Találatok a következő kifejezésre: Hogyan nézik magzatvizet a (9 db)

A kutyáknál, hogy néz ki a magzatvíz?

Legjobb válasz: Átlátszó, vízszerû. Mint minden magzatvíz. És jellegzetes szaga van.

Átlátszó, vízszerû. Mint minden magzatvíz. És jellegzetes szaga van.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem törzskönyvesek, de biztos lehet benne, hogy Golden Retriever. Tegnap születtek. Itt van pár kép a kicsikrõl: http://kepfeltoltes.hu/view/131126/DSCF2956_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/131126/DSCF2957_m_solata_www.kep.. http://kepfeltoltes.hu/view/131126/DSCF2958_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/131126/DSCF2971_www.kepfeltoltes..
ha törzskönyvesek, akkor érdekelnek is.
A kérdező hozzászólása: Ign, fajtiszták. Köszönjük a gratulációt!
szép kis alom, gratulálok! fajtatiszta goldenek?
A kérdező hozzászólása: 7
A kérdező hozzászólása: Igen minden kérdésedre utolsó válaszoló
most ellett? jól vannak a kölykök? hány van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-)
Fajtamentõk álma.

Túl hordtam a kisbabámat, ebben az esetben hogy nézik meg a magzatvizet? Ma még nem nézték, de holnap már tuti. Fájni fog?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy nézik, én a 41. héten szültem, sosem nézték. Amúgy csak akkor tudják megnézni, ha nyitva a méhszájad. Akár még a szülés is beindulhat tõle, de ilyenkor ez már talán szerencsés is.

Nem biztos, hogy nézik, én a 41. héten szültem, sosem nézték. Amúgy csak akkor tudják megnézni, ha nyitva a méhszájad. Akár még a szülés is beindulhat tõle, de ilyenkor ez már talán szerencsés is.
Az elsõ fiam én is túlhordtam és kétnaponta volt magzatvízvizsgálat. Hüvelyen keresztül nézik, nem fájdalmas, inkább kellemetlen. Bár én a sima nõgyógyászati vizsgálattól is irtózom. Dokitól is függ, van aki eléggé meg tud piszkálni. 3 ilyen vizsgálatom volt, elsõ kettõnél mondták, hogy barnás folyás, görcsölés elõfordulhat vizsgálat után, ez normális, ne ijedjek meg. A harmadik után pedig szülõszobára küldtek, mert bõ 2 ujjnyira már kitágultam és így indították. :) Én az utolsó héten napi egy liter málnalevélteát ittam, nem tudom, hogy az mennyiben befolyásolta a dolgokat. Könnyû, gyors szülést kívánok!!!
Nekem se fájt, csak kicsit kellemetlen volt. Hüvelyen keresztül nézik és aztán tényleg lehet görcs, vérzés, folyás-bár nekem semmi nem volt. A szülést sem indította be. Szóval nyugi, nem fog fájni, legfeljebb megszülsz végre:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! :) Nem bánnám ha már megszülnék, valóban! Így , hogy megírtátok nem fájdalmas, megnyugodtam! Köszönöm szépen!
#2 Szia! Hogy vagy? Túl vagy a vizsgálaton, vagy már babázol? :) Mindenképpen jó egészséget kívánok!!!
3-as vagyok..mizu????

Hogy nézik meg a magzatvizet, hogy rendben van-e?

Péntekre vagyok kiirva de ha addig nem szülök meg,be kell mennem reggel magzatviz nézésre és nst-re.Kicsit félek nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Nagyon picike mintát vesznek és abból a labor ellenörzi.

Nagyon picike mintát vesznek és abból a labor ellenörzi.
Ha tulhortad akkor már nem vesznek mintát.Olyan lesz az egész mint egy sima vizsgálat, csak egy kicsit kellemetlenebb.A doki bekukucskál, bevilágit és azt nézi, hogy tiszta-e viz.Ha zavaros akkor beinditják a szülést.
Nekem is mintát vettek belõle mert nem akart kibújni és elõvigyázatosak voltunk.
ultrahangon is latszik a magzatviz mennyisege, ha erre gondolsz.

Mikortól kezdik el nézni, hogy tiszta-e a magzatvíz? És milyen időközönként nézik a méhszájat?

Nincs fogadott dokim, 38+4 hetesek vagyunk. Legutoljára a csak a 36. héten néztek méhszájat, magzatvizet nem. vagy az ultrahangon látszik?

Legjobb válasz: A magzatvíz tisztaságát csak tulhordás után nézik. Ilyenkor 2 naponta kel menni nstre, és akkor néznek magzatvizet is. A méhszájat a magzatvíz megnézésekor nézik.

A magzatvíz tisztaságát csak tulhordás után nézik. Ilyenkor 2 naponta kel menni nstre, és akkor néznek magzatvizet is. A méhszájat a magzatvíz megnézésekor nézik.
Szia! A magzatvizet tényleg csak túlhordás esetén nézik, én péntekre vagyok kiírva, még nekem sem nézték. Azt, hogy a méhszájat milyen gyakran nézi, orvosa válogatja, nekem 35, majd 38 hetesen (38+0) nézte utoljára, azóta nem. Az, hogy a méhszáj milyen gyorsan nyílik elég változó, van aki szülés elõtt pár nappal még teljesen zárt, van aki már hetekkel elõtte is nyitva van kicsit.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! könnyû és szép szülést kívánok a 2. válaszolónak, és mindkettõtöknek minden jót!

Ez Magzatvíz? 37 hetes terhes vagyok, még nem láttam magzatvizet, pedig már a harmadik babámat várom. Hogy néz ki?

Kb egy hete megnövekedett folyásom van, a nyákdugóm már távozott hetekkel ezelött, és hol több hol kevesebb szintelen,,híg, néha sárgás váladékom van. Lehet az magzatvíz?

Legjobb válasz: A magzatvíz általában "tiszta" átlátszó folyadék és olyan híg mint a víz!Lehet benne vérerek, vagy elszínezõdések,, de az már nagyon a szülés környékén!

A magzatvíz általában "tiszta" átlátszó folyadék és olyan híg mint a víz!Lehet benne vérerek, vagy elszínezõdések, , de az már nagyon a szülés környékén!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én már nagyon készülök, az elsõt 36 hétre, a másodikat 37 hétre szültem, tehát elvileg már nincs sok hátra.
Megkérdezhetem mikor ment el a nyákdugód? Én 34 hetes vagyok, szerdán elment a nyákdugóm, hasam is nagyon lent van és doki szerint 1-2 hétig húzom így max. Jó lenne ha még bent maradna, de errõl a nyákdugóról mindenki mást mond.
A nyákdugó távozás után 4 nappal szültem. Magzatburkot repeszteni kellett, és talán 2 csepp volt. Átlátszó, vizes folyadék, de ezt csak onnan tudom, h mivel túlhordtam, 2* is volt magzatvíz vizsgálat, és ott mondta mindig a doki, h tiszta, átlátszó. A nyákdugó távozás általában azt jelenti, h kinyílsz, nekem utána végig egy ujjnyi volt, igaz onnan nem is változott semmit, végül indították.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem 32 hetesen ment el a nyákdugóm, azóta is csak 1 ujjnyira vagyok nyitva, bár jósló fájások voltak, vannak, de sajnos semmi komolyabb.:( Szerintem mindenkinél más lehet. Hallottam olyat, hogy pár naptól pár hetet is jelenthet a nyákdugó távozása és a szülés idõpontja között eltelt idõ.Én már 5 hete nyákdugó nélkül vagyok, mindent úgy csinálok mint eddig, tehát nem fekszem egész nap...

A betöltött 40. héten hogyan nézik a magzatvízet?

Legjobb válasz: nekem egyszer sem nézték. azt csak akkor nézik ha ctg nem jó vagy toxémia veszély áll fent.

nekem egyszer sem nézték. azt csak akkor nézik ha ctg nem jó vagy toxémia veszély áll fent.
nálunk is nézik a betöltött 40.hét után! hát nem akarlak ilyesztgetni, -nekem egy kicsit fájt az elsõ alkalomkor. végülis semm extra. olyan mint amikor rákszûrést csinálnak.felhelyeznek egy kacsát (azt hiszem így mondják)a hüvelybe-és a többit már nem láttam, mert arra koncentráltam hogy lazítsak. az egész max 1perc! nekem 1hétig mindennap csinálták.ugyhogy csak azt tudom mondani minnél inkább lazítasz annál kevésbé érzed.
Nekem sem néztek egyszer sem. 41.héten szültem indítással.
csodálkozom, hogy nem nézték, mert elég veszélyes ha a baba belekakil a vízbe és nemveszik észre idõbe.
Nálunk a kiírt napon nézik elõször, majd 2 naponta újra. Engem nagyon elrémísztettek, hogy fájni fog, de olyan volt tényleg mint a rákszûrés.
nekem az elsõ terjhességemkor nagyon fájt amikor csinálták, még véreztem is utána.most a 2.nál remegõ lábakkal ültem fel a vizsgáló székbe, és mondtam a dokinak, hogy mennyire félek mert rossz élményem van errõl!de azt mondta, hogy lazítsak.és tényleg nem fájt.gonolom ez orvos függõ is, hogy ki mennyire dúrva..
betöltött terminusnál kell nézni 2 naponta. Szétterpesztesz, doki bekukkant. Fájni csak akkor fáj, ha teljesen zárt a méhszájad, mert akkor ki kell tágítania annyira, hogy az amnioszkóp beférjen. Az nem kellemes... nekem szerencsére nem fájt. 1 centire már nyitva voltam.

Hogyan nézik a magzatvizet a végefelé? Fáj?

Legjobb válasz: Az amnioszkópiára gondolsz? Nekem csináltak egyszer, nem fájt, pedig én nagyon parázós vagyok.

Az amnioszkópiára gondolsz? Nekem csináltak egyszer, nem fájt, pedig én nagyon parázós vagyok.
Elõzõ válszoló! írta a kérdezõ hogy a vége felé!! Kérdezõ: hát kicsit kellemetlen, de az semmi amit majd szüléskor fogsz érezni :( boccs
A kérdező hozzászólása: De hogyan? Valamit felnyomnak hüvelyen keresztül odáig?
nekem nézték aznap reggel amikor szültem. ott derült ki hogy szülök :) felnyomtak egy kacsát, szétnyitották a hüvelyt vele(mint amikor kenetet vesznek) kért a doki az ápolónõtõl egy lámpát és bevilágítottak. látta hogy zöld és mentünk is szülni. ennyi. én véreztem ott nagyon, de kellemetlen volt az biztos. ki lehetett azért bírni. vérezni azért véreztem, mert a méhszájamat piszkálta, ami már ki volt nyílva 4 cm-re. ennyi. ne félj. sok sikert. egy 7 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi így már értem :)
Nekem 38 és 39 heteen is csinálták, elõször néztem hogy milyen mûszereket ad a doki kezébe az asszisztens...ezt ne csináld.Egyáltalán nem fáj, csak picit kellemetlen!CSukd be a szemed és próbáld minél jobban ellazulni ott alul.Én ezt csináltam 39 hetesen és tényleg nem volt olyan rossz.Hamar megvan az egész, még egy perc sincs.
A kérdező hozzászólása: 39hetes vagyok, a nyákdugóm két hete elment....
Ez attól is függ, hogy hol van megrepedve a magzatburok, mert ha magasan akkor össze lehet téveszteni egy kis vizes folyással is, mert tényleg csak úgy néha csordogál egy picit! én így jártam. Ha alacsonyan repedt akkor folyamatosan folyik. a mennyisége függ attól is, hogy mekkora a repedés!
Szia! Nekem a 35. héten kezdett szivárogni hajnalban mindenféle elõzmény nélkül. Meg is voltunk ijedve rendesen... Szóval csak szivárgott, de összetéveszthetetlen volt! Nekem is valahol oldalt repedt meg, és csak folydogált szinte egész nap. Délután burkot repesztettek, oxitocint kaptam egész nap, de a fájások mégse jöttek. Úgyhogy estére császárral szültem. Nekem olyan érzés volt, mintha folyamatosan csurogna onnan valami, és a legszívesebben a wc-n ültem volna folyamatosan. Teljesen átlátszó, kicsit nyálkás volt nekem ami szivárgott. Könnyû szülést, és sok boldogságot a babához!
Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor menstruálsz, és betéted van, és amikor érzed, hogy kibuggyan a vér. Csak ez víz. Tudni fogod.
Összetéveszthetetlen a folyással. Olyan, mintha folyamatosan pisilnél, és nem tudnád megállítani. Átlátszó, színtelen, szagtalan folyadék, mint a víz, és csak jön.
Én is azt hittem, hogy össze fogom téveszteni a folyással, de nem lehet. Majd meglátod! Én hallottam és éreztem egy pukkanást és jött ki egy adag vizes valami. De az, hogy mennyi és milyen intenzitással, ez mindenkinél más, mert egyéni, hogy kinek hol és mennyire reped meg a burok. Nem lehet általánosítani. Én amikor láttam, hogy ez bizony magzatvíz (ne kérdezd mibõl, egyszerûen tudtam), akkor elmentem lezuhiztam, felöltöztem, akkor már picit rózsaszínes volt a folyás, betétet is be kellett tennem. Ekkor már tudtuk, hogy menni kell. Nekem az autóban csak egy enyhe fájásom volt, más nem. Amikor az ügyeletes orvos megvizsgált, akkor tovább repesztette a burkot, kitoccsant egy nagy adag víz és onnantól indultak a fájások. 22 hónapos kislány anyukája.
nekem minden elözmény nélkül elment a vizem(jó nagy dózis)olyan volt, mintha bepisiltem volna, de annál nagyobb adag és nem tudod vissza tartani, mint amikor menszizel!átlátszó, szagtalan, kicsit nyálkás víz volt!utána folyamatosan folydogált míg be nem értünk!egyébbként lehet kapni gyógyszertárban olyan papírcsíkot ami kimutattja, ha tényleg folyik-e a vized

Megvizsgálhat úgy a doki hogy beinduljon a szülés? Esetleg amikor nézi a magzatvízet? Volt valaki akinek megindult a szülés vizsgálat után?

Reménykedjek hátha?

Legjobb válasz: Nem hiszem, régen amikor kézzel vizsgálták a nõket sem indult be, nem hogy most.

Nem hiszem, régen amikor kézzel vizsgálták a nõket sem indult be, nem hogy most.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert tegnap is néztek magzatvízet és utánna voltak fájásaim, majd elmúltak de estére állandósult a fájdalom ami persze reggelre megint abbamaradt.holnap megint nézik...na hátha beindulna már :D
Nekem 1. terhességnél 3x néztek magzatvizet, az elsõnél kézzel tágított a doki hogy egyáltalán beférjen a csõ mert teljesen zárt voltam. Mégsem indult be, pedig én is szerettem volna mert már túlhordtam. Végül indítani kellett, de még az oxitól sem indult egykönnyen.
Délben megvizsgált a doki, tök zárt voltam, bár a vizsgálat után ülni sem tudtam... 4kor elfolyt a magzatvíz, reggel 8kor meglett a baba.
Szia. Nekem a lányommal volt csak sima vizsgálatra mentem megvizsgált 9 körül és közölte 13 után induljunk vissza a kórházba... Igaza lett délután 17:41re meglett a lányom...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!