Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam hogy terhes (120 db)

17és fél éves vagyok 3 és féléve van párom és terhes vagyok, védekeztünk kiszakadt a gumi, hogy mondjam el anyának hogy megtartom? A párom dolgozik szeretnénk a babát mert nem szeretnék abortuszt!

Legjobb válasz: Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.

Így, egyszerûen mond el neki, mi történt. és fogadd meg a tanácsát! akkor is, ha Neked pillanatnyilag más lenne a véleményed. nekem is van gyerekem, már ovis, imádom, de a pucér p*csámra nem vállaltam volna, az tuti. ugyanakkor egy volt évfolyamtársnõm harmadikban lett terhes, össze is házasodtak a fiúval, magánúton fejezte be a gimit, de együtt érettségiztünk, fõiskolára is járt estin, és ma tanítónõként dolgozik. a férjével nagyon jól megvannak, de ehhez kellett mindkét részrõl a szülõk aktív segítsége, és a férje akkor már BIZTOS egzisztenciája. szóval mérlegelj, a Ti esetetekben hogy állnak ezek a dolgok...
Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.
Hogy mondd el az anyukádnak? Te ismered, neked kellene tudnod! A lényeg, hogy próbálj meg nyugodt maradni miközben beszélsz. Biztos, hogy be fog pánikolni, lehet még kiabálni is fog veled, de ez érthetõ mert õ is legalább annyira megijed és fél majd, mint te amikor megtudtad. Minél elõbb mond el neki, mert ha õ melletted áll, akkor nagyon sok dologban tud neked segíteni, érdemes az anyukák tanácsait megfogadni. Bár én már 26 éves vagyok, most várom az elsõ babámat, az anyukám a legnagyobb segítségem. Nélküle már rég meghülyültem volna a sok barom orvosi tanácstól, paráztatástól. Azt ne feledd, ha más nem is a párod melletted van és ez nagyon jó. Egyébként kb. mennyi idõs terhes vagy? Az meg hogy elcseszed az életed... Az unokabátyám 29 éves, felesége 19, a gyerekük 3 éves... Tehát 16 évesen szülte a gyereket. Azóta is együtt vannak, a gyerek szép, egészséges, nagyon szépen beszél, okos, stb. Egy hátránya származott belõle, a sulit még nem tudta befejezni, bár ha nagyon akarta volna, akkor be tudta volna. Sok sikert és jó babavárást! Ja én meg gyógyszer mellett maradtam terhes, bár mi már terveztük a párommal, úgyhogy nem volt semmi gond. Tényleg nincs 100%-os védekezési módszer, csak ha nem szexelünk.
na jó állj. a 72 órásat csak az aktus után 72 órával veheted be, amikor még nem tudhatod hogy terhes vagy-e. vagy nagyon fogalomzavar van a fejedben, vagy gõzöd sincs hogy terhes vagy-e csak gondolod hogy majd esetleg az leszel. ha az elsõ, tehát még az elmúlt 72 órában történt a baj akkor vedd be a tablettát, nem lesz nagy buli terhesnek lenni meg gyerekkel leélni a fiatal éveidet, még nem vagy hozzá elég érett. ha már kimutatta a teszt hogy terhes vagy akkor a 72 órás nem tudom hogy került a képbe, de ha meg akarod tartani akkor tartsd meg de ne csak azért mert nem akarsz abortuszt... inkább egy abortusz mint egy elcseszett élet(a sajátod).
17 évesen ne tartsd meg. tönkretenné az életedet. neked még élned kellene, nem pelenkákat cserélni. bevehettél volna 1 72 orasat, arra találták ki azt a tabit. nem vettel be, most viseld a következményeket.
ja, latod.. nem vetted be, akkor most terhes vagy. szted melyik a jobb?
Nem értem. A 72 órás tabi az nem 72 órán belül hat??? Ha igen és jól értem, amit írsz, - hogy most nem akarsz megint bevenni - akkor az azt jelenti, hogy most is 72 órán belül vagy még... Honnan a pék [email protected]ából tudod akkor, hogy már terhes is vagy?
fogamzásgátló b*zdmeg. igy mond el a szüleidnek: -Öööö anyú van egy kis probléma .... -Mi a baj aranyom? -Tudod azt hittem hogy érett vagyok a sexhez mint a többi 10 éves lány, és a pasim már felnõtt, ö is elég érett hogy vegyen a fizetéséböl nekem fogamzásgátlót.És lusta voltam bevenni a 72 órás tabletát, nem akarok abortuszt. 17 évesen akarok szülni.
Most mi a [email protected] oltogatjátok ezt a lányt???Ha meg azt írja hogy abortuszra akar menni, akkor meg azért hurrogjátok le!!!Állítsátok már le magatokat ti agyoniskolázott vadbarmok!Ha meg szeretnék tartani a kisbabát akkor mi van?Nem nektek kell felnevelni, nem intézetbe akarja adni stb...Milyen érdekes, az én anyám is 17volt mikor szült engem, és fel tudott nevelni!!!Addig más szül 8gyereket segélyre meg az államnak a mocskát bõvíti!Az biztos jobb, az biztos felelõsségteljes felnõtt "ember"!Meg aki eldobja a kölkét...!Gondolkozzatok már mielõtt pofáztok!!!
A kérdező hozzászólása: jaj istenem nem én vagyok a szánalmas hanem ti akik engem ocsároltok!fõleg az a 77%-os IQ bajnok!Nem mindegy az neked ha el is vállok mond??Hmm nem hozzád megyek könyörögni két szelet kenyérért nem?Jobbak azok az emberek akik beadják a gyereküket az intézetbe szerintem nem és nem is érdekel a te véleményed már mondtam én velem még anyám se beszél igy nem hogy egy jötment idegen aki itt okoskodik vagy te miért nemdolgozol ha ennyire okos vagy?? Ja és az egyik kedves válaszoló nekem gyerekem lesz nem kölyköm a kutyának van esetleg kölyke meg esetleg neked van pofád de tudd nagyokos nekem gyerekem lesz!!
jaj, de nagyon okos vagy. nem attól függ, h fel tudod-e nevelni, h van-e házad, vagy sem. majd meglatod.. na mind1. nem én cseszem el az életemet :) ) anyukad hol volt akkor, amikor 14 évesen 19 éves pasival álltál össze? akkor kellett volna kicsit elbeszélgetnetek, lehet, h most nem lennél terhes. és ha már olyan bombabiztos ( ha ha ) a kapcs. od, akkor miért nem szedtél fogamzásgátlót?
de, 1 baba, ebben a korban nagyon is meg tudja keseriteni az életet. de Magyarországon manapság elég laza az erkölcs.. 14-15 évesen szexelnek, 16 - 17 évesen szülnek, aztán 20 évesen elvált asszonyok. :) )
denem fogja fel, h mekkora következményei lesznek annak, ha megszüli a gyereket. siman meg lehetett volna elõzni. de õ ugrál, h érzi a tetteinek a súlyát. ja, latom.
12:45 tehát neked kell mérlegelni, itt akárki akármit mond. Te látod milyenek a körülmények, csak azért írtam, h egy baba nem keseríti meg senkinek az életét.
Anyának még valóban nem érett. Én 24 éves nõ vagyok, de még most sem érzem úgy, hogy mindenképp szülnék. Ehhez fel kell nõni, tapasztalni kell. Dolgozni, csalódni, megoldani az olykor nagy problémákat. Nagyon nehéz lesz és ezt Õ még nem tudja, mert nem tapasztalt még semmi komolyat az életbõl. De ezt nem Mi dötjük el, hanem Õ. Mi csak tanácsokat adhatunk és ne szánalmasozzunk, mert õ már meghozta a döntését. Sajnos a következményeit csak késõbb fogja megtapasztalni.
Én csak annyit tudok mondani, hogy van egy barátnõm, aki most 19, és 1.5 éves a kislánya. (Nem ribanc.) A barátja mellette van, és nagyon nagyon boldogak. persze. ez kapcsolat függõ. Sõt barátnõmnek tervei is vannak(fõsuli, ilyenek) a családja is mögötte áll. ezen kívül, ha baj lenne van olyan h családsegítõ, ami elég rondán hangzik, de nem az. bemész segítséget kérsz, és kapsz. de sztem a szüleid melletted állnak majd.
utolsó, végre vki, aki érti, h mirõl papolok. nem játék megszulni 1 gyereket.
Nem azért, de ha már 3 éve van párod és 17 vagy 1 éve simán szedhetnél fogamzásgátlót és nem lenne ilyen problémád, hogy kiszakadt az óvszer jajj terhes vagyok, hogyan mondjam meg. Nem értelek a 72 órás bogyóval se, mondtad, hogy már vettél be egyszer. Az mikor volt? Ha pár hónapon belül akkor megértelek, de ha már régebben akkor simán bejátszottam volna a helyedben és nem szülnék a szüleim nyakára egy unokát. Lehet nálatok kolbászból van a kerítés és anyagilag megtudtok neki adni mindent, de a legszebb éveidet fogod elvesztegetni a gyerekre. Te tudod a te kölyköd lesz.... de arra készülj fel, hogy anyud nem hiszem, hogy nagyon örülni fog...
ja, de ettõl még nem tartok vkit érettnek a szexre 14 évesen.
Ha már így alakult, akkor kívánom Nektek, hogy ne tapasztaljátok meg azt a sok rosszat, amit itt a kommentelõk is leírnak, hogy egészséges, szép pici babátok legyen és hogy a szüleitek mellétek álljanak. Sok sikert a jövõhöz!
A kérdező hozzászólása: Itt nem lényeg hogy miért nem suedtem fogamzásgátlót!Meg okoskám annál is teherbe lehet esni!
mert ma állami ünnep van nalunk azért. közöd? :) )
A kérdező hozzászólása: akkor meg ne a gyakorikérdésekre gyere hanem beszéld meg és személyeskedj a családodal ne itt más emberek vérét szivjad!Gondolom milyen feleség lesz belõled A FÉRJED IGY FOG BECÉZNI HÁZISÁRKÁNY! És gondolom majd a férjed is egy papucs lesz
Kérdezõ!Ne húzd fel magad ezeken!Annyi ostoba tróger ember van ebben a világban, fõleg ezen az oldalon, sokszor majd lefordulok a székrõl a röhögéstõl hogy némelyik miket tud kérdezni meg válaszolni...!Annyira azt hiszi a legtöbb egy anonym oldalon hogy õ szarta a spanyol viaszt, de megnézném õket a való életben, õk azok akik elbaszták az életüket és most ezért verik itt a nyálukat mert tiszta idegbaj az összes!Gondolom itt a legtöbb válaszoló nõ, akiket otthagyott a férje, á[email protected]ák õket, irigyek azokra akiknek valami sikerül és boldogok, igénytelen házisárkányok, és azért mert szültek néhány kölköt, akkor itt õk az õsasszonyok akikbe bele van nevelve hogy 18éves kor elõtt tabu a szex, aztán jön egy udvarló, eljegyzés, templomi esküvõ, minimum 2gyerek, háztartás, és lábtörlõvé válás! Ennyi!XD
A kérdező hozzászólása: na és most miért nem iskolába vagy?vagy tanuljál ne ide gyere okoskodni anyuci
és igen, álomcsaládban élek, ahol sose volt gond, h vmit elmondjunk a másiknak.
bocs, én sulizok, nem pelenkákat cserélek :) )
Engem igenis érdekel. Várni fogom, hogy hogyan sikerült a beszélgetés!
A kérdező hozzászólása: Jaj nem tudom te itt okoskodol minthogy elmennél dolgozni meg itt adod elõ magadat hogy neked mekkora sok eszed van!! Hjaj de figyelj már még mindig együtt vagyunk akkor meg mekkora esze van hm jaj te már nem tudsz mibe belekötni!Megnézném én a te életedet!Milyen kis normális kis szuper álomcsaládban élhetsz
ird. ugyse érdekel senkit. :) ) remélem, kapsz pár pofont, amiért ilyen felelõtlen voltal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó 2nek! És megirom anyukám hogy fogadta
az a baj a babával, h 17 évesen nem érett az anyaságra. fõleg ilyen hozzászólásokkal.. :) ) na mind1, ha annyira hülye volt, h nem elõzte meg a terhességet, akkor menjen, és szüljön. már csak azt a szegény gyereket sajnálom.. az apja se lehet vmi értelmes, ha 19 évesen 14 éves csajjal kezdett.. na mind1, inkabb nem is süllyedek tovább az õ szintjére. majd pár év mulva meglátja.
ok, nem ettõl. de ugy viselkedik, mint 1 gyerek. azt hiszi, h ha megszüli, akkor minden megoldódik majd, meg mahd a párja támogatja. elõre szólnék, h a pasik ilyenkor szoktak lelépni. meg ez az apácás beszólás.. tipikus lázadozó kis hulye.
Ez hülyeség. Én is 14 évesen vesztettem el a szüzességem, 3 komoly kapcsolaton vagyok túl, a párommal élek, fõiskolát végeztem és most irodavezetõként dolgozom egy multinál. Hûséges vagyok, az identitásomat megtaláltam, nem volt abortuszom, terhes sem lettem. Nem ettõl felelõtlen, hogy 14 évesen lefeküdt 5 hó után a párjával.
A kérdező hozzászólása: [email protected] te mekkora egy pofátlan állat vagy ne is idegesits!Már majdnem [email protected] nevezel ha több mint 3 éve vagyok a pasimmal aki nekem az elsõ volt akkor nem mentem más [email protected] után mert kio az aki vele marad hmm? Nagyon kevés.... na szerintem meg hogy leirtam hogy nem akartam bevenni direkt 72órásat a hormonok miatt mert már régebben vettem be!És nem szeretnék zavaros lenni!Ja és a kérdésem nem az volt hogy felnevelede helyettem fizetsz e pénzt mert nem kodultam tölled hogy te is vádaskodj felettem
ja, latom, h mennyire érzed a dolgok sulyat. nem voltál képes védekezni, most meg terhes vagy, jo, volt gumi, de basszus, nem érted, KISZAKADT!! be kellett volna venned a tablettat. na, most meg már fõleg megvan rólad a véleményem, h 3 éve van párod. 14 éves korod óta? bocs, nekem ez korai. ha meg mindent meg tudtok beszélni anyukaddal, akkor mi a gond? de nem fog felnõni szeretõ családban. ismerek 1 csajt, aki 17 évesen szülte az elsõ gyerekét, a másodikat 19 évesen. most munka, suli, pénz nélkül van. a pasija csak a haverokat tudja hazahozni, nem dolgozik. ilyen jövõre vágysz?
az igaz, hogy az abortusznak vannak kockázatai. pl. méhszájseb alakulhat ki, az pedig nagyon veszélyes, ha elhanyagolják. DE. a körülmények mérlegelésénél, az anyagi oldal mellett azt is vedd figyelembe, hogy lesz-e aki segítsen Neked, hogy be tudd fejezni a sulit. tehát a szüleitek aktív dolgozók-e esetleg van aki otthon van, és tudna segíteni. egyedül ez NEM FOG MENNI, ezzel kár is áltatnod magad. ha úgy döntesz megtartod, javasolni tudnám, hogy ha anyukád aktív dolgozó, inkább õ menjen a picivel GYED-re, mert Te csak gyes-re vagy jogosult, Te meg fejezd be az iskolát! szóval ezt jól járjátok körbe, és gyorsan, mert minél késõbb döntesz, annál nehezebb lesz, és ha nem tartod meg mégse, a mûtét is kockázatosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat legfõképp az utolsónak! Az én anyukámmal amugy mindent meg lehet beszélni és nem is olyan kishülye vagyok aki felelõtlen mert én érzem a dolgok sulyát! Nem szeretném elvetetni és kész nem is fogom nem is akarom a kérdésem nem az volt hogy elvetessem- e vagy sem hanem hogy milyen formában mondjam el anyukámnak! Szerintem ha szeretõ odaadó családban nõ fel akkor senkinek semmi köze ahoz hogy megtartom vagy sem! Elvileg indneki elitéli azt akik bántják a gyereküket megfolytják eltitkolják és megszülik egy pottyantós wcébe stb de én nem ilyen vagyok!Van párom több mint 3 éve nem ugy csináltattam fel magam hogy egy jötment idegennel a diszkó férfi wcéjébe szóval akik eltélnek õk nézzék meg magukat!
Szia! Az abortusz sem megoldás, mivel lehetnek szövõdményei, szóval, aki azt írta, hogy nem veszélyes, nagyon téved! Az mindig is veszélyes marad! Sajnos! Mivel "kiszívják" a magzatot, utána maradnak vissza szövetek, és azokat ki kell kaparni, így a méh falát (ha szerencsétlen az orvos) ki is "lyukaszthatják". Én védõnõként dolgozom, és ilyenkor ugye nekem a baba mellett kell letennem a voksom. De ha mégsem szeretnéd a babát, akkor irány a Családvédelmi Szolgálat. Mondjuk ott is védõnõk dolgoznak, úgyh elejébe az abortusz ellen fognak beszélni, meg hagynak döntési idõt, és ha akkor is lemond róla az anyuka csak akkor engedélyezik az abortuszt. Mindkét út nagyon nehéz. Ami anyukádat illeti, mielõbb mond el neki! Szépen fogalmazd meg, pl. anya, vmit szeretnék elmondani neked: úgy néz ki, terhes vagyok. És a többi jön magától. Szóval bszéljétek meg a családdal és úgy (talán) könnyebb lesz. De tényleg gondold át, amit a többiek is írtak: munka, anyagi háttér. Sok sikert kívánok! 23/Nõ
Komolyan sajnállak, mert nagy butaságot csináltál. És büszke vagyok a szüleimre, mert én ezt simán elmondhatnám nekik, megértenének sõt még a 72 órás tabit is megvennék nekem. Próbálj jobb kapcsolatot kialakítani a szüleiddel, hogy olyan szerencsés lehess, mint én, aki mindig számíthat a szüleire.
és miért nem vetted be? most sokkal jobb igy, h abortuszra kell menned, mi? az egészségesebb.. lol.
A kérdező hozzászólása: Elmult a 72óra és nem vettem be!!És tudom hogy az vagyok mivel teszteltem!
én ugy értettem, h már elmult a 72 ora, és nem akarta bevenni. 1 valaszolo voltam
Nagyon hülye vagy némber, az ilyen nõket azonnal el kéne köttetni, nehogy a selejtes génállományát továbbadja. 17évesen ennyi ésszel...Ráadásul még oda is írod, hogy 17 és fél éves... LOL ilyet a 12 évesek szoktak mondani, amikor mondják nekik a szüleik, hogy még túl fiatalok 12 évesen. "Jajj' de anya, én már 12 és fél éves vagyok!!". Szánalom vagy. K.A. 17/F
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon is felfog nõni szeretõ családban tudod!
hmm, a viselkedéseddel, és a kommentjeiddel csak magadat minõsited. na, mind1. amugy a terhesség alatt is termelõdik sokfajta hormon, ugyh majdnem, h semmire nem mentél. sulid nincs, mibõl fogod eltartani? és szted a párod életed végéig veled marad? nem biztos, fõleg most, h terhes vagy. õ legalább tudja? vagy anyukád fizetésébõl akarsz élni? késõbb meg minimálbérért dolgozni, mert felelõtlen voltál, 1 x? csak sajnálni tudlak. sokkal nagyobb a gond most, h nem vetted be, mint ha megtetted volna. max. pár napig szédülsz, vagy mittomen, nekem se okozott semmi mellékhatást. de hát, felelõtlen voltál. akkor most szülj gyereket. szanalmas.
ja, olyat nem mondtam, h ribanc vagy.. de aki 14 évesen már szexel. hát bocs, azokról nincs jó véleményem. :) )
tipikus tiniribanc vagy, aki azt akarja hallani, h áá, semmi gond, szüld meg, nem lesz semmi gond. bocs, h reálisan néztem a dolgot. de hát, nem én fogok 30 évesen kiélt ribi lenni, gyerekekkel, egyedülálló anyaként, munka nélkül. bocs.
Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy nézz bele a terhes tinikbe. Az MTV-n megy egy ilyen sorozat, kifejezetten 16-17 éves terhes/friss anyukákról szól. Elég tanulságos lehet.
ha ha, nem vok apáca, de ribanc se! :DD tod, én gyerekként éltem a gyerekkorom, nem pedig k.rtam össze - vissza. szánalmas vagy!!
Ne bántsátok, mert a baj már megvan, A 72 órás tabiról már felesleges is beszélni. Nekem az lenne a kérdésem, hogy a párod hány éves? Van-e állandó keresete? Az õ szülei tudják-e, hogy terhes vagy? Õ hogy állt hozzá, mikor megtudta? Írd le nekem, kérlek!
A kérdező hozzászólása: Köszönömaz utolsónak erre vártam aki nem azért jön fel hogy kissza a másikat hisz nem kunyeráltam!Amugy mikr összejöttem a barátommal 5hónap után feküdtünk le és nem bántam meg de gondolom apácák is vannak!
Egyszerûen menj oda anyudhoz és mondd el neki õszintén, hogy mi történt. Biztos meg fogja érteni. Az pedig, hogy a pároddal megbeszéltétek, hogy megtartjátok és támogat is az egy nagyon jó pont. Nem sok ilyen férfi van a mai világban. Légy bátor. És ne aggódj. Meg fog oldódni a problémád.
ne irj. ki kért erre? én csak leirtam a véleményemet. nem tudom, ki a gyerekes.. nem tudod elfogadni, h nem veregetunk vállon, h " ez az, igy kell ezt, 17 évesen szülni ". attól nem leszel felnõttesebb, ha már 14 évesen megk.ratod magad.
A kérdező hozzászólása: Nagyon gyerekes vagy!!!Nem én hanem te!!Mert itt vitatkozol na mindegy én engedek tudod okos enged szamár szenved!!!Én a te kommenteidre nem irok akármit is irsz
hoppá.. de akkor se akkor kell kezdeni. mind1. mostmár szülnöd kell.
A kérdező hozzászólása: ja 14 évesen tudtam felelõteljesen viselkedni! mert nem 15 éveskoromra lett gyerekem hoppá
A kérdező hozzászólása: Ja és már 72órás tabit egyszer vettem be és nem szeretnék hormon zavaros lenni mert attól csak az jött kirajtam ha most is vennék be

Lehet, hogy terhes a barátnőm de ez még nem tuti. Ha terhes akkor hogy mondjam el a szüleimnek? Szerintetek hogy fognak reagálni?

Rosszul szokott lenni, csinált tesztet 2 negatív, 1 pozitív. Õ már elmondta az anyukájának és orvoshoz fognak menni de még nem kaptak időpontot. Az apja ki akar herélni, az anyja se örül neki de csak az apja akarja elvetetni. Én még nem mondtam el itthon és nem tudom hogy kezdjek hozzá. Nem tudom, hogy a szüleim mit gondolnak a koránszülésről mert a családunkban még ilyen nem fordult elő de nem hiszem, hogy örülnének egy unokának meg hát nekünk se kéne gyerek de ha megvan akkor biztos, hogy nem engedem elvetetni, mondjuk ő sem akarja. Mielőtt beszólnátok védekeztünk mindig és nem emlékszem olyanra, hogy történt volna valami (és nem volt mással). 18 évesek leszünk mind a ketten.

Legjobb válasz: Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.

Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.
Semmilyen védekezés nem ad 100%-os biztonságot! Ezt jobb ha tudod, mielõtt a bogarat a füledbe ülteti valaki "jóindulatú" ember. Csak az a 100%-os védekezés, ha nem szexeltek:) Mielõbb üljetek le megbeszélni. Szüleid biztos nem örülnek elsõre, de mivel téged biztos szeretnek, hisz a gyerekük vagy, majd megenyhülnek!De mindenképp beszélj velük mielõbb!
Te jó ég :S.... Ezen minél elõbb túl kell esni .Én megmondom õszintén nem pártolnám, hogy a lányom 17 évesen gyereket szüljön !
amúgy ha van pozitív teszt akkor tuti terhes. szüleiddel meg beszélj mielõbb. nem jó halogatni a dolgot, ehhez a döntéshez jelen esetben 6 emberre van szükség.
Minél elõbb el kell mondanod, õszintén meg kell beszélni a dolgokat.
"az apja ki akar herélni" Hát ez igy szokott lenni, miért nem vigyázott jobban a lányára és a barátnõd önmagára veled együtt. Na jó komolyra forditva, azt mondod védekeztetek, akkor még nem biztos, hogy terhes. Ha viszont terhes lesz, akkor azonnal mondd el a szüleidnek. Elõször mondd el az anyudnak, majd utána az apudnak. Ha bátor vagy akkor egyszerre mind a kettõnek.
8. Pont ez a véleményem nekem is. Annyira erõlködik a kérdezõ, hogy védekeztek, mégis terhes a lány, ha minden igaz. Akkor bizony ott besegítettek, de majd kiderül egy apaságin.
Hát ha te VALÓBAN mindig védekeztél, ahogyan állítod, akkor valahogyan így mondd meg a szüleidnek: -Apa, Anya, a barátnõmet teherbeejtette valaki... majd a DNS-teszt kimutatja, hogy ki volt az. Adig is fizethetitek helyettem a gyerektartást. Hát nem nagyszerû?!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek en ugy terveztem, hogy 18 evesen majd apa leszek? Eredetileg nem gondolkoztam meg gyereken de nem fogom megolni ha nem kell. Szerencsetlen errol nem tehet, ez a mi hulyesegunk. Ugyanugy megerdemli az eletet mint az a gyerek akit terveztek a szulei es ha megszuletik biztos nem lesz rossz dolga. A baratnom szulei majd segitenek neki es nem tudom, hogy a szuleim mit szolnanak hozza de az biztos, hogy se a gyereket se engem nem raknanak ki. Egyebkent holnap fog orvoshoz menni, hamarabb nem is terveztem elmondani. 18-as sajnalom. Mi pont ezert nem akarunk ilyet csinalni. Oke, hogy fejlett az orvostudomany meg mittomen de barmi tortenhet o meg akar gyereket, bar nem ennyi idosen tervezte.
Majd írd meg, hogy a barátnõd terhes lett-e vagy sem, de drukkolok neked, hogy ne tõled legyen a baba, mert 18 évesen nem jó dolog gyereket nevelni. De, ha még is terhes és a tiéd akkor vállalj minden felelõséget a kicsiért és sok boldogságot!
Mások is voltak ilyen helyzetben. Baba mellett érettségiztek le, de a nagyszülõk segítettek mindkét részrõl. Próbálj mellette maradni a bajban. Védekezés mellett is lehet terhesség. Keress valami állást és estin folytasd a sulit. Nehéz lesz, de annak idején sok pár élt így. Egy ismerõs pár volt ilyen helyzetben, nekik minden évben született utána gyerekük. A fiatal asszony nem tudott tovább tanulni. Az lenne jó, ha a szülõk mindkét részrõl segítenének. Nehéz lesz, de egy abortusz egy életre tönkre teheti barátnõdet.
na? elmondtad? mi lett?
A kérdező hozzászólása: terhes
Meg is tartja?
És mihez kezdtek?
A kérdező hozzászólása: Megtartja és nem tudom. Nem szóltam még a szüleimnek. Próbáltam de nem merek belekezdeni vagy belekezdek és hülyeségeket mondok.
persze, ne szólj nekik...majd észreveszik... te jó ég! amikor meg kellett csinálni ezt a gyereket, akkor miért nem voltál ilyen félénk? itt az ideje, hogy megtanuld vállalni a tetteid következményeit.
Szexelni volt bátorságod, elmondani is legyen!
Kérdezõ na mi ujság? Utolsó biztosan benned van a hiba? Hallottam már olyat is, hogy a férjnek nem lehet gyereke. Van egy ismerõsöm, akinek azt mondták nem lehet gyermeke, elvált a férjétõl és teherbe esett. Most 2 éves a pici gyermeke.
19. Köszönöm sz együttérzést. Eddig még nem gondoltunk örökbefogadásra, mert "próbálkoztunk", és még nem jutottunk el erre az elhatározásra, de bevallom õszintén, mostanában már egyre többször megfordult a fejemben a gondolat, csak még a férjemnek nem mondtam.
A kérdező hozzászólása: Szerintem õk csak azért (vagyis inkább az anyja) nem akarja elvetetni mert 1 gyerekük elment, a másik csecsemõ korában meghalt és a barátnõm se volt biztos, hogy életben marad. És hogyha elveszik akkor ugye kevesebb esély van arra, hogy megint terhes lehet (ha az).
Nem úgy van, hogy a pozitív teszt sosem téved, csak a negatív? Valami ilyesmit olvastam már itt többször is.
Addig, amíg az orvos nem igazolja ne mondd el otthon (még lehet vaklárma, igaz kétlem) Aztán jó gyorsan, egyenesen, mint a ragtapasznál. Lsz kiabálás, vagy magukbaroskadás...kétségbeesés. Acélozd meg magad viseld annyira jól mint amennyi a helyzet engedi... Aztán döntsetek a lánnyal. De jó ha már kész tényekkel együttmondjátok el az is.
Gondolkodj. Mennyi az esély arra, hogy a 17 évesen felcsinált baràtnõd mellett maradsz halálodig? Hogy bírni fogod a Tescoban az árufeltöltést, vagy a McDonald'sban a krumplisütögetést /alig 18 évesen, szakma nélkül, gyakorlat nélkül mást nemigen fogsz találni/ emellett éjjelente a gyereksírást, a jelenleg randipartner, csupa bûbáj barátnõd testi és lelki változásait? Te költözöl az õ szüleihez és akkor te tûrsz majd mindent, vagy a kis barátnõd hozzátok és akkor õ harcol majd a mamáddal? Két évet nem adok nektek együtt, és akkor? Kivel áll majd össze az akkor húszéves, tanulatlan, kisgyerekes csajod? Nem lesz kapós, le kell majd adni az igényeit, ez azt jelenti, hogy valami selejtes nevelõapja lesz a kislányodnak/kisfiadnak... Hajrá, gyártsatok gyereket ész nélkül, a semmire!
Jól mondja az utolsó. Nem is népszerû a válasza, pedig Neki van igaza.
Igen igaza van, de senki enm kért tanácsot arra vonatkozóan, bogy megtartság-e a babát. Az volt a kérdés hogyan mondja el? És hogyan fognak reagálni a szülõk?
Ha az én gyermekem állna elém, én nagyon kiakadnék ettõl és mélységes szomorúságot, csalódást éreznék ! Az nem kérdés , hogy mit tanácsolnék ... ! Addig kell orvoshoz menni , amig lehet segiteni !Minél elõbb!
Na, terhes?
Pont 17 voltam, amikor terhes lettem a barátomtól. Sem anyám, sem "anyósomék" nem támogattak minket, sõt anyám azonnal bejelentett a nõgyógyászához, hogy terhes a lánya, és abortuszra menne a doktor úrhoz. Amit akkor, és most érzek, senkinek nem kívánom. 10 évig voltunk még együtt a barátommal, aki idõközben a võlegényem lett, de nem estem teherbe soha többet. Elhagyott... Most 43 évesen egy férjjel, akivel 16 éve kétségbe esve küzdünk egy saját gyermekért, el nem tudjátok képzelni mit is érzek. Sem anyám, sem a volt võlegényem, aki azóta boldog családapa két gyerekkel, sem senki nem tudja mi zajlik a lelkemben, csak a férjem, mert õ lát nap mint nap 16 éve, õ tudja talán min megyek keresztül. Ezt egy anya sem tudhatja, csakis az áldozat, vagyis én.
Hú utolsó :(( Sajnálom! Örökbefogadásra nem gondoltatok? (tudom, hogy nem ugyanolyan, mint egy saját)
No mit lett veletek, kérdezõ?

Azért fordulok felétek mert nem tom eldönteni hogy terhes vagyok vagy sem. Tudom hogy ilyenkor mondják hogy csináljak tesztet, de én egyszer már voltam terhes és akkor sem mutatta ki a teszt, , , , szoval nem 100%?

10 nap mulva kell hogy megjöjjön, a hasam alul nagyon fáj, picit világos rózsaszínes folyásom volt, azt átváltotta a barna folyás. Nektek mi a véleményetek, és a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)

Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)
egyébként tapasztalat nekem csak simán elmaradt a menstruációm...
Szerintem nem vagy terhes.
Csak menses késés után érdemes tesztelni, addig nem mutatna semmit. Lehet, hogy a korábbi terhességednél is korán teszteltél, azért nem mutatta ki? Az én tapasztalatom az, hogy ciklus közben a barnázgatás, vérezgetés inkább hormonprobléma. Érdemes lenne kivizsgáltatni mi okozza ezt nálad. Baba biztosan nem. Nemrég lehetett peteérésed, még a beágyazódás sem kezdõdhetett el, ha esetleg megtermékenyült a petesejted.
Ha 10 nap múlva lenne még csak a menseszed, akkor mi a kérdés? Peteérésed vagy a napokban volt, a beágyazodás pedig, hát nem tudom... De hiába csinálsz még tesztet... Azt csak akkor csinálj, ha nem jött meg... A barna folyás pedig a ciklus közepén pedig szerintem bajt vagy hormonproblémát jelent, inkább menj el orvoshoz!!!

Mit mondjak a kétségbe esett barátnőmnek, hogy tudnék neki segíteni hogy megtudja hogy terhes-e? (többi lent)

18 éves lány vagyok és van egy nálam 3 évvel fiatalabb barátn?m...ma sírva jött át hozzám hogy segítsek neki mert lehet hogy terhes...hirtelen csak néztem mert én úgy tudom hogy még nem volt fiúval ...rögtön mondtam neki hogy mondja el hogy mib?l gondolja hogy terhes..akkor elmesélte,hogy kb. 2 hónapja volt házibuliban de sokat ivott és kimaradt egy kevés neki az estéb?l(nem tudja hogy mi történhetett) de ahogy másnap ment haza felé megjött neki a menszije (ami akkor 2 hetet késett épp).De a tünetei alapján nem tudtam mit mondani neki mert nem igazán vagyok képben a terhességgel kapcsolatban :/ azt mondta hogy azóta nem késett a menstruációja de sokat jár pisilni és feszül a melle,fel van fújódva és rengeteget eszik és állandóan csak aludna ( ha átjön hozzám egy órára már akkor is mondja hogy ? fáradt)jah és kicsit idegesebb is mint szokott lenni...de nincs semmi hányingere és nem késett neki..És nem tudom hogy mit mondjak....nagyon fél és engem meg zavar hogy nem tudok neki mit mondani ezzel kapcsolatban :(Ha tudtok kérlek segítsetek nekem tanácsot adni!:)

Legjobb válasz: 500 Ft-ért patikában, drogériában, még a Tescóban is lehet terhességi tesztet kapni. Akármelyik jó, a legolcsóbb is. Megcsinálja, ahogy a mellékelt használati utasításban le van írva, és megtudja, hogy terhes-e. Két hónap elteltével a teszt eredménye már tutibiztos, azaz ha negatív, akkor nem kell aggódnia, biztos, hogy nem terhes.

A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó ...akkor elõször rá veszem a tesztre bár az elõbb beszéltem vele és valamiért nem akarja de muszáj lesz :D
500 Ft-ért patikában, drogériában, még a Tescóban is lehet terhességi tesztet kapni. Akármelyik jó, a legolcsóbb is. Megcsinálja, ahogy a mellékelt használati utasításban le van írva, és megtudja, hogy terhes-e. Két hónap elteltével a teszt eredménye már tutibiztos, azaz ha negatív, akkor nem kell aggódnia, biztos, hogy nem terhes.
15 évesen holtrészegre innia magát nem ciki??? Kivagyok az ilyen csajoktól... Szedje már össze magát. Vagy vetesse meg a tesztet az osztályfõnökével.
utolsó vagyok Én mindenképp a tesztet javasolnám, és ha az pozitív, akkor az orvost. A baj az, hogy elég késõn szólt, hogy baj van - bár talán jó jel a menstruáció. A tünetek pedig lehetnek ám beképzeltek is, míg szerettem volna teherbe esni, minden mensi elõtt éreztem a terhestüneteket, akkor is, amikor még nem voltam az. Szóval elõször teszteljetek, minél hamarabb, akár délutáni pisibõl is. Ha javasolhatok tesztet: X-epil, DM-ben, 2 darabos. A biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Igen az utolsó válaszolónak teljesen igaza van de ahogy nekem elmondta nem ivott sokat(bár ezt én is erõsen kétlem)hanem most ivott elõször életében :/
Vegyen terhességi gyorsteszt, abból kiderül! Gyógyszertárban, drogériában lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: hát vagy veszek neki egy tesztet vagy eljön velem jövõ héten az orvosomhoz mert akkora van idõ pontom...és nem tudom hogy fájt-e neki szegény teljesen szét van csúszva és ilyenekre nem emlékszik :/
Hát ha a szüzességét vesztette volna el, azt szért érezte volna másnap. NEkem vagy 2-3 napig fájt, érzékeny volt utána a hüvelyem...
Valószínûleg nem terhes, hiszen nem emlékszik arra, hogy lett volna fiúval, persze, ha képszakadás volt, bármi megtörténhetett, de nagyon ritka, hogy egy házibuliban, ahol za imerõsei vannak, valaki megerõszakolna egy 15 éves lányt, azért szerintem börtön jár. De a mai világban... És meg is jön neki rendesen, ráadásul a menzesze elõtt volt, olyankor nagyon-nagyon ritka a peteérés, max. spontán, de ritka. Viszont, össze kéne szednie magát, mert csak háromféleképpen tudhatja meg, hogy terhes-e. Vagy vesz egy tesztet, vagy elmegy orvoshoz ultrahangra vagy vár pár hónapot, úgy 7-et és szül, akkor terhes volt. Másképp nem megy lányok. Úgyhogy csináljon tesztet mindenképpen, legalább megnyugszik, mert sztem nem terhes. Aztán ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondoltam, hogy veszek neki én egyet, de úgy gondoltam elõször megkérdezem tõletek hogy mit gondoltok a tünetei alapján...de akkor holnap megveszem mert látom hogy így ti sem tudtok sokat...:/
vedd meg neki te
A kérdező hozzászólása: Ezt mondtam neki én is de nem akar mert fél hogy valaki meglátja és mivel ez egy kis város így elég gyorsan elterjedne :/
írd meg mi volt, de szerintem nem terhes.....mindenképpen teszteljetek, magyarázd meg neki, hogy ha homokba dugja a fejét, az semmire sem jó

Van egy dzsungáriai törpehörcsögöm és 2009. majus.9-én vettük (szombat) és már akkor terhes volt és még mindíg nem szült meg. Azt mondják hogy 16-18 napig terhes. Ma már 25 napos. Kezdek aggodni hogy mivan vele. Vagy ez normális hogy eddig terhes?

Legjobb válasz: az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.

az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.
Biztos, hogy terhes? Az eladó drágabban adta oda?
A kérdező hozzászólása: igen biztos már nagyon dagadt meg már nagyon liheg.lehet hogy valami baj van vele
Az én törpehörim általában 20-21 napra max meg szokott elleni, de volt már 18 nap is. Biztos, hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: tuti hogy terhes mivel most szült meg úgy 5 perce.LOL
ááá milyen jó volt ezt olvasni! :) azért figyeld h mit csinál a kicsikkel...
A kérdező hozzászólása: ok.régebben is volt hörim asszem 6 született és 2 megevett sajna

Lehetek terhes? Hogyan mondjam meg a szüleimnek?

Néhány hónapja lefeküdtem egy fiúval, de élvezés el?tt kihúzta. Azóta rendszeresen megjött, nem is gyanakodtam. De pár hete mintha megmozdult volna valami a hasamban. Nagyon megijedtem. Azóta ez rendszeresen megtörténik, és ha rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék. 15 vagyok, szörnyen félek, hogy anya mit fog szólni. Ma megemlítettem neki, hogy mit szólna, azt mondta, agyon is ütne. Mit tegyek???

Legjobb válasz: Ha már mocorgást érzel, akkor a hasadon is látszódnia kéne valaminek. Viszont szívdobogást nem érezhetsz, az csak a te hasi ütõered. Nem tartom valószínûnek, hogy már több hónapos terhes vagy úgy, hogy eddig mindig megjött, de csinálj egy tesztet megnyugtatásképpen.

Ha már mocorgást érzel, akkor a hasadon is látszódnia kéne valaminek. Viszont szívdobogást nem érezhetsz, az csak a te hasi ütõered. Nem tartom valószínûnek, hogy már több hónapos terhes vagy úgy, hogy eddig mindig megjött, de csinálj egy tesztet megnyugtatásképpen.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Ha pár hónapos terhes lennél akkor a teszt bármely napszakban kimutatja. Vegyél egy tesztet és csináld meg! Remélem nem lesz két csíkos, szorítok neked!
Szinte kizárható, hogy terhes vagy. Elõször is csinálj egy tesztet mondjuk, és akkor minden mással ráérsz utána is foglalkozni. Ezen olyan jót mosolyogtam: "rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék" Én nem hallok a kezemmel :DDDD De vicc nélkül, egy elsõ gyerekes kismama a 18-20. hét körül érzi meg az elsõ magzatmozgást. Tehát az 5. hónapban, amikor már szemmel is láthatóan gömbölyödik a hasa. De szívverést akkor sem tudunk kitapintani, még a 9. hónapban sem. Tehát csinálj egy tesztet, és utána megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Ezen olyan jót mosolyogtam: "rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék" Én nem hallok a kezemmel :DDDD hehe :P tényleg, csak most esett le viszont a hasam nõtt egy kicsit, a mellem fáj, és rengeteget eszek (mondjuk mindig is sokat ettem). de azért nagyon köszi aztán drukkolni!!! :P
Szia! 21 éves vagyok és 16 hetes terhes. Meg nem érzem a babát mocorogni, de a hasam sem nagy meg. Olyan mintha csak jól beebédeltem volna. Vékony és pici vagyok. Lehet, hogy egy hét múlva érezni fogom mar a babát, de akkor sem lesz nagyobb hasam szerintem :) pedig én mar várnám. Ebbõl csak azt akartam kihozni, hogy lehetséges, hogy érezned mar a babát, de meg nem nagyon látszik a hasadon, de drukkolok, hogy a teszt egy csikos legyen! Viszont az, hogy eddig menstrualtal, hat szerintem kizarhatja a terhességet. Van olyan akinek egyszer meg megjön, vagy picit barnazik, de több hónapon keresztül menstrualni nem szoktak :) Szóval szerintem nem vagy babas. De bemesz a gyogyszertarba vagy a dm-be és 500ft-ért veszel tesztet. Sok sikert! Írd majd meg!
A kérdező hozzászólása: Ó, és kifelejtettem a szédülést és a hányingert ami reggelente a suliban kapott el, de azt szerintem nyugodtan ráfoghatjuk arra, hogy nem reggeliztem
Bocsi, korrigálom magam. Ha már 4-5 hónapos terhes lennél, amit kétlek, tényleg bármikor tesztelhetsz, nem csak reggel. És a méhen kívüli terhességnek is már sokkal korábban durva tünetei lettek volna, tehát ez kizárva, ha jól gondolom. Viszont a késõbbiekben, ha kétségeid lennének, hogy nem vagy-e terhes, már aznap tesztelhetsz (reggel), amikor a mensidnek meg kellene jönnie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsot. Eddig nagyon paráztam, de most megnyugodtam egy kicsit. :P
A kérdező hozzászólása: Elvégeztem a tesztet, és NEGATÍV lett! :) ) Köszi szépen mindenkinek. :P

Lehetséges hogy terhes? Ha nem hogy mondjam el neki? Nem hiszi el hogy nem az.

egy barátn?mnek már van barátja és szoktak pettingelni.A fiú kielégítette magát kézimunkával utána a barátn?met is kézzel és fél hogy terhes lesz-e mivel a fiú keze még spermás volt.

Legjobb válasz: Van rá esély hogy terhes.

Van rá esély hogy terhes.
terhességi teszt 1 hét múlva..
Ha rögtön utána történt, bizony juthatott életképes sperma belé.
csak annyi rá az esély, mint a lottóötösre!

Hogy mondjam el a barátnőmnek, hogy terhes vagyok?

Neki egyenl?re nincs babavárásra kilátása, a magán élete romokban hever. Nem akarom, hogy megromoljon a viszony kett?nk között.

Legjobb válasz: Nagyon jó dolog, ha az embernek van barátnõje, de ha tudja , hogy férjhez mentél, arra is gondolhat, hogy oka volt. Általában egy házasságban jóesetben bekövetkezik az ilyen esemény. Nyugodtan mondd meg neki, persze ne úgy dicsekedve, hogy õneki ez rosszul essen, szóval ne ilyen BI-BI-BÍ formában. Attól még lehet menni klubokba, ha úgy érzed magad. Én örültem amikor a barátnõm terhes lett és mondta, pedig a betegségem miatt akkor még kilátás sem volt rá, de mindenkinek megvan az erreszánt ideje, neked most, neki meg nem.

Nagyon jó dolog, ha az embernek van barátnõje, de ha tudja , hogy férjhez mentél, arra is gondolhat, hogy oka volt. Általában egy házasságban jóesetben bekövetkezik az ilyen esemény. Nyugodtan mondd meg neki, persze ne úgy dicsekedve, hogy õneki ez rosszul essen, szóval ne ilyen BI-BI-BÍ formában. Attól még lehet menni klubokba, ha úgy érzed magad. Én örültem amikor a barátnõm terhes lett és mondta, pedig a betegségem miatt akkor még kilátás sem volt rá, de mindenkinek megvan az erreszánt ideje, neked most, neki meg nem.
Szia én is hasonló helyzetben voltam.A barátnõmék évek óta próbálkoztak hiába, nekem meg másfél hónap alatt megfogant.Tudtam hogy nem rajong a babás témákért...vártam vele 2 hónapot, mire már neki is kezdett "leesni"hogy mi lehet velem.Rákérdezett és megmondtam neki.Gratulált, de órákig nem tudott hozzám szólni-folytogatta a sírás.... aztán rájött, hogy jobb barátnõk vagyunk annál, mintsem emiatt ne beszéljünk.Most ott tarunk, hogy az utolsó hetekben õ vitt el a vizsgálatokra, a minap a babával szûrõvizsgálatra... Tehát ha jó barátnõ-megérti és örülni fog nektek
Ha igazán a barátod, akkor örülni fog neki. Ha emiatt megharagszik rád, akkor nem is a barátod. Nekem van egy kedves ismerõsöm, akinek alig mertem elmondani, hogy babás vagyok, mert nekik évek óta nem jön össze a férjével, orvoshoz is járnak, stb., nekem meg elsõre összejött. De mikor elmondtam neki, annyira örült, annyira aranyos volt, hát ott derült ki igazán, hogy õ tényleg jó barát :) Egyébként gratulálok! És ne álljon senki a te boldogságod útjába!!!

20 hetes terhes vagyok és olyan bajom van, hogy mióta terhes lettem a férjem nem igazán akar velem szeretkezni. Azt mondja azért, mert tudja hogy a gyerek a hasamban van és vigyázni akar. Hogy mondjam neki, hogy a gyereknek semmi baja nem lesz?

Legjobb válasz: Ezt sajnos nem mindegyik pasi érti meg, az én férjem dettó ilyen volt. Egyszerûen nem hitte el, hogy nem "veri fejbe" a lányunkat. Szakkönyvet tehetsz elé esetleg, hogy lássa mi a helyzet, de ez az érzés náluk belülrõl fakad, nem tudják könnyen leküzdeni ezt a félelmet. Esetleg válasszátok más módját az együttlétnek, nálunk végül ez vált be.

Ezt sajnos nem mindegyik pasi érti meg, az én férjem dettó ilyen volt. Egyszerûen nem hitte el, hogy nem "veri fejbe" a lányunkat. Szakkönyvet tehetsz elé esetleg, hogy lássa mi a helyzet, de ez az érzés náluk belülrõl fakad, nem tudják könnyen leküzdeni ezt a félelmet. Esetleg válasszátok más módját az együttlétnek, nálunk végül ez vált be.
Én is 20 hetes terhes vagyok, eleinte szeretkeztünk, de ahogy elkezdett nõni a hasam, már heti egyszer sem csináljuk.Orális szexet nem is "eröltetem" neki azt mondja hogy nem tudja csinálni mert eszébe jut hogy onnan jon ki a baba!Eszméletlen!!Azt mondom ne eröltesd, magátol kell ráébrednie!
Én most vagyok a 32. hétben. a 6. hónapig rendben volt a szex, aztán mikor látványosan nagy lett a pocakom, az én férjem is így reagált. Mivel nagyon sokat fájt a hasam, én sem erõltettem. Aztán a görcsök elmúltak, de én nem szóltam, mert nem akartam erõltetni õt /a lelkét/, de õ hozta fel, hogy jó lenne szeretkezni, csak fél. Közösen néztünk az interneten ezzel foglalkozó cikkeket, amitõl nagyjából megnyugodott-és azóta szuper minden:-) Én is a "felvilágosítást" javaslom.
IGen, sajnos sok pasi így fogja fel. Én is csak azt tudom javasolni, beszéljetek róla, olvassatok együtt róla, meséld el neki, hogy a baba jelzni, ha valami nem jó neki, támaszd alá példákkal (pl ha emelsz mocorog, viszont ha fürdesz, tetszik neki-kis hazugság is lehet benne:-)- és még az jutott eszembe, hogy vidd el magaddal az orvoshoz, hátha ha tõle hallja, jobban elhiszi-mással, de én így jártam. Ha meg nem-mert az is elõfordulhat, akkor mardnak a más módszerek.. Drukkolok:-)
Szia, a helyzet nalunk is tok ugyanez.. 33. hetben vagyok :( hiaba magyarazom neki konyvekkel, meg benabbnal benabb rajzos abrakkal, hogy a bebinek nem lesz semmi baja az egesztol, o nem hiszi el. Teljesen mashogy tekint most ram.. nem igazan nore, hanem mint a kozos gyermekunket hordo lenyre :) tobb terhes baratnommel is beszelgettunk rola, es naluk is ugyanez van. Ez ilyen pasi dolog!!!
Én is ebben a "cipõben" járok. Mindketten nagyon akartuk ezt a babát (15 hónap után sikerült), és a férjem annyira félti hogy valami baja lesz, hogy amióta megtudtuk, hogy várandós vagyok, nem szeretkeztünk. 15 hónapos kismama
Amikor én terhes lettem, akkor mindkettõnkben felmerült, h most akkor szex stop 9hónapig.Aztán kicsit utána olvastam, és találtam néhány cikket, ami elmagyarázta, h nemh stopp nincs de a bab imádni fogja.Nah most azt kellene elmagyarázni a férjednek is, h a baba is nagyon szereti a szexet, hiszen, amikor ilyen mennyiségû örömhormon termelõdik az neki is jó, meg a méhösszehúzódások álomba ringatják.Néhány kinyomtatott cikk...de ha végképp nem megy, marad a szexnek az összes többi modja.Gondolj bele, te sem tudsz úgy elmenni, ha a bucidban nincs rendbe minden.
Ha fél ettõl, zavarja, akkor bárhogy magyarázhatod neki, egyszerûen képtelen lesz teljesíteni. Inkább helyezzétek másra a hangsúlyt. Mondjuk az orális szexre.
Magyarázd el neki, hogy a baba annyira védve van odabent, hogy semmi kárt nem tehet benne. Én a második trimeszeterben úgy kívántam és élveztem a szexet, mint még soha (kivéve az elsõzõ terhességet :-))! Ha Te is így vagy ezzel, mondd el neki, mitõl foszt meg!
Én momentán örültem, hogy nem kell szeretkezni.

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy terhes vagyok?

3 éve együtt élünk, és a párom nem akart gyereket

Legjobb válasz: terhes vagyok. ennyi.

terhes vagyok. ennyi.
Elég nagy bajban vagy!Mond el neki egyszerûen hogy ez van.Gondolj bele ha ezért elhagy akkor úgysem ért a kapcsolat egy forintot sem.Akkor kár is az éveket vele fecsérelned.
Szia drágám! 1.jövõre 3an önnepelünk vagy 2. elfelejtettem oda adni még egy ajándékod!:) s kap kiscipõt..:)
Kedves 12. hozzászóló! A kérdezõ összes eddig hozzászólása annyi volt, hogy: "Tanácsot kértem. Meg tudjuk beszélni csak félek hogy elhagy.", illetve "Még nem akart (gyereket)". Megkérdezhetem, hogy Ön melyik "reakciója" alapján minõsítette Õt a fenti szavakkal? Köszönöm, ha válaszol. Üdvözlettel: Vera
A kérdező hozzászólása: Akinek nem inge, ne vegye magára. Ez az anyád szó egyik barátnõmre írtam mert felidegesített ezen az oldalon
Igaza van [email protected] gedd magadra. Ez nekem szolt:)
A 15. hozzászólásom tárgytalan, mert idõközben a 12. hozzászólás megfogalmazója megírta, hogy egy olyan megjegyzésre reagált, amit idõközben töröltek.
Elé állsz ránézel ártatlan szemekkel és elmondod, hogy van egy kis bibi... úgy néz ki terhes vagyok. A többi már rajtad áll, hogy döntesz. De ha nem akarja a gyereket még éppen késõbb akarhatja ha amúgy meg rendben van a kapcsolatotok. Ha pedig ott is van "bibi" akkor hagyd, had menjen.... Nem éri meg több évet rápazarolni, mert késõbb bánni fogod. És attól, hogy van egy gyereked még lesz aki késõbb rád talál és szeretni fog. Nem kell elkeseredni.
Megkérdezhetem, hogy mennyi idõsek vagytok?
Nem tudjuk a teherbeesés módját. Mert, ha mondjuk a párod úgy tudta, hogy védekeztetek, de te szándékosan nem, akkor eléggé elszúrtad. Nem megbántani akarlak, de hallani ilyet is, amikor a nõ nagyon szeretne, a férfi pedig nem. Ha úgy védekeztetek, hogy normális, hogy teherbe tudtál esni, akkor ezzel neki is számolni kellett. Azt írtad, hogy nem a gyerek ellen van, hanem az idõpont korai neki. Szerintem, ebben az esetben egy jó kapcsolatba bele kell hogy férjen. Én hajnalban felébresztettem, hogy pozitív a pisiteszt, lesz baba. Mosolygott egyet és tovább aludt:) Akkor még nem fogta fel, csak pár nap múlva.
amilyen paraszt vagy a reakcioid alapjan, ne is szulj gyereket, nem kene szaporodnod.. parod meg meg is ertem, ha ennyi intelligenciaval elhagy
A tiéd... Ha ilyen 'okosak' voltatok hát tessék. Ez a vége.
Ha nem akart gyereket, miert nem huzott gumit a cerkara? Bocsanat az offert, de en itt elakadtam......
Ha olyan jó a kapcsolatotok, hogy 3 év együttlét után sincs fogalmad arról, hogyan tudnál vele egy ilyen szintû dolgot megbeszélni, akkor minek vagytok együtt egyáltalán?
Szia, terhes vagyok! Gondolom nem védekeztetek (rendesen) így benne volt a pakliban!
A kérdező hozzászólása: Tanácsot kértem. Meg tudjuk beszélni csak félek hogy elhagy
Akkor ennyit ert a kapcsolatotok
Egyáltalán nem akart gyereket, vagy még nem akart?
Hág akkor ez van. Vagy elhagy vagy nem:)
A kérdező hozzászólása: Még nem akart
Hát most kap:D meglepetéss:P
Nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagy. Most hogy tényleg terhes vagy és nem csak egy elképzelés a jövõre nézve, lehet, hogy másképp áll hozzá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!