Találatok a következő kifejezésre: Hogyan marad ha (8351 db)

Mi lett a mai fiatalsággal? Hogy már ha szereti az ember a saját hazáját, akor már ciki? Hol vannak azok, akikben van egy természetes hazaszeretet?

Most vagyok 20 éves, és sokan kérdezgetik, hogy Na, hova megyek utána, ha tanultam szakmát? Anglia vagy máshova? Én meg mondom, sehova. Miért mennék el? Én szeretek itt élni, mégha nehéz munkát találni is. És akkor kipattan sokaknak a szemük, hogy mi az, hogy én nem húzok el innen. Mikor mindenki megpattan, mert annyira szemét Orbán, meg minden Politikus itt. És hogy dögöljenek meg a vezetők, sanyargatjákj a népet, és Õk megpattannak ahogy lehet, és soha a büdös életbe vissza nem jönnek ide. Most már én érzem azt, hogy szeretni az ember saját hazáját, országát, szinte ciki, és kiközösítendő. Senkitől nem hallottam azt, hogy Jaj, az jó, ha maradsz! Még az idősebbektől sem... Hol vannak azok, akikben van egy természetes hazaszeretet?

Legjobb válasz: A hazaszeretet és a megélhetés két különbözõ dolog. Hkülföldre is megyek a megélhetésem után, de a hazaszeretet még megmarad. Csak az urálkodó osztály érdeke ez a fiatalokból kiírtani, mert az ország másoknak kell.

A hazaszeretet és a megélhetés két különbözõ dolog. Hkülföldre is megyek a megélhetésem után, de a hazaszeretet még megmarad. Csak az urálkodó osztály érdeke ez a fiatalokból kiírtani, mert az ország másoknak kell.
mert ha megnézed tényleg szörnyû, amit a vezetõk mûvelnek. és senki nem szívesen melózik egy olyan helyen, ahol ez így mennek a dolgok. de ennek ellenére egyetértek veled abban, hogy maradni a szebb. ha visszagondolunk 56-ra is pl szerintem ott is látszik, hogy az volt a nagyobb és szebb dolog, aki maradt és ezt a történetet csinálta tovább és nem elment a könnyebbe.
Van egy olyan oldala a dolognak, hogy divat lett erre a kérdésre ezt a választ adni. Másrészt tényleg olyan pocsék lett itthon a helyzet, hogy én is meglepõdök, ha valakitõl azt hallom, hogy mindenképpen itthon akar maradni. A mindenképpen szót azért használtam, mert én is szeretnék itthon maradni, de valószínûleg nem fogok. Azt, hogy egy bizonyos intervallumot fogok csak kint tölteni, vagy hosszútávon fogom az életemet külföldön berendezni... Még nem tudom. Orvostanhallgató vagyok, és akármennyire is szeretem ezt az országot, nem fogok 90e HUF fizetésért heti 80-90 itthon gürizni, mert magamat ismerve beledöglenék. Azoknak, akik erre reflektálva elkezdene sárral dobálózni, hogy milyen orvos lesz az ilyenbõl, elmondom, hogy anyagilag senkire nem tudok támaszkodni, tehát nincs apuci és anyuci, akik alám pakolnak minden szépet és jót.
A legtöbben a saját családjukban tapasztalják, hogy hazaszeretetbõl nem tudnak megélni. Nem közösítik ki azt, aki marad. De lassan már csak az marad, aki a jómódúak közé tartozik, vagy elkötelezett Fideszes.
Én szeretem a hazámat, szeretnék itt élni, de úgy néz ki nem lehet, mert nem fogok tudni megélni. Talán még arra sincs reményem, hogy egyetem után önnállósodjak, mert nem biztos hogy lesz munkám, vagy ha lesz is mennyit kapok érte. Tényleg szeretnék maradni, de nem akarok nyomorgni hó végén.
A hazaszeretet megvan, de nincs más mód, ha a kormány nem biztosítja a megélhetést. A kormány CSAK akkor kedvez/hoz olyan döntést ami úgy néz ki hogy kedvez az egyszerû emberek.ek, amikor jönnek a választások. Én itt vagyok 15 éves, és már most húznék el innen.
A hazaszeretet nem ciki. Az a ciki, ha valaki cikinek tartja a hazaszeretetet. Sokan nem azért mennek külföldre, mert nem szeretik a hazájukat, hanem a megélhetés miatt. Magyarországon születtem, és itt szeretnék maradni, de ha a fõiskola elvégzése után nem találok majd munkát, akkor kénytelen leszek Ausztriában szerencsét próbálni.
Én nem divatból nem szeretem. Egyszerûen csak látom hogy nyomorgunk a politikai helyzet miatt, és a körülöttem élõ "hontársaimtól" meg annyi kellemetlenséget, indokolatlan rosszindulatot kaptam és tapasztaltam, hogy én egy cseppet sem szeretek a hazámban élni.
Nem hiszem el, hogy ide csak jövõkép nélküli diplomások írnak, meg olyanok, akiknek *17 évesen* elegük van a saját országukból. Nem, nem vagyok nacionalista, és igen, a születési helyed csak egy adat, de ettõl még bízhatnál jobban és tehetnél többet azért az országért, amiben az lettél, ami vagy, ahol felnõttél. Lehet mutogatni a politikára, meg a bérekre, de ha mindenki csak mutogat, csak a saját érdekeit nézi, és továbbáll, akkor tényleg nem lesz jövõje a magyaroknak. Akiknek a sorsát alakítja ugyanúgy minden magyar diplomás, aki Londonban vagy más idegen városban képzeli el a jövõjét, sokszor az úgymond "biztos karrier" miatt. Lehet azt mondani, hogy hazaszeretetbõl nem lehet megélni. Ugyanakkor 10 millió ember valahogy mégis megél itthon, akár havi 100 ezerbõl is, valamint érdekes egy pillantást vetni az afrikai országok lakóira, akik sokkal kevesebb pénzbõl sokkal mosolygósabb életet élnek, és nem hibáztatják folyton a saját kormányaikat és országaikat. És nekik egy Big Macre sem telik, nemhogy egy repjegyre Londonba...

Mikortól jár a családi adó kedvezmény? Hallottam olyat, hogy már ha a kismama a 3. hónapban jár akkor már igénybe vehető!?

valóban így van, vagy csak a sz?lést követ?en?

Legjobb válasz: igy van. a magzat 91. napjától lehet.

91.naptól, szólsz a munkahelyeden hogy szeretnéd igénybe venni, adnak egy nyomtatványt amit neked a párodnak és a párod munkaadójának is ki kell töltenie, és a következõ hónapban már kapod is , magzatonként 10 ezer ft
igy van. a magzat 91. napjától lehet.
A nõgyógyászodtól kell egy igazolást kérni, hogy betöltötted a 91. napot. Plusz a többi kitöltendõ papír amit az elõttem szóló is írt.
Nekem azt mondták a nõgyógyászaton hogy még nem adnak igazolást csak kb 20.hetet ha betöltöm!!!! Ez számomra nagyon érdekes mert ezt igy nem lehetne ugye??Na ugy is megyek szerdán és megmondom aggyák csak ide azt az igazolást!!!! Ennyire szemeteket!!!!!!
Csak akkor lehet megosztani ha több gyermek van. Egynél nincs ilyen. És az apa akkor kérheti csak, ha házasok vagytok.
én is a 12. héttõl tudom
Igen, mivel nem vagytok házasok jogilag még nincs elismerve a gyerek Apa viszony ami házasságban adott. Így most csak az anya tudja igénybe venni. Ha õ nem akkor év végi adóbeválásban visszamenõleg már te is tudod.
A terhesség 91. napjától jár, és a központi terhestanácsadáson adják ki az igazolást.
A kérdező hozzászólása: élettársak vagyunk. akkor most csak az "asszony" kérheti?? majd születés után én?
Magzatra csak házaspár kérheti, megszületés után élettárs is.
Az apa nem csak akkor kérheti ha házassok vagytok. Az Én párom is megigényelte már kapja is és nem vagyunk házassok. 19 hetes kismama.
Igen!! A 91. Naptol igényelhetet te vagy a parod vagy akar megosztva!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: ez úgy körülbelül "átlag" 10 ezer forintot jhelent ugye? és mit kell a munkáltatónak beadni? anyasági kiskönyvet?
Így van. Élettárs esetén - hiába vér szerinti gyermeke - magzatnál csak a terhes nõ, és a vele egy háztartásban élõ házastársa kérheti. Az élettárs nem. Élettárs év végén az adóbevallásban érvényesítheti azt a részt is, amit a kismama nem tudott, vagy nem akart. De ezt csak az év végi adóbevallásban teheti meg. Év közben nem.

Az normális hogy már ha csak az ujjazás gondolata felmerül bennem benedvesedek meg elkezdek teljesen bizseregni lent?

Meg mikor itt olvasom a kérdéseket a szexszel kapcsolatban és leírjátok az élményeiteket, tapasztalaitokat akkor is ugyanez a helyzet

Legjobb válasz: Bele se merek gondolni mi történne, ha én is leírnám...

Bele se merek gondolni mi történne, ha én is leírnám...
Tudtál volna jobb kérdést is feltenni ha többet akartál volna.:P Pl: Vki szexkapcsi? 22L
A kérdező hozzászólása: hát igen én csak a választ szerettemvolna megkapni :D fõleg hogy 20 alatt vagyok picivel :D és nem vagyok ribi :D
Te tudnád definiálni a normális szót?
A kérdező hozzászólása: attól függ milyen értelemben hogy mire mondjuk
És anélkül felteszed ezt a kérdést, hogy megszabnád a normális szó kereteit?:P
Kívülállóként mi a véleményed az intelligenciáról?
A kérdező hozzászólása: hát úgy gondoltam normálisnak hogy esetleg történt-e már valakivel ilyen és nem én vagyok az egyetlen degenerált akinek orvoshoz kéne fordulnia a beteg dolgaival :D
Látod és sok sok fiú megválaszolta ezt neked. :PP
A kérdező hozzászólása: WRXSTI huu de vicces voltál basszus és amúgy a többieknek köszönöm a válaszokat még akkor is ha egy pár elég kanos volt :D
Az csak jó ha a lány is felizgul ha a szexre gondol. Fiúként engem is lázba hoznak a történetek, a képek meg méginkább. Elég vizuális vagyok. Szóval teljesen természetes.
A kérdező hozzászólása: sok kanos fiuka itt fél 2kor :D
Látod milyenek ezek a kanos fiúkák...
A kérdező hozzászólása: nem éppen :D ígyis kiírtam és jött 2 :D pedig nem vártam meg nem reménykedtem
Legalább nem lesz nehéz dolguk a pasijaidnak.
totál normális!hát ha még ott lennék veled akkor milyen izgalmi állapotba jönnél...
A-ha.
Nemkéne robbanóscukorkát enni lefekvés elõtt talán.
A kérdező hozzászólása: Mr. BDSM ezt hogy érted?
Én is fel szoktam izgulni ha ilyenekre gondolok. Fõleg most hogy összejöttem egy sráccal aki eszméletlenül jó ezen a téren. Akkorákat szoktam élvezni hogy percekig folynak a könnyeim. :P Egész nap rá gondolok és teljesen kész vagyok már :D
Nem, ez az Ördög mûve!
Úgy, hogy még nem láttad a válaszaimat.:P
A kérdező hozzászólása: Mr BDSM éértem :D amugy meg még barátom sincs akivel bármit csinálhatnék.. :D
Ezt privátok reményében írtad?:D
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :)

Az igaz hogy már ha a szántásra is kimész ott is megbüntethetnek ha nincsen hajtásid/jogositványod?

Legjobb válasz: Jogosítvány nélkül csak a közterülettõl ELZÁRT! magánterületen garázdálkodhatsz a jármûveddel a terület tulajának engedélyével.

Jogosítvány nélkül csak a közterülettõl ELZÁRT! magánterületen garázdálkodhatsz a jármûveddel a terület tulajának engedélyével.
A kérdező hozzászólása: akkor közterületen NEM ha nem közút akkor igen (jól értelmeztem)
Az "közterülettõl elzárton" volt a hangsúly
KRESZ 1. § A rendelet Magyarország területén levõ közutakon és közforgalom elõl el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.
Nem már, ez korábban is így volt - legfeljebb a rendõr belátta hogy nem érdemes minden apróságon [email protected]@kodni mindenkivel. Elméletileg ha nincs jogsid és nincs a gépnek rendben minden papírja, akkor csak elzárt területen használhatod. Tehát ahol az úton van keresztben sorompó, azon belül. És csak a tulajdonos engedélyével.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm a válaszokat 14/f

Ha nem keres szakítás után, az azt jelenti, hogy már nem is gondol rám?

Tudom, elég buta a kérdés mert ez ember függő, szóval mindenki a saját tapasztalatát írja le ha kérhetem, ne általánosítsunk. Szóval, volt már olyan, hogy csak büszkeségből nem kerested az exed és csak azt vártad, hogy ő lépjen?

Legjobb válasz: Én sok mindent megpróbáltam, hogy maradásra bírjam az exemet. Elõször össze is jött de aztán bekavartak a haverjai és megint szakitottunk. Másodszorra már csak annyit sikerült elérnem, hogy barátként hajlandó velem találkozni és talán egyszer újrakezdhetjük. Kérdés nyitva lesz-e még felé a szívem akkor. Majd ha hiányzok neki eszébejuthat, hogy õ engedett el. Az a baj ezzel a büszkeség dologgal, hogy egymásra mutogattok. MIndenki a másikra vár, senki nem tesz semmit az idõ meg csak telik. Aztán jön a felejtés. Én már rég rájöttem, hogy párkapcsolatban nincs helye büszkeségnek. Ha szereted valld be. Ha vissza akarod kapni lépj. A nem már úgyis a Tiéd, de ha kockáztatsz kaphatsz egy Igent-t is. Vesztenivalód nem sok van. Ha nem sikerülne legalább nyugodt szivvel lelkiismerettel mondhatod, hogy Te mindent megpróbáltál nem rajtad múlt. Igy könnyebb továbblépni, mert 100%-ban az Õ döntését kell elfogadnod. Innentõl csak elõre nézz. Majd ha nagyon hiányzol neki és egyszer talán megkeres õ fog hasonlóan kemény helyzettel szembesülni ha esetleg újra akarná kezdeni de akkor már Nálad lesz a döntés joga. A büszkeség csak arra jó, hogy növelje a távolságot két ember közt akik amúgy szeretik egymást együtt szeretnének lenni de egymásra mutogatnak, neki kéne keresnie engem nem nekem õt. Szerelemben feleslegesek ezek a játszmák. Ha fontos akkor ne várj rá, keresd meg Te mert egész életedben mardosni fog a gondolat, hogy mi lett volna ha.. Egy kis remény mindig van. Ha falakba ütközöl is, Te legalább megpróbáltad. Ki tudja még akár emiatt is fordulhat a kocka késõbb, lehet csak idõ kell még neki. Nagyon sok olyan pár van most a környezetemben akik az exükkel akarnak újból kapcsolatot. Eltelt x idõ, akár egy új kapcsolat is közbejött mégsem tudták elfelejteni az elõzõt. Ritka, hogy ennyi idõ után az érzés még kölcsönös, de ahol az volt ott újrakezdték. Van egy mondás: "Ha valaki elég hülye volt ahhoz, hogy elsétáljon Te legyél elég erõs, hogy ez ne érdekeljen".

Én sok mindent megpróbáltam, hogy maradásra bírjam az exemet. Elõször össze is jött de aztán bekavartak a haverjai és megint szakitottunk. Másodszorra már csak annyit sikerült elérnem, hogy barátként hajlandó velem találkozni és talán egyszer újrakezdhetjük. Kérdés nyitva lesz-e még felé a szívem akkor. Majd ha hiányzok neki eszébejuthat, hogy õ engedett el. Az a baj ezzel a büszkeség dologgal, hogy egymásra mutogattok. MIndenki a másikra vár, senki nem tesz semmit az idõ meg csak telik. Aztán jön a felejtés. Én már rég rájöttem, hogy párkapcsolatban nincs helye büszkeségnek. Ha szereted valld be. Ha vissza akarod kapni lépj. A nem már úgyis a Tiéd, de ha kockáztatsz kaphatsz egy Igent-t is. Vesztenivalód nem sok van. Ha nem sikerülne legalább nyugodt szivvel lelkiismerettel mondhatod, hogy Te mindent megpróbáltál nem rajtad múlt. Igy könnyebb továbblépni, mert 100%-ban az Õ döntését kell elfogadnod. Innentõl csak elõre nézz. Majd ha nagyon hiányzol neki és egyszer talán megkeres õ fog hasonlóan kemény helyzettel szembesülni ha esetleg újra akarná kezdeni de akkor már Nálad lesz a döntés joga. A büszkeség csak arra jó, hogy növelje a távolságot két ember közt akik amúgy szeretik egymást együtt szeretnének lenni de egymásra mutogatnak, neki kéne keresnie engem nem nekem õt. Szerelemben feleslegesek ezek a játszmák. Ha fontos akkor ne várj rá, keresd meg Te mert egész életedben mardosni fog a gondolat, hogy mi lett volna ha.. Egy kis remény mindig van. Ha falakba ütközöl is, Te legalább megpróbáltad. Ki tudja még akár emiatt is fordulhat a kocka késõbb, lehet csak idõ kell még neki. Nagyon sok olyan pár van most a környezetemben akik az exükkel akarnak újból kapcsolatot. Eltelt x idõ, akár egy új kapcsolat is közbejött mégsem tudták elfelejteni az elõzõt. Ritka, hogy ennyi idõ után az érzés még kölcsönös, de ahol az volt ott újrakezdték. Van egy mondás: "Ha valaki elég hülye volt ahhoz, hogy elsétáljon Te legyél elég erõs, hogy ez ne érdekeljen".
Miért kéne keresnie? Ha szakítottatok már nincs közötök egymáshoz, és kár is lenne a másik szívét fájdítani!!
Szakítás után baromira nehéz nem gondolni a másikra, rengeteg idõ kell hozzá. De általában aki szakít, annak oka van rá, és nem akar visszamenni, ezért nem is keresi a másikat.
Van özön barátom, nem kell sebeket tépkedni, a jövendõ kapcsolatnál is csak féltékenykedésre ad okot, miért kell nekem pont az elõzõ nõmmel beülni kávézni...
9es Nagyon jól leirtad a dolgokat. Akiben több szeretet van az törekszik arra, hogy a másik ne egy lábtörlõnek érezze magát, fõleg ha félénk.
Köszönöm! :) Sosem akartam barátságot az exemmel. Õ ragaszkodik hozzá. Nálam az kicsit olyan mintha "talonban tartana" ínségesebb idõkre. :) Hátha egyszer még jó lesz valamire címszó alatt. De az igaz, hogy bölcs ember nem éget fel maga mögött egyetlen hidat sem és nem akar szabadulni a múltjától.
Ha szakítok vagy velem szakítanak, miért kellene keresnünk a másikat?! Én nem kerestem egyiket sem, nem büszkeségbõl csak nem voltam rájuk kíváncsi! Vége van, mindenki élje a saját életét, úgy ahogy akarja
Dehogynem gondol rád. Ez az eltelt együtt eltöltött idõtõl nagymértékben függ. Függ attól is, hogy azóta újra szerelmes lett-e valakibe, mert ha igen akkor már elengedett téged. Engem közel 7év után dobtak, egyik napról másikra különös indok nélkül. De ami a legborzasztóbb az egészben, h képzeljetek el egy olyan együttlétet, hogy hosszú éveken keresztül hiszitek azt, hogy a párotok hozzátok tartozik, társak vagytok, majd egy napon szembesülni kell a ténnyel, h csak ti voltatok boldogok, az a másik már évek óta nem szeret, csak megjátssza magát. Igen, van(ill. volt) ilyen, az én esetem, és az utolsó percig azt hittem hogy szeret. Most több évet visszamenõlegesen hogy a francba lehet átértékelni újból. Tanuljam újra a szorzótáblát és az abc-t?
Nagyon sajnállak kedves utolsó. :( Nekem a 4 éves kapcsolatom ért így véget de utána kb 1, 5 évig nem tudtam ránézni másra. El sem tudom képzelni akkor milyen nehéz lehet 7 év után továbblépni.. Szörnyû, hogy ilyen megtörténhet. Én a tökénél fogva lógatnám fel az ilyen illetõt. Nem azért mert már nem szeret talán arról nem is tehet, de ne játssza meg magát legalább mert az baromira nem fair. Nálunk voltak azért jelek ha jobban belegondolok, csak én nem vettem észre õket. A szemembe hazudott a drága amikor felvette a telefont mondta, hogy az anyja keresi pedig a barátnõje volt. Szemétláda az ilyen. Nem csak velem játszott hanem azzal a csajjal sem volt õszinte. Villámcsapásként ért amikor szakított pont egy romantikus kirándulás után. A búcsúszexet azért nem hagyta ki. De azt hiszem ez az inkorrekt viselkedés nagyban megkönnyítette az én dolgomat is szakítás után.
A 9-es teljesen jól megfogalmazta a dolgokat.Hidd el mindig az keres elõbb, akiben nagyobb a szerelem.Várj még!!! Fog õ még téged keresni, ha meg nem akkor soha nem volt igazán a tiéd.
Kedves 10.-es amit te leírsz, szakítás után , az nem baráti kapcsolat, barátság, hanem normális, civilizált módon való elválás. Teljesen egyetértek, hogy ennek így kell lennie. De barátság nem alakulhat ki kapcsolat után, nagyon ritka.
Azért ez nem mindig igy van kedves 8-as. Nem mindig azért megy szét egy pár mert nem szeretik egymást. Hanem mondjuk széttúrták a kapcsolatot, vagy az egyik hülyeséget csinál mint pl én is. Ha szeretik egymást akkor elképzelhetõ vissza akarják csinálni. Miért ne maradhatna meg a barátság?? Ha két értelmes intelligens ember békében elválik és nem tányérröpködõs megcsalós szakítás történt akkor miért ne maradhatnának barátok? Nem kell összejárni hetente, mégcsak beszélni sem. De néha egy kávé belefér, hogy mi van vele. Én eddig soha nem igy zártam le a kapcsolataimat de az exem az összes barátnõjével a mai napig baráti kapcsolatot ápol.
Ha vége, akkor vége, ennyi volt, miért kéne keresni? Legyünk barátok? Miért, mi értelme van? Szükségünk van egymás barátságára? Nincs, egymásra sincs, akkor nem szakítottunk volna. Az elválás, a gyász mindig nehéz, aztán hozzászokik az ember a másik hiányához és továbblépsz.
Amúgy persze, hogy gondol rád! Hogyne gondolna. Még nagyon sokáig eszébe fogsz jutni. Fájni fog, és hiányozni fogsz. Bár ez attól is függ mondjuk miért szakitottatok és mennyire szeret még. Mindig az szenved jobban aki jobban szeret. Sokszor van, hogy szeretjük a másikat mégis eltaszítjuk. Aki menne, azt el kell engedni. Ha hozzád tartozik és együtt kell lennetek visszajön még. Ha nem akkor nem volt melléd való és lehetõséget ad megtalálni azt aki tényleg hozzád illik.
Igen, elõfordult ilyen sõt pont most van mindkettõnk részérõl. Nem keresem én sem, õ sem. Szeretjük még egymást de egy hülyeségem miatt kidobott és most nem tudom mi van...
bocs:megy
NEM, ha otthagytam annak volt oka és nem akartam vele barátságban sem lenni. Nem büszkeség ami nem me nem kell erõltetni
Az 1-es hozzászóla nem ír igazat. A kérdésedre pedig: Igen volt már ilyen, hogy nem tudtam levetkõzni a büszkeségemet, mert annyira megsértett lelkileg.
Nem tudom milyen jó tanácsot lehetne itt adni. Ez a felejtés dolog nekem sem ment könnyen soha pedig a mostani kapcsolatom csak 3 hónapos volt viszont nagyon beleszerettem. Talán jobban mint anno a 4 évesbe. Õ volt az elsõ nagy szerelem, a biztos pont. Az esküvõt tervezgettem õ meg másnap kidobott :) De már nem fáj, csak nevetek rajta. Humorral minden könnyebb. Biztos beleugranék egy új kapcsolatba a könnyebb felejtés végett.

Hogy "osztódtok" ha már több gyerek van?

Kisfiam 4 éves, kislányom 3 hónapos. Sajnos a mai napig nem alakult ki semmiféle rendszer a napirendünket illetően. A pici kiszámíthatóbb, a nagy sokszor fejtörést okoz. Régen sokat játszottunk együtt, amit persze most is igényelne, de az esetek legnagyobb részében mindig meg kell szakítanunk, vagy legrosszabb esetben neki sem tudunk állni a közös mókának, mert a pici közbeszól. Ilyenkor, ha őt hagyom sírni azért van lelkifurkám, ha otthagyom a nagyot a pici végett, akkor meg azért érzem rosszul magam. Hogy lehet ezt a helyzetet helyesen megoldani? Eddig szerencsére még nem okozott komolyabb problémát a nagynál, de ami késik nem múlik, egy idő után elege lesz, és kitör a féltékenység. Egyenlőre csak én betegszek bele a szituba... A hétköznapok viszonylag könnyebben mennek, mert 3-ig oviban van a fiam, nehezen, de átvészeljük az estéket, de a hétvégék, vagy ha betegség miatt itthon van, az katasztrófa. Nekem!!! A férjem a munkájából kifolyólag keveset van itthon, havi szinten pár nap, így jóformán csak én vagyok a gyerekekkel. Sokszor rettenetesen feszült vagyok, ideges, és kiabálok. Alapból is nehéz eset a fiam, sajnos el lett kényeztetve (ezzel tulajdonképpen most szembesültem), minden akkor és azonnal kellene, és képes órákon át nyüszíteni ha valami nem úgy történik ahogy ő elképzelte. Mindenben neki kell az elsőnek lenni, pl. reggel totál kiborul, ha nem ő kapja meg először a kakaót, hanem a kistesót etetem meg. Ilyenkor próbálok higgadt maradni, meg valahol sajnálom is, hiszen eddig ő volt az egyetlen és első számú, és nem ő akarta ezt a "más" helyzetet. Hogy oldjátok meg, hogy mindenki a maximumot kapja belőletek? Hogy kell ezt csinálni... még nem voltam 2 gyerekes anyuka :)

Legjobb válasz: 22 nap eltéréssel 4 év van a két gyermekünk között. A helyzet ugyanaz lehet, mint nálatok. Ideges vagyok, s emiatt sokat kiabálok. Ami nekem bevált, hogy egyszerûen nem veszek tudomást a dühkitöréseirõl, hanem szépen nyugodtan megkérem arra, amit szeretnék, s ha nem megy, otthagyom. Pl. nem volt hajlandó egyedül vetkõzni oviból hazajövetelkor. Fogtam a kicsit, bementünk szopizni. Toporzékolt egy negyedórát (már vártam, mikor csenget be az egyik szomszéd), majd nekiállt trappolni a lakásban, Tiszta ideg lettem, hogy a sáros cipõvel végigmászkálja a nappalit. Na mire kijöttem, szépen levetkõzött, a kabátját felakasztotta a fogasra, cipõ a kis sámlija alatt, s egy deka sár nem volt sehol, mert volt annyi esze, hogy a trappolás elõtt levette a saras cipõt. Megdicsértem, s azóta - némi ellenállás mellett persze - de egyedül vetkõzik. Plusz visszajött az együttalvás. Szülés elõtt már kb. hat hónapja egyedül aludt el. Meseolvasás után még simogatni kellett, s jöhettem ki, de most újra "vele kell aludnom" (értsd úgy, hogy kijövök, ha elaludt). Hétköznap jóformán ilyenkor tudunk játszani (Elalvás elõtt már sötétben játszunk, gondoltam egy állatra játékot. Gondolsz egy állatra, s elmondod mit tudsz róla, a másik meg kitalálja.), illetve még uzsonna közben kirakózunk (kb. azt az idõt alussza át a kicsi, utána este 8-ig fent van). Az estéket meg úgy alakítottuk, hogy apa ha hazaért (olyan fél 7-kor), míg én altatom a kicsit, tudjanak játszani. A maradék idõ 4-tõl 7.30-ig tévénézéssel vagy önálló játékkal megy el. Ami sokat segített, az a napirend szigorú betartása. Mivel reggel apa viszi az oviba, így korán kell kelni, nem is tiltakozik az esti gyors fürdés (a kistesó elõtt kb. egy órát pancsolt minden este, most kb. negyedóra alatt kész vannak, fogmosással együtt), és a viszonylag korai (fél 9) lefekvés ellen. A meseolvasás és a fent említett gondoltam egy állatra játék sosem marad el. Illetve minden este igyekszem megdicsérni valamiért, amit aznap csinált. S tudatosítani benne, hogy figyelek rá, s egy anyuka mindent lát és mindent tud. A hétvégék azért problémásak, mert én hétközben tanulok, itthon dolgozom, így némi házimunka marad hétvégére is. És persze mikor délben elaludt az egyik, felébred a másik. Viszont szombatonként a fiúk elmennek együtt valamerre (játszóházba vagy kirándulni), így van hol a feles energiát levezetni. Délutánra meg mindig kitalálunk valami érdekeset (tegnap pl. veteményeztek mûanyag kispohárba, hogy legyen tavaszra paprikapalánta, tegnapelõtt bútort szereltek stb.), így apa sokat tud foglalkozni vele, talán helyettem is. Egyszóval nálunk inkább apából kap most maximumot, anya csak az esti babusgatásban vesz részt. Meg folyamatosan ötletel, hogy mi az, amivel le tudom foglalni, hogy zökkenõmentesen elteljen a hármasban töltött idõ. Pl. múlt héten már babakocsival mentem érte oviba, a kocsira felakasztottam a futóbiciklit, s hazafelé megnéztük a környék összes hóvirágját (az ovival is sétáltak már a környezõ utcákban, így tudta, hol kell megállni), komposztáló ládáját, tyúkját (pedig Budapesten lakunk). Ezzel is megy az idõ, a kicsi alszik, én meg útközben beszélgetek a fiammal. De azért hozzáteszem, hogy mindez nagyon szépen hangzik, de azért az idegbaj nálunk is mindennapos.

22 nap eltéréssel 4 év van a két gyermekünk között. A helyzet ugyanaz lehet, mint nálatok. Ideges vagyok, s emiatt sokat kiabálok. Ami nekem bevált, hogy egyszerûen nem veszek tudomást a dühkitöréseirõl, hanem szépen nyugodtan megkérem arra, amit szeretnék, s ha nem megy, otthagyom. Pl. nem volt hajlandó egyedül vetkõzni oviból hazajövetelkor. Fogtam a kicsit, bementünk szopizni. Toporzékolt egy negyedórát (már vártam, mikor csenget be az egyik szomszéd), majd nekiállt trappolni a lakásban, Tiszta ideg lettem, hogy a sáros cipõvel végigmászkálja a nappalit. Na mire kijöttem, szépen levetkõzött, a kabátját felakasztotta a fogasra, cipõ a kis sámlija alatt, s egy deka sár nem volt sehol, mert volt annyi esze, hogy a trappolás elõtt levette a saras cipõt. Megdicsértem, s azóta - némi ellenállás mellett persze - de egyedül vetkõzik. Plusz visszajött az együttalvás. Szülés elõtt már kb. hat hónapja egyedül aludt el. Meseolvasás után még simogatni kellett, s jöhettem ki, de most újra "vele kell aludnom" (értsd úgy, hogy kijövök, ha elaludt). Hétköznap jóformán ilyenkor tudunk játszani (Elalvás elõtt már sötétben játszunk, gondoltam egy állatra játékot. Gondolsz egy állatra, s elmondod mit tudsz róla, a másik meg kitalálja.), illetve még uzsonna közben kirakózunk (kb. azt az idõt alussza át a kicsi, utána este 8-ig fent van). Az estéket meg úgy alakítottuk, hogy apa ha hazaért (olyan fél 7-kor), míg én altatom a kicsit, tudjanak játszani. A maradék idõ 4-tõl 7.30-ig tévénézéssel vagy önálló játékkal megy el. Ami sokat segített, az a napirend szigorú betartása. Mivel reggel apa viszi az oviba, így korán kell kelni, nem is tiltakozik az esti gyors fürdés (a kistesó elõtt kb. egy órát pancsolt minden este, most kb. negyedóra alatt kész vannak, fogmosással együtt), és a viszonylag korai (fél 9) lefekvés ellen. A meseolvasás és a fent említett gondoltam egy állatra játék sosem marad el. Illetve minden este igyekszem megdicsérni valamiért, amit aznap csinált. S tudatosítani benne, hogy figyelek rá, s egy anyuka mindent lát és mindent tud. A hétvégék azért problémásak, mert én hétközben tanulok, itthon dolgozom, így némi házimunka marad hétvégére is. És persze mikor délben elaludt az egyik, felébred a másik. Viszont szombatonként a fiúk elmennek együtt valamerre (játszóházba vagy kirándulni), így van hol a feles energiát levezetni. Délutánra meg mindig kitalálunk valami érdekeset (tegnap pl. veteményeztek mûanyag kispohárba, hogy legyen tavaszra paprikapalánta, tegnapelõtt bútort szereltek stb.), így apa sokat tud foglalkozni vele, talán helyettem is. Egyszóval nálunk inkább apából kap most maximumot, anya csak az esti babusgatásban vesz részt. Meg folyamatosan ötletel, hogy mi az, amivel le tudom foglalni, hogy zökkenõmentesen elteljen a hármasban töltött idõ. Pl. múlt héten már babakocsival mentem érte oviba, a kocsira felakasztottam a futóbiciklit, s hazafelé megnéztük a környék összes hóvirágját (az ovival is sétáltak már a környezõ utcákban, így tudta, hol kell megállni), komposztáló ládáját, tyúkját (pedig Budapesten lakunk). Ezzel is megy az idõ, a kicsi alszik, én meg útközben beszélgetek a fiammal. De azért hozzáteszem, hogy mindez nagyon szépen hangzik, de azért az idegbaj nálunk is mindennapos.

8 hetes vagyok és alig várom hogy teljenek a hetek. De inkább aztvárom hogy már látszodjon. Ha már látszodna nemhiszem hogy annyira sürgetném az idöt. Vagy mégis?

már alig várom hogy teljenek a hetek. 8 hetes vagyok.és lassan telnek. de én nemaszt várom annyira hogy megszüljek vagyis aztis,csak élvezni is akarom minden percét mert én elég sokat vártam rá. csak én inkább aztvárom nagyon hogy megmozduljon vagy látszodjon ,és érezze az apuka is. kiváncsi lennék ti hogyvagytok. és hogy ha már elérem azt a kort amire vágyom 4- 5 honapos kort akkor is sürgetni fogom az idöt vagy lenyugszok mert megvan az 5 honap amit vártam? remélem érteh? voltam.:)

Legjobb válasz: Szóval Te a magát a terhességet szeretnéd élvezni és szeretnéd, ha már " kézzel fogható jele" lenne a külvilág számára is? Jól értem? Én is élvezem a terhességemet, akkor is, ha a komfortérzetem nem éppen a legjobb, fõleg, hogy már elkezdõdött a derékfájásos idõszak. Néha azt szeretném, ha még tovább tartana. Néha pedig már annyira, de annyira szeretném már látni a kisbabánkat. Magam példájából okulva, szerintem benned is feléled majd a kíváncsiság, hogy az a kisember, akit UH-n láttok, bújjon már ki végre, mert már annyira szeretnéd látni idekint. Gondolom, azért is várod a 4-5 hónapos kort, hogy túl legyetek a kritikus idõszakon? Ezen nem szabad szoronani, mert a baba mindent megérez. További boldog babavárást kívánok Neked!

Szóval Te a magát a terhességet szeretnéd élvezni és szeretnéd, ha már " kézzel fogható jele" lenne a külvilág számára is? Jól értem? Én is élvezem a terhességemet, akkor is, ha a komfortérzetem nem éppen a legjobb, fõleg, hogy már elkezdõdött a derékfájásos idõszak. Néha azt szeretném, ha még tovább tartana. Néha pedig már annyira, de annyira szeretném már látni a kisbabánkat. Magam példájából okulva, szerintem benned is feléled majd a kíváncsiság, hogy az a kisember, akit UH-n láttok, bújjon már ki végre, mert már annyira szeretnéd látni idekint. Gondolom, azért is várod a 4-5 hónapos kort, hogy túl legyetek a kritikus idõszakon? Ezen nem szabad szoronani, mert a baba mindent megérez. További boldog babavárást kívánok Neked!
Én 25 hetes vagyok, elég nagy a pocakom és mozog is a baba. Tehát látszik, érzem. Mégis úgy érzem, hogy nem telik elég gyorsan az idõ, vagy nem látszik eléggé, nem érzem eléggé, lesz ez még erõsebb is, stb. Mintha soha semmi nem lenne elég! :-D Egyébként nekem hamar ment eddig az idõ, pedig én is már az elmaradt mensi napján, tehát négy hetesen megtudtam, hogy baba van. És mi is vártunk rá. Persze minden héten õrült számolgatásban vagyunk, és minden szerdán (akkor van hétforduló) elolvassuk, hogy mi is történik most, mekkora a baba. De úgy összességében repülnek a hetek. Tény, hogy nem sok idõm volt unatkozni, mert én még most is dolgozom (otthon ülni szerintem unalmasabb), közben utaztam is. Abban is biztos vagyok, hogy most még jobban pörög majd az idõ, mert most ismét utazás elõtt vagyok, mire visszaérek már 31 hetes leszek és mi még akkor kezdünk el vásárolgatni. A baba meg eleve korábbra várható az orvos jóslata szerint... Egy valami biztos, az idõ magától telik, azt sürgetni nem lehet. Olvass nagyon sokat a terhességrõl, amíg nem látszik, addig közelítsd meg errõl az oldalról a babát. Szervezz programokat, próbáld meg betervezni a heteket kb félidõig. Hidd el, ha van mit csinálni, akkor észre sem veszed és már pocakod is van! (Igazából már 15-16 hetesen biztosan lesz babapocakod, 12. hétig max a puffadás fog látszani, de én is elsõ babás vagyok és 20. hétig nem igazán vették észre, most viszont rengeteget nõtt és nem lehet nem észre venni.) De van egy olyan tippem, hogy mire eljutsz ide, akkor már arra leszel kíváncsi, hogy hogyan néz ki a baba és azt fogod várni, hogy végre már megszülessen. Sok boldogságot!

Anyáékal hogy közöljem, hogy már nem szeretném ha bulikat rendezgetnének nekem?

14 éves vagyok és már nagynak érzem magam az ilyenekhez. szüleim nagyon kedvesek,és megért?ek,de nemakarom ?ket megbántani. de ez már mánia.:s 14/L

Legjobb válasz: Nem értem mi a baj azzal hogy szülinapi bulit rendeznek neked? Én most voltam 19 de a mai napig áthívom a barátaimat szülinapomkor. Persze 10 éves korom óta sok minden változott, a dekoráció az már nem kislányos, már nem csak málnaszörpöt iszunk és persze a szüleim sincsenek egész nap "láb alatt". Jó alkalom ez hogy dumcsizzunk, meg már a kornak megfelelõ programokat csináljuk. Aztán hétvégén meg általában elmegyek bulizni, ilyenkor már jönnek azok is akik nem feltétlenül tartoznak a szûkebb baráti körömbe. Így ha esetleg azzal van baj hogy túl dedósnak érzed a bulit akkor beszéld meg a szüleiddel hogy mit változtassatok, mond hogy ez a te születésnapod és nem érzed jól magad ha bizonyos dolgokat belevesznek a programba, vagy korlátoznak (persze 14 évesen még ne mindent engedjenek meg de nem vagy már kisgyerek) vagy ha nem te dönthetsz afelõl hogy kiket hívhatsz meg.

Nem értem mi a baj azzal hogy szülinapi bulit rendeznek neked? Én most voltam 19 de a mai napig áthívom a barátaimat szülinapomkor. Persze 10 éves korom óta sok minden változott, a dekoráció az már nem kislányos, már nem csak málnaszörpöt iszunk és persze a szüleim sincsenek egész nap "láb alatt". Jó alkalom ez hogy dumcsizzunk, meg már a kornak megfelelõ programokat csináljuk. Aztán hétvégén meg általában elmegyek bulizni, ilyenkor már jönnek azok is akik nem feltétlenül tartoznak a szûkebb baráti körömbe. Így ha esetleg azzal van baj hogy túl dedósnak érzed a bulit akkor beszéld meg a szüleiddel hogy mit változtassatok, mond hogy ez a te születésnapod és nem érzed jól magad ha bizonyos dolgokat belevesznek a programba, vagy korlátoznak (persze 14 évesen még ne mindent engedjenek meg de nem vagy már kisgyerek) vagy ha nem te dönthetsz afelõl hogy kiket hívhatsz meg.
Így. Köszönöm, nagyon kedvesek és megértõek vagytok, de én már nagy vagyok ehhez. Nem akarlak benneteket megbántani... Bátran. :)
Mond azt, hogy (pl ha szülinapról van szó) nem szeretnél nagy bulit inkább a családoddal, szüleiddel szeretnél csak ünnepelni.Így még kedves is vagy , hogy velük szeretnél lenni. Ha meg a barátaiddal is szeretnél ünnepelni akkor hívd el õket strandolni vagy valami programot szervezz születésnap néven egy másik idõpontban. Oda a szüleid nem hinném, hogy veled mennek. De ha tényleg megértõek akkor magyarázd el, hogy már kinõttél a gyerekzsúrokból, inkább te intéznéd a bulikat, õk max a részletekben segítsenek.
Nagy vagy hozzá? Na ne. Páromnak júliusban volt a 28. születésnapja és nagyon örült a meglepetés bulinak. Pedig õ már rég nem gyerek. Mondjuk nem is "babazsúrt" csináltunk. Barátok voltak itt, plusz szülei, de õk csak addig amíg koccintottunk illetve ettek egy-egy szelet tortát. Ja és nagyon jó volt. Szóval ne akard bemesélni nekem, hogy nagy vagy hozzá.
mi 3 éven át meglepibulit csintünk az ofõnknek ( idén is lesz sztem) pl idén 2 nap alatt csintük meg
Jó hát szerintem nemkéne leszólni a kérdezõt, max ha tudjátok, hogy milyen bulit rendeznek neki a szülei, mert pl unokateósmnak a 15.szülinapjára olyan meglepetésbulit csináltak, hogy szegény lány majd elsüllyedt ahogy belépett az ajtón :S aztán a végére jólett a buli, de az eleje, huh. Szóval csak állj oda a szüleid elé és dobd fel az ütletet, hogy menjetek el moziba vagy bármi, nemfognak megsértdni.
A szervezett bulidra ne menj el, helyette idd le magad a haverokkal, majd menj haza, csapj az asztalra, s okádj össze mindent és lehetõleg mindenkit. Úgy gondolom, érteni fogják az utalást.

A barátom füvezik és hónapokkal ezelőtt meg ígérte, hogy leszokik. De mégsem tette inkább csak hazudott róla, hogy már nem használja. Ha megkérdezem, hogy füveztél-e egyszerűen nem akar róla beszélni. És nem is akarja abba hagyni. Miért van ez?

Van amikor csak kéthetente szív de van amikor hetente többször is. Engem nagyon zavar, mert akkor velem eszméletlen milyen bunkó és lekezel?. Hiába mondják, hogy nyugalom telepszik az emberre nála velem szembe egésszen más.

Legjobb válasz: Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt,h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos,hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?

Leszarom az órabéred, meg az iskolai végzettséged is, azt tartom nevetségesnek, hogy nyomod itt ezt a menõ, jól keresõ, megfontolt felnõtt stílust, miközben senki sem kérdezte ezeket. Egyszerûen el akartad mondani, kikívánkozott belõled és kapóra jött ez a kérdés. Most végre kimondhattad:) Te vagy a tipikus KISPOLGÁR és erre vagy büszke.
Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt, h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos, hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?
Az alkoholtól csak egy van nagyobb ÚR, a drog! Errõl leszokni csak úgy nem mûködik. Segítséggel is (sajna) csak kis %-ban.
Kedves elõttem szóló! Miért jobb mint a dohányzás? Talán azért mert nincs rajta szûrû? És száraz gallyak füstjét 100%ig szûrés nélkül jutattja be a tüdejébe? És miért nem baj az, h részeg? Az ugyanúgy baj sztem mindenkinél ha valaki részegeskedik! Ennek is alapnak kéne lenni! Nem ám, h aki atomrészeg az jááj hát az társadalmilag elfogadott. Az ugyanúgy férge a társadalomnak. Amúgy meg csak éljen a drogjával! Ha jól esik neki akkor miért ne? Csak az a probléma, h régen a szemét férgesét a természetes kiválasztódás kiölte mostmeg ez vlahogy megfordult és az a menõ aki tönkreteszi magát minden vacakkalral és erre rábukik a sok okos értelmes kis leányzó azt csúszkálnak be egyfolytában a kisbabák két ilyen értelmiségi szülõtõl.
Elárulom még mindig jobban jártál, mint ha inna. Kitalálom, az nem zavar ha hétvégén elmegy bulizni és jól berúg. Meg is mondom miért. Mert az társadalmilag elfogadott. Nem igaz, hogy az alkoholnál nagyobb úr a drog. Egyetlen egy drog van ami károsabb az alkoholnál és fizikailag ill. szellemieg jobban rá lehet szokni, az pedig a heroin. Ezen kívül az alkohol által elpusztított agysejteket senki nem fogja visszahozni. A fû ezzel szemben csak a tanulási központot blokkolja ideiglenesen. Amint a thc nevû hatóanyag lekapcsolódik a receptorokról helyre is áll. Jah meg árt vagy tizedannyira a tüdejének mint a dohányzás. Gondolkozz el rajta h miért is hibáztatod? Szerintem azért ellenséges veled olyankor mert tudja, hogy te fusztrált vagy és õ is az lesz. Ha nem tetszik amit csinál akkor szakíts vele és ne próbáld meg megváltoztatni.
Hmmm, most durva leszek de nem bunkósagbol hanem mert segíteni akarok szóval sorry elõre is Te leány, te ennyire semminek tartod magad, hogy neked csak egy drogos jár? Ezzel pazarolod az idõdet? Egy olyan pasival aki annyira nulla, hogy szívnia kell, hogy elviselje a világot? Te ezt a luzert érdemled??! Ugye, hogy nem? Te is megérdemelsz egy érett, kedves, intelligens Veled törõdõ fiút aki boldoggá tesz nem csak a problémáidat szaporítja! Dobjad ki azt a luzert! Hazudozzon Anyucinak meg legyen vele lekezelõ hogyha ilyen óvodás akkor anyu szoknyája mellett a helye! Pasizz be egy olyannal aki jobban illik hozzad és röhögd ki a mostanit!
10.26os vagyok, és 2-3 ismerõssel megtörtént, hogy elbeszélgettek vele, vagy a párja vagy barátai, és abbahagyta. Lehet, hogy ezek a nagy kivételek, de akkor is megtörtént, szóval most miért ne válhatna be? Egy próbát meg miért ne érne meg?
Ülj le vele beszélgetni, ne cseszd le, csak mondd meg, hogy neked nagyon rosszul esik, ahogy bánik veled, (részletesen írd körül a szenvedéseid), meg hogy te segíteni akarsz neki, légy vele õszinte. Mondd, hogy nem baj, ha nem azonnal hagyja abba, de csinálja ritkábban. Ha erre se lép, akkor nem sokat tehetsz...
Öööö. Hát jó kispolgár vagyok, de annyit kerestem 18 éves koromba 1 hónap alatt mint te fél alatt se fogsz:D Most 21 évesen olyan kocsim lehet amiet csak akarok és van is. Oda megyek nyaralni és annyi idõre amennyire kedvem tartja. Jah és elhiheted, h már most 2szer annyi csajhoz volt közöm mint neked valaha is lesz. Te az elöbb még leszóltad a 8ezres órabérem na te mennyit keresel?? Na!! Szted nevetséges az, h vki megfontolt és felnõttes? Miért akkor mit csináljak? Legyek egy hülyegyerek egész életemben mint te? :D Na te mit értél el?
Nem szóltam le az órabéred. Igen jó fizetés. Nekem mondjuk magasabb ez az órabér, ám csak két havonta dolgozom két hetet, emiatt a fizetésem a tiéd töredéke:) A kocsim egy roncs és egy ideig nem veszek újat, bár ha veszek, akkor se lesz drágább 2, 5 millánál, ami neked aprópénz. Ráadásul ennyiért kb 25 éves kocsit választok. A csajokat illetõen is hiszek neked, ennyi pénzzel nyilván válogathatsz, bár én sem panaszkodhatok, így ruppótlanul. Nem az a gond, hogy jól keresel, meg akárhol nyaralhatsz, már mondtam. Az a baj, hogy ennyit látsz az életbõl és parasztosan büszke vagy rá. Mint amikor a vidéki dizsi elött nyomulnak az õstermelõk, hogy kinek van jobban tuningolt kocsija. Tudod, az viszi a legjobb nõket:) Érted már végre?
Jah tudom mi lehett neki a frusztráló az, h éretségivel példáloztam elég sok helyen és ez lehet, h úgy tünt neki, h én csak azt voltam képes letenni és ez mintha olyan nagy dolog lenn nekem. (pedig az éretségit manapság sztem egy jobban betanított csimpáz is képes megcsinálni) Csak azért használtam azt példának hiszen azt mindenki letudja tenni és az ismeretségi körömbõl akik így elzüllöttek azoknak még ez sem sikerült. De persze az alkohol hatására is ugyanígy eltudtak volna zülleni. Talán a fûre rákattanás olyan szinten jobb, h elpippantod 5-10 perc alatt azt elvagy utána, míg egy alkoholista a kocsmában ácsorog egész nap. De a fiatalok életét azért az is derékba tudja törni.
Szerintem is. Szerintem normálisan fogalmaztad meg a mondanivalódat, a nélkül, hogy bárkit is megbántottál volna. Azért írtam, hogy teljesen egyetértek veled. Ami teljesen azért nem igaz, de mégsem hordtalak el semminek mert te is normális voltál. Az ilyen szintû megnyilvánulás, alap nélkül, óvodai szint. Szal kedves ismeretlen kéretik visszafáradni.. Vagy nem kijönni onnan..
:) Na és miért te mit értél el? Jah, hogy jársz egyetemre és utána nem fogsz tudni elhelyezkedni? Én is jártam egyetemre és elég neves, jó helyre. De nem láttam értelmét befejezni. Mi bajod van a 8 ezres órabérrel? De most õszintén? Vagy te talán 20 ezret keresel 1 óra alatt és a havi fizetésed Bill Gates keresetével vetekszik?:D Sztem te csak egy irigy kis gyerek vagy.
15:45 Fasza gyerek vagy. Jól megmutattad a világnak, hogy vagy valaki. Ennyire egy szánalmas szerencsétlen idiótát, bazzeg. Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem.
Teljesen igazad van. Én csak elméleti dolgokról beszéltem, a gyakorlati megvalósítás egészen más. Nem lehet személyreszabott jogrendszert beiktatni. Szerintem még az lenne a legjobb ha itt is 21 éves korhatárt használnának mindenre, mint Amerikában. Jah és persze ezt komolyan is vennék! Így ha legalizálnák a könnyû drogokat, az államnak komoly bevétele lenne, jó részben visszaszorulna a fekete kereskedelm is. Egy normális 21 éves ember meg ugye nem megy be a coffe shopba szért füvet venni, hogy eladja drágábban a kisöccsének meg a barátainak. Dehát ez egy elképzelt társadalom sajnos:(
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni 18 éves vagyok. Õ meg 21 lesz.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem szoktam látni mikor van beszívva, de akkor is zavar. Vannak olyan hetek amikor egyáltalán nem nyúl hozzá de van amikor meg igen. De ma rádöbbentem, hogy vannak sokkal nagyobb problémák is a mi kapcsolatunkban mint az, hogy õ füvezik. Az, hogy miért nem másik kapcsolatba vagyok aki talán nem füvezik az azért van mert mindennél jobban szeretem.
igazad van. tényleg szánalmas, hogy büszke vagyok magamra, hogy nem pazaroltam el a fiatalságomat droggal, piával és most elértem azt, h ne minimálbérért dolgozzak meg most sem költöm el a pénzem minden hétvégén feleseges agykábítószerre, h utána sírhassak, h nincs pénzem. De felnyitottad a szemem! Ezentúl betépek minden nap és minden hétvégén berúgok hogy én is elérhessem azt a színvonalat mint te és irigykedve irogassak azoknak akiknek jobban megy! "Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem." Hát igen te többet tudsz felmutatni! Te leszel a példám!:D

Mit gondoltok, nagyot szívhatok, ha most felveszek 200 ezer forintnyi diákhitelt úgy, hogy már csak egy féléven van hátra a suliból? Tényleg igaz, hogy sokkal többet kell visszafizetni, mint ami a kamatok alapján kiszámítható lenne?

Elég sok rosszat hallottam a diákhitelr?l, hogy átverik, lehúzzák a fiatalokat és, akinek meg nem lesz melója, annak hamar fel is mondják, meg aztán szépen tönkre megy a fiatalsága a sok felvett összeg és kamatai miatt.

Legjobb válasz: Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)

Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)
Senkit nem vernek át, csak sokan nem tudják értelmezni a feltételeket! Ha többet törlesztesz, mint az elõírt minimum, akkor gyorsan vissza tudod fizetni. Ha viszont évekig csak a minimumot fizeted vissza, akkor az a kamatokra sem lesz elég, így a törlesztés ellenére nõ a tartozásod. Én 1, 5 milliót vettem fel, és 1 év 10 hónap alatt vissza is fizettem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!