért csináltuk,hogy Õ ne lásson be???? Mondtam neki,se Õ se más,mert én szeretek meztelenül napozni..erre elhallgatott :)))

Mi is benádaztuk a kerítést, elõször duzzogott a szomszéd néni, gondolom azért mert nem látott át, de megszokta hamar.A szembe szomszéd egyedül élõ néni...no Õ valósággal kiakadt :) ))Azt mondja, miért csináltuk, hogy Õ ne lásson be???? Mondtam neki, se Õ se más, mert én szeretek meztelenül napozni..erre elhallgatott :) ))
Ha a te kerítésed, akkor tehetsz. Nem gáz, köze semmi.
Szerintem jó dolog ha a kerítést el lehet fedni hogy a szomszédok ne bámuljanak át, kivéve ha nagyon jó a kapcsolatotok egymással. Nem kell engedélyt kérned senkitõl, de udvariasságból meglehet kérdezni a szomszédot, hogy nem gond ha befedi a kerítést lehet hogy még örülne is neki.
nálunk egyik oldalra nád, másik oldalra hullámpala van rakva a kerítésre, ugyan ezért... jóba vagyunk velük, szökõévben egyszer áthívnak beszélgetni, mi is áthívjuk õket ha valami (szülinap van pl.), a kerítésen az ajtók mellett -ikerházban lakunk- van egy méter szabad rész ahol átlátni, és ott ha összefutunk akkor beszélgetünk, de többet nem akarunk, nem vagyunk annyira kíváncsiak, és õk se legyenek arra hogy mi mit csinálunk a kertben.. ez tök normális, és jogos.
Haveroméknál is van, és nagyon hasznos a nád, mert egyátalán nem lehet átlátni..
Dehogy bunkóság. Én azért tervezem belamellázni a kerítést, mert nem tetszik a szomszéd háza. Csináld nyugodtan. (A kerítés teljes megváltoztatásához, tehát ha pl. el szeretnéd távolítani a jelenlegi kerítést és valami teljesen másmilyenre lecserélni, kell a szomszéd beleegyezése is, de ahhoz, hogy a te oldaladról bevond valamivel, nem kell.)
Nem bunkó dolog , teljesen természetes ha nem akarod hogy otthonodba belássanak. Ha a te oldaladon van akkor engedély se kell, ha a másé a kerítés akkor viszont meg kell kérdezni a tulajt. Ha nem egyezik bele , marad a dupla kerítés vagy az élõsövény.
Nem lesz baj, mindenki magánterülete a saját telke. Elöl is vannak magas téglakerítések, azoknak se ugat senki. :) Privát szféra, ennyi. Én is jobban érzem magam, ha nem lesi a szomszéd, ahogy kapálom a kertet. :D A nád nem túl jó megoldás, idõvel majd hullani fog, és letöredezni, át nem feltétlen látnak majd rajta, de hogy baromi csúnya lesz pár év múlva, az tuti.
Akár kõfalat is húzhatsz a te oldaladon, senkinek semmi köze. Nyugodtan tehetsz nád kerítést.még engedély sem kell (kõfalhoz kell)
mi sûrûn növényt tettünk de persze így is jó. Sõt szerintem örülni fognak!

A szomszéd nő már kétszer áthozta a gyerekét, hogy tudnánk-e rá vigyázni, az az igazság nem szeretném, ha erre "rászokna", hogyan tudnám úgy visszautasítani, hogy ne tünjek "bunkónak"?

Nekem már elsőre se tetszett a dolog,de a férjem pesze nem mondta,hogy nem.Akkor fél órára.Tegnap már 4 órára hagyta itt,hogy moziba mennek este a férjével.Én is dolgozom,fáradt vagyok nem egy üvöltő idegen gyereket akarok esténként adjkálni,hogy szomszédék ki tudjanak mozdulni.A férjem szerint viszont nem kell bunkónak lenni...:-/

Legjobb válasz: Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.

Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.
Mondd azt, hogy eléggé kimerült vagy és nem szeretnél szemét lenni, de megkérnéd, hogy ezt a dolgot hanyagoljátok a jövõben! Ennyi, ezzel nem leszel bunkó!
Élelmiszereknél és másnál is megmondhatod , hogy nekem sincsen itthon , vagy épp sütni vagy fõzni szeretnék amihez nekem is az kell . Egyébként , ne csináljatok rendszert belõle , mert pár alkalom után természetessé válik neki majd .
Értem a problémát. Talán akkor elõször a férjeddel kellene ezt rendezned négyszemközt. Ne balhézz, csak mondd el neki, hogy már unod, hogy semmit sem adnak meg és folyton kunyiznak, meg szívességet kérnek.
Egyébként a cigányok szoktak ilyeneket csinálni! Komolyan! Legközelebb eljuttok odáig, mint mi egyszer, hogy éjjel felkeltettek azzal, hogy adjunk nekik algopirynt mert a pasasnak fáj a foga.... :/
Én se örülnék ilyen szomszédnak .
Na ne viccelj már... Ezek mi a francot képzelnek magukról, rásózni a szomszédra a gyereket, mert nekik most éppen moziba van kedvük menni. Csapd rá az ajtót. Ha legközelebb ilyennel nyaggat... azt ha még õ lenne felháborodva pofán is verném. Ilyen gané embereket te jó ég... még szerencse, hogy nem ilyenekkel vagyok körülvéve. Attól, hogy visszautasítod, nem leszel bunkó... hát ki vagy te neki ? Csak egy szomszéd... nem rokon, akitõl csak úgy szívességeket lehet kérni. Hajtsd el õket, még az elején, mert jól írták többiek... elõször csak a kisujjad kérik, utána meg már az egész karod kell nekik.
Nekünk is van ilyen szomszédunk. Van olyan élethelyzet amit tényleg megértek, de amikor a 6éves gyereket küldik át cigiért(!!!) az már sok. Náluk éppen a gyerekeket sajnálom. Egy idõre sikerült leállítani õket: nincs, nekünk sincs, bocs nincs, bocs, kevés van stb... Mert ugye, egy ötgyerekes családtól kui az a "szemét" aki elfogad pénzt két tojásért, vagy mit ad isten visszakéri. Aztán a márciusi hóhelyzetben sikerült visszaszoktatni õket. Még dolgoztam és szabit kellett kivennem mert töröltek egy csomó járatot, több órás késések ect. Délután négykor bekopogott az ötbõl négy gyerek, hogy bejöhetnek-e, mert a szülõk elvitték a legkisebbet kivizsgálásra, nem tudnak hazajönni, nem tudják mikor jön vonat satöbbi. A gyerekek meg nem tudtak bemenni a házba. Még másnap is én indítottam õket iskolába. Erre visszaszoktak. Most megint megy a megtagadás, de totál kõszívûnek érzem magam.
Mondd, hogy bocs programotok van, nem tudsz vigyázni a gyerekre. Tojás elfogyott. Mennyi idõs a gyerek? Egyébként lehet, neki ez természetes, nekem is van szomszédom, minden nyavalyát kért már, de ha sütött valamit, akkor hozott át belõle, mert mondtam, hogy két tojást ne adjon már meg. Ha lenne gyereketek, vajon vigyázna rá?
A kérdező hozzászólása: A férjemnek már mondtam, akkor mondja, hogy jójojó, de amikor átjönnek akkor nem tud nemet mondani...Amúgy teljesen egytértek veled.Én már rég elküdtem volna a p...-ba.Csak arra várok, hogy egyszer akkor kopogjon be gyerek ügyben amikor egyedül vagyok itthon :-)
Ezek alapján azért a "teljesen normálisba" én kételkednék. A normális az lenne, ha észrevennék magukat és nem Neked kellene azon törni magad, hogy mit kezdj velük. Valami hiba tuti van az agyukba. Dumálj a férjeddel hátha megérti mirõl beszélsz és utána meg rázd le õket, mert a fejedre nõnek. Jó indulatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Nem cigányok, amúgy teljesen normál emberek pasi dolgozik a csaj van itthon gyesen a gyerekkel...:-)
Mond meg , hogy sok dolgod van itthon és nem tudnál mellette figyelni a gyerekre .
A kérdező hozzászólása: Ráadásul nekünk nincs gyerekünk, szóval még azt se lehet mondani, hogy játszik a mieinkkel max, vagy valami.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy férjem kinn cigizik az udvaron az õ férjével, és õ kezdte azt a nagy bratyizást velük...És akkor, jön, hogy kis társasház nem kell a harag, stb...A mutkor is ment a csaj "árulkodni" mert nem adtam neki tejet(amúgy tényleg nem is volt tejem) , és még én lettem letolva itthon, hogy milyen antiszoc vagyok :-/
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tele kezd vele lenni a tököm, hogy állandóan átkopog, hol egy tejfölért, hol egy tojásért, stb...Vissza persze még semmit nem adott, és én se mentem hozzájuk soha semmiért.
A kérdező hozzászólása: 2 éves a gyerek, szóval pont az a totyogós mindent szétszedõs fázisban van. De már elintéztem a problémát-egyelõre nem jönnek.Legalábbis nekem nem, ha a férjem egyedül van itthon rá néha még rásózzák...:/Megmondtam, az az igazság, ne haragudjanak de nem szeretem a gyerekeket, ezért nincs saját sem, úgyhogy ha lehet hanyagoljuk ezt a dolgot ami engem illet,

Mit tehetnék, hogy ne zavarjon a szomszéd kutyaugatása? Minden reggel 5órakor kiengedi, mert benn alszik a lakásban éjszaka. Nem olyan választ szeretnék, hogy dugd be a füled, költözz el stb. köszi.

Legjobb válasz: Beszélj a szomszéddal, kérdezd meg, miért pont 5-kor engedi ki, és hogy nem lehetne-e késõbb. Ne nekiugorj, próbálj kedvesen és udvariasan kommunikálni, az mindig elõbbre visz. Ha nincs különösebb kapcsolat még köztetek, kezdheted egy tálca sütivel.

Beszélj a szomszéddal, kérdezd meg, miért pont 5-kor engedi ki, és hogy nem lehetne-e késõbb. Ne nekiugorj, próbálj kedvesen és udvariasan kommunikálni, az mindig elõbbre visz. Ha nincs különösebb kapcsolat még köztetek, kezdheted egy tálca sütivel.
A kérdező hozzászólása: A szomszédommal nem lehet szót érteni, mindig piás és büdös komcsi. Ha szólok neki és a kutya megtalál dögölni véletlenül akkor biztosra veszi, hogy én adtm neki valamit.
Helló! Mi lett ennek a kutya ügynek a vége?

Hogy tudnám megoldani, hogy a szomszéd piros eperfájáról ne a kapunkba hulljon az érett gyümölcs?

Szomszédunk, az utcán pont a telekhatárra ültett pár évvel ezel?tt egy fát. Ugyan megkérdezete,hogy odaültetheti-e de arról szó sem volt, hogy piros eperfa. Ez a fa évek alatt akkorá n?tt, hogy átlóg a kapunk több, mint feléég. A nagykapunk kb. 1 méterre van a kerítésükt?l. Ilyenkor fekete a föld a sok lehullott epert?l, lépünk bele, a kocsi kerekén hordjuk be az udvarra, néha a lakásba is. Gusztustalan a sok szétkent placsni a szürke térkövön. Többször megkértem, hogy csináljon valamit a fájával, mert már csak úgy tudunk közlekedni, ha indulás elött, vagy hazaérkezéskor megállok az utca közepén, berohanok a sepr?ért, eltakarítok és csak utána állok be az udvarra. Mintha nem is mondtam volna semmit. Sajnos nem vághatom ki, mert közterületen van, engem büntetnének meg érte. Jellemz? erre a családra, hogy már nincs az utcánkban senki akivel még nem veszett össze, vagy ne jelentett volna fel.

Legjobb válasz: Önkormányzatnál van ilyen osztály ahol közterülettel foglalkoznak, a fát biztos nem engedik kivágni, nagyon védik õket. Viszont ha viszel fényképet stb., és vered az asztalt hogy márpedig te nem viseled el akkor lehetséges hogy engedélyezik, hogy levágd az átlógó ágat. Szoktak még helyszíni szemlét is tartani ahol megnézik mi lett az eredmény. Ha ez sem segít akkor vagy bíróság (=szerintem értelmetlen) vagy láncfûrész és amikor nincs otthon a szomszéd akkor NYISSZ!

Önkormányzatnál van ilyen osztály ahol közterülettel foglalkoznak, a fát biztos nem engedik kivágni, nagyon védik õket. Viszont ha viszel fényképet stb., és vered az asztalt hogy márpedig te nem viseled el akkor lehetséges hogy engedélyezik, hogy levágd az átlógó ágat. Szoktak még helyszíni szemlét is tartani ahol megnézik mi lett az eredmény. Ha ez sem segít akkor vagy bíróság (=szerintem értelmetlen) vagy láncfûrész és amikor nincs otthon a szomszéd akkor NYISSZ!
A kérdező hozzászólása: 1) A szél többnyire a fa felõl fúj, hiába is vágnám le pár ágát, a termés ide gurul elénk. 2) A fa már nagyon magas, a felsõ ágakat nem érem el létráról se. Azokat az ágakat lejjebbrõl meg nem vághatom le, mert nem felénk indul, csak felénk kanyarodik a fél méterre mellé ültetett másik fa miatt. Sajnos az idén már akkora lett a fa, hogy nemcsak az utca van tele piroseperrel, hanem már a kapun belülre is potyog. És még csak 5-6 éves lehet a fa, mi lesz itt ha még nagyobb lesz?!
Nézd, te ebbõl akkora ügyet csinálsz, amekkorát nem kéne, beszéld meg vele kulturált módon és ne itt tedd a szegény sajnálnivaló háztulajdonos kocsitulajdonos tisztességes munkával rendelkezõ polgárt, akit egy eperfa nem hagy nyugodtan élni... Halihó, ébresztõ! Ha nem élnél ilyen jómódban (van házad, kocsid, MUNKÁD), nem ez lenne a legnagyobb bajod. Vedd észre, hogy túl nagy feneket kerítesz egy ilyen apróságnak. Beszélj a szomszéddal, rakjatok oda egy hálót, hogy abba hulljon a gyümölcs, neki is jobb lenne, neked is, meg lehet ezt oldani egyszerûen, csak AKARNI KELL, ha pedig továbbra is itt hisztizel és nem rendezed kulturáltan, akkor te nem is akarod megoldani.
A kérdező hozzászólása: Igen! Igazatok van! Vannak szemét emberek, akik csak azért tesznek valamit, hogy a másikat bosszantsák, hogy kiszurjanak vele, és jókat röhöghessen a markába. Mert ezt a fát nem a saját kapujába ültette, sehol máshol nincs ilyen fa, pedig legalább 10-et elültetett. Akik meg csak nyugodtan szeretnének élni, azok fizessenek, takarítsanak, és nyeljék le a békát. Semmi bajom a fákkal, de napi 10 óra meló után éjjel 11 órakkor kissé nehezemre esik sepergetni. Köszönöm a válaszokat.
Fûrésszel levágod azt a gallyat ami odahajlik, és meg van oldva.
Most akarok eperfat ultetni: kuldj magot! Ugy tudom, ha atnyulik a telekre a fa, akkor levaghatod, ha tobbszori felszolitasra sem vagja le a szomszed. Bar itt a te esetedben csak az utra nyulik at, talan az onkormanyzatnal reklamalnek, hogy az utat beszennyezi a fa, stb-stb. Talan jelent valami megoldast a reklamalas.
ami átnyúlik a telkedre vágd le! Vagy ha szeted az epret, akkor szedd le, mielõtt lehullana.
A háló jó megoldás, ne károsíts meg ép fát, inkább hasznosítsd a gyümölcsét. :-)
Ilyen idõkben ennél nagyobb bajod ne legyen. nem szégyen a sõprés.
Mivel közterületrõl van szó, ezért az nem a te telked. Söprögess! Vagy szólj az önkormányzatnak, de nem fognak kivágni egy ilyen fát, az biztos. Kérheted a szomszédot, hogy rakjon a fára hálót, hogy mégse a földre hulljon az eper, mert az azért finom, és kár érte, ha a földre hullik. Esetleg te is fizetheted a háló felét, nem hinném, hogy sokba kerül. De ez legyen a legnagyobb gondod az életben, másnak még lakás és munka se jut, neked meg az a legnagyobb gondod, hogy a kocsifeljárótok csúnya és a kocsi kereke behordja az udvarra a placsnit?
Megbeszéled vele és/vagy levágod és/vagy leszeded és megeszed.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezzel az emberrel mindent lehet, csak beszélni nem.A kultúrált beszélgetést még hírbõl sem ismeri.

Mit tegyek hogy ne ugassa meg még az ismert (mindennapos) szomszédot is a kutyusom?

tavaly oktoberbe kaptuk a tacsi keveréket.ahogy n?t olyan rossz lett.kapart,túrt,megette a tújákat és még sorolhatnám....ezekr?l mostanára leszoktattam de ez a folyamatos ugatása ez haláli.mellettünk épült egy 4 lakásos társasház és ha lesznek tulajok akkor itt mindenki megfog ?rülni az ugatástól.mi tév? legyek?a szomorú még az egészben hogy lassan megkell válnom t?le(családi okok miatt)de hiába adok fel hírdetéseket sehol senki.gyönyör?,okos,értelmes,játékos hát igen csak az ugatás.adjatok tanácsot!

Legjobb válasz: Szia. Nekem is ez volt a bajom a kutyámmal. Én ugy szoktattam le rolla hogy megkértem a szomszédot hogy jöjjön át és megsimogatta meg minden más nap már nem ugatott. Amugy ha uj gazdit keresel neki akkor adjál fel rengeteg helyen hirdetést hátha lesz valaki. Remélem segitettem.

Szia. Nekem is ez volt a bajom a kutyámmal. Én ugy szoktattam le rolla hogy megkértem a szomszédot hogy jöjjön át és megsimogatta meg minden más nap már nem ugatott. Amugy ha uj gazdit keresel neki akkor adjál fel rengeteg helyen hirdetést hátha lesz valaki. Remélem segitettem.
Szia! Próbáld meg azt, hogy amikor ugat, akkor abban a pillanatban erõteljesen rászólsz, de nem a nevét mondod, hanem pl.: Á-Á!!! A lényeg a hansúlyon van. Amikor elkezd ugatni akkor, de csak akkor szolj rá. A kutyus nem fogja tudni, hogy miért bünteted, szidod, ha órákkal késõbb teszed azt. Valamint zárdb be valahova addig amíg nyugodt nem lesz, így tudni fogja, hogy rosszat tett.
Szerintem egyik nap hívd át a szomszédot, és mondd meg neki, hogy egy kicsit labdázzon a kutyával, és adjon neki jutalomfalatokat. Akkor biztosan megszereti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!