Találatok a következő kifejezésre: Hogyan ne a szomszédban (60 db)

Hogyan vegyem rá az egyik alattunk lakó szomszédot, hogy ne dohányozzon a wc-ben, mert elárasztja ilyenkor az egész lakásunkat a füst?

Panelban lakunk, és ez sajnos mindig is probléma, hogy az egyik alattunk lakó szinte minden reggel a wc-ben cigizik. Van amikor este is "megtisztel" minket ezzel. Még nem szóltunk neki, mert nem tudom, hogy egyáltalán ebbe lehetne-e valami beleszólásunk? Mert ugye az az ? lakása, elviekben azt csinál ott amit akar. Viszont a mi lakásunkban ezzel meg pont ? korlátoz minket. (Pl. én akkor elmenekülök ezekb?l a helyiségek, mert én nem is bírom, de a családom többi tagját is zavarja, csak kisebb mértékben.) Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan lehetne ezt kulturáltan megoldani, beruházás nélkül?

Legjobb válasz: Na igen. Csak egy aprócska különbség van a pörkölt meg a cigi között. A pörköltszagba nem halsz bele, a cigifüstbe meg igen, ha peched van, de sajnos ez már csak utólag derül ki. Ha tüdõrákra vágynék, magam is dohányoznék, nem szorulnék a szomszéd cigijére. Ráadásul nem is megy el hamar a szaga, csak akkor ha jó a lakás szellõzése. Ami egy ablak nélküli wc-rõl nem mondható el, és ha -10 fok van kint, nem igazán szerencsés a szellõztetést ahhoz kötni, hogy a szomszéd dohányzik vagy sem. Persze néha muszáj, ez van. Ettõl függetlenül megértettem, hogy a saját lakásában nem lehet korlátozni a szomszédot. Más kérdés, hogy mások ezt megteszik, pl. van egy csaj a házban, aki mindig sikítozott szex közben :), hát megkérték, hogy ne tegye, pedig a saját lakásában csinálta, és senkit nem veszélyeztetett vele, még a kiskorúakat sem.

Na igen. Csak egy aprócska különbség van a pörkölt meg a cigi között. A pörköltszagba nem halsz bele, a cigifüstbe meg igen, ha peched van, de sajnos ez már csak utólag derül ki. Ha tüdõrákra vágynék, magam is dohányoznék, nem szorulnék a szomszéd cigijére. Ráadásul nem is megy el hamar a szaga, csak akkor ha jó a lakás szellõzése. Ami egy ablak nélküli wc-rõl nem mondható el, és ha -10 fok van kint, nem igazán szerencsés a szellõztetést ahhoz kötni, hogy a szomszéd dohányzik vagy sem. Persze néha muszáj, ez van. Ettõl függetlenül megértettem, hogy a saját lakásában nem lehet korlátozni a szomszédot. Más kérdés, hogy mások ezt megteszik, pl. van egy csaj a házban, aki mindig sikítozott szex közben :) , hát megkérték, hogy ne tegye, pedig a saját lakásában csinálta, és senkit nem veszélyeztetett vele, még a kiskorúakat sem.
Sehogy. Neki éppen annyi joga van dohányozni, fõleg a saját lakásában, mint neked nem szeretni a dohányfüstöt.
Bár nyilván jogi szempontból nincs beleszólásod... azért egy próbát megér, hogy odamész és nagyon szépen, udvariasan elmagyarázod a problémát, és kedvesen megkérdezed, megtenné-e, hogy figyel erre? Valószínûleg fogalma sincs róla, hogy a füst bárhol is érezhetõ. Ha erre nem reagál, akkor sajna ez van. :( Mivel a szellõzõ úgyse ér semmit, el lehet tömni. Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?
Amúgy én is sajnos ilyen érzékeny vagyok, volt már, hogy a buli végét a wc-ben töltöttem hányással, holott nem ittam egy kortyot sem, egyszerûen a füst okozza ezt.
"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon.." Dohányzom , de már kertes házban élek . Odafigyelek a nemdohányzókra . Teraszra járok dohányozni , mert én is rühellem a lakásban a cigiszagot. Amíg panelban éltünk kijártunk az erkélyre , mert ott azért jobban eloszlik a füst. Viszont nem igazán örülnék , ha megszabnák mit csinálok a saját otthonomban. Ezért írtam , hogy próbálja megbeszélni vele , ha kultúrember sikerülni fog . Ha nem hagyja abba , akkor tömje be a saját szellõzõjét és viselje annak következményeit.
" Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?" Hónapokig lehetne érvelni azon hogy manapság mi az egészséges és mi nem az. A kérdezõ nem tud mást tenni, csak megkérheti a szomszédot, hogy ne a wc-ben cigizzen.
ma 10:26 csak megjegyzem, hogy volt egy kérdés, amiben a kérdezõ azért panaszkodott, mert a dohányos az erkélyre járt cigizni, és ugyanúgy bement a füst a lakásában..Az erkély sem volt jó megoldás másoknak. Akkor tegyük fel a kérdést.Hol dohányozzon az ember a saját otthonában ha az erkélyen nem lehet, ha a folyóson nem lehet, ha a wc-ben nem lehet?? (nem dohányzom, de érdekel, hogy miért akarunk ennyire megszabni idegeneknek hogy miképpen, hogyan éljenek)
"Az ürülék szaga jóval hamarabb eltûnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát." Ha ez nem túlzás , akkor ott a ház szellõzõrendszerével is baj van (el van dugulva , nem megy a ventillátor , stb.) Beszélni kellene a közös képviselõvel...
10:27, ha elolvastad volna rendesen a válaszom, látnád, hogy pontosan ugyanezt írtam megoldásként.
Egyébként fölöttünk az erkélyre jártak ki dohányozni, ami rendjén lett volna, onnan azért már tényleg nem jön be annyira, de az istennek nem lehetett rávenni õket, hogy a csikket ne csak elhajítsák. Többször berepült az erkélyünkre, és volt, hogy lyukat égetett kint hagyott ruhákba.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja szerintem a szellõzõnek, csak ahogy már más is ecsetelte, nem igazán hatékonyak ezek a szellõzõrendszerek a régi panelekben. Meg szerintem nem csak 1 cigit szív el a WC-n, azért jön fel ennyire. Nekem speciel már az erkély is tökéletesen megfelelne, vagy bármelyik helyisége a WC-t, fürdõszobát és konyhát kivéve, mert ott a szellõzõrendszeren feljön hozzánk az egész.
szerintem marha igénytelen dolog a lakásban dohányozni. aki idáig nem jutott el az értelmi fejlõdésben, azt sajnos nem tudod meggyõzni arról, h ne tegye. a legtöbb, amit tehetsz, h bedugaszolod a szellõzõt...
Szia!! Leírom a véleményem errõl az egészrõl, mert kicsit kiakaszt néhány válasz. Elõször is nagyon jól leírta az egyik kommentezõ, hogy ostobaság a pörköltszagot egy lapon említeni a cigifüsttel. Akármennyire is a saját lakása, mivel egy lakóközösségben él, így köteles kompromisszumokat kötni. Szerintem igenis elvárható, hogy egy lakó ne a wc-jén dohányozzon, ha a szellõzõ közös a szomszédokkal, és reggelente árad be hozzájuk a cigifüst. A folyosó is közös, mégsem lehet nagyon sok ház folyosóján dohányozni. Anyukáméknál pl le is szerelték a korlátorkór a hamutartókat. A kedves szomszéd mérgezi a többi lakót a cigaretta füstjével, ami szerintem semmilyen esetben sem elfogadható!!! Mi az, hogy az Õ lakása, azt csinál ott, amit akar? Akkor dohányozzon a konyhában, vagy a napliban és akkor így nem árad be a füst a többiekhez is. Nem tudom, ez miért lenne olyan nagy kérés. Ha az ember panelba költözik, tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy mások is laknak körülötte, így nem tehet meg akármit. Nem döngetheti a zenét éjjel fél 12-kor, nem ordibálhat, zajonghat nappal (sem), mert ez mind mind zavarja a többi lakót (panaszt is tehetnek ellenne). Hiába a saját lakásában csinálja.. Megmondom õszintén engem rohadtul zavarna, ha reggel cigifüstben kéne ülnöm a wc-n, de ez hagyján, mert az óvodás gyermekeimet is járnak ugyebár wc-re, így õket is mérgezné a füst. Én megpróbálnám megbeszélni a szomszéddal, hogy ne a wc-n dohányozzon. Persze normális keretek között. Szintén elvárnám, hogy nekem is elmondják a szomszédok, ha valami nem tetszik neki, mert csak így lehet tisztázni a problémákat.
A kérdező hozzászólása: A füstölõt sem igazán szeretem, így az csak rontana a helyzeten. Mondjuk sokkal jobb (ha választanom kellene) a cigifüsttõl. Amúgy valószínûleg én az erre érzékenyebb emberek közé tartozom, mert engem fizikailag zavar a cigifüst. Megfájdul a fejem, meg hányingerem lesz, ha pár percet el kell töltenem benne. Ezért vagyok háklis rá, és menekülök rögtön a füsttel megtelt helyiségekbõl. Ezért bosszant rohadtul a dolog. Meg néha belegondolok, hogy mi lesz, ha kisgyerek lesz a családban? Õ is viselje el ezt?
"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon.." Na ez az... Sokan azt hiszik, hogy attól, hogy az ember dohányzik, már egy utolsó, tanulatlan senki... Errõl most már le kéne szokniuk egyesknek. Nem dohányzó is lehet ostoba, kötekedõ féreg... Mint pl. a mi szomszédunk, aki a mi kukánkba dobja más szemetét, vagy meg akarja mondani nekem, hogyan alakítsam át a párkapcsolatomat...
A kérdező hozzászólása: A "szarszag" is érzõdik néha, az is tud zavaró lenne, de az azért teljesen más. A WC arra van, ezt azért ne keverjük össze a dohányzással, ami többszörösét szennyezi a beltéri levegõnek, mivel jóval dinamikusabb. Az ürülék szaga jóval hamarabb eltûnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát.
Meg kell beszélni vele, ennyi. Túl sokat tenni nem tudsz, a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar.
Megkérheted , hogy ne tegye . Mást nem tehetsz . Ha nagyon zavar beépítheted a wc-szellõzõdet , de akkor más szagokat kell elviselned. ( megjegyzem : a panelok szellõzõje nem sokat ér)
" Mert ugye az az õ lakása, elviekben azt csinál ott amit akar" Nem jól tudod.Nem elviekben, hanem gyakorlatilag is azt csinál a saját otthonában amit akar.Ha a szomszéd szarás közben szeret cigizni, akkor nyugodtan megteheti, és még szólni sem szabadna érte. Engem például zavar a pörköltszag amikor fõznek, mégsem kopogok be a szomszédhoz, hogy ne fõzzön, mert a lakásomban büdös pörköltszag van! Szellõztetek, és azt a negyedórát kibírom amíg a szag terjeng.A cigi füst is hamar elszáll.
Sajnos semmit nem tehetsz, és még -mint fentebb látod- kapsz a pofádra a sok bagóstól!
Bocs lemaradt az idézõjel "kapsz a pofádra", így kellett volna írnom.
Szia!Nálunk is ugyanez van.Büdös cigifüst terjeng a WC-bõl, mert a felettünk lakó ott pöfékel állandóan.Szólni nem lehet nekik, mivel az õ lakásuk és azt csinálnak amit akarnak.Aki nincs benne, nem érti meg persze:S.Elég kellemetlen egy dolog, mivel mi utáljuk a cigit, nemhogy más büdös bagójának füstjét.Mi hangos megjegyzéseket szoktunk tenni, hátha fölfogja, de nem.A bérházaknak ez is az egyik átka.Mondjuk ez a szomszédunk más dolgokat is csinál, képes éjszaka hangosan ordibálni és zenét hallgatni, meg ordítatja a TV-t.Az a baj, hogy nem tudsz vele semmit csinálni:(
Esetleg próbáljatok meg füstölõt rakni a wc-be, az elnyomja a cigifüstöt, és ha elég "egzotikus" szaga van, kifüstöli a szomszédot. :) Gondolom, hozzá is átmegy a füst, ha onnan hozzátok lehetséges.
ma 09:16-nak Én nem dohányzom, de én is azt mondom mint mások, hogy a saját otthonában azt csinál az ember amit akar.természetesen vannak esetek amiket nem tehet meg otthon sem(PL: nem rendezheti be drogtanyának a lakását, vagy nem kísérletezhet különbözõ robbanó anyagokkal illetve biológiai fegyverekkel.. Elvileg este 10 után nem bömbölheti a zenét. De a cigiért szólni az már elég kellemetlen lehet, hiszen akkor már nem úgy él az otthonában ahogy szeretne. Az éjszakai orgazmus ordibálásra meg rá lehet szólni ha este 10 után csinálják.Nem azért mert szexel, és ordít az orgazmustól(bár sosem értettem hogy minek kell ennyire feltûnni, sikítás nélkül is lehet élvezni)hanem mert csendháborítást követ el.. Nem dohányzóként nekem nem lenne képem szólni a szomszédnak hogy ne cigizzen az otthonában..
Ma 09.09 vagyok A véleményemet mint nem dohányzó írtam le..
A kérdező hozzászólása: Aki a pörköltszagot hozta fel példának: valaki már jól rátapintott a lényegre, a cigifüstben azért van egy pár mérgezõ anyag, ami a pörköltszagra nem igazán jellemzõ. Nem véletlenül nem tudsz például már a busz- és villamosmegállókban is legálisan rágyújtani! Ezzel a cselekedeteddel ugyanis a nemdohányzó várakozókat is rákényszeríted a melléktermék "fogyasztására". Én a közösségi helyek többségén felállított szabályrendszer (Tilos a dohányzás, kivéve a kijelölt helyeken.) alapján mondtam azt, hogy akkor a saját lakásunkban ne kelljen már ezt eltûrnöm. Persze már a kérdésben is említettem, hogy valahol azért átérzem, hogy akkor meg a szomszédot korlátozom szintén a saját lakásában. VISZONT azt nem értem, hogy a többségnek miért felháborító már a kérdés felvetése is?
Én hoztam fel a pörkölt témát.De nem azért hogy kielemezzük, hogy melyik károsabb vagy sem.Tudom hogy káros a cigi, de ha már elemezzük a dolgokat akkor mondhattam volna parfümöket is, mert azok kábé annyira károsak a légzésre mint a cigi.Fõleg annak aki asztmás beteg(én az vagyok, és egy parfüm belégzése nálam akár komoly gondokat okoz, ha ne adj isten éppen elfogyott a gyógyszerem) A pörköltszaggal csak az akartam mondani, hogy engem személy szerint ennek a szaga zavar, de nem szólok semmit. A cigit ahogy írod már szinte mindenhol korlátozva van.Ezt is támogattam mindig, mert jó ötletnek tartom.Igazat adok mindenkinek, hogy ha valaki elmegy egy étterembe, hogy nyugodtam megvacsorázzon, és fizet is érte, akkor ne kelljen már a cigifüstöt is nyelnie.Vagy ha vár a buszra ne kelljen elviselnie, hogy a képébe megy a füst.Ez jogos! De könyörgõm! A saját otthonában is korlátozzuk az embereket???Már az otthonukban is szabályokat vezessünk be, hogy mit tehetnek és mit nem??? Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik, hogy õ is mondjon már pár dolgot amit meg õt zavarja nagyon..
Én egy lapra sorolom a pörkölt szagot éjjel a bagószaggal!!! Nálunk meg ez megy, nyáron is alig lehet ablakot nyitni, mert ömlik be a bûz, de az összes ablakunkon. Mintha egy lacikonyha közepén lenne az ágyunk és még bagószaggal vegyítve. Szóval akár 30 fokban a levegõtlen szobában alszunk inkább, mint ilyen iszonyat bûzben. A lakás összes rését és a szellõzõket megszûntettem, mert a panleban csukott ablakok mellett is szagolhatod a szomszédot. Nem egyszer éjjel erre az iszonyat bûzre ébredtünk. Már hányingerem van egy pár ételtõl, pont ezért, mert ha kell, ha nem szagolhatjuk, pl. kocsonya. Állandóan fütyül a [email protected] kuktája a szomszédnak alattunk. A fürdõ majd 100 ezer volt, mert berakattunk a kád alját, ott jött fel leginkább a bûz.

Parkositani szeretnék, thujákat akarok ültetni sövénynek a szomszéd házától hány cm-re ültessem, hogy ne legyen gond belőle, mert elég kötekedős?

Legjobb válasz: Az a növénytõl, és a tájolástól is függ, a lényeg, hogy ne nõhessen át, és ne is árnyékolhasson a szomszédra. Ha pl. északi oldalon van a szomszéd, akkor arrafelé fog árnyékolni a növény, míg ha déli oldalon, akkor õt nem érintheti, hiszen északról sosem süt a nap. Meg hát tuja is ezerféle van, az egyik inkább a föld közelében vízszintesen terjed, a másik meg akár 10 m magasra is megnõ.

Az a növénytõl, és a tájolástól is függ, a lényeg, hogy ne nõhessen át, és ne is árnyékolhasson a szomszédra. Ha pl. északi oldalon van a szomszéd, akkor arrafelé fog árnyékolni a növény, míg ha déli oldalon, akkor õt nem érintheti, hiszen északról sosem süt a nap. Meg hát tuja is ezerféle van, az egyik inkább a föld közelében vízszintesen terjed, a másik meg akár 10 m magasra is megnõ.
A kérdező hozzászólása: Szia köszi, hogy válaszoltál.Nem fog beárnyékolni semmit, mert a szomszéd háza mellé akarom ültetni, a házat fogják eltakarni, de már azzal jön, hogy be mennek gyökerek a ház alá, oszlopos tujákat akarok.Úgy gondoltam, hogy elhagyom a házától a 60cm+ még 1métert remélem nem lesz gond.

Bunkó dolog lenne a kerítésemre rárakni valamilyen nádat, vagy szövetet, hogy ne lássam a szomszédot? Lenne ebbõl balhé?

Nincs harag a szomszéddal, csupán én nem vagyok rájuk annyira kíváncsi. Köszönünk, és több nincs. De mindig mászkálnak ki-be a házból meg autót szerelnek meg a kutyája folyton ugat engem, pedig nem a kerítés elõtt megyek el, hanem méterekre, csak agresszív a kutya. Balhé lenne ebbõl, ha felraknék valami 2 méteres szövet, vagy nád sort, hogy ne lássunk egymáshoz át? A növény sok idõ mire megnõ olyan magasra! Van neki beleszólása abba, hogy én mit rakok a kertbenbe a kerítés én oldalamra?

Legjobb válasz: Mi is benádaztuk a kerítést,elõször duzzogott a szomszéd néni,gondolom azért mert nem látott át,de megszokta hamar.A szembe szomszéd egyedül élõ néni...no Õ valósággal kiakadt :)))Azt mondja,miért csináltuk,hogy Õ ne lásson be???? Mondtam neki,se Õ se más,mert én szeretek meztelenül napozni..erre elhallgatott :)))

Mi is benádaztuk a kerítést, elõször duzzogott a szomszéd néni, gondolom azért mert nem látott át, de megszokta hamar.A szembe szomszéd egyedül élõ néni...no Õ valósággal kiakadt :) ))Azt mondja, miért csináltuk, hogy Õ ne lásson be???? Mondtam neki, se Õ se más, mert én szeretek meztelenül napozni..erre elhallgatott :) ))
Ha a te kerítésed, akkor tehetsz. Nem gáz, köze semmi.
Szerintem jó dolog ha a kerítést el lehet fedni hogy a szomszédok ne bámuljanak át, kivéve ha nagyon jó a kapcsolatotok egymással. Nem kell engedélyt kérned senkitõl, de udvariasságból meglehet kérdezni a szomszédot, hogy nem gond ha befedi a kerítést lehet hogy még örülne is neki.
nálunk egyik oldalra nád, másik oldalra hullámpala van rakva a kerítésre, ugyan ezért... jóba vagyunk velük, szökõévben egyszer áthívnak beszélgetni, mi is áthívjuk õket ha valami (szülinap van pl.), a kerítésen az ajtók mellett -ikerházban lakunk- van egy méter szabad rész ahol átlátni, és ott ha összefutunk akkor beszélgetünk, de többet nem akarunk, nem vagyunk annyira kíváncsiak, és õk se legyenek arra hogy mi mit csinálunk a kertben.. ez tök normális, és jogos.
Haveroméknál is van, és nagyon hasznos a nád, mert egyátalán nem lehet átlátni..
Dehogy bunkóság. Én azért tervezem belamellázni a kerítést, mert nem tetszik a szomszéd háza. Csináld nyugodtan. (A kerítés teljes megváltoztatásához, tehát ha pl. el szeretnéd távolítani a jelenlegi kerítést és valami teljesen másmilyenre lecserélni, kell a szomszéd beleegyezése is, de ahhoz, hogy a te oldaladról bevond valamivel, nem kell.)
Nem bunkó dolog , teljesen természetes ha nem akarod hogy otthonodba belássanak. Ha a te oldaladon van akkor engedély se kell, ha a másé a kerítés akkor viszont meg kell kérdezni a tulajt. Ha nem egyezik bele , marad a dupla kerítés vagy az élõsövény.
Nem lesz baj, mindenki magánterülete a saját telke. Elöl is vannak magas téglakerítések, azoknak se ugat senki. :) Privát szféra, ennyi. Én is jobban érzem magam, ha nem lesi a szomszéd, ahogy kapálom a kertet. :D A nád nem túl jó megoldás, idõvel majd hullani fog, és letöredezni, át nem feltétlen látnak majd rajta, de hogy baromi csúnya lesz pár év múlva, az tuti.
Akár kõfalat is húzhatsz a te oldaladon, senkinek semmi köze. Nyugodtan tehetsz nád kerítést.még engedély sem kell (kõfalhoz kell)
mi sûrûn növényt tettünk de persze így is jó. Sõt szerintem örülni fognak!

A szomszéd nő már kétszer áthozta a gyerekét, hogy tudnánk-e rá vigyázni, az az igazság nem szeretném, ha erre "rászokna", hogyan tudnám úgy visszautasítani, hogy ne tünjek "bunkónak"?

Nekem már elsőre se tetszett a dolog,de a férjem pesze nem mondta,hogy nem.Akkor fél órára.Tegnap már 4 órára hagyta itt,hogy moziba mennek este a férjével.Én is dolgozom,fáradt vagyok nem egy üvöltő idegen gyereket akarok esténként adjkálni,hogy szomszédék ki tudjanak mozdulni.A férjem szerint viszont nem kell bunkónak lenni...:-/

Legjobb válasz: Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.

Nem kell bunkónak lenni, ez igaz. De a szomszéd nem hagyhatja csak úgy Rátok a gyerekét. Legközelebb közöljétek, vendéget vártok, buddog Bennetek a nátha, nem szeretnétek, ha elkapná a gyerek. Mindezt nagyon sajnálkozó ábrázattal. Késõbb jöhet egy újabb vírus, mig nem találnak mást, aki vigyáz a gyerekre. Egyszer (kétszer) vállaljátok, utána már természetes lesz, hogy átpaszolják. Vészhelyzet az más, akkor vállalni kell, de mozizás nem az. Más kontójára pedig nem illik szórakozni, még a szomszédnak sem.
Mondd azt, hogy eléggé kimerült vagy és nem szeretnél szemét lenni, de megkérnéd, hogy ezt a dolgot hanyagoljátok a jövõben! Ennyi, ezzel nem leszel bunkó!
Élelmiszereknél és másnál is megmondhatod , hogy nekem sincsen itthon , vagy épp sütni vagy fõzni szeretnék amihez nekem is az kell . Egyébként , ne csináljatok rendszert belõle , mert pár alkalom után természetessé válik neki majd .
Értem a problémát. Talán akkor elõször a férjeddel kellene ezt rendezned négyszemközt. Ne balhézz, csak mondd el neki, hogy már unod, hogy semmit sem adnak meg és folyton kunyiznak, meg szívességet kérnek.
Egyébként a cigányok szoktak ilyeneket csinálni! Komolyan! Legközelebb eljuttok odáig, mint mi egyszer, hogy éjjel felkeltettek azzal, hogy adjunk nekik algopirynt mert a pasasnak fáj a foga.... :/
Én se örülnék ilyen szomszédnak .
Na ne viccelj már... Ezek mi a francot képzelnek magukról, rásózni a szomszédra a gyereket, mert nekik most éppen moziba van kedvük menni. Csapd rá az ajtót. Ha legközelebb ilyennel nyaggat... azt ha még õ lenne felháborodva pofán is verném. Ilyen gané embereket te jó ég... még szerencse, hogy nem ilyenekkel vagyok körülvéve. Attól, hogy visszautasítod, nem leszel bunkó... hát ki vagy te neki ? Csak egy szomszéd... nem rokon, akitõl csak úgy szívességeket lehet kérni. Hajtsd el õket, még az elején, mert jól írták többiek... elõször csak a kisujjad kérik, utána meg már az egész karod kell nekik.
Nekünk is van ilyen szomszédunk. Van olyan élethelyzet amit tényleg megértek, de amikor a 6éves gyereket küldik át cigiért(!!!) az már sok. Náluk éppen a gyerekeket sajnálom. Egy idõre sikerült leállítani õket: nincs, nekünk sincs, bocs nincs, bocs, kevés van stb... Mert ugye, egy ötgyerekes családtól kui az a "szemét" aki elfogad pénzt két tojásért, vagy mit ad isten visszakéri. Aztán a márciusi hóhelyzetben sikerült visszaszoktatni õket. Még dolgoztam és szabit kellett kivennem mert töröltek egy csomó járatot, több órás késések ect. Délután négykor bekopogott az ötbõl négy gyerek, hogy bejöhetnek-e, mert a szülõk elvitték a legkisebbet kivizsgálásra, nem tudnak hazajönni, nem tudják mikor jön vonat satöbbi. A gyerekek meg nem tudtak bemenni a házba. Még másnap is én indítottam õket iskolába. Erre visszaszoktak. Most megint megy a megtagadás, de totál kõszívûnek érzem magam.
Mondd, hogy bocs programotok van, nem tudsz vigyázni a gyerekre. Tojás elfogyott. Mennyi idõs a gyerek? Egyébként lehet, neki ez természetes, nekem is van szomszédom, minden nyavalyát kért már, de ha sütött valamit, akkor hozott át belõle, mert mondtam, hogy két tojást ne adjon már meg. Ha lenne gyereketek, vajon vigyázna rá?
A kérdező hozzászólása: A férjemnek már mondtam, akkor mondja, hogy jójojó, de amikor átjönnek akkor nem tud nemet mondani...Amúgy teljesen egytértek veled.Én már rég elküdtem volna a p...-ba.Csak arra várok, hogy egyszer akkor kopogjon be gyerek ügyben amikor egyedül vagyok itthon :-)
Ezek alapján azért a "teljesen normálisba" én kételkednék. A normális az lenne, ha észrevennék magukat és nem Neked kellene azon törni magad, hogy mit kezdj velük. Valami hiba tuti van az agyukba. Dumálj a férjeddel hátha megérti mirõl beszélsz és utána meg rázd le õket, mert a fejedre nõnek. Jó indulatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Nem cigányok, amúgy teljesen normál emberek pasi dolgozik a csaj van itthon gyesen a gyerekkel...:-)
Mond meg , hogy sok dolgod van itthon és nem tudnál mellette figyelni a gyerekre .
A kérdező hozzászólása: Ráadásul nekünk nincs gyerekünk, szóval még azt se lehet mondani, hogy játszik a mieinkkel max, vagy valami.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy férjem kinn cigizik az udvaron az õ férjével, és õ kezdte azt a nagy bratyizást velük...És akkor, jön, hogy kis társasház nem kell a harag, stb...A mutkor is ment a csaj "árulkodni" mert nem adtam neki tejet(amúgy tényleg nem is volt tejem) , és még én lettem letolva itthon, hogy milyen antiszoc vagyok :-/
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tele kezd vele lenni a tököm, hogy állandóan átkopog, hol egy tejfölért, hol egy tojásért, stb...Vissza persze még semmit nem adott, és én se mentem hozzájuk soha semmiért.
A kérdező hozzászólása: 2 éves a gyerek, szóval pont az a totyogós mindent szétszedõs fázisban van. De már elintéztem a problémát-egyelõre nem jönnek.Legalábbis nekem nem, ha a férjem egyedül van itthon rá néha még rásózzák...:/Megmondtam, az az igazság, ne haragudjanak de nem szeretem a gyerekeket, ezért nincs saját sem, úgyhogy ha lehet hanyagoljuk ezt a dolgot ami engem illet,

Mit tehetnék, hogy ne zavarjon a szomszéd kutyaugatása? Minden reggel 5órakor kiengedi, mert benn alszik a lakásban éjszaka. Nem olyan választ szeretnék, hogy dugd be a füled, költözz el stb. köszi.

Legjobb válasz: Beszélj a szomszéddal, kérdezd meg, miért pont 5-kor engedi ki, és hogy nem lehetne-e késõbb. Ne nekiugorj, próbálj kedvesen és udvariasan kommunikálni, az mindig elõbbre visz. Ha nincs különösebb kapcsolat még köztetek, kezdheted egy tálca sütivel.

Beszélj a szomszéddal, kérdezd meg, miért pont 5-kor engedi ki, és hogy nem lehetne-e késõbb. Ne nekiugorj, próbálj kedvesen és udvariasan kommunikálni, az mindig elõbbre visz. Ha nincs különösebb kapcsolat még köztetek, kezdheted egy tálca sütivel.
A kérdező hozzászólása: A szomszédommal nem lehet szót érteni, mindig piás és büdös komcsi. Ha szólok neki és a kutya megtalál dögölni véletlenül akkor biztosra veszi, hogy én adtm neki valamit.
Helló! Mi lett ennek a kutya ügynek a vége?

Hogy tudnám megoldani, hogy a szomszéd piros eperfájáról ne a kapunkba hulljon az érett gyümölcs?

Szomszédunk, az utcán pont a telekhatárra ültett pár évvel ezel?tt egy fát. Ugyan megkérdezete,hogy odaültetheti-e de arról szó sem volt, hogy piros eperfa. Ez a fa évek alatt akkorá n?tt, hogy átlóg a kapunk több, mint feléég. A nagykapunk kb. 1 méterre van a kerítésükt?l. Ilyenkor fekete a föld a sok lehullott epert?l, lépünk bele, a kocsi kerekén hordjuk be az udvarra, néha a lakásba is. Gusztustalan a sok szétkent placsni a szürke térkövön. Többször megkértem, hogy csináljon valamit a fájával, mert már csak úgy tudunk közlekedni, ha indulás elött, vagy hazaérkezéskor megállok az utca közepén, berohanok a sepr?ért, eltakarítok és csak utána állok be az udvarra. Mintha nem is mondtam volna semmit. Sajnos nem vághatom ki, mert közterületen van, engem büntetnének meg érte. Jellemz? erre a családra, hogy már nincs az utcánkban senki akivel még nem veszett össze, vagy ne jelentett volna fel.

Legjobb válasz: Önkormányzatnál van ilyen osztály ahol közterülettel foglalkoznak, a fát biztos nem engedik kivágni, nagyon védik õket. Viszont ha viszel fényképet stb., és vered az asztalt hogy márpedig te nem viseled el akkor lehetséges hogy engedélyezik, hogy levágd az átlógó ágat. Szoktak még helyszíni szemlét is tartani ahol megnézik mi lett az eredmény. Ha ez sem segít akkor vagy bíróság (=szerintem értelmetlen) vagy láncfûrész és amikor nincs otthon a szomszéd akkor NYISSZ!

Önkormányzatnál van ilyen osztály ahol közterülettel foglalkoznak, a fát biztos nem engedik kivágni, nagyon védik õket. Viszont ha viszel fényképet stb., és vered az asztalt hogy márpedig te nem viseled el akkor lehetséges hogy engedélyezik, hogy levágd az átlógó ágat. Szoktak még helyszíni szemlét is tartani ahol megnézik mi lett az eredmény. Ha ez sem segít akkor vagy bíróság (=szerintem értelmetlen) vagy láncfûrész és amikor nincs otthon a szomszéd akkor NYISSZ!
A kérdező hozzászólása: 1) A szél többnyire a fa felõl fúj, hiába is vágnám le pár ágát, a termés ide gurul elénk. 2) A fa már nagyon magas, a felsõ ágakat nem érem el létráról se. Azokat az ágakat lejjebbrõl meg nem vághatom le, mert nem felénk indul, csak felénk kanyarodik a fél méterre mellé ültetett másik fa miatt. Sajnos az idén már akkora lett a fa, hogy nemcsak az utca van tele piroseperrel, hanem már a kapun belülre is potyog. És még csak 5-6 éves lehet a fa, mi lesz itt ha még nagyobb lesz?!
Nézd, te ebbõl akkora ügyet csinálsz, amekkorát nem kéne, beszéld meg vele kulturált módon és ne itt tedd a szegény sajnálnivaló háztulajdonos kocsitulajdonos tisztességes munkával rendelkezõ polgárt, akit egy eperfa nem hagy nyugodtan élni... Halihó, ébresztõ! Ha nem élnél ilyen jómódban (van házad, kocsid, MUNKÁD), nem ez lenne a legnagyobb bajod. Vedd észre, hogy túl nagy feneket kerítesz egy ilyen apróságnak. Beszélj a szomszéddal, rakjatok oda egy hálót, hogy abba hulljon a gyümölcs, neki is jobb lenne, neked is, meg lehet ezt oldani egyszerûen, csak AKARNI KELL, ha pedig továbbra is itt hisztizel és nem rendezed kulturáltan, akkor te nem is akarod megoldani.
A kérdező hozzászólása: Igen! Igazatok van! Vannak szemét emberek, akik csak azért tesznek valamit, hogy a másikat bosszantsák, hogy kiszurjanak vele, és jókat röhöghessen a markába. Mert ezt a fát nem a saját kapujába ültette, sehol máshol nincs ilyen fa, pedig legalább 10-et elültetett. Akik meg csak nyugodtan szeretnének élni, azok fizessenek, takarítsanak, és nyeljék le a békát. Semmi bajom a fákkal, de napi 10 óra meló után éjjel 11 órakkor kissé nehezemre esik sepergetni. Köszönöm a válaszokat.
Fûrésszel levágod azt a gallyat ami odahajlik, és meg van oldva.
Most akarok eperfat ultetni: kuldj magot! Ugy tudom, ha atnyulik a telekre a fa, akkor levaghatod, ha tobbszori felszolitasra sem vagja le a szomszed. Bar itt a te esetedben csak az utra nyulik at, talan az onkormanyzatnal reklamalnek, hogy az utat beszennyezi a fa, stb-stb. Talan jelent valami megoldast a reklamalas.
ami átnyúlik a telkedre vágd le! Vagy ha szeted az epret, akkor szedd le, mielõtt lehullana.
A háló jó megoldás, ne károsíts meg ép fát, inkább hasznosítsd a gyümölcsét. :-)
Ilyen idõkben ennél nagyobb bajod ne legyen. nem szégyen a sõprés.
Mivel közterületrõl van szó, ezért az nem a te telked. Söprögess! Vagy szólj az önkormányzatnak, de nem fognak kivágni egy ilyen fát, az biztos. Kérheted a szomszédot, hogy rakjon a fára hálót, hogy mégse a földre hulljon az eper, mert az azért finom, és kár érte, ha a földre hullik. Esetleg te is fizetheted a háló felét, nem hinném, hogy sokba kerül. De ez legyen a legnagyobb gondod az életben, másnak még lakás és munka se jut, neked meg az a legnagyobb gondod, hogy a kocsifeljárótok csúnya és a kocsi kereke behordja az udvarra a placsnit?
Megbeszéled vele és/vagy levágod és/vagy leszeded és megeszed.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezzel az emberrel mindent lehet, csak beszélni nem.A kultúrált beszélgetést még hírbõl sem ismeri.

Mit tegyek hogy ne ugassa meg még az ismert (mindennapos) szomszédot is a kutyusom?

tavaly oktoberbe kaptuk a tacsi keveréket.ahogy n?t olyan rossz lett.kapart,túrt,megette a tújákat és még sorolhatnám....ezekr?l mostanára leszoktattam de ez a folyamatos ugatása ez haláli.mellettünk épült egy 4 lakásos társasház és ha lesznek tulajok akkor itt mindenki megfog ?rülni az ugatástól.mi tév? legyek?a szomorú még az egészben hogy lassan megkell válnom t?le(családi okok miatt)de hiába adok fel hírdetéseket sehol senki.gyönyör?,okos,értelmes,játékos hát igen csak az ugatás.adjatok tanácsot!

Legjobb válasz: Szia. Nekem is ez volt a bajom a kutyámmal. Én ugy szoktattam le rolla hogy megkértem a szomszédot hogy jöjjön át és megsimogatta meg minden más nap már nem ugatott. Amugy ha uj gazdit keresel neki akkor adjál fel rengeteg helyen hirdetést hátha lesz valaki. Remélem segitettem.

Szia. Nekem is ez volt a bajom a kutyámmal. Én ugy szoktattam le rolla hogy megkértem a szomszédot hogy jöjjön át és megsimogatta meg minden más nap már nem ugatott. Amugy ha uj gazdit keresel neki akkor adjál fel rengeteg helyen hirdetést hátha lesz valaki. Remélem segitettem.
Szia! Próbáld meg azt, hogy amikor ugat, akkor abban a pillanatban erõteljesen rászólsz, de nem a nevét mondod, hanem pl.: Á-Á!!! A lényeg a hansúlyon van. Amikor elkezd ugatni akkor, de csak akkor szolj rá. A kutyus nem fogja tudni, hogy miért bünteted, szidod, ha órákkal késõbb teszed azt. Valamint zárdb be valahova addig amíg nyugodt nem lesz, így tudni fogja, hogy rosszat tett.
Szerintem egyik nap hívd át a szomszédot, és mondd meg neki, hogy egy kicsit labdázzon a kutyával, és adjon neki jutalomfalatokat. Akkor biztosan megszereti.

Sikerülni fog a tervem? Direkt a kerítés mellett közlekedek hogy a szomszéd kutya ne ugasson meg a SAJÁT területemen! Fel fogja fogni?

A szomszéd kutya a kerítésem mellé 4-5 méterrel van kikötve. Én a járdán, tõle szintén 4-5 méterre haladok el a ház fala mellett. Régen megugatott ha a járdámon mentem, ma már csak rám néz. De most jön ismét a nyár, és muszáj fûvet nyírnom ami a járda, és a kerítés között van. És muszáj 4-5 ször elmennem ott a fûnyíróval, és folyton ugat, pörög a láncon!

Legjobb válasz: Hmmm, talán ha nem lenne láncon nem lenne probléma sem? Mondani kéne a szomszédnak hogy a láncos kutya állatkínzás, illetve nem is ér sokat, mert egy ilyen kutya minden lehulló levelet megugat, és gondolom úgyse figyelnek már oda mindenre.

Hmmm, talán ha nem lenne láncon nem lenne probléma sem? Mondani kéne a szomszédnak hogy a láncos kutya állatkínzás, illetve nem is ér sokat, mert egy ilyen kutya minden lehulló levelet megugat, és gondolom úgyse figyelnek már oda mindenre.
Lehet, hogy a sétálásodat nem ugatja meg. De a fûnyíró már maga is ugatásra bír sok kutyát.
A kutyának nem személy szerint veled van a baja, de most gondolj bele; éjjel-nappal azon a rövid láncon van tartva, még arra sincs lehetõsége hogy fusson egy kört a kertben. Így már annyira stresszes a szerencsétlen, hogy a lehulló falevelet is megugatná, mert egyszerûen nem tud mit kezdeni már magával. Te is stresszes lennél, ha életed végéig egy szobában kéne lenned, ahol kapsz néha enni meg oda intézheted a dolgod és ennyi. A legjobb az lenne ha szólnál a szomszédnak, hogy ne tartsa láncon, szerintem ez már állatkínzás komolyan. De valószínûnek tartom, hogy a fûnyírótól ígyis úgyis ugatni fog, sok kutya fél a hangjától és így reagál.
A kérdező hozzászólása: Értem, hogy ideges, de csak megszokná, hogy Én=barát nem? Tehát úgy ugat rám mint a postásra, a kutyákra az utcán, vagy egy sétáló anyukára! De én a szomszédja vagyok! Ezt megértené? Szóval a fûnyírótól félne, de tõlem nem félne, és nem ugatna meg, ha egyedül elsétálok ott?
Senki meg nem tudja neked mondani, az adott kutya megszokna-e téged, vagy sem. A fûnyírót meg nem csak a félelem miatt ugatják a kutyák, de mindegy. Mi lenne, ha a kerítésedet befednéd valamivel, hogy ne legyen átlátszó? A láncos kutyáknál sajnos az is elõhozhat ugatást, ha magadhoz édesgeted akár kajával is. Akkor azért ugatna, mert örül és várja a kaját tõled.

Mit tehetnék, hogy a szomszéd kutyája ne sza. Jon az ablakom alá? Hozzáteszem kutyákkal semmi bajom.

Belvárosi társasházban lakom udvarra néz? lakásban. A szomszéd kutyája állandó jelleggel az ablakom alá sz....rik szó szerint. Többször kértem, hogy vigyék sétálni (hiszem szemben pont van egy kutyasétáltató) Azt mondják, hogy azért nem viszik oda mert nekimegy a kutyáknak és az embereknek. A ház bels? udvarába jár sza...ni a kutya és b?zölög az egész udvar, persze néha eltakarítják de mégse jó megoldás?? Van valami jogi akármi/akárki aki ez ügyben tud tenni valamit?? Hozzáteszem a kutyákkal semmi bajom. Szeretem ?ket...csak ne sza...jon az ablak alá.

Legjobb válasz: Hát pedig valahogy dûlõre kéne jutni a gazdával. Tényleg bunkóság a közös kertbe kakáltatni, ráadásul, ha fel se takarítja... az ilyenek miatt utálják a normális kutyásokat is. :S Ahogy az elsõ mondja, "fenyegesd" meg, hogy bejelented, esetleg próbáld meg rávenni a többi szomszédot, hogy õk is nyaggassák, aztán csak enged a nyomásnak.

Hát pedig valahogy dûlõre kéne jutni a gazdával. Tényleg bunkóság a közös kertbe kakáltatni, ráadásul, ha fel se takarítja... az ilyenek miatt utálják a normális kutyásokat is. :S Ahogy az elsõ mondja, "fenyegesd" meg, hogy bejelented, esetleg próbáld meg rávenni a többi szomszédot, hogy õk is nyaggassák, aztán csak enged a nyomásnak.
Közterületen köteles felszedni a gazda a szilárd szennyezõdést, társasház folyosóin, liftjében, egyéb helyein pedig MINDEN szennyezõdést köteles eltakarítani. Szólj nekik, hogy szedjék össze, vagy bejelentést teszel a jegyzõnél
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Egyszerûen nem értem miért nem viszik el naponta sétálni. A gazdája azt mondta, hogy nem kötelezhetem rá semmilyen jogszabállyal, hogy naponta sétáltassa a kutyáját...gondoltam magamban ez beteg...mármint a gazda. Az is baj, hogy bejövünk a közös belsõ udvarba és ha kint van a kutya összeugrál mindenkit. Gondoljatok bele ha pl. kiöltözve megyünk valahová meg kell nézni kint van-e a kutya hogy nehogy összeugrálja a "szép ruhát" ...
A kutyával semmit szegény oda kakil ahova tud, ha nem viszik sétálni. A gazdájának meg lehetne annyi esze, hogy legalább össze szedi. Beszélj vele illetve ha nem használ akkor jelentsd ahogy a többiek írták. Abban igaza van, hogy nem kötelezheted rá, hogy vigye sétálni, de viszont azt is lehet jelenteni ha nem megfelelõen bánnak a kutyával, azt nem tudom, hogy a nem sétáltatás beleesik-e ebbe a kategoriába, de valahol biztos utána lehet nézni. http://kutyakereso_segito.zug.hu/Eljaras%20Allatvedelmi%20ug.. Persze jobb lenne ha meg lehetne vele beszélni, de gondolom azon már túl vagy.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a megbeszélésen már túl vagyok és nem is konkrétan a kutyának akarok rosszat, mert szeretem a kutyákat csak magát a helyzetet akarom úgy rendezni, hogy harag se legyen és az ügy is oldódjon meg. Köszönöm a linket ránézek.
Közös területen elvileg nem is tarthatná felügyelet és/vagy póráz nélkül!!! Sõt, még kikötve és kennelben sem
A kérdező hozzászólása: Kedves tegnap 20:13! Van benne igazság, az is a baj, hogy ha az udvarban van a kutya és kimegyünk a lakásunkból rögtön odajön összeugrál és hiába szólunk a gazdájának nem érdekli....nem vagyok egy fenyegetõ ember de már tényleg mindenem teli van...A villanyóra leolvasó csávó már rá is üvöltött a gazdájára hogy fogja vissza a kutyáját mert baj lesz. Nem szokásom feljelentgetni mindenkit rögtön de ez már sok.....
Nyugodtan tegyetek lépéseket, ez már tényleg sokkk
Helyi önkormányzat szabályozza, de van ilyen.
Itt olvashatsz róla: http://www.edenkert.hu/kertepites-kerttervezes/zoldfulu/ulte.. Fák esetében (diófa és magasra növõ, terebélyes fák kivételével) telekhatártól 3, 0 méter, épülettõl 4, 0 méter, diófa és magasra növõ, terebélyes fák telekhatártól 5, 0 méter, épülettõl 7, 0 méter.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!