Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam anyukámnak, hogy fogamzásgátlót akarok (2 db)

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy fogamzásgátlót akarok szedni?

Legjobb válasz: hát legegyszerûbb, ha felvázolod a helyzetet, azaz megmondod, hogy ha szexre kerül a sor, szeretnéd teljesen biztosnágban érezni magad, és baba nélkül megúszni... de ha belekezdesz (anyu, arra gondoltam, hogy jó lenne fog.gátlót szedni), szerintem érteni fogja, hogy miért szeretnéd, és nem kell magyarázni:)

hát legegyszerûbb, ha felvázolod a helyzetet, azaz megmondod, hogy ha szexre kerül a sor, szeretnéd teljesen biztosnágban érezni magad, és baba nélkül megúszni... de ha belekezdesz (anyu, arra gondoltam, hogy jó lenne fog.gátlót szedni), szerintem érteni fogja, hogy miért szeretnéd, és nem kell magyarázni:)
18 éves vagy, akkor biztos megérti, de ilyenkor el tudsz menni egyedül is a nõgyógyászhoz felratni a tablettákat. nem hiszem h engedélyt kellene kérned rá anyukádtól...
nekem mondjuk könnyû dolgom volt mert anya asszisztens, de egyszerûen mond meg neki hogy menjen el veled az orvoshoz mert te ezt szeretnéd és úgy érzed eljött az ideje és tudod hogy így biztonságos...stb reméljük laza és lehet vele beszélni egyébként hány éves vagy?
"Anyúúú, fogamzásgátlóót szeretnééék szedni!" Például (lepontoztok, nemérdekel, ezt nem lehet kihagyni ilyenkor :-P)
ha ennyi idõs vagy, nem kell hozzá anyukád beleegyezése. ha meg anyagilag nem támogat, akkor keresd meg a rávalót. ilyen egyszerû. amúgy meg sztem nem fogja észrevenni, hogy szeded.
Hát, ha melletted áll mindenben, akkor nem olyan nehéz ezt megbeszélni vele, ha nem , akkor kicsit nehezebb...
kössz a lepontozást, de szerintem nem írtam semmi olyat, ami sértõ lenne... nekem biztos nem jelentene gondot az ilyesmi. de nem is szednék ilyen mérgeket, mert én egészséges gyermeket szeretnék. van ezer más fog. gátló módszer. miért mindenkinek csak ez jut eszébe?
Anyu fogamzásgátlót akarok szedni!!!!
A kérdező hozzászólása: Mert talán nem szeretnék minden hónapban azon görcsölni , hogy vajon meg fog-e jönni.Szeretném teljes mértékben érezni a barátomat, és ezt az óvszer teljesen elrontja.Nem szeretem az óvszert.Helyi fogamzásgátlóval is próbálkoztam, de az is kényelmetlen...
A kérdező hozzászólása: 18
Mond azt, hogy védekeztek gumival, de félsz... Mert nem 100% -os szerinted meg sok barátnõdnek kiszakadt stb!!

Akarok szedni fogamzásgátlót. Hogy mondjam el anyunak?

Hogy mondjam el anyunak??még nem beszéltem vele er?ll de mindig ellenezte ha valahogy szóba jött:S

Legjobb válasz: "erõll"---ez fájt :S ! Hány éves vagy ha nem sértelek meg? ugyanis lehet tényleg fiatal vagy még hozzá, és anyudnak igaza van. 16éves kor alatt nagyon nem ajánlott a tabletta szedése.

"erõll"---ez fájt :S ! Hány éves vagy ha nem sértelek meg? ugyanis lehet tényleg fiatal vagy még hozzá, és anyudnak igaza van. 16éves kor alatt nagyon nem ajánlott a tabletta szedése.
ha már elég idõs vagy akkor nagyszerû érveket tudsz felsorakoztatni: nem akarsz teherbe esni, az óvszertõl félsz, mert kiszakadhat (nálam sajnos megtörtént :S), a tablettával teljes biztonságban lehetnél, emellett csökkennének a menstruációs görcseid, szebbé teszi a bõrt is. de fontos h csak abban az esetben gondolkodj rajta ha elég biztos a kapcsolatod. ha kiváltod 3 hónapra 8000 ért és a párod elhagy másnap... az elég kellemetlen. a többieknek: valószínû azért kell hozzá az anyukája beleegyezése, mert egyedül nem tud letenni az asztalra hopp 15ezret a vizsgálatért meg a gyógyszerért
Az "erõll" lehet elgépelés is, velem is elõfordul, hogy véletlen sokáig tartom az ujjam egyik billentyûn, és máris "hibásan" írok le egy szót. Különben meg tényleg attól függ, hogy mennyi idõs vagy. Azért 14 évesen még ne írass föl gyógyszert, sõt, szerintem még a szeretkezés is kicsit korai... De különben ha tud a barátodról, és azt is tudja, hogy milyen régóta vagytok együtt (gondolom nem csak a pozitív "mellékhatásai" miatt = szebb lesz a bõröd, rendbejön a mentruációs ciklusod akarod fölíratni), akkor nyugodtan leülhetsz vele beszélgetni, hogy te óvatos vagy, és nem akarsz fölösleges idegeskedést. :)
16 év felett...2 éves rendes menstruációval már elmehetsz egyedül is és a fogamzásgátló 5000-9000 között van 3hónapra. Anyud lehet még abba a korszakba van hogy, a magas hormon tartalmúak a fogamzásgátlók...beszéld meg vele, hogy együtt menjetek el nõgyógyászhoz és õ majd meg mondja mi legyen....
Fogod magad és elmész a dokihoz és felíratod. Bár erõsen gyanítom, hogy a 10-es éveid elején jársz. De te tudod, hogy roncsolod a szervezeted, teszed kockára az egészséged...
vizsgálat ingyenes, a gyógyszer 6000ft (maliane amit elsõnek szoktak adni) 3 honapra. Ennyit csak kitud közösen adni barátjával :) !
Én a vizsgálatért 5ezret fizettem+6000 volt a tabi!anyu is ellenezte, én mégis elmentem, 17 voltam!Aztán rá kellett jönnöm, hogy igaza volt, mert iszonyat szarul lettem tõle!Abba is kellett hagynom, és már soha többet nem szednék!Persze vannak olyan nõk, akiknek nem okoz kellemetlenséget, de engem anyu nem véletlenül féltett!Teszem hozzá, hogy alacsony hormontartamú tablettát szedtem, és teljesen kivizsgáltak (vérvétel, vizeletvizsgálat) stb. Biztos anyukádnak is megvan az oka arra, hogy nem engedi!Ülj le vele, kérdezd meg, hogy miért nem szeretné, és ha elfogadható indokot mond, akkor kérj tõle tanácsot, hogy akkor hogyan oldjátok meg a védekezést!Biztos szívesen segít, ha csak nem szeretne nagymama lenni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a ''normális, , válaszokat!! Amugy 17 éves vagyak és most lessz 1 éve hogy eggyütt vagyok a barátommal!!!
Már nem azért, de 17 évesen simán intézhetnéd egyedül a dolgot, nem kell hozzá anyuci. Tartós kapcsolatban meg valóban megbízhatóbb a tabi, mint a gumi. Odaállsz elé. Nézd anyu, tartós kapcsolatban élek, de gumival nem érzem biztonságban magam és úgy döntöttem, tabira váltok. Ennyi. Nem kell engedély hozzá. Ha akarod elmondod neki, ha nem nem. Ennyi.
"anyu akarok fogamzásgátlót szedni"...nagyon nehéz feladat lesz , de sztem menni fog ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!