Találatok a következő kifejezésre: Hogyan magyarázzam a 2,5 éves (2 db)

Hogyan magyarázzam meg a 2, 5 éves gyerekemnek , hogy amit Apának szabad innia, azt Neki nem biztos?

...pl.:Cola.

Legjobb válasz: Én gyümölcslevet rendszeresítenék otthonra.Ugyanolyan finom és kevésbé káros.A kólára meg ne szokjon rá,mert ha jól emlékszem 8kockacukornak megfelelõ mennyiségû cukor van egy pohárban.Egyenes út a gyermekkori elhízáshoz. Amúgy nekem is érzékeny a gyomrom rá,meg mindenre,ami nem túl egészséges.Két deci kólától órákig rosszul vagyok. A gyereknek pedig mindig a szülõk a mintapélda,tehát jobb lenne,ha az apuka sem inná.

Én gyümölcslevet rendszeresítenék otthonra.Ugyanolyan finom és kevésbé káros.A kólára meg ne szokjon rá, mert ha jól emlékszem 8kockacukornak megfelelõ mennyiségû cukor van egy pohárban.Egyenes út a gyermekkori elhízáshoz. Amúgy nekem is érzékeny a gyomrom rá, meg mindenre, ami nem túl egészséges.Két deci kólától órákig rosszul vagyok. A gyereknek pedig mindig a szülõk a mintapélda, tehát jobb lenne, ha az apuka sem inná.
Ha már megkóstolta (és nyilván, hiszen eddig ihatta), akkor sajnos már nincs mit tenni, hiszen a gyereknevelés fontos eszköze a következetesség. És gyerekként soha, de soha nem fogja megérteni, hogy ha eddig kapott, ezután miért nem kap... Egyébként ezt én sem értem. Eddig miért kapott? A megoldás csak az lehet, hogy egyszerûen nem tartotok otthon. Apuka is hozhat áldozatokat a gyerek egészsége érdekében, és ez neki is csak a hasznára válik.
A legjobb lenne ha nem látná amint az apuka issza, mert nem fogja megérteni hogy neki miért nem lehet. Illetve ha meg is érti, nem fogja elfogadni magyarázatnak hogy"te még kicsi vagy"!
Sehogy. A legjobb az lenne, ha apa sem inná. 2, 2 a pH-ja, ha mond valamit. Szétmarja a gyomrát. Én is ittam egy idõbe elég rendszeresen, és nem tudtam mitõl fáj a gyomrom. Amióta ne iszom, még egyszer sem fájt.
Azt mondják nem nevelni kell a gyereket, hanem példát mutatni.
Nallunk vannak dolgok amik nincsenek gyermekszem magassagban, tehat gyermeknek nem letezik. Nem ismeri, nem tudja. De venasan kapja, hogy mi az egeszseges, mi a jo a kicsi testenek, hogy nagyobbra nojjon es mi nem. Bizony a ferjednek kellene megerteni, hogy a gyerkoc nem erti. Megiscsak o a felnott. Egy masik lehetoseg, nem kell magyarazkodni. A nem az nem es pont.
Felettem írták, és jogos. A gyereknek nem mondhatod hogy ne igyon, cigizzen, drogozzon, ha a szüleitõl ezt látja. A két és fél évesnek még nem kell ezt megmagyarázni, mert gondolom nem megy el egy kocsmábam, hogy kérek 1 deci szilvát, meg valami töményet...:) De ha cseperedik bizony apának kell leállni, mert a gyereknek az ital nem vagyány lesz, hanem természetes, fõleg ha azt látja, hogy amikor apa iszik boldog, amikor nem iszik szomorú. A szociológia úgy tartja, hogy abból nagyobb valószínûséggel lesz deviáns viselkedésû egyed, aki olyan közegbõl jön, ahol az elsõdleges preferencia adói is deviánsak...meg amúgy sem jó az iddogálás, a 2, 5 éves gyereket attól féltsd, hogy apának mondjuk túlságosan megnõ a mája...

2, 5 éves a kicsim, műteni fognak, hogy magyarázzam el neki?

4 napot leszek kórházban, a férjem minden nap be fogja hoznia a kisfiamat. Nagyon anyás. Hogy magyarázzam el neki, hogy nem leszek túl jó, sokat kell feküdnöm és műtét után sem nagyon emelgethetem majd? Jól viselik a kicsik az ilyen helyzeteket és én aggódom túl? Azt még hozzátenném, hogy eddig egy napot sem töltöttünk külön, tehát a 2,5 év alatt minden este én fürdettem és fektettem le aludni.

Legjobb válasz: Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki,hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki,hogy nem emelhetek, nehezen viselte,de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.

Engem akkor mûtöttek, mikor kislányom 2 éves volt. Elmagyaráztuk neki, és megértette. Szerintem próbáljátok meg neki elmondani, eljátszani, pl:õ az orvos, te vagy a beteg. Én megmutattam neki, hogy le van ragasztva a hasam, utána is mindig meg szerette volna nézni a heget. Mondtam neki, hogy nem emelhetek, nehezen viselte, de nem volt gond. Mikor ölelni kellett, akkor lehajoltam (ahogy tudtam), vagy odamászott az ölembe. Szerintem ez inkább neked nehéz, meglátod, neki élmény lesz, hogy apa fürdeti, altatja. Nagyokat kacagnak majd, ha valami nem sikerül, majd õ mutatja meg apának, hogy mit hogyan kell csinálni. Ha megkéred, hogy hozzon neked valamit, mert te nem tudod, segíteni is fog, fontosnak érzi majd magát. Nálunk legalábbis így volt. Szívesen hozott inni, enni, és még puszit is sûrûbben kaptam. Nem szabad a férjednek sem görcsölni ezen. Kitartás. Nem lesz semmi gond.
Szerintem akárhogy magyarázod, ezt megérteni még nem fogja. Inkább próbáljátok meg "modellezni" a helyzetet, elõtte már fürdesse az apukája, legyél fél napokat távol, hogy szokja egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon értelmes, okos kisfiú, biztos, hogy megérti, hogy anya beteg, kórházban van, csak azt nem fogja szerintem, hogy ez miért tart ilyen sokáig.
Én azzal nem értek egyet, hogy szokja meg a gyerek, hogy anya nélkül legyen, és már elõtte legyetek külön. Magyarázd el neki, hogy nem leszel, beteg leszel és hidd el, hogy meg fogja érteni. Vészhelyzetekben a gyerekek nagyon is megértõek!!!!!! Jobban mint azt elõre gondolná az anyuka!!!!!!
Biztosan okos, és mindent megért, de nem rossz ötlet, hogy picit segítsetek neki feldolgozni: Apával együtt fürdessétek pl, aztán Apa fürdesse, de te törölgesd, öltöztesd, ne legyen neki totál idegen a helyzet, s akkor nem fog megijedni. Nekik idõfogalmuk még nincs, tehát hiába is mondanád neki, hogy 4 nap múlva haza jössz újra! Kötni kell valamihez az idõpontot, pl hányat kell aludni addig...Mindenesetre ha minden nap lát, akkor minden nap elmondhatod majd neki a látogatáskor, hogy ma este még alszik egyet Apával, aztán még egyet...és akkor Anya újra otthon lesz! Kitartás, és gyógyulj meg hamar! Ne aggódj, minden nehézség elmúlik, és bárhogyan fogadja is a kisfiad a dolgot, azt érzi, és tudja, hogy nagyon szereted!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Remélem, hogy minden rendben lesz, mert már most elõre annyira aggódom. Fõleg az esti összebújás fog nagyon hiányozni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!