Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik benzinkutak (2 db)

Hogyan működik a benzinkutak töltőpisztolyán a kis a "pöcök"? Akárhányszor próbálok tankolni, mindig akad egyet a ravasz és leáll a töltés (üres tanknál).

Nagyon ritkán sikerül értelmes gyorsasággal tankolni. Egyáltalán én vagyok béna vagy valami nem okés? Valaki világosítson fel a tankolás rejtelmeiről!

Legjobb válasz: Nálam is ez volt. Nem kell teljesen beledugni a pisztoly csövét a nyílásba, csak félig, 3/4-ig. Így tényleg csak akkor áll le, ha tele van.

Nálam is ez volt. Nem kell teljesen beledugni a pisztoly csövét a nyílásba, csak félig, 3/4-ig. Így tényleg csak akkor áll le, ha tele van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kipróbálom!

Hogyan működik a benzinkutak töltőpisztolya?

egészen pontosan arra vagyok kíváncsi, hogy honnan "tudja" a tölt?pisztoly, hogy tele van a tank és le kell állítani az üa adagolását?

Legjobb válasz: dupla csöve van. az egyiken jön az üzemanyag, a másik meg egy levegõ elvezetõ. Ha a második csõ a benzin szintje alá kerül, azaz megtelik a tank, és nem jön rajta levegõ akkor leáll a szivattyú.

dupla csöve van. az egyiken jön az üzemanyag, a másik meg egy levegõ elvezetõ. Ha a második csõ a benzin szintje alá kerül, azaz megtelik a tank, és nem jön rajta levegõ akkor leáll a szivattyú.
Ha a szivattyú nem is áll le, de lekapcsol a pisztoy. Az a második csõ szolgál a benzingõz elvezetésére is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. én is levegõ- érzékelésre gondoltam, de nem voltam benne biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!