Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam anyukámnak, hogy (286 db)

Anyunak hogyan mondjam el, hogy elhagytam az osztálypénzt?

Hétf? óta nem merem elmondani.:(

Legjobb válasz: Szerintem ellopták. Ha egy bizonyos ideig megvolt, aztán hirtelen nincs, az már gyanús... Így ahogy történt elmondod anyukádnak. Nem elköltötted, mással is megesett, hogy elhagyta/ellopták a pénzét!

Szerintem ellopták. Ha egy bizonyos ideig megvolt, aztán hirtelen nincs, az már gyanús... Így ahogy történt elmondod anyukádnak. Nem elköltötted, mással is megesett, hogy elhagyta/ellopták a pénzét!
Én is kaptam pénzt egyszer, hogy vegyek meg egy cuccot a suliba kellett. Hát gondoltam veszek egy kis kaját meg chipset meg csokit, és lassan elfogyott a pénz. Na anyu kérdezte megvan megvettem én hazudtam . És kiderült. És nagyon rosszul esett neki. Hát, sztem ne hazudj, légy õszinte ahogy itt is.
Ne hazudj szerintem, mert attól még nem lesz meg. Inkább õszintén állj elé, és mondd el neki, hogy eltûnt.
Az a legjobb ha õszinte vagy. Mond meg hogy szerinted ellopták, mert sehol sem találtad. De megeshet hogy elhagytad.14/L
Szia! Ha tényleg elhagytad, miért félsz ennyire? Ha nem elköltötted, akkor anyukád meg fog érteni, ez bárkivel elõfordulhat. Egy igazi, õszinte anya-gyerek kapcsolatban ez azért nem jelent problémát. Tudom, 2000 forint is pénz, de azért nem 50 ezer forintról beszélünk, hogy ennyire rettegj ... Mondd el Neki ezt a történetet így, ahogyan nekünk, mert lehet, hogy tényleg ellopták Tõled, azért pedig pláne nem Te vagy a felelõs! Én nagyon kis bamba gyerek voltam, rengeteg mindent elhagytam, anya mindig mérges volt rám, de azért megbékélt. :) De én nem ilyen "kis" értékû dolgokat hagytam el ... Mobiltelefon, arany ékszer ... :) Gondolhatod! De azért meg nem ölt érte! Hajrá, bátorság! És ne hazudj neki, azzal csak rontasz a helyzeteden!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk 2000 Ft nem olyan nagy pénz, csak nagyon félek, hogy le fog szidni... mert azért nekünk 2000 Ft is számít. De december a határidõ, hogy befizessem, szóval nem lesz gond, szerintem. Néha úgy érzem, csak egy nagy teher vagyok számukra... apának viszont nem mondom el, azért is õ hibáztatott, amiért elromlott a webkamerám...
A kérdező hozzászólása: Vagy tényleg kilopták a zsebembõl.
A kérdező hozzászólása: Viszont tegyük fel, kiesett a zsebembõl a pénztárcával együtt. Akkor már megtaláltam volna. Viszont valaki gyorsan felkapta és elvitte a pénzem...
A kérdező hozzászólása: Oké, mondjunk tuti ellopták, mi más lehet? Elmondom, hogy anya, ne haragudj, de ellopták a pénzem, mert nem találtam sehol. Csak egy kicsit abban hazudok, hogy a táskámba volt, mikor utoljára láttam...mert amúgy a zsebembe volt. Ez nem gond szerintem annyira. Csak nagyon dühös vagyok, amiért mindent elhagyok.:(
A legjobb, ha õszintén elmondod, még ma. Nálad volt, többször ellenõrizted, aztán egyszer már nem találtad. Nem tudod, hogy elhagytad vagy ellopták, de szánod bánod, és bocsánatot kérsz. Ennyi. Ha nem biztos, hogy ellopták, akkor ne állítsd, mert ha a szüleid utána kérdeznek az iskolában, és alaptalannak bizonyul a vád, akkor õket és magadat is kellemetlen helyzetbe hozod, azzal csak tetézed a bajt. Bátran, õszintén, alázattal valld be, nem fognak agyonütni érte. lehet, hogy egy két dolgot megvonnak, majd büntetésbõl, de ebbõl is tanulsz majd, és legközelebb reggel, mihelyt megérkezel, befizeted.

Hogy mondjam anyunak hogy van barátom? 15L

nagyon sokat beszélek róla pulcsijátis haza hoztam kollégista vagyok apu nem tudom mit tud ebb?l de leakarna jönni a barátom majd szombaton mit mondjak anyuéknak????

Legjobb válasz: pl így: "Anyu, apu!! Képzeljétek, eljön hozzám a barátom! Itt is alszik, de ne lepõdjetek meg, ha kicsit furcsa lesz, tudjátok õ 57 éves, és van kamerája is."

pl így: "Anyu, apu!! Képzeljétek, eljön hozzám a barátom! Itt is alszik, de ne lepõdjetek meg, ha kicsit furcsa lesz, tudjátok õ 57 éves, és van kamerája is."
Csá anyjuk, apjuk, valaki fugázza a pinámat, aztán majd itthon is nyomatnánk.
hogy van barátod és szombaton menni akar
A kérdező hozzászólása: utolsó...nagyon vicces.
Csak mondd el neki, hogy megismertél valakit és szeretitek egymást! :)
Nálunk a nagy bejelentés elmaradt, mert leesett nekik, hogy van valami/valaki, minden nap hazakísért a suliból, meg egész nap telefonáltam vagy sms-eztem :) A kapuban mindig még beszélgettünk, és anyu mondta mindig, hogy miért nem hívom be. 4 éve vagyunk együtt :) Szerintem csak mondd meg nekik, hogy megismerkedtél valakivel, és szombaton szeretnéd elhívni, hogy bemutasd.
A kérdező hozzászólása: szerencsééd volt.:) )

Hogyan mondjam anyumnak, hogy vigyen el kozmetikushoz?

Nem merem mondani anyukámnak, mert túl cikinek érzem.Hogyan mondjam neki, mert félek,hogy mit mondana. Eddig magamnak szedtem, úgy, hogy ne legyen felt?n?, nem tudom, hogy észrevette-e, csak nem szólt.

Legjobb válasz: Anyu, vigyél el kozmetikushoz.

Anyu, vigyél el kozmetikushoz.
Mit szedtél magadnak? szemöldököt, epret, stb.? :D Hiányos info. Amúgy egyáltalán nem ciki, én pl. kamaszkoromban 1 évig jártam kozmetikushoz, mire helyretette a pattanásos arcbõrõm, és megérte, mert azóta sem volt soha gondom vele. Jóanyádnak mondani meg végképp nem gáz. Amúgy pont így: "Anya figyelj, szeretnék elmenni kozmetikushoz ezt meg ezt csináltatni, ezért meg ezért". Ilyen egyszerû. Nem fogja leharapni a fejed, ne félj :D
Igen, simán mondd el. Õ is nõ, jár kozmetikushoz tudni fogja, hogy egy 15 éves lánynak kell mennie kozmetikushoz. Csak bátran! :)
A kérdező hozzászólása: 15L
Eléállsz, megkéred. Ebben semmi ciki nincs, nyugi. Ha van pénze, nem hiszem, hogy megiltaná. xD (amúgy azért a kozmetikus nem alap ápoltsági dolog, valaki lehet attól ápolt és igényes, hogy nincs havi 4-5ezre kozmetikusra...)
Amikor jó kedve akkor oda állsz elé és megmondod hogy elszeretnél menni kozmetikushoz és ennyi :) és úgy csináltam hogy mikor õ ment akkor szóltma neki hogy nem e mehetnék vele mert nekem is már kikéne szedetni :) azt mondta hogy persze..jah és nem rég mondtam neki hogy jó lenne gyantáztatni a hónaljam aztmondta hogy majd elvisz :) 14/L
ebben nincs semmi ciki, alap ápoltság, eg ynõ aki ad magára jár kozmetikushoz. anya, szeretnék elmenni kozemetikushoz, akár a zsebpénzembõl is fizetném, légysziii.. mondjuk az én anyám mindent megenged és én úgy mondtam hogy anya elmegyek kozmetikushoz..meg ilyenek
én így mondanám: csátu, vigyé má e kommenikushó te?
:) ) Én is magamnak szedem szépen, hogy ne vegye észre mert még ezt sem engedné meg nekem, mert még a lábamat sem engedi hogy gyantázzam..xD [de azért leszedem:D] De amúgy mond neki, hogy Anyu, elszeretnék menni kozmetikushoz, megszeretném ha csinálná ezt meg ezt, mert ez így nem szép, nekem nem tetszik..stb. : D Nem esz meg! :D Max. annyit mond lehet, hogy nekem ez így tetszik, de majd elviszlek ha lesz pénzem vagy oké, elviszlek majd amikor kövre megyek :D
Anyu, írass be kozmetikushoz. Köszi szeretlek. *puszi* :D


Egy bandázst szeretnék magamnak venni már ki is néztem hogy melyiket de nem tudom hogy a szüleimnek hogy mondjam meg hogy én azt nagyon szeretném, anyukámnak már mutattam és fel is hozogattam hogy jó lenne de nem tudom hogy megvenné-e?

(Anyukám rendes, megértő, aranyos. De nem tudom hogy hogy reagálna rá) Hogy-hogy kérdezzem mégis meg?

Legjobb válasz: Mond neki, hogy akkor is edzel, ha nem vesz neked, csak úgy szétmennek az ízületeid, de ha megveszi, úgy teljesen biztonságosan tudod csinálni.

Mond neki, hogy akkor is edzel, ha nem vesz neked, csak úgy szétmennek az ízületeid, de ha megveszi, úgy teljesen biztonságosan tudod csinálni.
Válassz egy olcsóbb fajtát

Félek elmondani anyukámnak, hogy aranyerem van, hogyan mondjam el, félek attól hogy túlságosan is ki akadna?

15/f. Kb 2 hónapja van aranyerem, nem merem elmondani anyukámnak, pedig épp ideje lenne, mert egyre jobban fáj..

Legjobb válasz: Ez egy egészségügyi probléma, a génjeiddel dõl el a dolog,nem rajtad múlt. Nem kell félned elmondani fõleg a szüleidnek. Mond el nekik hogy el kéne vinniük orvoshoz mert ez a helyzet és nagyon fáj.

Ez egy egészségügyi probléma, a génjeiddel dõl el a dolog, nem rajtad múlt. Nem kell félned elmondani fõleg a szüleidnek. Mond el nekik hogy el kéne vinniük orvoshoz mert ez a helyzet és nagyon fáj.
Az elsõnek igaza van. Egyébként ha zavarna, hogy megtudnák, elég nagy vagy már ahhoz, hogy egyedül is elmenj az orvoshoz.
De hogy akad ki.Azon lehet hogy csak most szólsz . Most már nincs tovább várakozás , mert csak rontasz a helyzeteden .
valszínûleg nekik is van, mert szinte mindenkinek van, legfeljebb nem fáj, vagy nem látszik kívül
Az emberek 80%-ának van aranyere, ezzel nincs semmi gond, rozsban gazdag táplálkozás tud segíteni, enyhíteni a tüneteket, amúgy a reparon krém jó rá.Akkor van az aranyérrel gond, ha nagyon erõsen vérezne, ha nem akkor nincs semmi gáz.
De hogy kell orvoshoz menni, akkor kell csak dokihoz menni ha erõsen vérezne, vagy jelentõsen megváltozna az aranyér mérete, fájna stb.Amúgy együtt lehet vele élni simán.
Hány éves vagy? elöször is?
Aaaa ez már fájttttt!!! Ilyen nagt hülyeséget csinálniiiii! XD Majd amikor anyád teherbe esik tölled majd akkor nyavajogj xDDD
A kérdező hozzászólása: nem kamu!
kamukérdés...
A kérdező hozzászólása: hogy tudja de nemtudom mien szavakal mondjam el
minek akarod elmondani? 18 vagyok és nem mondtam neki:D
A kérdező hozzászólása: de ugy hogy mien szavakal mondjam el meg anyum is elég nyitot elötem:D
Hát figyeld.ez attól is függ, hogy anyud mennyire nyitott veled kapcsolatban. de miért akarod elmondani? én a helyedben keresnék egy olyan csajt, akit imádok, és aki pont az esetem. és inkább rá kéne gondolnod közben. ha meg mégis neki akarod elmondani, akkor szerintem csak azt, hogy önkielégítést végzel, esetleg azt, hogy borotválod. Esetleg majd késõbb mond el azt is, hogy az õ tangájába. Elsõ voltam :)
A kérdező hozzászólása: 16 ésves fiu vagyok de aza baj hogy ara izgulok fel hogy mit csinálna velem akor és ja
Orultseg lenne elmondani .... a tangas dolgot meg hanyagold az allati ciki. Ennel mar az il jobb *bar nem javaslom(, ha valakinek a szaritojarol lelopsz egy tangat.
Na, elmondtad neki? Mit szólt?

Nagyon meg vagyok ijedve, fogalmam sincs kinek mondjam el! Hogy mondjam el anyukámnak?

13/L vagyok. Ma jöttem haza a szokásos zongoraórámról, és egy autós megállt mellettem. Nem sejtettem semmit, kérdezte, hogy segíthetek-e neki. Azt hittem valami utcát keres, és akkor vettem észre hogy éppen a ...-t veri. Azt kérdezte t?lem, hogy volna-e kedvem bekapni. Én persze elrohantam, már itthon vagyok, de még mindig nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: üljetek le egy számodra biztonságot adó helyen,pl. a szobád) egy nyugis pillanatban(amikor anyud is teljesen ráér)és egyszerûen meséld el neki az elejétõl kezdve...biztos h.megérti.ne aggódj,díjazni is fogja az õszinteségedet. 3.válaszoló

Ha nem mered elmondani egybõl, akkor kezdd úgy például, hogy : "Anyu történt valami rossz dolog." Utána anyukád majd úgyis segít, kérdéseket tesz fel és neked csak azokra kell válaszolni és sokkal hamarabb túl leszel az egészen mint hiszed, hamarabb rájön mirõl van szó mint gondolnád.
Hidd el, anyukád már rengeteg dolgot látott, hallott az életben, ez nem fog neki akkor megdöbbenést okozni mint hiszed. Meg fog döbbenni persze de nem azon, hogy elmondtad, hanem, hogy ez történt. Annak, hogy elmondtad csak örülni fog mert látja, hogy õszinte vagy hozzá és megbízol benne. És te is megkönnyebbülsz, ha kiadhatod magadból ezt a dolgot, nem lesz késõbb teher neked. Tehát neked is, neki is jobb, miért ne mondanád el? Persze, hogy ciki a téma! De errõl NEM TE TEHETSZ hanem az a beteg állat, aki megállt a kocsijával. Azért hogy veled ez történt, vagy hogy elmondod valakinek, azért neked egyáltalán nem kell szégyenkezned!
üljetek le egy számodra biztonságot adó helyen, pl. a szobád) egy nyugis pillanatban(amikor anyud is teljesen ráér)és egyszerûen meséld el neki az elejétõl kezdve...biztos h.megérti.ne aggódj, díjazni is fogja az õszinteségedet. 3.válaszoló
Mondd el neki, legalább megnyugodsz.Nincs akkora jelentõsége.Egyébként meg tudtál jegyezni valamit a hapsiról vagy az autójáról?
Csak nyugodtan mondd el anyukádnak, mert fontos lenne a rendõrséget is értesíteni. Ugyanis biztos megpróbálja ez a perverz alak más fiatalokkal is!
szerintem is érdemes lenne elmondani...hátha már nem elõször csinálta ezt a pasi (pl.körözik)talán tudsz róla hasznos infókat mondani.elõször anyukádéknak aztán majd õk megmondják mi legyen...
Elõször is nyugodj meg ne legyél ideges!!Sajnos vanna ilyen emberek akik azt hiszik hogy bármelyik lány csak úgy......!!!!mondom nyugi ne foglalkozz vele az idegeskedés árt a szépségnek:) ...na jó gondolom te most nem nevetsz rajta!Természetesn hogy megilyedtél.Mondjuk jó én 18 évesen (kis birkózómulttal) úgy visszapofáztam volna neki hogy majd többé nem lesz ilyenhez kedve!!!Pl...hát inkább nem írom le. Ha anyukáddal jóban vgay akor elmondhatod neki, hogy mi történt és tanácsot kérdetsz tõle, hogy õ pl mit tett volna.De végül is szerintem...nem olyan életbevágó, hogy tudnia kellene róla. Fúú basszus de szétvertem volna a pofáját ha én lettem volna a helyedben!!Amúgy ha ezek után félsz (amit nem is csodálok) hordjál magadnál gázsprayt!tuti fegyver, de csa akor kell használni ha nagyon kezd eldurvulni a dolog.Az hogy elrohantál nagyon jól tetted, futni sohasem szégyen!!Ha mégegyszer lesz ilyen akkor nézd meg a kocsi rendszámát és teljesen nyugodtan feljetheted.Mert reméljük hogy csak egy elmebeteg õrültrõl van szó, nem pedig egy olyan emberrõl aki rád van szállva és isten ments ilyesmit akar tõled...... NYUGI MEG!!!!NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!
A kérdező hozzászólása: Esetleg... ti hogy csinálnátok?
Velem is volt ilyen, simán elmeséltem anyámnak, pedig igen rossz kapcsolatunk volt. Nem kell félni, nem harapja le a fejed, semmi rosszat nem tettél, sõt, jól reagáltál. Ne aggódj, próbálj túllépni rajta, nem lesz semmi baj!
Akkor ne anyukádnak mondd el, hanem olyasvalakinek, akinek mered, és majd õ intézkedik (szomszéd, barát, nagynénistb.).
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem mostmár sikerült elfelejtenem. Anyukámnak nem hiszem, hogy elmondom, szegényt mostanában sok baj éri, nagyon ideges szokott lenni. A fõnöke rászállt, a kocsiját összetörték, a tesóim is rajta lógnak, és csak késõn jön haza. Túlteszem magam rajta, és talán majd egyszer elmondom neki, hogyha valamennyire megjavul a helyzete.
Kezdjed el, hogy egy ismeretlen orálisan akart veled közösülni, a többi megy magától, anyukád utána kérdezni fog stb. Ha csak megkönnyebbülsz hogy elmondtad, már az is jó!
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem emlékszem az arcából semmire. Majd elmondom anyukámnak, de még átgondolom, hogy hogyan.
én 15/f vagyok és tök sajnállak az ilyeneket meg meg kéne jól verni!!! :@
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy ezt tennéd, elmondtam anyukámnak, egy osztálytársam is ezt mondja. Ha máskor ilyen lesz szólok neked:D De már csak nevetni tudok rajta. Anyukám azt mondta, az ilyenek betegek.
Sajnos a mai világba ez nem egyedi eset. Már velem is elõfordult hasonló .... nem egyszer. Persze utána még én voltam zavarba , de utána aludtam egyet rá és rendezõdött bennem az egész dolog. Én nem mondtam el anyukámnak , mert úgy voltam vele , hogy tenni semmit nem tud , fölöslegesen meg nem akartam ilyenekkel terhelni. De ezt te tudod. Nyugodj meg , aludj egyet és tényleg minden rendezõdni fog benned, próbálj ne gondolni rá , néz meg egy filmet vagy néz tvét az elvonja a figyelmed.
A kérdező hozzászólása: hát... még az autó márkáját sem tudom. Pusztán, hogy fekete volt a kocsi, és azon kívül már semmire nem emlékszem.
Hogyne tudnának az általad adott infókkal mit kezdeni! Pl. behatárolnák az autómárkát, valamilyen személyleírást biztos tudnál adni, gyakrabban cirkálnának a környéken (így, ha nem is kapják el, legalább elriasztják).
A kérdező hozzászólása: Áhh nem... rohantam a legközelebbi közértbe. Azt hittem utánam jön. Csak hogy fekete az autója
A kérdező hozzászólása: De nem merek nekik szólni... mégis ez olyan... húzós, és semmit nem tudok a hapsiról. Csak hogy egy fekete autó. De hogyan mondjam el anyukámnak?
A kérdező hozzászólása: De én akkor is.... Nem tudom hogy csináljam, azt hittem velem ez nem történhet meg sohasem.
Bizony, NEM NEKED kell szégyelned magad. Ne félj, mondd csak el anyukádnak, hogy mi történt veled. A saját és más fiatal kislány érdekében pedig értesítsétek a rendõröket. Azért, hogy legközelebb ne kelljen félned az utcán. Egyébként tényleg jól tetted, hogy elszaladtál, ráadásul olyan helyre, ahol sokan vannak.
Igen én is egyetértek azzal hogy ezt meg kell beszélned anyukáddal. Megértem hogy félsz és hogy nem lehet most könnyû neked, fõleg ebben a korban.De talán egy ilyen beszélgetés még meg is erõsíti azt a bizonyos anya-lánya kapcsolatot ami az õszinteségen alapul.
A kérdező hozzászólása: Sok osztálytársam arra jár iskolába, és én is arra megyek zongorára. Könnyûnek tûnik, hogy "anyu ez meg ez történt" de én el sem tudom képzelni hogy mondjam el.Ráadásul ha rendõrségre telefonálnak, akkor nem tudok semmit mondani. Azzal pedig, hogy fekete autó nem tudnak sokat kezdeni :(
Rajzold le akkor -.- Mit kell ebbõl ekkora ügyet csinálni?
Egyszer osztálytársammal is ez történt, csak nem rejszolt a csávó, hanem letekerte az ablakot, és kitette a seggét.
Jól tetted, hogy elmondtad. =) Velem is történt hasonló: mentem az utcán, nekemjött két holtrészeg (nálam 2 évvel idõsebb) csaj. Utcai verekedés, sötöbö. Mondjuk szerencsém volt, mert tudásuk kimerült a hajtépésben, mögöttem meg egy év kempo áll, jelenleg meg vívni járok. =) Szóltam róla a szüleimnek, és mivel mindketten abba a suliba járnak, ahova én, magaviseleti jegy rontással zárhatják ezt az évet.

Mit mondjak anyukámnak hogy megbocsásson nekem?

Én hazudtam neki nagyon sokat és elég nagy dolgokban,és most kiderültek tudom h ez nem mentség de azért mert féltem a következményektől nagyon és nem attól hogy leordít stb hanem h haragudni fog rám és csalódik bennem én őt NAGYON szeretem már az is rossz nekem ha csak csúnyán néz rám, szeretném valahogy helyrehozni kérlek írjatok valamit h mit mondjak neki 24 L

Legjobb válasz: 2-es, miért cseszteted folyton szegény lányt?? unatkozol? Kérdezõ, mond el anyukádnak, hogy féltél elmondani neki, nem akartál neki csalódást okozni, és ezért hazudtál. És mond el neki azt is hogy nagyon szereted! Biztos õ is szeret, és megbocsát! :)

2-es, miért cseszteted folyton szegény lányt?? unatkozol? Kérdezõ, mond el anyukádnak, hogy féltél elmondani neki, nem akartál neki csalódást okozni, és ezért hazudtál. És mond el neki azt is hogy nagyon szereted! Biztos õ is szeret, és megbocsát! :)
szerintem szard le, ha ennyire hülye
mondd neki, hogy be voltál szívva mindig, mikor hazudtál, és kész
Mondjuk hogy megbántad. Meg mondd neki hogy féltél a következményektõl és nem akartad hogy haragudjon rád. Amúgy nagyon rossz dolgok?Esetleg nem írnád le hogy mi? Tuti hogy a te hibád volt?
A kérdező hozzászólása: Az én hibám volt nem mertem neki megmondani tudtam h kiderül biztosan csak féltem megmondani de ha tudtok valami jót írjatok már kérlek titeket nagyon fontos ne csak egy két szót mert itt csak a csoda segíthet. Az eddigieket köszönöm. Nem szarom le mert nagyon szeretem
Azt, hogy bocsásson meg a hibáidért. Ha õszintén is gondolod, csak akkor érdemes a bocsánatot kérni, különben csak hülyét csinálsz magadból és megalázod õt. Ha õszintén bocsátnatot kértél tõle és a jövõben másként élsz, mint eddig, akkor semmi mást nem kell tenned. A megbocsátás a másik félre, itt az édesanyádra tartozik. Ha õ nem hajlandó vagy nem képes megbocsátani, az az õ baja, azzal te nem tehetsz semmit.
Elsõ vagyok: Kérj bocsánatot, aztán próbálj meg a lehetõ legjobban élni.Vagyis azokat amiket elkövettél, pont annak ellenkezõje képpen.És ezekbõl látnia kellene hogy megbántad. És ha nem is 1 nap múlva, meg megbocsát. Szerintem. Illetve, nem tudom, hogy másvalaki közbenjárását nem lehetne kérni?
dobjál le szotyira pénzt

Hogy mondjam anyunak meg, hogy tampont szeretnék használni?

Valószín? megengedné. S?t biztos...de most hogy kérdezem meg? hogy kezdjek bele? nem is harapná le a fejem meg semmi :) csak egyszer?en eleve kínos lenne oda állni elé hogy izé... :S :(

Legjobb válasz: Szerintem a legegyszerübb, ha megkérdezed, hogy tudna-e neked tampont venni, vagy kérd meg, hogy adjon rá pénzt. Anyuka vagyon én is, hidd el nem fog meglepödni vagy furcsán nézni rád, és csak te gondolod kinosnak.

Szerintem a legegyszerübb, ha megkérdezed, hogy tudna-e neked tampont venni, vagy kérd meg, hogy adjon rá pénzt. Anyuka vagyon én is, hidd el nem fog meglepödni vagy furcsán nézni rád, és csak te gondolod kinosnak.
hát mondd azt, hogy olvastad, hogy a tampon sokkal kényelmesebb, meg tisztábbnak éreznéd magad tõle, és szeretnéd kipróbálni. elõször a minitampont próbáld ki.
Ezt sose értettem. "Anyu, tampont szeretnék használni." Mi ezen olyan bonyolult?
Miért csinálsz ebbõl akkora ügyet. Nagyon sok lány/nõ használ tampont. Ez teljesen természetes!
Elõzõ vagyok. Az elsõ mondat végén ? akart lenni.

Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy nem akarom, hogy mindenkinek az általam készített fotókat mutogassa?

Van 20 kép amire azt mondom,hogy igen,ez már valami.

Legjobb válasz: Mondd anyudnak, hogy még mielõtt elszállna a fotókkal kérdezzen meg egy profi fotóst. Hidd el nem minden arany ami fénylik, s tök ciki amikor egy hozzá értõ ember elõtt ájuldozva beszél alkotásaidról, akinek -lehet- éppen más véleménye lesz. Tapasztalatból írom ezeket.

Mondd anyudnak, hogy még mielõtt elszállna a fotókkal kérdezzen meg egy profi fotóst. Hidd el nem minden arany ami fénylik, s tök ciki amikor egy hozzá értõ ember elõtt ájuldozva beszél alkotásaidról, akinek -lehet- éppen más véleménye lesz. Tapasztalatból írom ezeket.
Próbál büszkélkedni veled, hisz a gyereke vagy. Egyfajta dicsekvés ez, hogy "Nézd az én lányom milyen tehetséges!". Ha nem szeretnéd, hogy ezt tegye, nyílvánvalóan lekell ülnöd vele és elbeszélgetni. Nyíltan oszd meg vele mit érzel, mi a Te véleményed. A szülõk már csak ilyenek. Úgy gondolja túl szerény vagy, és majd õ lendít a dolgon. Az anyák nem mindig értik meg, hogy egyedül is képes a gyerekük döntést hozni, neked kell elmagyaráznod neki. És ha ez egy kicsit bántóan éri, hidd el, hamar belátja, hogy igazad van.
Szerintem inkább örülj, hogy Anyukád értékeli a mûvészi ambícióidat, és büszke Rád ezért. Sok ember ezt nem mondhatja el magáról, anyukád meg még bátorít is azzal, hogy másoknak mutogatja a képeidet. Ha nem bízol a jelenlegi képességeidben, meg is kérheted, hogy fizessen be egy fotós tanfolyamra. Ha ilyen lelkes, lehet, hogy megteszi - nem lenne jó? A fotózásban igenis nagy szerepe van a készítõnek is - észreveszi-e a megfelelõ pillanatot, beállítást, témát, szöget, stb. Lehetnél ambíciózusabb, fõleg, ha ilyen jó hátszeled van. Nem kell ilyen szerénynek lenni, inkább élvezd az elõnyeit annak, hogy Anyukád ilyen lelkes.
Anya, én megértem, hogy büszke vagy a fotóimra és ezért mutatod meg mindenkinek, de én úgy érzem, hogy ezek nem elég jók, ráadásul nem is szeretném mutogatni õket, mert nem azért készültek, hanem magamnak csak. Kérlek, ne mutogasd õket az ismerõseidnek, mert én ezt nem szeretném, és ciki, hogy mindenki látja a képeket. Ha lesz olyan kép, amit igazán jónak tartok majd, akkor szólok és lehet belõle a táskádban is.
A kérdező hozzászólása: Ez már megtörtént, 3 profi fotósnak is mutatta, egynek pedig én.(Tehát 4 profi látta eddig a képeimet...akinek én mutattam elég õszinte volt, bár külön kértem hogy legyen õszinte -a másik három profi pedig csak a jó képeimet látta, tehát nem lehetett rájuk nagyon negatívat mondani) De az a 20 képem tényleg jó ahhoz képest, hogy soha nem tanultam a fotózást és a gépem sem egy 200 ezer forintos profi Nikon gép -ezt mindig hozzáteszi anyukám ha mutatja valakinek) De 30 ezerbõl mégis csak 20 jó kép... Nem a legjobb arány. Nem tudnak rosszat mondani az emberek ha csak a jó részét látják a képeknek...
A kérdező hozzászólása: A fotós tanfolyamra való befizetés nem lenne megoldható az anyagi helyzetünket tekintve, viszont itt van ingyen is tanfolyam(ingyen--->gondolom az oktatáson is meglátszik), viszont engem csak hobbi szinten érdekel a fotózás. Szóval nem is szívesen járnék. Egy profi géppel biztos vagyok benne hogy nagyon szép képeket tudnák csinálni, de ki nem?! Szóval....
Akkor is ha csak hobbi szerintem érdemes lenne megtanulnod ha szereted csinálni, mert akkor nem lenne az az érzésed, hogy ..ezt akartam a képre, de amaz lett belõle.. ha érted. Anyukád csak büszke rád, ha sportolnál és csak megyei versenyt nyernél azt is mindenkinek úgy híresztelné mintha világbajnokság lenne stb, szerintem hagyd rá.
Fogd azt a 20 képet, és rakd be a fiókodba, és annak mutasd meg akinek te akarod. Ennyire egyszerû. Ha meg ott van anyukádnál az album, akkor lehet, hogy nem is bánod annyira a mutogatást? Hiszen te magad is megmutattad egy profinak, tehát vagy érel magadban tehetséget, cagy szeretnéd ha elismernének.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!