Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjuk másodszorra, vagy (2 db)

Hogyan mondjuk helyesen: másodszorra, vagy másodjára?

Legjobb válasz: másodjára, másodszor, másodszorra akármelyiket használhatod, mindegyik helyes

másodjára, másodszor, másodszorra akármelyiket használhatod, mindegyik helyes
mindkettõ helyes, de nem unod még?
A kérdező hozzászólása: Köszsönöm a válaszokat. Ez volt az elsõ kérdésem, nem értem, hogy mit kéne unnom?!
Mindkettõ helyes, de a mondatkörnyezet dönti el melyiket kell haználni!
Már három változat is érkezett: Másodjára, másodszor, másodszorra.Alkalmazásuk szerinte: "Elõször nem vettem észre, de mikor másodszor is odanéztem..." "A vizsgán csak másodszorra sikerült átmennem." A másodjára népiesebb forma, és így a másodszorra helyett alkalmazható felvállalva a népiességet.

Másodszorra vagy többedszerre terhes császáros kismamák, nektek is volt olyan, hogy éjjel, amikor fordultatok mondjuk, benyillalt a régi császár belső hege?

Nekem eddig ilyen sosem volt. 25 hetes vok. Eddig azt sem tudtam, hol a belső heg, így is csak gondolom, hogy az lehetett, mert ilyen csípő szúró érzés volt, csak a bal oldalon és nem a külső hegem vonalában, hanem jóval fentebb, majdnem a köldököm vonalában. Pár másodperc alatt elmúlt, azóta nem érzem. Reggel felhívtam a dokim, azt mondta, ez előfordul, nem gond, még valószínű sokat fogom érezni ezt. Azért én valószínű szerdán, amikor megyek a 4D-re, megnézetem a szonográfussal. Elég aggódós típus vagyok egyébként és most ezzel nagyon stresszelem magam. Valaki leírna nekem hasonló tapasztalatot? Az igaz, hogy akinek a belső heg szétnyílik, az vérzik? Milyen más tünetek még amik a bajra hívják fel a figyelmet? Úgy értem milyen sűrűn, mennyire fáj stb. Előre is köszi!

Legjobb válasz: 15 htes vagyok,nekem is van ilyesmi,olyan mintha vmi begörcsölne/becsípõdne bent

15 htes vagyok, nekem is van ilyesmi, olyan mintha vmi begörcsölne/becsípõdne bent
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is olyan volt. Vagy mintha tûvel belémszurnának, de belül.Azóta nem volt és teljes jól vok, de azért aggódom, h rendben legyen végig az a hülye heg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!