Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mehetnek vagy estleg (1 db)

Hogyan mehetnek tanulni vagy estleg dolgozni ki Magyarorszagra?

Szlovakiai 17eves csaj vagyok de nem nagyon birom mar itt az eletet hogy milyen maskent bannak a szlovakiai magyarokkal.Hogyan erhetnem el azt hogy mehessek ki dolgozni??Ez az almom hogy magyarorszagon elhessek vegre...

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló vagyok. Egy gyakorlati tanács: nézz körül a határmenti városok termelõ gyáraiban; van, ahol úgy vesznek fel határon túliakat, hogy munkásszállást is tudnak biztosítani. Ez már indulásnak jó lehet, aztán itt már próbálkozhatsz mással is, ha már belerázódtál az itteni életbe.

Az elõzõ válaszoló vagyok. Egy gyakorlati tanács: nézz körül a határmenti városok termelõ gyáraiban; van, ahol úgy vesznek fel határon túliakat, hogy munkásszállást is tudnak biztosítani. Ez már indulásnak jó lehet, aztán itt már próbálkozhatsz mással is, ha már belerázódtál az itteni életbe.
Bocsi, de a mieinknek sincs munkájuk.Te csak elvennéd elõlük.
Ezt a rohadt önzést, elõzõ hozzászóló! Nézd, minden kezdet nehéz, és nem feltétlenül biztos, hogy olyan környezetbe kerülsz, ahol utálni fognak, sõt lehet, hogy még honfitársakat is találsz, attól függõen, hol dolgozol. Azt hallottam rólatok ráadásul, hogy sokkal nõiesebbek vagytok, mint az itteni nõk, és ha még háziasabbak is, akkor az élet egyéb területein is sikeres lehetsz :) Csak keményen, sok sikert!
"Bocsi, de a mieinknek sincs munkájuk.Te csak elvennéd elõlük." remélem tõled veszi el a kiscsaj ha melót kap.
Gyere nyugodtan Magyarországra, hagyd ott azt a történelem nélküli majmokbolygóját.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hova érdemes kimenni? (sos)

Hova lenne érdemes kimenni egyetemre?Állatorvosira szereték.Olyan országba szeretnék,ahol jobb élni,mint itthon.

1

Kanadába, hogyan tudnék kikerülni középiskolába, mint középiskolás? Jelenleg 16 vagyok, de laknak kint rokonok Calgaryban, de nem feltétlen szeretnék pont Calgaryban a rokonokhoz menni, kolesz is jó lenne suliba járni?

3

Rendőr képzés Hamburgban?

Az lenne a kérdésem, hogy egy rendőr képzési tanfolyamhoz mi szükséges, illetve, hogy Hamburgban is vannak-e ilyen képzések.
Válaszokat előre is köszönöm.

2

Tanulás Skóciában? Mit kell tudnom erről?

Az edinburg-i egyetem gépész karára szeretnék menni.(11-es vagyok, gépész iskolában tanulok)
A suli honlapján próbáltam szétnézni, de nem minden világos.
Milyen feltételeket kell teljesítenem ahhoz, hogy bekerülhessek a suliba? Gondolok itt arra, hogy elfogadják-e a Magyarországon szerzett érettségit? Minden tantárgy jegye számít? Úgy gondoltam, hogy matekból emeltet csinálnék, fizikából pedig közép(esetleg, ha nagyon muszály akkor abból is emelt). Ha jól tudom elvileg fizetik a tandíjat, nekem csak a lakást és az étkezést kell megoldanom, aminél szerintem havi 800-1000 fonttal számolhatok(írjátok meg ha nem ennyi).
A magyarországi jogosítványt tudom kint használni, vagy ott is meg kell szerezni külön? Ha dolgozok az egyetem mellett abból elvileg fizetek adót, igaz? Ez azt jelenti, hogy elkezdődik a kinti életem, számolhatok arra, hogy X év múlva megkaphatom az állampolgárságot, vagy az csak az egyetem elvégzése utántól kezdődik?
Nagyjából ezek a kérdések merültek fel elsősorban.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat és, hogy végigolvastad a kis "regényemet".

2

Úgy is megtudnék csinálni 1 évet az egyetemen, hogy közben külföldön vagyok?

Teljesen elvagyok keseredve, mert több hónapja nem találok munkát diákként (tudom, másnak is vannak ilyen problémái). Azon gondolkoztam, hogy meg-e tudnék csinálni egy évet külföldön levelezősként? Persze tanulnék könyvekből, meg lenne Skype-os segítségem, de azért mégsem az igazi.
Ti mit gondoltok erről? Meg lehet ezt oldani?
Hisz ha belegondolok, most is vannak olyan tárgyaink, amit kb csak könyvből tanulunk meg, mert nem magyaráz jól a tanár. Ill. a levelezősök sem járnak be minden alkalomra, sőt, van olyan aki sose megy be, mert nem kötelező és mellette dolgozik.

1

Erasmus pályázathoz az Europass önéletrajzba a 'Szakmai kézséghez" lehet diákmunkát írni?

... vagy mivel még nincs a jelenleg tanult szakomban/szakmámban szakmai tapasztalatom, ezért ne írjak semmit?

1

Milyek érdemes Londonban kipróbálni, hol érdemes vásárolnom?

Nyáron megyek 2 hónapra Londonba nyelvtanulás céljából. Középszinten beszélek jelenleg de célom a felsőfok ugyanis 1 év múlva szeretnék menni Londoni egyetemre.Szállásomat és az iskolát sikerült a központban (Russel Square-nél) elég olcsón kifognom de szeretnék még többet spórolni és szeretném tudni hogy hol kellene vásárolnom magamnak? Mit érdemes megnézni? 2 éve voltam már Londonban ugyhogy kérlek ne az ilyen fő attrakciókat mondjátok mint pl. A london eye.. Különlegesebb helyeket,boltokat,parkokat emlitsetek ahova érdemes elmenni. Szivesen veszem a tanácsokat is hogy ha van 1-2 fontos dolog amit jó ha tudok adott helyzetekben:)

0

Telc nyelvvizsga Amerikában elfogadott?

5

Nyáron szeretnék Németországban;egy kis városban tanulni. (17 éves vagyok) Van valami ötletetek?

4

Nyelvvizsga nélkül nincs Erasmus?

Egy német egyetemre szeretném beadni a pályázatomat, ősztől kezdődöen egy fél éves tanulmányi időszakra. Közel középfokon tudom a németet, de sajnos (B2) nyelvizsgával még nem rendelkezem. (de tervezem, hogy mielőbb letegyem).

A pályázati űrlap nyelvvizsga bizonyítványt kér, ám én előzetesen az egyik egyetemk tanáromtól (aki ért az Erasmusos témához, ill. volt kint külföldön ezzel) azt hallottam, mikor beszélt erről a lehetőségről, hogy nem felétlenül szükséges a nyelvvizsga.

Valaki tud valami érdemi infóval szolgálni?
Előre is köszönöm! :)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!