Találatok a következő kifejezésre: Hogyan magyarázzam neki, hogy (135 db)

Hogyan segítsek neki? Hogyan magyarázzam majd el?

Sajnos nekem saját gyermekem soha sem lehet , így 2 éve fogadtunk örökbe egy kislányt. Ma már 6 éves kislány, teljes mértékben sajátunknak tekintjük , de észre vettem hogy sokszor le ül egy helyre és zokog , ilyet régen nem csinált. Nem vágja magát a földhöz csak zokog. A szeme üveges lesz , és sír. Nagyon szeretem őt. Nagyon szeretnék rajta segíteni. Nagyon rossz körülmények között született , az anyja pedig elhunyt. Az apjáról nincsen semmi információ. Mit tudunk most csinálni? Később ha nagyobb lesz mihez kezdjünk ? Hogyan mondjuk el neki ezeket a dolgokat ? Meg fogja egyszer érteni? :(

Legjobb válasz: Soha ne mond el Neki! Komolyan!

Soha ne mond el Neki! Komolyan!
Keresd meg az Ágacska alapítványt. Végtelenül kedvesek és azzal foglalkoznak, hogy örökbefogadó családoknak segítsenek hasonló kérdésekben.
bocs. elírtam. kineziológus
jól teszitek. én sokat beszélgetnék vele arról, hogy miket "üzen" az anyukája, és biztosítanám arról, hogy nem tudja bántani ne féljen és ne sírjon, csak mindig mesélje el ha hallja a hangokat. és ahogy írtam már elõtted. váltanék. szerintem kineziolõgushoz menjetek, vagy nem tudom ki foglalkozik ilyesmivel. a gyerekek érzékenyek a szellemvilágra. (ne nevessen ki aki nem hisz benne). õ még túl pici ahhoz, hogy ilyeneket kitaláljon, és még sírjon is rajta. képtelenség.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. A pszihológus szerint csak kitalálja az egészt és majd kinövi hadjam békén. Nagy paraszt egy ember volt. Váltani fogunk.
nem tudom miként vélekedsz arról amiket mesél, de azt mondják hogy a picik nagyon fogékonyak ezekre a dolgokra. létnak hallanak amiket mi már nem. ha esetleg nem hiszel benne, ne mutasd ki neki. hallgasd meg õt, és biztosítsd arról, hogy nagyon szeretitek. összeszörult a szívem amikor olvastam. annyira szeretnék bíztatót írni, de nem vagyok szakember. és én arra is figyelnék, hogy a pszichológus miként vélekedik arról amit a kislány mond. ha nekem azzal jönne, hogy a kislány kitalálja, fantáziál, akkor mennék máshoz, aki komolyan veszi. ez nagyon fontos. Hogy mond el neki? az egyik ismerõsöm, aki örökbe fogadott egy kislányt, õ nem titkolta, úgy magyarázta el neki, hogy más kisgyerekek az anyukájuk hasában vannak és úgy születnek, de õ nem a hasában volt, hanem a szívében. ezt másképp nem tudom most megfogalmazni.
A kérdező hozzászólása: Már kérdeztem. De csak annyit felelt , hogy az anyukája üzen neki minden félét , és hogy az anyukája haragszik rá , ilyen meg ilyen okokból. Járunk pszihológushoz is.
Kérdezd meg mit suttog a "lényecske"?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta azért sír , mert egy "lényecske" az anyukájáról suttog neki. Ezt honnan szedhette?
Lehet, hogy emlékszik az anyukájára hiszen 4 évesen már megmaradhatnak emlékek, és még csak 2 év telt el. Kérdezted már õt, hogy miért sír ? Mit mond? Tudod nekünk kicsi gyerekeink vannak és mikor elõjön hogy meghalunk mi lesz téma azt mondom, hogy aki nagyon nagyon beteg, vagy nagyon nagyon öreg, az elmegy pihenni a menyországba. Oda csak õk mehetnek, hogy senki ne tudja zavarni õket ott jó nekik, mi nem is tudjuk merre kell oda menni. Lehet, hogy nem érti miért tünt el az anyukája, szerintem lehet errõl beszélni vele, de azért kérd ki valami hivalatos forma véleményét is, hogy mikor a legjobb, és hogyan elõhozni. De próbáld õt kérdezni miért sír ennyire. Hátha kiderül.
Az alapítványt én is ajánlanám! Ezen kívül szerintem még semmiképpen se mondjátok el neki a dolgokat, elég ezeket akkor felfognia, és megemésztenie, ammikor nagyobb lesz...ha szeret titeket, akkor meg fogja azt érteni, hogy ti neveltétek fel, és ti gondoztátok úgy, mint az anyja, vagy apja....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!!

Nagyon szeretnék egy pónit, semmiképpen sem lovat! De a szüleim lovat akarnak nekem. Hogy magyarázzam meg nekik hogy pónit szeretnék?

14 éves vagyok 42 kg és kb.160cm kicsi nekem a póni?Maximum egy 145cm-es kislóra gondoltam vagy egy nagyobb pónira.Na de mindenképpen lovat akarnak venni,mit mondjak?Vagy ti is rábeszélhettek a nagylóra:D

Legjobb válasz: 17 éves lány vagyok, 168 centis, és kb 48 kilós...Nagyméretû pónim és nagy lovam is van, mindkettõvel jó lovagolni, nincsenek méretproblémák :) Arra számíts, hogy a pónik sunyibbak a lovaknál. :D

Hafi, izlandi, new forest, fjord, connemara, Welsh C.Ha nem vagy hízékony, még sok évig könnyen elcipelnek.:-)Vagy ha mégis nagyló, akkor arab t., kabardin, camargue, anglo-arab, alter-real, aegidienbergi.Utóbbit különösen ajánlom.:-)
17 éves lány vagyok, 168 centis, és kb 48 kilós...Nagyméretû pónim és nagy lovam is van, mindkettõvel jó lovagolni, nincsenek méretproblémák :) Arra számíts, hogy a pónik sunyibbak a lovaknál. :D
A kérdező hozzászólása: tudom hogy milyen a természetük pont ezért szeretnék egyet.Hát igen pár év múlva kicsi lesz, de szerintem egy hafi vagy fjord esetleg vmi sportpóni sem olyan kicsi, nem?:)
A kérdező hozzászólása: nagyon tetszenek!:) makacsak, kitartóak és szívósak!ez kell nekem.Egy "hülye" póni ahogy mások mondanák.Nem tudom miért, de szeretek megdolgozni és jól lovagolni egy lovat ezért kell póni. meg igen biztonságban érzem magam rajta nem is azért mert kicsi, hanem mert közelebb van hozzám vagy mi :D
Húúúúúú micsoda nagy probléma...
Egy 150cm-es hafi jo ötlet :) Sose lehet õket kinõni :D Bírom õket :D De amúgy mi okból kifolyólag szeretnél mindenféleképpek pónit? Félsz a magasabbaktól, vagy esetleg valami mâs? Vagy a pónik jobban tetszenek? :)
Attól, hogy a pónikra általában azt mondják, hogy "szemetek", az nem azt jelenti, hogy amilyet te fogsz venni, az is olyan lesz. Ha egy kezesbárányt fogsz ki akkor mit csinálsz vele? Megunod és eladod? Ha pedig esetleg tényleg kifogsz egy nagyon szemetet és nem tudod kezelni? Akkor mit csinálsz? Mellesleg a póni az 120 cm marmagasságig póni, onnantól már kisló. Tehát pónit semmiképp sem ajánlanék. Én egyetértek a szüleiddel a nagy lóval kapcsolatban, de minimum egy olyan 150 maros legyen... A pónit seperc alatt kinövöd.
Vegyetek egy bunkó lovat, ha a kihívás miatt szeretnél pónit. Méretben határeset a póni, egy hafi még belefér. Vagy ott van az arab: kicsi, mégis ló.
Szerintem már kicsi. Ha még nem is kicsi, 1-2 éven belül kicsi lesz. Akkor meg mit kezdesz vele?
Van egyáltalán bármilyen tapasztalatod a pónikkal kapcsolatban? Mert most még lehet hogy tetszik hogy kihívást jelent meg makacs meg minden de pár év múlva nagyon megbánhatod ha a fejedre nõ. Sokkal több magabiztosság és türelem kell hozzájuk. De mindegy, ha pónit szeretnél akkor vegyél pónit, csak nem szeretném ha csalódnál a pónitól meg meg kéne válni.

Valaki magyarázza már meg nekem hogy mért van hogy a korombeli lányok (14-15) inkább a 18-20 éves palikra vannak rábukva?

Már televan a hócipőm azzal h a 18-20 éves palik a 14-15 éves kiscsajokat cserkészik be,de ezt a csajok is csipázzák....de ez mért van? attól menő a csaj ha a 20 éves csávó úgy elkapja a kiscsajt h 2 hétig is csak kisterpeszbe tud majd menni?!?!?

Legjobb válasz: 18-20 évesen meg a 25-30as pasikra Sajnos ez ilyen :( Mert nekik idõsebb érettebb pasi kell.

18-20 évesen meg a 25-30as pasikra Sajnos ez ilyen :( Mert nekik idõsebb érettebb pasi kell.
Ki beszélt itt dugásról? Nem is tudom kinek jár ezen az esze . . .
13. Igen.Ettõl lesznek "érettebbek" a csajok.Ugyan úgy a dugáson jár az eszük.Viszont nekik egy érett pasitól kell a törõdéssel együtt. Ne akard nekem megmagyarázni, hogy egy 15 éves lány különb mint egy 15 éves fiú mert voltam tini én is.Láttam, hogy ugyan olyan gyerekesek és sötétek mint a fiúk.
A kérdező hozzászólása: meg még az is fura, hogy a csajok ''sírnak'' hogy minden pali csak megdugni akarja õket meg minden, de nem veszik észre hogy aki szeretetet akar tõlük meg ilyeneket azt leszarják ://
Én is voltam 15, igaz már jó régen, de anno az osztálytársaim közül egytõl egyig az összes fiú borzasztóan gyerekes volt hozzánk lányokhoz képest. El sem tudtam volna képzelni, hogy bármi közöm legyen hozzájuk. Nem, mintha akartam volna akkor még bármit a fiúktól, de nem azért, mert dedós voltam, hanem, mert még nem éreztem úgy, hogy ideje lett volna. Azért már érdeklõdéssel néztem a másik nemet a kb. 17-18 évesek közül. Jelenlegi párom 3, 5 évvel idõsebb nálam, és ez szerintem pont ideális.
3, 5 és fél év ideális.Csak az a bosszantó amit írtál. Hogy a 15 éves lényegében maradjon kussban.Ne csajozzon.Míg a kis királykisasszonynak jár az idõsebb pasi.
Irigykedik a sok fiatal kis pö cs:D jól teszik a lányok hogy idõsebb pasival foglalkoznak , mit kezdjenek 1 gyerek pasival? a lányok elõbb érnek 1 pasi meg még 2x évesen is gyerek , nekem is mindig jóval fiatalabb barátnõm szokott lenni , most lehet rám is irigykedni kis nudlik:D
ismerkednék kedves aranyos, törõdõ, segítõkész, széles látókörû, érdeklõdõ, tanult, család-centrikus 15 éves lánnyal aki leszop F20
Majd a 30as f*s/zitól lévõ gyereket egy korukban hozzájuk illõvel nevelik fel.
Jaj hagyjad már.Teljesen felesleges általánosítani.Mivel érettebbek a lányok?Attól mert testileg egy kicsit hamarabb értek és a hormonok miatt a dugáson jár az eszük?!Ettõl érettek?
A csajok érettebbek ebben a korban, míg a fiúk böfögéssel és fingással akarják meghódítani a csajokat, hát ezért.
Az ilyen kiscsajok jó nagy ribik. Viszket a nunijuk és kufircolni akarnak, ezért kezdenek idõsebb csávókkal.
Azthiszik hogy az olyan rtohadtul menõ, de ez van.
Több réteg van. Van egy bizonyos(nagyobb) százaléka az ilyen koru lanyoknak akik idosebbnek gondoljak magukat es ez a, hogyismondjam.. "meno" hogy idosebb a baratjuk. Masik reteg, hogy teljesen normalis, tenylegesen erett lanyok rajottek, hogy a korosztalyuk nekik gyerekes, ezert valaszt idosebb koroztalybol part. Az erettebb lanyokat nehezebb becserkesznie a fiuknak(nehezebb esetleesen agybavinnie), mig a "kisebbeket" alig kell meghoditani, mert orulnek hogy egy idosebb pasi erdeklodik feloluk, es konnyen adjak magukat//itt nem (csak) a szexre gondolok!!//. Persze meg van sok reteg, de azokat nem sorolom, mert nem ehez a kerdeshez tartoznak. Remelem valaszt kaptal a kerdesedre.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van! :) )) Jó most nekem is lehetne 12-13 ''barátnõm'' de nemtudom... õk picik még...:) ) Inkább korombeliekkel akarok barátkozni...igen mondták már h mert érettebb pasi kell nekik..hát ehhez csak annyit h megkérdeztem pár csajt és h azért mert h egy pasival lehessen hülyülni, meg ha ugy vanakkor komolyan beszélni... velem lehet mind a kettõt :) ) alapból ilyen hülye vagyok, és lehet ez a gond, mert a csaj a hülye énem ismeri meg és nem tudja h komoly is tudok lenni :) ) de minek komolykodjak amikor megismerem? :DD nem akarok velük flegmázni se :) ) bár lehet az kéne :/
A 15 éves csaj 18 éves fiúval az miért baj? Ideális korkülönbség.
6. Azért baj.Mert egy 15 éves fiúknak egyek kevesebb csaj érhetõ el aki 15 éves. Ezt nehéz felfogni?!
A 15 éves fiú még ne csajozzon, mert még dedós. Ez van!
15 éves csaj meg ne pasizzon!Õ is dedós!
Pontosan azért amiért 30 évesen majd nagy valószínûséggel te is a 20as csajokat fogod hajtani. Arról nem is beszélve, hogy egy középsulis lánynak mekkora dolog már, hogy egy egyetemistával jár! :) Ez van ilyen az élet. Egyébként nem szeretném arra kihegyezni, de amíg a 14-15 évesek (legalábbis az átlagos) kb addig jut, hogy meghívja egy fagyira, addig a 18-20 évesek már moziba viszik, kajálni és persze az albérletbe, ahol õk már a "felnõtt" életüket élik.

Na most ezek után hogyan bízzak benne? Hogy magyarázzam meg neki, hogy amit írtam, azt csak mérgemben írtam?

Anyukám egyik nap amig nem voltam otthon ugy gondolta rendet rak a szobámba. Meg is csinálta, csak hogy meglátta a naplómat ami ott volt az éjjeliszekrényemben. Nem szoktam elrejteni, mert eddig feltétlenül bíztam bennük, és abban hogy nem fogja elolvasni. Na igen. Eddig. Ugyanis elolvasta. Tudni kell még rólam hogy a naplóm, számomra olyan mintha a fejem külsőtárolója lenne. Mindent leírok bele amit érzek. sokszor nagyon mérges voltam anyukámra, és hát persze akkor nem túl szép dolgokat írtam róla. Most nagyon megharagudott rám. De hát az egész ott kezdődik hogy nem kellett volna elolvasnia nem?

Legjobb válasz: Ez az õ baja, a napló alapvetõ lényege hogy az személyes, tehát rajtad kívül senkinek nincs beleolvasási joga. A barátnõm is vezet naplót én sosem olvasok bele mert tisztelem azzal hogy a magánügyébe nem avatkozok bele, pedig nem ártott volna. Bár volt hogy beleolvastam egy részbe mert õ azt engedte és kikérte a véleményem de lusta volt elmondani így megkért hogy olvassam el. Ha te belegyeztél volna akkor lehet hogy gáz lenne. De a barátnõm õ mindig elzárja a naplóját. Mert a bátyja elöl jobb távol tartani a szüleiben megbízik ugyan de akkor a bátyja úgy is rákapna. Anyád nem tudom miért van kiakadva mert ez a te személyes dolgod ebbe még akkor sem olvashat bele ha õ azt mondja, nem volt szép tõle. Legközelebb zárd el. Én naplót ezért vezetek már régóta a laptopomon azt jelszóval levédem, meg idõnként kinyomtatom illetve valami külsõ adattárolóra rámásolom amit elzárok. Így könnyebb tárolni és kb a kutya se találja meg.

Ez az õ baja, a napló alapvetõ lényege hogy az személyes, tehát rajtad kívül senkinek nincs beleolvasási joga. A barátnõm is vezet naplót én sosem olvasok bele mert tisztelem azzal hogy a magánügyébe nem avatkozok bele, pedig nem ártott volna. Bár volt hogy beleolvastam egy részbe mert õ azt engedte és kikérte a véleményem de lusta volt elmondani így megkért hogy olvassam el. Ha te belegyeztél volna akkor lehet hogy gáz lenne. De a barátnõm õ mindig elzárja a naplóját. Mert a bátyja elöl jobb távol tartani a szüleiben megbízik ugyan de akkor a bátyja úgy is rákapna. Anyád nem tudom miért van kiakadva mert ez a te személyes dolgod ebbe még akkor sem olvashat bele ha õ azt mondja, nem volt szép tõle. Legközelebb zárd el. Én naplót ezért vezetek már régóta a laptopomon azt jelszóval levédem, meg idõnként kinyomtatom illetve valami külsõ adattárolóra rámásolom amit elzárok. Így könnyebb tárolni és kb a kutya se találja meg.
Aki elolvassa másnak a naplóját, az magára vessen.
Ha anyukádnak eddig ér el az esze hogy besértõdik olyan mondatokon amit egy gyerek mérgében leír akkor megérdemli, te meg sértõdj be hogy beleolvasott a magán naplódba és akkor kvittek vagytok.
Igen, értem én, de az anyja részérõl is jogos, hogy meg van bántódva. Nem kellett volna elolvasni a naplót ebben igazatok van, csak azt nem értem mikor így úgy szidják a szülõket, hogy beleolvasnak a magán dolgokba, de az nem baj, hogy hogyan beszélnek velük a gyerekek, vagy milyen bántót írnak róluk. Kérdezõ, szerintem mondd el anyukádnak, hogy sajnálod, ha megbántottad azzal amit leírtál, de nem gondoltad komolyan és kérd meg, hogy máskor ne olvassa el a személyes dolgaidat. Ennyi. Nem fog örökké haragudni. :)
Mi lepontozni való volt abban amit írtam? Oké elolvasta az anyja, nem volt szép tõle, kész, hibázott. Kb. az összes szülõ megteszi, aztán vagy kiderül, vagy nem. De az sem volt ám szép, hogy csúnya dolgokat ír az édesanyjáról. Persze, a tinik ilyenek, de majd ha nektek lesz gyermeketek rájöttök mennyire fájó tud lenni, mikor a gyereketek bántó, sértõ dolgot vág a fejetekhez vagy leír rólatok... Lehet megint lepontozni. :)
Majd amikor már nem lesz édesanyád rájössz, hogy nem ez a legnagyobb tragédia, hogy elolvasta a naplódat. Az én anyukám is elolvasta az enyémet, eléggé ki voltam bukva. Aztán mikor 15 éves voltam meghalt...Azóta sem tudtam feldolgozni, hogy nem köszöntem meg azt a sok jót amit értem tett, hanem rondaságokat vágtam a fejéhez... Nem kellett volna elolvasnia a naplódat, ez tény és való, de neked meg nem kellett volna ilyen bántó dolgokat írni róla. :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltatok. Kedves utolsó író, részvétem anyukád miatt, és igen, belátom igazad van. Mindanyian követünk el hibákat.
ma 12:42 jogos amit írsz csak azt felejted el hogy az anyja haragszik rá azért amit írt és nem fordítva....
A kérdező hozzászólása: Én is igy gondoltam! Csak azért mégsem szeretném ha haragudna rám egy butaság miatt...:/
Ó én is megjártam már ezt, anyámat anaplómban konkrétan utálatos k*rvának is leírtam, szerencsétlen nagyon elszomorodott....Én akkoriban komolyan gondoltam a leírtakat, és sosem alakult ki köztünk jó kapcsolat.De ebbe inkább nem megyek bele, hogy miért. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél vele õszinte és jó kapcsolatot ápolni, akkor mond el neki, hogy nagyon haragos voltál, mikor írtál a naplódba...És bocsásson meg neked, mert szereted õt.
Elõször is semmi köze a naplódhoz. Az meg, hogy miket írtál róla, teljesen természetes, sõt az a nem normális, ha egy gyerek nem gondol ilyet néha a szüleirõl. Na meg az sem, hogy emiatt bûntudatot keltett benned. És ezeket pszichológus mondta, még mielõtt valaki belém kötne..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valamilyen szinten mindenkinek igazat adok... Azóta beszéltem anyuval, és elmondtam neki, hogy nagyon mérges voltam mikor aztokat írtam, és megkértem hogy legközelebb ne olvassa el. Remélem így is lesz.

összevesztem a barátnőmmel, nagyon hiányzik. Mit mondjak neki? hogy magyarázzam ki? többi alul.

már vagy 1-2 hónapja össszevesztem a barátn?mmel,s?t..én mondtam neki hogy elegem van bel?le, egy kis hülyeség miatt, hogy minden olyan sráccal nekiáll kavarni,akit fel?lem ismert meg. még a kiszemeltemmel is. (tudott róla hogy ? a kiszemelt) nem mondtam el neki , hogy ez a bajom, mert féltem hogy én leszek a paraszt hogy megmondtam neki hogy mi a bajom..hogy 'én szabom meg az életét'.. most vagyunk úgy hogy nagyonritkán beszélünk, de szilveszterig kiszeretnék békülni vele..minnél el?bb. hogy tegyem? :C

Legjobb válasz: Egy sajnalommal tarkitva ugyanezt leirhatod neki.

Egy sajnalommal tarkitva ugyanezt leirhatod neki.

A testvéremmel egy szobában lakunk. A probléma az, hogy ő minden este számomra elég korán akar lefeküdni, 9 és 10 óra között. Nekem viszont fent kéne maradnom éjfélig, hajnali 2-ig. Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem fair?

Azt mondta, zavarja, ha kattog az egerem, vagy ha könyvet lapozok, és nem tud aludni. Ezért úgy döntött a család, hogy amikor a nővérem lefekszik, vagy lefekszek én is, vagy kimegyek a szobából. A nappaliban a szüleim alszanak, maradt a fürdőszoba, meg a konyha. Baromira kényelmetlen... Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem korrekt velem szemben? Más sem bírna aludni mellettem, ha én olvasok? Szerintem ez hiszti.

Legjobb válasz: Hiszinek hiszti, csak az a kérdés, hogy kinek az oldaláról... Sok embernek a pihentetõ alváshoz sötét, csend és nyugalom szükséges.

Hiszinek hiszti, csak az a kérdés, hogy kinek az oldaláról... Sok embernek a pihentetõ alváshoz sötét, csend és nyugalom szükséges.
Én mindkettõtöket megértelek, Õt az alvás miatt, Téged a tanulás miatt. Elhiszem, hogy neki nem jó lámpánál aludni, matatással a háttérben. Hogyhogy éjfélig tanulsz, mi az oka? Középiskolás vagy, vagy egyetemista?
Hmm kétoldalú probléma. Egyrészrõl ott vagy te, aki valamiért éjszaka is fenn van (lehet tanulás, de lehet csak nem tudsz korán lefeküdni), másrészrõl érthetõ, ha valaki már 9-10 körül aludni szeretne. Kössetek kompromisszumot. Egyezzetek ki, hogy ezen meg ezen a napon márpedig te fenn leszel és benn a szobában, de a többi napon meg vagy lefekszel idõben, vagy pedig kimész. Ez a legigazságosabb.
megértem, hogy kényelmetlen a konyhában tanulni. de ez egy olyan probléma, aminek két megoldása lehet, és egyik sem a legjobb: a verzió) te kimész a konyhába tanulni, hogy a tesód alhasson a hálószobában b verzió) tesód kimegy a konyhába aludni, hogy te tanulhass a hálószobában ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Sajnos igaza van. Én laktam kollégiumban, és nagyon szenvedtem attól, ha nem hagytak aludni. És a lámpa fénye sokak számára zavaró, nem tud aludni mellette. Egyébként az, hogy nem hagyják a delikvenst aludni, egy tiltott kínzási módszer, nem véletlenül. De miért KELL fenn maradnod hajnalig? Miért nem fekszel le te is este, aztán reggel felkelsz korábban és olvasol akkor. Van valami oka, ami miatt ez nem kivitelezhetõ?
Nálunk is volt ilyen probléma, csak itt voltam az aki aludni akart, a párom meg az éjjelibagoly.Engem is nagyon zavart a billentyûzet és az egér akattogása, valamint a különbözõ hangok, amik a gépbõl szûrõdtek.Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy amikor én lefekszem, a párom kb fél órára felfüggeszti a gépezést és vagy ledõl mellém, vagy kimegy a szobából, amig elalszom.Aztán ha már jó mélyen elaludtam, akkor csendesen visszalopakszik a szobába és folytathatja dolgát a számítógépnél, utána már nem ébredek fel az ilyen apró neszekre, csak elaludni nem tudok úgy.Szerintem próbáljátok ki ti is ezt!
Talán a nõvéred menjen aludni a konyhába vagy a fürdõbe? Esetleg a szüleid? Elhiszem, hogy sz*r dolog, de 10-kor már nem olyan nagy kérés nõvéredtõl, ha aludni szeretne. Megszoksz vagy megszöksz! Mennyi idõs õ, illetve te? Dolgozik, suliba jár? Az sem mindegy!
Egyértelmû a megoldás részedrõl - igazad van! A testvéred menjen a konyhába vagy fürdõszobába ha aludni akar. De akár el is költözhetne...
Szerintem a kérdezõ nem jószántából marad ébren hajnalig, hanem mert tanulnia kell.Javasold neki a füldugót és azt is, hogy tegyen a szemére valamit, ha aludni akar.Minden problémát meg lehet oldani, ez az õ részérõl szerintem csak hiszti.Én is egy szobában élek az öcsémmel, és mi is tudtunk olyan kompromisszumra jutni, ami mindkettõnknek jó.Pedig én dolgozok, õ pedig iskolába jár. Vagy ha másképp nem megy, menj ki a nappaliba, és ha szüleid véletlenül felébrednek, akkor mondd nekik, hogy így jártak, õk akarták.
Menj a konyhába. Te hisztizel.Éjjel aludni szoktak az emberek nem olvasni, tehát neked kell alkalmazkodni.
"A nappaliban a szüleim alszanak, maradt a fürdõszoba, meg a konyha. Baromira kényelmetlen... " A kialvatlanság is baromi kényelmetlen tud lenni... Amugy meg nem hiszem el, hogy minden áldott nap hajnali 2-ig kell tanulnod... Talán ha folyamatosan tanultál volna, nem kéne az utolsó hetekben éjszaka is fennmaradnod..
Na, 77%-oska hozza a formáját. Látszik, hogy nem jártál egyetemre. Nem azért tanul éjfélig, mert mindent az utolsó pillanatra hagyott, hanem mert ennyi a követelmény nap, mint nap. Mindegy, szakmunkásoknak ezt magyarázni..:/
53%-oska, látom te is hozod a formádat, biztos jo dolog trollkodni. Honnan veszed, hogy szakmunkás vagyok? Na és ha az lennék, akkor mi lenne? Ne legyél már ennyire szerencsétlen, azt hiszed azért mert valaki egyetemre jár az többet ér, mint az aki nem? Érdekes, nekem annak idején nem kellett hajnalig tanulnom MINDEN ÁLDOTT NAP.
A kérdező hozzászólása: A személyeskedésnek amúgy semmi értelme, kíváncsi voltam a nézõpontokra. Kb 11-6-ra nyertek a "nõvérem-pártiak", nincs meg a kétharmados többség :) Úgy látom, hogy azért ha akarja mind két fél, lehetne kompromisszumokat kötni. Csakhát ehhez mind a két fél kellene.
Õszintén én azt nem értem, hogy ez miért most probléma. Vizsgaidõszak van, nincsenek órák. Tanulhatsz reggel nyolctól este tízig. Ennél többet úgysem tudsz. Amúgy én most a szüleimnél vagyok, és itt csak úgy lehet tanulni, hogy összecuccolok reggel, elmegyek a nagymamámhoz, és nála tanulok, és bizony a konyhaasztalon. Amikor lefekszik, akkor meg hazajövök. És baromira irigyellek, hogy van módod otthon tanulni, nem kell a rengeteg jegyzettel és laptoppal a hidegben mászkálni. Lehet, hogy a nõvéred hisztis, de te se maradsz el mögötte.
Sajnos valóban élnek a földön rosszalvó emberek (ezért ezúton is bocsánatot kérek mindannyiunk nevében), én pl. arra is felébredek, ha a lakótársam a szomszéd szobában tesz-vesz. Erre az esetre van füldugóm, de nehogy azt higgyétek, hogy azzal olyan leányálom aludni. Egyrészt kényelmetlen, másrészt éjjel forgolódás közben kicsúszik, akkor ha felébredek, keresgélhetem a sötétben stb. Szóval én is ki lennék akadva a nõvéred helyében. Másrészt igenis lehet a konyhán tanulni, próbáltam már nemegyszer. Ha a konyhaasztal nem elég jó, teríts le egy pokrócot, a földön csak elférsz. Egyébként biztos velem van a baj, de sikerült 5-ös diplomát szereznem anélkül, hogy rendszeresen éjjel 2-ig tanultam volna. Ha elõfordult, az is azért volt, mert elõtte elcs.sztem mással az idõmet. Persze egyetemek között is van különbség, én csak egy kétszakos tanár vagyok...
Egyetlen megoldást tudok javasolni:menj át az õsökhöz tanulni. Ha meg õk hisztiznek, akkor vágd a fejükhöz, hogy cseréljék nagyobbra a lakást, vagy alakítsanak ki még egy szobát számodra, stb. Tutira nem fognak ezek után szólni szerintem. Ilyenkor örülök annak, hogy már rég nem lakom otthon. Egyébként én is éjjel tanulok... Együttérzek veled!
Én is föl szoktam ébredni a lapozgatásra, és bármi egyéb zajra (ha pl. valaki becsukja a fürdõszobaajtót). Szerintem ez azért lehet, mert 10-kor még nem mindig olyan álmos az ember, hogy , , zutty' egybõl elaludjon, de én is inkább le szoktam feküdni elõbb, hogy reggel fel tudjak kelni (mert nincs annál rosszabb, mikor mélyalvásból kell reggel felébredned). Ha valamilyen okból kialvatlan vagyok, akkor azt egész nap érzem magamon. Amúgy nálunk is ez a helyzet, és természetesen annak kell kimennie, aki tanul/ netezik. De nálunk sokszor nappal is a konyhában lehet csak tanulni, mert a kisszobában egyik tesó zenét hallgat, másik szobában megy a TV, vagy dumál a többi családtag. Konyhába vonulok, ott meg mindenki járkál ki-be ezér-azér... Ajtókat nyitva hagyják, ordítanom kell mindig, hogy csukják be, vagy magamnak kell megtennem. De ha csak egy kis egyedüllétre vágyom, az is szinte kivitelezhetetlen, néha olvasni is a konyhában tudok csak nyugodtan.
Szerintem igaza van a nõvérednek. Most komolyan.. Az embernek szüksége van az alvásra.. én is 10 körül már megyek aludni, nem feltétlenül azért, mert annyira álmos vagyok, hanem azért, mert tudom, hogyha nem mennék, másnapra olyan lennék, mint a mosott szar. Neked meg nem mindegy hogy a szobádban vagy a konyhában tanulsz? Ott lealább nem zavarsz senkit.
"a tudat is zavarja, hogy valaki ébren van mellette, amíg alszik " Ez hiszti, semmi több...
Tanulj a konyhában, te akarsz fent lenni sokáig. Próbáld ki, ha minden lapozásnál felébresztenének, hányszor ébrednél fel 1 óra alatt, 30-szor? Az idegei teljesen tönkremennek.
Több megoldás is van: füldugóval, ill. "szemfedõvel" is lehet aludni...igaz, azt is meg kell szokni, de pl. nekem a füldugó nagyon bejött... Vagy esetleg alakíts ki magadnak a konyhában egy kényelmes sarkot, pl. babzsákkal, olvasólámpával, stb. ahol jól érzed magad.
ezért érdemes megtanulni zajban, fényben elaludni. én akár egy rockkoncerten is álomba zuhanok, ha nagyon fáradt vagyok. :) mi több, nekem kell valami zaj és fény az elalváshoz, ha full kuss van, az nagyon nyomasztó, és unatkozok is. sajnálom, hogy ilyen kicsi lakásban laktok, és ilyen rugalmatlan a nõvéred... egyébként tényleg hiszti. aki egy könyv lapozására felébred, az tényleg használjon füldugót.
A nõvéred hisztizi túl a dolgokat és nagyon szomorú, hogy a szüleitek ebben támogatják. Gondolom egyikõjük sem tanult fõiskolán, egyetemen. A folyamatos, éjszakákon át tartó tanulást csak az tudja megérteni aki maga is benne volt. Nem fogod tudni meggyõzni az igazadról õket. :-(
Nem a hajnali kettõkor fekvés a normális. Miért kell fennmaradni ilyen sokáig? Éjszaka sötét van, az való az alvásra. Te alkalmazkodj ahhoz, aki idõben megy aludni.
Én azt mondom, aki fáradt, az el tud aludni egy lámpa fénye mellett is, egy könyv lapozása mellett is. Sõt, tovább megyek. Ha valaki valóban fáradt, az még tv mellett is el tud aludni. Szerintem ezt a nõvér hisztizi túl. Mi az, hogy már a tudattól nem tud aludni, hogy valaki ébren van mellette!? Nem zavarja õt semmi, azon kívül, hogy nem úgy vannak a dolgok ahogy õ akarja :( Viszont sajnos sok kompromisszumos megoldási lehetõség nincs. Csak amit már leírtak a többiek, és te. Lámpa fénye eltakar, vagy kimész a konyhába tanulni:( Mert õt csak nem fektetheted bele a kádba, hogy aludjon ott:( Akár mennyire is neked van igazad.
A nõvéred meg dolgozik tehát neki ugyanolyan joga van aludni éjjel mint neked tanulni.
Beszarok rajtatok. "Este sötét van, akkor aludj, bla.bla.bla." Õ akkor nem akar. Mi lenne, ha én, aki éjszaka dolgozom, azt mondanám, hogy lusták és nevetségesek vagytok, mert 10-kor már alszotok? Nem lenne fair, ugye? Hála istennek, NINCS törvényben szabályozva, hogy mikor kell aludnunk. Kérdezõ, a nõvéred egy hisztis... El kéne mennie alvó laborba, mert nem normális dolog, ha valaki a könyv lapozása (!) miatt nem tud aludni. Ez senkinek nem fura? Ez már tényleg komoly dolog. Közületek ki ébredt már fel arra, hogy lapozgatnak mellette?
Érdekelne, hogy találtatok esetleg megoldást?

Hogyan győzzem meg szüleim, hogy regisztrálhassak domaint? Hogy magyarázzam el nekik?

Azt mondják, hogy bebukom úgy is, meg hogy ezzel nem lehet pénzt keresni, stb. Hogyan gy?zzem meg ?ket?

Legjobb válasz: Miért kellene õket meggyõzni?

Miért kellene õket meggyõzni?
hallod, elõbb legyen kész a honlap és csak azután regisztráld a domaint. jó tudom .. seo, meg mi van, ha vki megveszi addig elõled a nevet, de amíg nem vagy profi, addíg a domain maradjon hátra
A kérdező hozzászólása: Na, bekaphatjátok a brokit! Beregeltem!
De kemény lett valaki most hogy anyu és apu megengedte a saját domaint :D.
Anyuuuuuu, léccciiii lécciiiiii léciiiiii...... :D
Értjük mi, nem kell a magyarázkodás. Ti nem értitek a viccet. Csak furcsa, hogy minek szülõi beleegyezés, mert mint már írtam, nem fontos fietõs .hu-val kezdeni, ingyen és bérmentve aláírások nélkül is lehet domaint regisztrálni, ahol lehet gyakorolgatni, próbálgatni. Úgyse a domainen fog múlni, kell a jó ötlet, és a legfontosabb, hogy tudd is kivitlezni. Szóval nem árt ha értesz is a weboldalkészítéshez. Sõt.
A kérdező hozzászólása: Dede, pont a domain-on bukik vagy áll a dolog.
Szal domaint akarsz foglalni, amit majd el akarsz adni. De a tököm faggat tovább :D
A kérdező hozzászólása: Nem. Weboldalt teszek rá.
"A kérdező hozzászólása: Dede, pont a domain-on bukik vagy áll a dolog." és igaza van. pl ha venni akarsz vmit mondjuk az én helyzetemet nézve Simson fõtengelyt, akkornem a http://www.simsoncuccok.try.hu vagy http://www.simsoncuccok.co.cc-rõl fogsz rendelni hanem a http://www.simsoncuccok.hu-ról, nem?
Ha kész az oldal, leírhatnád, kíváncsi vagyok :D
Na? Mi lett az oldalad címe, milyen domaint regeltél?
Jah, ha már ennyit vitáztunk, meg így felkúrtad afantáziámat, valami infót adhatnál :D
Nemtudom miért kell leoltani, mert próbálkozik és nem köti az orrotokra az ötletét. Ti elmondjátok a bankkártyaszámotokat? Más szerintem kifizetné a kártyahasználati díjat! Na? Én se adnám ki az ötleteim!
A szüleid biztos sík hülyék ha nem tudják értékelni a világmegváltó ötletedet amit mások is ellopnának :D. Mintha az interneten minden hülye sikeres lehetne anélkül hogy csinálnia kellene valamit is ténylegesen. Te kis szaros (L).
Jah. Miért is kellenek a szülõk? A pénz miatt? Ha igen, akkor http://www.co.cc . Itt regsiztrálsz egy ingyenes reklámmentes domaint, majd http://www.000webhost.com , itt pedíg regisztrálsz hozzá egy szép nagy tárhelyet. Ingyen.
A kérdező hozzászólása: Nem, az anyagiakat én állom teljes egészében, csak õk nem hisznek az ilyenben... :( Csupán 3 aláírás kellene...
kérj meg valakit helyettük
Modd mit akarsz, és megmondom hogy érdemes-s belefognod :D Ha tuti a biznisz, beregelem neked :D
Csatlakozom az elõzõ hozzászólóhoz.. Írj, hogy mirõl lenne szó, és megoldjuk!
A kérdező hozzászólása: Hehe. Azért hülye nem vagyok...
A kérdező hozzászólása: Ohh, SHIT!
Na, küldd el privátban, aztán ha látok benne fantáziát, anyu helyett adom a lóvét is hozzá. Bár gyerekkoromban nekem is voltak olyan ötleteim, amire azt hittem hogy világmegváltó, aztán kiderült hogy a való világban sz*rt sem ér.
A kérdező hozzászólása: Dehogy küldöm. Azért annyi eszem csak van. Nem vagyok 10 éves, wazz... És van rá lóvén, nem ez a baj.
Ha nem mondasz el konkrétan semmit a problémádról akkor mégis mit gondolsz, miben tudnánk tanácsot adni??? Beírsz valamit és még Te sem tudod hogy mire vársz.Kicsit gondolkozzál mielõtt kérdezel!
Nem tudom mi lehet ez a féltve õrzött titok, remélem nem gyerekpornóoldalt akarsz csinálni. Meg egyáltalán, minek hirdeted, ha titok? Nem vagy gyerek??? Nem a sz/\rt nem.
A kérdező hozzászólása: Figyelj! Ha valaki új honlapot csinál, valami egészen újat, ami eddig nem volt, ismeretlennek nem fogja kiadni a titkot, hacsak nem hülye. Én nem vagyok hülye.
a simson fõtengelyes vagyok. tényleg adhatnál egy címet nert én is kíváncsi vok :D

Valaki magyarázza már el nekem, hogy a Jobbik pontosan miért akar ki lépni az EU-ból?

Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Ahogy hallgattam azzal magyarázzák, hogy az eu számára gyarmat vagyunk stb. Ilyen kijelentést nem nagyon hallottam más pártoktól. Ez a demokrácia lényege, a pártok képviseljenek valamit(eddig egyik párt se képviselte az eu-ból kilépni akarókat) és akinek tetszik az a valami, szavaz rájuk.

Ahogy hallgattam azzal magyarázzák, hogy az eu számára gyarmat vagyunk stb. Ilyen kijelentést nem nagyon hallottam más pártoktól. Ez a demokrácia lényege, a pártok képviseljenek valamit(eddig egyik párt se képviselte az eu-ból kilépni akarókat) és akinek tetszik az a valami, szavaz rájuk.
Tökeletes megoldás lenne a legtöbb problemenkra! Te nem látod, mi törtent nálunk a csatlakozás óta? Hány gyár szûnt meg, embereket taszitva a nyomorba. A Szerencsi Cukorgyár is, mi epitesekor Európa legnagyobbja volt, az EU cukorreformja miatt szünt meg, földig rombolták. Nekünk csak a fogyasztói szerep jut ki belõle, nem termelhetünk. Tökeletesen igaza van a Jobbiknak! Ha te ezzel nem szembesültel, akkor nálatok más a helyzet, költözök máris oda es nem 3000 km-re kell munkát vállalnom a családomtól!

2, 5 éves a kicsim, műteni fognak, hogy magyarázzam el neki?

4 napot leszek kórházban, a férjem minden nap be fogja hoznia a kisfiamat. Nagyon anyás. Hogy magyarázzam el neki, hogy nem leszek túl jó, sokat kell feküdnöm és műtét után sem nagyon emelgethetem majd? Jól viselik a kicsik az ilyen helyzeteket és én aggódom túl? Azt még hozzátenném, hogy eddig egy napot sem töltöttünk külön, tehát a 2,5 év alatt minden este én fürdettem és fektettem le aludni.

Legjobb válasz: Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki,hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki,hogy nem emelhetek, nehezen viselte,de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.

Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki, hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki, hogy nem emelhetek, nehezen viselte, de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.
Szerintem akárhogy magyarázod, ezt megérteni még nem fogja. Inkább próbáljátok meg "modellezni" a helyzetet, elõtte már fürdesse az apukája, legyél fél napokat távol, hogy szokja egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon értelmes, okos kisfiú, biztos, hogy megérti, hogy anya beteg, kórházban van, csak azt nem fogja szerintem, hogy ez miért tart ilyen sokáig.
Én azzal nem értek egyet, hogy szokja meg a gyerek, hogy anya nélkül legyen, és már elõtte legyetek külön. Magyarázd el neki, hogy nem leszel, beteg leszel és hidd el, hogy meg fogja érteni. Vészhelyzetekben a gyerekek nagyon is megértõek!!!!!! Jobban mint azt elõre gondolná az anyuka!!!!!!
Biztosan okos, és mindent megért, de nem rossz ötlet, hogy picit segítsetek neki feldolgozni: Apával együtt fürdessétek pl, aztán Apa fürdesse, de te törölgesd, öltöztesd, ne legyen neki totál idegen a helyzet, s akkor nem fog megijedni. Nekik idõfogalmuk még nincs, tehát hiába is mondanád neki, hogy 4 nap múlva haza jössz újra! Kötni kell valamihez az idõpontot, pl hányat kell aludni addig...Mindenesetre ha minden nap lát, akkor minden nap elmondhatod majd neki a látogatáskor, hogy ma este még alszik egyet Apával, aztán még egyet...és akkor Anya újra otthon lesz! Kitartás, és gyógyulj meg hamar! Ne aggódj, minden nehézség elmúlik, és bárhogyan fogadja is a kisfiad a dolgot, azt érzi, és tudja, hogy nagyon szereted!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Remélem, hogy minden rendben lesz, mert már most elõre annyira aggódom. Fõleg az esti összebújás fog nagyon hiányozni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatást :)

Szeptemberben megyünk kirándulni, osztállyal. 4en szeretnék 1 szobában lenni, de még 1 személy szeretne csatlakozni hozzánk. Mi viszont nem szeretnénk. Hogyan magyarázzuk meg neki, hogy ne legyen belőle harag?

Legjobb válasz: Persze, nemrég jöttem vissza egyrõl.Nekem is van ilyen osztálytársam, és továbbra is azt mondom, amit eddig. Most vagy elmagyarázzátok neki, hogy miért nem akarjátok õt is a szobába(rossz tulajdonságai), vagy adtok neki egy esélyt, hátra rácáfol a róla kialakított képre, bár azt ti tudjátok, hogy erre mekkora esély van.Nálunk az utóbbi történt, de kellemesen csalódtunk. Viszont ha arra kerül a sor, hogy beszéltek vele, akkor finoman, de kíméletlenül meg kell neki mondani mindent, hogy tiszta lépet kapjon.Ha nekiestek, hogy nem jöhetsz hozzánk, mert stréber vagy, akkor joggal akadna ki.Finoman rá kell õt vezetni arra, amit nem szerettek benne.Jó esetben megérti, rosszabbikban megharagszik, de az már nem a ti hibátok lesz.

Persze, nemrég jöttem vissza egyrõl.Nekem is van ilyen osztálytársam, és továbbra is azt mondom, amit eddig. Most vagy elmagyarázzátok neki, hogy miért nem akarjátok õt is a szobába(rossz tulajdonságai), vagy adtok neki egy esélyt, hátra rácáfol a róla kialakított képre, bár azt ti tudjátok, hogy erre mekkora esély van.Nálunk az utóbbi történt, de kellemesen csalódtunk. Viszont ha arra kerül a sor, hogy beszéltek vele, akkor finoman, de kíméletlenül meg kell neki mondani mindent, hogy tiszta lépet kapjon.Ha nekiestek, hogy nem jöhetsz hozzánk, mert stréber vagy, akkor joggal akadna ki.Finoman rá kell õt vezetni arra, amit nem szerettek benne.Jó esetben megérti, rosszabbikban megharagszik, de az már nem a ti hibátok lesz.
Nagy általánosságban csak azt tudom mondani, hogy indokold meg, miért szeretnétek csak négyen lenni a szobában.Ez a legtisztességesebb, és ha ebbõl harag lesz, az már a ti hibátok, hanem az övé. Persze amennyiben van elfogadható oka ennek. De ha leírod, hogy konkrétan mirõl van szó, akkor az segítene.
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, ha ismernéd te sem szeretnél vele tölteni a kirándulást. Nekem biztos nem fogja elcseszni. Majd talán elgondolkodik szépen, hogy miért utálja õt mindenki...
Egy kevésbé irritáló személyt nem tudtok beszervezni ötödiknek ezáltal kiszorítva õt? :D Vagy már megvannak a klikkek?
Kyran: oka van annak, hogy senki sem akarja a szobájába az a gyereket.Maga alatt vágta a fát, fõleg, hogy bõgéssel és nyalizással éri el, amit akar. Ezek után hiába ismerem az empátia szó jelentését, mert a srác helyzetében nem alkalmazhatom.
szerintem egyszerûen csak beszéljétek meg persze ne támadd le hanem úgymond csak finoman mond meg neki hogy mit nem szerettek benne és ha akkor sem érti meg akkor kell durvább módszerhez fordulni ezt én is csak tapasztalatból tudom mondani. Ja és a pisis hidegvizbe mártom a kezet trükk nem mindig jön be
langyos vizbe kell rakni a kezét + fogkrémmel kikenni mindenhol mi is azt csináltuk táborba
amugy egy ilyen kis idegesitö hülye gyerekkel nincs mit tenni ha hozzátok kerül akk kenjétek ki vagy romlott kaját az ágyába bosszubol mi is romlott sajtot tettünk az egyik srác ágyába
Hajjajj, gyerekek, most a 0%-os válasz sem érdekel, de ha már itt ilyeneket írtok, akkor én is. A stréber nem ugyanazt jelenti amit (szerintem) te gondolsz. Az empátiaszinted a Kerek Nulla S*ggét éri, azok akik itt írtak a csínyekrõl, meg mittom' én mikrõl, azok meg fõleg elbújhatnak. Mi van, ha csak társaságot szeretne? Te milyen szívesen töltenéd egyedül az éjszakát. Te az elõbb azt mondtad, majd rávezetitek a hibáira... Én most kegyetlenül õszínte leszek: Azt mondtad stréber, pedig ez sokkal inkább pozitív jelzõ, és arra is utal, hogy te rosszabb tanuló vagy nála. Egy hisztis p*csának tûnsz, legalább is az írásod alapján. Azzal, hogy másokat nem szívesen fogadsz be a társaságodba nem arra utal, hogy nem kedveled, hanem arra, hogy félsz a változástól. Pszichológusként mondom...
Lehetnétek kicsit empatikusabbak (ha egyáltalán ismered a szó jelentését). Gondolj bele már kicsit az õ helyzetébe is, milyen szar lehet, hogy egyik szoba sem akarja befogadni, de valahol aludnia mégiscsak kell, és ezért akar hozzátok menni. Fogadjátok be, csak tisztázzátok le a szabályokat, és egyáltalán nem biztos, hogy egy kiránduláson 21.00-kor már aludni akar. A "vicces csínyeket" meg jó lenne elfelejteni.
Hát ez próba szerencse alapon megy.De ha már mélyen alszik, akkor nem ébred fel.Mondjuk ha egy órát vártok miután lefeküdt, akkor az már jó.:D
A kérdező hozzászólása: :D :D :D ... és nem ébred fel ha hideg vízbe nyomom a kezét? :D
Például igen, ha hideg vízbe teszed az egyik kezét, az jó. De múlt héten a sulis biológustáborban az egyetemrõl visszajött segítõk mesélték a tábori csínyeket. Például borotvahabot nyomtak kb mindenhova a srácra, amíg aludt, meg hasonlók. a legjobb az volt, hogy az egyik legjobb haverjának volt egy gitárja, és azt egyszerûen imádta.Egyszer eldugták, a srác persze kiakadt és mindenkin a gitárt kereste(pedig csak a szekrényben volt).Kikötözték két emeletes ágy közé lepedõkkel és elkezdték gumipapuccsal verni a srác hasát, hogy lecsillapodjon.Ez volt az egyik legjobb.Konkrétan senki sem mert elaludni, mert tudták, hogy az a biztos halál. De sokféle dolgot ki lehet találni az ilyen idegesítõ mitugrászok ellen.
A kérdező hozzászólása: És mi lenne az a keserves bosszú ?
A kérdező hozzászólása: Pedig ezt fogja tenni, mivel senkivel nem beszél osztályba csak velünk, nem akarunk bunkók lenni vele. De már sok belõle. Hogy kell megcsinálni, hogy alvás közbe bepisiljen ? :) kezét beleteszem vízbe? :D
Na akkor én a második opciómat ezennel el is vetem.az ilyen emberrel én biztosan nem egyezkednék a közös szobáról. Beszéljetek vele, ennyit tudtok tenni ti.Aztán ha leül bõgni és mégis hozzátok kerül, az már nem rajtatok múlott. De ha valaki így jutna be az én tábori szobámba, keserves bosszút állnék érte.
A kérdező hozzászólása: Csak tudod, képes arra, hogy leül a szálláson bõgni ... aztán beteszik hozzánk a tanárok :(
A kérdező hozzászólása: Azért nem szeretnék vele lenni, mert mindig okoskodik, senki nem szereti õt, mi sem, de folyton jön közénk. Szerinte barátok vagyunk. Õ nagyon stréber, és ha nem írja meg kitûnõen a dolikat, már a másikat hibáztatja, hogy övé jobb lett. És mi fent leszünk hajnalig is kiránduláson, õ viszont már 21:00 kor, vagy elõbb aludni megy, és zavarni se szeretnénk, de éjjel nem lenne köztünk nyugalma.. Gondolom tudod te is, hogy tipikus középsulis kirándulás hogy zajlik ..:)
*nem a ti hibátok
Azért az a srác is rászolgálhatott erre az állapotra.Ha senki(szó szerint a közvetlen környezetébõl senki) sem akarja a szobájába, akkor ott valami baj van a sráccal is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!