Találatok a következő kifejezésre: Hogyan nézzek ha (134 db)

Ha beteg a gyermeked, megengeded, hogy egész nap mesét nézzen? Ha pl. egész nap magas láza van, csak fekszik és semmihez nincs kedve?

Legjobb válasz: Az én kisfiam volt már nagyon beteg, gyakorlatilag 39 alá alig tudtuk akkor levinni a lázát, és ahogy lement valamennyire, indult is visszafelé. Mivel a hûtõfürdõre csak úgy tudtuk rávenni, ha közben mesét nézhetett szegény, így megengedtük neki (a nappali közepén csináltuk neki a fürdõt a régi kiskádjába). A kúpok és szirupok nem voltak magukban hatékonyak (na meg öt napig tombolt nála a dolog, és a legtöbbet csak három napig lehet folyamatosan adni), így kénytelenek voltunk hûtõfürdõzni gyakran - és hagyni, hogy közben mesét nézzen. Szegény tökre le volt tompulva közben, szerintem azt sem fogta fel, hogy mi is van a tévében. :( utána nem volt gond, ahogy meggyógyult, nem akart már egész nap mesézni.

Az én kisfiam volt már nagyon beteg, gyakorlatilag 39 alá alig tudtuk akkor levinni a lázát, és ahogy lement valamennyire, indult is visszafelé. Mivel a hûtõfürdõre csak úgy tudtuk rávenni, ha közben mesét nézhetett szegény, így megengedtük neki (a nappali közepén csináltuk neki a fürdõt a régi kiskádjába). A kúpok és szirupok nem voltak magukban hatékonyak (na meg öt napig tombolt nála a dolog, és a legtöbbet csak három napig lehet folyamatosan adni), így kénytelenek voltunk hûtõfürdõzni gyakran - és hagyni, hogy közben mesét nézzen. Szegény tökre le volt tompulva közben, szerintem azt sem fogta fel, hogy mi is van a tévében. :( utána nem volt gond, ahogy meggyógyult, nem akart már egész nap mesézni.
igen...ha õt ez akkor megnyugtatja és ellazítja, természetesen....annál is inkább mivel szerintem egy egézséges gyereknek amúgy nincs is kedve egész nap tévét bámulni....
Igen, én is csak erre vagyok képes, ha beteg vagyok. (Mert a plafon nézést és az önsajnálatot kb 5 percig lehet elviselni)
Igen.
Én is egymás után nézem a filmeket, sorozatokat ha beteg vagyok, a gyerekemtõl sem várnám el, hogy a plafont nézze.

Miért nem merek az emberek szemébe nézni? Mindig kéztetést érzek arra hogy nézzek el másfele ha belenéztem vkinek a szemébe. Ha valakivel hosszan szemezünk akkor kényelmetlenül érzem magam.

Legjobb válasz: Próbáld meg azt, hogy ne a szemébe nézz, hanem a két szeme közé, az orrára. Õ nem fogja látni a különbséget, és te se fogod kellemetlenül érezni magad. :)

Próbáld meg azt, hogy ne a szemébe nézz, hanem a két szeme közé, az orrára. Õ nem fogja látni a különbséget, és te se fogod kellemetlenül érezni magad. :)
A farkasszemet nézés a mi kultúránkban kihívás, vagy provokéció is lehet- Fõleg, ha sokáig tart. Rövid ideig, a nyíltságra utal. Más kultúrákban más a szokás, pl.: az arabok a nyíltságot, vagyis az õszinte szembenézést egymás arcába való beszéddel helyettesítik... Gyakorolnod kell, hogy ne gondolják Rólad, hogy sunyi vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam provokatívan nézni sokáig más szemébe, csak egyszerûen nézem. Észrevettem, és idegesít h ha vki jön szembe inkább másfele nézegetek csak ne kelljen a szemébe néznem. Szeretnék ezen változtatni, de kényelmetlenül érzem magam a helyzettõl.
A kérdező hozzászólása: oké, kipróbálom de ez egy kicsit zavaró

Ha egy haver pasi megkér hogy nézzek rá, majd nyomatékositja h nézzek a szemébe, azt mit akar jelenteni? Haver pasi ilyent nekem eddig nem mondott, meg utánna nem is közelitett.

Legjobb válasz: Bizarr szitu ha nem derült ki azonnal, vagy a további történésekbõl. Vagy még mindig néz és s.o.s kell segítség? :)

Bizarr szitu ha nem derült ki azonnal, vagy a további történésekbõl. Vagy még mindig néz és s.o.s kell segítség? :)
lehet úgy látta hogy csipás volt a szemed vagy el volt kenõdve a sminked és szólni akart.
Aztán nekünk honnan kéne tudni, hogy a spanodnak milyen szemnézési fétise van? Manapság senki nem ismeri a haverjait/barátait? Mellesleg ha ennyire érdekel, miért nem tõle kérdezed meg.. és hogy az istenbe lehet, hogy ezidáig nem derült ki? El se tudom képzelni ezt az egészet. :D
Lehet hogy tényleg csipákat látott a szemedben azért nem közelített utána.:)


Ha kancsal valaki akkor melyik szemébe nézzek? Vagy hogyan nézzek a szemébe? (bővebben lent)

a barátom anyukája er?sen kancsal. nagyon szeretem, jó vele beszélgetni, de sose tudom melyik szemébe nézzek. vagy egyáltalán hogy nézzek a szemébe. egy nagyon picit a barátom is az, de neki szerintem kifejezetten jól áll, nagyon szeretem benne, vele szembe nincs is ilyen problémám, hogy nem tudom hogy nézzek a szemébe. ráadásul nekem személy szerint van egy olyan problémám hogy nem tudok egyszerre mindkét szemébe nézni az embereknek, hanem mozog a szemem és hol egyikbe hol másikba nézek. ezt én nem is érzem de a barátom mondta, hogy ? látja. ezért is elég gázos a helyzet mert az anyukája ha látja ezt, akkor nyilván azt fogja hinni, hogy az ? kancsalsága miatt nem tudom hova nézzek, ami részben igaz is, de akaratomon kívül mozog a szemem. kérlek segítsetek! el?re is köszi:)

Legjobb válasz: Amúgy a kancsal ember azzal a szemével néz, amelyik nincs be(vagy ki)szaladva. Tehát az is jó, ha abba nézel, amelyik szépen áll.:)

Amúgy a kancsal ember azzal a szemével néz, amelyik nincs be(vagy ki)szaladva. Tehát az is jó, ha abba nézel, amelyik szépen áll.:)
Nézd az orrnyergét, a szemöldöke között. Ebbõl õ semmit sem fog észrevenni, és így udvarias.

Hogyan nézzek a barátnőm édesanyja szemébe ezután, ha ma nem a legszebb jelzővel illettem?

Veszekedtünk a barátn?mmel, elég ideges voltam és véletlenül kicsúszott. Valószín?leg elmondta neki... Ha legközelebb találkozok vele mit csináljak? Eddig nagyon jóban voltunk, sokat voltam náluk, velük sok helyen.

Legjobb válasz: ha már megtörtént, akkor légy férfi, és természetesen tegyél úgy, mintha nem történt volna semmi. de amúgy az önuralom szónál nézz szét a kódexben, mert ilyen nem szoktunk csinálni. :\

ha már megtörtént, akkor légy férfi, és természetesen tegyél úgy, mintha nem történt volna semmi. de amúgy az önuralom szónál nézz szét a kódexben, mert ilyen nem szoktunk csinálni. :\
Barátnõdtõl kérj bocsánatot. Kérdezd meg, hogy elmondta-e az anyukájának. De azt nem értem, hogy csak "kötõszóként" csúszott ki, vagy valóban az anyukáját szidtad, tehát komolyan gondoltad?
A kérdező hozzászólása: Nem állt szándékomban az anyukáját szídni, csak úgy jött.

Angol sorozatot felirattal, vagy inkább anélkül nézzek, ha azt szeretném, hogy jobban megértsem a beszédet?

Amerikai sorozatokat már néztem angolul felirattal, és anélkül. Felirat nélkül is megértettem azokat, amiket már láttam egyszer.

Legjobb válasz: Elõször használd az angol feliratot, egy pár rész erejéig. Ezalatt megszokod a színészek hangját, intonációját, megtanulsz jópár gyakran használt kifejezést esetleg. Utána legyen ott a feliurat, de hacsak lehet, ne nézd. Én úgy szoktam, hogy csak az utolsó pillanatban kukkantok oda, ha nem értettem pontosan. Vagy ha van idõ, ellenõrzésképp, hogy jól értettem-e. Ezt megint csináld egy pár résznél. Ezután pedig mehet felirat nélkül. Ha nem értesz valamit, lépj vissza, és hallgasd meg újból. Azt fogod észrevenni, hogy egyre kevesebbet kell visszalépni. Én a Mentalistát és a Férjem védelmében címû sorozatokat néztem így, évad végére maximum egyszer-kétszer kellett megállítani. De ehhez maximális csend és nyugalom kell nekem, amikor a család alszik. Ha kikapcsolódásképp nézek sorozatot, akkor felirattal teszem.

Elõször használd az angol feliratot, egy pár rész erejéig. Ezalatt megszokod a színészek hangját, intonációját, megtanulsz jópár gyakran használt kifejezést esetleg. Utána legyen ott a feliurat, de hacsak lehet, ne nézd. Én úgy szoktam, hogy csak az utolsó pillanatban kukkantok oda, ha nem értettem pontosan. Vagy ha van idõ, ellenõrzésképp, hogy jól értettem-e. Ezt megint csináld egy pár résznél. Ezután pedig mehet felirat nélkül. Ha nem értesz valamit, lépj vissza, és hallgasd meg újból. Azt fogod észrevenni, hogy egyre kevesebbet kell visszalépni. Én a Mentalistát és a Férjem védelmében címû sorozatokat néztem így, évad végére maximum egyszer-kétszer kellett megállítani. De ehhez maximális csend és nyugalom kell nekem, amikor a család alszik. Ha kikapcsolódásképp nézek sorozatot, akkor felirattal teszem.

Ha rosszul töltöttem ki az adóbevallást megbüntetnek? Ha elviszem egy könyvelőnek, hogy nézze át azért fizetni kell?

Legjobb válasz: Lehetséges, ha pl. alacsony volt az éves jövedelmed, a cég meg nem számolt adójóváírást, akkor sok a visszaigényelhetõ adód. Akkor is lehet, ha pl. nem teljes évben dolgoztál. Engem még kb. 11 éve ezért hívtak be az adóhivatalba, átnézték a papírokat, megállapították hogy jogos, megírtuk a jegyzõkönyvet és kész. Nézd meg, hogy mennyi a teljes jövedelem, jogos-e ha van visszaigénylés, és kész, nem kell aggódni. De ha nem adtad még be és biztosra akarsz menni, akkor keress egy alapítványt akik az adófelajánlásod 1%-ért megcsinálják, és akkor nyugodtan alszol.

Lehetséges, ha pl. alacsony volt az éves jövedelmed, a cég meg nem számolt adójóváírást, akkor sok a visszaigényelhetõ adód. Akkor is lehet, ha pl. nem teljes évben dolgoztál. Engem még kb. 11 éve ezért hívtak be az adóhivatalba, átnézték a papírokat, megállapították hogy jogos, megírtuk a jegyzõkönyvet és kész. Nézd meg, hogy mennyi a teljes jövedelem, jogos-e ha van visszaigénylés, és kész, nem kell aggódni. De ha nem adtad még be és biztosra akarsz menni, akkor keress egy alapítványt akik az adófelajánlásod 1%-ért megcsinálják, és akkor nyugodtan alszol.
Még egy: az adóhivatalnak van egy telefonszáma (nézd meg a honlapjukon), ahol így a bevallási idõszakban segítenek. Hívtam már õket, nekem mindig kedves ügyintézõt sikerült kifognom, profin válaszolt minden kérdésre.
Adhatsz be módosítást, akkor nem fognak büntetni, ha 2011-re vonatkozik, annak még le sem járt a határideje, szóval simán lehet módosítani. A könyvelõnek fizetni kell, de vannak olyan helyek, ahol az 1% felajánlásért ingyen megcsinálják. Mire gondolsz, hogy rossz? Összegek, rossz sorba írtad? Nekem volt, hogy valamit elcsesztem, jött egy papír, hogy elírtam, õk javították. Egyszer meg olyan jellegû volt a hiba, hogy behívattak, mondták, hogy ez nem jó, kijavítottuk, aláírtam a módosítást és ennyi. Szóval no para, ha nem arról van szó, hogy eltitkoltad a pármilliós feketejövedelmed.
A kérdező hozzászólása: :) Nem adtam még be a bevallást. Nem eltitkolásra gondolok, csak ez életem elsõ bevallása, és félek, hogy valamit elrontottam. A program nem jelzett hibát. Kicsit soknak találom a visszaigényelhetõ adót.:S
és még egy :-): ha megbüntetnének (nem fognak, de ha mégis), akkor jön az, hogy be kell menni sírni az adóhivatalba, hogy jajteszegény, ha ezt ki kell fizetned akkor éhen halsz, mehetsz az utcára, itt a világvége, blabla. Saját cégnek 70 ezres büntijét sírtam ki (mondjuk szemét dolog volt tõlük a büntetés, mert sem a mértéke, sem a hiba jellege nem indokolta ezt az összeget).
Ha nem gond, hogy megtudom a béredet, akkor küldd át az adóigazolásokat (ne a bevallást!), és megcsinálom Neked ingyen. Az is lehet, hogy ugyanazt hozom ki, amit Te. Ha jelentkezel privátban, megírom az e-mail címet.

Ha elviszem a gépemet, hogy nézzék meg azokat az oldalakat amiket néztem, de már letöröltem az előzményeket akkor nem fogják látni vgy akkor is megnézhetik?

Legjobb válasz: Ha törlöd az elõzményeket, sütiket és a többi vackot akkor nem tudják meg hogy mit néztél.

Ha törlöd az elõzményeket, sütiket és a többi vackot akkor nem tudják meg hogy mit néztél.

Ha nem esem teherbe, nem segitett a clostyl sem, kérhetem én a nőgyógyásztól, hogy nézzünk progeszteron hormonszintet?

Legjobb válasz: Magánorvoshoz kellene akkor elmenned, mert ott a várakozási lista max. 1 hét és ha oda eljutsz akkor vidd az eddigi leleteidet, ha vannak és mond el neki, hogy mit kell szedned és miért akarod ezt a vizsgálatot. Általában nagyon rendesek a fizetõs dokik.

Magánorvoshoz kellene akkor elmenned, mert ott a várakozási lista max. 1 hét és ha oda eljutsz akkor vidd az eddigi leleteidet, ha vannak és mond el neki, hogy mit kell szedned és miért akarod ezt a vizsgálatot. Általában nagyon rendesek a fizetõs dokik.
Closty elõtt nem nézett??? Az igen nagy szakmai hiba.
A kérdező hozzászólása: Nem, mégcsak meg sem emlitette!
Kérj egy mensi 3. és 26 napjára egy teljes hormont. így akkor tuti megnéz mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Csak az a gond vele, hogy kb.4-5 hetes várakozási lista van a dokihoz. Csak nõgyógyász kérheti ezt a vizsgálatot?
Nõgyógyász vagy endokrinológus kérheti, esetleg magánlaborban is megcsináltathatod, én mindig ott nézettem.
Na, engem így "tett tönkre" a nõgyógyászom. Clsoty kúrán voltam, 3x3 hónapig szedette velem kisebb-nagyobb megszakításokkal, és nekem sem nézett hormonokat, semmit. Késõbb derült ki, hogy a marha feleslegesen érlelgette a tüszõcskéimet, mivel teljesen véletlen egy vérvételbõl derült ki, hogy rossz a pajzsmirigy értékem (ami szerinte jó), és a babához túl sok a TSH. Endokrinológustól kaptam rá gyógyszert, három hónap múlva két csíkos lett a tesztem :) Feltétlen másik doki!!!! Nem értem nálatok hogy van, de az SZTK-s rendelésrõl engem simán leküldtek a vérvételre egy beutalóval.Másik rendelõintézet esetleg számításba jöhet?
Velem is szedettek Clostyt hormonvizsgálat nélkül, ki is derült hogy nem volt értelme. Bár 2 barátnõm is szedett ugyanígy, ugyanannál a dokinál, õk azóta megszültek:) Én endokrinológusra váltottam, és ott rögtön leveszik a vért és egy hét múlva van eredmény, azt sztk-n pedig 1-3 hónapon belül. Én inkább fizetek... Egyébként nem biztos hogy ilyen egyszerû a probléma. Én ovu után pecsételtem, és egyéb tünetek is voltak, így már a vérvizsgálat elõtt kaptam progit. Elõször terheléses cukorra és ilyesmire küldtek, a t. cukrom is sok. A D vitaminom kevés:) A myh. túl vékony volt, és a hormonvizsgálat eredményét csak most várom. Közben pedig mindenki kismama lesz körülõttem..:)

Mit tegyek akkor ha az online-sorozatok.hun szeretnék nézni sorozatot de, a C meghajtóból mindig vesz el memóriát, és már tele van teljesen és nem engedi hogy nézzem de nem tudom hogy mit töröljek ki?

Legjobb válasz: Töltsd le a Ccleanert innen: http://ingyenszoftver.net/szoftverek/rendszereszkozok/cclean.. Katt a legfrissebb verzióra, majd futtasd.

Töltsd le a Ccleanert innen: http://ingyenszoftver.net/szoftverek/rendszereszkozok/cclean.. Katt a legfrissebb verzióra, majd futtasd.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A kérdező hozzászólása: letöltöttem, denem tudom h mit kel rajta csinálni:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!