Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjuk másodszorra, (4 db)

Hogyan mondjuk helyesen: másodszorra, vagy másodjára?

Legjobb válasz: másodjára, másodszor, másodszorra akármelyiket használhatod, mindegyik helyes

másodjára, másodszor, másodszorra akármelyiket használhatod, mindegyik helyes
mindkettõ helyes, de nem unod még?
A kérdező hozzászólása: Köszsönöm a válaszokat. Ez volt az elsõ kérdésem, nem értem, hogy mit kéne unnom?!
Mindkettõ helyes, de a mondatkörnyezet dönti el melyiket kell haználni!
Már három változat is érkezett: Másodjára, másodszor, másodszorra.Alkalmazásuk szerinte: "Elõször nem vettem észre, de mikor másodszor is odanéztem..." "A vizsgán csak másodszorra sikerült átmennem." A másodjára népiesebb forma, és így a másodszorra helyett alkalmazható felvállalva a népiességet.

Rendszeresen járok jósnõhöz, kártyákkal jósol. Már másodszor esik meg, hogy rárakom családtagjaimra a HALÁL kártyát. Õ persze mindig azt mondja, hogy ez nem halált jelent, semmi rossz nem fog történni, megoldódnak a dolgok (? )

Hihetek neki, vagy csak azért beszél mellé mert nem árulhatja el?

Legjobb válasz: valamin változtatni szeretne a családtagjaival kapcsolatban, vagy 1 darab családtaggal kapcsolatban és ez egy jel, hogy minnél hamarabb meg kéne tenni ezt.

valamin változtatni szeretne a családtagjaival kapcsolatban, vagy 1 darab családtaggal kapcsolatban és ez egy jel, hogy minnél hamarabb meg kéne tenni ezt.
Mi a fenének jársz jósnõhöz?...nincs másra elköltened a pénzed, csak ilyen össze-vissza szektás/sátánista dolgokra, aminek a fele se igaz....csak átvágják az embereket....és majd pont egy kártya pakliból fogja neked megjósolni a jövõdet, kamu az egész....senkinek nincs természetfeletti képessége...szánalom az egész -.-" mikor fogják már fel az emberek , hogy az ilyen csak marhaság!..semmi értelme nincsen, , , 16/L
A kérdező hozzászólása: akkor mi mást?
a halál nem szószerinti halált jelent
Mondott valami konkrétumot is? Közhelyeket én is tudok mondani (szerencséd lesz/ nem lesz szerencséd/ pénz áll a házhoz/ valakivel összevesztél stb stb)
A kérdező hozzászólása: Minden bejött eddig amit mondott.
Azért a helyedben megkérdezném ezt a halál kártya dolgot egy jó pszichiátertõl.
Van egy teóriám, a jósnõd egy büdös nagy csaló és az égvilágon semmit sem jelent amit ott látsz ...
A kérdező hozzászólása: Akkor jelenthet halált?
A halal nem mindig jelent konkret halalt. Akkor lehet gazos ha a betegseggel együtt jön ki. A halal jelenthet halal biztost-ez lehet negativ es pozitiv ertelemben is, mindig attol függ, hogy mi van mellette, szerelem mellett halalos szerelmet . Csalad mellett lehet ugy is ertelmezni, hogy mely es szoros kapcsolatok vannak a csaladban. De nem tudom pontosan, mert nem lattam a teljes vetest.:-)

Másodszorra vagy többedszerre terhes császáros kismamák, nektek is volt olyan, hogy éjjel, amikor fordultatok mondjuk, benyillalt a régi császár belső hege?

Nekem eddig ilyen sosem volt. 25 hetes vok. Eddig azt sem tudtam, hol a belső heg, így is csak gondolom, hogy az lehetett, mert ilyen csípő szúró érzés volt, csak a bal oldalon és nem a külső hegem vonalában, hanem jóval fentebb, majdnem a köldököm vonalában. Pár másodperc alatt elmúlt, azóta nem érzem. Reggel felhívtam a dokim, azt mondta, ez előfordul, nem gond, még valószínű sokat fogom érezni ezt. Azért én valószínű szerdán, amikor megyek a 4D-re, megnézetem a szonográfussal. Elég aggódós típus vagyok egyébként és most ezzel nagyon stresszelem magam. Valaki leírna nekem hasonló tapasztalatot? Az igaz, hogy akinek a belső heg szétnyílik, az vérzik? Milyen más tünetek még amik a bajra hívják fel a figyelmet? Úgy értem milyen sűrűn, mennyire fáj stb. Előre is köszi!

Legjobb válasz: 15 htes vagyok,nekem is van ilyesmi,olyan mintha vmi begörcsölne/becsípõdne bent

15 htes vagyok, nekem is van ilyesmi, olyan mintha vmi begörcsölne/becsípõdne bent
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is olyan volt. Vagy mintha tûvel belémszurnának, de belül.Azóta nem volt és teljes jól vok, de azért aggódom, h rendben legyen végig az a hülye heg.


Másodszor mondja azt hogy nem ér rá találkozni, kamuzik?

18F

Legjobb válasz: Igen, ezt valóban el tudjuk dönteni ennyibõl. Köszönjük Emese.

Igen, ezt valóban el tudjuk dönteni ennyibõl. Köszönjük Emese.
Persze, most is nalam van es egyutt rohogunk a hulye kerdeseden.
Lehet, hogy tényleg nem ér rá.
Ha te 18 éves vagy, akkor a lány sem lehet egy többgyermekes anyuka. Én azt szoktam ilyenkor mondani, hogy ha ráérsz, akkor keress meg. Utána elmondom, hogy milyen programjaim vannak. Érezze, hogy érte nekem is le kell mondanom valamirõl (és már nem fogok lemondani ezekrõl miatta).
sajnos nem is ér rá mert éppen megdolgozom...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!