Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjak Hogy indokoljam meg a (2 db)

Hogyan mondjak fel? Hogy indokoljam meg a fonokomnek hogy elegem van es nemakarok tovabb neki dogozni? Milyen kifogasok vannak meg azonkivul hogy mas munkahelyre valtok?

Tudom hogy a jog szerint nemkell megindokolnom miert megyek el,de sajnos az en munkahelyemen ez nemilyen egyszeru.A fonokom eleg veszelyes ember (nem terrorista vagy ilyenek de megvannak a modszerei...) es nemtudom hogyan kozoljem vele hogy lelepek.Kerlek segitsetek mert mar nembirom ott sokaig.

Legjobb válasz: Mondd, hogy el kell költöznöd vmi miatt, vagy egy rokonod hívott magához dolgozni. Vagy kimész külföldre melózni (az most úgyis divat), stb.

Mondd, hogy el kell költöznöd vmi miatt, vagy egy rokonod hívott magához dolgozni. Vagy kimész külföldre melózni (az most úgyis divat), stb.

Miért van, hogy állásinterjú után, mikor közlik hogy nem vesznek fel, nem indokolják meg, kérésre sem? És ha személyesen megyek valahova, mindig azt mondják: "A neten jelentkezz! " Jelentkezek azután a neten, de b. znak válaszolni. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy egy pozícióra jelentkeznek 200-an, amibõl kb 50 megfelelne. Nehéz elmndani 49-nek, hogy mi miatt nem õ az az 1, akit felvettek. A törvény sok megkülönböztetést tilt, pedig a munkaadó le tud vonni következtetéseket olyan dolgokból, mint a nem, származás, családi háttér, dohányzás, lakhely közelisége, végzettés stb. Pl ha én munkaadóként látom, hogy te külsõ fórumonok problémázol, akkoz az jelentheti nekem azt, hogy többet gondolsz magadról, mint ami (van pont annyit ahelyett, hogy kevesebbet gondolnál) és esetleges tárgyalásakon próbálsz többet elérni, mint amit kínálni szeretnék, míg egy jobban megalkuvó emberrel jobban járok.

Az is lehet, hogy egy pozícióra jelentkeznek 200-an, amibõl kb 50 megfelelne. Nehéz elmndani 49-nek, hogy mi miatt nem õ az az 1, akit felvettek. A törvény sok megkülönböztetést tilt, pedig a munkaadó le tud vonni következtetéseket olyan dolgokból, mint a nem, származás, családi háttér, dohányzás, lakhely közelisége, végzettés stb. Pl ha én munkaadóként látom, hogy te külsõ fórumonok problémázol, akkoz az jelentheti nekem azt, hogy többet gondolsz magadról, mint ami (van pont annyit ahelyett, hogy kevesebbet gondolnál) és esetleges tárgyalásakon próbálsz többet elérni, mint amit kínálni szeretnék, míg egy jobban megalkuvó emberrel jobban járok.
Úgy, hogy valójában nincs munka, csak PR ból hirdetik, meg nehogymár a konkurencia azt gondolja, hogy szarul meg a bolt. Vagy adatgyüjtés a céljuk, statisztikához (eladják az adatokat kimutatással foglalkozó cégeknek, munakerõkölcsönzõknek) Vagy már megvan az ember a melóra, csak még nem publikus a dolog. Vagy megvan az ember, de nem biztosak benne, hogy beválik emiatt még 2-3 jelöltet talonban tartanak pár hétig amig eldõl hogy bevállt e az új ember.
Nos, ez a jó öreg emberi tahóság...tudják, hogy mennyire kevés a munkahely, és megtehetik hogy gciznek a szerencsétlen álláskeresõvel. Az ilyeneket irtani kellene.
biztos nem tetszet nekik valami, esetleg nem voltál szimpatikus, és tudják hogy rajtad kívül még jó pár ember van akinek kéne ez a munka is, így tudnak válogatni nem is keveset.
Megindokolni, meg azért nem szokták többnyire, mert van, hogy ez nem is egy ember döntésén múlik hanem 3-4 én is, és nem szeretnek más nevében beszélni, nehogy aztán valahonnan visszahallja az egyik. Továbbá ciki lenne azt mondani, hogy bazz ember túl sok a fizetésigényed ennyire nem megy jól a bolt. vagy egyszerûen nincs jelentõsége a lényeg, hogy nem vesznek fel. Én megfigyeltem hogy önéletrajznál sokat adnak a helyesirásra a külcsinyre (mintha bármit számítana) de csak mert unatkozó begyöpösödött agyu hr esek ülnek ott ahol nem kéne, és így ezekmiatta "szûrõk" miatt el sem jut a pályázatod ahhoz a kulcsemberhez aki valójában majd a fizetésedet adná. Nekem is volt már olyan céggel dolgom, akiknél nem lehetett áttörni a rohadt titkárnõn az igazi fõnökig. Továbbá oylannal is, ahol én elmondtam valamit (amit hiba volt õszinte voltam) és õk meg belemagyaráztak egy klisét egy sablont az meg már egyiket sem érdekelte, hogy valójában egyáltalán nem is amiatt jöttem el az elõzõ helyrõl. Szóval oda se figyeltek arra amit mondok, hanem hoztak egy elõitéletet magukban aztán simán átlapoztak rajtam. Ilyen is van.
Ja meg még olyanak is voltam a fültanuja, munkahelyen, hogy valakit azert nem vettek fel, mert egyszerûen nem tetszett a fényképe (hallottam ahogy elkezdték cikizni, mert sötétebb a bõre)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Szóval ez egy általános jelenség akkor, ki vagyok szolgáltatva, vagy sokkal jobban föl kell kössem a gatyát, pofátlanul hazudjak milyen jó vagyok a munkára. Sajnos egy ideje téma nálam az álláskeresés, és bõrzéken meg azt látom micsoda nagy felfújás van: karrier, színes prospektusok, vidám arcok, lobogó nyakkendõk. Közbe meg egy szó sem igaz ebbõl, maffiaszerû a rendszer. És valóban, siránkozni könnyû, ahelyett hogy ezt az energiát megélhetésre fordítsam, de akkor is kib....s ez, egyetértek jónéhány hozzászólással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!