Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik bankkártyás (3 db)

Hogy működik pontosan a bankkártyás monopoly?

Mert képeken láttam, hogy van + és - oldala is, és ott a +ba megy aki pénzt kap a -ba akitől meg veszi, és így egyszerre két kártyát kell beletenni? vagy ha a banknak fizetünk, vagy kapunk pénzt?

Legjobb válasz: Az ugy müködik hogy berakod a kárcsát pl a + jelbe akor bekel Írni hogy menyi pénzt akarsz rá veni a - ugyanez

Az ugy müködik hogy berakod a kárcsát pl a + jelbe akor bekel Írni hogy menyi pénzt akarsz rá veni a - ugyanez
igen kétt kárcsát kel

Hogyan működik a bankkártyás fizetés interneten?

Addig rendben van, hogy kell hozzá egy megfelel? kártya. De azt olvastam, hogy minden szükséges adat rajta van a kártyán, ami az internetes fizetéshez kell. Ez igaz? És ha pl. van egy MasterCard dombbornyomott kártyám, akkor már most is tudok vele vásárolni, vagy be kell menni a bankba elintézni ezt-azt?

Legjobb válasz: Azért az szép baleset lenne, ha a Visa vagy az ECMC kártyák alapértelmezetten nem lennének alkalmasak a CNP tranzakciókra... Azoknak a kártyáknak pont az a lényege... Arról nem is beszélve, hogy egy offline leolvasásnál (ahol esély sincs az online kártyaellenõrzésre) hogyan ellenõriznék, hogy az adott személy "engedélyezte"-e az offline vagy a CNP tranzakciót? Azonban az való igaz, hogy egy folyószámlafedezetes kártyának az adatait nem biztos, hgoy célszerû nem biztonságos oldalakon megadni. A kérdésre válaszolva: Az ECMC dombornyomott kártyája alkalmas az internetes fizetésre (kivéve az, amelyiket a KISZOLGÁLÓ utasít vissza, jellemzõen az OTP bankkártyáit nem szeretik), a kártyán valóban rajta van minden szükséges adat. Tehát ha van olyan bankkártyád, nem kell bemenni a bankba.

Azért az szép baleset lenne, ha a Visa vagy az ECMC kártyák alapértelmezetten nem lennének alkalmasak a CNP tranzakciókra... Azoknak a kártyáknak pont az a lényege... Arról nem is beszélve, hogy egy offline leolvasásnál (ahol esély sincs az online kártyaellenõrzésre) hogyan ellenõriznék, hogy az adott személy "engedélyezte"-e az offline vagy a CNP tranzakciót? Azonban az való igaz, hogy egy folyószámlafedezetes kártyának az adatait nem biztos, hgoy célszerû nem biztonságos oldalakon megadni. A kérdésre válaszolva: Az ECMC dombornyomott kártyája alkalmas az internetes fizetésre (kivéve az, amelyiket a KISZOLGÁLÓ utasít vissza, jellemzõen az OTP bankkártyáit nem szeretik), a kártyán valóban rajta van minden szükséges adat. Tehát ha van olyan bankkártyád, nem kell bemenni a bankba.
A dombornyomott kártyánál valóban ne nagyon nézegesse, bár ahhoz a vásárláskor adott aláírásnak is egyeznie kell, kivéve internetes vásárlás esetén. Interneten meg kell adni a titkos, általában háromjegyû kódott a kártya hátuljáról. Érdemes PayPal-on regisztrálni, mert akkor ezt a titkos kódot csak a PayPal-nak adod meg, ami megbízható, és nem azoknak a cégeknek, ahol vásárolnál. Persze PayPal-lal csak ott lehet vásárolni, ahol ezt kialakították, de mivel ez mindkét félnek ingyenes, ilyen webhely sok van.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a kártyát a boltos/benzinkutas stb. ne nagyon nézegesse, ugye? Mert a végén még a nevembe tudna fizetni?

Hogy Működik a PayPal bankkártyás regisztrációja?

Ha Hozzáadom a bankkártyámat a PayPal fiókomhoz és például: 3.000Ft-ért vásárolok az Ebay-en PayPal-al akkor a kártyámról vonja majd le a 3.000ft-ot?

Legjobb válasz: Igen, a kártyáról. Az eladó azonnal megkapja a pénzt. Az fontos hogy Visa vagy Mastercard logós kártyád legyen, a Maestro nem jó. És credit card legyen, ne debit. Erre minden magyar bank kínál webkártyát, biztos van neked is.

Igen, a kártyáról. Az eladó azonnal megkapja a pénzt. Az fontos hogy Visa vagy Mastercard logós kártyád legyen, a Maestro nem jó. És credit card legyen, ne debit. Erre minden magyar bank kínál webkártyát, biztos van neked is.
Érdekes, nekem elõször utalnom kell a PayPal számlámra a kártyámról, utána tudok vele fizetni....
Nullás egyenleggel is lehet fizetni, sourcenak a kártyát kell megadni és nem az account balance-ot. Egyenlegbõl csak akkor fizettem ha valaki küldött rá.
második: a kártyádról nem tudsz utalni, csak a számládról...és ha a kártyád kötnéd a paypalhoz, akkor nem kéne utalgatnod sem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!