Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam hogy terhes (131 db)

17és fél éves vagyok 3 és féléve van párom és terhes vagyok, védekeztünk kiszakadt a gumi, hogy mondjam el anyának hogy megtartom? A párom dolgozik szeretnénk a babát mert nem szeretnék abortuszt!

Legjobb válasz: Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.

Így, egyszerûen mond el neki, mi történt. és fogadd meg a tanácsát! akkor is, ha Neked pillanatnyilag más lenne a véleményed. nekem is van gyerekem, már ovis, imádom, de a pucér p*csámra nem vállaltam volna, az tuti. ugyanakkor egy volt évfolyamtársnõm harmadikban lett terhes, össze is házasodtak a fiúval, magánúton fejezte be a gimit, de együtt érettségiztünk, fõiskolára is járt estin, és ma tanítónõként dolgozik. a férjével nagyon jól megvannak, de ehhez kellett mindkét részrõl a szülõk aktív segítsége, és a férje akkor már BIZTOS egzisztenciája. szóval mérlegelj, a Ti esetetekben hogy állnak ezek a dolgok...
Ha már terhes vagy felejtsd el a hormon tartalmú gyógyszereket. Még gyerek vagy, nem tudom, hogy a párod mennyi idõs, de azt tudnod kell, hogy nem lesz könnyû. Pláne, ha a szüleid nem lesznek majd melletted. Mindenképp mondd el nekik és kérj segítséget. A tanácsaikat pedig fontold meg, mert minél idõsebb leszel, annál inkább érted majd, hogy mért mondják, hogy a szüleid csak jót akarnak. Tapasztalatuk van az életben. Sokkal több, mint neked. Kérd ki mielõbb a véleményüket. Ez egy nagyon fontos döntés. Egy picike ember élete múlik rajtatok.
Hogy mondd el az anyukádnak? Te ismered, neked kellene tudnod! A lényeg, hogy próbálj meg nyugodt maradni miközben beszélsz. Biztos, hogy be fog pánikolni, lehet még kiabálni is fog veled, de ez érthetõ mert õ is legalább annyira megijed és fél majd, mint te amikor megtudtad. Minél elõbb mond el neki, mert ha õ melletted áll, akkor nagyon sok dologban tud neked segíteni, érdemes az anyukák tanácsait megfogadni. Bár én már 26 éves vagyok, most várom az elsõ babámat, az anyukám a legnagyobb segítségem. Nélküle már rég meghülyültem volna a sok barom orvosi tanácstól, paráztatástól. Azt ne feledd, ha más nem is a párod melletted van és ez nagyon jó. Egyébként kb. mennyi idõs terhes vagy? Az meg hogy elcseszed az életed... Az unokabátyám 29 éves, felesége 19, a gyerekük 3 éves... Tehát 16 évesen szülte a gyereket. Azóta is együtt vannak, a gyerek szép, egészséges, nagyon szépen beszél, okos, stb. Egy hátránya származott belõle, a sulit még nem tudta befejezni, bár ha nagyon akarta volna, akkor be tudta volna. Sok sikert és jó babavárást! Ja én meg gyógyszer mellett maradtam terhes, bár mi már terveztük a párommal, úgyhogy nem volt semmi gond. Tényleg nincs 100%-os védekezési módszer, csak ha nem szexelünk.
na jó állj. a 72 órásat csak az aktus után 72 órával veheted be, amikor még nem tudhatod hogy terhes vagy-e. vagy nagyon fogalomzavar van a fejedben, vagy gõzöd sincs hogy terhes vagy-e csak gondolod hogy majd esetleg az leszel. ha az elsõ, tehát még az elmúlt 72 órában történt a baj akkor vedd be a tablettát, nem lesz nagy buli terhesnek lenni meg gyerekkel leélni a fiatal éveidet, még nem vagy hozzá elég érett. ha már kimutatta a teszt hogy terhes vagy akkor a 72 órás nem tudom hogy került a képbe, de ha meg akarod tartani akkor tartsd meg de ne csak azért mert nem akarsz abortuszt... inkább egy abortusz mint egy elcseszett élet(a sajátod).
17 évesen ne tartsd meg. tönkretenné az életedet. neked még élned kellene, nem pelenkákat cserélni. bevehettél volna 1 72 orasat, arra találták ki azt a tabit. nem vettel be, most viseld a következményeket.
ja, latod.. nem vetted be, akkor most terhes vagy. szted melyik a jobb?
Nem értem. A 72 órás tabi az nem 72 órán belül hat??? Ha igen és jól értem, amit írsz, - hogy most nem akarsz megint bevenni - akkor az azt jelenti, hogy most is 72 órán belül vagy még... Honnan a pék [email protected]ából tudod akkor, hogy már terhes is vagy?
fogamzásgátló b*zdmeg. igy mond el a szüleidnek: -Öööö anyú van egy kis probléma .... -Mi a baj aranyom? -Tudod azt hittem hogy érett vagyok a sexhez mint a többi 10 éves lány, és a pasim már felnõtt, ö is elég érett hogy vegyen a fizetéséböl nekem fogamzásgátlót.És lusta voltam bevenni a 72 órás tabletát, nem akarok abortuszt. 17 évesen akarok szülni.
Most mi a [email protected] oltogatjátok ezt a lányt???Ha meg azt írja hogy abortuszra akar menni, akkor meg azért hurrogjátok le!!!Állítsátok már le magatokat ti agyoniskolázott vadbarmok!Ha meg szeretnék tartani a kisbabát akkor mi van?Nem nektek kell felnevelni, nem intézetbe akarja adni stb...Milyen érdekes, az én anyám is 17volt mikor szült engem, és fel tudott nevelni!!!Addig más szül 8gyereket segélyre meg az államnak a mocskát bõvíti!Az biztos jobb, az biztos felelõsségteljes felnõtt "ember"!Meg aki eldobja a kölkét...!Gondolkozzatok már mielõtt pofáztok!!!
A kérdező hozzászólása: jaj istenem nem én vagyok a szánalmas hanem ti akik engem ocsároltok!fõleg az a 77%-os IQ bajnok!Nem mindegy az neked ha el is vállok mond??Hmm nem hozzád megyek könyörögni két szelet kenyérért nem?Jobbak azok az emberek akik beadják a gyereküket az intézetbe szerintem nem és nem is érdekel a te véleményed már mondtam én velem még anyám se beszél igy nem hogy egy jötment idegen aki itt okoskodik vagy te miért nemdolgozol ha ennyire okos vagy?? Ja és az egyik kedves válaszoló nekem gyerekem lesz nem kölyköm a kutyának van esetleg kölyke meg esetleg neked van pofád de tudd nagyokos nekem gyerekem lesz!!
jaj, de nagyon okos vagy. nem attól függ, h fel tudod-e nevelni, h van-e házad, vagy sem. majd meglatod.. na mind1. nem én cseszem el az életemet :) ) anyukad hol volt akkor, amikor 14 évesen 19 éves pasival álltál össze? akkor kellett volna kicsit elbeszélgetnetek, lehet, h most nem lennél terhes. és ha már olyan bombabiztos ( ha ha ) a kapcs. od, akkor miért nem szedtél fogamzásgátlót?
de, 1 baba, ebben a korban nagyon is meg tudja keseriteni az életet. de Magyarországon manapság elég laza az erkölcs.. 14-15 évesen szexelnek, 16 - 17 évesen szülnek, aztán 20 évesen elvált asszonyok. :) )
denem fogja fel, h mekkora következményei lesznek annak, ha megszüli a gyereket. siman meg lehetett volna elõzni. de õ ugrál, h érzi a tetteinek a súlyát. ja, latom.
12:45 tehát neked kell mérlegelni, itt akárki akármit mond. Te látod milyenek a körülmények, csak azért írtam, h egy baba nem keseríti meg senkinek az életét.
Anyának még valóban nem érett. Én 24 éves nõ vagyok, de még most sem érzem úgy, hogy mindenképp szülnék. Ehhez fel kell nõni, tapasztalni kell. Dolgozni, csalódni, megoldani az olykor nagy problémákat. Nagyon nehéz lesz és ezt Õ még nem tudja, mert nem tapasztalt még semmi komolyat az életbõl. De ezt nem Mi dötjük el, hanem Õ. Mi csak tanácsokat adhatunk és ne szánalmasozzunk, mert õ már meghozta a döntését. Sajnos a következményeit csak késõbb fogja megtapasztalni.
Én csak annyit tudok mondani, hogy van egy barátnõm, aki most 19, és 1.5 éves a kislánya. (Nem ribanc.) A barátja mellette van, és nagyon nagyon boldogak. persze. ez kapcsolat függõ. Sõt barátnõmnek tervei is vannak(fõsuli, ilyenek) a családja is mögötte áll. ezen kívül, ha baj lenne van olyan h családsegítõ, ami elég rondán hangzik, de nem az. bemész segítséget kérsz, és kapsz. de sztem a szüleid melletted állnak majd.
utolsó, végre vki, aki érti, h mirõl papolok. nem játék megszulni 1 gyereket.
Nem azért, de ha már 3 éve van párod és 17 vagy 1 éve simán szedhetnél fogamzásgátlót és nem lenne ilyen problémád, hogy kiszakadt az óvszer jajj terhes vagyok, hogyan mondjam meg. Nem értelek a 72 órás bogyóval se, mondtad, hogy már vettél be egyszer. Az mikor volt? Ha pár hónapon belül akkor megértelek, de ha már régebben akkor simán bejátszottam volna a helyedben és nem szülnék a szüleim nyakára egy unokát. Lehet nálatok kolbászból van a kerítés és anyagilag megtudtok neki adni mindent, de a legszebb éveidet fogod elvesztegetni a gyerekre. Te tudod a te kölyköd lesz.... de arra készülj fel, hogy anyud nem hiszem, hogy nagyon örülni fog...
ja, de ettõl még nem tartok vkit érettnek a szexre 14 évesen.
Ha már így alakult, akkor kívánom Nektek, hogy ne tapasztaljátok meg azt a sok rosszat, amit itt a kommentelõk is leírnak, hogy egészséges, szép pici babátok legyen és hogy a szüleitek mellétek álljanak. Sok sikert a jövõhöz!
A kérdező hozzászólása: Itt nem lényeg hogy miért nem suedtem fogamzásgátlót!Meg okoskám annál is teherbe lehet esni!
mert ma állami ünnep van nalunk azért. közöd? :) )
A kérdező hozzászólása: akkor meg ne a gyakorikérdésekre gyere hanem beszéld meg és személyeskedj a családodal ne itt más emberek vérét szivjad!Gondolom milyen feleség lesz belõled A FÉRJED IGY FOG BECÉZNI HÁZISÁRKÁNY! És gondolom majd a férjed is egy papucs lesz
Kérdezõ!Ne húzd fel magad ezeken!Annyi ostoba tróger ember van ebben a világban, fõleg ezen az oldalon, sokszor majd lefordulok a székrõl a röhögéstõl hogy némelyik miket tud kérdezni meg válaszolni...!Annyira azt hiszi a legtöbb egy anonym oldalon hogy õ szarta a spanyol viaszt, de megnézném õket a való életben, õk azok akik elbaszták az életüket és most ezért verik itt a nyálukat mert tiszta idegbaj az összes!Gondolom itt a legtöbb válaszoló nõ, akiket otthagyott a férje, á[email protected]ák õket, irigyek azokra akiknek valami sikerül és boldogok, igénytelen házisárkányok, és azért mert szültek néhány kölköt, akkor itt õk az õsasszonyok akikbe bele van nevelve hogy 18éves kor elõtt tabu a szex, aztán jön egy udvarló, eljegyzés, templomi esküvõ, minimum 2gyerek, háztartás, és lábtörlõvé válás! Ennyi!XD
A kérdező hozzászólása: na és most miért nem iskolába vagy?vagy tanuljál ne ide gyere okoskodni anyuci
és igen, álomcsaládban élek, ahol sose volt gond, h vmit elmondjunk a másiknak.
bocs, én sulizok, nem pelenkákat cserélek :) )
Engem igenis érdekel. Várni fogom, hogy hogyan sikerült a beszélgetés!
A kérdező hozzászólása: Jaj nem tudom te itt okoskodol minthogy elmennél dolgozni meg itt adod elõ magadat hogy neked mekkora sok eszed van!! Hjaj de figyelj már még mindig együtt vagyunk akkor meg mekkora esze van hm jaj te már nem tudsz mibe belekötni!Megnézném én a te életedet!Milyen kis normális kis szuper álomcsaládban élhetsz
ird. ugyse érdekel senkit. :) ) remélem, kapsz pár pofont, amiért ilyen felelõtlen voltal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó 2nek! És megirom anyukám hogy fogadta
az a baj a babával, h 17 évesen nem érett az anyaságra. fõleg ilyen hozzászólásokkal.. :) ) na mind1, ha annyira hülye volt, h nem elõzte meg a terhességet, akkor menjen, és szüljön. már csak azt a szegény gyereket sajnálom.. az apja se lehet vmi értelmes, ha 19 évesen 14 éves csajjal kezdett.. na mind1, inkabb nem is süllyedek tovább az õ szintjére. majd pár év mulva meglátja.
ok, nem ettõl. de ugy viselkedik, mint 1 gyerek. azt hiszi, h ha megszüli, akkor minden megoldódik majd, meg mahd a párja támogatja. elõre szólnék, h a pasik ilyenkor szoktak lelépni. meg ez az apácás beszólás.. tipikus lázadozó kis hulye.
Ez hülyeség. Én is 14 évesen vesztettem el a szüzességem, 3 komoly kapcsolaton vagyok túl, a párommal élek, fõiskolát végeztem és most irodavezetõként dolgozom egy multinál. Hûséges vagyok, az identitásomat megtaláltam, nem volt abortuszom, terhes sem lettem. Nem ettõl felelõtlen, hogy 14 évesen lefeküdt 5 hó után a párjával.
A kérdező hozzászólása: [email protected] te mekkora egy pofátlan állat vagy ne is idegesits!Már majdnem [email protected] nevezel ha több mint 3 éve vagyok a pasimmal aki nekem az elsõ volt akkor nem mentem más [email protected] után mert kio az aki vele marad hmm? Nagyon kevés.... na szerintem meg hogy leirtam hogy nem akartam bevenni direkt 72órásat a hormonok miatt mert már régebben vettem be!És nem szeretnék zavaros lenni!Ja és a kérdésem nem az volt hogy felnevelede helyettem fizetsz e pénzt mert nem kodultam tölled hogy te is vádaskodj felettem
ja, latom, h mennyire érzed a dolgok sulyat. nem voltál képes védekezni, most meg terhes vagy, jo, volt gumi, de basszus, nem érted, KISZAKADT!! be kellett volna venned a tablettat. na, most meg már fõleg megvan rólad a véleményem, h 3 éve van párod. 14 éves korod óta? bocs, nekem ez korai. ha meg mindent meg tudtok beszélni anyukaddal, akkor mi a gond? de nem fog felnõni szeretõ családban. ismerek 1 csajt, aki 17 évesen szülte az elsõ gyerekét, a másodikat 19 évesen. most munka, suli, pénz nélkül van. a pasija csak a haverokat tudja hazahozni, nem dolgozik. ilyen jövõre vágysz?
az igaz, hogy az abortusznak vannak kockázatai. pl. méhszájseb alakulhat ki, az pedig nagyon veszélyes, ha elhanyagolják. DE. a körülmények mérlegelésénél, az anyagi oldal mellett azt is vedd figyelembe, hogy lesz-e aki segítsen Neked, hogy be tudd fejezni a sulit. tehát a szüleitek aktív dolgozók-e esetleg van aki otthon van, és tudna segíteni. egyedül ez NEM FOG MENNI, ezzel kár is áltatnod magad. ha úgy döntesz megtartod, javasolni tudnám, hogy ha anyukád aktív dolgozó, inkább õ menjen a picivel GYED-re, mert Te csak gyes-re vagy jogosult, Te meg fejezd be az iskolát! szóval ezt jól járjátok körbe, és gyorsan, mert minél késõbb döntesz, annál nehezebb lesz, és ha nem tartod meg mégse, a mûtét is kockázatosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat legfõképp az utolsónak! Az én anyukámmal amugy mindent meg lehet beszélni és nem is olyan kishülye vagyok aki felelõtlen mert én érzem a dolgok sulyát! Nem szeretném elvetetni és kész nem is fogom nem is akarom a kérdésem nem az volt hogy elvetessem- e vagy sem hanem hogy milyen formában mondjam el anyukámnak! Szerintem ha szeretõ odaadó családban nõ fel akkor senkinek semmi köze ahoz hogy megtartom vagy sem! Elvileg indneki elitéli azt akik bántják a gyereküket megfolytják eltitkolják és megszülik egy pottyantós wcébe stb de én nem ilyen vagyok!Van párom több mint 3 éve nem ugy csináltattam fel magam hogy egy jötment idegennel a diszkó férfi wcéjébe szóval akik eltélnek õk nézzék meg magukat!
Szia! Az abortusz sem megoldás, mivel lehetnek szövõdményei, szóval, aki azt írta, hogy nem veszélyes, nagyon téved! Az mindig is veszélyes marad! Sajnos! Mivel "kiszívják" a magzatot, utána maradnak vissza szövetek, és azokat ki kell kaparni, így a méh falát (ha szerencsétlen az orvos) ki is "lyukaszthatják". Én védõnõként dolgozom, és ilyenkor ugye nekem a baba mellett kell letennem a voksom. De ha mégsem szeretnéd a babát, akkor irány a Családvédelmi Szolgálat. Mondjuk ott is védõnõk dolgoznak, úgyh elejébe az abortusz ellen fognak beszélni, meg hagynak döntési idõt, és ha akkor is lemond róla az anyuka csak akkor engedélyezik az abortuszt. Mindkét út nagyon nehéz. Ami anyukádat illeti, mielõbb mond el neki! Szépen fogalmazd meg, pl. anya, vmit szeretnék elmondani neked: úgy néz ki, terhes vagyok. És a többi jön magától. Szóval bszéljétek meg a családdal és úgy (talán) könnyebb lesz. De tényleg gondold át, amit a többiek is írtak: munka, anyagi háttér. Sok sikert kívánok! 23/Nõ
Komolyan sajnállak, mert nagy butaságot csináltál. És büszke vagyok a szüleimre, mert én ezt simán elmondhatnám nekik, megértenének sõt még a 72 órás tabit is megvennék nekem. Próbálj jobb kapcsolatot kialakítani a szüleiddel, hogy olyan szerencsés lehess, mint én, aki mindig számíthat a szüleire.
és miért nem vetted be? most sokkal jobb igy, h abortuszra kell menned, mi? az egészségesebb.. lol.
A kérdező hozzászólása: Elmult a 72óra és nem vettem be!!És tudom hogy az vagyok mivel teszteltem!
én ugy értettem, h már elmult a 72 ora, és nem akarta bevenni. 1 valaszolo voltam
Nagyon hülye vagy némber, az ilyen nõket azonnal el kéne köttetni, nehogy a selejtes génállományát továbbadja. 17évesen ennyi ésszel...Ráadásul még oda is írod, hogy 17 és fél éves... LOL ilyet a 12 évesek szoktak mondani, amikor mondják nekik a szüleik, hogy még túl fiatalok 12 évesen. "Jajj' de anya, én már 12 és fél éves vagyok!!". Szánalom vagy. K.A. 17/F
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon is felfog nõni szeretõ családban tudod!
hmm, a viselkedéseddel, és a kommentjeiddel csak magadat minõsited. na, mind1. amugy a terhesség alatt is termelõdik sokfajta hormon, ugyh majdnem, h semmire nem mentél. sulid nincs, mibõl fogod eltartani? és szted a párod életed végéig veled marad? nem biztos, fõleg most, h terhes vagy. õ legalább tudja? vagy anyukád fizetésébõl akarsz élni? késõbb meg minimálbérért dolgozni, mert felelõtlen voltál, 1 x? csak sajnálni tudlak. sokkal nagyobb a gond most, h nem vetted be, mint ha megtetted volna. max. pár napig szédülsz, vagy mittomen, nekem se okozott semmi mellékhatást. de hát, felelõtlen voltál. akkor most szülj gyereket. szanalmas.
ja, olyat nem mondtam, h ribanc vagy.. de aki 14 évesen már szexel. hát bocs, azokról nincs jó véleményem. :) )
tipikus tiniribanc vagy, aki azt akarja hallani, h áá, semmi gond, szüld meg, nem lesz semmi gond. bocs, h reálisan néztem a dolgot. de hát, nem én fogok 30 évesen kiélt ribi lenni, gyerekekkel, egyedülálló anyaként, munka nélkül. bocs.
Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy nézz bele a terhes tinikbe. Az MTV-n megy egy ilyen sorozat, kifejezetten 16-17 éves terhes/friss anyukákról szól. Elég tanulságos lehet.
ha ha, nem vok apáca, de ribanc se! :DD tod, én gyerekként éltem a gyerekkorom, nem pedig k.rtam össze - vissza. szánalmas vagy!!
Ne bántsátok, mert a baj már megvan, A 72 órás tabiról már felesleges is beszélni. Nekem az lenne a kérdésem, hogy a párod hány éves? Van-e állandó keresete? Az õ szülei tudják-e, hogy terhes vagy? Õ hogy állt hozzá, mikor megtudta? Írd le nekem, kérlek!
A kérdező hozzászólása: Köszönömaz utolsónak erre vártam aki nem azért jön fel hogy kissza a másikat hisz nem kunyeráltam!Amugy mikr összejöttem a barátommal 5hónap után feküdtünk le és nem bántam meg de gondolom apácák is vannak!
Egyszerûen menj oda anyudhoz és mondd el neki õszintén, hogy mi történt. Biztos meg fogja érteni. Az pedig, hogy a pároddal megbeszéltétek, hogy megtartjátok és támogat is az egy nagyon jó pont. Nem sok ilyen férfi van a mai világban. Légy bátor. És ne aggódj. Meg fog oldódni a problémád.
ne irj. ki kért erre? én csak leirtam a véleményemet. nem tudom, ki a gyerekes.. nem tudod elfogadni, h nem veregetunk vállon, h " ez az, igy kell ezt, 17 évesen szülni ". attól nem leszel felnõttesebb, ha már 14 évesen megk.ratod magad.
A kérdező hozzászólása: Nagyon gyerekes vagy!!!Nem én hanem te!!Mert itt vitatkozol na mindegy én engedek tudod okos enged szamár szenved!!!Én a te kommenteidre nem irok akármit is irsz
hoppá.. de akkor se akkor kell kezdeni. mind1. mostmár szülnöd kell.
A kérdező hozzászólása: ja 14 évesen tudtam felelõteljesen viselkedni! mert nem 15 éveskoromra lett gyerekem hoppá
A kérdező hozzászólása: Ja és már 72órás tabit egyszer vettem be és nem szeretnék hormon zavaros lenni mert attól csak az jött kirajtam ha most is vennék be

Lehet, hogy terhes a barátnőm de ez még nem tuti. Ha terhes akkor hogy mondjam el a szüleimnek? Szerintetek hogy fognak reagálni?

Rosszul szokott lenni, csinált tesztet 2 negatív, 1 pozitív. Õ már elmondta az anyukájának és orvoshoz fognak menni de még nem kaptak időpontot. Az apja ki akar herélni, az anyja se örül neki de csak az apja akarja elvetetni. Én még nem mondtam el itthon és nem tudom hogy kezdjek hozzá. Nem tudom, hogy a szüleim mit gondolnak a koránszülésről mert a családunkban még ilyen nem fordult elő de nem hiszem, hogy örülnének egy unokának meg hát nekünk se kéne gyerek de ha megvan akkor biztos, hogy nem engedem elvetetni, mondjuk ő sem akarja. Mielőtt beszólnátok védekeztünk mindig és nem emlékszem olyanra, hogy történt volna valami (és nem volt mással). 18 évesek leszünk mind a ketten.

Legjobb válasz: Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.

Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.
Semmilyen védekezés nem ad 100%-os biztonságot! Ezt jobb ha tudod, mielõtt a bogarat a füledbe ülteti valaki "jóindulatú" ember. Csak az a 100%-os védekezés, ha nem szexeltek:) Mielõbb üljetek le megbeszélni. Szüleid biztos nem örülnek elsõre, de mivel téged biztos szeretnek, hisz a gyerekük vagy, majd megenyhülnek!De mindenképp beszélj velük mielõbb!
Te jó ég :S.... Ezen minél elõbb túl kell esni .Én megmondom õszintén nem pártolnám, hogy a lányom 17 évesen gyereket szüljön !
amúgy ha van pozitív teszt akkor tuti terhes. szüleiddel meg beszélj mielõbb. nem jó halogatni a dolgot, ehhez a döntéshez jelen esetben 6 emberre van szükség.
Minél elõbb el kell mondanod, õszintén meg kell beszélni a dolgokat.
"az apja ki akar herélni" Hát ez igy szokott lenni, miért nem vigyázott jobban a lányára és a barátnõd önmagára veled együtt. Na jó komolyra forditva, azt mondod védekeztetek, akkor még nem biztos, hogy terhes. Ha viszont terhes lesz, akkor azonnal mondd el a szüleidnek. Elõször mondd el az anyudnak, majd utána az apudnak. Ha bátor vagy akkor egyszerre mind a kettõnek.
8. Pont ez a véleményem nekem is. Annyira erõlködik a kérdezõ, hogy védekeztek, mégis terhes a lány, ha minden igaz. Akkor bizony ott besegítettek, de majd kiderül egy apaságin.
Hát ha te VALÓBAN mindig védekeztél, ahogyan állítod, akkor valahogyan így mondd meg a szüleidnek: -Apa, Anya, a barátnõmet teherbeejtette valaki... majd a DNS-teszt kimutatja, hogy ki volt az. Adig is fizethetitek helyettem a gyerektartást. Hát nem nagyszerû?!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek en ugy terveztem, hogy 18 evesen majd apa leszek? Eredetileg nem gondolkoztam meg gyereken de nem fogom megolni ha nem kell. Szerencsetlen errol nem tehet, ez a mi hulyesegunk. Ugyanugy megerdemli az eletet mint az a gyerek akit terveztek a szulei es ha megszuletik biztos nem lesz rossz dolga. A baratnom szulei majd segitenek neki es nem tudom, hogy a szuleim mit szolnanak hozza de az biztos, hogy se a gyereket se engem nem raknanak ki. Egyebkent holnap fog orvoshoz menni, hamarabb nem is terveztem elmondani. 18-as sajnalom. Mi pont ezert nem akarunk ilyet csinalni. Oke, hogy fejlett az orvostudomany meg mittomen de barmi tortenhet o meg akar gyereket, bar nem ennyi idosen tervezte.
Majd írd meg, hogy a barátnõd terhes lett-e vagy sem, de drukkolok neked, hogy ne tõled legyen a baba, mert 18 évesen nem jó dolog gyereket nevelni. De, ha még is terhes és a tiéd akkor vállalj minden felelõséget a kicsiért és sok boldogságot!
Mások is voltak ilyen helyzetben. Baba mellett érettségiztek le, de a nagyszülõk segítettek mindkét részrõl. Próbálj mellette maradni a bajban. Védekezés mellett is lehet terhesség. Keress valami állást és estin folytasd a sulit. Nehéz lesz, de annak idején sok pár élt így. Egy ismerõs pár volt ilyen helyzetben, nekik minden évben született utána gyerekük. A fiatal asszony nem tudott tovább tanulni. Az lenne jó, ha a szülõk mindkét részrõl segítenének. Nehéz lesz, de egy abortusz egy életre tönkre teheti barátnõdet.
na? elmondtad? mi lett?
A kérdező hozzászólása: terhes
Meg is tartja?
És mihez kezdtek?
A kérdező hozzászólása: Megtartja és nem tudom. Nem szóltam még a szüleimnek. Próbáltam de nem merek belekezdeni vagy belekezdek és hülyeségeket mondok.
persze, ne szólj nekik...majd észreveszik... te jó ég! amikor meg kellett csinálni ezt a gyereket, akkor miért nem voltál ilyen félénk? itt az ideje, hogy megtanuld vállalni a tetteid következményeit.
Szexelni volt bátorságod, elmondani is legyen!
Kérdezõ na mi ujság? Utolsó biztosan benned van a hiba? Hallottam már olyat is, hogy a férjnek nem lehet gyereke. Van egy ismerõsöm, akinek azt mondták nem lehet gyermeke, elvált a férjétõl és teherbe esett. Most 2 éves a pici gyermeke.
19. Köszönöm sz együttérzést. Eddig még nem gondoltunk örökbefogadásra, mert "próbálkoztunk", és még nem jutottunk el erre az elhatározásra, de bevallom õszintén, mostanában már egyre többször megfordult a fejemben a gondolat, csak még a férjemnek nem mondtam.
A kérdező hozzászólása: Szerintem õk csak azért (vagyis inkább az anyja) nem akarja elvetetni mert 1 gyerekük elment, a másik csecsemõ korában meghalt és a barátnõm se volt biztos, hogy életben marad. És hogyha elveszik akkor ugye kevesebb esély van arra, hogy megint terhes lehet (ha az).
Nem úgy van, hogy a pozitív teszt sosem téved, csak a negatív? Valami ilyesmit olvastam már itt többször is.
Addig, amíg az orvos nem igazolja ne mondd el otthon (még lehet vaklárma, igaz kétlem) Aztán jó gyorsan, egyenesen, mint a ragtapasznál. Lsz kiabálás, vagy magukbaroskadás...kétségbeesés. Acélozd meg magad viseld annyira jól mint amennyi a helyzet engedi... Aztán döntsetek a lánnyal. De jó ha már kész tényekkel együttmondjátok el az is.
Gondolkodj. Mennyi az esély arra, hogy a 17 évesen felcsinált baràtnõd mellett maradsz halálodig? Hogy bírni fogod a Tescoban az árufeltöltést, vagy a McDonald'sban a krumplisütögetést /alig 18 évesen, szakma nélkül, gyakorlat nélkül mást nemigen fogsz találni/ emellett éjjelente a gyereksírást, a jelenleg randipartner, csupa bûbáj barátnõd testi és lelki változásait? Te költözöl az õ szüleihez és akkor te tûrsz majd mindent, vagy a kis barátnõd hozzátok és akkor õ harcol majd a mamáddal? Két évet nem adok nektek együtt, és akkor? Kivel áll majd össze az akkor húszéves, tanulatlan, kisgyerekes csajod? Nem lesz kapós, le kell majd adni az igényeit, ez azt jelenti, hogy valami selejtes nevelõapja lesz a kislányodnak/kisfiadnak... Hajrá, gyártsatok gyereket ész nélkül, a semmire!
Jól mondja az utolsó. Nem is népszerû a válasza, pedig Neki van igaza.
Igen igaza van, de senki enm kért tanácsot arra vonatkozóan, bogy megtartság-e a babát. Az volt a kérdés hogyan mondja el? És hogyan fognak reagálni a szülõk?
Ha az én gyermekem állna elém, én nagyon kiakadnék ettõl és mélységes szomorúságot, csalódást éreznék ! Az nem kérdés , hogy mit tanácsolnék ... ! Addig kell orvoshoz menni , amig lehet segiteni !Minél elõbb!
Na, terhes?
Pont 17 voltam, amikor terhes lettem a barátomtól. Sem anyám, sem "anyósomék" nem támogattak minket, sõt anyám azonnal bejelentett a nõgyógyászához, hogy terhes a lánya, és abortuszra menne a doktor úrhoz. Amit akkor, és most érzek, senkinek nem kívánom. 10 évig voltunk még együtt a barátommal, aki idõközben a võlegényem lett, de nem estem teherbe soha többet. Elhagyott... Most 43 évesen egy férjjel, akivel 16 éve kétségbe esve küzdünk egy saját gyermekért, el nem tudjátok képzelni mit is érzek. Sem anyám, sem a volt võlegényem, aki azóta boldog családapa két gyerekkel, sem senki nem tudja mi zajlik a lelkemben, csak a férjem, mert õ lát nap mint nap 16 éve, õ tudja talán min megyek keresztül. Ezt egy anya sem tudhatja, csakis az áldozat, vagyis én.
Hú utolsó :(( Sajnálom! Örökbefogadásra nem gondoltatok? (tudom, hogy nem ugyanolyan, mint egy saját)
No mit lett veletek, kérdezõ?

Azért fordulok felétek mert nem tom eldönteni hogy terhes vagyok vagy sem. Tudom hogy ilyenkor mondják hogy csináljak tesztet, de én egyszer már voltam terhes és akkor sem mutatta ki a teszt, , , , szoval nem 100%?

10 nap mulva kell hogy megjöjjön, a hasam alul nagyon fáj, picit világos rózsaszínes folyásom volt, azt átváltotta a barna folyás. Nektek mi a véleményetek, és a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)

Ha 10 nap múlva kéne megjönnie akkor az még közelebb lehet a peteéréshez, bár a barnázás az nem annak a jele annak inkább csak a rózsaszínes folyás lehet... Most még nem is döntheted el hogy terhes vagy- mert 10 nap múlva nem várod:)
egyébként tapasztalat nekem csak simán elmaradt a menstruációm...
Szerintem nem vagy terhes.
Csak menses késés után érdemes tesztelni, addig nem mutatna semmit. Lehet, hogy a korábbi terhességednél is korán teszteltél, azért nem mutatta ki? Az én tapasztalatom az, hogy ciklus közben a barnázgatás, vérezgetés inkább hormonprobléma. Érdemes lenne kivizsgáltatni mi okozza ezt nálad. Baba biztosan nem. Nemrég lehetett peteérésed, még a beágyazódás sem kezdõdhetett el, ha esetleg megtermékenyült a petesejted.
Ha 10 nap múlva lenne még csak a menseszed, akkor mi a kérdés? Peteérésed vagy a napokban volt, a beágyazodás pedig, hát nem tudom... De hiába csinálsz még tesztet... Azt csak akkor csinálj, ha nem jött meg... A barna folyás pedig a ciklus közepén pedig szerintem bajt vagy hormonproblémát jelent, inkább menj el orvoshoz!!!

Mit mondjak a kétségbe esett barátnőmnek, hogy tudnék neki segíteni hogy megtudja hogy terhes-e? (többi lent)

18 éves lány vagyok és van egy nálam 3 évvel fiatalabb barátn?m...ma sírva jött át hozzám hogy segítsek neki mert lehet hogy terhes...hirtelen csak néztem mert én úgy tudom hogy még nem volt fiúval ...rögtön mondtam neki hogy mondja el hogy mib?l gondolja hogy terhes..akkor elmesélte,hogy kb. 2 hónapja volt házibuliban de sokat ivott és kimaradt egy kevés neki az estéb?l(nem tudja hogy mi történhetett) de ahogy másnap ment haza felé megjött neki a menszije (ami akkor 2 hetet késett épp).De a tünetei alapján nem tudtam mit mondani neki mert nem igazán vagyok képben a terhességgel kapcsolatban :/ azt mondta hogy azóta nem késett a menstruációja de sokat jár pisilni és feszül a melle,fel van fújódva és rengeteget eszik és állandóan csak aludna ( ha átjön hozzám egy órára már akkor is mondja hogy ? fáradt)jah és kicsit idegesebb is mint szokott lenni...de nincs semmi hányingere és nem késett neki..És nem tudom hogy mit mondjak....nagyon fél és engem meg zavar hogy nem tudok neki mit mondani ezzel kapcsolatban :(Ha tudtok kérlek segítsetek nekem tanácsot adni!:)

Legjobb válasz: 500 Ft-ért patikában, drogériában, még a Tescóban is lehet terhességi tesztet kapni. Akármelyik jó, a legolcsóbb is. Megcsinálja, ahogy a mellékelt használati utasításban le van írva, és megtudja, hogy terhes-e. Két hónap elteltével a teszt eredménye már tutibiztos, azaz ha negatív, akkor nem kell aggódnia, biztos, hogy nem terhes.

A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó ...akkor elõször rá veszem a tesztre bár az elõbb beszéltem vele és valamiért nem akarja de muszáj lesz :D
500 Ft-ért patikában, drogériában, még a Tescóban is lehet terhességi tesztet kapni. Akármelyik jó, a legolcsóbb is. Megcsinálja, ahogy a mellékelt használati utasításban le van írva, és megtudja, hogy terhes-e. Két hónap elteltével a teszt eredménye már tutibiztos, azaz ha negatív, akkor nem kell aggódnia, biztos, hogy nem terhes.
15 évesen holtrészegre innia magát nem ciki??? Kivagyok az ilyen csajoktól... Szedje már össze magát. Vagy vetesse meg a tesztet az osztályfõnökével.
utolsó vagyok Én mindenképp a tesztet javasolnám, és ha az pozitív, akkor az orvost. A baj az, hogy elég késõn szólt, hogy baj van - bár talán jó jel a menstruáció. A tünetek pedig lehetnek ám beképzeltek is, míg szerettem volna teherbe esni, minden mensi elõtt éreztem a terhestüneteket, akkor is, amikor még nem voltam az. Szóval elõször teszteljetek, minél hamarabb, akár délutáni pisibõl is. Ha javasolhatok tesztet: X-epil, DM-ben, 2 darabos. A biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Igen az utolsó válaszolónak teljesen igaza van de ahogy nekem elmondta nem ivott sokat(bár ezt én is erõsen kétlem)hanem most ivott elõször életében :/
Vegyen terhességi gyorsteszt, abból kiderül! Gyógyszertárban, drogériában lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: hát vagy veszek neki egy tesztet vagy eljön velem jövõ héten az orvosomhoz mert akkora van idõ pontom...és nem tudom hogy fájt-e neki szegény teljesen szét van csúszva és ilyenekre nem emlékszik :/
Hát ha a szüzességét vesztette volna el, azt szért érezte volna másnap. NEkem vagy 2-3 napig fájt, érzékeny volt utána a hüvelyem...
Valószínûleg nem terhes, hiszen nem emlékszik arra, hogy lett volna fiúval, persze, ha képszakadás volt, bármi megtörténhetett, de nagyon ritka, hogy egy házibuliban, ahol za imerõsei vannak, valaki megerõszakolna egy 15 éves lányt, azért szerintem börtön jár. De a mai világban... És meg is jön neki rendesen, ráadásul a menzesze elõtt volt, olyankor nagyon-nagyon ritka a peteérés, max. spontán, de ritka. Viszont, össze kéne szednie magát, mert csak háromféleképpen tudhatja meg, hogy terhes-e. Vagy vesz egy tesztet, vagy elmegy orvoshoz ultrahangra vagy vár pár hónapot, úgy 7-et és szül, akkor terhes volt. Másképp nem megy lányok. Úgyhogy csináljon tesztet mindenképpen, legalább megnyugszik, mert sztem nem terhes. Aztán ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondoltam, hogy veszek neki én egyet, de úgy gondoltam elõször megkérdezem tõletek hogy mit gondoltok a tünetei alapján...de akkor holnap megveszem mert látom hogy így ti sem tudtok sokat...:/
vedd meg neki te
A kérdező hozzászólása: Ezt mondtam neki én is de nem akar mert fél hogy valaki meglátja és mivel ez egy kis város így elég gyorsan elterjedne :/
írd meg mi volt, de szerintem nem terhes.....mindenképpen teszteljetek, magyarázd meg neki, hogy ha homokba dugja a fejét, az semmire sem jó

Van egy dzsungáriai törpehörcsögöm és 2009. majus.9-én vettük (szombat) és már akkor terhes volt és még mindíg nem szült meg. Azt mondják hogy 16-18 napig terhes. Ma már 25 napos. Kezdek aggodni hogy mivan vele. Vagy ez normális hogy eddig terhes?

Legjobb válasz: az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.

az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.
Biztos, hogy terhes? Az eladó drágabban adta oda?
A kérdező hozzászólása: igen biztos már nagyon dagadt meg már nagyon liheg.lehet hogy valami baj van vele
Az én törpehörim általában 20-21 napra max meg szokott elleni, de volt már 18 nap is. Biztos, hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: tuti hogy terhes mivel most szült meg úgy 5 perce.LOL
ááá milyen jó volt ezt olvasni! :) azért figyeld h mit csinál a kicsikkel...
A kérdező hozzászólása: ok.régebben is volt hörim asszem 6 született és 2 megevett sajna

Hónapok óta flörtöltünk egy jó barátommal, végül eltöltöttünk egy éjszakát - terhes lettem. Hogy mondjam el neki?

Fél évnyi folyamatos flörtölés és egymás kerülgetése után végül félretettük a "nem kockáztatjuk a barátságunkat" és "messze élünk egymástól" szlogenjeinket, és végül megtörtént a dolog - eltöltöttünk együtt egy éjszakát.

Legjobb válasz: Hát ez igen szerencsétlen szituáció. Jó eséllyel nem fogja elhinni, hogy rendesen szedted a tablettát. Szerintem sok mindent nem tudsz tenni, kerek-perec meg kell mondani, hogy védekeztél, de terhes vagy, ennyi.

Hát ez igen szerencsétlen szituáció. Jó eséllyel nem fogja elhinni, hogy rendesen szedted a tablettát. Szerintem sok mindent nem tudsz tenni, kerek-perec meg kell mondani, hogy védekeztél, de terhes vagy, ennyi.
Majd írj ha beszéltél vele!
Egêsz egyszerüen mond el, hogy terhes vagy, nincs ezen mit rizsàzni. Sok boldogsàgot a picihez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem akartam magam teherbe ejteni - soha nem tenném ezt meg vele, és magammal sem. Ha így jött le akkor biztos rosszul fogalmaztam.. Soha nem akarnám az életemet egy gyerek segítségével összeláncolni valakivel(hangúlyozom, részemrõl sincs szó szerelemrõl). Nem élnék egy olyan emberrel akivel nem élünk szerelemben. Pont ez a problémám, semelyikünk sem akarta, de én nem bírnám elvetetni.....
Osztom az 5-ös véleményét! Sajnálom. Ahogy a korodhoz értem, egyre inkább erõsödött bennem, hogy kevés ilyen véletlen van. Elmondod, és kész! Elvègre nem vagy már gyerek és a "barátod" sem az!
"Bár én sokkal jobban szeretem Õt mint egy barátot, és el tudnám képzelni vele az életem"- " ...de egy baba összeláncolna minket.." Szerintem Te terhes is akartál lenni ettõl a férfitõl. Te szeretnéd Õt, Õ nem Téged... a gyerek már egyfajta kötelék, és reménykedsz, hogy így összejöttök. Nekem ez jött le az írásodból, ne haragudj. Legyen szerencséd!
Szerintem eloszor probald tole megtudni o mit erez irantad. Lehet o is el tudna veled kepzelni az eletet csak nem meri elmondani. Aztan tudasd vele mi tortent. Ha epp elmu ember nem fog neked ugrani, nem fog gyanusitgatni azzal hogy nem szedted rendesen a tablettat. Biztos meg tudjatok beszelni hogyan tovabb. Nehez helyzetben vagy, nem lennek a helyedbe.... de szurkolok minden jol menjen :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen, ez az egyik amitõl nagyon tartok, hogy nem fogja elhinni hogy szedtem tablettát.. Pláne hogy anno beszélgettünk hogy én mennyire szeretnék egyszer gyerekeket stb. De nem most!!!! Épp most költöztem új városba, új munka stb, a lehetõ legrosszabbak a körülmények... :( Jajj de félek, pedig már nem vagyunk kisgyerekek, de egy baba összeláncolna minket..
Õszintén szólva, amíg oda nem értem, hogy 35 évesek vagytok, azt hittem egy tini tette fel a kérdést. Nem tehetsz mást, minthogy egyenesen megmondod mi a helyzet. Gondold végig, hogy szeretnéd-e a babát akkor is, ha esetleg egyedül maradsz vele.
Nyugodtan mondd el, es azt is hogy mi a szandekod. Viszont en nem kernek tole gyerektartast. Megmondta, nem akar gyereket, te csakis azxert terhes lettel. Szulj magadnak, ne vard, hogy most apa legyen.

Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy terhes vagyok, ha most pont a legalkalmatlanabb idõpontban jött össze a baba?

A férjemnek stabil munkahelye volt fél évvel ezelõttig, 10 éven keresztül. Miután egy leépítésnél munkanélküli lett, elég hamar sikerült elhelyezkednie, a hely stabilnak tûnt, a fizetése még jobb is volt, mint az elõzõ helyen, harmadik babát terveztünk. Utána jött a baj, mert a próbaidõ utolsó hetében minden indok nélkül kitették. Akkor még meg is könnyebbültünk, mert a jelek szerint nem jött össze a baba, úgy voltunk vele, hogy jobb is így. Azóta folyamatosan munkahelyet keres, de még csak vissza sem hívják, én visszamentem dolgozni. Tegnap voltam nõgyógyásznál, mert megint problémám volt a vérzésemmel és kiderült, hogy babát várok, ráadásul már 10/5 hetes vagyok, tehát mégis összejött az utolsó próbálkozós hónapban a kicsi. Fogalmam sincs, hogyan tálaljam ezt a férjemnek.

Legjobb válasz: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

Az nem egy agyalágyult dolog, hogy gyerekeket vállaltok, az inkább, hogy mit tudtok adni nekik? A SZERETET mindenen átsegít, az rendben van.De késõbb ök is szeretni fognak Téged?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kamu a kérdés és tudom, hogy a 12. hétig lehet elvetetni a babát, de azt is, hogy legalább 2 alkalommal meg kell jelenni a védõnõnél+ néhány nap amíg a doki kitûzi az idõpontot. Nem segélybõl tervezem felnevelni a gyermekeimet és nem állunk rosszul anyagilag sem, mert szerencsére én jól keresek, de a táppénz és a max gyed is jóval kevesebb mint a fizetésem és nem tudom belõle kigazdálkodni anyósomék 130000Ft-os hitelét. A férjem nem hivatalosan vállalta át a hitelt, tehát nekünk nincs hitelünk. A kialakult helyzet miatt nem a mi megélhetésünk került veszélybe, hanem anyósomék háza. Engem a férjem lelkiállapot érdekel elsõsorban! Már eddig is bántotta, hogy jóval többet keresek mint õ, és nem õ "családfenntartó", utána az, hogy a gyerekek mellõl vissza kellett mennem dolgozni és most a hab a tortán, hogy a szülei háza is úszni fog, ha nem tud valami munkát keríteni... Az utóbbi 10 évben hiába lett jó a munkájában, mindenki okj-s papírt kér tõle, ami neki nincs, tehát vagy elhiszik, hogy tudja vagy nem. Igen, terhes vagyok, de polipjaim is vannak és kettõ olyan rossz helyen tapad, hogy a doki inkább leszedi, mert fertõzésveszélyes és állandóan vérezgetnék miattuk.
Én is azt mondom, hogy két gyereketek már van... Hitelt is kell fizetnetek.. Nem olyan helyzetben vagytok, mint az, aki írtak, hogy õk is így jártak de épp kijöttek valahogy kis pénzbõl. Ti hitelt fizettek, két gyereket már el kell tartanotok. Nem csak annyi, hogy anyu meg apu kevesebbet eszik, hogy legyen pelusra... Ott a két másik gyerek is.. Persze, az is lehet, hogy két-három hónap múlva talál állást. Próbálkozhattok újra akkor, ha biztosnak tûnik már az új hely. Vagy ha legalább le tudtok rakni valami megtakarítást ilyen estre. A szüleim voltak hasonló helyzetben, középiskolás voltam, hiteleket fizettek, apám szintén nehéz munkát végzett és a feje felett neki is ott volt a két gerincsérv mûtét után még vagy három kezdõdõ sérv, sokszor állni nem bírt a munkában, nem lehetett tudni mikor fog lerobbanni megint. Anyám keresett 80 ezer forintot. Aztán terhes lett. Végül hosszas vívódás után elvetette, pedig rég szeretett volna "kistestvért". Azóta is bánja, de nem is próbálkoztak azóta. és úgy esett, hogy kb. mikor született volna apám nem leesett a lábáról, hanem megszûnt a cég, ahol dolgozott és több, mint egy évig SEMMIT, de SEMMIT nem talált! Pedig egy kiváló szakember, sok papírral, referenciákkal, és mégis! Nagyon kemény idõszak volt, semmire sem volt pénzünk, szégyen nem szégyen, engem az akkori barátom, azóta már férjem, öltöztetett, meg vette nekem az iskolába ami kell... Mi lett volna velünk, ha még egy kisbaba is van és anyámnak sincs a 80 ezer forintos fizetése? Ha nem 17 éves vagyok, akinek van barátja, aki segít neki? Vagy ha otthon hagyja apámmal, dolgozik és a 80 ezerbõl lehet venni a pelenkát, tápszert, ami kell? Szerintem elvitték volna a fejünk felõl a házat, vagy éhen halunk, így se volt könnyû kihúzni, amíg munkát talált apám. Aztán persze az a munkahely se tartott sokáig. Volt egy kb. 5 éves idõszak, ami alatt hol dolgozott, hol nem és nem a saját hibájából. Most évek óta dolgozik megint jó helyen, jó pénzért, néha anyukám elõhúzza, hogy hány éves lenne, meg stb. de az az igazság, ha belegondol, hogy kész katasztrófa lett volna, ha akkor ott van... Én nem merném a helyetekben vállalni. Két gyerek, hitel mellé, ilyen helyzetben.. És minél elõbb mondd el neki.
Hát ez egy elég zavaros stori... Most terhes vagy vagy polipod van? Én már elvesztettem a fonalat!
Mindenképp tartsátok meg, 7 hónap alatt még jóra fordulhat a sorsotok és késõbb nagyon nehezen dolgoznátok fel hogy elvetettétek a picit. Vedd ki a felhalmozott szabijaidat, az is legalább 2 hónap teljes fizetés. Utána táppénz, szülés elõtt tgyás. 2-3 hónap alatt is sok álláslehetõséget át lehet nyálazni, . Nagyon nem könnyû helyzet, de nem lesz mindig ilyen, tegyetek meg mindent amit tudtok!
Off: Nem értem miért van ennyi rossz indulatú válaszoló. És ha tényleg kamu a kérdés, akkor mi van? Ha valaki így érzi, nem kell válaszolni. Beírják ide, hogy kamu, aztán ha nem az, akkor csak annyit értek el vele, hogy bele rúgtak valakibe, aki segítséget kért. Az, hogy valami nehezen hihetõ, még nem jelenti azt, hogy nem is történhet meg soha. Ha valaki segíteni nem tud, legalább ne rontson más helyzetén.
Elõzõ vagyok. A telom kicsit önállosodott és elküldte a félig megirtat. Szoval mi pont így voltunk. 17 évig dolgozott egy munkahelyen ráadásul jó fizetéssel. Pénteken közölték, hogy hétfõtõl viszlát, megszûnik a cég. Addigra már 6 éve probálkoztunk a babával, egy inszemen tul voltunk (méhen kivüli lett). Így én is elkezdtem dolgozni és a következõ inszemet elnapoltuk. Erre természetes uton terhes lettem. Azonnal ahogy a teszt megolt el is mondtam neki. Nem fogadta jol. Megijedt, hogy most mi lesz, itt van munkanélkül, ráadásul én azonnal veszélyeztetett lettem. Megtartattuk, mert az jobban fájt volna ha 6 év probálkozás után el kell vetetnem a hülye pénz miatt. Én táppénzt kaptam, a párom elvégzett egy támogatott tanfolyamot onnan is jött egy kis pénz. Szûken de elvoltunk. Azóta jól alakulnak a dolgok, sosem bántam meg, hogy akkor nem vezettük el. Jelenleg külföldön tudott elhelyezkedni a párom, nehéz, de igy sikerült egyenesbe hozni magunkat és mostmár csak félreteszünk.
"az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen" Hogyhogy? Ez ugye nem azt jelenti, amire gondolok?!
Mi pont így voltunk. 1
lehet sürgõsségi elvetetést kérni úgyhogy ez csak megnyugtatás miatt mondod magadnak, hogy úúúgyse lehetne elvetetni.Letojod valójában mit akar a férjed, mert akkor már az alatt az egy nap alatt elmondtad volna neki mi a baj és EGYÜTT döntitek el, nem pedig te magadban :P errõl ennyit mártírkodsz közben csak magadra gondolsz mert megint anya akarsz lenni és a férjed lelki problémája mögé bújsz.
ja és elõbb osztottad meg ezt egy rakás idegennel, mint a saját férjeddel gratula hozzá...
38-as vagyok! MI bántót, kioktatót vagy rosszat írtam, hogy azonnal lepontoztatok??
Én nem akarom elhinni, hogy pont Bp-n ne tudna elhelyezkedni a férjed, még akkor is, ha fizikai munkát nem végezhet. 10 év alatt, pedig miért nem tudott megcsinálni egy okj-t, ha egyszer abban a szakmában dolgozik, és kell neki a boldoguláshoz. Kényelmes neki ez a helyzet, hogy te gürizel, ez csak a rizsa, hogy rosszul esik neki, hogy többet keresel.Rázd fel, hogy csináljon magával valamit! Anyóséknak meg csak annyit adjatok, amennyi a ti megélhetéseteket nem veszélyezteteti.
Nagyon sajnálom, hogy a férjed nem talál munkát. Nem lehetne valahogy, hogy a szülei pár hónapig fizessék a hitelt? Az titok, hogy Te milyen munkát végzel? Nem tudod magad áthelyeztetni vagy könnyítést kérni? Remélem minden rendben lesz végül...
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki és úgy reagált, mint vártam! Azt mondta, ha el akarnám vetetni, azonnal beadná a válást. Most a fellegekben jár, tervezi, hogy mi legyen a neve, milyenre legyen kifestve a szobája stb. Most úgy érzi, hogy a következõ héten munkát is szerez és minden megoldódik (pénteken 3 visszautasító e-mailt kapott). Csak akkor fogja majd ténylegesen belátni, hogy nem minden tömény boldogság, mikor nem tudjuk befizetni a törlesztõt. Na, én attól az idõszaktól tartok.
"Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia" Ja hát ha olyan helyre jelentkezik ügyfélszolgálatra. Van ám sok más ügyfél szolálat is, ahol értékelik a tapasztalatot, de köze nincs a bankhoz, meg a befektetéshez..
akkor is ezt meg kell vele osztanod, örökké nem ápolhatod a lelkét mert egyszer úgyis kiderül, és érdekes a gyerek meg marad és kész és ezt te egyedül döntötted el férjednek nincs szava... ha ennyire nyámnyila hogy ezt sem bírja elviselni akkor keressen nem a szakmájához kötõdõ munkát túléli.
A kérdező hozzászólása: Banki, befektetési és értíkpapír jogi vizsgát kellene csinálnia. Sajnos elég nagy a konkurencia és szinte mindig azokat veszik fel, akik valami papírt fel tudnak mutatni. Mint már írtam, én minden gond nélkül el tudom tartani a mi családunkat három gyerekkel is, tehát nem fogjuk elvetetni a kicsit, akit egyébként közösen terveztünk. Ha ezért önzõ vagyok, akkor az vagyok. Valahogyan a férjemet kellene kirángatnom a kétségbeesésbõl. Ezt nem indíthatom azzal, hogy "Szia Drágám, terhes vagyok, ha nem dolgozol, anyukádék mennek az utcára!"
Ügyfélszolgálatostól mégis milyen okj-s papírt kérnek?
a kétkedõknek, minden szülés más és simán elõfordul, hogy az ember az elején nem veszi észre mert ugyanúgy vérzik. Ami a kérdezõt illeti eddig oké hogy nem kellett tudnod meddig lehet elvetetni de most hogy már tudod simán lehet, felelõtlenség a férjed nyakába zúdítani még ezt a problémát is.
Nem értem, hogy miért kell a legrosszabb körülmények között élõknek, megállás nélkül szülniük?! ...hogy a férjed mit szól majd, azt nem tudom, csak azt, hogy én mit szólok. Már megint "apa lettem". ...és egy újabb gyereket tarthatok el az adómmal!!!
Egy két gyerekes nõ nem veszi észre a tíz hetes terhességét magától? Ha nem kamu, akkor a férjed azt fogja hinni, hogy direkt húztad el az idõt.
Megoldás lenne, ha ö maradnak otthon a picivel és akkor a te keresettel azért többre jutnátok, mint csak azzal, amit a baba után kaptok. Elmondani meg minél elöbb kellene, (szerintem már jóval elöbb kellett volna, mert gondolom, már tudod egy jó ideje), mert egyre nagyobb pofonnak fogja érezni, hogy nem szóltál.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos biztos vagyok benne, hogy rontana a helyzeten. Nem is a kicsi léte, hanem az, hogy a táppénz és a középsõ gyerkõc utáni gyed, késõbb gyes nem lesz elég, hogy az õ hitelét és a mi kiadásainkat is fizessem, tehát elég rossz a helyzet, mert így a szülei háza kerül veszélybe (nem hivatalosan "átvállalta" tõlük a hitelt).
Biztos vagy abban, hogy rontana a helyzeten? Lehet örülne neki nagyon és a melankóliából kicsit kiszakítaná
Akkor is el kell mondani.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már így is nagyon maga alatt van, mert sehová nem kell. A szakmájában nem tud elhelyezkedni, mert egy régi balesete miatt nem végzhet fizikai munkát, az utóbbi 10 évben végzett munkájáról meg papírja nincsen, tehát vagy elhiszik, hogy ért hozzá, vagy nem. Attól félek, hogy a hír csak méginkább ront a hangulatán és azt sem szeretném, hogy esetleg emiatt a picire nehezteljen a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: Igen, 10/5 hetes vagyok az uh szerint, tehát a pici méretei alapján 10 hetes és 5 napos.
Gondolom az 10 hét 5 nap.
10/5 het? Az milyen? Siman közlöd, hogy Laci, terhes vagyok. Aztán megbeszélték, hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: A terhesség idején, amíg nem dolgozhatok nem tud õ maradni a kicsivel... Én is csak tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok. Azért mentem orvoshoz, mert már 10 napja vérezgetek és nem akar múlni, mint kiderült polipok miatt, hétfõn kell bemennem a kórházba, mert kettõt le kell szednie a dokinak.
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy merre éltek, és mi a szakmája a férjednek?
Oké, az hogyan lehet, hogy egy állítõlag felnõtt nõ nem tudja, amit mindenki más igen, hogy 12 hét a határidõ? Ez már megint egy rohadt kamukérdés, ugye?
12. hét a határ, bukta:P
Amikor elõször tálaltad a dolgot, azt hittem, elsõ baba. De már van két gyerek és egy fizikai munkás férj, aki immár eü. okokból nem nagyon lesz képes fizikai munkát vállalni, és még az is lehet, hogy elõbb-utóbb mozgáskorlátozott lesz. Magyarul két dolog biztos: (1) két gyereket még fel kell nevelni (2) A férjed egyre idõsebb, betegebb lesz, és az állapota miatt akármilyen munkát nem is tud vállalni, marad neki az, amire felveszik, akármilyen kulimunka is. Erre a szitura te komolyan gondolod, hogy megtartanátok egy 3. gyereket? A mûvi megszakítás határideje pedig 12 hét, még van esély racionális döntést hozni.
12. hétig el lehet vetetni.Két gyereketek már van.Ilyen anyagi körülmények közé tiszta önzõség megtartani a harmadikat.Remélem a férjednek lesz esze.
Hát nem tudom milyen módszert/választ vársz. Ahogy írták is: ne húzd, ne ügyeskedj, ne nyújtsd, ne csavard, ne célozgass, ne cifrázd, mert annál nagyobb pofon lesz. A legegyenesebben, legrövidebben közlöd. Az hittem ez felnõtt emberek között nem képezi dilemma trágyát. Meg nem úszod, tehát rajta. Engem érdekel az eset utóélete is, tehát megírhatnád miként reagált.
Ha nem álltatok le a probálkozással, akkor benne volt a pakliban, hogy most leszel terhes, ez van. Menjen el akárhova dolgozni!
A kérdező hozzászólása: Budapesten élünk és kõmûves a szakmája, de már nem tud benne dolgozni, mert már 2* mûtötték gerincsérvvel és az orvosok szerint egy következõ mûtétnél már 99%, hogy kerekesszékbe kerülne. Ennek ellenére már ilyen munkára is jelentkezett, de az alkalmasságin elutasították (nem mondta a mûtéteket, de a doki meglátta a heget). Az utóbbi 10 évben ügyfélszolgálaton dolgozott. Utolsó válaszadó! Õ sem akarná elvetetni, ebben biztos vagyok, de ez már mindegy is hiszen már nem is lehetne.
-Terhes vagyok szivem, de nem tartjuk meg, mert megértem, hogy nem szeretnéd és nem vagyok önzõ, hogy a beleegyezésed nélkül megtartsam. -Rendben, mindig tudtam, hogy okos nõ vagy.:)
A kérdező hozzászólása: A munkahelyem fizikai munkát is végzek, a fõnököm nem hagyná, hogy terhesen dolgozzak, tehát táppénzre kell mennem.

Lehetek terhes? Hogyan mondjam meg a szüleimnek?

Néhány hónapja lefeküdtem egy fiúval, de élvezés el?tt kihúzta. Azóta rendszeresen megjött, nem is gyanakodtam. De pár hete mintha megmozdult volna valami a hasamban. Nagyon megijedtem. Azóta ez rendszeresen megtörténik, és ha rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék. 15 vagyok, szörnyen félek, hogy anya mit fog szólni. Ma megemlítettem neki, hogy mit szólna, azt mondta, agyon is ütne. Mit tegyek???

Legjobb válasz: Ha már mocorgást érzel, akkor a hasadon is látszódnia kéne valaminek. Viszont szívdobogást nem érezhetsz, az csak a te hasi ütõered. Nem tartom valószínûnek, hogy már több hónapos terhes vagy úgy, hogy eddig mindig megjött, de csinálj egy tesztet megnyugtatásképpen.

Ha már mocorgást érzel, akkor a hasadon is látszódnia kéne valaminek. Viszont szívdobogást nem érezhetsz, az csak a te hasi ütõered. Nem tartom valószínûnek, hogy már több hónapos terhes vagy úgy, hogy eddig mindig megjött, de csinálj egy tesztet megnyugtatásképpen.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Ha pár hónapos terhes lennél akkor a teszt bármely napszakban kimutatja. Vegyél egy tesztet és csináld meg! Remélem nem lesz két csíkos, szorítok neked!
Szinte kizárható, hogy terhes vagy. Elõször is csinálj egy tesztet mondjuk, és akkor minden mással ráérsz utána is foglalkozni. Ezen olyan jót mosolyogtam: "rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék" Én nem hallok a kezemmel :DDDD De vicc nélkül, egy elsõ gyerekes kismama a 18-20. hét körül érzi meg az elsõ magzatmozgást. Tehát az 5. hónapban, amikor már szemmel is láthatóan gömbölyödik a hasa. De szívverést akkor sem tudunk kitapintani, még a 9. hónapban sem. Tehát csinálj egy tesztet, és utána megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Ezen olyan jót mosolyogtam: "rászorítom a kezem a hasamra, mintha szívverést is hallanék" Én nem hallok a kezemmel :DDDD hehe :P tényleg, csak most esett le viszont a hasam nõtt egy kicsit, a mellem fáj, és rengeteget eszek (mondjuk mindig is sokat ettem). de azért nagyon köszi aztán drukkolni!!! :P
Szia! 21 éves vagyok és 16 hetes terhes. Meg nem érzem a babát mocorogni, de a hasam sem nagy meg. Olyan mintha csak jól beebédeltem volna. Vékony és pici vagyok. Lehet, hogy egy hét múlva érezni fogom mar a babát, de akkor sem lesz nagyobb hasam szerintem :) pedig én mar várnám. Ebbõl csak azt akartam kihozni, hogy lehetséges, hogy érezned mar a babát, de meg nem nagyon látszik a hasadon, de drukkolok, hogy a teszt egy csikos legyen! Viszont az, hogy eddig menstrualtal, hat szerintem kizarhatja a terhességet. Van olyan akinek egyszer meg megjön, vagy picit barnazik, de több hónapon keresztül menstrualni nem szoktak :) Szóval szerintem nem vagy babas. De bemesz a gyogyszertarba vagy a dm-be és 500ft-ért veszel tesztet. Sok sikert! Írd majd meg!
A kérdező hozzászólása: Ó, és kifelejtettem a szédülést és a hányingert ami reggelente a suliban kapott el, de azt szerintem nyugodtan ráfoghatjuk arra, hogy nem reggeliztem
Bocsi, korrigálom magam. Ha már 4-5 hónapos terhes lennél, amit kétlek, tényleg bármikor tesztelhetsz, nem csak reggel. És a méhen kívüli terhességnek is már sokkal korábban durva tünetei lettek volna, tehát ez kizárva, ha jól gondolom. Viszont a késõbbiekben, ha kétségeid lennének, hogy nem vagy-e terhes, már aznap tesztelhetsz (reggel), amikor a mensidnek meg kellene jönnie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsot. Eddig nagyon paráztam, de most megnyugodtam egy kicsit. :P
A kérdező hozzászólása: Elvégeztem a tesztet, és NEGATÍV lett! :) ) Köszi szépen mindenkinek. :P

Lehetséges hogy terhes? Ha nem hogy mondjam el neki? Nem hiszi el hogy nem az.

egy barátn?mnek már van barátja és szoktak pettingelni.A fiú kielégítette magát kézimunkával utána a barátn?met is kézzel és fél hogy terhes lesz-e mivel a fiú keze még spermás volt.

Legjobb válasz: Van rá esély hogy terhes.

Van rá esély hogy terhes.
terhességi teszt 1 hét múlva..
Ha rögtön utána történt, bizony juthatott életképes sperma belé.
csak annyi rá az esély, mint a lottóötösre!

Hogy mondjam el a barátnőmnek, hogy terhes vagyok?

Neki egyenl?re nincs babavárásra kilátása, a magán élete romokban hever. Nem akarom, hogy megromoljon a viszony kett?nk között.

Legjobb válasz: Nagyon jó dolog, ha az embernek van barátnõje, de ha tudja , hogy férjhez mentél, arra is gondolhat, hogy oka volt. Általában egy házasságban jóesetben bekövetkezik az ilyen esemény. Nyugodtan mondd meg neki, persze ne úgy dicsekedve, hogy õneki ez rosszul essen, szóval ne ilyen BI-BI-BÍ formában. Attól még lehet menni klubokba, ha úgy érzed magad. Én örültem amikor a barátnõm terhes lett és mondta, pedig a betegségem miatt akkor még kilátás sem volt rá, de mindenkinek megvan az erreszánt ideje, neked most, neki meg nem.

Nagyon jó dolog, ha az embernek van barátnõje, de ha tudja , hogy férjhez mentél, arra is gondolhat, hogy oka volt. Általában egy házasságban jóesetben bekövetkezik az ilyen esemény. Nyugodtan mondd meg neki, persze ne úgy dicsekedve, hogy õneki ez rosszul essen, szóval ne ilyen BI-BI-BÍ formában. Attól még lehet menni klubokba, ha úgy érzed magad. Én örültem amikor a barátnõm terhes lett és mondta, pedig a betegségem miatt akkor még kilátás sem volt rá, de mindenkinek megvan az erreszánt ideje, neked most, neki meg nem.
Szia én is hasonló helyzetben voltam.A barátnõmék évek óta próbálkoztak hiába, nekem meg másfél hónap alatt megfogant.Tudtam hogy nem rajong a babás témákért...vártam vele 2 hónapot, mire már neki is kezdett "leesni"hogy mi lehet velem.Rákérdezett és megmondtam neki.Gratulált, de órákig nem tudott hozzám szólni-folytogatta a sírás.... aztán rájött, hogy jobb barátnõk vagyunk annál, mintsem emiatt ne beszéljünk.Most ott tarunk, hogy az utolsó hetekben õ vitt el a vizsgálatokra, a minap a babával szûrõvizsgálatra... Tehát ha jó barátnõ-megérti és örülni fog nektek
Ha igazán a barátod, akkor örülni fog neki. Ha emiatt megharagszik rád, akkor nem is a barátod. Nekem van egy kedves ismerõsöm, akinek alig mertem elmondani, hogy babás vagyok, mert nekik évek óta nem jön össze a férjével, orvoshoz is járnak, stb., nekem meg elsõre összejött. De mikor elmondtam neki, annyira örült, annyira aranyos volt, hát ott derült ki igazán, hogy õ tényleg jó barát :) Egyébként gratulálok! És ne álljon senki a te boldogságod útjába!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!