Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam valakinek, hogy (347 db)

Hogy mondják angolul, hogy "kiszívni valaki nyakát"?

Legjobb válasz: "giving" a lovebite, bar ezt igy szeintem soha nem mondjak

"giving" a lovebite, bar ezt igy szeintem soha nem mondjak
to give a hickey
magyar szokás..
A kérdező hozzászólása: Köszi, utánanéztem és valóban mind a kettõt használják :) Annyi, hogy a love bite külön írandó.

Mentőtiszti egyetemre akarok menni. Mivel romániában élek (sajnos), közel a határhoz ezért megtudja mondani valaki hogyan mondják románul, hogy mentőtiszt?

Sajnos sehol se találom.Esetleg a Debreceni egyetemr?l /F?iskolárol valaki valami infot?Mindent várok.

Legjobb válasz: Nehogymár magyar létedre te tanuld meg a sz4r bocskoros kecskeb_szók nyelvét! Tanuljanak meg õk magyarul, végülis egy utolsó tetû cigány népség, de Erdély csak idõ kérdése, hogy visszatérjen az Anyaországhoz, Belsõ-Magyarországhoz. Ne feledd: Voltunk már 150 évre szétszakítva, ez a mostani állapot sem örök.

Nehogymár magyar létedre te tanuld meg a sz4r bocskoros kecskeb_szók nyelvét! Tanuljanak meg õk magyarul, végülis egy utolsó tetû cigány népség, de Erdély csak idõ kérdése, hogy visszatérjen az Anyaországhoz, Belsõ-Magyarországhoz. Ne feledd: Voltunk már 150 évre szétszakítva, ez a mostani állapot sem örök.
http://translate.google.hu/#hu|ro|ment%C5%91tiszt felvi.hu
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem jól fordítsa.Ha ezt beírom a google-ba akkor nem ad ki itt romániában egy egyetemet se.
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. Az ápolás-betegápolás szak --> mentõtiszt szakirány. Románul esetleg a , , paramedicii"= , , mentõs" szóval próbálkozz!
B*zd+ te élsz ott, neked kéne tudni!
A kérdező hozzászólása: Utolsó itt élek magyar vagyok 15 km-re a határhoz.Tudok románul de mit gondolsz perfekt tudok? Az elõttem szokóknak köszönöm.
Legközelebb a határhoz a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán (ami helyileg Nyíregyházán található, nem Debrecenben) van ápolás- és betegellátási szak és azon belül mentõtiszti szakirány.

Mit jelent, ha azt mondják valakinek, hogy "kedves arca"van?

Nekem mondták, de megjegyezném, se szép nem vagyok, se mosolygós típus, szal nem értem. Én csak arra mondanám, aki mosolygós...

Legjobb válasz: Mikor valakinek azt mondják kedves az arca akkor szerintem nem is a szépségre gondolnak hanem a kisugárzásra.

Mikor valakinek azt mondják kedves az arca akkor szerintem nem is a szépségre gondolnak hanem a kisugárzásra.
Rokonszenves, bizalomgerjesztõ, szeretetteljes.
Szimpatikus, aranyosnak tûnõ személyre szoktam mondani. :) (nem kell ehhez vigyorogni)
Arra gondolnak, hogy nem úgy nézel ki, mint egy sorozatgyilkos:)
hát én arra mondanám akivel szívesen beszélgetek, aki olyan kedvesnek tûnik...:D
Rokonszenves, szimpatikus, jó a kisugárzása


Miért mondják azt, hogy ha valaki következetesen kutat a dolgok miértje után, akkor egy idő után neurotikus lesz?

Én ilyen vagyok. Azért ütött szöget a fejembe, mert már most ennek a jeleit tapasztalom. Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az időm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom. Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni és nem tudom abbahagyni a gondolkodást.

Legjobb válasz: Nem tudom, kik mondják ezt, de tévednek. "Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az idõm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom." 1) nem nyakló nélkül bulizni nem neurózis 2) ha problémád van az emberi kapcsolatokkal, az egy pszichológiai probléma, pszichológiai okai vannak, nem pedig az, hogy min gondolkodsz 3) A gondolkodásbeli túlprodukció és bizonyos gondolatmenetek lehetnek pszichés problémák tünetei, de nem azoknak okai. "Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni" Ezzel meg semmi baj nincs, ez egy becses tulajdonság.

Nem tudom, kik mondják ezt, de tévednek. "Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az idõm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom." 1) nem nyakló nélkül bulizni nem neurózis 2) ha problémád van az emberi kapcsolatokkal, az egy pszichológiai probléma, pszichológiai okai vannak, nem pedig az, hogy min gondolkodsz 3) A gondolkodásbeli túlprodukció és bizonyos gondolatmenetek lehetnek pszichés problémák tünetei, de nem azoknak okai. "Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni" Ezzel meg semmi baj nincs, ez egy becses tulajdonság.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a nem bulizás a lényeg, hanem az, hogy elszakadtam a barátaimtól. Sok felnõtt ismerõsöm van, akikkel sokkal szívesebben beszélek, mint a korosztályom nagyrészével. Azt mondják, túlságosan meghaladtam a koromat szellemileg, ezért nem tudok a korosztályommal kijönni. Van egyfajta "küldetéstudatom", úgy érzem, van valami célja annak, hogy én ilyen vagyok. Már gyerekkoromban is kicsit furcsa voltam, most pedig sokan a felnõttek közül is mondják, hogy még õk is tanulnak tõlem. Ennek ellenére úgy érzem, hogy minél többet tudok, annál messzebb kerülök az emberektõl és nem tudom elengedni magam, nem tudom élvezni az életet. Folyton rágódok valamin, borzasztó görcsös vagyok. Ez egyébként már testi tüneteket is produkál.
A kérdező hozzászólása: "Azt mondják, túlságosan meghaladtam a koromat szellemileg, ezért nem tudok a korosztályommal kijönni." "Ezt a hipotézist könnyû ellenõrizni. Milyen iskolába jársz (középiskola? tagozat?" Közép, kéttannyelvû gimi. Most végzek. "hol van az országos rangsorokban?)?" Nem tudom, amikor én oda bekerültem, még viszonylag jónak számított. "Szoktál nyerni tanulmányi versenyeket?" Igen, általános alsós korom óta. Legutóbb OKTV országos döntõn értem el 14. helyezést. Dicséreteket is mindig kaptam. "Színötös a bizonyítványod kevés napi tanulás mellett is? " Most éppen nem színötös (két négyesem van, általában a gimis öt évem alatt egy-kettõ volt mindig), de ehhez hozzá tartozik, hogy -különösen az utóbbi idõben- napi szinten szinte semmit nem tanultam. "Van egyfajta "küldetéstudatom", úgy érzem, van valami célja annak, hogy én ilyen vagyok." Ezt a nagyfokõ motiváló erõt fel kell használni valami konkrét célra. Keress magadnak szakterületet, ahol nyomulhatsz.
Tehát dicséretek és megnyert versenyek. Akkor hihetõ, hogy okosabb vagy a környezetednél. Egyetemen majd találhatsz a szintednek megfelelõ embereket. "Most éppen nem színötös (két négyesem van" Jó, hát a színötös nem kötelezõ. Sõt, színötöse gyakran az üresfejû magológépeknek van. De egy nagyon jó bizonyítvány nem árt. Ha ehhez kevés tanulás párosul, az világosan kiadja a magas IQ-t. Tehát annyi a dolgod, hogy megfelelõ közegbe kerülj, ahol ki tudsz bontakozni. Egy erõs egyetemre, ahol tudományos érdeklõdésû emberek között lehetsz és kihívásokat jelent a tanulás. Kapcsolatokat kiépíteni az oktatókkal is, mûhelymunkában részt venni, esetleg kutatói pályára lépni, vagy ha az nem tetszik, már egyetem alatt szakmai tapasztalatokat szerezni és utána karriert csinálni.
Szia kérdezõ! Írj egy levelet a [email protected] email cimre. Nekem is ilyen "problémám" van, velem talán tudsz beszélgetni errõl és talán el is tudom mondani azt hogy mi történik veled. Várom leveled :) Üdv.: Beni

Mit jelent, ha azt mondják valakire, hogy "ez az ember művi vetélés"?

Legjobb válasz: Mivel a mûvi vetélés abortuszt jelent. Valószínû az idézõjelben életképtelen, vagy mit tudom én gyagyás, gyengeelméjû stb. Emberekre mondják ezt. Én még sosem hallottam ezt a kifejezést emberre, elég illetlen, primitív megfogalmazás. Valószínû az az ember, aki ezt a mondatot használja, nincs tisztában a vetélés szó jelentésével.

Mivel a mûvi vetélés abortuszt jelent. Valószínû az idézõjelben életképtelen, vagy mit tudom én gyagyás, gyengeelméjû stb. Emberekre mondják ezt. Én még sosem hallottam ezt a kifejezést emberre, elég illetlen, primitív megfogalmazás. Valószínû az az ember, aki ezt a mondatot használja, nincs tisztában a vetélés szó jelentésével.

Mit jelent ha valaki "vizes". Sokszor hallom főleg kondisok között, hogy mondják másokra, hogy "vizes". Mitől lesz vizes valaki?

Legjobb válasz: a szteroidoktól. de ha sok szõlõcukorral eszed a kreatint, attol is be lehet vizesedni. bár a kreatin lényege is az, hogy vizet tart vissza.

a szteroidoktól. de ha sok szõlõcukorral eszed a kreatint, attol is be lehet vizesedni. bár a kreatin lényege is az, hogy vizet tart vissza.
zuhanyozástól?
azt a versenyzõkre mondják mikor kicsit fedettebb nem elég eres a színpadon. a sima hétköznapokban hülyeség azt mondai a másikra hogy vizes hiszen a zsír sokkal többet takar mint a víz

Hogy mondják japánul, hogy "Az álmok valóra válnak"?

Ha valaki le is írná nekem kanjikkal megköszönném :)

Legjobb válasz: 夢が叶う。

夢が叶う。
夢が叶う

Segitene nekem valaki egy kicsit? Személyesen hogy ne legyen annyira nyomulos. Hogy mondjam el hogy lehetne-e valami ujra köztünk?

Privátban is válaszolhattok csak kérlek tanáccsal segitsetek.

Legjobb válasz: Semmi nagyot nem kell tenned, csak esetleg meghívni egy üdítõre, beszélgetésre, amikoris elmondod, hogy szimpatikus neked és nyitott vagy továbbiak fele. Ezzel nem is adod ki magad jobban a kelleténél, de ugyanakkor egyértelmūen értésére adod, hogy nála a labda. Ha nem mūködik, még mindig elrabolhatod és láncraverve "tárolhatod". Na jó, ez utóbbi csak vicc, nyilván. Hajrá, semmi veszítenivalód! :)

Semmi nagyot nem kell tenned, csak esetleg meghívni egy üdítõre, beszélgetésre, amikoris elmondod, hogy szimpatikus neked és nyitott vagy továbbiak fele. Ezzel nem is adod ki magad jobban a kelleténél, de ugyanakkor egyértelmūen értésére adod, hogy nála a labda. Ha nem mūködik, még mindig elrabolhatod és láncraverve "tárolhatod". Na jó, ez utóbbi csak vicc, nyilván. Hajrá, semmi veszítenivalód! :)

Tuja valaki mit jelent, ha azt mondják valakire hogy "JÓZSI"?

Nem a neve, hanem egyfajta jellemzés?

Legjobb válasz: Józsi vagy Jozsika... egy olyan lény ami általában elszerencsétlenkedik vmit.... ezenkívül mindig elesik és józsi.

Józsi vagy Jozsika... egy olyan lény ami általában elszerencsétlenkedik vmit.... ezenkívül mindig elesik és józsi.

Ha egy társaságban azt mondják valakire, hogy antiszociális, akkor az illető hogy viselkedett, hogy ezt mondták rá?

és mi válthatja ki ezt ? miért lesz az ember antiszoc ?

Legjobb válasz: általában "kihúzza" magát a beszélgetésekbõl, nem társalog, inkább csak hallgatja a szót, de ez se igazán, az antiszociális inkább az aki nem tud beilleszkedni a társadalomba, nem megy emberek közé, utálja az embereket

általában "kihúzza" magát a beszélgetésekbõl, nem társalog, inkább csak hallgatja a szót, de ez se igazán, az antiszociális inkább az aki nem tud beilleszkedni a társadalomba, nem megy emberek közé, utálja az embereket
fura dolog ez az "utálat". én is nagyon "antiszociális" vagyok, bár furcsálom ezt a kifejezést, mert nem vagyok az emberek ellen, és nem utálom õket. csak nem tudok beilleszkedni, és bármennyire kedvelem az embereket, látszik, hogy zavarban vagyok köztük. így könnyen kiszúrják, hogy "antiszociális" vagyok.
Utolsó, te nem vagy antiszociális! Akire ezt mondják, az kerüli az embereket, és ha kénytelen társaságban lenni (munka, suli) kerüli a többséget, nem szól hozzájuk, max. válaszol, de abból is tükrözõdik a kedvetlenség, ellenszenv.
Pedig mondták rám már ezt, és többnyire igazuk is van, látszólag, pont olyannak tûnõk, amit leírtál. Elég durva szó ahhozképest, hogy gyilkosokra is használják meg minden:) de az én esetemben "csak" az a baj, hogy nem tudom pl. kifejezni magam(talán emiatt szorongok), emiatt pl. suliban hülyének néztek, miközben tudtam, hogy nem vagyok az, vagy bármilyen viszonyulási formát nem tudok elfogadni, amig nem tudom kifejezni magam/önmagamat adni, talán emiatt kerülöm az embereket:) .
amúgy az ellenszenv is tükrözõdik rajtam emiatt, rokonszenvemet így hiába mutatom ki, csak fárasztó lesz, vagy azt is félre értik.. szóval nem könnyû dolog ám, nekem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!