Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjak Hogy indokoljam meg (3 db)

Mit mondjak miért ne? Vagy hogyan indokoljam meg?

A helyzet az, hogy van egy 8 hónapos lányom. Van egy kismama lassan másfél éves fiával, akivel szoktunk sétálni vagy játszóterezni. Bár utóbbi nálunk még kimerül a hintába vagy a padon ülésben.. Szóval lényeg az, hogy ez a kismama odáig van a lányomért és sokszor odaszokott jönni hozzá és csókolgatni a kezét. Ezzel még úgy voltam, hogy lefertőtlenítem és kész. Viszont tegnap már odáig "fajult" a dolog, hogy szájon csókolgatta meg az állát. Végül kivette a kezemből a lányomat és addig vetkőztette, amíg a pucér hasát el nem kezdte csókolgatni. Ekkor már "rászóltam", hogy talán nem kellene.. Viszont láttam rajta, hogy ez nem tetszett neki. Vissza adta a lányomat én pedig felöltöztettem, majd jöttünk haza, mert már amúgy is fürdés idő volt. Tehát az egész eset nem napos időben történt. Mit mondjak neki legközelebb, miért ne csókolgassa a lányom száját és egyéb testrészeit? Én is oda vagyok a fiáért, nagyon kedves, nyitott, értelmes kisfiú, de még se "teperem le"... nem kezdem el csókolgatni a testrészeit. Vagy csak én ragozom túl és engednem kéne?!

Legjobb válasz: Nekem is furcsa kicsit, hogy nem rokon, és ahogy olvasom nem is a legjobb barátnõd, és mégis.. Lehet, hogy neki ez természetes, biztos nem akar semmi rosszat, de mindenképp mondd meg neki, hogy nem szeretnéd. Nem írtad, hogy milyen a kislányod, de hivatkozhatsz arra is, hogy nem szereti, ha nyaggatják. Vagy nem akarod ennyire elkényeztetni, hogy folyton csak a puszi menjen. Ha le akarja vetkõztetni, állítsd le nyugodtan, mondd, hogy nem szeretnéd, ha megfázna. Ha nem érti, vedd ki a kezébõl, te vagy az anyja. A szájrapuszira pedig mondhatod a vírusokat, vagy hogy ezt hagyja meg majd a leendõ pasijának :) Lehet, hogy kicsit keményen hangzik így eléállni és megmondani, talán sértõdés is lesz, de a célt eléred vele.. :)

Nekem is furcsa kicsit, hogy nem rokon, és ahogy olvasom nem is a legjobb barátnõd, és mégis.. Lehet, hogy neki ez természetes, biztos nem akar semmi rosszat, de mindenképp mondd meg neki, hogy nem szeretnéd. Nem írtad, hogy milyen a kislányod, de hivatkozhatsz arra is, hogy nem szereti, ha nyaggatják. Vagy nem akarod ennyire elkényeztetni, hogy folyton csak a puszi menjen. Ha le akarja vetkõztetni, állítsd le nyugodtan, mondd, hogy nem szeretnéd, ha megfázna. Ha nem érti, vedd ki a kezébõl, te vagy az anyja. A szájrapuszira pedig mondhatod a vírusokat, vagy hogy ezt hagyja meg majd a leendõ pasijának :) Lehet, hogy kicsit keményen hangzik így eléállni és megmondani, talán sértõdés is lesz, de a célt eléred vele.. :)
A kérdező hozzászólása: A lányom nyitott és nagyon kommunikatív a maga módján. Most vagyunk abban a fázisban, hogy az idegenek "rosszak".. de ezt a kismamát viszont ismeri születése óta. Nem a legjobb barátnõm, csak kismama ismerõsöm. Átmenetileg élünk ebben a városban, mert párom itt tanít felsõoktatásban most. Nem sokára költözünk haza, de ez már másik történet..
szerintem nem ragozod túl! teljesen a te pártodon állok! mondjuk még nincs gyerekem, de nem is fogom megengedni senkinek, hogy puszilgassa a gyermekemet!!! aranyosak a babál, meg minden, de amikor a barátnöm kislányára vigyáztam eszembe nem jutott volna puszilgatni, se a kezét se az arcát, nemhogy még levetköztetni és a hasát puszilgatni!!!! legközelebb mond meg neki, hogy te nem szeretnéd, hogy igy viselkedjen a lányoddal! ha ezen megsértödik, akkor üsse kö!
Érdekes emberek vannak... Mondd meg egyszerûen, hogy nem szeretetnéd ha csókolgatná a gyerekedet, mert másnak sem engeded. Csókolgassa a sajátját...Jó ezt nem kell a végére mondanod. :D Tényleg nem értem az ilyeneket. Én tuti kiosztanám ha az én fiamat "molesztálná" így valaki aki még csak nem is családtag. :/

Hogyan mondjak fel? Hogy indokoljam meg a fonokomnek hogy elegem van es nemakarok tovabb neki dogozni? Milyen kifogasok vannak meg azonkivul hogy mas munkahelyre valtok?

Tudom hogy a jog szerint nemkell megindokolnom miert megyek el,de sajnos az en munkahelyemen ez nemilyen egyszeru.A fonokom eleg veszelyes ember (nem terrorista vagy ilyenek de megvannak a modszerei...) es nemtudom hogyan kozoljem vele hogy lelepek.Kerlek segitsetek mert mar nembirom ott sokaig.

Legjobb válasz: Mondd, hogy el kell költöznöd vmi miatt, vagy egy rokonod hívott magához dolgozni. Vagy kimész külföldre melózni (az most úgyis divat), stb.

Mondd, hogy el kell költöznöd vmi miatt, vagy egy rokonod hívott magához dolgozni. Vagy kimész külföldre melózni (az most úgyis divat), stb.

Miért van, hogy állásinterjú után, mikor közlik hogy nem vesznek fel, nem indokolják meg, kérésre sem? És ha személyesen megyek valahova, mindig azt mondják: "A neten jelentkezz! " Jelentkezek azután a neten, de b. znak válaszolni. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy egy pozícióra jelentkeznek 200-an, amibõl kb 50 megfelelne. Nehéz elmndani 49-nek, hogy mi miatt nem õ az az 1, akit felvettek. A törvény sok megkülönböztetést tilt, pedig a munkaadó le tud vonni következtetéseket olyan dolgokból, mint a nem, származás, családi háttér, dohányzás, lakhely közelisége, végzettés stb. Pl ha én munkaadóként látom, hogy te külsõ fórumonok problémázol, akkoz az jelentheti nekem azt, hogy többet gondolsz magadról, mint ami (van pont annyit ahelyett, hogy kevesebbet gondolnál) és esetleges tárgyalásakon próbálsz többet elérni, mint amit kínálni szeretnék, míg egy jobban megalkuvó emberrel jobban járok.

Az is lehet, hogy egy pozícióra jelentkeznek 200-an, amibõl kb 50 megfelelne. Nehéz elmndani 49-nek, hogy mi miatt nem õ az az 1, akit felvettek. A törvény sok megkülönböztetést tilt, pedig a munkaadó le tud vonni következtetéseket olyan dolgokból, mint a nem, származás, családi háttér, dohányzás, lakhely közelisége, végzettés stb. Pl ha én munkaadóként látom, hogy te külsõ fórumonok problémázol, akkoz az jelentheti nekem azt, hogy többet gondolsz magadról, mint ami (van pont annyit ahelyett, hogy kevesebbet gondolnál) és esetleges tárgyalásakon próbálsz többet elérni, mint amit kínálni szeretnék, míg egy jobban megalkuvó emberrel jobban járok.
Úgy, hogy valójában nincs munka, csak PR ból hirdetik, meg nehogymár a konkurencia azt gondolja, hogy szarul meg a bolt. Vagy adatgyüjtés a céljuk, statisztikához (eladják az adatokat kimutatással foglalkozó cégeknek, munakerõkölcsönzõknek) Vagy már megvan az ember a melóra, csak még nem publikus a dolog. Vagy megvan az ember, de nem biztosak benne, hogy beválik emiatt még 2-3 jelöltet talonban tartanak pár hétig amig eldõl hogy bevállt e az új ember.
Nos, ez a jó öreg emberi tahóság...tudják, hogy mennyire kevés a munkahely, és megtehetik hogy gciznek a szerencsétlen álláskeresõvel. Az ilyeneket irtani kellene.
biztos nem tetszet nekik valami, esetleg nem voltál szimpatikus, és tudják hogy rajtad kívül még jó pár ember van akinek kéne ez a munka is, így tudnak válogatni nem is keveset.
Megindokolni, meg azért nem szokták többnyire, mert van, hogy ez nem is egy ember döntésén múlik hanem 3-4 én is, és nem szeretnek más nevében beszélni, nehogy aztán valahonnan visszahallja az egyik. Továbbá ciki lenne azt mondani, hogy bazz ember túl sok a fizetésigényed ennyire nem megy jól a bolt. vagy egyszerûen nincs jelentõsége a lényeg, hogy nem vesznek fel. Én megfigyeltem hogy önéletrajznál sokat adnak a helyesirásra a külcsinyre (mintha bármit számítana) de csak mert unatkozó begyöpösödött agyu hr esek ülnek ott ahol nem kéne, és így ezekmiatta "szûrõk" miatt el sem jut a pályázatod ahhoz a kulcsemberhez aki valójában majd a fizetésedet adná. Nekem is volt már olyan céggel dolgom, akiknél nem lehetett áttörni a rohadt titkárnõn az igazi fõnökig. Továbbá oylannal is, ahol én elmondtam valamit (amit hiba volt õszinte voltam) és õk meg belemagyaráztak egy klisét egy sablont az meg már egyiket sem érdekelte, hogy valójában egyáltalán nem is amiatt jöttem el az elõzõ helyrõl. Szóval oda se figyeltek arra amit mondok, hanem hoztak egy elõitéletet magukban aztán simán átlapoztak rajtam. Ilyen is van.
Ja meg még olyanak is voltam a fültanuja, munkahelyen, hogy valakit azert nem vettek fel, mert egyszerûen nem tetszett a fényképe (hallottam ahogy elkezdték cikizni, mert sötétebb a bõre)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Szóval ez egy általános jelenség akkor, ki vagyok szolgáltatva, vagy sokkal jobban föl kell kössem a gatyát, pofátlanul hazudjak milyen jó vagyok a munkára. Sajnos egy ideje téma nálam az álláskeresés, és bõrzéken meg azt látom micsoda nagy felfújás van: karrier, színes prospektusok, vidám arcok, lobogó nyakkendõk. Közbe meg egy szó sem igaz ebbõl, maffiaszerû a rendszer. És valóban, siránkozni könnyû, ahelyett hogy ezt az energiát megélhetésre fordítsam, de akkor is kib....s ez, egyetértek jónéhány hozzászólással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!