Találatok a következő kifejezésre: Hogyan magyarázzam neki, (135 db)

2, 5 éves a kicsim, műteni fognak, hogy magyarázzam el neki?

4 napot leszek kórházban, a férjem minden nap be fogja hoznia a kisfiamat. Nagyon anyás. Hogy magyarázzam el neki, hogy nem leszek túl jó, sokat kell feküdnöm és műtét után sem nagyon emelgethetem majd? Jól viselik a kicsik az ilyen helyzeteket és én aggódom túl? Azt még hozzátenném, hogy eddig egy napot sem töltöttünk külön, tehát a 2,5 év alatt minden este én fürdettem és fektettem le aludni.

Legjobb válasz: Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki,hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki,hogy nem emelhetek, nehezen viselte,de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.

Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki, hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki, hogy nem emelhetek, nehezen viselte, de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.
Szerintem akárhogy magyarázod, ezt megérteni még nem fogja. Inkább próbáljátok meg "modellezni" a helyzetet, elõtte már fürdesse az apukája, legyél fél napokat távol, hogy szokja egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon értelmes, okos kisfiú, biztos, hogy megérti, hogy anya beteg, kórházban van, csak azt nem fogja szerintem, hogy ez miért tart ilyen sokáig.
Én azzal nem értek egyet, hogy szokja meg a gyerek, hogy anya nélkül legyen, és már elõtte legyetek külön. Magyarázd el neki, hogy nem leszel, beteg leszel és hidd el, hogy meg fogja érteni. Vészhelyzetekben a gyerekek nagyon is megértõek!!!!!! Jobban mint azt elõre gondolná az anyuka!!!!!!
Biztosan okos, és mindent megért, de nem rossz ötlet, hogy picit segítsetek neki feldolgozni: Apával együtt fürdessétek pl, aztán Apa fürdesse, de te törölgesd, öltöztesd, ne legyen neki totál idegen a helyzet, s akkor nem fog megijedni. Nekik idõfogalmuk még nincs, tehát hiába is mondanád neki, hogy 4 nap múlva haza jössz újra! Kötni kell valamihez az idõpontot, pl hányat kell aludni addig...Mindenesetre ha minden nap lát, akkor minden nap elmondhatod majd neki a látogatáskor, hogy ma este még alszik egyet Apával, aztán még egyet...és akkor Anya újra otthon lesz! Kitartás, és gyógyulj meg hamar! Ne aggódj, minden nehézség elmúlik, és bárhogyan fogadja is a kisfiad a dolgot, azt érzi, és tudja, hogy nagyon szereted!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Remélem, hogy minden rendben lesz, mert már most elõre annyira aggódom. Fõleg az esti összebújás fog nagyon hiányozni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatást :)

Szeptemberben megyünk kirándulni, osztállyal. 4en szeretnék 1 szobában lenni, de még 1 személy szeretne csatlakozni hozzánk. Mi viszont nem szeretnénk. Hogyan magyarázzuk meg neki, hogy ne legyen belőle harag?

Legjobb válasz: Persze, nemrég jöttem vissza egyrõl.Nekem is van ilyen osztálytársam, és továbbra is azt mondom, amit eddig. Most vagy elmagyarázzátok neki, hogy miért nem akarjátok õt is a szobába(rossz tulajdonságai), vagy adtok neki egy esélyt, hátra rácáfol a róla kialakított képre, bár azt ti tudjátok, hogy erre mekkora esély van.Nálunk az utóbbi történt, de kellemesen csalódtunk. Viszont ha arra kerül a sor, hogy beszéltek vele, akkor finoman, de kíméletlenül meg kell neki mondani mindent, hogy tiszta lépet kapjon.Ha nekiestek, hogy nem jöhetsz hozzánk, mert stréber vagy, akkor joggal akadna ki.Finoman rá kell õt vezetni arra, amit nem szerettek benne.Jó esetben megérti, rosszabbikban megharagszik, de az már nem a ti hibátok lesz.

Persze, nemrég jöttem vissza egyrõl.Nekem is van ilyen osztálytársam, és továbbra is azt mondom, amit eddig. Most vagy elmagyarázzátok neki, hogy miért nem akarjátok õt is a szobába(rossz tulajdonságai), vagy adtok neki egy esélyt, hátra rácáfol a róla kialakított képre, bár azt ti tudjátok, hogy erre mekkora esély van.Nálunk az utóbbi történt, de kellemesen csalódtunk. Viszont ha arra kerül a sor, hogy beszéltek vele, akkor finoman, de kíméletlenül meg kell neki mondani mindent, hogy tiszta lépet kapjon.Ha nekiestek, hogy nem jöhetsz hozzánk, mert stréber vagy, akkor joggal akadna ki.Finoman rá kell õt vezetni arra, amit nem szerettek benne.Jó esetben megérti, rosszabbikban megharagszik, de az már nem a ti hibátok lesz.
Nagy általánosságban csak azt tudom mondani, hogy indokold meg, miért szeretnétek csak négyen lenni a szobában.Ez a legtisztességesebb, és ha ebbõl harag lesz, az már a ti hibátok, hanem az övé. Persze amennyiben van elfogadható oka ennek. De ha leírod, hogy konkrétan mirõl van szó, akkor az segítene.
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, ha ismernéd te sem szeretnél vele tölteni a kirándulást. Nekem biztos nem fogja elcseszni. Majd talán elgondolkodik szépen, hogy miért utálja õt mindenki...
Egy kevésbé irritáló személyt nem tudtok beszervezni ötödiknek ezáltal kiszorítva õt? :D Vagy már megvannak a klikkek?
Kyran: oka van annak, hogy senki sem akarja a szobájába az a gyereket.Maga alatt vágta a fát, fõleg, hogy bõgéssel és nyalizással éri el, amit akar. Ezek után hiába ismerem az empátia szó jelentését, mert a srác helyzetében nem alkalmazhatom.
szerintem egyszerûen csak beszéljétek meg persze ne támadd le hanem úgymond csak finoman mond meg neki hogy mit nem szerettek benne és ha akkor sem érti meg akkor kell durvább módszerhez fordulni ezt én is csak tapasztalatból tudom mondani. Ja és a pisis hidegvizbe mártom a kezet trükk nem mindig jön be
langyos vizbe kell rakni a kezét + fogkrémmel kikenni mindenhol mi is azt csináltuk táborba
amugy egy ilyen kis idegesitö hülye gyerekkel nincs mit tenni ha hozzátok kerül akk kenjétek ki vagy romlott kaját az ágyába bosszubol mi is romlott sajtot tettünk az egyik srác ágyába
Hajjajj, gyerekek, most a 0%-os válasz sem érdekel, de ha már itt ilyeneket írtok, akkor én is. A stréber nem ugyanazt jelenti amit (szerintem) te gondolsz. Az empátiaszinted a Kerek Nulla S*ggét éri, azok akik itt írtak a csínyekrõl, meg mittom' én mikrõl, azok meg fõleg elbújhatnak. Mi van, ha csak társaságot szeretne? Te milyen szívesen töltenéd egyedül az éjszakát. Te az elõbb azt mondtad, majd rávezetitek a hibáira... Én most kegyetlenül õszínte leszek: Azt mondtad stréber, pedig ez sokkal inkább pozitív jelzõ, és arra is utal, hogy te rosszabb tanuló vagy nála. Egy hisztis p*csának tûnsz, legalább is az írásod alapján. Azzal, hogy másokat nem szívesen fogadsz be a társaságodba nem arra utal, hogy nem kedveled, hanem arra, hogy félsz a változástól. Pszichológusként mondom...
Lehetnétek kicsit empatikusabbak (ha egyáltalán ismered a szó jelentését). Gondolj bele már kicsit az õ helyzetébe is, milyen szar lehet, hogy egyik szoba sem akarja befogadni, de valahol aludnia mégiscsak kell, és ezért akar hozzátok menni. Fogadjátok be, csak tisztázzátok le a szabályokat, és egyáltalán nem biztos, hogy egy kiránduláson 21.00-kor már aludni akar. A "vicces csínyeket" meg jó lenne elfelejteni.
Hát ez próba szerencse alapon megy.De ha már mélyen alszik, akkor nem ébred fel.Mondjuk ha egy órát vártok miután lefeküdt, akkor az már jó.:D
A kérdező hozzászólása: :D :D :D ... és nem ébred fel ha hideg vízbe nyomom a kezét? :D
Például igen, ha hideg vízbe teszed az egyik kezét, az jó. De múlt héten a sulis biológustáborban az egyetemrõl visszajött segítõk mesélték a tábori csínyeket. Például borotvahabot nyomtak kb mindenhova a srácra, amíg aludt, meg hasonlók. a legjobb az volt, hogy az egyik legjobb haverjának volt egy gitárja, és azt egyszerûen imádta.Egyszer eldugták, a srác persze kiakadt és mindenkin a gitárt kereste(pedig csak a szekrényben volt).Kikötözték két emeletes ágy közé lepedõkkel és elkezdték gumipapuccsal verni a srác hasát, hogy lecsillapodjon.Ez volt az egyik legjobb.Konkrétan senki sem mert elaludni, mert tudták, hogy az a biztos halál. De sokféle dolgot ki lehet találni az ilyen idegesítõ mitugrászok ellen.
A kérdező hozzászólása: És mi lenne az a keserves bosszú ?
A kérdező hozzászólása: Pedig ezt fogja tenni, mivel senkivel nem beszél osztályba csak velünk, nem akarunk bunkók lenni vele. De már sok belõle. Hogy kell megcsinálni, hogy alvás közbe bepisiljen ? :) kezét beleteszem vízbe? :D
Na akkor én a második opciómat ezennel el is vetem.az ilyen emberrel én biztosan nem egyezkednék a közös szobáról. Beszéljetek vele, ennyit tudtok tenni ti.Aztán ha leül bõgni és mégis hozzátok kerül, az már nem rajtatok múlott. De ha valaki így jutna be az én tábori szobámba, keserves bosszút állnék érte.
A kérdező hozzászólása: Csak tudod, képes arra, hogy leül a szálláson bõgni ... aztán beteszik hozzánk a tanárok :(
A kérdező hozzászólása: Azért nem szeretnék vele lenni, mert mindig okoskodik, senki nem szereti õt, mi sem, de folyton jön közénk. Szerinte barátok vagyunk. Õ nagyon stréber, és ha nem írja meg kitûnõen a dolikat, már a másikat hibáztatja, hogy övé jobb lett. És mi fent leszünk hajnalig is kiránduláson, õ viszont már 21:00 kor, vagy elõbb aludni megy, és zavarni se szeretnénk, de éjjel nem lenne köztünk nyugalma.. Gondolom tudod te is, hogy tipikus középsulis kirándulás hogy zajlik ..:)
*nem a ti hibátok
Azért az a srác is rászolgálhatott erre az állapotra.Ha senki(szó szerint a közvetlen környezetébõl senki) sem akarja a szobájába, akkor ott valami baj van a sráccal is.

A párom a fejébe vette, hogy nem bízok benne, pedig ez nem így van. Mit tegyek, hogy magyarázzam el neki?

A helyzet az, hogy féltékeny vagyok. Okom nem nagyon van rá, viszont én enyhén szólva sem tartom magam szépnek, sőt, szerintem kimondottan csúnya vagyok. Nehéz elhinni, hogy valakinek pont én kellek, mikor annyi szép és csinos nő szaladgál a világban, akiknek ráadásul tetszik is a párom. Jeleneteket nem szoktam rendezni, viszont ha már nagyon-nagyon böki a csőrömet a dolog, viccesen-bohókásan megemlítem neki, hogy még véletlenül se bántsam meg - de elmondani meg muszáj, mert ha magamban tartom, csak rosszabb lesz. Nehezíti a dolgot, hogy nekem (akármennyire csúnyának látom magam) néha azért jól esne valami kis szóbeli figyelmesség, pl. egy "Szép vagy!", vagy csak egy "Hűha!", de ő soha nem mond nekem semmi ilyesmit. Jelentősen javítana a helyzeten, ha tudnám, hogy tetszek neki, és az a rengeteg készülődés a találkák előtt nem hiábavaló - de mégsem mondhatom neki, hogy "figyelj már, mondd már, hogy tetszem neked!"... Magától pedig nemigen fog megdicsérni, mert nem az a típus. Hogy értessem meg vele ezt az egészet?

Legjobb válasz: Ha veled van, biztosan te tetszel neki, ha szeret, te vagy a legszebb nõ neki a világon. Miért kell ezt folyton hangsúlyoznia, nem akarja biztosan, /ha magadat nem tartod szépnek, ezt biztosan mondtad is már neki/ hogy gúnyolódásnak vedd. Fogadd így el õt, ha te is szereted.Vannak ilyen típusú férfiak, akik nem dicsérgetnek. Egy nõnek legyen annyi önbizalma, hogy jó nõnek tartsa magát.

Ha veled van, biztosan te tetszel neki, ha szeret, te vagy a legszebb nõ neki a világon. Miért kell ezt folyton hangsúlyoznia, nem akarja biztosan, /ha magadat nem tartod szépnek, ezt biztosan mondtad is már neki/ hogy gúnyolódásnak vedd. Fogadd így el õt, ha te is szereted.Vannak ilyen típusú férfiak, akik nem dicsérgetnek. Egy nõnek legyen annyi önbizalma, hogy jó nõnek tartsa magát.
Ez a dolog róllad szól és nem róla. Te nem hiszed el, hogy olyan értékes vGy, hogy jó veled lenni, függetlenül attól, hogy szép vagy-e. Egyebknt is, mi az hogy szép. A tévében és az újságokban látható Barbiebabák szépek? Ugyan. Ha igazán hiányzik neked, mond meg neki, milyen jól esne, ha néha megdicsérné a hajad, szemed stb. Ha szeret, biztosan megérti.
Nálunk ugyanez a helyzet. 4 hónapja vagyunk együtt, de nem akarom elhinni, hogy egy ilyen férfinak, mint õ, egy olyan nõ kell, mint én. Mondjuk õ naponta dicsér engem, elmondja, hogy mennyire gyönyörû vagyok, és mennyire szeret. Volt nálunk is pár féltékenységi jelenet, de aztán rájöttem, (és késõbb õ is mondta), hogy ezzel csak ellököm magamtól. Most úgy adódott, hogy elment külföldre dolgozni, talán 2 hetente látom. Kénytelen vagyok megbízni benne, különben nem bírnék a munkámra koncentrálni, mert máshol járna az agyam. Mondd el neki, hogy Te nem tartod magad szépnek, és nagyon félsz, mert nem érted, hogy miért pont te kellesz, amikor ezer másik nõ rohangál az utcán, és (szerinted) jobbak, mint te. Én is elmondtam páromnak ugyanezt, õ kinevetett, hogy hogy lehetek ilyen "butus", mert neki csak én kellek. Beszélj vele mindenképp errõl, azt se felejtsd el mondani neki, hogy nem akarsz szemrehányást tenni, de találkozók elõtt rengeteget készülõdsz és soha egy dicsérõ szót nem kaptál és ez neked nagyon rosszul esik.
Errõl eszembe jutott egy vicc: Székely felesége panaszkodik az urának:Sose mondod, hogy szeretsz-e még. Válasz:Egyszer mondtam.Ha változás lesz szólok. :) )))

Hogy magyarázzam meg neki?

12 éves vagyok és anyu el akar vinni nőgyógyászhoz mert még nem jött meg és hiába mondom neki hogy 16 éves koromban kell csak miatta aggódnom nem érti meg és azt mondta hogy neki én mit hazudozok mikor ö is a tstvéreis is már 10-11 éves korukban menstruáltak. nagyon félek mivel anya még azt sem engedi hogy női dokihoz mennyek csak férfihoz. hogy értessem meg vele hogy nincs baj és én nem akarok levetközni egy férfi elött?

Legjobb válasz: Te szegeny, hat jo kis bajban vagy! Amiert anyudnak megjott 10 vagy 11 eves koraban( ami egyebkent szerintem tul korai, hiszen fel sincs meg keszulve a tested rendesen, ami nem feltetlenuljejent bajt nem egy kellemes dolog van ideje egy nonek kinlodni vele 15 eves koratol is) nem azt jelenti, hogy neked is akkor kell megjonnie, ez attol fugg, hogy orokolted! Hat ez nagyon kellemetlen helyzet, ha egy ilyennel elmennel egy nodokihoz szerintem meg se vizsgalna, hanem elkuldene, hogy meg van idod 16 eves korodig. Hat ami azt illeti eleg nagy szegyeny ez anyudtol, hogy ennyire nem tud semmit az egeszrol, pedig egy nonek fontos tudnia ezeket, na mindegy. Probald neki elmagyarazni, hogy te nagyon kellemetlenul erezned magad, es probald meggyozni, hogy ez nagyon ciki lenne szamodra, mutass errol cikkeket a neten, es mond el, hogy ez mindenkinel mas es 16 eves korig ne aggodjon. Ha nincsenek panaszaid felesleges menned, robald ezt is neki elmondani. Sok sikert!:)

Te szegeny, hat jo kis bajban vagy! Amiert anyudnak megjott 10 vagy 11 eves koraban( ami egyebkent szerintem tul korai, hiszen fel sincs meg keszulve a tested rendesen, ami nem feltetlenuljejent bajt nem egy kellemes dolog van ideje egy nonek kinlodni vele 15 eves koratol is) nem azt jelenti, hogy neked is akkor kell megjonnie, ez attol fugg, hogy orokolted! Hat ez nagyon kellemetlen helyzet, ha egy ilyennel elmennel egy nodokihoz szerintem meg se vizsgalna, hanem elkuldene, hogy meg van idod 16 eves korodig. Hat ami azt illeti eleg nagy szegyeny ez anyudtol, hogy ennyire nem tud semmit az egeszrol, pedig egy nonek fontos tudnia ezeket, na mindegy. Probald neki elmagyarazni, hogy te nagyon kellemetlenul erezned magad, es probald meggyozni, hogy ez nagyon ciki lenne szamodra, mutass errol cikkeket a neten, es mond el, hogy ez mindenkinel mas es 16 eves korig ne aggodjon. Ha nincsenek panaszaid felesleges menned, robald ezt is neki elmondani. Sok sikert!:)
Ha sehogy se tudod meggyõzni, akkor amikor nõgyógyászhoz mentek, mondd el, hogy mi van, még mielõtt le kéne vetkõzni, és a nõgyógyász majd elmagyarázza anyukádnak, hogy ez normális, éshogy semmi szükség aggódni és meg se fog akkor vizsgálni
Szerinte nyugodtan menj el, mert ahogy elmondjátok az orvosnak a "problémát" é a korodat, közölni fogja veletek, hogy menjetek vissza 4 év múlva.
Szerintem is menj el, legalább akkor anyukádnak is megmondja az orvos, hogy 16 éves korodig nem baj, ha nem menstruálsz!
szó sincs róla, hogy aggódni kellene 16 éves korod alatt... Miért nem választotok nõi dokit?... vannak már elég sokan?? Ennyi megértést igazán tanúsithatna Anyukád!!

Hogyan magyarázzam el neki, hogy ne legyen belőle veszekedés?

1 évig jártunk a barátommal, de 6 hete vége lett, mert azt mondta, nem bírja a távolságot. [havi 1-2 alkalommal találkoztunk] Én piszkáltam, de közben elkezdett megfogalmazódni bennem egy gondolat, miszerint minden héten megyek hozzájuk, Õ pedig jöjjön a téli-tavaszi szünetben, amíg máshogy nem tudjuk megoldani a helyzetet. Péntekt?l tegnap délutánig náluk voltam, a családja szeretné, ha együtt maradnánk, mert boldog velem, és Õ maga is szeretné folytatni. Én most kezdtem suliba járni 2 év kihagyás után, és retteg t?le, hogy találok más fiút. Ezen a hétvégén nem találkozhatunk, mert a nagyanyjáéknál lesznek, jöv? héten meg találkozik 1 csajjal, aki randira hívta. És én nem merem megmondani neki valamiért, hogy mivel szeret, elvárom, hogy ne randizgasson más csajokkal...Barátilag találkozzanak nyugodtan, de randi? Az elmúlt 3 napban sokat beszélgettünk az ötletemr?l, megvalósíthatónak tartjuk mindketten. [nekem több szabadid?m van, Õ meg szigorúbb suliba jár, és ha nem hozza a megszokott szintjét, kicsapják, engem meg nem.] Jöv?re, vagy talán már félév után mehetek abba a városba tanulni, ahol Õ él, de addig csak úgy lehet, hogy hetente találkozunk. Hogyan mondjam meg neki, hogy ez így m?ködne? Nem akarok vele veszekedni, mostanában ny?gös, meg fáradt...Segítség.

Legjobb válasz: Én eleve azt nem értem hogy miért randizik egy olyan csajjal aki nem tetszik neki.:S Te ismered a srácot,én tudom hogyha a barátomnak valamit elmondok akár szépen akár nem akkor is vita van belõle.:S Finoman próbáld neki elmondani esetleg ha lehetõség van telefonon vagy személyesen vagy ha tényleg sehogy nem tudtok addig találkozni akkor végsõ esetben marad az hogy interneten megbeszélitek. Nekem se tetszene az hogy lehet hogy együtt maradtok és még elmegy randira. :S De mindenképp mond el neki,azért ne tartsd magadban mert úgyis tudod hogy vita lesz belõle.Fõ az õszinteség.:) Sok sikert

Én eleve azt nem értem hogy miért randizik egy olyan csajjal aki nem tetszik neki.:S Te ismered a srácot, én tudom hogyha a barátomnak valamit elmondok akár szépen akár nem akkor is vita van belõle.:S Finoman próbáld neki elmondani esetleg ha lehetõség van telefonon vagy személyesen vagy ha tényleg sehogy nem tudtok addig találkozni akkor végsõ esetben marad az hogy interneten megbeszélitek. Nekem se tetszene az hogy lehet hogy együtt maradtok és még elmegy randira. :S De mindenképp mond el neki, azért ne tartsd magadban mert úgyis tudod hogy vita lesz belõle.Fõ az õszinteség.:) Sok sikert

Hogy magyarázzam el azt neki, h nem mindenlány vérzik ha elveszti?

Nemrég 2év után lefeküdtünk egymással,nagyon jólment minden nem véreztem csak fájt,de a barátom azóta is kételkedik bennem,mert 1hónappal ezelõtt csókolóztam egy másik fiuval s ezért is most meg a barátai is telebeszélték a fejét,h akkor én biztosan nem voltam már szûz!!! Furcsáltam énis,h az összestöbbi barátnõm bevérzett aktus közben én pedig nem egyáltalán nem pedig õ volt az elsõ akkor vesztettem el! Hogy beszéljek vele,h nekem higgyen és számára is érthetõ legyen a dolog,h ha jól alakul minden szeretkezésközben akkor nem mindenlány vérzik szûzességelvesztésekor!

Legjobb válasz: Mondd, hogy én mondtam. Egy csepp vért sem hullattam becsszó! Nekem se hitte el a pasi, de ez van.. Az én szövegem: Én szeretlek, neked adtam a szüzességem, hogy bizonyítsam, erre Te nem hiszel nekem? Nem fogok magyarázkodni, most azonnal húzz el a büdös francba, és alaposan szégyelld el magad! Ésatöbbi. Nem muszáj követned a példám, de gondoltam elmondom, hátha..

Mondd, hogy én mondtam. Egy csepp vért sem hullattam becsszó! Nekem se hitte el a pasi, de ez van.. Az én szövegem: Én szeretlek, neked adtam a szüzességem, hogy bizonyítsam, erre Te nem hiszel nekem? Nem fogok magyarázkodni, most azonnal húzz el a büdös francba, és alaposan szégyelld el magad! Ésatöbbi. Nem muszáj követned a példám, de gondoltam elmondom, hátha..
Talán nem jön be, de megpróbálhatnál a szívére hatni elször, nem az eszére. Fogd meg az arcát, és hajolj hozzá olyan közel, hogy még kényelmes legyen egymás szemébe néznetek. Nézd õszintén. Éld át, amit érzel, amit mondasz. Mondd meg neki, hogy megbántad azt a csókot, mondd el, mennyire szereted, hogy Te próbálod jóvátenni a dolgot, és nem feküdtél le a másik fiúval. Hogy annyira kívántad, hogy kellõen kitágultál és nedves voltál, hogy nem fakasztott vért. Talán olyan helyen reped meg a hártya, ahol kevesebb a hajszálér. Nem muszály magyarázkodnod se, vagy meggyõznöd, a lényeg, hogy õszinte legyél vele.
Én egy szavadat sem hinném bocs, minek csókolózol te mással mikor 2 éve együtt vagytok a barátoddal? Egyébként nincs rá mód, hogy bizonyítsd vagy meg tudod gyõzni vagy nem. Igaz nem is nagy érvágás mert mit jelentene az, ha tényleg nem lennél szûz, semmit. Kivéve persze akkor, ha már régóta erre készült.
de bár nemitt van a hangsúly de ha másnem azért van oka bizonytalankodni mert más palivalis csókolózól..xdxd
A kérdező hozzászólása: Neki nagyonis sokat jelent az, h abban õ legyen az elsõ mivel õ is szûz volt sokkal jobban ragaszkodik hozzám! Megbántam amit tettem folyton azon vagyok, h helyre hozzam a kapcsolatunkat, de valami mindig közénk áll! Nekem rosszul esik, h ilyenféle téren is kételkedik megbánt ezzel, de elveszíteni semmiféleképp nem akar! Köszönöm azért a válaszotok remélem megtudom gyõzni:)
Ostoba vagy. Nem azért kételkedik benned, mert nem véreztél, hanem azért, mert másik sráccal nyalakodtál. Én ezért simán otthagytalak volna. Undorító. 22/F
Adj a kezébe egy biosztankönyvet mert a szüzesség elvesztése nem feltétlenül jár együtt vérzéssel. Èn se véreztem, sõt nem is fájt de a barátom elég intelligens volt hogy ilyen alaptényeket tudjon.

Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy megértsék, nekem KELL EGY KUTYA?

Mindig is vágytam egy kiskutyára (najó, nagy kutyára) de a szüleim nem engedik! Olyan szar érzés, amikor a barátnőim szobapatkányaikat sétáltatják. Nekem miért nem lehet kutyám?:( Hiába győzködöm őket, nem engedik. A hely az simán meglenne, mivel elég nagy kertes házunk van. Valaki segítsen. Hogy tudnám őket rászedni egy kis Rottweilerre? :s 13/L

Legjobb válasz: Remélem sehogy. Egy rottweiler még nemvaló neked. És ha anyukádék nem engedik, hogy bármilyen kutyád legyen, annak biztosan oka van. A helyedben nem erõlködnék ennyire, mert eltartani sem neked, hanem nekik kellene. És egy kutyánál a vételár a legkisebb költség, hidd el.

Remélem sehogy. Egy rottweiler még nemvaló neked. És ha anyukádék nem engedik, hogy bármilyen kutyád legyen, annak biztosan oka van. A helyedben nem erõlködnék ennyire, mert eltartani sem neked, hanem nekik kellene. És egy kutyánál a vételár a legkisebb költség, hidd el.
Little Red Nem a kajára gondoltam, hanem az esetleges állatorvosi költségekre, csontkopás stb .. De valóban nem gyereknek való kutya. Ha már nagyobb testû, akkor németjuhász, vagy magyar vizsla. ezek okos, kiegyensúlyozott típusok.
Nem biztos, hogy elsõ kutyának egy rottweiler kellene, ráadásul az elég felelõsség teljes. Mivel harci kutya, fontos, hogy erõteljes falkavezér legyen a gazdája. Szerintem elõbb nézz utána, érdeklõdj, hogy hozzád milyen kutya is illik. Gondold végig, hogy biztosan akarsz-e kutyát, mert azt késõbb már nem viheted vissza. Teljes felelõsséggel tartozol iránta, etetned kell, sétáltatnod, gondoznod, foglalkozni vele és szeretni. Ha úgy érzed, erre teljesen felkészültél, már csak a szülõket kell meggyõznöd arról, hogy valóban ellátod a kutyát és a te gondod lesz.
Mert nekik csinálsz programot vele. A kutyákat rendszeresen el kell hordani állatorvoshoz, kaját kell venni neki, illetve minden áldott nap meg kell sétáltatni, foglalkozni kell vele.
Valami kisebb nem jó? Azért egy roti üzemeltetése nem kevés pénzbe kerül. :)
Rottweilerre? :D Ez aranyos. :) Elõször sztem próbálj egy kisebb kutyát, ha még nem volt soha. Én is így kezdtem, anyummal megbeszéltem, h jó lenne egy kutya, felelõsséget tanulnék, és persze én gondoskodnék róla. Aztán késõbb rottweilerem lett, látta anyum, h nem lesz baj, így hazahoztunk egy rotit. :) 15/L (Sajnos 1 hónapja el kellett altatni)
en si 13 eves avgyok s van egys zep erös rottweilerem
ne szomorkodj nekem sem engedik! 13/L
A Roti tényleg nem a legjobb választás, mint ahogy a Beagle sem. Viszont te ismered a szüleidet, neked kell kitalálni, hogy mivel lehet meggyõzni õket. A hiszti vagy a NEKEM KELL EGY KUTYA nem túl jó. Gyûjts pénzt a kutyára, hogy lássák komolyan gondolod, ajánl érte valamit (jobb tanulmányi eredmények stb). A fajta választásnál is vedd figyelembe azt, hogy nekik mi tetszik, mert egy házban életek. Szerintem 13 évesen már lehet kutyád, de csak akkor ha a szüleid is maximálisan támogatnak benne és nem csak anyagilag.
A kérdező hozzászólása: M.-H. Alexandra válasza: igen, van olyan is, méghozzá kettõ:) az egyik általános kutyatartás (még tavaly kaptam) a másik meg külön a beagle neveléssel foglalkozik:) ezenkívül vannak még ilyen képes könyvek a kutyafajták tulajdonságairól:) eddig talán az arany retriever volt az, amelybe a szüleim is belementek volna, de azóta sincs kutyánk:/
Milyen kutyás könyveket kaptok? Tartásával, nevelésével kapcsolatos? Ha igen, nem tartom kizártnak, hogy elõbb-utóbb érkezik hozzátok egy új családtag. Ám én golden retrievert vagy labradort ajánlanék nektek.
17:41 Ott a pont! Az ilyen KELL felkiáltásokra csak egyféleképpen lehet reagálni egy normális szülõnek, akár egy pulcsiról vagy ipodról vagy kutyáról van szó: NEM. Akár a földhöz is verheti magát.
A kérdező hozzászólása: 17:41- nek: már azóta könyörgöm a kutyáért, még mielõtt a barátnõimet megismertem volna! és nem azért kell, hogy villogjak vele. de azért látom másokon, hogy mennyire szeretik a kutyájukat, meg a kiskedvenceiket, és közben fogalmam nincs milyen érzés is az, mert még sosem volt semmilyen kiskedvencem. barátaimból rohadtul kevés van (jó ha kettõ), szabadidõmbõl meg nagyon sok, és bõven beleférne szerintem egy kutyussal törõdés.
Ne feledd, ha egyszer hazaviszed, felelõs vagy érte! :) Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: köszi az õszinte válaszokat. sétáltatni, takarítani utána meg egyéb azt simán vállalnám, nem lenne gond. úgyis egész nap csak kockulok. :l és külön köszi Szifilisznek.:) megpróbálok velük még errõl beszélni:)
Gondolj a szüleidre is, és olyan típust válassz, amivel viszonylag kevés gond van. A csivava pl. pont ilyen. Idõvel õk is megszeretik. én sem csíptem az ilyen kis mozgó szarzsákokat, de aztán lassan megkedveltem õket. Kifejezetten jópofák tudnak lenni. :) Szerintem ilyen méretben gondolkodj és észérvekkel próbáld meggyõzni a szüleidet, mert akkor látni fogják, hogy komolyan gondolod. :)
A kérdező hozzászólása: hát elõször csivával próbálkoztam (3 éve), de akkor meg az volt a baja az apumnak, hogy miért kell nekem egy olyan törpe patkány. most hogy rendes kutyát akarok, az a bajuk:/ egyébként közben húgom beaglevel próbálkozik, de azt sem engedik:/ kutyás könyveket vásárolnak nekünk kutya helyett>.<
És nagyon kevés nyelvtan órára jártál be. Akkor van neked rotid, ha a szomszédom a Dalai Láma.

Figyelemzavaros kisfiamat ősztől átviszem egy jelentősen kissebb csoportlétszámú oviba, ő nagyon várja már, hogy kezdődjön az ovi, de a régi oviról álmodozik, hiába mondom neki, hogy nem oda fog már járni, hogyan magyarázzam el neki?

Várja ,hogy ?szt?l újra együtt játszik majd az egyetlen kis barátjával...:-(...a gyógypedagógus azt mondta ,hogy többet nyer a kissebb csoportlétszámmal,mint azzal az egy baráttal.Az óvónénik éreztették velem,hogy túl nagy teher a kisfiam számukra a 34-es csoportlétszámmal,ezért gondoltam,hogy jobb neki ahol nem okoz ekkora gondot,de önz?nek is érzem magamamat,hogy a magam nyugalma miatt átvittem máshová (mert minden nap szembesítettek vele,hogy nem lehet kibírni a gyerekem mozgékonyságát)ahol alig van gyerek és örültek is neki,pedig tudják,hogy eleven,de több türelem marad majd rá.Este sírtam is mikor nem látta,mert lelkesen mondogatta,hogy az új ovi mellett azért a régibe is fog járni egyszerre...jól tettem e ,hogy átvittem,még 2 éves van,kett?t járt a régibe ,évvesztes,úgy érzem ,hogy nagy kudarc,hogy egy ilyen lépést meg kellett lépni és nagyon sajnálom a gyereket emiatt.

Legjobb válasz: Jól tetted, hosszab távon neki is sokkal jobb lesz. Mond neki, hogy a régi oviba nem mehet és a kis barátja sem lesz vele, de majd szerez másokat.

Jól tetted, hosszab távon neki is sokkal jobb lesz. Mond neki, hogy a régi oviba nem mehet és a kis barátja sem lesz vele, de majd szerez másokat.
Belegondoltam a helyedbe, ez számomra borzasztó dilemma lenne, de talán afelé hajlok, hogy helyesen döntöttél.

Hogy magyarázzam meg neki, hogy ne akarjon mindig velem foglalkozni, hanem élvezze?

Egy éve vagyunk együtt a barátn?mmel és 2 hete lefeküdtünk egymással. Õ még sz?z volt és hát én nem... Jó volt. Azt mondta nem fájt neki nagyon. Nem vérzett meg semmi.

Legjobb válasz: Velem is elõfordult h próbálkozott azzal h most ö jön de mikor én témában vagyok akkor finoman visszafektetem és folytatom majd mikor befejeztem és látom rajta h mozdulni sem tud az örömtõl akkor jöhet egy 5perc pihi után még egy kis kényeztetés utána meg ö nekem :$ imádom õt kényeztetni imádom látni rajta h megvadul annyira jó neki utána ö is eléri ezt nekem de mivel én velem hamarabb lehet végezni én így érzem ezért õt sokáig kényeztetem

Velem is elõfordult h próbálkozott azzal h most ö jön de mikor én témában vagyok akkor finoman visszafektetem és folytatom majd mikor befejeztem és látom rajta h mozdulni sem tud az örömtõl akkor jöhet egy 5perc pihi után még egy kis kényeztetés utána meg ö nekem :$ imádom õt kényeztetni imádom látni rajta h megvadul annyira jó neki utána ö is eléri ezt nekem de mivel én velem hamarabb lehet végezni én így érzem ezért õt sokáig kényeztetem
Ez amolyan Pavlovi reflex. Megérinted=lesz*p, ránézel=lesz*p, megszólítod=lesz*p. Ez van belekódolva. Mi ebben a rossz?
Finoman, de határozottan nyomd vissza az ágyba, és folytasd a kényeztetést.
Írásodból ítélve te egy normális ember vagy. Na végre. Beszéld meg vele, ohgy egyáltaln nem a szexfilmek eljárása (nyal, sz*p, d*g) a követendõ sorrend, tematika. Lehet a barátnõd ezeken nõtt fel, mint sok mai tizenéves (nemtõl függetlenül). Mindenképpen bezséld meg vele a dolgot, ohgy tanuljon meg nyugton maradni és élvezni a dolgokat. Nincsenek elvárások, bevett minták, szokások, feladatok. Csak ugye akik a pornón nõttek fel, azok nem tudják.
"Ne mindíg velem foglalkozz, hanem élvezd"
Kérdezd meg: Szo.pós-e an.yád?

Megérti egy 2, 5 éves, hogy ne egyen cukrot, üdítőt, mert cukobeteg? Hogy magyarázzam el neki? Oloyan rossz, hogy más meg eszi, ő meg nem ehetné igazából.

Legjobb válasz: Nekem nem cukorbeteg, mégse adtam neki és nem volt semmi gond ebbõl soha. Tudta, hogy az nem neki való és kész. Én szimplán nem tartottam helyesnek. Mostmár 4,5, kap mindig egy minimális mennyiséget, de tudja, hol a határ.

Nekem nem cukorbeteg, mégse adtam neki és nem volt semmi gond ebbõl soha. Tudta, hogy az nem neki való és kész. Én szimplán nem tartottam helyesnek. Mostmár 4, 5, kap mindig egy minimális mennyiséget, de tudja, hol a határ.
Ismerek olyan 2 éveset, aki pl.vendégségben magától mondja hogy õ olyat nem ehet!Meg lehet tanitani nekik már ebben a korban.
van diabetikus üditõ - deit- abból ihat pl. ha szülinap van - nyilván nem mindennap- és van diabetikus csoki is ... néha biztosan belefér egy- egy kocka...
Igen, megérti :) Egyébként nem kell ezeket teljesen számûzni, csak diétásat kell neki adni... és persze, beleszámítani a napi szénhidrátmennyiségbe. Egyik ismerõsöm fiánál 3 évesen derült ki a cukorbetegség, õt injekciózni kellett. A kisfiú rendesen járt óvodába, csak neki az anyukája hozott mindennap külön ételt, innivalót. Náluk az egész család megváltoztatta a kicsi miatt az étkezési szokásait.... így mindenki jól járt, a kicsinek is könnyebb volt elviselni a diétát, mert nem volt ott a csábítás.
Megértik. Ha azt mondom egy kajára a lányomnak, hogy fájni fog tõle a hasa, akkor szó nélkül otthagyja. Nem hisztizik, nem kéri többet. Õ most 3 éves, de 2, 5 évesen is ugyanígy viselkedett, sosem volt ebbõl problémánk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!