Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam hogy (9585 db)

A gyerek 5 eves es azt kerdezi hogy o hogyan lett hogyan mondjam el neki? Mert nem akarom felrevezetni

Legjobb válasz: "Tudod, apu és anyu nagyon szeretik egymást, és ebbõl a mérhetetlen nagy szeretetbõl született az Õ büszkeségük, vagyis Te."

"Tudod, apu és anyu nagyon szeretik egymást, és ebbõl a mérhetetlen nagy szeretetbõl született az Õ büszkeségük, vagyis Te."
Apu nagyon szerette anyut es igy lettel. Valahogy igy, mindenkeppen az o szintjen. Az en gyerekeimnek soha nem letezett a golya-mese...
egyetértek az elsõvel. ha két felnõtt szereti egymást és együtt alszanak akkor lesz babájuk. ennyi. ennél többet nem kell mondani. és ez nem is hazugság.
Apuka és anyuka nagyon szeretik egymást, és este mikor csak ketten vannak úgy megölelik egymást, hogy baba lesz belõle anyuka pocijában.
Internet? A gyerekeid internetbõl tanulják meg az élet dolgait? És még büszkén mondod? Gratulálok.
Fúú most hogy mutatta az utolsó anya is ezt a könyvecskét mutatta meg. :D mondjuk nekem ez gusztustalannak számított, mert tényleg gusztustalan. Sokkal boldogabbnak is elmondhatta volna :D
az én gyerekeimnek sosem mondtam el - mindösszesen csak az internetet köttettem be hozzájuk is - egy kérdésük nem volt ;)
Soha nem felejtem el, mikor a 4 éves lányom feltette nekem ugyanezt a kérdést. Köpni-nyelni nem tudtam, valahogy késõbbre vártam. Én sem akartam neki elmondani a nemiségrõl mindent, és egyre csak a gólyák röpködtem a fejemben, így leadtam neki a gólyás story-t. Azt hittem, ellesz ezzel egy kis ideig. El is volt, egészen másnapig. Amikor érte mentem az oviba, azzal a mondattal fogadott: Anya, te nagyon buta vagy. Na itt megint utolért a jeges víz effektus. Azért megkérdeztem, hogy mégis miért? Erre leadta a gyerekcsinálás teljes folyamatát. És mikor rákérdeztem, hogy ugyan honnan tudja, a válasz erre az volt, hogy megkérdezte az óvónénit, és õ mondta. Akkor megfogadtam, hogy bármit kérdez ezután, nem az ostoba régi dolgokat mondom neki, még akkor sem, ha hirtelen nincs jobb ötletem.
A szeretik egymást és összebújnakot ki lehet egészíteni, hogy van kis anyasejt, kis apasejt, és azok egyesülnek, majd ez az egyesült sejt kezd fejlõdni-növekedni és ebbõl lettél Te. Valahogy így. Ezt egy könyvben olvastam. Hazudni, meg a valóságtól messze eltérõ dolgokat nem szabad mondani!!! 24N
Személyes tapasztalatom, hogy a kisgyermeket maga az aktus dolog nem érdekli. Az én kislányom kb. 5 és fél évesen már tisztában volt a spermium és a petesejt fogalmával, a megtermékenyüléssel, illetve a sejtosztódással (mit csináljak, nagyon érdekli a biológia :) ), de a biológián kívül annyit tudott, hogy ha egy férfi és egy nõ szereti egymást, akkor összebújnak, és abból lesz a kisbaba. A részletek, hogy ki, mit, hova rak, az nem merült fel, és nem is érdekelte a dolog egyáltalán. Szóval nyugodtan lehet biológiai és érzelmi magyarázatot adni, az aktusról és a nemi szervekrõl való beszámolót pedig egyelõre kihagyni. :)
Én még mindig emlékszem, mikor feltettem ezt a bizonyos kérdést. Arra már nem, hogy pontosan hány éves voltam, de a válaszra igen. Anyu azt mondta: "apával nagyon szerettük egymást, szeretkeztünk, és így lettél te". Nem kérdeztem tovább, mert megértettem. Ezt akkor csinálja két ember, ha nagyon szeretik egymást, és ebbõl születik egy baba. Egy gyerek úgyis leegyszerûsíti majd a dolgot a saját kis szintjére, semmi perverz dologra nem fog asszociálni. Nyugodtan legyél õszinte.
Nem olyan nehéz ez, semmiképp se adj elõ valami ostoba, bugyuta történetet. Nekem emlékszem, mennyire fájt kiskoromban az, hogy hülyének néztek, és hiába érdekelt ez a téma, a válasz az volt, hogy anyu lenyelt (WTF?!), majd amikor megnõttél, akkor elõbújtál a hasából(!!!). Alsó tagozatos kisiskolás voltam (elég értelmes ráadásul), és onnantól fogva semmit nem kérdeztem tõlük, inkább máshonnan szereztem információt :S
Biztos, hogy nem a clitoris-al kezdeném. De az sem tûnik jó megoldásnak, hogy: Anya és Apa addig birkóztak, amíg közbe nem lépett a kisbíró, az az Te. Az teljes jó, hogy: "Tudod, apu és anyu nagyon szeretik egymást, és ebbõl a mérhetetlen nagy szeretetbõl született az Õ büszkeségük, vagyis Te." 32/Ffi
http://bookline.hu/product/home.action?id=56420&type=22&_v=M.. Az én gyerekeim és az õ gyerekeik is nagyon kedvelték ezt a könyvet. Persze, szülõvel olvasva.
ma 20:36 Ugyan mi gusztustalan benne?
Az a mesekönyv nekem is nagyon nagy kedvencem volt, csodaszép a történet, a képek, még a belsõ borítóért is odavoltam. :D A netet nem használnám felvilágosításra, itt egy cikk, hogy miért... http://velvet.hu/sztori/2012/11/27/felnottnek_erzik_magukat_..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt azt hiszem az elso verzional maradok
szevasz anyós
A kérdező hozzászólása: örülne ennek?
Hello mutti! Leszel az anyósom?
Szerintem ezt bízd a lányára...
A kérdező hozzászólása: de a lánya mondta nekem hogy valahogy tudassam az anyjával mert õ szégyelli elmondani
A kérdező hozzászólása: ti például hogy mondanátok meg ???
a lány mutasson be az anyukájának, hogy te vagy az õ barátja ez így szokott menni vagy elmész a lányhoz és te mutatkozol be az anyukájának (a lány jelenlétében), hogy a lány barátja vagy kb. ennyi
Ha a lány szégyelli elmondani az anyjának, h vagy neki, akkor minek van veled?! Csak én nem értem?! Én sem voltam vmi szoros anya-lánya kapcsolatban anyummal, mégis el tudtam neki mondani, sõt, egy hete jártunk a sráccal, és már megvolt a bemutatás is. Nem kell ettõl annyira parázni... de viszont ha régimódiak a szülei, akkor nehogy ezzel az anyós-dologgal gyere elõ, mert tuti, h azután már esélyed sem lesz az "anyósnál". Legyél komoly, beszélgessetek, és amikor már jobban ismered anyuját, és jó kapcsolatban lesztek, akkor esetleg anyósozhatod! De addig ne! 17L
A kérdező hozzászólása: de az anyjával nagyon jóban vagyok mindig járok hozzájuk mindennap mert már 4 éve ismerem õket de a lánya romániába lakik és csak most jött ide és a lánnyaé össze jöttem de enm tudom h mondjam el neki

2 hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel, lassan eljön az idő hogy lefeküdjünk. Hogy mondjam meg neki hogy borotválja le odalent? Mindenképpen meg akarom mondani neki, de nemtudom hogy tudnám a legjobban kifejezni magam. Mit mondjak neki nyíltan?

Legjobb válasz: nos szerintem õ is készül a dologra, szóval biztos helyreteszi magát odalenn. Lehet hogy nem tök csupaszra, hanem valami formára. Ha Neked annyira fontos hogy tök kopasz legyen akkor kérdezd meg hog ymit szeretne, te milyen legyél odalenn, valószínû õ is meg fogja kérdezni mit szeretnél.

nos szerintem õ is készül a dologra, szóval biztos helyreteszi magát odalenn. Lehet hogy nem tök csupaszra, hanem valami formára. Ha Neked annyira fontos hogy tök kopasz legyen akkor kérdezd meg hog ymit szeretne, te milyen legyél odalenn, valószínû õ is meg fogja kérdezni mit szeretnél.
Hozd szóba a témát és mondd meg neki, hogy imádod, ha csupasz a punci. Ebbõl tudni fogja, hogy hogyan szereted...
Te most õt szereted van a fanszõrét? Mármint a nem-fanszõrét. Ez komolyan probléma lehet egy kapcsolatban? Hát nem irigyellek. Egyébként utalhatsz is rá, hogy a te a szõrtelent szereted. Pl, mond neki, hogy örülsz neki, hogy ilyen szép selymes a bõre és, hogy ennyire ad magára, hogy mindenhol szõrtelenít, mert te nem szereted a szõrös lányokat. Szerintem egybõl levágja a szitut és még kedves is voltál.
Te tiszta hülye vagy, hogy ezen problémázol...ha már megszeretted akkor nem tök mindegy hogy odalent mi újság? Ha már beleszerettél és kiderül, hogy szõrös akkor kiszeretsz belõle és elhagyod vagy mi? Különben meg, ha már beszéltetek róla és õ is csupaszon szereti akkor biztos csupasz lesz neki...
hát lehet bunkoság, de én elsõ alkalom (4 napja ismertük egymást) után közöltem , szépen, nemtul finoman, hogy ha nem lesz csupasz, be nem kapom többet... mostanra meg egyszerüen kezébeadok a borotvát, hogy irány fürdeni, mert igy nem tetszik annyira... még sose sértödött meg ezen, pedig lassan 3 éve együtt vagyunk 22/L
ÉN azt tudom javasolni hogy kérdezrá h neked milyen legyen aztán mond vmit és mond h a tied ilyen és hogy az jó-e majd tuti megkérdezi és h neki vagy kérdez rá h neked? és akkor mond meg h azt szereted ha szép sima mert szereted puszilgatni a szép sima testét. 20/L
Így: "borotváld le odalent"
Instrumental? Nehéz dekódolni a kérdésed.
Annak hogy mondják, hogy nem értem amit írsz annak hogy mondják?
Karaoke ?
INSTRUMENTAL. youtube-rõl letudsz tölteni...

Kikre mondják hogy scene? Hogy kell kiejteni?

Legjobb válasz: úgy ejtik, hogy szín és ezekre a retkekre mondják http://www.google.hu/images?hl=hu&q=scene&um=1&ie=UTF-8&sour..

úgy ejtik, hogy szín és ezekre a retkekre mondják http://www.google.hu/images?hl=hu&q=scene&um=1&ie=UTF-8&sour..
A scene az emo egyik "altípusa". Hasonlóan tupírozott haj, erõs szemfestés jellemzi, de a ruha és a smink sokkal színesebb. Ejtése: szín.

Van egy lány osztálytársam akibe szerelmes vagyok és szerintem én is bejövök neki de ez nem tuti. Hogyan mondjam el neki hogy szeretem? Attól félek hogy kiröhög hogy mondjam el neki?

Legjobb válasz: Elõször is hány éves vagy is milyen nemû? Talán ágynemû? :/ (Félretéve ezt) Tényleg több infó nem ártalmas...

Elõször is hány éves vagy is milyen nemû? Talán ágynemû? :/ (Félretéve ezt) Tényleg több infó nem ártalmas...
A kérdező hozzászólása: általános suliba járok mozi itt nincs sajna
hova jársz suliba?
mennyeek haza csak ketten, és hívd el moziba. ha elmegy, akk bejössz neki, ha nem, akkor nem!
Szánalmasok vagytok, besz*ri népség. Ha tetszik egy lány akkor menj oda hozzá és beszélgess vele! Hogy van-e veszteni valód? Igen és nem is kevés! De ha nem lépsz felé akkor túl késõ lesz és azon kapod magad hogy a csaj/te elköltözött/tél és soha többé nem találkoztok! Ezt az MSN-es baromságot meg tényleg hagyd, ha csak így tudsz udvarolni akkor netpornón és barátnõk nélkül fogsz felnõni!
már eleve kezd humorosan
A kérdező hozzászólása: msn-e megvan de nagyon ritkán van fent ha fent van akkor is csak 10-20 percet most majd akkor élõben próbálok majd vele beszélni :D köszi
Én is javaslom hogy jelöld be VIP-en ha visszaigazol és kint van az msn címe...Akkor nyert ügyed van, de ha nem akkor élõben beszélgess vele! És úgy belemerülsz vele, témázgatsz és ha eljuttok odáig hogy tudod mit akarsz, akkor elkérheted, esetleg szám csere! Ui: Nem jó a netes csajozás, bekockulsz, és a valóságban nem tudsz normálisan csajozni! Ezt tapasztalatból írom, velem is ez van/volt! :/ Ja meg bátortalan vagyok... 16F De ez tökéletesen OFFOLÁS:S
A kérdező hozzászólása: együtt szoktunk hazamenni de mindig vannak kísérõink is majd megpróbálok többet kettesben lenni vele és bókolgatni am szokszor hívott hogy mennyünk együtt haza fele
A kérdező hozzászólása: 14 éves és fiú vagyok :D
nézd öcsi!remélem srác vagy:D én azt tanácsolom: Ne támadd le azzal h szereted.Próbálj meg beszélgetni vele, ha egyfele laktok kísérd el vmeddig és onnan eldõl h te is bejössz neki vagy sem:) am ha nagyon gonosz akanék lenni és az vagyok: ez a kkérdés legalább 100 szor fentvan. Ne hidd hogy csak neked van ilyen eseted!! csá pucus
Szeretlek...
hát.szerintem ha van msned akkor kérd meg hogy találkozzatok és mindent mondj el neki!
szepek a szemeid, dug*nk?...jolvan nah...medvedisznoember....bocsika, az elobb south park-ot neztem, meg mindig a hatasa alatt vagyok...eloszor is...jol kijosztok egymassal?...szerintem mondd el neki, hogy szereted, mert nem biztos, hogy ki tudja talalni...s aztan jon masvalaki es leuti a kezedrol...hivd el hetvegen bringazni, kosarazni, s akkor tudtok kettesben beszelgetni errol a temarol...nemhiszem el, hogy ezt en irtam...:) XD...remelem tudtam segiteni...:) ...szyd

Mire varnak a csajok, amikor azt mondjak, hogy: "Mondj valamit! "?

15 eves vagyok es mar tobb csajnal tortent az a dolog, hogy chatelgetunk, es a csaj egyszer csak azt mondja, hogy "Mondj valamit.!" Ezen annyiszor elgondolkodtam. Lehet csak siman beszelgetni akar es azt varja hogy dobjak fel egy uj temat, vagy esetleg kozelebb akar kerulni hozzam azaltal, hogy azt mondjam, hogy talalkozzunk vagy valami iesmire var?

Legjobb válasz: mármint érdekel, csak rosszul írtam :) bocsi

mármint érdekel, csak rosszul írtam :) bocsi
Bókokat irj, dicsérgesd , érdeklõdj felõle .Azt szeretik a csajok
csak unatkozik és azt mondta h mondj valamit ennyi
a beszélgetés a halálán van. õk nem tudnak mit mondani és azt várják h te tedd meg.
Az elõzõ választ "kijavítva": a beszélgetés meghalt. És most próbálják "újraéleszteni". Nem sok jót jelent az, ha a partnereknek (még ha azok csak beszélgetõpartnerek is) nyüstölni kell egymást, hogy beszéljenek.
Lány vagyok és bár én nem pontoztam le a 2. válaszadót, nem értek egyet vele, mert magamból kiindulva úgy látom, ahogy a legtöbben: ha vki ezt írja, akadozik a beszélgetés menete, és mivel a lány már nem tud mit írni, vagy mivel kapcsolatban visszakérdezni, azt várja a sráctól, hogy õ dobjon fel egy új témát.
nem értem miért kellett lepontozni azt aki azt írta, hogy bókolj a lánynak. Igaza van. :) Ha tetszik a lány, ezt fejezd ki. ha nem tetszik, csak dumálni akarsz vele, akkor meg keress egy új témát. én a mondj valamit helyett mesélj valamit-et szoktam írni :) Ezzel jelzem, hogy érekel a másik, és lehet új téma, vagy szívesen veszem ha a tetszését is kifejezi :) Például hogy szeretne látni, vagy mennyire örül hogy beszélgetünk, vagy ha ismered, hogy milyen csini volt valamikor... nem kell csöpögõsnek lenni, de érzõdjön hogy értékeled mint nõt. de meg ne kérdezd erre, hogy " és mégis mit mondjak.." :) ez elég kiábrándító :) 30/N
olykor olykor akár mind a kettõ igaz ... ha a lánnyal már szoros kapcsolatban vagy akkor szeretné h bókolj neki vagy hasonló ...de az is igaz h már nem tud mit mondani , , , / mint ahogy elöttem írták ..a beszélgetés halálán van /
Az hogy mondj vmit mindíg mást jelent! helyzettõl függ hogy hogyan kell értelmezni!
Én is szoktam ezt írni a srácnak, aki tetszik nekem. Bár én csak akkor szoktam ezt bevetni, amikor leáll a beszélgetés és várom, hogy találjon ki valamilyen új témát. S ha ilyenkor a srác tényleg felhoz egy új témát, abból arra tudok következtetni, hogy érdekli a beszélgetésünk. :)
Én is szoktam ezt irni..mert néha egy beszélgetés is ellapsodhat, de ez nem azt jelenti h meguntad az illetõt, csak szeretnéd ha most õ hozna fel valamilyen témát.ennyi Ezt simán ugy hidalhatod át, hogy elkezdesz beszélgetni egy áltlagos dologról..és észre se fogod venni h már át is ugrottátok ezt a "mondj valamit" témát..
csak azt várja hogy mondj egy témát.... vagy ha addig õ beszélt akkor most mondj vmit te is, mert nagyon idegesítõ úgy beszélgetni h pl én irok folyton a másik fél meg néha ír egy szmájlit....

Van egy lány akit szeretek de nem tudom mit tegyek, hogy ezt hogy mondjam el neki? kedves velem, én vagyok az iskola legbátrabbja, az alakom is szép, de nem vagyok elég erős, hogy ezt elmondjam neki, nem fog menni, és elutasítani fog.

14 éves vagyok,és néha azt hiszem,hogy ő is odavan értem,mindig ő jár a fejemben,és egy kis erőre van szükségem,hogy elmondjam neki,ezért itt kérek tanácsot.idősebb vagyok nála,már próbáltam neki jelezni,hogy bejön,de úgy beszélt velem,mint a legjobb barátjával

Legjobb válasz: Gondold úgy, hogy ha nem próbálod meg és vége lessz a barátságnak esetleg ki fog hûlni akkor milyen rossz érzés lessz, hogy meg sem próbáltad, kb annyivel egyenlõ, hogy nem sikerült. Nekem úgy jött össze, hogy el vittem a falu környékén a lehetõ legszebb helyekre és legmesszibbekre, ölelgettem, majd egy nappal késõbb puszit is adtam, majd még késõbb mikor össze ölelkezve voltunk "véletlen" puszit adtam a szájára majd csók lett belõle, nekem az volt az elsõ és 17 voltam.

Gondold úgy, hogy ha nem próbálod meg és vége lessz a barátságnak esetleg ki fog hûlni akkor milyen rossz érzés lessz, hogy meg sem próbáltad, kb annyivel egyenlõ, hogy nem sikerült. Nekem úgy jött össze, hogy el vittem a falu környékén a lehetõ legszebb helyekre és legmesszibbekre, ölelgettem, majd egy nappal késõbb puszit is adtam, majd még késõbb mikor össze ölelkezve voltunk "véletlen" puszit adtam a szájára majd csók lett belõle, nekem az volt az elsõ és 17 voltam.
Leg elsõ voltam 17/F
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy menni fog!

Fiam elmondta, hogy meleg. Hogy mondjam el az apjának?

22 éves fiam elmondta, hogy homoszexuális beállítódású és a fiú, akit mi a lakótársaként/barátjaként ismerünk a párja. (Megjegyzem én gondoltam)

Legjobb válasz: Nem tartom túl jó húzásnak, hogy a fiad veled akarja elmondatni az apjának. Megértem, hogy fél a reakciótól, de neki kell érezni, hogy el lehet-e mondani, vagy inkább nem. Ha meg úgy érzi, hogy szükség van rá, hogy az apja is tudjon róla, akkor neki kellene vállalni, hogy ezt a tudtára adja. Elvégre ez egy nagyon is személyes jellegû dolog.

Nem tartom túl jó húzásnak, hogy a fiad veled akarja elmondatni az apjának. Megértem, hogy fél a reakciótól, de neki kell érezni, hogy el lehet-e mondani, vagy inkább nem. Ha meg úgy érzi, hogy szükség van rá, hogy az apja is tudjon róla, akkor neki kellene vállalni, hogy ezt a tudtára adja. Elvégre ez egy nagyon is személyes jellegû dolog.
Akkor legyen felnõtt, és mondja el õ maga. Tényleg nem való másra testálni a kellemetlen feladatokat annak, aki már felnõtt.
A fiad is érett felnõtt ha az anyjával végezteti el a piszkos munkát.. Az apja is megérdemli, hogy a fia mondja el neki.
Hát semmiképp se úgy, hogy tényként közlöd. A helyedben csak úgy elkezdenék a fiunkról vele beszélgetni, õ mit gondol róla, mire számít vele kapcsolatban a jövõben, és ha sikerül olyan lelkiállapotban találnod, hogy úgy érzed, elmondhatod neki, akkor elmondod, ha úy érzed, akkor nkább fuss neki késõbb, pár nap múlva mégegyszer. Szerintem a "kitagadás csak a melegek iránti ellenérzéseit
Esetleg elsõként kicsit beszéltetni kéne a gyerekeirõl, mit tenne meg értük, mennyire szereti õket - persze indirekt módon. Ha utána tudja meg, saját magának mondana ellent, ha kitagadná. Ha 1-2 napig dühös lesz, hagyni kell, nem mindenki emészti ezt meg gyorsan.
akarta jelezni, ha a gyereke érintett, másképp látja majd. (bocs, az elõbb rányomtam a küldésre véletlenül.)
en megmondanam a fiamnak, hogy ez az o dolga. Ha nem tud az apja ele allni es elmondani, akkor nem all ki a homoszexualitasa mellett. Kapja ossze magat alljon oda, hallgassa vegig a dorgedelmeket, aztan majd megnyugszik az apa is es minden rendben van.
Szerintem ne tudja meg az apuka.Az édesapák ezt nehezen viselik.Az unokatestvérem is meleg és az apja nem tud róla csak az anyja. Ahogy mondod konzervatív felfogású , nem értené meg.Azt mondaná hogy beteg meg orvoshoz kell vinni...stb.
inkább ne mondj az apjának semmit. szegény kitérne a hitébõl és jogosan hogy hol rontotta el. inkább béreljetek fel egy lányt aki eljátssza a barátnõt amíg ott lakik és utána költözzön a meleg fiacskád az apjától legalább 3000 kilométerre.
Én amondó vagyok, hogy még mielõtt seggbekukit játszana a kanjával, növesszen magának! Kezdhetné mondjuk azzal, hogy az apja elé áll. Õ is a szülõje. Ha az anyjának képes volt elmondani, az apjának is legyen. 20L
jóvanmár b*zdmeg felfogtam..csak utána láttam h az egyik válaszoló ezt írta "Megkért a fiad, hogy ne mondd el" és akkor gondolkodtam h mivan?biztos én vmit félre olvastam...
"Valószínûleg a fiam is ezért engem kért meg, hogy mondjam el neki..." Ezt a mondatot miért olyan nehéz értelmezni? Kimondottan KÉRTE a fia, hogy mondja el az apukának.
na várj..most nézem..a fiad nem akarja hogy elmond?akk sztem beszél még a fiaddal hátha meggondolja magától..de sztem ne mond el neki ha a fiad nem akarja... úgyse fogja egész életében titkolni
De jó, ügyes vagy ha te láttad rajtuk, hogy járnak...sokat figyelsz a fiadra:) )Rendes anyuka vagy:) ) De akkor el is vitte már nálatok a barátját? Am én kerek perec megmondanám a férjemnek, hogy meleg a gyerekünk és ez engem nem érdekel és ugyanugy szeretem..de ha a férrjem nem fogadná el..(több isõ múlva se) akor nagyon bedurcáznék..és hátha akkor megjönne az esze..ha enm akkor gondolkoznék a váláson(nemakaréak semmire se rábeszélni) jó persze amikor elmondod akkor ecseteld. hogy ettõl még a ti gyereketek ás ugyanaz a személy..meghogy sok meleg van még rajta kivûl akit elfogadnak a szülei
szerintem ne mondd el a férjednek konkrétan, hanem csak említsd meg egyszer, ha szóbakerül, hogy SZERINTED az a sejtésed, hogy a fiatok "barátja" az a párja valójában. és ha már elülteted a bogarat a fülében, õ maga szépen lassan tudatosítja, vagy egyenesen megkérdezi a fiától.
A kérdező hozzászólása: Mindig sejtettem. Biztos akkor lettem, mikor ezzel a fiúval "barátkozni" kezdett. Látszott rajtuk a szerelem :)
Írd le egy cetlire, tett be egy palackba és húzd le a wc-n.
szia lenne egy kérdésem te jöttél rá sejteted vagy õ mondta el ? mert ha te jöttél rá akkor a férjed sem .... Nálam elöször én is anyának mondtam el . jóval késöbb apának mire kiderült hogy apa is tudta már az elején bár félévente ha találkoztunk ( elváltak a szüleim ) szóval ha te tudod szerintem õ is tudja apa nekem csak anyit mondot nem fog ez miatt szégyenkezni nem is fogja tagadni. arra várt hogy én mondjam el és ne mástól tudja meg szerintem is inkább a fiadnak kellene elmondani ugy a tiszteséges 21/M.F.
Mondjuk b*zdmegozás helyett egy "bocs, tévedtem" lehet, hogy jobban mutatna, de mindegy.
nem tévedtem..egy másik válaszoló írta jól és azt hittem én írtam hülyeséget közben meg nem... am meg BOCS de én így beszélek
Kedves anyuka!Én mélyen sajnállak, hogy ilyen férjed van. Én ha heteró nõ lennék biztosan nem választanék olyan partnert, aki nem úgy gondolkodik a világról, ahogy én. Nálam nem csak a a párkapcsolatnál, de még a sima barátkozásnál is fontos ez!Csak olyan személyekkel teszek, akiken érzem a tiszteletet, toleranciát, elfogadást, értelemet. Ha valakiben ezeken nincsenek meg akkor onnantól számomra az ilyen emberek érdektelenek.Tudom a te generációd nagy részénél még nem domináltak ezek a dolgok, csak az, hogy mennyire tetszik az illetõ, mert fiatalon mentetek férjhez, aztán érettebben sokan rájöttetek, hogy kihez is mentetek hozzá. Remélem a jövõ generációja már érettebb fejjel, nem kényszerbõl választ partnert magának.És az ilyenek, mint a férjed nem alapítanak családot, mert nem nekik való. Azt persze nem tudom, hogy a férjed melyik csoportba sorolható.Sok férfi csak azért elutasító, mert ez "menõ".Illetve olyan buta tulajdonság.Én ha heteró férfi lennék is kiállnék a véleményem mellett, de sok heteró férfi fél attól mit fog róluk gondolni a többi, ha ezt elfogadja.Pedig sokukban benne van az elfogadás.Nem hinném, hogy az anyákba ez jobban bele van kódolva, inkább ez is csak egy ilyen társadalmi hülyeség, elvárás és ennek a képnek akarnak megfelelni. Én is meleg vagyok, 25 éves, és csak tavaly mondtam el anyámnak, de a tesóim már elõtte is tudták.Az apám nekem sem tudja, nem azért, mert nem hiszem, hogy nem tudná ezt felfogni vagy megérteni, mert nem annyira buta, hanem mert õ alapból nincs olyan közel egyik gyerekéhez sem.Nem olyan nyitott a személyes dolgokban.Illetve sokat dolgozott külföldön, keveset volt itthon.
szomorú, hogy egyesek számára 2 ember bensõséges, hûségen, szereteten és odaadáson alapuló kapcsolata egyet jelent a "másik seggében turkál" fogalmával. :((
"16 éves biszexuális. Gondolom, te is csak divatból.. Akárhonnan nézzük, a homo, bi, transz stb. szexualitás abnormális, mondhatni génhiba és a szar nevelés eredménye. Ugyan a szülõk sem tudnak mit csinálni de senki ne várja el tõlük, hogy jó képet vágjanak ahhoz, hogy a fiuk seggében egy másik pasi turkál.." Nem csak divatból.Szerintem a szexualitás nem megy divatból, legalábbis nekem nem, az is biztos!HA VALAKIHEZ NEKEM NINCS GUSZTUSOM HOZZÁÉRNI, AKKOR NEM ÉREK HOZZÁ, NEM VONZÓDOK HOZZÁ CSUPÁN CSAK DIVATBÓL!!Több, mint 1, 5 éves kapcsolatom van egy lánnyal.Pont ezen az oldalon ismerkedtem meg vele. MÁSRÉSZT A SZÜLEIMET ne vedd a szádra, hagyd békén!Undorodom az ilyen emberektõl, akik a szülõket veszik elõ folyton, fõleg egy ilyen témában.A biszexualitás nem divat nálam, egyáltalán.A nevelésem tökéletes, mert EGYENES, ÕSZINTE EMBERNEK ÉRZEM MAGAM, és NEM ISZOK, NEM DROGOZOK ÉS NEM CIGIZEK!!Cigi a számba egyszer volt, amikor kipróbáltam kiskoromban-és ez igaz.A drogot sosem próbáltam ki!!Bulizni sem járok hétvégente.Most lesz falunap augusztusban, arra elmegyek, meg akkor lesz egy nagyon jó buli, tök barátságos, itt nem drogoznak, meg semmi.Inni sem fogok, és tudod miért?MERT ÉN ALKOHOL NÉLKÜL IS JÓL ÉRZEM MAGAM!! Mi az hogy elvárja bárki is a szülõktõl, hogy jó képet vágjanak ahhoz, hogy a fiúk seggébe egy másik pasi turkál???TUDOD TE, HOGY A SZOBÁN BELÜLI DOLGOK CSAK A PÁRRA TARTOZNAK, SENKI MÁSRA? SZÉGYEN, hogy érettebb vagyok, mint te!De nem nekem szégyen, hanem neked! 16/L-BISZEXUÁLIS!!NEM DIVATBÓL!!
Utolsó, szerintem te selejtesebb vagy, mint bármelyik meleg.
16 éves biszexuális. Gondolom, te is csak divatból.. Akárhonnan nézzük, a homo, bi, transz stb. szexualitás abnormális, mondhatni génhiba és a szar nevelés eredménye. Ugyan a szülõk sem tudnak mit csinálni de senki ne várja el tõlük, hogy jó képet vágjanak ahhoz, hogy a fiuk seggében egy másik pasi turkál..
Valóban jó ötlet az, hogy kezd el kérdezgetni a férjedet, hogy mit tenne meg a gyermekeiért.Ha azt válaszolja, hogy mindent, akkor tedd fel a nagy kérdést:"és ha homoszexuális lenne valamelyikõjük?" Aztán ezek után alakulna, ahogy alakulna.. Te elmondanád, hogy az emberekben a homoszexualitás nem egy hiba.Aki ezt szégyenként kezeli, az egy konzervatív, elmaradott ember.Az a szégyen, amikor egy apa nem tesz meg a gyermekeiért semmit és kitagadja õket, csak azért, mert mások, mint amit elvárnak tõlük. Nekünk embereknek az a hibánk, hogy nagy a megfelelési kényszerünk még gyermekkorunkban.Valakibõl ez kinevelõdik, valakiben benne marad!De az tény és valóság, hogy nem lehet örökké fogni anyuci szoknyáját, és nem lehet apuci arcát nézni, hogy haragszik-e vagy sem!Felnõtt férfit nem illik ilyenért megverni, megpofozni.Ha ezt tenné, akkor valószínûleg anyaként felállnék és azt mondanám a fiamnak, hogy tessék, itt van xy összeg, menjetek el, éljétek az életeteket, rám számíthattok, apátok meg olyan, amilyen.. 16/L-biszexuális vagyok, a szüleim nem tudják, de sohase fogják megtudni, éppen ezért, mert félek a reakcióktól..nagy bátorság volt a fiadtól, hogy elmondta neked.
Hadd kérdezzem meg, mi történt azóta! Ne haragudj, amiért nem tudok érdemben hozzászólnia témához, de nem érint a kérdés, viszont ha látok egy viszonylag régebbi kérdést, mindig elgondolkodom, mi történhetett azóta a benne szereplõkkel.
Én megértem az apukát. Miért kellene elfogadnia? Még akkor sem, ha az õ fia. Már bocsánat, de ha a gyerekem nem természetesen viselkedik, akkor nem vagyok köteles elfogadni õt.
vagyis egy másik válaszoló írta rosszul...
01.40-es. A fia megkérte az anyját! Vagy én olvasom rosszul?
Megkért a fiad, hogy ne mondd el. Ha nem akarsz összeveszni vele és kiesni a bizalmából, ne is mondd el neki! Ha a fiad elérkezettnek látja az idõd, az apja elé fog állni, és elmondja neki is. Addig jobb, ha nem tudja, mert ezt a férjed valószínûleg nem várná meg, hanem borulna a bili egybõl.
"Ha nagyon konzervatív a férjed, inkább hallgassatok.Ezt saját tapasztalatból írom!!!" Ugyanez az én tapasztalatom is. Az apa egy véresszájú jobbikos náci, a srác csak az anyjának mondta el. Az apa valószínûleg sejti, de nem kell szembesíteni vele. Kellemetlen családi, megoldhatatlan gond, senkinek se jó, ha piszkálják.
Szia! Szerintem se Te mondd meg neki. A fiad 22 éves tehát felnõtt és ahogy írtad már nem otthon él. Pont ezek miatt is ha tud önálló felnõtt életet élni meg kell birkóznia azzal, hogy elmondja az édesapjának a szexuális beállítottságát. Igazából ameddig nem voltak gyerekeim én is azt mondtam, hogy lehet, hogy elájulnék ha valamelyik gyermekem közölné, hogy a saját neméhez vonzódik. Aztán amikor megszülettek rájöttem arra, hogy semmi közöm hozzá, hogy akár hetero- vagy homoszexuálisként kivel élnek és kivel bújnak majd ágyba. Ahogy az én szüleimnek sincsen közük hozzá. Azt, hogy a férjeddel ezt hogyan lehetne elfogadtatni nem tudom, de valószínû én a fiad helyében úgy kezdeném, hogy megkérdezném, hogy szeret e és szeret e annyira, hogy az én boldogságomat nézze?! Ahogy elõttem is írták több mint valószínû, hogy nem fogja mosolyogva fogadni és lehet, hogy évek kellenek az elfogadásához. Én azért szurkolok, hogy minden rendben menjen!
Ez egy elég kényes és kínos egy téma. Szerintem csak úgy ne mondjátok még el neki. Elõször szerintem ha gyanakodna azon hogy valóban meleg a gyereke akkor talán jobban kezelné ezt a helyzetet, de erre magának kéne rájönnie és lehetõleg te se kezeld úgy a témát mintha pontosan tudnád mi a helyzet mert akkor veled is marakodna. A lényeg az hogy beszéljétek meg ketten a fiaddal hogy mi legyen hogyan mondjátok el neki. Az apja nyilván nem fogja kitagadni ezért maximum csak rövid távon lenne rá mérges ezért. Erre konkrét választ nem tudok mondani mert kínos úgy még belegondolva is.
Ez nehéz kérdés. Miért viselje a fiad annak a következményét amirõl nem tehet? (mert itt egyes válaszolók azt írták, hogy viselnie kell. De nem tehet róla!!! Na mind1). Szerintem valahogy lassan kéne beadagolni az apukának. Hogy lassan jöjjön csak rá, legyen ideje elfogadni, hogy a meleg emberek semmiben sem különbek, mint a másik fõleg, ha az embernek a fiáról van szó. Meg kell a kedves apukával azt is értetni, hogy a meleg férfiaknak a szüleit emiatt nem fogják leköpni, gúnyolni, cikizni meg egyebek. Én is ismerek egy férfit aki homoszexuális és a szülei nem tudják, hogy az. Mi is csak onnan tudjuk, hogy sosincs nõje és láttuk egy másik pasival csókolózni. Egy szem gyerek. (Már sztem közelebb az 50-hez, mint a 40-hez). Ti fiatok is egyke? Mert akkor nehezebb lesz feldolgoznia még pluszba azt is, hogy unoka nem lesz... 23/L
Kérte a fiad, hogy mondd el neki? Ha nem akkor sehogy sem.
Az a baj, hogy ha te nem tudod, hogyan mondd el a férjednek, akkor mi, ismeretlenül, még annyira sem tudhatjuk. :( Én nem értem, mi lenne ebben akkora nagy gond, hogy így rá kell készülni, de - amint mondod - nálatok kicsit bonyolultabb a helyzet az apa felfogása miatt... Ezzel sajnos semmit nem lehet tenni, el kell neki mondani, és remélni, hogy most már képes lesz ezt megemészteni, hogy kicsit idõsebb, érettebb, és érintett (már a fia miatt). És szerintem sem a te dolgod ezt elmondani, hanem a fiadé.
Hát igen , a szûk látókörû konzervatív emberek nagyon nehéz esetek.Ha rajtuk múlna akkor a nõknek még mindig csak mosás , fõzés gyereknevelés lenne a dolguk és nem számítanának embernek. A legjobb megoldás hogy csak akkor mondjátok el neki amikor a srác külön él már.Akkor nem lesznek szörnyû következményei.
Nem a te dolgod elmondani, hanem a gyereknek. A férjednek ez nyilván óriási csalódás lesz, sokkal nagyobb trauma, mint az az 1-2 pofon, amit ezért esetleg lekever a fiadnak. Ahhoz, hogy elfogadja idõ kell. Elõre és ismeretlenül nem tudom, hogy mennyi. Talán évek, de lehet, hogy egy élet is kevés. Mért kell ráerõszakolni egy konzervatív emberre, hogy elfogadjon egy ilyen dolgot ráadásul mosolyogva? Ne manipuláljatok, hanem legyen annyi tartása a gyereknek, hogy az apja elé áll, õszinte lesz és vállalja a következményeket.
"inkább ne mondj az apjának semmit. szegény kitérne a hitébõl és jogosan hogy hol rontotta el. " Jogosan?Miért jogosan?Nem rontott el semmit.Ez a genetikán múlik , valakiben van hajlam valakiben nincs.Valakiben erõs az a hajlam valakiben gyenge. Az édesapa nem rontott el semmit és az édesanya sem. Ahogy kiveszem egészséges , normális család.
Haladni kellene a korral emberek.Ausztriától 25 évvel le vagyunk maradva amikor csak a szomszéd ország.Amikor átlép a határon az ember olyan mintha a pokolból a mennybe érkezne , vagy a vak sötétségbõl a világosságba.Ébresztõ! Mind a mentalitás , gondolkodás nem is értem miért ennyire konzervatív.Aztán csodálkoztok hogy a fiatalok nagy része külföldön tervezi az életét.Hát ezért!Nem csak anyagi oka van.A konzervatívság és a szûk látókörûség megfojtja , összeroppantsa ezt az országot. A témához visszatérve , én is azt tanácsolom hogy akkor mondja el amikor már külön él.Tudom hogy nehéz , és kellemetlen a titkolózás , hazudozás de ilyen maradi ember bármire képes.Akár is tagadná.
Ha a fiad el akarja tényleg mondani, akkor mondja el õ. Rajtad fog csattanni az ostor, nem tudhatod, milyen indulatokat, érzelmeket válthat ki ez belõle. Ha nagyon heves érzelmeket váltana ki, még megnyugtatni sem tudod, hiszen te is a történet részese vagy. Nem egyszerû eset ezt elõadni, szegény embert idegileg és lelkileg is hazavágja egy idõre biztos. Sok szerencsét!
Szerintem együtt kellene leülnötök beszélni vele. Segíts a fiadnak hogy õ nézhessen szembe ezzel. Szeretõ, támogató édesanyja van és ha ezzel a hozzáállással odaállsz mellé, a férjed is másképp látja majd. Az pedig hogy mit mondott amikor még nem tudta és hogy áll majd hozzá ha megtudja, két különbözõ dolog.
Szerintem te semmi képen ne mond el. Ezt a fiadnak kell elmondania ha úgy gondolja. Lehet jobb ha külön megy a családi ebédekre mint h állandó vita legyen. Vagy soha többet ne mehessen haza a fiad.Ha bevallja az apukájának. Van aki nem tudja megérteni a dolgot. F/26
Ha nagyon konzervatív a férjed, inkább hallgassatok.Ezt saját tapasztalatból írom!!!
Szerintem aki képes azért kidobni a gyerekét, mert meleg, az egy barom, mûveletlen, unintelligens, buta.Bocs az indulatokért.A lényeg:ha szereti a fiad, nem fogja ezért bántani.
Mondd meg neki, hogy õ is tehet róla, elvégre a ti génjeitek adódtak össze.
Szerintem úgy mondja el a fiad, hogy te is jelen vagy. Hogy kiállj mellette, ha az apja rosszul fogadja. Én legalábbis így oldanám meg. Jelen akarnék lenni, mert ha tényleg annyira betokosodott a férjem, félnék, hogy bántaná a fiam, azt viszont nem engedném. Se szóval, se tettel.
Hát annyiban jobb, hogy ott nem egymással foglalkoznak, nincs ez a "dögöljön meg a másik tehene is". Mindenki a saját bajával vagy a közösség bajával törõdik, de a közösség tagjaival külön-külön nem, befogadóbbak sokkal. De azt sem lehet elítélni, aki nem befogadó, azért nem ez a természetes állapot. Bár az ilyen hozzáállással még el is lehet fogadni, mint amit az anya és fia tanúsít. Nem büszke rá, tudja, hogy ez nem természetes, de így alakult és ettõl még szeretne normális, boldog életet élni, a szülei szeretetével és támogatásával a háta mögött. Ez így teljesen rendben is van!
Valóban nem ezzel kell beérni Ausztriát.Csak egy példával szemléltettem hogy ott mennyivel másak az emberek , mennyivel jobb a mentalitás.
szia! Csak röviden elmesélem, nálunk olyan helyzet volt, hogy unokabátyám meleg és hát nekem mondta el elõször, miután látta, hogy elfogadom stb...sokkal jobban érezte magát, rávettem vagyis igazából az õ döntése volt, de rá egy évre elmondtuk" szüleinek, pont azért velem, mert félt egyedül oda állni eléjük, neki így volt könnyebb, és nagyon durva mert az anyukájától vártuk azt, hogy megértõbb lesz, nemfog annyria kibukni, mivel elõtte már volt errõl szó, mesélt nekünk, hogy munkahelyén vannak melegek és õ elfogadja stb stb... na viszont keresztapám ugyanígy állt hozzá dologhoz(mint a férjed) azt mondogatta mindig hogyha meleg lenne a gyereke kitagadná és tényleg elég hogyis mondjam hirtelenharagú, agresszív kajakra azt vártuk hogy felkell és nekifog esni meg elhordja mindennek, erre legnagyobb meglepire pont az ellenkezõje történt kellemesen csalódtunk, míg keresztapám hamrabb túltette magát sokkal elfogadóbb teljes mértékben támogatja, anyukája nehezebb eset volt, de mostanra már javult helyzet, viszont õ nem beszél róla szégyeli ami nyílván érthetõ, persze õ is támogatja az elsõ amit leszögeztek, hogy akármyilen akkor is a fia. tehát szerintem az is egy verzió, hogy elmondja a fiad, de te ott leszel vele, lehet ezer féle út nemtudni mi lesz a reakciója, mondom mi is meglepõdtünk, mérget vettem volna rá, hogy nem így lesz és azt hozzátenném, hogy késõbb mondták h valahol sejtettek voltak jelek és biztos vagyok benne, hogy fiadnál is vannak és ha még barátnõt sem mutatott be lehet megfordult már férjed fejében, csak nem mondja.
A kérdező hozzászólása: De hosszú távon ezt nem jó szerintem eltitkolni. Játsza meg magát az apja elõtt? Sose hozza el családi ünnepekre a párját? 48 évesek vagyunk úgyhogy remélem még van pár évünk... Hosszadalmas titkolózás lenne.
Ez egy homoszexuális kapcsolat, vagy csak pontatlan megfogalmazás? :D
Hát így, ahogy itt már megfogalmaztad: "azt akarom hogy nyaljon ki és hogy én is kiakarom õt".
kinyaljalak??? XD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!