Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik ovulációs (8 db)

Hogyan működik az ovulációs teszt?

Legjobb válasz: Az ovulacios teszt az LH-hormonra reagal, jelzi annak a jelenletet. Az lh hormon viszont a peteeres elott 1-2 nappal emelkedik. Azert nem olyan egyszeru a hasznalata, mint a terhessegi tesztnek, nehany dologra oda kell figyelni. Az lh hormon altalaban a delutani, kora esti orakban van meg legnagyobb mertekben a szervezetben peteeeres elott, ez azt jelenti, hogy nem praktikus reggel, vagy a delelotti orakban hasznalni, mert nagy esely van ra, hogy mindig negativat mutat. Es a hasznalat elott 3-4 oran mersekelni kell a folyadekbevitelt, a vizeletet sem tul jo gyakran uriteni, mert ha igy csinalod, akkor tomenyebb lesz a vizelet es ha van lh benne, akkor kimutatja. Ha nagyon hig, akkor kisebb lehet a reakcio. Es szinten fontos, hogy a peteeres elott lesz pozitiv, elvileg az elso negativ napon van peteered. Tehat ha pozitiv a teszt, akkor aznap mar illik egyutt lenni, de meg az azt koveto 1-2 napban is. (altalaban 1, max 2 napig pozitiv) Szinten erdekesseg, hogy az lh hormon es a hcg hasonlo, csak a hcg-bol tobb van (ez termelodik terhesseg alatt, ettol lesz pozitiv a terhessegi teszt). Ez azt jelenti, hogy az ovu teszt reagalhat a hcg-re is, akkor is pozitivat mutathat, ha mar terhes vagy. Ezert szoktak jostesztnek hasznalni. Peldaul itt is volt mar olyan kerdes regebben, hogy a kerdezo panaszkodott az lh-tesztre, merthogy egesz honapban hasznalta, de nem mukodott neki, allandoan pozitiv volt. Megirtam neki, hogy csinaljon terhessegi tesztet, vagy menjen el dokihoz, nezze meg, hogy nincs-e mar baba es nem-e arra reagal az ovuteszt. Es igy volt, kiderult, hogy mar elozo honapban terhes maradt a kerdezo, de valamennyi verzese volt, azt hitte, hogy mensi, ezert terhessegi tesztet nem csinalt, csak az ujabb peteerest vadaszta.

Az ovulacios teszt az LH-hormonra reagal, jelzi annak a jelenletet. Az lh hormon viszont a peteeres elott 1-2 nappal emelkedik. Azert nem olyan egyszeru a hasznalata, mint a terhessegi tesztnek, nehany dologra oda kell figyelni. Az lh hormon altalaban a delutani, kora esti orakban van meg legnagyobb mertekben a szervezetben peteeeres elott, ez azt jelenti, hogy nem praktikus reggel, vagy a delelotti orakban hasznalni, mert nagy esely van ra, hogy mindig negativat mutat. Es a hasznalat elott 3-4 oran mersekelni kell a folyadekbevitelt, a vizeletet sem tul jo gyakran uriteni, mert ha igy csinalod, akkor tomenyebb lesz a vizelet es ha van lh benne, akkor kimutatja. Ha nagyon hig, akkor kisebb lehet a reakcio. Es szinten fontos, hogy a peteeres elott lesz pozitiv, elvileg az elso negativ napon van peteered. Tehat ha pozitiv a teszt, akkor aznap mar illik egyutt lenni, de meg az azt koveto 1-2 napban is. (altalaban 1, max 2 napig pozitiv) Szinten erdekesseg, hogy az lh hormon es a hcg hasonlo, csak a hcg-bol tobb van (ez termelodik terhesseg alatt, ettol lesz pozitiv a terhessegi teszt). Ez azt jelenti, hogy az ovu teszt reagalhat a hcg-re is, akkor is pozitivat mutathat, ha mar terhes vagy. Ezert szoktak jostesztnek hasznalni. Peldaul itt is volt mar olyan kerdes regebben, hogy a kerdezo panaszkodott az lh-tesztre, merthogy egesz honapban hasznalta, de nem mukodott neki, allandoan pozitiv volt. Megirtam neki, hogy csinaljon terhessegi tesztet, vagy menjen el dokihoz, nezze meg, hogy nincs-e mar baba es nem-e arra reagal az ovuteszt. Es igy volt, kiderult, hogy mar elozo honapban terhes maradt a kerdezo, de valamennyi verzese volt, azt hitte, hogy mensi, ezert terhessegi tesztet nem csinalt, csak az ujabb peteerest vadaszta.
Úgy mint egy terhességi teszt! Akkor pozitív ha meg van a 2 csík! Ha halvány a csík akkor az még nem pozitív.

Hogyan működik az ovulációs teszt, hogyan kell használni, mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia. Én jelenleg is a PG-53 ovulációs tesztet használom és nekem nagyon beválik. Egyértelmûen kiadja azokat az alakokat, amik rávannak írva. Ha fogamzásképes vagyok, akkor páfrányos, ha nem, akkor kerek szabálytalan alakok. Eddig nekem bejött, bár még csak most kezdtem el használni, de még nem volt olyan, hogy nem tudtam volna kiértékelni. Nekem bejön! 1 próbát megér!

Szia. Én jelenleg is a PG-53 ovulációs tesztet használom és nekem nagyon beválik. Egyértelmûen kiadja azokat az alakokat, amik rávannak írva. Ha fogamzásképes vagyok, akkor páfrányos, ha nem, akkor kerek szabálytalan alakok. Eddig nekem bejött, bár még csak most kezdtem el használni, de még nem volt olyan, hogy nem tudtam volna kiértékelni. Nekem bejön! 1 próbát megér!

Mi az az ovulációs teszt, és hogyan működik?

Legjobb válasz: az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed

az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed
Valóban olyan mint a terhességi teszt. Viszont az ovu tesztet délután vagy este kell használni. Elõtte kb 1, 5-2 órával már nem szabad sok folyadékot fogyasztani. A tájékoztatóban benne van, hogy hány napos ciklus esetén hányadik napon kell elkezdeni a tesztelést.

Ma este vettem ovulációs tesztet, de soha nem használtam, és szeretnék segítséget kérni. (Komolytalan, vicces kedvükben lévö emberkék kíméljenek) hogy müködik?

Mikor hasznàljam? Hogy müködik pontosan? Stb....

Legjobb válasz: szerintem le van írva a tájékoztatóban, hova kell pisilni. délután vagy este csináld, pár napig, amikor várható a peteérésed, szóval ciklus közepétõl kicsit elõrébb, mondjuk ha 28 napos, akkor 12-16ig. így tudod mérni, mikor erõsödik, akkor és csak akkor pozitív, ha a teszt csík olyan, vagy inkább szinte erõsebb, mint a kontroll csík. ha vaterán hasonló helyen vetted, biztos, hogy mártogatós (pisi kis pohárba, max jelig bele a csík, várni 10 másodpercet, letenni száraz helyre, 2 perc múlva értékelni), ha más fajta, lehet, hogy rá kell pisilni, de azt is lehet mártogatni, ez a teszten kell, hogy legyen.

szerintem le van írva a tájékoztatóban, hova kell pisilni. délután vagy este csináld, pár napig, amikor várható a peteérésed, szóval ciklus közepétõl kicsit elõrébb, mondjuk ha 28 napos, akkor 12-16ig. így tudod mérni, mikor erõsödik, akkor és csak akkor pozitív, ha a teszt csík olyan, vagy inkább szinte erõsebb, mint a kontroll csík. ha vaterán hasonló helyen vetted, biztos, hogy mártogatós (pisi kis pohárba, max jelig bele a csík, várni 10 másodpercet, letenni száraz helyre, 2 perc múlva értékelni), ha más fajta, lehet, hogy rá kell pisilni, de azt is lehet mártogatni, ez a teszten kell, hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha tegnap délben még erősen pozitív volt az ovulációs tesztem (már 3. napja) akkor ha ma este leszünk együtt az még jó? Vagy hogy működik ez?

Legjobb válasz: az jó lehet még, mert 24 óráig vár a kiszabadúlt petesejt arra, hogy találkozzon valakivel aki megtermékenyíti! :)

az jó lehet még, mert 24 óráig vár a kiszabadúlt petesejt arra, hogy találkozzon valakivel aki megtermékenyíti! :)
igen, az elsõ negatív nap is tökéletes!

Mi az az ovulációs mikroszkóp, és hogyan működik?

Legjobb válasz: Szia! Én is ennek segitségével estem teherbe. Két fajta van 10000ft-körüli meg kb 2800ft körüli. Nekem az olcsóbb volt. Hüvelyváladékot vagy nyálváladékot kell venni (a hüvelyváladék jobban látszik szerintem) és ossze kell hasonlitani a látott képet. Kell egy pár hónap amig kiveszed hogy mikor pozitiv, de nekem 4 hónap alatt sikerült. Sok sikert!

Szia! Én is ennek segitségével estem teherbe. Két fajta van 10000ft-körüli meg kb 2800ft körüli. Nekem az olcsóbb volt. Hüvelyváladékot vagy nyálváladékot kell venni (a hüvelyváladék jobban látszik szerintem) és ossze kell hasonlitani a látott képet. Kell egy pár hónap amig kiveszed hogy mikor pozitiv, de nekem 4 hónap alatt sikerült. Sok sikert!

Hogyan működik az ovulációs teszt?

Az tudom, hogy ha ugyanolyan er?s, vagy er?sebb, mint a kontroll csík, akkor jelez csak pozitívat. A másik, amit nem tudom, hogy jól tudom-e, hogy ha pozitívat jelez, akkor igazából az az ovu el?tti nap, és másnap van az ovu?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
http://www.babatakarok.hu/node/29 Itt mindent nagyon jól leír.Olvasd el.
Amikor az ovu teszt pozitív, akkor általában 24-36 órán belül fog bekövetkezni az ovu. Igen, legtöbb helyen így írják, hogy a + nap utáni nap az ovus nap. Ha 2 egymást követõ napon + az ovuteszt, akkor valószínûleg a 2. + napon van ovu. Mindenesetre ha + napon "akcióztok", akkor az teljesen jó, mert a spermiumok 48-72 órán át életképesek.

Miért használ valaki ovulációs tesztet anélkül, hogy tudná pontosan hogy is működik? Miért gondolja hogy ovulál, met lát még egy csíkot?

Egyre többször belefutottam itt a GYK-n abba, hogy sokan panaszkodnak hogy így rossz, úgy rossz az ovuteszt, meg pozitív két hete stb......mikor csak 10 percet kellene rászánni az életéből hogy pontossan utánnanézzen mi is az az LH hormon, pontosan mi az ovulációs teszt, mikor pozitív,mikor kell próbálkozni, hogy kell jóslásra használni?

Legjobb válasz: Hát igen. Rengeteg a funkcionális analfabéta aki még a használati utasítást sem tudja értelmezni. Én kb. 3x írtam le itt a gyakorin, hogy hogy kell nézni és nem én vagyok az egyetlen, mégis nap mint nap újabb kérdés jön.

Hát igen. Rengeteg a funkcionális analfabéta aki még a használati utasítást sem tudja értelmezni. Én kb. 3x írtam le itt a gyakorin, hogy hogy kell nézni és nem én vagyok az egyetlen, mégis nap mint nap újabb kérdés jön.
A kérdező hozzászólása: de mindig és akkor Õ az okosabb.....:( hiába folyás ide vagy oda, fájdalom ide vagy oda, ciklus.hu hova húzta be, az LH hormon adja a parancsot a tüszrepedésre.
talán mert rossz a használati utasítás. ugyanis az van benne, hogy csak akkor van peteérés, ha erõsebb a tesztcsík. én a menstruáció után minden nap használtam és maximum 2 napig volt nagyon halvány csíkom. el is könyveltem a sikertelen hónapot, ennek ellenére nemsokára szülök. és sok ilyet olvastam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!