Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik vásárlás (41 db)

Hogyan működik a t-mobilnál való előfizetéses vásárlás?

szeretnék részletre vásárolni egy telefont mert a régi bekrepált és ha vásárolok akkor valami olyat ami még sokáig jó lesz, mivel egyben nehéz lenne kinyögnöm , de sajnos muszáj hozzá vásárolni díjcsomagot. Kinéztem egy Sony xperia L típusú telefont bejelölöm azt az opciót hogy nem vállalok hűséget díjcsomagra így kiválaszthatom a mozaik xs díjcsomagot ami 3200ft plusz havonta .Futárral történő kézbesítést választanám tehát webshopba vásárolom a tmobile.hu oldalon. Így 3920 ft-os kezdőrészletet ír ki. Tehát ha kijön a futár aláírom a papírokat és 3920 ft-ot fog tőlem kérni igaz? És a következő hónap elején pedíg küldik a 3200 ft-os díjcsomag csekket és a telefon havi díját , jól értelmezem vagy ez máshogyan működik? Illetve kell-e hozzá munkáltatói igazolás ? Mert a honlapon ezt nem írja .

Legjobb válasz: Mindent jól tudsz. A futárnak 3920 Ft-ot kell majd fizetni, a havi számlákkal két csekket kapsz majd, egyik a havidíj és beszélgetések összege, a másik a készülék törlesztõ részlete lesz. A vásárláshoz csak a személyes adatok kellenek sem egyéb okmány és semmilyen igazolás nem szükséges(kivéve ha fekete listás vagy ami azt jelenti hogy 5 éven belül volt lejárt be nem fizetett tartozásod bármelyik magyar mobilszolgáltatónál, ez esetben hívni fognak egyeztetés miatt!).

Mindent jól tudsz. A futárnak 3920 Ft-ot kell majd fizetni, a havi számlákkal két csekket kapsz majd, egyik a havidíj és beszélgetések összege, a másik a készülék törlesztõ részlete lesz. A vásárláshoz csak a személyes adatok kellenek sem egyéb okmány és semmilyen igazolás nem szükséges(kivéve ha fekete listás vagy ami azt jelenti hogy 5 éven belül volt lejárt be nem fizetett tartozásod bármelyik magyar mobilszolgáltatónál, ez esetben hívni fognak egyeztetés miatt!).
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm :) . Akkor nem értettem félre semmit :) . További szép napot !

Hogyan működik az egészségpénztár? Még sosem voltam tag, és nem értem, hogy miként működik a vásárlás-kifizetés. Biztos én vagyok az értetlen, de nem látom át az EP honlapján.

Amennyiben jól értelmezem - és javítsatok ki, ha tévedek - két esetben tudok vásárolni egészségbiztosítási kártyámon lévő összeg terhére. Vagy a kártyával rögtön mindennemű készpénz nélkül, vagy, amennyiben erre az adott helyen nincs mód, számlát kell kérnem az EP nevére, a fizetendő összeget készpénzzel rendezem, majd az EP ezen összeget jóváírja a számlámon? Vagy az összeget juttatják el részemre? Tehát például amennyiben a Brendon áruházban pelenkát vásárolok 5.000,-Ft-ért, azt én nekik kifizetem, majd a számlát az EP nevére kérve az EP a pelenka árát, azaz 5.000,-Ft-ot jóváírják a számlámon? Vagy az összeget utalják postai vagy banki úton nekem? Mert nem mindegy. Illetve bárhol kérhetek számlát? Vagy van egy lista arra vonatkozóan, hogy hol tudok kártyával fizetni, és van egy, hogy hol kérhetek számlát? Pl a Brendon honlapján az van, hogy elfogadják, de tegnap azt mondták, nem. Akkor csak kérjek számlát?

Hogy működik a Tesz-veszen és a Vaterán a vásárlás? Úgy értem hogy működik a fizetés? Akkor kell fizetnem ha a postás hozza a csomagot?

Legjobb válasz: regszitrálnod kell, majd a postacímedre kapsz egy regisztrációs kódot levélben, ezzel tudják bizonyítani, hgy tényleg te vagy aki majd fizetni fogsz az áruért

regszitrálnod kell, majd a postacímedre kapsz egy regisztrációs kódot levélben, ezzel tudják bizonyítani, hgy tényleg te vagy aki majd fizetni fogsz az áruért
Szia Én ost vásároltam. Mi úgy beszéltük meg, hogy utánvéttel postán elküldi nekem a terméket. Ez úgy mûködik, hogy õ feladja utánvétként a csomagot. Amikor jön a posta, akkor én kifizetem a terméket+ postaköltséget. És így akkor kapja meg a pénzt, amikor aposta elvitte neki. Errõl természetesen õ is és én is kapok bizonylatot, tehát senki nem jár rosszul, nincs semmi átverés. Mert már hallottam olyat, hogy kifizette a terméket és nem kapta meg. Nekem ez a módszer (utánvét) sokkal szimpatikusabb és megbízhatóbbnak tûnik.
Szia! Igen, az eladó megjelöli, h banki átutalással, készpénzzel vagy utánvéttel kéri az áru árát.Ettõl függ hogy mikor kell fizetned, van aki csak elõre utalás után postáz, na én ezt amódszert nem szeretem, hiába vannak + minõsítései. Plusz az eladó dönti el, hogy postázza e vagy nem a terméket, ez is fel van tüntetve az oldalon.
Sajnos az utánvét az eladónak elég kockázatos: -meg kell elõlegezni a sokkal drágább feladási dijat -ha a vevõ nem veszi át a postástól a terméket, az eladónak kétszeres postaköltség a vesztesége, ami több ezer forint. -sokkal jobb ajánlott levélként feladni terméket, igy nem olyan költséges és van bizonylat.
Jó gondolkodás az utolsó hozzászólás, de sajnos a gyakorlatban nem így mûködik. Az eladó pontosan fordítva látja ezt, te keresel valamit, ami nála van...:-) Nem szeretik az utánvétes megoldást. Inkább a banki utalást, azt követõen postáznak. Én Vaterán többször vásároltam, sosem volt gond eggyel sem, pontos partnerek. El tudod olvasni az eladóról az összes véleményt. Olyantól ne vegyél, akinek több negatív értékelése van, vagy az értékelésekbõl az derül ki, hogy nem rugalmas partner! Sok szerencsét a vásárláshoz!
A gyakorlat az, hogy a megvásárolt termék árát és posta költséget átutalod az eladónak, õ megadja a bankszámlaszámát, vagy a címét, ha postai csekken fizeted, és õ feladja az árut amint megérkezett a pénz. Én is vásárló vagyok és eladó is egyben , mindig érdenmes megnézni az eladó értékeléseit, milyen visszajelzések vannak az eddigi adásvételeirõl. Remélem tudtam segíteni.
valahogy nem küldenék elõre pénzt, inkább utánvéttel kérném a cuccot.A kockázatot vállalja az eladó, mert Õ van értem
Én mindég utaltam , és még sohasem volt probléma ebbõl. Azért van némi biztosíték, a Vaterán megvannak az adatai az eladónak, ez alapján lehet követelni. De legnagyobb erõ az értékelés, senki sem akar negatívat kapni. De a lagjobb ha már sok-sok pozitívja van.


Hogy működik a Telefon vásárlás a Telenornál? (részletes infó alul)

Sziasztok! A kérésem az lenne, hogy én paksi atomerőműves szerződésben vagyok a telenorral és új telefont szeretnék venni. Szeretnék a legjobb áron telefonhoz jutni. Ezzel a szerződéssel úgy tudok telót vásárolni, hogy egybe kifizetem a telefon árát. Na már most ugye van ez az akció, hogy 0 ft minden telefon. Efelől érdeklődnék, hogy megéri váltani csomagot, vállalatos szerződésből lakósságira. És tényleg 0 ft a teló? tehát beépül az ára a havidíjba? Szívesen fogadnám az értelmes kommenteket, hogy hogyan jövök ki a legjobban. köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nézd, te tudod, hogy mennyit telefonálsz, illetve azt, hogy mennyibe kerül most a vállalati szolgáltatás. A jelenlegi akció úgy zajlik, hogy tényleg 0 Ft-ért viheted el, ha megfelelõ díjcsomagot választasz hozzá. Egy olcsó telefont valószínûleg egy kis havidíjas csomaggal is ingyen adnak neked, de egy drágábbhoz már drágább csomagot is kell választanod, hogy ingyen megkaphasd. Pl egy 100-200ezer forintos telefont csak havi 20-30ezres csomaggal adnak neked oda ingyen. Nézd meg, mennyit telefonálsz egy hónapban, hány percet. Aztán ahhoz a percmennyiséghez nézd meg, hogy a jelenlegivel jössz ki jobban, vagy ha egy új csomagra váltasz.

Nézd, te tudod, hogy mennyit telefonálsz, illetve azt, hogy mennyibe kerül most a vállalati szolgáltatás. A jelenlegi akció úgy zajlik, hogy tényleg 0 Ft-ért viheted el, ha megfelelõ díjcsomagot választasz hozzá. Egy olcsó telefont valószínûleg egy kis havidíjas csomaggal is ingyen adnak neked, de egy drágábbhoz már drágább csomagot is kell választanod, hogy ingyen megkaphasd. Pl egy 100-200ezer forintos telefont csak havi 20-30ezres csomaggal adnak neked oda ingyen. Nézd meg, mennyit telefonálsz egy hónapban, hány percet. Aztán ahhoz a percmennyiséghez nézd meg, hogy a jelenlegivel jössz ki jobban, vagy ha egy új csomagra váltasz.

Hogyan működik a licitre bocsátott autók vásárlása? (Valóban megkapok egy autót féláron akár? )

Olyan autóra gondolok, amit a bank lefoglalt.

Legjobb válasz: nem biztos hogy pont féláron,mert sokszor a licittel sokan rosszul járnak,attol függ hogy hányan akarják azt,és hogy verik fel az árát.

nem biztos hogy pont féláron, mert sokszor a licittel sokan rosszul járnak, attol függ hogy hányan akarják azt, és hogy verik fel az árát.
Bank által visszavett autókról elmondható, hogy lapusztultak, nem költöttek szervizelésre egy forintot se (hitelt se tudta a tulaj fizetni), amikor meg már tudta, hogy elviszik még direkt tönkre is teszik, na meg sokszor a kulcs is hiányzik. Egy ismerõsömtõl a kertbõl , lezárt állapotban kézifék+1-es sebbeségbe hagyva vontatta ki, közbe lezúzta a keritést.
Mármint a behajtók vontatták ki.
Ilyen licitrõl pl: apeh árverés én csak munkásautónak valót vennék pár százezerért max, mert a célnak arra megfelel és ha rossz akkor se bukok sokat, nagy luxuslimuzint soha az életbe nem vennék onnan.
Azok az autók általában már voltaktörve párszor meg céges lestrapált szarok olajból is a teszkósat kapták 40 ezer km-enként cserélve
Én egy fél évig figyeltem a licitre bocsátott autókat, de ami tényleg ért is valamit, azt megvették 100 %-hoz közeli áron, vagy kiváltották, csak a szemete maradt. Nem elképzelhetetlen, hogy több hónapos próbálkozással egyszer szerencséd lesz, és megveszed mondjuk egy maffiózó lefoglalt autóját féláron, mert senki nem mer rá licitálni, de szerintem nem érdemes vele az idõt tölteni.
Hát az biztos, hogy az ilyen autókkal szántani is elmentek, mielõtt elvették volna.Egyik ismerõsöm pl. az utolsó napon 1-esbe ment szegény párával 70-nel több km-keresztül...

Hogy működik ez? (tenyésztőtől vásárlás)

Kinéztem egy kennelt.Ki van írva az oldalra,hogy 2011ben tervezett párosítás..... el?jegyzést felveszek!

Legjobb válasz: Barátnõm is 2011-re tervez almot. Nála ez úgy mûködött, hogy mondjuk az érdeklõdõ telefonált,és általában mindkét fél ragaszkodik elõtte a személyes találkozáshoz. A vevõ egyrészt azért,hogy lássa a kutyát, lássa a tenyésztõt, megtudjon jó pár dolgot stb, és persze a tenyésztõ is szeretné látni a leendõ gazdit. Tehát kölcsönösen megismerjék egymást, az igényeket és elvárásokat. A tapasztalatok birtokában pedig el tudod dönteni, hogy szimpatikus-e a kutya, a hozzáállás, tehát szeretnél-e kiskutyát. De elõtte persze mindenképpen telefon.

Barátnõm is 2011-re tervez almot. Nála ez úgy mûködött, hogy mondjuk az érdeklõdõ telefonált, és általában mindkét fél ragaszkodik elõtte a személyes találkozáshoz. A vevõ egyrészt azért, hogy lássa a kutyát, lássa a tenyésztõt, megtudjon jó pár dolgot stb, és persze a tenyésztõ is szeretné látni a leendõ gazdit. Tehát kölcsönösen megismerjék egymást, az igényeket és elvárásokat. A tapasztalatok birtokában pedig el tudod dönteni, hogy szimpatikus-e a kutya, a hozzáállás, tehát szeretnél-e kiskutyát. De elõtte persze mindenképpen telefon.
Rögtön vedd fel vele a kapcsolatot már most, van h foglalót is kell rakni rá, ezelõtt találkozzatok személyesen és nézd meg a kennelt, a kutyákat h tetszik e.
Ha mindegy, hogy milyen kutya, csak onnan legyen, akkor lefoglalhatod. De vigyázni kell vele. Egy ismerõsöm lefoglalt egy adott párosításból egy kölyköt. Ráadásul az átlag hazai ár duplájáért. Két évet várt, aztán nem is az a párosítás lett. Kiállítási célra szerette volna, a végén kapott egy félherés kutyát. Csak óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként ez egy munka malinois..ez M.o egyik legjobb mali kennele, szóval így bízok a tenyésztõbe. De természetesen ha azt mondja menjek, akkor megyek, csak az ország másik végében van a kennel, és 2szer is sok lenne lemenni, persze 2szer muszály (elhozni+kiválasztani). Na, mire leírtam végiggondoltam, hogy inkább elõtte mégis megyek, csak már nincs kedvem visszatörölni. :)

Második lakás vásárlás, hogy működik ezek után?

Második lakás vásárlásához kérek egy kis segítséget

Legjobb válasz: Az elsõ lakásoz jutás adó kedvezménye ismereteim szerint elég csekély. Illetékkedvezmény van rá, de csak akkor, ha a lakás 8 millió alatt van, akkor kapsz talán 20000 Ft kedvezményt. Attól, hogy már egyszer volt a neveden lakástulajdon, még minden olyan kedvezményt meg fogsz kapni, ami új lakáshoz jár, ha új lakást veszel. A megszûnt szocpolnál az volt a lényeg, hogy ne legyen a neveden lakás, az nem volt gond, ha korábban volt. Hogy a fidesz milyen lakásprogrammal áll elõ és ki kap kedvezményt, azt ma még nem lehet megjósolni, úgyhogy addig kár ezen aggódnod.

Az elsõ lakásoz jutás adó kedvezménye ismereteim szerint elég csekély. Illetékkedvezmény van rá, de csak akkor, ha a lakás 8 millió alatt van, akkor kapsz talán 20000 Ft kedvezményt. Attól, hogy már egyszer volt a neveden lakástulajdon, még minden olyan kedvezményt meg fogsz kapni, ami új lakáshoz jár, ha új lakást veszel. A megszûnt szocpolnál az volt a lényeg, hogy ne legyen a neveden lakás, az nem volt gond, ha korábban volt. Hogy a fidesz milyen lakásprogrammal áll elõ és ki kap kedvezményt, azt ma még nem lehet megjósolni, úgyhogy addig kár ezen aggódnod.

Használt autó vásárlásával lennének kérdéseim. Mi hogyan működik és mi mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ugyebár kell az adásvételi szerzõdés, ezt már letöltöttem internetrõl. Ezek után ha megírtuk az adásvételit, akkor a volt tulajdonosa ide adja a forgalmit és törzskönyvet. Ezek után el kell menni eredetiségvizsgálatra. Ehhez mi szükséges? Mennyibe kerül? Ha ez megvan, akkor el kell menni egy okmányirodába igaz? Ott mit kell tennem? A papírozást csak abban az okmányirodában végezhetik el, ahova lakcímem szerint tartozok? A súlyadó megkötése elrendezés hogyan mûködik? Mi kell hozzá? Az autó átírásánál mi mennyibe kerül kb?

A kérdező hozzászólása: Ugyebár kell az adásvételi szerzõdés, ezt már letöltöttem internetrõl. Ezek után ha megírtuk az adásvételit, akkor a volt tulajdonosa ide adja a forgalmit és törzskönyvet. Ezek után el kell menni eredetiségvizsgálatra. Ehhez mi szükséges? Mennyibe kerül? Ha ez megvan, akkor el kell menni egy okmányirodába igaz? Ott mit kell tennem? A papírozást csak abban az okmányirodában végezhetik el, ahova lakcímem szerint tartozok? A súlyadó megkötése elrendezés hogyan mûködik? Mi kell hozzá? Az autó átírásánál mi mennyibe kerül kb?
Ha megvan az adásvételi, kifizetted és a papírokat megkaptad akkor.. szerencsésebb elõször az eredetiségvizsgálatot megcsinálni, ez amúgy is az eladó dolga lenne ami egyébként a legtöbb helyen egy 20-as. Adásvétel után elõször biztosítást kell kötni, mert ha bármi kárt okozol az cink, fõleg ha az eladó lobogtatja az adásvételit, hogy õ eladta és semmi köze hozzá. Ha van eredetiségvizsga, adásvételi, biztosítás akkor választasz egy szimpatikus okmányirodát, ahol van kapacitás ( ez sincs mindenhol, van ahova hetekkel elõre be kell jelentkezni ), ott kapsz egy csekket a vagyonszerzési illetékrõl és az új forgalmiról amit ha befizetsz, akkor a nevedre írják az autót. A forgalmit ott megkapod, a törzskönyv jön majd postán. Az átírás ( ha még nem emelkedett) akkor 1800 köbcentiig 18ft/ccm a felett 24 ( ebben nem vagyok biztos, rég írattam már át autót ), a biztosításhoz ott vannak a kalkulátorok pl netrisk, az eredetvizsgát számolhatod egy huszassal, az új forgalmi+törzskönyv asszem 12 000.
Ha nem akarod megszívni, akkor a sorrend: - eredetvizsga - ha ok, akkor adásvételi + fizetés + kocsi átvétele - biztosításkötés (akár neten is, pl. netrisk.hu) - 15 napon belül okmányirodában átíratás.
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor eredetiség vizsga(ez 20 000 körül van) Adásvételi szerzõdés megkötése, kifizetem(a volt tulajdonosnak milyen papírokat kell átadnia? Csak a törzskönyvet?). Megkötöm a biztosítást. Bemegyek egy okmányirodába(mindegy hogy melyikbe, vagy csak oda mehetek, ahova lakcim alapján tartozom?). Az okmányirodában mit kell, hogy megcsináljanak? Õk adják ki a forgalmit az én nevemen? Még aznap megcsinálják? A törzskönyvet akkor meg majd kiküldik. De addig is törzskönyv nélkül tudom használni az autót igaz? Hogy mûködik a súlyadó?
Üzembentartós autó esetén lemondó nyilatkozat is kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, fõképp az utolsó elõttit, sokat segített. A súlyadót értem, hogy az Önkormányzat küldik majd ki mindig a csekket, de nekem kell menni beregisztrálni az Önkormányzatnál igaz? Az eredetiségvizsgálat során mit vizsgálnak?
önkormányzatjoz nem kell menned, kapják az infot az okmányirodából. Eredetvizsgára elvileg nem mehetsz be. Festék vastagságot mérnek, km-ert és kocsit fotóznak.Alváz, és motorszám ellenõrzés. Amit sokan nem tudnak: ha egy autónak már volt eredetvizsgája (mert eladták már), akkor a következõ eredetvizsgás, az elõzõ eredetvizsgás adatait is látja, és ha pl szabálytalanságot lát, akár fel is jelentheti. Ha teheted, fizetés elõtt eredetvizsga (kb 1 óra) ára pedig függ a cm3-tõl. 1400 cm3-ig: 17000 Ft 1401 és 2000 cm3 között: 18500 Ft 2000 cm3 felett: 20000 Ft
A kérdező hozzászólása: Nagyszerû, köszönöm a választ, szóval az önkormányzatot értesíti az okmányiroda, tehát az eredetiségvizsga igencsak fontos dolgok. És ha a km óra megvan tekerve, akkor azt megtudnák állapítani ilyenkor?
"És ha a km óra megvan tekerve, akkor azt megtudnák állapítani ilyenkor?" Ha megvan a szervizkönyv, akkor nem tudnak átverni. Ha nincs meg, oda tekerik, ahova akarják.

Ofotértbe hogy működik az első kontaktlencse vásárlása? és kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Megvizsgálnak, kapsz próbalencsét, azzal elküldenek sétálni 1 órára, hogy tudj dönteni.. megtanítják, hogy kell használni.. Ár sok mindentõl függ( havi, napi)... nekem havi van, féléves adagot kapok 10 ezerért, de nekem jár ifjúsági kedvezmény... a folyadék 3ezer körül van, ami hónapokig elég, ill a szemcsepp 1500-tól..

Megvizsgálnak, kapsz próbalencsét, azzal elküldenek sétálni 1 órára, hogy tudj dönteni.. megtanítják, hogy kell használni.. Ár sok mindentõl függ( havi, napi)... nekem havi van, féléves adagot kapok 10 ezerért, de nekem jár ifjúsági kedvezmény... a folyadék 3ezer körül van, ami hónapokig elég, ill a szemcsepp 1500-tól..

Hogyan működik Magyarországon a vonatbérlet vásárlás? Ára?

ott fogok dolgozni

Legjobb válasz: Hol? Hol fogsz dolgozni? Honnan mennél hová? Mert hogy nem mindegy.

Hol? Hol fogsz dolgozni? Honnan mennél hová? Mert hogy nem mindegy.
Odamész a pénztárhoz, csókolom, Iszapszentmotorosig kérnék egy havi bérletet, köszönöm. Árak kilométer alapján fent vannak a MÁV honlapján.
2 Ja.
A kérdező hozzászólása: értem, amúgy komáromtól budapestig
A kérdező hozzászólása: http://www.mav-start.hu/utazas/berletek_20100201.php itt mert van külön ár a dolgozóra munkáltatóra?
Ha megnézed a díjszabási ár a dolgozó+ munkáltató árból jön össze, gondolom ez tájékoztató, hogyha a munkáltató hozzájárul a költségeidhez, akkor mennyi abból a dolgozó és mennyi a munkáltató költsége. De a lényeg, hogy a teljes árat így is úgyis valakinek ki kell fizetnie a pénztárnál, az meg többnyire Te leszel, csak legfeljebb visszakapod a 86 %-át a munkáltatódtól.De én furcsállom ezeket az árakat, régebben én is vonattal jártam és mintha drágább lett volna a bérlet, de már nem emlékszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!