Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mennek vonatok (8 db)

Kelenföldön tudsz átszállni, 35 percet kell várnod általában.
A kérdező hozzászólása: Koszonom neztem is, a problema megoldodott :)

Egy vitát szeretnék eloszlatni ami köztem és sógornőm között alakult ki az ügyben hogy: A vonaton a vésznyitót ami az ajtón van (NEM VÉSZFÉK) ki lehet e nyitni menet közben? Amikor a vonat már elindult.

Legjobb válasz: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/378833 itt elolvashatsz pár dolgot, de ezen van a hangsúly: Az ajtót menet közben csak akkor lehet kinyitni, ha valaki meghúzza a vésznyitót. Ezért, ha nincs rá ok, pénzbírság jár.

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/378833 itt elolvashatsz pár dolgot, de ezen van a hangsúly: Az ajtót menet közben csak akkor lehet kinyitni, ha valaki meghúzza a vésznyitót. Ezért, ha nincs rá ok, pénzbírság jár.

Hogyan mennek a vonatok Zürichbe?

honnan?átszállás nélkül? és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: ezt találtam: http://209.85.135.104/search?q=cache:DHaXmJZibN8J:wikitravel..

Közvetlenül megy vonat Zürichbe a Keleti pályaudvarról, minden nap megy, ha jól tudom. 12 óra az út, kb. 100 EUR a jegy. (Eseti kedvezménnyel akár a feléért is meg tudod venni.) Amúgy lehet, hogy érdemes repülni, az is kb. 20e Ft egy oda-vissza jegy.


A kérdező hozzászólása: Mármint a pénztáros mondta. ^^" (Lemaradt.)
Mi Nyíregyházáig megyünk és sebesvonattal, az IC 3, 5 óra, a sebesvonat 4 óra, és nem kell rá helyjegy se. Jó, jobban rázkódik, de ennyi, kibírható. Inkább mint IC-n álldogálni 3, 5 órát, mivel mindenki megy vidékre Húsvét miatt.
tényleg többre mennél, ha felszállnál a sebesvonatra.. sok IC a vágányszár miatt megáll Szajolban, Törökszentmiklóson, Fegyvernek-Örményesen, Kisújszálláson és Karcagon is. Szerintem ennyi plusz megállásért nem éri meg pótjegyet fizetni.(amúgy Ceglédtõl Püspökladányig az utolsó két kocsira nem kell pótjegy)
Nem teljesen van így, hogy 900. Az alap felár (helyjegy, pót-és helyjegy megfelelõ változata) +500 forint. Azaz legtöbb 540+500=1040Ft. Helyed viszont valószínûleg lesz, tuti lesz legalább 1 ember, aki nem utazik el mégsem, vagy olyan aki nem teljes útvonalon utazik és a rövid vonalszakaszon nem lesz eladva a hely.
Annyira nem gyorsabb így vágányzárral.
Amúgy meg miért nem mész gyorsvonattal? Vágányzár van, az IC se gyorsabb.
A kérdező hozzászólása: Az már nem érdekel, ha állnom kell 3 órán keresztül. Az utáni vonatokon is elfogyott a helyjegy. (A munkahelyemen 8 órákat állok, úgyhogy az a 3 óra nem nagy gond.) :)
Pontosan így van, 900 ft büntetés, pluszban végig állhatod az egészet.
ha elfogyott a helyjegy, akkor hova ülsz? a budiba? vagy a lépcsõre? egyébként ha megéri neked a 9 kilót az, h hamarabb odaérsz, és nem kell megvárnod a kövit, akkor menj. ismerõsöm egyszer szegedig elcsövezgetett a mosdóban nem cseszték meg :)
"Az alap felár (helyjegy, pót-és helyjegy megfelelõ változata) +500 forint. Azaz legtöbb 540+500=1040Ft." Helyjegyet nem kell venni, csak pótjegyet ilyen esetben.

Hogyan és miben tudnám hazahozni a kiskutyám vonaton? És, hogy győzzem meg a tenyésztő, aki nem nagyon szeretné ha vonattal mennék érte?

Több mint egy éve kinéztem magamnak azt a kennelt, és egy hónapja meg is születtek a kicsik, már ki is van választva és az előleg is kifizetve. De akadt egy kis bökkenő. Nem igazán gondoltam át, hogy hoznám haza. Sajnos autó hiányában vagyok, mivel apám nem akarja a kocsiját odaadni és elvinni sem. A barátom 2 hét múlva megy ki dolgozni Németországba 3 hónapra, így ő sem tud segíteni. Megkérdeztem már egy csomó ismerőst, mondtam, hohy kifizetem a benzint+ egyéb költségeket. De csak húzták a szájukat. Így ezt feladtam :(. Más opcióm nem maradt csak a vonat. De nem a szomszédba készülök a kiskutyáért. 330 km-t kell utaznom érte, tehát jó formán a fél országot. Durván számolva ez 5-6 óra utazás, mondjuk beleszámítva az átszállást is Budapesten. Viszont a tenyésztő is eléggé húzza erre az ötletre a száját. Nem igazán tetszik neki :((. Annyira nem tudom, hohy oldjam meg, mindenképp szeretném ezt a kiskutyát, olyan hosszú ideje vártam már rá.

Legjobb válasz: Vigye el neked a kutyát a tenyésztõ, a benzint neki is ki tudod fizetni! Akkor legalább látja, hogy hova kerül. De szerintem is jó a vonat, ott végig veled lehet, míg autóban vezetés közben nem tudnál vele foglalkozni.

Szerintem is fizesd ki neki a benzint és vigye el õ a kutyust. Egy tenyésztõ örül neki, ha látja hova kerül a kutyus.
Vigye el neked a kutyát a tenyésztõ, a benzint neki is ki tudod fizetni! Akkor legalább látja, hogy hova kerül. De szerintem is jó a vonat, ott végig veled lehet, míg autóban vezetés közben nem tudnál vele foglalkozni.
Nyilván le leszek pontozva, de miért megterhelõ a kutyának a vonatozás? Kiskutya, tehát vagy elszórakozik veled, ha játszol vele vagy alszik. A vonat egész nyugis, sokkal jobb, mint autóval! Valószínûleg nem lesz hányingere sem. Azt mondjuk nem tudom, mikor hoznád el, ill. mely vonatokon van fûtés stb., tehát nem fázna-e. + Ugye biztos fog pisilni/kakilni (de azt a kocsiban is tenné). Ha sikerül jól összehoznod nem sokkal tart majd tovább az út, mintha autóval tennéd meg. Esetleg kérdezd meg a tenyésztõt, mit javasol vagy kérdezd meg újra az autóval rendelkezõ ismerõseidet, hátha valamelyikük mégis beadja a derekát. (Nem értem, miért nem segítenek, azt írtad kifizetnéd az üzemanyagot is meg mindent, ha jó kapcsolatban vagytok nem nagy dolog egyik délelõttöt vagy délutánt rászánni. Akár hétvégén is el lehet intézni, akkor a legtöbb ember nem dolgozik, s ha fáradt is hetekkel elõtte tud róla, fel tud készülni az útra, ki lehet bírni, nem annyira megterhelõ.)
Nem tudom, mennyi idõs, de repülõn nyilván már nagyobb korban utaznak a kutyák. Én sem szívesen adnék oda úgy kutyát, hogy picinek tömegközlekedéssel rángatják végig az országon. Egyáltalán hány oltása van? Én megpróbálnám megbeszélni a tenyésztõvel, hogy hozza el õ, kifizetem amit kér érte. Legalább a saját szemével is megnézheti, hogy hová is kerülne a kölyke. Ha nem mûködik, akkor azt beszéld meg vele, hogy tartsa addig, amíg nem tudsz kocsit szerezi.
akkor õ nem is ad el külföldre kiskutyát? mert pl. repülõn sokkal többet utazik baba. vidd nyugodtan vonattal, szerezz be egy akkora kézi szállitóboxot, amibe kényelmesen belefér a kutyus. és semmi baja nem lesz az égvilágon. A vonatokon is fûtenek, max. az átszállásál kell vigyázni picit ha nagyon hideg lesz. milyen fajta kutyus egyébként? 330 km. ha van gyorsvonat, 3óra alatt megteszed. Sok sikert a kiskutyához.
Ekkora út sajnos túl megterhelõ egy csöppség számára vonaton!Még személygépkocsival sem állatbarát ötlet.
Szerintem se lesz semmi baj a vonaton. A tenyésztõnek azt mond hogy autóval jöttél. Ha kijön megnézni hogy igazat mondtál-e akkor mondjad hogy pár sarokkal arébb álltál meg. Sok szerencsét.És sok boldogságot a kutyussal :)
ez jó hír. Látod, legjobb személyesen megbeszélni. Lehet, hogy közben fuvarosod is akad majd.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mindekinek nagyon szépen köszönöm a válaszaikat. Épp az imént telefonáltam a tenyésztovel, a kiskutyám addig marad tenyésztõjénél míg meg nem kapja az utolsó oltását, és igyekszik fuvart intézni és elhozza nekem félútig, hogy ne kelljen az 5-6 órás vonatút. Úgy látszik, csak fel kellett világosítanom, hogy sajnos nekem másként nem megy :) .
Semmi baja nem lesz a vonaton.Akár egy jó méretû box, amibõl utazás során ki is lehet venni a kiskutyát. Én Békéscsabáról hoztam Pestre kutyát, hordozóban. A vonaton , mivel kevesen voltak, szépen kiterült az ülésen a plédjén és aludt. Utána még busz, villamos is volt. Ha dolgozós kutyákat tenyészt, azok elvileg sokkal erõsebb immunrendszerûek, mint a kiállítási kutyák.Irreális, hogy megszabja, miként viszed haza a megvásárolt kutyádat.
A kérdező hozzászólása: valamikro volt neki, most nincs. Amúgy munkakutya birkák mellett van, így csak tenyészszemléje, mivel a kiállításon a rövidszõrû borderrel valszeg körberöhögnék :P
Pont most akartam én is ezt kérdezni.:) ))
Milyen tenyésztõ az, akinek nincs autója? Akkor hogyan jár kiállításra a kutyáival?
Én Kecskemétrõl utaztam Debrecenig, Cegléden egy átszállással, amikor hoztam a kiskutyámat. Két-háromszor volt féregtelenítve (nem tudom pontosan :S), és két oltása volt. A vonatút kellemesen zajlott, abból a szempontból, hogy pisi-kakik mentes volt. De eléggé sokat sírt a pici, nagy soká aludt csak el (a velem egy fülkében ülõk örömére...). Szerintem nem kell aggódnod miatta, feltéve ha van oltva a kutyus. Nekem is olyasmi táskám volt, mint a tiéd, bár õ a zipzár nyílásán dugta ki a fejét és úgy szuszmókolt. Kis pléd, ruhák, meg miegyébbel jól kitömtem a tasit, volt nálam zacskó, csomó papír törlõkendõ, meg hasonló a balesetekre, de mint írtam, az végül nem következett be :D. Amúgy ami a legjobban felháborított a MÁV-nál az az, hogy míg egy girhes, bazinagy macskát simán ingyen lehet utaztatni, egy icipici kiskutyát, ami még kisebb is egy felnõtt cirmosnál meg nem :/. Nem értem ebben pl. hol van az igazság. Mert ha mondjuk elér egy bizonyos kilót, meg nagyságot, azt mondom oké, de így... Na mindegy, a vonatút nekem nem volt problémás, bár az is igaz, hogy én nem egy tenyésztõs kutyát hoztam haza, hanem egy kis keveréket.
IC-re sajnos még dobozban sem engednek fel semmilyen állatot.
A kérdező hozzászólása: No fene :/ IC-n nem lehet? Pedig azzal terveztem, mivel az a leggyorsabb, így viszont akkor majd egy órával hosszabban kell utaznom, no mindegy.
Én meg kapásból 6 kutyát sorolok fel, akiket 2 oltással vittem le a térre és semmi bajuk nem volt. A vonaton meg még kevesebb esélye parvos kutyával találkozni, pláne ha ölben van. Aki nem tudja, az meg ne írjon olyat, hogy nem kell neki jegy. Egy kibicnek nem drága, de ha jegy nélkül száll fel, baromi sokba kerül majd a büntetés.
3 hónapos kor után, ha meglesz az összes oltása, már nyugodt szívvel viheted haza vonattal. De addig ne. Konkrétan tudok esetrõl, amikor csak a ház elé vitték ki a kicsit úgy, hogy nem volt meg az oltási sora, szoktatni a sétához. Éppen csak az utcában volt egy oltatlan kutya, aki parvóval fertõzött volt és kiengedték az utcára.... Hatalmas a fertõzés-veszély és 2 oltás édes kevés ahhoz, hogy ne kapja el a parvót.
Én nem tenném dobozba, simán kézben vinném. Ha elég kicsi, akkor a kabátom alatt. Ha dobozban van, nagyobb az esélyed, hogy bepisil. Elõtte sétáljatok, pisiljen-kakiljon és úgy szálljatok fel. 2 oltással nyugodtan leteheted elõtte a földre. 4 órát simán kibír. IC-re nem viheted fel, minden más vonatra mérettõl és kortól függetlenül kutyajegyet kell venni. Ez kb. a teljesárú menetjegy árának negyede. Amúgy merre laksz. Nem mondom, hogy tuti elviszlek, mert rosszul járnál, sokat fogyaszt az autóm.
Honnan-hova kéne a fuvar? Nagyon sok elszánt kutyabarát van én anno pl. nyuszi mentésében segítettem, Gödöllõrõl hozták Fehérvárig, Fehérvárról Kaposvárra vittem én, 0 Ft benzin ktg-ért. Kutyás oldalaktra is felteheted pl., hogy fuvart keresel, állnád a benzint stb!
A kérdező hozzászólása: igen neki is ez a problémája, hogy a kicsinek nem lesz meg akkor az összes oltása... adott már el kölyköt egészen Dubaiba is. Oda hajóval és repcsivel ment a kiskutya. De õ már akkor az a maradék volt, 5 hónapos. Sajna autóval õ sem tudja elhozni, mivel nincs neki. Hát lebeszélem vele, hogy maradhasson tovább a kicsi (bár ez nekem nem épp opcionális, mivel pont akkor fogok tudni otthon maradni vele legalább 3-4 napot amikor 9 hetes lesz). De amúgy ha vonaton viszem miben lesz érdemes szállítani? Van egy utazótáskám, amin vannak ilyen aprólyukas átlátszó nyílások, én arra gondoltam. És a pisi-kakival mit csináljak a vonaton? :D Kell amúgy ekkora kiskutyának vonatjegyet venni?
szerintem is a tenyésztõvel beszéld meg... Én is küldtem már repülõvel 12 hetes kölyköt 22 órás útra sõt 30 órásra is.. nem magával az út hosszával van a gond inkább azzal, hogy ha nincsenek meg az oltásai bármit elkaphat...
Mondd el ugyanezt a tenyésztõnek, és kérdezd meg, hogy tud-e valamilyen más megoldást, vagy elfogadja végre a vonatot.
Örülök, hogy sikerült egyezségre jutnotok! Próbálj meg végig kedves maradni és mondd el neki, mennyire szeretnéd a kiskutyát, akkor is ha esetleg közbejönne még valami és nem menne simán (persze reméljük ilyen nem lesz). Csak azért írtam, mert voltam már párszor ilyen helyzetben emberekkel (nem kutyás ügyben, de a szitu hasonló) és bár eleinte nem láttam be, de mindig az volt a legjobb, ha inkább vettem egy nagy levegõt de kedvesen próbáltam megoldani a dolgot (akkor is ha nekem volt igazam és a másik fél volt idióta). Ha vitáztok, tutira nem fog engedni õ sem, csak egyre ellenségesebbé válik az egész. Jobban jársz, ha szépen próbálsz vele beszélni és minden kis apróságot megköszönsz (akkor is ha szerinted alapvetõ vagy elvárható dologról van szó). Na de befejezem a beszédet. :) Sok sikert, remélem sikerül a dolog! Ha gondolod írd majd meg (visszanézek a kérdésekre késõbb is), ha megérkezett a kutyus. ;)

Létezik az, hogy december 31-én ugyanúgy mennek a vonatok?

Beírtam a neten hogy honnan hová és ugyanazokat adta ki, mint ahogy hétköznapokon is menni szokott.

Legjobb válasz: A közlekedés kategóriába kellett volna írnom. Na mindegy.

A kérdező hozzászólása: A közlekedés kategóriába kellett volna írnom. Na mindegy.
ünnepi menetrend szerint mennek szerintem, de az is lehet hogy csak a hétvégi menetrend szerint. Ez utóbbi esetben ugyanaz mint más hétvégén. Néhány vonat meg az ünnepin hiányzik, de a többi ugyanakkor megy. Szal lehetséges.
31-e nem ünnep, sima munkanap - lenne, ha nem esne szombatra - csak elseje ünnepnap

Hogyan tudok elmenni busszal Marosvásárhelyre vagy Ludasra? -erdélybee? Milyen buszok vagy vonatok mennek oda? Esetleg átszállással?

Legjobb válasz: orangeways, ballo trans és nem kell átszállni , az orangeways a legjobb és a legolcsobb

orangeways, ballo trans és nem kell átszállni , az orangeways a legjobb és a legolcsobb
nem
Busszal csak Székelyudvarba lehet menni az szerdán és szombaton 17 órakkor megy. Ez állandó járat! Pécsrólindul. A neve: Scopronion Trans! Nemrég voltam Erdélybe és akkor kaptam egy kis kártyát memin rajta van:) . 12/L
Bocs a sok helyesírási hibáért csak sietek!
te szekelyudvarhely ludas es maraosvasarhely utan van ugyhogy elotte is le lehet szalnni, en marosvasarhelyen lakom es sztem jobban tudom minden nap van jarat , nezd meg az orangewayes honlapjan
Odaút Budapest >>> Marosvásárhely járat indulás állomás érkezés állomás ár OW2000 Sze 26 aug. 2009 23:00 HU Budapest OrangeWays buszpályaudvar FTC Stadion 27 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 Sze 26 aug. 2009 23:15 HU Budapest BUD Terminal 1 27 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 Sze 26 aug. 2009 23:30 HU Budapest BUD Terminal 2 A és a B épület között, felsõ szint 27 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 Cs 27 aug. 2009 23:00 HU Budapest OrangeWays buszpályaudvar FTC Stadion 28 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 Cs 27 aug. 2009 23:15 HU Budapest BUD Terminal 1 28 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 Cs 27 aug. 2009 23:30 HU Budapest BUD Terminal 2 A és a B épület között, felsõ szint 28 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 P 28 aug. 2009 23:00 HU Budapest OrangeWays buszpályaudvar FTC Stadion 29 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 P 28 aug. 2009 23:15 HU Budapest BUD Terminal 1 29 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF OW2000 P 28 aug. 2009 23:30 HU Budapest BUD Terminal 2 A és a B épület között, felsõ szint 29 aug. 2009 10:15 RO Marosvásárhely Autogara Voiajor 6000 HUF ez oda vissza jarat
de ha megkered a sofort megall ludason is
A kérdező hozzászólása: köszii, de most akko le tudok szállni ludason az orangeways buszokról???
igen , a sofort kell megkerdezni , de biztosan megengedi , miert ne engednel , vagy a jegyirodanal is meg tudok kerdezni de meg lehet mert en nem marosvasarhelzen lakom , hanem melette , de ott is le tudtam szalni csak meg kell kerni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!