Találatok a következő kifejezésre: Hogyan ne a (19614 db)

Hogy lehet egy kutyát leszoktatni arról, hogy ne a járdára wc-zen?

4 hós kutyám a saját udvarunkon csak a járdára és a teraszra kakil... közben láthatná a nagyobb kutyától, hogy lehet a fűre, földre is,...

Legjobb válasz: Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.

Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.
plusz a tiltás mellett beszerezni jó kis hipót és szép töményen átkefélni, lemosni vele a járdát teraszt (lehetõleg rendszeresen).
A kérdező hozzászólása: a helyzet a következõ... van kb 200 négyzetméter járdánk, azt áthipózni nehézkes. a másik ha elkapom h oda pisil, gyorsan átviszem a füves részre de van h megvárja h elmenjek és visszamegy oda pisilni vagy kailni a járdára...kinti kutyus, szoktam sétálni vinni de a dolgát nagyjából az udvaron végzi. és hiába vagyok sokat vele ha eljövünk odakakil pl a bejárati ajtónkba.
Ja, hogy kinti. Akkor valóban nem tudsz mindig figyelni rá. Tömény ecetes bõ vízzel mosd fel a járdát (fel ecet, fele víz). Az minden szagot elvesz, jobban mint a hipó és a környezetet sem teszi tönkre. Elhiszem, hogy nagy a terület, ezért nagy meló (bár nem hiszem, hogy egy óránál több lenne), de így talán elmúlik az ingerenciája, hogy oda pisiljen.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez jó ötlet.a hipótol azért is tartottam nehogy belenyaljon es baja legyen de az ecettõl baja se lehet. köszi, remélem bejön. ha eláll az esõs idõ, megcsinálom.
Szívesen. Én igazából a cicáimnál alkalmaztam ezt a módszert lakáson belül, remélem a kiskutyádnál is beválik. :)

Mit tegyek hogy ne legyek türelmetlen? Hogy ne a gyerek igya meg a levét?

19hós kisfiammal egyedül vagyok. A férjem külföldön dolgozik, sajnos nincs segítségem. Nagyon akaratos, gyakran hisztizik. Amúgy egy igen eleven, energikus tündéri fickó, de néha azt érzem h elegem van és nem bírok vele. Ez az érzés nagyon elkeserít, hisz az édesanyja vagyok. De nagyon nehéznek érzem az egyedül nevelést! Egyedülálló anyukák hogy csináljátok? Mindent többször kell neki olykor elmondani míg végre hajlandó megtenni, nem győzök menni utána. Egy vásárlás vele néha kész rémálom. Minden 19hónapos ilyen? Vagy én rontottam el valamit a nevelésében?

Legjobb válasz: Igen, mind olyan, ki jobban, ki kevésbé, ki korábban, ki késõbben. Legyen kevesebb szabály, de az ésszerû legyen és következetes. A többit kezeld humorral, ha az nagyon nem megy, akkor inkább számolj 10-ig, vagy 20-ig. Jó lenne néha kis idõre rábízni valakire a gyereket, ha végképp nem megy, akkor keresd hasonló korú gyerek és szüleje társaságát. Együtt séta, vásárlás. Ha nagyon ki vagy akadva, gondolj arra, hogy hamar felnõ. Ne tegyél és ne mondj olyat, amit 10-20 év múlva, vagy akár holnap megbánnál-

Igen, mind olyan, ki jobban, ki kevésbé, ki korábban, ki késõbben. Legyen kevesebb szabály, de az ésszerû legyen és következetes. A többit kezeld humorral, ha az nagyon nem megy, akkor inkább számolj 10-ig, vagy 20-ig. Jó lenne néha kis idõre rábízni valakire a gyereket, ha végképp nem megy, akkor keresd hasonló korú gyerek és szüleje társaságát. Együtt séta, vásárlás. Ha nagyon ki vagy akadva, gondolj arra, hogy hamar felnõ. Ne tegyél és ne mondj olyat, amit 10-20 év múlva, vagy akár holnap megbánnál-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mit tegyek hogy ne a haverlányt lássák bennem?

Sok fiú tetszett de nekik az ilyen természetes lányok jönnek be.. vagyis akik csak egy ilyet :) irnak én meg aki xd ilyet ir.. mindig nevetek. de hogyan tudnék aranyosabb kedvesebb lenni? Õszintén szeretnék megváltozni *-* Válaszokat el?re is köszönöm(L)

Legjobb válasz: Talán ne msnen ismerkedj. Randizz, légy nõies

Talán ne msnen ismerkedj. Randizz, légy nõies
Csak összekaptam Vele. De Õ is ilyesmi lány, mint amilyennek Te tûnsz. :)
A kérdező hozzászólása: Talán egy nagy szerelem?
A fenébe, már megörültem. :(
A kérdező hozzászólása: Nem xd
Nem Derecskérõl vagy véletlen? :P
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kommentelõnek írtam egy privit.
és ismét az elsõ voltam
Most kinek az msn címét szeretnéd? Priviben te is tudsz üzenni, elküldeni a címed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm de nem az a probléma.. hanem mindig nevetek velük de valahogy mégsem. félek hogy sohase lesz senkim :(
A kérdező hozzászólása: Ezekkel a fiúkkal mind beszélgettem élõben. de valahogy nem nyerem el a tetszésüket de sokan szépnek tartanak. és tudom hogy valamii van velem :S esetleg priviben megadhatnád az msn-edet hogybeszélgethessünkmég. :S kellenek a tanácsok
Szerintem menj oda valamelyikükhöz, vagy akár többhöz is és kérdezd meg kerek-perec, hogy mit kéne tenned ahhoz, hogy többet lássanak benned? Esetleg mi nem stimmel? Ha rendesek, akkor megmondják neked õszintén, és tudni fogod min kell változtatni. A módjára viszont már tényleg magadnak kell rájönnie. Én legalábbis a helyedben ezt tenném :)
Lehet h amit te gondolsz h nõies egy fiúnak nem az. Neten keresztül nehéz nõiesnek lenni szerintem. Ha személyesen nem is találkoztok, vag ybeszéltek ne várj sokat. Inkább szólítsd le. Nincs benne semmi gáz. Flörtölj vele. 22/f Ja az elsõ hozzászóló voltam ismét
A kérdező hozzászólása: igazából nõies vagyok csak valahogy a belsõmmel van valami :S tehát teccik egy fiú de nem szeretnek belém csak szeretnek velem lenni. hogyan csavarjam el a fejüket? tehát mit tegyek? hogyan beszéljek velük? Most van egy aranyos fiú. msn-en vettemfel mert kiszúrtam magamnak :) de élõben még nemis köszöntünk mertmindig rohan vagynemtudom. már hiányzik. félek h hiába szeretek belé :( :S Kérlekszépen segitsetek.
Én is ilyen vagyok, 22 évesen, de én se aakrok ilyen lenni....hány éves vagy?? írhatsz egy privit msn eddel ah gondolod


Van egy 11 éves lipicai félvérem, ! Egy bajom van vele hogy terepen alig lehet megtartani! Jelenleg vesztern feszítõvel lovagolom! Vajon keményebb zablát javasoltok, hogy ne vigyen el, vagy mit csináljak vele hogy ne a rohanás legyen neki az elsõ!?

Legjobb válasz: "karámban már nagyon jól megy vele a munka szépen emel görbít meg minden" Ne haragudj, de mi az az emel, meg görbít? És ezt te munkának hívod? Az a baja a lovadnak, hogy hozzád került a szerencsétlen - attól függõen, hogy milyen helyen volt azelõtt. Majd ha megtanulsz lovagolni, akkor fogsz tudni bánni azzal a szerencsétlennel, de addig ne a lovat hibáztasd. Amit õ csinál, az csak egy reakció arra, amit te csinálsz vele.

"karámban már nagyon jól megy vele a munka szépen emel görbít meg minden" Ne haragudj, de mi az az emel, meg görbít? És ezt te munkának hívod? Az a baja a lovadnak, hogy hozzád került a szerencsétlen - attól függõen, hogy milyen helyen volt azelõtt. Majd ha megtanulsz lovagolni, akkor fogsz tudni bánni azzal a szerencsétlennel, de addig ne a lovat hibáztasd. Amit õ csinál, az csak egy reakció arra, amit te csinálsz vele.
Minél jobban visszafogod, annál jobban akar majd menni, fõleg így tél felé, ahogy egyre hûvösebb lesz, és a lovak is frissebbek. Keress egy nyílt terepet, és ereszd neki, fusson amíg meg nem áll. Utána nyugodt lesz.
Idomítás, edzõ, és ne egyedül menj ki, hanem egy tapasztaltabb lovassal. Erõsebb zablát semmiképpen ne rakj rá!
A kérdező hozzászólása: karámban szinte lötyögõ szárral dolgozom vele ügyesen figyel arra amit mondok szépen reagál a csizmára is!!ha nyilt terepre megyünk sose egyedûl, de ahogy lépésbe elindulunk már rögtön fekszik a szárba tekergeti a fülét, és azzonnal izgatott lessz, mivel lépésben szeretném tartani ezért nem adok neki szárat csak nyugtatom és nem engedem hogy ügetésbe lépjen, de amint lazítok a száron abban a pillanatban szinte repûlni kezd!!igen nehéz fogatban is ment még pár éve!!jó idegzetû ló csak nagy twrepet látva egybõl habzik
szerintem próbáld akkor a legelejérõl kezdeni a belovaglást, mert biztos valami rossz élménye van. fogatoltak is vele? én a legegyszerûbb, legkíméletesebb zablát adnám neki. minél vastagabb, annál jobb. lépésben is rohan, ideges? vagy csak vágtában? mesélj el egy tipikus terepet, hogy Te hogy reagálsz, stb szárhosszúság, ilyesmi
A kérdező hozzászólása: mi nem adunk nekik abrakot zöldséget, gyümölcsöt kapnak és szénát meg lucernát vegyesen!a kancám nem lovardás ló, havonta egyszer kivitték meghajtották és ebbõl ált neki a mozgás!!nem a tanácspkkal van a gondom, hisz akkor nem kérdeznék, hanem azzal hogy sokan hogyan adják azokat!sok munkám lessz még a lovammal, és nem akarom elbaszni kizárólag ezért kérdeztem!
A kérdező hozzászólása: másik ló is jön velünk, kanca, dombos hejen lakunk, csak azért lovagolom feszítõvel mert ezt tanácsolták mivel az elmúlt éveit sajnos bekötve egy istállóba töltötte, duplakarikás csikózablám van, az jó lessz?mielõtt kiviszem mindíg lefutószárazom!leiskolázva nincs csak egy alap belovaglásit kapott!!mielõtt hozzám kerûlt egy vastag csavart zablával lovagolták, én ezt nem akartam a szájába rakni, ezért is mertem itt kérdezni!!csak van aki egybõl bunkón reagál egy kérdése!nem vagyok gyerek, csak bizonytalan, csúnya balesetem volt és az csoda hogy ujra lovon merek ülni!
A kérdező hozzászólása: látom itt mindenki nagyon okos és a fikázás is megy nagyon de tényleges ötletekkel senki se tud szolgálni csak közlöm ha nem ülök rajta is csak futószáron megy akkor is ilyen a járása és tartása!!én kérek bocsánatot hogy bizonytalanságomba kérdezni mertem!!!
írásodból ítélve vagy nem vagy több 12 évesnél vagy nagyon minimálisan mûvelõdsz csak. Elárulok egy apró titkot.. ma már nem szokás csak úgy feszítõvel lovagolni..sõt.. viszont ha valaki mégis feszítõvel lovagol (díjlovasok, vagy olyan wescosoknak akik tudnak is western lovagolni (õk laza szárral lovagolnak megjegyzem)) Hogy mit tegyél? -Tanulj meg HELYESEN lovagolni. -Közben lovagoltasd át a lovad. -Ha ezután(!!!) is rohan futószárazd le.. És még egy tanács Lovas szakkönyvek (ajánlom a 'Ne árts!' címût.!)
Elõbb utóbb azt éred el, hogy olyan kemény lesz a szája, hogy egy tégla fal se állítja meg. :)
A kérdező hozzászólása: igen a vesztern az feszítõ, már próbáltam a csikózablát de azzal úgy jártam hogy a lovam boldogan elszaladt, én meg ott maradtam!!már több zablával is próbáltam hogy ne keljen a feszítõ, de a feszítõ mellé még egy egyedi orrféket is kapott, ha azt leveszem mindegy mien zabla van a szájában, egy az egyben tojik a fejemre!!11 évig bekötött ló volt valószinû ez is közre jáchat nála hogy terepen ilyen!!
futószárazd le elõtte és tegyél csikózablát a szájába. a western zabla gondolom feszítõ?! könnyíts a kezeiden is, mert a feszítõ nagy kárt tud tenni a szájában.
A kérdező hozzászólása: hagyományos angol kantárral lovaglom csak vestern zablávan, az elõzõ hejen egy centis csavart zablávan lovagolták havonta egyszer!!karámban már nagyon jól megy vele a munka szépen emel görbít meg minden, csak a tereppel van gond!
A kérdező hozzászólása: mielõtt hozzám került is úgy lovagolták hogy bemelegítés minden nélkül megeresztették ha menni akar had menjen, ha most én is ezt teszem vele sose fog megtanulni lépésben menni!
Lovaglás elõtt futószárazd le ügetésben míg meg nem izzad és utána már nem fog szaladni.. Nálam bevált. :)
A kérdező hozzászólása: lépésben már teljesen feszült amint kiérünk a karámból és csak menne a száját csak annyira húzom hogy ne vigyen el és szóval folyamatosan nyugtatom, mindíg a másik ló elõtt szeret menni, csak annyit szeretnék nála elérni hogy terepre is nyugottan mehetnénk mivel még csak 3 hónapja van meg, és elõtte nem nagyon tudott vele a volt tulaj foglalkozni szeretnék neki minden mozgást megadni amire igénye és szüksége van!mivel egyre jobban figyel rám, így minden munka után megdícsérem ha eredményes!van egy ügeres csikózablám is az elég vastag, csak félek hogy azzal lehet nem fogom tudni megtartani, már én is gondolkoztam rajta hogy erre átcserélem!

Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?

Legjobb válasz: Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.

Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.
Hát az én ujszülött gyerekemnek nem kell még kosz. Azzal ráérünk kicsit késõbb. Egyébként meg értelmes embereknek kellene hogy legyen annyi eszük, hogy kisbabát nem puszilgatunk tapogatunk össze vissza.Én ezt még a harmadik gyerekemnél sem engedem, pedig ilyenkor már nem sterilizál az ember mániákusan.De azért ezek a kicsik még könnyebben kapnak el bármit.És a kisbaba nem egy tárgy, egy kis cuki-muki plüssmacska, akit a rokonok kedvükre adogathatnak kézrõl kézre.Mert sajnos van aki így közelít a kicsikhez.Az enyémek ezt még nagyobb korukba is nagyon utálták. Szerintem csak úgy és addig engedj közeledni másokat a gyereked felé, amíg téged nem zavar.Te vagy az anyja, igenis a te gyereked.
Én rászóltam mindenkire, de felesleges. Kell a kosz a babáknak, és mi az, hogy a "baba a mienk" ?? Nem a mienk, vigyázunk rájuk, amíg szükséges..
Hát itt elég vegyesek a vélemények, de mivel a baba a sajátunk, ezért had mi döntsük el, hogy mi a jó neki, vagy hogy mitõl szeretnénk megóvni. Én simán rászólok bárkire és nem érdekel, hogy ki az, és hogy mit gondol. Én féltem a gyerekem, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogdosott az az egyén mielõtt a gyerekemhez nyúlt. Ha hozzánk jönnek akkor elsõ a kézmosás, utcán az az elsõ mondatom, hogy a kézfején és az arcán kívül bárhol lehet simogatni. És ne érdekeljen hogy egy házban laksz az anyósoddal, mert ha a gyereked elkap valami durva betegséget, akkor sosem bocsájtod meg magadnak, hogy "nyuszi" voltál. Akinek meg nincs annyi esze, hogy egy csecsemõ még védtelen, az meg ne is nyúljon hozzá. Amúgy az én babám sajnos tápszeres, tehát eleve nincs meg az anyatej által kialakult védettség. Úgyhogy én bíztatlak hogy minden féle bûntudat nélkül igenis szólj rá mindenkire! T.
Szerintem is tulzas ez a fajta tuldimenzionalasa a dolognak. Inkabb az van benne, h az ujdonsult anyukak szeretik kisajatitani a babajukat, nem szeretnek senkit a kozelebe engedni. Ennyit kibir a mama is, a rokon meg megmossa a kezet.
Megköveznem valószínüleg, de én meg azt mondom, hogy nem kell túlsterilizálni a babát. Én is simogatom, puszilgatom, a fejét, kezét , arcát, még a száját is, apa is ugynaígy tesz, és semmi baja a babának. attól hogy megsimogatják, nem lesz semmi baja, max fejlõdik az immunrendszere. A szoptatott babák, minden ellenanyagot megkapnak az anyától a tejjel . (És érdekes mód, nálunk sem anyós, sem a dédi nem puszilgatja a kezét, fejét, csak a baba könyökét és lábát, mert azt nem tudja a szájába vennni... )
Sajnos nincs az embereknek ennyi eszük. A kisfiam valószinüleg ilyen simogatások által kapott egy hasmenéses fertõzést amit 2hósan antibiotikummal kellett kezelni. (Mert tõlem biztosan nem kapta el)
Én nem is értem az embereket, hogy miért ez az elsõ reakciójuk, hogy a babák kezét és fejét simogatják. Nekem is számtalanszor kellett ezért szólnom, még volt sértõdés is belõle, de nem érdekel. Muszáj szólni és aki ezen megsértõdik avval nem kell foglalkozni a baba a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk is ez a helyzet az anyósékkal, de a saját házukba hogy küldjem el õket kezet mosni, meg ha megyünk valahova ott elég nehéz rászólni az emberekre...
Szia! Én megmondtam egyenesen, hogy ne tapogassák, és fõleg ne puszilgassák.Szerintem, ha valakinek nincs annyi sütnivalója, hogy ezt nem kellene, akkor miért én éreztem volna kellemetlenül magam amikor rászóltam??!! Sajnos nekem még az anyósomékat is figyelmeztetnem kellett:((Hát ilyenek az emberek, de a gyerekem akkor is fontosabb, még ha valaki megsértõdik is ezért. Egyébként én soha nem szoktam senkinél ilyet csinálni, és nem is akartam még senki ujszülött gyerekét fogdosni. De én sem engedtem, hogy kézrõl kézre adják. Az ágyába is meg lehet nézni, nem kell ahhoz felzaklatni a kisbabát.
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülõkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelõttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová õt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez? A másik dolog nagyszülõ, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülõkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévõ szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértõdni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos". Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erõsíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek! Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!

Mi a tippetek arra, mit tegyek hogy ne a családomon/barátaimon vezessem le ha valaki megbánt/felidegesít? Ti ilyen esetben mit szoktatok csinálni?

Sajnos elég hirtelen haragú vagyok, és könnyen fel tudnak idegesíteni de nem érzem hogy vészes lenne, viszont ez nagyon ki tud néha ülni a viselkedésemre.. és ilyenkor olyan emberekkel vagyok flegma/bunkó akik meg sem érdemlik. Ti hogy vagytok ezzel? tippek?

Legjobb válasz: Próbálok uralkodni magamon. Ha tudom, hogy ez nem fog menni, akkor már elõre szólok annak, akivel épp vagyok, hogy ne haragudjon meg, ha rosszat mondok, de felhúzták az agyam és még nem sikerült levezetnem. Ilyenkor általában megértõek és nem mennek bele az általam generált vitába.

Próbálok uralkodni magamon. Ha tudom, hogy ez nem fog menni, akkor már elõre szólok annak, akivel épp vagyok, hogy ne haragudjon meg, ha rosszat mondok, de felhúzták az agyam és még nem sikerült levezetnem. Ilyenkor általában megértõek és nem mennek bele az általam generált vitába.
Bagetell, de nagyon hatásos az "elszámolok 50-ig és utána nyitom ki a számat" technika. Ad bõ egy percet, amíg lemegy az indulat az emberrõl és nem mond ki olyat, amit késõbb megbán.
Velem is ez szokott lenni, legalábbis újabban és nekem mindig sikerül visszafognom magam.
Én anyukámmal, meg a húgommal lakom, megtanultak kezelni 18év alatt:) Nekem ilyenkor undorító a stílusom, bökdösõdöm, nem lehet a kedvemre tenni stb. Mostanában elég jól visszafogom magam, ha érzem, hogy ideges vagyok, csak szólok, hogy ne szóljanak hozzám, aztán valamikor csak megnyugszom. A barátom viszont rémes, kérdezgeti mi történt, mi a baj, egyszerûen nem hagy békén, és megsértõdik, ha nem mondom el. Szerencsére most már kezd megtanulni kezelni õ is.
Én is ilyen voltam de ha az embernek van egy kis esze akkor felismeri a hibáit és onnan már megy a változás ha tudatosan törekszel rá. 1. Felismered, hogy hirtelen haragú vagy és ez így nem jó. 2. Alapból számítasz rá, hogy felidegesítenek és tudatosan higgadtan válaszolsz. Elõször állati nehéz és mesterkélt de egy idõ után észrevétlenül a viselkedésed része lesz. 3. Ha idegesen mész haza még az ajtó elõtt veszel egy nagy levegõt és, amikor belépsz akkor közlöd mindenkivel, hogy kivagy és egyedül akarsz lenni, hogy lehiggadj és most senki se maceráljon mert robbansz. A kis szurkálódós megjegyzéseket elengeded a füled mellett mert úgysem rosszindulatból mondják. 4. Megtanulsz különbséget tenni fontosnak látszó és valóban fontos dolgok közt. Így hülyeségeken nem szívod magad és nem is fogsz robbanni. /annyit:) /
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!!!! Ment a pacsi!!

Hogyan tudnám leszoktatni arról, hogy ne kapdosson a kezem után? 11 hetes, golden kuytus és nem lehet úgy megsimizni hogy ne a kezemet akarná bekapni. Mit csináljak vagy leszokik majd magától kinövi?

Rossz érzés hogy kapdos mert olyan mintha nem szeretne,persze tudom hogy csak játszik.

Legjobb válasz: Üss oda neki,ez olyan mint egy atyai pofon.Nem csattanósra gondolok.Ha meg nem,hát akkor csipked tovább.

Üss oda neki, ez olyan mint egy atyai pofon.Nem csattanósra gondolok.Ha meg nem, hát akkor csipked tovább.
Nekem is ez volt a kutyusommal. én ezt csináltam: játszottam vele és mikor 'megharapott' rávágtam egyet az orrára (nem nagyot csak épphogy érezze, hogy nem szabad) aztán sértõdötten megfordultam és azt mondtam neki: szégyeld magad, nem szabad! ezek után nem néztem a szemébe, sõt rá se néztem. nagyon elszégyelte magát. vártam egy kicsit és miután láttam, h normális újra játszottam vele. ezt párszor megcsináltam vele és leszokott a harapdálásról. remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: az orrára én is csaptam párszor de semmi még jobban begurul és annál inkább harapdál...

Szelektíven gyűjtöm a szemetet. Hibás elektronikus készüléket hol lehet leadni, hogy ne a háztartási hulladékba kerüljön?

(pl.: egy nem m?köd? vérnyomásér?, elemes masszírozógép), ezek várnak az enyészetre

Legjobb válasz: Csak egy tipp, de az ilyesmikkel lehet jobban jársz ha kiteszed varteára 1ft-os licitbe hibás termékként :) 1-200 ft-ot mindesz sz*rért adnak :D Ha meg épp kell az illetõnek valamire akkor meg még többet is adhat érte. Így te megszabadulsz attól ami már nem kell, pénzt is keresel vele, és valaki jól is jár. Egyébként mûszaki áruházakban asszem szokott lenni átvevõhely. De talán még nagyom áruházakban is átveszik sok helyen (bár azt ne gondold hogy ezt így mind újrahasznosítják, nagyja megy afrikába...)

Csak egy tipp, de az ilyesmikkel lehet jobban jársz ha kiteszed varteára 1ft-os licitbe hibás termékként :) 1-200 ft-ot mindesz sz*rért adnak :D Ha meg épp kell az illetõnek valamire akkor meg még többet is adhat érte. Így te megszabadulsz attól ami már nem kell, pénzt is keresel vele, és valaki jól is jár. Egyébként mûszaki áruházakban asszem szokott lenni átvevõhely. De talán még nagyom áruházakban is átveszik sok helyen (bár azt ne gondold hogy ezt így mind újrahasznosítják, nagyja megy afrikába...)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Segítettetek. :)
A tesco hipermarketekben van ilyen gyûjtõkonténer kihelyezve ahová bedobhatsz elektronikai hulladékot is. Elvileg ezekben a hipermarketekben van ilyen: - Békéscsaba - Budapest, Arena Plaza - Budapest, Fogarasi út - Budapest, Soroksári út - Budapest, Pesterzsébet - Budapest, Pesti út - Budapest, Csepel - Budapest, Campona - Budaörs - Cegléd - Debrecen - Dunaújváros - Érd - Gödöllõ - Gyöngyös - Gyõr - Hatvan - Hódmezõvásárhely - Kaposvár - Kazincbarcika - Kecskemét, Talfája köz - Kecskemét, Target Center - Kiskunhalas - Komárom - Kõszeg - Miskolc, Szentpéteri kapu - Mosonmagyaróvár - Nagykanizsa - Nyíregyháza - Ózd - Pápa - Pécs, Budai Vám - Pécs, Makay István u. 5. - Salgótarján - Sopron - Székesfehérvár, Aszalvölgyi út - Szekszárd - Tapolca - Tatabánya - Vecsés (Market Central Ferihegy) - Veszprém - Zalaegerszeg

Call meter 3G-ben hogyan tudom beállítani, hogy ne a kimenő hívások száma alpján, hanem perc alapján számolja ki a mánit?

Legjobb válasz: az alap beállításoknál van olyan, hogy számlázási egység vagy mi, ott 60/60ra kell állítani, a kimenõs hívásoknál vagy minél (sejtem mire gondolsz) pedig üresen kell hagyni, hogy ne számolja õket.. azt hiszem ennyi

az alap beállításoknál van olyan, hogy számlázási egység vagy mi, ott 60/60ra kell állítani, a kimenõs hívásoknál vagy minél (sejtem mire gondolsz) pedig üresen kell hagyni, hogy ne számolja õket.. azt hiszem ennyi
na itt találtam egy részletes leírást a programról :) http://www.droidground.hu/2011/08/hogyan-tartsuk-kordaban.html

Mit Jelent az Facebook-on hogy: Ne a linket? !

Sokszor láttam képek alatt hogy azt írják alá hogy: Ne a linket. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: mond hogy kamu kérdés! amúgy meg azt hogy ne a linket lájkold hanem a képet.

mond hogy kamu kérdés! amúgy meg azt hogy ne a linket lájkold hanem a képet.
hát naja az elsõ már leírta


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!