Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondhatnám a szüleimnek (6 db)

Hogy mondhatnám meg a szüleimnek, hogy rosszul látok és szemüveg kell?

Lehet,hogy a bolhából csinálok elefántot,de nem tudom,mit mondjak.Már régóta meg akarom mondani,de nem merem.

Legjobb válasz: Szerintem azt mondd meg nekik, hogy vigyenek el szemvizsgálatra, mert úgy érzed, rosszul látsz. Miért félsz ennyire elmondani? Idegesek lennének? Értem én, hogy drága dolog a szemüveg, de ami kell, az kell és ha valaki ezt sajnálja a gyerekétõl, az nem is szülõ.

Szerintem azt mondd meg nekik, hogy vigyenek el szemvizsgálatra, mert úgy érzed, rosszul látsz. Miért félsz ennyire elmondani? Idegesek lennének? Értem én, hogy drága dolog a szemüveg, de ami kell, az kell és ha valaki ezt sajnálja a gyerekétõl, az nem is szülõ.
te hány éves vagy? Én azért mentem szemészhez mert fájt a fejem. Szemüveg lett belõle, rejtett távollátó vagyok. Egy percig sem gondoltam h ez ciki!?
Pontosan így mondd el nekik :) nem szégyen az, sõt, ha nem mész el minél hamarabb, akkor a saját szemed egészségevel játszol!
Hát behalok. Elég anyámasszony katonája vagy. Mi az hogy nem mered? Én mikor kezdtem a suliban homályosan látni, nem is szóltam anyámnak, max csak megemlítettem és húztam a szemészhez.
Mondd azt, hogy rosszul látsz és szeretnél elmenni szemvizsgálatra. Amúgy nem biztos, hogy szemüveg kell, engem pl. továbbküldtek neurológiára, mert a szememmel minden rendben.
Mért ? AGyonvernek, vagy kitagadnak ? Mondd el nekik japánul, vagy héberül.....gagyigyerek. Inkább vakulnél , minthogy eléükálsz egy ilyen pitiáner, ámde fontos dologgal ?! Neked az agyaddal is baj lehet. Elsem tudom képzelni, mit tennének veled, ha maszturbáláson kapnának ...
Anyu, Apu, rosszul látok, szerintem nekem szemüveg kell!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszojat és fõleg a tiédet utolsó. Én is tudom, hogy egy kicsit furcsa, hogy nem merem megmondani, de én valahogy úgy vagyok ezzel, mint akik nagyon félnek a foghúzástól.

Hogyan mondhatnám meg a szüleimnek?

19 éves vagyok. nincs 2 hónapja, hogy kiszálltam egy majd' 5 éves kapcsolatból, mert annyira eluntam az életem a srác mellett. A probléma az, hogy még tartott ez a kapcsolat, amikor megismertem egy másik srácot, akivel azóta együtt vagyok. Sokat szenvedtem, de most iszonyúan boldog vagyok. Az a baj, hogy a szüleim jobban szerették a srácot, mint én..... De most szeretném az új kapcsolatomat bejelenteni, mivel az "új" pasit elvezényelték, és csak hétvégenként tudunk találkozni. Hogyan mondjam meg?

Legjobb válasz: Szüleid meg kell, hogy értsék, a te életedrõl van szó. Gondolom a legfontosabb nekik, hogy boldog légy. Ha így vagy boldog, csak elfogadják.

Szüleid meg kell, hogy értsék, a te életedrõl van szó. Gondolom a legfontosabb nekik, hogy boldog légy. Ha így vagy boldog, csak elfogadják.
Mindenképpen muszûj valahogy megbeszélned velük. Te tudod, hogy mire hogy reagálnak, ezért csak finoman mondd meg nekik, hogy szeretnéd ha megismernék az új barátod. Idõvel pedig biztosan hozzászoknak, hogy új pasid van. Nekik is sok idõ volt az az 5 év, szinte családtag volt a pasid, meg kell értened, hogy nekik is fura ez a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Segítsetek kérlek...
Ez a Te életed nem pedig a szüleidé. 19 éves vagy! Mond el nekik határozottan, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogják érteni. Idõvel!
Ajálnd fel kedves édesanyádnak, hogy jöjjenek vele össze, ha annyira szerették. Viccen kívûl, szerintem mondd el nekik, hogy nem nekik kellett volna leélni vele egy életet... és hogy sajnos nem tudják befolyásolni az érzéseidet. Még te sem, hát még õk...:)
Hát ezt nemértem most anyudék jártak a srácal vagy te ? Ha az új srácot szereted akkor ez közöld velük és kész ...
A kérdező hozzászólása: Mit nem lehet ezen érteni? Nagyon megkedvelték, azért 5 év alatt szinte már tényleg családtag volt!!! Nagyon nehéz ezt felfogni amúgy....

Hogyan mondhatnám el a szüleimnek?

Apa el akarja adni a házunkat. De én imádom a helyett, a környéket, vannak itt barátaim/barátnôim is. Kérleltem, hogy ne, de azt mondta ez is csak egy ház, majd elfelejtem. De nem, mert az eddigi helyeken, ahol éltünk utáltam élni, vagy elvoltam, de a mostani ház nekem az álomház. Mintha megtaláltam volna a Paradicsomot! Mindig ilyen házról álmodoztam - tágas, többszintes, nagy kerttel, kis gyümölcsligettel, beton-felhajtó, mini-játszótér (az 5 éves hugommal sokszor játszom ott), kosárpalánkkal, nagy garázs, vendégház, rózsalugas, elôkert..... majdnem ugyanolyan, mint amilyet egyszer rajzoltam 9 évesen (most 16 vagyok). Vannak végre állataink is (kutya, macska, teknôs, papagáj, ló)! És most apa úgy döntött, hogy összetöri ezt az idillt, mert neki nagyobb telek kell. Mondtam neki, hogy akkor vegyünk még hozzá, de nem, mert az nem elég.... Már sok mindennel próbálkoztam, de semmi nem hatotta meg. Még a rajzomat is megmutattam! Akkor majdnem beadta a derekát, aztán mégsem....

Legjobb válasz: Ezt a dolgot te így látod 16 évesen .Hogy a szüleid miért így döntöttek,annak oka is lehet,sõt van is .Ehhez viszont nekünk,olvasóknak nem lehet közünk .Ha felnõsz,te olyan helyet választasz magadnak,ami teszik,akár irtt ezen a helyen is .

Ezt a dolgot te így látod 16 évesen .Hogy a szüleid miért így döntöttek, annak oka is lehet, sõt van is .Ehhez viszont nekünk, olvasóknak nem lehet közünk .Ha felnõsz, te olyan helyet választasz magadnak, ami teszik, akár irtt ezen a helyen is .

3szinesboru sraccal elek egyutt kulfoldon, hogy mondhatnam meg a szuleimnek?

Egyetemre jarok (lany vagyok), szuleim annyi penzt kuldenek amennyit tudnak, de angliaban eleg draga minden, ees nem tudok egy egesz lakast fizetni, ezert osszekoltoztem 3fekete sraccal. Szuleim azthiszik egyedul lakom, es jovoheten meglatogatnak. Apukam rasszista is. Mit lehet ebben a helyzetben csinalni?

Legjobb válasz: Mond el nekik azt, amit itt nekünk. Vagy ha esetleg van barátnõd, akkor kérd meg, hogy hagy vidd oda õket. Bár ezt nem tartom jó ötletnek.

Mond el nekik azt, amit itt nekünk. Vagy ha esetleg van barátnõd, akkor kérd meg, hogy hagy vidd oda õket. Bár ezt nem tartom jó ötletnek.
Szerintem ebben az esetben tök mindegy hogy fekete vagy fehér, már azon ki fognak akadni, hogy õk úgy tudják egyedül laksz, erre kiderül, hogy három pasival. Erre már csak hab lesz a tortán apukádnál az hogy feketék. Ha a szüleid csak egy napra mennek kérd meg a srácokat, hogy ne menjenek haza, ha ott is alszanak anyudék, akkor szerintem kénytelen leszel elmondani, de számíts rá, hogy esetleg köv. hónapban nem kapsz pénzt. De eddig miért nem mondtad el legalább azt, hogy vannak lakótársaid?
Elõre mondd meg nekik. És készülj fel, hogy miket fognak a fejedhez vágni. És a kérdésekre is: - miért nem szóltál nekik? - miért férfiakkal laksz együtt? Csak ez az egy kiadó szoba van ebben a városban? Na meg a "meg sem érdemled, hogy ilyen lehetõséget kaptál". Maradj nyugodt, és legyél nagyon bûnbánó! És mellesleg: többet ne hazudj neki.....
Egyetemista vagy, semmi közük hozzá. Ha nem tetszik nekik, keressenek egy jobb szállást, vagy küldjenek több pénzt. Gondolom náluk sem az a másik alternatíva, hogy akkor hagyd ott az egyetemet és költözz haza.. Én is egyetemista vagyok, és kapok is valamennyi pénzt otthonról, de sosem hagynám, hogy a szüleim beleszóljanak az én dolgomba. Nagyon könnyû más életébe beledumálni. Ez még nekem is megy. :)
A kérdező hozzászólása: Azert nem mondtam nekik, mert annyira aggodnak ertem, meg azthiszik 800fontbol lehet egyedul lakni es kozlekedesre es etelre is eleg. 800fontert meg azert otthon kemenyen meg kell dolgozni. Tenyleg nemv tudom mit mondjak nekik, nem akarok hazudni, de azt se hogy mergesek legyenek ram.
Mennyi idõre jönnek ki? Ha csak pár napra, akkor esetleg megoldhatnád azt, hogy arra a pár napra kiszedsz egy másik albérletet és eljátszod, hogy mindvégig ott laktál. Ha csak egy délutánra, akkor beszéld le a szitut a lakótársakkal. Legközelebb meg annyira verd át csak a szüleid, aminek a látszatát ilyen helyzetben is tartani tudd.

Hogyan mondhatnám el a szüleimnek, hogy lefeküdtem a barátommal? Tudom, hogy ez nálunk nem lesz majd egy normális beszélgetés.

Még nem,de a közeljövőben meg fog történni. A szüleim nem nagyon szimpatizálnak a barátommal(amire nincs különösebb okuk) és fogalmam sincs,,hogy mondjam majd el nekik.. lehet mondani hogy odaállsz és kerek perec megmondod, de ismerem őket, elég bő reakciójuk lesz. Mielőtt mondanátok, lány vagyok,de nem 13 éves :)

Legjobb válasz: Ha nincs tesód, azzal is kezdheted, hogy fogadjunk , hogy a családunkban már senki sem szûz:DD Venni fogják a lapot.

Ha nincs tesód, azzal is kezdheted, hogy fogadjunk , hogy a családunkban már senki sem szûz:DD Venni fogják a lapot.
Miért kellene megmondani?? Szerintem nem kell és kész. Max ha rákérdeznek egyszer, válaszolsz. én nem számoltam be az enyéimnek, igaz már nagykorú voltam... de sztem tök magánügy
MI közük van a szüleidnek hozzá? Az elsõ masztid is elmondtad vagy micsoda? :O
szerintem ez nincs így!
Nekem mind a két lányom elmondta, amikor elõször együtt voltak a barátjukkal, de az anyjuknak csak késõbb mondták el. A mi családunkban az a szokás, hogy a lányok az apjukkal beszélik meg a szexuális kérdéseket, minden biológiai és érzelmi kérdést részletesen megbeszélve. Én azt mondtam a lányoknak, nekik kell eldönteniük, hogy mikor érzik érettnek magukat arra, hogy elõször együtt legyenek a barátjukkal.Pontosan tudom, hogy melyik napon szeretkeztek elõször, és most mindketten boldog családban, párkapcsolatban élnek. Szerintem, minimum ennyit minden szülõ tehet a gyermekéért.
Énsem voltam a legjobb viszonyban anyával. Nem mondtam el neki rögtön.. Hanem egyszer csak leült velem szembe full komoly arccal és megkérdezte h voltam-e már fiúval.. Elmondtam neki mindent. Nagyon jót beszélgettünk:) azóta már új barátom van, már lefeküdtünk, még nem mondtam el neki, de tervezem csak bátorság kell hozzá:) Amióta megnyíltam neki, azóta sokkal szorosabb anyával a kapcsolatom:)
ha nem jó a kapcsolatod vele, akkor minek akarod elmondani? én se mondtam el, semmi köze hozzá. másról se lehetett vele soha se beszélni, ez pláne bizalmas. anyám nem sokkal több az én számomra, mint mondjuk a kolléga, a beszélgetést nézve.
Ha nm vagy már 13....se 16...se 17...csak több, akkor hidd el, nem annyira naívak, hogy ne gondoltak volna már rá....max a hideg veríték kiverte õket, de tudják, hogy hogy mennek a dolgok, ha egy fiatal pár x ideje együtt van....max beszélgetni ne akarnak errõl mert prûdek ehhez...vagy nagyon atyáskodóak... Ui.: Hallgatni arany!
Hívd fel õket telefonon vagy írj nekik egy smst:D
A kérdező hozzászólása: Épp ez az, hogy nem jó vele a kapcsolatom, de tudom hogy elvárja hogy mondjam el neki. Viszont tudom, hogy rögtön hisztizne, vagy mit tudom én.. egyszerûen nem tudok vele normálisan beszélgetni. Minden hülyeségen nagyon össze tudunk veszni.. nem férünk meg egymás mellett.
Akkor ne mond el. Semmi jó nincs belõle.
akkor ne mondd el. minek?
Szerintem maximálisan készülj fel a védekezésre...a párod használjon óvszert mindenképpen!!!! ha szeretnél fog.gátló tablettát szedni a maximális védettség miatt, akkor még most idõbe szólj anyukádnak, hogy szeretnél elmenni nõgyógyászhoz....ebbõl már tudni fogja, mit kell tennie/tanácsolnia
Jaa... akkor ne mond el neki. Nekem sem jó a kapcsolatom annyira az enyémmel, eszembe sem jutott soha megbeszélni vele ilyesmit. Mit szeretnél? Jobb irányba terelni meg a bizalmadba fogadni? Vagy mi a célod vele?
A kérdező hozzászólása: Éppen ezért tettem fel a kérdést..mert nem olyan jó a kapcsolatom anyával..tehát egyértelmû hogy nem fogok hozzá rohanni.
Aham. Mondjuk ez attól függhet tényleg, hogy milyen kapcsolatban állsz anyuddal. Ha bizalmas a viszony akkor gondolom elmondhatod. De azért nem hiszem, hogy rögtön rohanni kéne hozzá, majd ha alkalom adódik, elmondod.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy normálisabb családokban, a lány legalább az anyjának elmondja.. de boccs, ha tévedtem :DDD Lehet nem hülyeség ez a nem mondom el dolog:)
De most komolyan, miért kell tudniuk? Tényleg érdekel.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem szoktam személyesebb dolgokat megbeszélni a szüleimmel.. a tesós dolog nem jó :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó ötlet, köszi.... Komolyabb válaszok esetleg??
Ne mond el! :)
Sári te vagy?

Hogyan mondhatnám el a szüleimnek, hogy szociális fóbiám van?

Semmi esély rá, hogy valami változást elérjek magamtól :S ezért muszáj lenne! :S De nem merem sehogy sem :(((((( Próbáltam már, hogy egész nap fel sem keltem meg depiztem az ágyban, de meg sem kérdezték, hogy mi bajom van :(((((( Csak mondták, hogy egy lusta dög vagyok :(( Mit csináljak? :((

Legjobb válasz: kifekszek a nappaliba a földre, és akkor talán megkérdezik :(((((( remélem nem kell ott aludnom :((((((

A kérdező hozzászólása: kifekszek a nappaliba a földre, és akkor talán megkérdezik :(((((( remélem nem kell ott aludnom :((((((
Ne legyél butus, a legszebb takarótokat vagy terítõtöket terítsd magad alá, nem lenne jó ha a fóbiád mellé még egy betegséget is begyûjtenél. Jobban belegondolva mondjuk ha kórházba kerülnél akkor sok-sok ember venne körül akik kigyógyíthatnának a bánatodból. Ráadásul a sok-sok vizsgálat még jó idõtöltés is lehet!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már, hogy megeszek fél cigit, és akkor a nikotinmérgezés miatt kórházba kerülhetnék, de ez nagyon hülye dolog :SSS Szóval ilyesmit nem akarok! A padlónk meg tiszta! :) nem lesz ott semmi bajom :) most anyuék mennek el, egyedül leszek otthon, úgyhogy majd tényleg csak holnap tudok csinálni valamit már :/
Nem arra gondoltam, hogy koszos, hanem arra, hogy esetleg kõ vagy csempe, szóval hideg és esetleg felfázol tõle! Tudom, hogy most nyár van, de akinek gyenge a teste azzal elõfordulhat ilyesmi. A szorongás bizony elõbb utóbb a testre is hatással van!
A kérdező hozzászólása: Ja, az igaz, de nem szoktam így felfázni :) Most jól érzem magam, úgyhogy majd jól eltolódik ez a dolog :SS De akkor már van tervem, hogy mit fogok csinálni, amikor megint el leszek keseredve :) )
Elég faszán elbeszélgetsz te magaddal. Nincs is szükséged senkire. Amúgy nincs ötletem.
A kérdező hozzászólása: De, de!! Nagyon is szükségem van társaságra! Így magányos vagyok és nincs mit csinálnom :/ Nincs?? Nem értem... akkor minek írtál? Legyél szíves ne itt unatkozni! :)
Miért? Addig is beszélgetünk.
Ha még most sem sikerült segítséget kérned a szüleidtõl, akkor lehet, hogy egy plüssfigurával kellene gyakorolnod vagy képzelt barátokkal, hogy aztán élõ személyekkel is sikerüljön a beszélgetés!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezt majd megpróbálom, csak általában mindig van valaki itthon, úgyhogy hangosan nem tudom kimondani, de talán az is segít, ha a Kismircsinek (plüsskutyus) elmondom sutttoggva :)
Itt mar tenyleg valami nincs rendben belul. Keress fel egy pszichiatert!
A kérdező hozzászólása: Nem merek egyedül, a szüleimnek meg másnak sem merek szólni... :/
Nekünk már szóltál, nem vagy olyan gyáva, mint gondoltad. A szüleidtõl sem kell félned, Kismircsi mindig vigyázni fog rád csak kérj tõle egy kis bátorságot!
A kérdező hozzászólása: :DDDD Nem mondom el inkább... majdészreveszõdik valahogy :/
A kérdező hozzászólása: Ajjj.... reggel lezuhanyoztam :S Tisztán nem akarok kifeküdni a földre, meg ma amúgy is picit jól érzem magam, nem vagyok annyira elkeseredett meg ilyesmi. Talán holnap :/
A kérdező hozzászólása: De nincs hova... :/
A kérdező hozzászólása: jóóóóóó ezt is írhatom szerelem szebe, mert itt nem olvassa senki! :((((((
A kérdező hozzászólása: x
A kérdező hozzászólása: az elõbb még csak vicceltem azzal, de mivel a másik kategóriában sem válaszolnak :(((((( tényleg így kéne???? szenvedjek a padlón??? nincs más ötletem :((((((
A kérdező hozzászólása: most írnak, de nem jókat :D tényleg padlón leszek :((((((
A kérdező hozzászólása: VALAKI VÁLASZOLJON :(((((( törölték a kérdésemet a szerelem szexbõl és a családi kategóriából is :((((((
A kérdező hozzászólása: mi legyen moooooost??
A WC mellett feküdj a padlóra, mert ha nincsen másik, akkor nem tudnak kikerülni és muszáj lesz legalább egy szót szólniuk hozzád!!!!
A kérdező hozzászólása: akkor megyek a padlóra :(
A kérdező hozzászólása: ez tényleg jobban hangzik, köszi! :)
Jut is eszembe, ha mostanra már túlzottan félsz az emberektõl, akár még a szüleidtõl is, akkor a biztonság kedvéért ragassz magadra egy levelet is, hogy miért vagy ott, mert lehet, hogy nem tudsz majd megszólalni!
A kérdező hozzászólása: nem, mondanom kell :((((
A kérdező hozzászólása: de ezt majd csak holnap, mert azért nem akarok ott aludni, anyuék már úgyis alszanak
De a szociális fóbia csak úgy kezelgetõ hogyha emberek közé mész. Ha azt mondják hogy lusta dög vagy, akkor tessék kimozdulni. Ha sokat kimozdulsz, idõvel elmúlik.
Ami az orrunk elõtt van azt sohasem vesszük észre. Tehetetlenül sodródni az árral, feladni mielõtt bármit is tettél volna az sok fájdalmat fog okozni. Ha túl mélyre zuhansz már Kismircsi sem fog tudni segíteni. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!