Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mehetnek vagy estleg (1 db)

Hogyan mehetnek tanulni vagy estleg dolgozni ki Magyarorszagra?

Szlovakiai 17eves csaj vagyok de nem nagyon birom mar itt az eletet hogy milyen maskent bannak a szlovakiai magyarokkal.Hogyan erhetnem el azt hogy mehessek ki dolgozni??Ez az almom hogy magyarorszagon elhessek vegre...

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló vagyok. Egy gyakorlati tanács: nézz körül a határmenti városok termelõ gyáraiban; van, ahol úgy vesznek fel határon túliakat, hogy munkásszállást is tudnak biztosítani. Ez már indulásnak jó lehet, aztán itt már próbálkozhatsz mással is, ha már belerázódtál az itteni életbe.

Az elõzõ válaszoló vagyok. Egy gyakorlati tanács: nézz körül a határmenti városok termelõ gyáraiban; van, ahol úgy vesznek fel határon túliakat, hogy munkásszállást is tudnak biztosítani. Ez már indulásnak jó lehet, aztán itt már próbálkozhatsz mással is, ha már belerázódtál az itteni életbe.
Bocsi, de a mieinknek sincs munkájuk.Te csak elvennéd elõlük.
Ezt a rohadt önzést, elõzõ hozzászóló! Nézd, minden kezdet nehéz, és nem feltétlenül biztos, hogy olyan környezetbe kerülsz, ahol utálni fognak, sõt lehet, hogy még honfitársakat is találsz, attól függõen, hol dolgozol. Azt hallottam rólatok ráadásul, hogy sokkal nõiesebbek vagytok, mint az itteni nõk, és ha még háziasabbak is, akkor az élet egyéb területein is sikeres lehetsz :) Csak keményen, sok sikert!
"Bocsi, de a mieinknek sincs munkájuk.Te csak elvennéd elõlük." remélem tõled veszi el a kiscsaj ha melót kap.
Gyere nyugodtan Magyarországra, hagyd ott azt a történelem nélküli majmokbolygóját.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Maradjak, vagy menjek?

14 éves lány vagyok, és eddig úgy volt, hogy kimegyek Ausztriába tanulni (gimnáziumba) , de most felvettek egy nagyon jó iskolába, és apukám, tesóm, papám azt mondja, hogy menjek, anyukám, nagymamám, unokanővéreim, nagynénéim pedig azt mondják maradjak. Mit tegyek? Nagy lehetőség Ausztria, viszont elég messze van a "mindennapi rutinhoz". Így az itteni iskola jobb lenne. Nem tudom. Kérlek segítsetek. Komoly dologról van szó, így komoly válaszokat várok. :)

3

Szeretnék segítséget kérni hogy, a nyárra szeretnék kimenni Zürich-be németet tanulni és ti esetleg nem tudtok kint egy jó nyári nyelviskolát? Ami nem ilyen nagyon száraz, már mint hogy érdekesen jól tanítanak? 18 éves lány vagyok.

3

Lehetséges az, hogy Magyarországon elvégzek egy Közgazdasági középiskolát és utána az USA-ban vagy Angliában képezzem tovább magam?

Semmiféle képen nem szeretnék MO.-n maradni a közel jövőben. A középiskolában szakmát is kaphatok. Nem egy rossz középiskola (Békéscsabai Széchenyi István Két tanítás nyelvű Közgazdasági Szakközép Iskola). A tervem a következő. Elvégzem a 4 évet+1 év, hogy legyen szakmám. Aztán valamilyen úton-módon valamelyik előbb említett országba kijutni és ott az első évben nyelvtanulás esetleg valami munka(közép szinten beszélem az angolt) és utána ott elvégezni az egyetemet majd karriert építeni. Ez lehetséges vagy ne lengessem magam ilyen 'álmokban'?

6

Miért nem jó Magyarországon továbbtanulni?

A kérdést nem fikázásnak szántam, teljesen kezdő vagyok a témában. (még úgyis ráérek) Folyamatosan hallom, hogy sokan mennek ki külföldre, és a bátyám is ki szeretne költözni. Megkérdeztem tőle, hogy külföldön miért jobb továbbtanulni, de csak annyit mondott, hogy mert a magyarországi közoktatás egy kalap kaki. (azt továbbra sem tudom, hogy miért az) Valaki esetleg tudna jó érveket/ellenérveket mondani?

7

Szeptembertől kiket lehet fogadni az AFS cserediák program által?

Lehet már tudni honnan jönnek, hány évesek, ect a diákok?

0

Londonban hogy vannak az iskolák?

Mármint meddig tart azáltalános iskola ha van?stb.

1

Milyen programok, tanfolyam vagy hittanos csoport van Londonban 15 éves fiu számára nyáron?

0

Kulfoldi posztgradualis kepzes magyar BSc-vel?

Sziasztok, csak annyi lenne a kerdesem hogy Magyarorszagon szerzett BSc diplomaval mehetek-e mesterkepzesre Angliaban vagy Kanadaban?

5

Jelentkezési határidők amerikai egyetemekre?

Jövőre leszek tizenkettedikes, és most kezdtem el gondolkozni azon, hogy jó lenne amerikai egyetemen tanulni. Ha ugye jövőre szeretnék jelentkezni, mármint jövő tanévben, már elkéstem, igaz? A tesztidőpontok miatt, gondolom. Mert kell ugye a TOEFL, SAT/ACT, de ha jól láttam,szeptember környékén egyikből sincs vizsga. Vagy rosszul tudom? A baj az, hogy magántanuló vagyok jelenleg, most lesznek az év végi vizsgáim, pszichiátriai kezelés alatt állok így halasztottam már három évet a gimiben. 21 leszek mire leérettségizek, ezért nem akarom tovább húzni az időt, viszont hogy őszinte legyek, még ha a felkészülést meg is tudnám oldani júliusig, nem hiszem hogy egyszerre ki tudnék fizetni annyi vizsgadíjat. nem tudtam róla hogy ősszel esetleg nincsenek vizsgák. Nagyon gáz lenne 22 évesen kezdeni az egyetemet-szóval ha érettségi után várnék egy évet miközben leteszem a vizsgákat?

2

Nagyon nehéz külföldön egyetemen tanulni?

A nyelv miatt... Pl. ha valaki orvosnak tanul külföldön az nagyon nehéz? Nyilván persze nagyon kell tudni a nyelvet de hát az egyetem magyarul is kemény nemhogy idegen nyelven. Hogy lehet kibírni? Bocsi, tudom hogy nagyon hülyén fogalmaztam.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!