Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik utánvétes (4 db)

Hogyan működik az utánvétes csomagküldés a postán? Mármint ha levélben küldök pl ékszert, vagy kis dobozban, az mennyibe kerülne, és hogyan megy ez az egész dolog?

Legjobb válasz: súlytól függ, hogy mennyibe kerül. Feladod a postán, megadod a kért adatokat, a posta kiviszi a cuccot, odaadja a címzettnek ha fizet érte. Aztán a pénzt a posta meg visszajutattja neked.

súlytól függ, hogy mennyibe kerül. Feladod a postán, megadod a kért adatokat, a posta kiviszi a cuccot, odaadja a címzettnek ha fizet érte. Aztán a pénzt a posta meg visszajutattja neked.
A kérdező hozzászólása: és pl, egy levélért kb mennyit kellene ráfizetni?a gyûrû nem túl nehéz

Valaki megtudná mondani hogy működik az utánvétes csomag küldés?

Én arra lennék csak kíváncsi, hogy csomagot szeretnék küldeni futárszolgálattal Németországból, Magyarországra. A lényeg, hogy úgy szeretném ,hogy után vétel ,szóval mikor átveszik a csomagom ,akkor fizetnek a futárnak ,de a pénz hogy jut el hozzám ? Örülnék ,ha valaki fel tudna világosítani, hogy mi ennek a dolognak a menete. Válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nemzetközi utánvétel tudtommal nincsen. Neked sem lenne érdeked így küldeni, gondolj bele. Mi akadálya van egy IBANos utalásnak? Semmi.

Nemzetközi utánvétel tudtommal nincsen. Neked sem lenne érdeked így küldeni, gondolj bele. Mi akadálya van egy IBANos utalásnak? Semmi.
Neki is kell. De hosszú lenne elmagyarázni, szerencsére mások már megtették, ha rákeresel a Paypal használatára, találsz egy rakás oldalt. Azért is érdemes csinálni, mert a jövõben jól jöhet még neked. Na jó éjt mára.
A kérdező hozzászólása: A vevõnek is kell, vagy csak nekem?
A kérdező hozzászólása: És ehhez mit kell tennem ? Nekem nincs paypal-em, hogy tudnék csinálni, mi szükséges hozzá?
Ja és amikor azt mondom, hogy utalás, akkor nem feltétlenül banki átutalásra gondolok, hanem a manapság nagyon elterjedt Paypalt értem ez alatt. Ott nincs átfutási idõ mint az átutalásnál, hanem egybõl a másik fél számláján van a pénz, ezáltal gyorsabb az üzletmenet.
Nemzetközi vásárlásnál mindig az elõre utalás az egyetlen lehetõség. A bizalomról az a felület gondoskodik, ahol az üzletet kötöd. Például eBay vagy más oldal, ahol neked mint eladónak vannak értékeléseid a vásárlóktól. A te esetedben nem tudom, hogyan találtatok egymásra a vevõvel, de nem is lényeges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, utalással lesz megoldva akkor. Egyébként, azért szerettem volna után vétel, hogy nehogy azt higgye az illetõ, hogy nem küldöm neki, és át akarom verni! Szóval csak a bizalmába szerettem volna férkõzni. Úgy szerettem volna, ha elutalja az összeg felét, majd a másik felét utánvétel, hogy valami biztosítékom nekem is legyen. De remélem belemegy az utalásba, végül is nekem így is jó.
egyébként ha beszélsz németül, amit remélek, akkor a http://www.hermes.de oldalon nézelõdj.
Az oké hogy a szállítást futárszolgálattal oldod meg. De a fizetést banki átutalással kellene kérned. Meg persze Paypal is szóba jöhetne, de nyilván nincs olyanod. A banki átutalás elég egyszerû dolog, ha van számlád. A vevõnek nem is kell euró átváltással bajlódnia, mert azt automatikusan váltják. Tehát arra sem hivatkozhat, hogy neki nincs euró számlája. Neked annyi lenne a teendõd, hogy megadod neki a nemzetközi számlaszámodat. Ilyen mindenkinek van, aki ügyfél egy banknál. De ha ezt sem ismered, akkor nem tudok neked megoldást.
A kérdező hozzászólása: Eu-n belül sem lehet ? Csak azért , mert cipõt már rendeltem magyarról , és után vétel.
A kérdező hozzászólása: Ez pontosan mit jelent ? Tudnád részletezni, csak mert nem vagyok ebben a témában otthon. Egyébként mûszaki cikket adok el, és nem tudom megoldani a szállítást másképp.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Neked is .

Az utánvétes posta hogy működik?

Tudom, hogy föladom a csomagot, és amikor a postás elviszi a címzetthez akkor az kifizeti. Na most 100%, hogy kifizeti? és fizetés el?tt kilehet bontani a csomagot? el?re is köszönöm a válaszokat


Postai utanvetes csomag; baratom venne at helyettem. Mi kell hozza? En nem tarotzkdom otthon es mire hazaernek visszakuldik. A meghatalmazas alairassal elegendo vagy ez hogyan mukodik?

Legjobb válasz: http://motorteszt.com/site/index.php/dokumentumok/meghatalma.. Egy ilyen nyomtatványt kell kitöltened.

http://motorteszt.com/site/index.php/dokumentumok/meghatalma.. Egy ilyen nyomtatványt kell kitöltened.
Ez a meghatalmazás sz.rt sem ér. A posta csak a saját dolgozója által hitelesített vagy közokiratba foglalt meghatalmazásra kézbesíthet meghatalmazottnak. Vagyis besétálsz a hivatalba, ott elmondod, hogy szeretnéd meghatalmazni xy-t, kitöltenek egy kártyát, azt a postás elõtt aláírod, a postás hitelesíti, és ezzel a meghatalmazással a barátod át tudja venni.
Pont egy hete vettem át egy ismerõsöm csomagját egy olyan meghatalmazással amit belinkeltem. De én hülye vagyok, marhaság az egész, csináld úgy ahogy a 2. válaszoló tanácsolja.
Nem te vagy hülye, kedves harmadik válaszoló, hanem a postás, aki kiadta a csomagot. Az, hogy valaki szabálytalanul jár el a munkakörében, nem azt jelenti, hogy ez minden postán mûködik és követendõ gyakorlat. A posta csak közokiratba foglalt meghatalmazás vagy saját dolgozója elõtt tett magánokiratba foglalt meghatalmazást fogadhat el. Az, hogy a postás néni nálunk is a szomszédba hordja az ajánlott leveleket, ha mi nem vagyunk itthon az meg egy megint másik dolog... Ettõl függetlenül tartom magam ahhoz, hogy ha egy ügybuzgó postást fog ki a kérdezõ, akkor megjárhatja az egyszerû magánokirati meghatalmazással. Ettõl akartam megóvni...
Valószínû hogy igazad van, az ember hajlamos azt hinni hogy szabályos minden közben meg csak jó haver a postás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!