Találatok a következő kifejezésre: Hogyan működik az (2337 db)

Van az emotiv játék és hasonló elven működő rengeteg minden. Aki ért hozzá az eltudná magyarázni hogyan működik. Hogyan működik az érzékelő? Mit érzékel? A gép azt hogyan értelmezi? Stb.

Legjobb válasz: Az érzékelõ egyszerûen érzékeli a bõrfelszínen a potenciál különbséget a két-két érzékelõ pár között. Ebbõl összeáll egy hullámminta - ez az illetõ agyhulláma. A gép meg ezt felrajzolja általában grafikonként, ha meg akarod jeleníteni. De természetesen adott hullám-mintához eseményeket is rendelhetsz, vagy adott hullám-magassághoz. A lehetõségek száma meglehetõsen magas :)

Az érzékelõ egyszerûen érzékeli a bõrfelszínen a potenciál különbséget a két-két érzékelõ pár között. Ebbõl összeáll egy hullámminta - ez az illetõ agyhulláma. A gép meg ezt felrajzolja általában grafikonként, ha meg akarod jeleníteni. De természetesen adott hullám-mintához eseményeket is rendelhetsz, vagy adott hullám-magassághoz. A lehetõségek száma meglehetõsen magas :)
A kérdező hozzászólása: "Az érzékelõ egyszerûen érzékeli a bõrfelszínen a potenciál különbséget a két-két érzékelõ pár között." Hogyan érted hogy a "két-két érzékelõ pár között." Láttam ilyen grafikont. Ott több hullám volt felrajzolva. Minden hullám egy-egy ilyen fejre helyezett érzékelõ? Ezek az érzékelõk hogyan mûködnek és ha a koponya alá is lehetne ezeket helyezni?
[link] Ilyen egy (egyszerûbb) érzékelõ - mindegyiknek megvan az átellenes párja. Ahány ilyen pár van, annyi ponton mér, annyi hullámgörbét lehet a változásokból felállítani. Ha a koponya alá lehetne helyezni, akkor sokkalta pontosabb mérést lehetne végezni, hiszen kívül sok a zavaró jel (amit a koponya+bõr+vér+víz eléggé jól árnyékol - de sajnos a belsõ jeleket is), belül viszont pusztán az agy elektromos hullámait lehetne érzékelni, sokkal tisztább jel képében. Csak sajnos ez fúró és sok extra macera nélkül nem kivitelezhetõ :)
A kérdező hozzászólása: Én láttam olyat hogy az érzékelõ a fej közepén volt (két agyfélteke között) annak akkor hol a párja vagy az hogy van? Ezek a kis karika alakú érzékelõk hogy mûködnek? Hogyan épülnek fel?
A kérdező hozzászólása: Mitõl függ az hogy hány darab érzékelõt kell fel rakni?

Ps3-at vagy Xbox360-at érdemesebb venni? Az xboxon hogy működik az Xbox Live? A Ps3-n hogy működik a playstation network?

Főleg játékra szeretném használni a konzolt meg multiplayerezni akarok. Nem akarok előfizetni egyikre se csak kíváncsi vagyok hogy hogy működik az Xbox Live meg a playstation network.

Legjobb válasz: Ha multizni akarsz, és nem akarsz elõfizetni, akkor csak a PS3 jöhet szóba. De mivel amúgy is azt ajánlottam volna, mivel az a jobb, így nem gond, ha a box szóba sem jöhet. Hogy hogy mûködik? Egyszer regisztrálsz PSN-re, ezt PS3-ról vagy PC-rõl is meg tudod csinálni, és kész. Ezután semmi tennivaló, játékon belül ha rámész, hogy multiplayer már keresi is a szervert.

Ha multizni akarsz, és nem akarsz elõfizetni, akkor csak a PS3 jöhet szóba. De mivel amúgy is azt ajánlottam volna, mivel az a jobb, így nem gond, ha a box szóba sem jöhet. Hogy hogy mûködik? Egyszer regisztrálsz PSN-re, ezt PS3-ról vagy PC-rõl is meg tudod csinálni, és kész. Ezután semmi tennivaló, játékon belül ha rámész, hogy multiplayer már keresi is a szervert.
Vélemény szerint xbox360-at.Az xbox live fizetõs de baromi jó a ps3an ingyenes de szar. Ha multizni akarsz akkor baromira x360 igaz fizetni kell de nem sok ( 1 évre 12ezer) xbox-nak jobb a kezelése is , és jobb a grafika a ps3nál. ps3 -ra már nem nagyon fognak exkluzivokat míg az x360ra még fognak 4-5évig. kérdezz még ha akarsz de szerintem igy van :) (nekem xboxom van és nagyon jó szerintem(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #2 Minden amit írtál hülyeség, ez azért rekordnak számít. Sokszor írnak hülyeséget fanboyok, de legalább a sokból talán néha egy betalál, de hogy neked 0 jött össze, az már teljesítmény. "xbox live fizetõs de baromi jó a ps3an ingyenes de szar" Valami indoklást? Mégis mivel jobb a Live? Tudom a választ, semmivel, de azért indokold meg. "xbox-nak jobb a kezelése" Hogy micsoda? Semmivel sem jobb. "és jobb a grafika a ps3nál" Ez a PS3 megjelenése után kb 2 évig volt igaz multiplatform játékokra, azóta már teljesen megegyezik a két konzol grafikája, exkluzív játékok meg PS3-on valamivel szebbek is. "ps3 -ra már nem nagyon fognak exkluzivokat míg az x360ra még fognak 4-5évig" Ez az egészben a legviccesebb. Xbox-ra eddig is alig volt exkluzív, konkrétan csak egy Halo-gépezet volt az egész, meg néha egy kis Gears of War-t kidobtak rá, ennyi. PS3 meg tele van exkluzívval. És szerinted melyik a valószínûbb, hogy egy olyan konzolra fog még 4-5 évig jönni exkluzív játék, aminél az elsõ 8 év alatt sem volt exkluzív, vagy egy olyan konzolra, amire folyamatosan jöttek ki a jobbnál jobb exkluzívok? Segítek, az utóbbi. De nézzük meg 2013-at, milyen jó Xbox exkluzív jelent meg ebben az évben? Végignéztem pár listát, egyet sem találtam. Most akkor nézzük meg a PS3 idei évét. Ratchet & Clank: Into the Nexus, Beyond: Two Souls, God of War: Ascension és The Last of Us. Utóbbi a jelen generáció egyik, ha nem a legjobb játéka. És akkor még idén megjelenik a Gran Turismo 6. Xbox-ra mi fog még idén jönni? Meglepõ módon már megint csak egy Halo, és kész az idei játéktermés. Ha válaszolnál, akkor elõre szólok (mert az átlag ember csak ezt csinálná), hogy ne engem "támadj", mert annak semmi értelme, csak magadat járatnád le, érvekkel gyere.
3#jól beégetted XDD Viszont egy valamit nem jól tudsz "Ez a PS3 megjelenése után kb 2 évig volt igaz multiplatform játékokra, azóta már teljesen megegyezik a két konzol grafikája, exkluzív játékok meg PS3-on valamivel szebbek is. " Xboxon jobbak voltak a multiplatformok olyan 2012-ig. Többi igaz
#4 Lehet a 2 év tényleg kevés, de a 2012 meg sok. Egyezzünk meg valahol 2010-2011-ben, mert az azért már tényleg reális, pontos dátumot meg amúgy sem lehet mondani, hisz nem egyik napról a másikra lettek szebbek a játékok PS3-on.
Nem tudom hogy ti ezzel, hogy vagytok de szerintem azért több a ps3-ra az exkluzív "hmm most kiadtunk egy játékot ps-re akkor már miért ne akkor tegyük exkluzívá " mint az xbox nál "hm ki adtunk egy játékot xbox-ra " xDD Nah de mind1, nekem csak ez a véleményem
#6 Hidd el, nem így mennek a dolgok. Az ok, amiért több exkluzív van PS3-ra, mert a Sony-nak több a belsõs játékkészítõ stúdiója (10-15), míg Microsoft-nak közül 0 van. Az, hogy first party stúdió azt jelenti, hogy a Sony birtokában vannak ezek a cégek, azaz vagy felvásárolta õket, vagy alapból õk hozták létre. Ha a Sony-é a cég, akkor egyértelmûen nem fogják a konkurencia gépére is kiadni a játékokat, hisz tudja a Sony, hogy exkluzív játékokkal lehet igazán megnyerni a vásárlókat, pontosabban csak a marketing számít, de ha van sok jó exkluzív játéka akkor van mit marketingezni. Microsoft meg külsõs stúdiókat bérel fel, vagy fizeti le õket, hogy egy bizonyos játékot ne adjon ki stúdió az ellenfél, azaz a Sony konzoljára. Ez nem kéne, hogy azt jelentse, hogy kevesebb exkluzív van rá, hisz akárhány stúdiót felbérelhet/lefizethet, de nagyon durva összegeket kell tejelni az exkluzív jogokért, ezért nem látsz annyi exkluzívot boxra. Sony-nak meg csak ki kell fizetnie azt az összeget, amibe a játék készítése kerül (ami szintén nem olcsó, marketinggel együtt simán 100 millió dollár felett van), viszont nem kell azért is fizetni mondjuk 1, 5x ennyit, hogy csak az õ konzoljukra legyen elérhetõ, hisz a saját stúdiójával csináltatta.
Értem. Bár én Xboxot vettem pedig énis gondolkodtam hogy ps3 az exkluzivjai miatt. ha ps3mat vettem volna akkor se vennék meg egy exkluzivját. én nem ezt néztem a konzol vásárlásakor. Eddig megvettem egy játékot és kész azóta azzal elvagyok

Hogyan működik a repüélés repülőgéppel és hogyan működik az a Last Minute?

A szuleimmel Last Minutebol fogunk majd valasztani hogy hova megyunk Mallorcara.Na de ez most hogy mukodik? ittvan ezaz oldal pl:


Valaki be tudná másolni nekem annak a mém képregénynek a linkjét ahol a troll apa elmagyarázza a fiának hogy hogy működik az ország? :D

Köszöntem! :D

Legjobb válasz: http://trololooo.blog.hu/2012/03/11/igy_mukodik_az_orszagunk Elvileg ez az! XD

A kérdező hozzászólása: Köszi!! :)

Hogyan működik az egészségpénztár? Még sosem voltam tag, és nem értem, hogy miként működik a vásárlás-kifizetés. Biztos én vagyok az értetlen, de nem látom át az EP honlapján.

Amennyiben jól értelmezem - és javítsatok ki, ha tévedek - két esetben tudok vásárolni egészségbiztosítási kártyámon lévő összeg terhére. Vagy a kártyával rögtön mindennemű készpénz nélkül, vagy, amennyiben erre az adott helyen nincs mód, számlát kell kérnem az EP nevére, a fizetendő összeget készpénzzel rendezem, majd az EP ezen összeget jóváírja a számlámon? Vagy az összeget juttatják el részemre? Tehát például amennyiben a Brendon áruházban pelenkát vásárolok 5.000,-Ft-ért, azt én nekik kifizetem, majd a számlát az EP nevére kérve az EP a pelenka árát, azaz 5.000,-Ft-ot jóváírják a számlámon? Vagy az összeget utalják postai vagy banki úton nekem? Mert nem mindegy. Illetve bárhol kérhetek számlát? Vagy van egy lista arra vonatkozóan, hogy hol tudok kártyával fizetni, és van egy, hogy hol kérhetek számlát? Pl a Brendon honlapján az van, hogy elfogadják, de tegnap azt mondták, nem. Akkor csak kérjek számlát?

Hogy működik az együttélés azoknál aki 2. feleségként a férj előző házasságából való kb.20 éves gyerekével él együtt? Hogy működik a kapcsolatotok 3-asban netán közös gyerekkel együtt? Sok a zűr? Elfogadtátok egymást a mostohagyerekkel?

Legjobb válasz: egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.

egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.
Mi már sok éve élünk így, közös gyermek is van. A nevelt lányom még tini volt annak idején, mikor találkoztunk. Elfogadtuk egymást, de meg kell mondanom, hogy igen, hihetetlen sok probléma adódott, és nagyon nehéz volt nagyon sokszor az élet így... Sok feláldozással járt, bûntudattal, bánattal, az öröm mellett. Egy kb 20 évessel bizonyos szempontból könnyebb (teljesen önellátó elvileg), viszont kiforrott személyisége van, megszokott élete, stb az édesapjával. A jó hír annyi, hogy lassan saját életet kezd, el is költözhet, ezért max csak pár év lenne elvileg közösen élni így hármasban. A kérdés az, hogy tudsz-e együtt élni vele is (nemcsak az apjával).

Hogyan működik az autotune és a hangok letisztítása? (Bővebben lent)

Nem is konkrétan arra irányul a kérdés, hogy miként működik, hanem arra, hogy a hangmérnökök, mikor tisztítják a hangokat, akkor a saját fülükre hagyatkoznak, vagy vannak bionyos értékek, amiket meg kell adni a számítógépnek, és akkor az megoldja? Az autotune-ról olvastam, hogy csak elindítod, "ráhúzod" a zenére és automatikusan letisztítja, ez tényleg így van? Valamint, ha van érzékem az ilyen dolgokhoz, akkor hogyan lehet bekerülni a szakmába? Csináltam már pár (kb. 100 darab :D) hiphop zenei alapot, amire haverék is azt mondják, hogy jók, és van érzékem hozzá, viszont youtube-ra nem akarom kipakolni, mert akkor bárki ellophatja... Engem amúgy sem érdekel a hírnév, csak a pénz, ami benne van. Viszont nincs papírom a hangmérnöki szakmához... Van esély, hogy valahogy mégis bekerüljek? Ha igen, hova érdemes menni? Előre is köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Ha jól értelmezem a kérdésed akkor te a masteringre gondolsz. Autotune-ról még nem hallottam, de aki keveri a zenét a stúdióban az biztos nem használ ilyet. Mivel ha kever az ember valamit akkor abba beleadja a saját ötletét, hangzásvilágát, és ízlését. Olyan ez mint a fõzés. Ha túl sok sót raksz a kajába akkor ehetetlen lesz. Ezt a számítógép nem tudja szépen megcsinálni. Általában egy technikus a stúdióban több sávon dolgozik, és mindet külön kezeli. Vannak bizonyos értékek amin elindul az ember. Vegyük például a dobnál a lábdobot: Megvan a nyers anyag amit felvettek mondjuk 1 subkickkel. Azt elõször EQzzák, ami annyit tesz hogy mivel van a lábdobnak egy tartománya 40-100,120 Hzig, azt kiemelik belõle hogy jó mély legyen a hangja. A magasat levágják belõle, hogy még véletlenül se legyen benne, és valamilyen szinten pozicionálják hogy ne az ének és a gitár elõtt legyen. Utána tesznek rá egy kompresszort, vagy gate-et, amivel leszabályozzák hogy +-X dB alatt/felett ne szóljon, ezt általában azért szokták tenni hogy mivel valamilyen szinten a pergõ, vagy a cinek is beleszólnak a lábdob hangzásba ezt elfojtsák. Utána jön a delay, vagy reverb amivel egy teret szimulálsz a dobnak hogy ne csak a nyers hang legyen hanem legyen valami kis visszaverõdése, életszerûsége. Aztán még lehet ezeket finomítani ízlés szerint effektezni, de nagyjából ennyibõl áll, minden hangszernél. Ezt nem tudja egy gép megoldani mert nagyon összetett mûvelet és kell hozzá egy ízlés hogy hogyan készíted el az adott soundot. A szakmáról csak annyit hogy van a hangtechnikus és a hangmérnök. A technikus az eszközöket kezeli, ismeri használja. A hangmérnök ezen felül még hozzá is tud nyúlni hogyha valami baja van. Meg tudja szerelni, fejleszti, stb. A hangtechnikus szakot OKJ-s képzésben oktatják pár iskolában, hangmérnökhöz elõször el kell menni mûszaki fõiskolára villamosmérnöki karra és utána mesterképzésként választhatod a hangmérnököt. Õszinte leszek veled megélni ebbõl nagyon nehezen lehet, és csak az tud elhelyezkedni akinek van kapcsolata, vagy esetleg nagyon figyelt órákon és tud valamit. Ha ebben gondolkodsz akkor amit tudok ajánlani az a Minerva OKJ-s suli, ott tényleg mindent megtanulsz a szakmáról. Vannak ezen kívül még más iskolák mint az Athéné de ott nem fogsz tanulni semmit. Azért mondom mert én oda jártam 1 évet. Van az Oktopus ami elég jó de fizetõs. (1 év az olyan 1 millió körül mozog, plusz a felszerelés amire köteleznek hogy vedd meg.) Meg van a Drégelyvár suli ami fizetõs igaz kicsit olcsóbb de ezt azért nem ajánlanám mert ismerõsöm oda járt és elsõ félév az a tûzvédelmi oktatásról szólt meg hogyan állítsanak a falnak egy létrát... Ha tényleg érdekel akkor hajrá nézd meg a Minervát abban tényleg nem fogsz csalódni.

Ha jól értelmezem a kérdésed akkor te a masteringre gondolsz. Autotune-ról még nem hallottam, de aki keveri a zenét a stúdióban az biztos nem használ ilyet. Mivel ha kever az ember valamit akkor abba beleadja a saját ötletét, hangzásvilágát, és ízlését. Olyan ez mint a fõzés. Ha túl sok sót raksz a kajába akkor ehetetlen lesz. Ezt a számítógép nem tudja szépen megcsinálni. Általában egy technikus a stúdióban több sávon dolgozik, és mindet külön kezeli. Vannak bizonyos értékek amin elindul az ember. Vegyük például a dobnál a lábdobot: Megvan a nyers anyag amit felvettek mondjuk 1 subkickkel. Azt elõször EQzzák, ami annyit tesz hogy mivel van a lábdobnak egy tartománya 40-100, 120 Hzig, azt kiemelik belõle hogy jó mély legyen a hangja. A magasat levágják belõle, hogy még véletlenül se legyen benne, és valamilyen szinten pozicionálják hogy ne az ének és a gitár elõtt legyen. Utána tesznek rá egy kompresszort, vagy gate-et, amivel leszabályozzák hogy +-X dB alatt/felett ne szóljon, ezt általában azért szokták tenni hogy mivel valamilyen szinten a pergõ, vagy a cinek is beleszólnak a lábdob hangzásba ezt elfojtsák. Utána jön a delay, vagy reverb amivel egy teret szimulálsz a dobnak hogy ne csak a nyers hang legyen hanem legyen valami kis visszaverõdése, életszerûsége. Aztán még lehet ezeket finomítani ízlés szerint effektezni, de nagyjából ennyibõl áll, minden hangszernél. Ezt nem tudja egy gép megoldani mert nagyon összetett mûvelet és kell hozzá egy ízlés hogy hogyan készíted el az adott soundot. A szakmáról csak annyit hogy van a hangtechnikus és a hangmérnök. A technikus az eszközöket kezeli, ismeri használja. A hangmérnök ezen felül még hozzá is tud nyúlni hogyha valami baja van. Meg tudja szerelni, fejleszti, stb. A hangtechnikus szakot OKJ-s képzésben oktatják pár iskolában, hangmérnökhöz elõször el kell menni mûszaki fõiskolára villamosmérnöki karra és utána mesterképzésként választhatod a hangmérnököt. Õszinte leszek veled megélni ebbõl nagyon nehezen lehet, és csak az tud elhelyezkedni akinek van kapcsolata, vagy esetleg nagyon figyelt órákon és tud valamit. Ha ebben gondolkodsz akkor amit tudok ajánlani az a Minerva OKJ-s suli, ott tényleg mindent megtanulsz a szakmáról. Vannak ezen kívül még más iskolák mint az Athéné de ott nem fogsz tanulni semmit. Azért mondom mert én oda jártam 1 évet. Van az Oktopus ami elég jó de fizetõs. (1 év az olyan 1 millió körül mozog, plusz a felszerelés amire köteleznek hogy vedd meg.) Meg van a Drégelyvár suli ami fizetõs igaz kicsit olcsóbb de ezt azért nem ajánlanám mert ismerõsöm oda járt és elsõ félév az a tûzvédelmi oktatásról szólt meg hogyan állítsanak a falnak egy létrát... Ha tényleg érdekel akkor hajrá nézd meg a Minervát abban tényleg nem fogsz csalódni.
Az Athéné is teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen, ilyesmire gondoltam, de mégsem... :D Szóval, van az a bizonyos "autotune", amit manapság sokan már élõ koncerteken is használnak. Az a lényege neki, hogy eltorzítja, de egyben le is tisztítja a hangokat. Ja, lehet, hogy nem fogalmaztam világosan, én most itt konkrétan az énekhangra gondolok. Hogy képben legyél: http://www.youtube.com/watch?v=nTiyLETHxoI http://www.youtube.com/watch?v=iXhWgsnRhDU Az elsõ zenében Khalifa "eredeti" hangját hallod (nyilván az is meg van stúdiózva), a másodikon egy olyat, amire ráhúztak egy autotune-t. Vagyis nekem azt mondták, hogy autotune, de ha más neve van, elmondhatnád, úgy látom, te értesz a dologhoz. :) Még egyszer köszi a választ!

Hogy működik az iponnál a garanciafutár?

Mai nap folyamán meghalt a gépem,sajna nem tudom megnézni mert lassú a netem és nem tölti be az oldalt. el?rreis köszi.

Legjobb válasz: GaranciaFutár igénybejelentõ Általános feltételek Az iPon computer nem garantálja a vásárolt termékek folyamatos hibamentes mûködését. A termékek - eltérõ információ hiányában - irodai és otthoni felhasználásra készültek. A tulajdonos feladata, hogy a normál mûködéshez szükséges paramétereket biztosítsa (pl.: tápellátás, megfelelõ szellõzés biztosítása, pormentesítés, hõmérséklet, páratartalom, szakszerû üzembe helyezés). A GaranciaFutár az iPon Computer Kft. saját szolgáltatása, melynek keretében házhozszállítás esetén a szerzõdött futárcég ingyenesen szállítja hozzánk a hibásnak vélt terméket, az ügyintézés végeztével - amennyiben a végeredmény is termék, és a garanciális illetve egyéb feltételeknek megfelelt - ingyenesen visszajuttatja Önhöz. A vásárlástól számított 3 munkanap eltelte után, az ingyenes GaranciaFutár szolgáltatásból kizáró ok, ha a termék külsõ, saját gyártói garanciális szervizzel rendelkezik. A legtöbb nyomtató, monitor és hordozható számítógép esetében a garanciális ügyintézést a gyártó megbízott szervize végzi, sok esetben saját, vagy megbízott futárral illetve jelentõs számú átvevõponttal. Ezt választva jelentõsen rövidebb a garanciális ügyintézés ideje, mintha nálunk adná le a terméket. Az ilyen termékek általában saját garancialevéllel is rendelkeznek és/vagy egy központi telefonszám hívása, esetleg internetes regisztráció után tudhatjuk meg a szükséges teendõket. A számla fénymásolatát általában csatolni szükséges. Az [email protected] e-mail címen további segítséget nyújtunk szükség esetén. Igénylés A GaranciaFutárt az iPon.hu oldalon keresztül tudja megrendelni. Egy rendelés egy termékre érvényesíthetõ. Amennyiben több terméket szeretne visszaküldeni, mindegyik termékre külön kell GaranciaFutárt igényelni, hiszen az ügyintézésük menete, végeredménye eltérõ (ugyanolyan termékek esetében is) lehet. Fontos, hogy ne küldjön vissza olyan terméket GaranciaFutárral, amit nem jelentett le, annak meglétét, sérülésmentességét abban az esetben sem Ön, sem mi nem tudjuk igazolni, (az ügyintézési rendszerbe pedig nem kerül be) a szolgáltatás érvénytelenítését vonja maga után. A futár a választott munkanapon fogja felkeresni Önt a megadott címen 9-17 óra között (a pontos idõpontot a futárszolgálat határozza meg, így azon pontosítani illetve változtatni sajnos nincs lehetõségünk). Hibaleírás Kérjük, a vélt hiba leírásánál törekedjen a pontosságra es a tömörségre. A hibajelenségre vagyunk kíváncsiak (pl. nem kapcsol be, csíkoz, kattog stb.), de nem mérnöki pontossággal: a terméken a hibás alkatrész pontos meghatározása nem szükséges. Fagyás, újraindulás esetén a körülmények (operációs rendszer, futó alkalmazások, a fagyáskor használt hardver elemek) leírása gyorsítja az ügyintézést. A szöveg rendelkezésre álló területe véges. Kérjük, a fentebb már megadott adatokat itt ne ismételje meg (pl.: gyáriszám, termék neve, vásárlás ideje). A termék a hibaleírásban leírtak alapján lesz tesztelve. A "tönkrement", "rossz", "nem jó", "használhatatlan", "elromlott", "nem mûködik", "nem mûködik megfelelõen", "nem tudom" és hasonló hiányos hibaleírások az ügyintézési idõt növelik, illetve a hiba megléte híján tesztelési díj kiszabását vonhatják maguk után. A hibaleírás nélkül küldött termékekre a szolgáltatás érvénytelen. A hibát bejelentettnek onnantól tekintjük, amikor a termék garancialevele, számlamásolata bemutatásra kerül, tehát a termék beazonosítása megtörtént, és a vélt hibáról tájékoztatást kapunk. A garanciális eljárás keretében az iPon Computer Kft. számára eljuttatott termékek, alkatrészek és alátámasztó dokumentációk az iPon Computer Kft. tulajdonává válnak, melyek nem juttathatók vissza a felhasználóhoz. A garancia nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyeket abból a célból változtattak meg, hogy az ügyintézés során ne tudják megállapítani, hogy érvényes-e a termékre a garancia. Dokumentáció A garanciális ügyintézés során ne használja lehetõség szerint az eredeti számlát, iPon-os garancialevelet, ezek fénymásolata is elegendõ, kivéve, amikor kifejezetten az eredetit kérjük. A termék csomagolásába helyezzen el a garanciajegy és a számla fénymásolatából 1-1 példányt. Olyan esetben, amikor a termék külön a gyártó által adott garanciajeggyel rendelkezik, (pl. monitorok, notebookok, nyomtatók, stb.) akkor annak az eredeti példányát kérjük mellékelni. Csomagolás A feladott terméket kérjük összes tartozékával együtt az eredeti csomagolásba visszahelyezni, majd az eredeti csomagolást oly módon becsomagolni, hogy a futár által ráragasztott matricák ne közvetlenül a termék csomagolására kerüljenek, és az megvédje a csomagot az esetleges fizikai sérülésektõl. Több termék esetén arra is ügyeljen, hogy azok egymástól megfelelõen el legyenek különítve, ne tudjanak így kárt okozni. A termék nem megfelelõ csomagolásából eredõ károkért felelõsséget nem áll módunkban vállalni. Praktikus tehát megõrizni azt a csomagolást, amiben a termékez megkapta és abba visszahelyezve szállítani. Sem a futárcég által biztosított nejlon tasak, sem a boríték önmagában nem biztosít elegendõ védelmet, kérjük a terméket mindenképpen lássa el megfelelõ csomagolással! A csomagot címezze meg az alábbi módon: iPon Computer Kft., 1134 Budapest, Dévai utca 17. Visszaszállítás és határidõk A GaranciaFutár szolgáltatás keretében átvett termékek 1-2 munkanap múlva kerülnek az iPon Computerhez. Az ügyintézés idejét innentõl, azaz a rendszerbe való felvételtõl számítjuk. A GaranciaFutár által beküldött termékek a garanciális eljárás után szintén a futár által lesznek visszaszállítva Önhöz. A futár az átvételkor nem visz csereterméket. A GaranciaFutár egy kényelmi szolgáltatás. Igénybevétele a garanciális ügyintézéshez nem feltétlenül szükséges. A GaranciaFutár szolgáltatás igénybevétele során ügyeljen arra, hogy a termék a garanciaidõ lejárta elõtt megérkezzen. A garanciaidõ vége elõtt 3 nappal GaranciaFutár kiküldésére ez alapján nincs lehetõség, a terméket más módón kell bejutatni az ügyintézés megkezdésére. Jogos minõségi kifogás esetében a GaranciaFutár szolgáltatásunk ingyenes, amennyiben a termék hibátlannak bizonyul, a házhozszállítás díját, bruttó 2500Ft-ot számolunk fel, ezért az Ön érdekében kérjük, csak akkor vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, amennyiben biztosan meggyõzõdött a hibáról, s annak oka nem nem rendeltetésszerû használat. Termékspecifikus információ Amennyiben memóriakártyája nem mûködik megfelelõen valamely külsõ (tehát nem PC) eszközben, kérjük az eszköz PONTOS típusát is feltüntetni a hibaleírás mellett. A memóriák ügyintézése esetén kérjük tüntesse fel, milyen processzorral jelentkezett a hiba. Memóriakit esetén - ha Ön észlelte melyik a hibás - azt kérjük jelölje meg, ezzel gyorsítja a garanciális ügyintézés menetét Az LGA foglalatos alaplapok processzor foglalatát védõ mûanyag borítást mindenképpen helyezze vissza a foglalatra, megléte az ügyintézés feltétele. Patron, toner, dob, fej kellékszavatossági ügyintézés esetén a tesztoldalt kérjük mellékelni. Pixelhiba garanciás monitorok ilyen típusú ügyintézéséhez kérjük adja meg a hiba helyét (pl.: bal alsó rész), illetve a hibát (pl.: világító kék, piros nincs). A GaranciaFutár szolgáltatásunkról bõvebben még itt olvashat: iPon Garanciafutár A GaranciaFutár megrendeléséhez kérjük jelentkezzen be! Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, kérjük regisztráljon a következõ oldalon: Regisztráció

GaranciaFutár igénybejelentõ Általános feltételek Az iPon computer nem garantálja a vásárolt termékek folyamatos hibamentes mûködését. A termékek - eltérõ információ hiányában - irodai és otthoni felhasználásra készültek. A tulajdonos feladata, hogy a normál mûködéshez szükséges paramétereket biztosítsa (pl.: tápellátás, megfelelõ szellõzés biztosítása, pormentesítés, hõmérséklet, páratartalom, szakszerû üzembe helyezés). A GaranciaFutár az iPon Computer Kft. saját szolgáltatása, melynek keretében házhozszállítás esetén a szerzõdött futárcég ingyenesen szállítja hozzánk a hibásnak vélt terméket, az ügyintézés végeztével - amennyiben a végeredmény is termék, és a garanciális illetve egyéb feltételeknek megfelelt - ingyenesen visszajuttatja Önhöz. A vásárlástól számított 3 munkanap eltelte után, az ingyenes GaranciaFutár szolgáltatásból kizáró ok, ha a termék külsõ, saját gyártói garanciális szervizzel rendelkezik. A legtöbb nyomtató, monitor és hordozható számítógép esetében a garanciális ügyintézést a gyártó megbízott szervize végzi, sok esetben saját, vagy megbízott futárral illetve jelentõs számú átvevõponttal. Ezt választva jelentõsen rövidebb a garanciális ügyintézés ideje, mintha nálunk adná le a terméket. Az ilyen termékek általában saját garancialevéllel is rendelkeznek és/vagy egy központi telefonszám hívása, esetleg internetes regisztráció után tudhatjuk meg a szükséges teendõket. A számla fénymásolatát általában csatolni szükséges. Az [email protected] e-mail címen további segítséget nyújtunk szükség esetén. Igénylés A GaranciaFutárt az iPon.hu oldalon keresztül tudja megrendelni. Egy rendelés egy termékre érvényesíthetõ. Amennyiben több terméket szeretne visszaküldeni, mindegyik termékre külön kell GaranciaFutárt igényelni, hiszen az ügyintézésük menete, végeredménye eltérõ (ugyanolyan termékek esetében is) lehet. Fontos, hogy ne küldjön vissza olyan terméket GaranciaFutárral, amit nem jelentett le, annak meglétét, sérülésmentességét abban az esetben sem Ön, sem mi nem tudjuk igazolni, (az ügyintézési rendszerbe pedig nem kerül be) a szolgáltatás érvénytelenítését vonja maga után. A futár a választott munkanapon fogja felkeresni Önt a megadott címen 9-17 óra között (a pontos idõpontot a futárszolgálat határozza meg, így azon pontosítani illetve változtatni sajnos nincs lehetõségünk). Hibaleírás Kérjük, a vélt hiba leírásánál törekedjen a pontosságra es a tömörségre. A hibajelenségre vagyunk kíváncsiak (pl. nem kapcsol be, csíkoz, kattog stb.), de nem mérnöki pontossággal: a terméken a hibás alkatrész pontos meghatározása nem szükséges. Fagyás, újraindulás esetén a körülmények (operációs rendszer, futó alkalmazások, a fagyáskor használt hardver elemek) leírása gyorsítja az ügyintézést. A szöveg rendelkezésre álló területe véges. Kérjük, a fentebb már megadott adatokat itt ne ismételje meg (pl.: gyáriszám, termék neve, vásárlás ideje). A termék a hibaleírásban leírtak alapján lesz tesztelve. A "tönkrement", "rossz", "nem jó", "használhatatlan", "elromlott", "nem mûködik", "nem mûködik megfelelõen", "nem tudom" és hasonló hiányos hibaleírások az ügyintézési idõt növelik, illetve a hiba megléte híján tesztelési díj kiszabását vonhatják maguk után. A hibaleírás nélkül küldött termékekre a szolgáltatás érvénytelen. A hibát bejelentettnek onnantól tekintjük, amikor a termék garancialevele, számlamásolata bemutatásra kerül, tehát a termék beazonosítása megtörtént, és a vélt hibáról tájékoztatást kapunk. A garanciális eljárás keretében az iPon Computer Kft. számára eljuttatott termékek, alkatrészek és alátámasztó dokumentációk az iPon Computer Kft. tulajdonává válnak, melyek nem juttathatók vissza a felhasználóhoz. A garancia nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyeket abból a célból változtattak meg, hogy az ügyintézés során ne tudják megállapítani, hogy érvényes-e a termékre a garancia. Dokumentáció A garanciális ügyintézés során ne használja lehetõség szerint az eredeti számlát, iPon-os garancialevelet, ezek fénymásolata is elegendõ, kivéve, amikor kifejezetten az eredetit kérjük. A termék csomagolásába helyezzen el a garanciajegy és a számla fénymásolatából 1-1 példányt. Olyan esetben, amikor a termék külön a gyártó által adott garanciajeggyel rendelkezik, (pl. monitorok, notebookok, nyomtatók, stb.) akkor annak az eredeti példányát kérjük mellékelni. Csomagolás A feladott terméket kérjük összes tartozékával együtt az eredeti csomagolásba visszahelyezni, majd az eredeti csomagolást oly módon becsomagolni, hogy a futár által ráragasztott matricák ne közvetlenül a termék csomagolására kerüljenek, és az megvédje a csomagot az esetleges fizikai sérülésektõl. Több termék esetén arra is ügyeljen, hogy azok egymástól megfelelõen el legyenek különítve, ne tudjanak így kárt okozni. A termék nem megfelelõ csomagolásából eredõ károkért felelõsséget nem áll módunkban vállalni. Praktikus tehát megõrizni azt a csomagolást, amiben a termékez megkapta és abba visszahelyezve szállítani. Sem a futárcég által biztosított nejlon tasak, sem a boríték önmagában nem biztosít elegendõ védelmet, kérjük a terméket mindenképpen lássa el megfelelõ csomagolással! A csomagot címezze meg az alábbi módon: iPon Computer Kft., 1134 Budapest, Dévai utca 17. Visszaszállítás és határidõk A GaranciaFutár szolgáltatás keretében átvett termékek 1-2 munkanap múlva kerülnek az iPon Computerhez. Az ügyintézés idejét innentõl, azaz a rendszerbe való felvételtõl számítjuk. A GaranciaFutár által beküldött termékek a garanciális eljárás után szintén a futár által lesznek visszaszállítva Önhöz. A futár az átvételkor nem visz csereterméket. A GaranciaFutár egy kényelmi szolgáltatás. Igénybevétele a garanciális ügyintézéshez nem feltétlenül szükséges. A GaranciaFutár szolgáltatás igénybevétele során ügyeljen arra, hogy a termék a garanciaidõ lejárta elõtt megérkezzen. A garanciaidõ vége elõtt 3 nappal GaranciaFutár kiküldésére ez alapján nincs lehetõség, a terméket más módón kell bejutatni az ügyintézés megkezdésére. Jogos minõségi kifogás esetében a GaranciaFutár szolgáltatásunk ingyenes, amennyiben a termék hibátlannak bizonyul, a házhozszállítás díját, bruttó 2500Ft-ot számolunk fel, ezért az Ön érdekében kérjük, csak akkor vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, amennyiben biztosan meggyõzõdött a hibáról, s annak oka nem nem rendeltetésszerû használat. Termékspecifikus információ Amennyiben memóriakártyája nem mûködik megfelelõen valamely külsõ (tehát nem PC) eszközben, kérjük az eszköz PONTOS típusát is feltüntetni a hibaleírás mellett. A memóriák ügyintézése esetén kérjük tüntesse fel, milyen processzorral jelentkezett a hiba. Memóriakit esetén - ha Ön észlelte melyik a hibás - azt kérjük jelölje meg, ezzel gyorsítja a garanciális ügyintézés menetét Az LGA foglalatos alaplapok processzor foglalatát védõ mûanyag borítást mindenképpen helyezze vissza a foglalatra, megléte az ügyintézés feltétele. Patron, toner, dob, fej kellékszavatossági ügyintézés esetén a tesztoldalt kérjük mellékelni. Pixelhiba garanciás monitorok ilyen típusú ügyintézéséhez kérjük adja meg a hiba helyét (pl.: bal alsó rész), illetve a hibát (pl.: világító kék, piros nincs). A GaranciaFutár szolgáltatásunkról bõvebben még itt olvashat: iPon Garanciafutár A GaranciaFutár megrendeléséhez kérjük jelentkezzen be! Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, kérjük regisztráljon a következõ oldalon: Regisztráció

A HIT Gyülekezetében hogyan működik az udvarlás?

Pár hónapja tértem meg, viszont nagyon egyedül érzem magam a gyülekezetben. Igazából nagyon vágynék egy kapcsolatra, vagy arra, hogy legalább ismerkedhessek egy lánnyal. A Biblia eleve elveti a világi kapcsolatokat (a szisztémájuk miatt). Tehát ott hogyan működik az udvarlás? Nem is ismerek ott senkit sem igazából. Mit kell tennem, hogy egy ilyen beinduljon? 21F

Legjobb válasz: /A kérdezõ 2. kommentjére válaszolok/ Miért kéne ehhez 40 évesnek lenni? Figyelj, ennek az alapfeltétele a hit (úgy értem, a Bibliai hit). Minden ettõl függ. A hit viszont hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Isten igéjét pedig legjobban azzal tudod befogadni, hogy eljársz Istentiszeletre. ------ Persze meg lehet kerülni ezt az egészet. Végül is szabad akaratod van, megteheted. De akkor NE Istent hibáztasd, ha kiderül, hogy az a valaki (akit te párodnak szerettél volna) csak hülyéskedett veled, vagy éppen eleinte minden oké, késõbb viszont kiderül, hogy nem sok közötök van egymáshoz. Nem beszélve arról, hogy kár lenne lemondani arról az élményról, amit Isten általi kinyilatkoztatáskor kap az ember... Rajtad áll, melyik utat választod. De sokkal jobban jársz, ha egedelmeskedsz Isten Igéjének, és Õrá bízod ezt az ügyet (ahogy az 1.Péter-levélben van: 5. rész 7. Igeszakasz), és ápolod, fejleszted a hitedet Igehallgatás útján. Pontosan azért, hogy amikor szól hozzád az Úr, te meghallhasd az Õ szavát. Ez a lényege. És Isten nemcsak a házastársadat fogja megmutatni. Õ TÉNYLEG képes arra, hogy betöltse minden szükségedet. Mindennek azonban alapfeltétele az, hogy hogyan viszonyulsz a hallott Igéhez.

/A kérdezõ 2. kommentjére válaszolok/ Miért kéne ehhez 40 évesnek lenni? Figyelj, ennek az alapfeltétele a hit (úgy értem, a Bibliai hit). Minden ettõl függ. A hit viszont hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Isten igéjét pedig legjobban azzal tudod befogadni, hogy eljársz Istentiszeletre. ------ Persze meg lehet kerülni ezt az egészet. Végül is szabad akaratod van, megteheted. De akkor NE Istent hibáztasd, ha kiderül, hogy az a valaki (akit te párodnak szerettél volna) csak hülyéskedett veled, vagy éppen eleinte minden oké, késõbb viszont kiderül, hogy nem sok közötök van egymáshoz. Nem beszélve arról, hogy kár lenne lemondani arról az élményról, amit Isten általi kinyilatkoztatáskor kap az ember... Rajtad áll, melyik utat választod. De sokkal jobban jársz, ha egedelmeskedsz Isten Igéjének, és Õrá bízod ezt az ügyet (ahogy az 1.Péter-levélben van: 5. rész 7. Igeszakasz), és ápolod, fejleszted a hitedet Igehallgatás útján. Pontosan azért, hogy amikor szól hozzád az Úr, te meghallhasd az Õ szavát. Ez a lényege. És Isten nemcsak a házastársadat fogja megmutatni. Õ TÉNYLEG képes arra, hogy betöltse minden szükségedet. Mindennek azonban alapfeltétele az, hogy hogyan viszonyulsz a hallott Igéhez.
Kedves kérdezõ! Azt nem tudom, hogyan mûködik az udvarlás, de gyanítom úgy mint máshol: elhívod a lányt valahova, megismered stb. Viszont, azt a lányt hívd el, akibe szerelmes leszel. Nem kötelezõ - és a józan ésszel is szembe megy -, hogy párkapcsolatot hajszolj, csak azért mert egyedül vagy. Legyen párkapcsolatod, majd abból házasság azzal a lánnyal, akit igazán tiszta szívbõl és szerelembõl szeretsz külsõleg-belsõleg. Egy nem hitgyülis, mérsékelt refi keresztény.
Akkor a hitgyüliben nem szerelembõl házasodnak, hanem isteni sugallatra????
A kérdező hozzászólása: Igen ám, csak mire ez megtörténik, addigra már 40 éves lesz az ember... Akik meg ott ezt "megkerülik", azok már 18 éves korban összeházasodnak. Hát szóval nevetséges. Isten szól egyébként? Én még nem ismerem Õt.
Olvasgasd pl. ezt: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
szia. Én a Hit Gyülekezetébe születtem bele. 21 évesen ne is álmodozz arról, hogy elvehetsz egy gyülis lányt. Egy mert fiatal vagy nincs egzisztenciád a másik meg fiatal keresztény vagy el kell töltened min 4-5 évet ott h egyáltalán rájuk nézhess...Mert azok a lányok nem olyan embernek vannak akik frissen beléptek és még nem szilárdították meg a kötelékeiket. Ergo ha elveszed a lányt nehogy kividd utána a világba. Ez így van akárki akármit is mondd....Jah még valami jól meg kell nézned melyik lányka udvarolsz mert nem lehet váltogatni legjobb egynek az elvenni.
Megint az elõzõ válaszoló vagyok...Elég idegesítõ tud lenni mikor kinéznek neked valakit...Vagy megy rólad a pletyka mert simán csak rámosolyogtál és ezt meg készpénznek veszi...Kész õrület az egész, és sokszor röhejes is...

Hogyan mukodik az autovezetes tanulasa ma Magyarorszagon?

A helyzet a kovetkezo: Kulfoldon elek, majus vegen megyek latogatoba Magyarorszagra. Tavaly hosszabb idot toltottem otthon, mert jogositvanyt akartam szerezni. Sajnos nem jott ossze, a forgalmi vizsgam nem sikerult, es mar nem volt idom meg egy vizsgara. Most szeretnem befejezni, de ugy hallottam, hogy egy csomo minden megvaltozott. Leirna nekem valaki, hogy az en helyzetemben hogyan folytathatom a tanulast? Megvan a forgalmin kivul minden, ami a jogsihoz kell, mar csak ez az egy vizsga maradt. Levezettem a kotelezo oraszamot, es azon felul kabe minimum 10 orat, nem emlekszem pontosan, de 10 tuti megvolt. En olyan 15-25 pluszra tippelek. Az a gond, hogy nehezen megy a vizsgazas, es sajnos nincs tul jo erzekem a vezeteshez, sokat kell gyakorolnom, hogy menjen. Ha visszamegyek Magyarorszagra, szeretnek meg 10 orat venni oktatotol. Sajnos fu alatt nem tudok nagyon gyakorolni, mert jelenleg nincs autonk. Ha hazaerek, egy kicsit apuval tudok gyakorolni, van egy elhagyatott hely, ahol gyakorolhatunk. (Nem forgalomban, kinn a varos szelen van a hely, regen valami benzinkut fele lehetett, mara csak egy nagy betonplacc.)

Legjobb válasz: Es az igaz, hogy az oktato vizsgaztat? Olyat hallottam, hogy tulajdonkeppen nincs vizsga. Na most ha oktato vizsgaztat, akkor en az eletben nem megyek at, mert Mindig valamit rosszul csinalok szerinte. Ha epp nem telefonal, vagy beszelget a masik diakkal (aki a hatso ulesen ul), akkor mindig szid, de mar megfigyeltem, hogy mindenkit. Semmi nem jo. Erdekes mod, mikor le van foglalva massal, akkor 10 percig mindent jol csinalok. Ugyanahhoz kell sajnos mennem, mas valasztasom nincs. De azt meg csak kibirnam, csak engedjen mar at:S Parommal a multkor (meg volt autonk, majd megint lesz, csak most eladtuk) gyakoroltun, hogy uljek kicsit autoban, es amugy azt mondja, hogy jo az egesz, nincs a vezetessemmel gond, csak kicsit meg lazulnom kell, meg ilyenek. ....Nagyon remelem, hogy vegre meglesz. Mivel tudom, hogy benacska vagyok, semmi esetre nem ulnek be utana se egyedul az autoba egy jo darabig. (Parom se engedne) Hetvegeken en vezetnek, meg hetkoznap lehet lenne idonk elmenni kicsit kerulni egyet, akkor vezetnek, ugy, hogy mellettem ul. O nagyon jol vezet, ritka jo erzeke van hozza.

A kérdező hozzászólása: Es az igaz, hogy az oktato vizsgaztat? Olyat hallottam, hogy tulajdonkeppen nincs vizsga. Na most ha oktato vizsgaztat, akkor en az eletben nem megyek at, mert Mindig valamit rosszul csinalok szerinte. Ha epp nem telefonal, vagy beszelget a masik diakkal (aki a hatso ulesen ul), akkor mindig szid, de mar megfigyeltem, hogy mindenkit. Semmi nem jo. Erdekes mod, mikor le van foglalva massal, akkor 10 percig mindent jol csinalok. Ugyanahhoz kell sajnos mennem, mas valasztasom nincs. De azt meg csak kibirnam, csak engedjen mar at:S Parommal a multkor (meg volt autonk, majd megint lesz, csak most eladtuk) gyakoroltun, hogy uljek kicsit autoban, es amugy azt mondja, hogy jo az egesz, nincs a vezetessemmel gond, csak kicsit meg lazulnom kell, meg ilyenek. ....Nagyon remelem, hogy vegre meglesz. Mivel tudom, hogy benacska vagyok, semmi esetre nem ulnek be utana se egyedul az autoba egy jo darabig. (Parom se engedne) Hetvegeken en vezetnek, meg hetkoznap lehet lenne idonk elmenni kicsit kerulni egyet, akkor vezetnek, ugy, hogy mellettem ul. O nagyon jol vezet, ritka jo erzeke van hozza.
nézd ha ugy van jogod van másik suliba menni , másik oktatot kérni, ez elvileg 0 forint , de 2 3 nap mire egyik suli elkéri a másiktol a dosziédat! vezetés ha nem megy vagy nehezen megy tedd fel kérdést , kell neked -e az a jogsi, mert soknak van de nem kénne , mert vezetéshez érzék kell nem csak gáz fék és elöre. másik ktató mit tesz , cseveg nem figyel oda , erre azt mondom mikor vezetsz te vezetsz , tiéd a felelõség neked kell tudni mi ateendõ te nézed táblát tiéd a volán , ved ugy 1 nap meg kapod jogsit és beul meléd 2 haver anyud apud te vezetsz haverok ricsajoznak apudék vezsekednek....nincs 2 esélyed ha vezetsz tiéd a felelõség oktato ha ugy érzi bambula vagy te tudod jogos-e, vagy sem, ha igen ne erõltesd ha téves akkor meg válts oktatot.
A kérdező hozzászólása: Felreertetted, nem zavar, hogy beszelget telefonon, hanem az az erdekes, hogy mig el van foglalva, addig nem csinalok semmit se rosszul. A jogsi kellene mindenkepp, mert munkahoz is kell, meg mellesleg csaladom miatt is. (Elmegyunk valahova autoval, haverokhoz, parom egy-ket sort legurit, en abszolut nem iszok alkoholt. Igy mehetnenk kocsival, mert mondjuk hazafele mar en vezetnek. Igy kenytelenek vagyunk taxizni.) Meg egyebkent is, az ember soha nem tudhatja. Lehet akad egy alkalom, hirtelen surgosen be kell menni a korhazba, parom meg nem tud vezetni valamilyen okbol-mondjuk lehet hogy pont ot kene korhazba vinni, vagy a gyereket. En soha nem akartam jogsit, de amiota megvan a lanyunk mar mashogy gondolom.
A kérdező hozzászólása: Iskolat nem tudok valtani, hacsak nem kifizetek 25 ezer forintot, mert ingyenes volt az elmeleti oktatas, de csak ugy, ha naluk csinalom vegig, ha masnal fejezem be, ki kell pongetnem a penzt. Oktatot nem tudok valtani, mert jelenleg csak 3 oktatojuk van, egyet kiprobaltam, eleg idos, pont nalam lett rosszul, hivtam neki mentot, nem is tudom, hogy oktat e megint. A masik a fia, de ot eleve nem birom, mert o tartotta az elmeleti oktatast, es eleg volt belole annyi. A 3. meg jelenlegi oktatom. Nem en valasztottam az iskolat, apukam valasztotta, en nem ismertem oket vagy mas iskolat.
Azt írod, külföldön élsz.Az meg se fordult a fejedben, hogy összeszedj kinn egy kis pénzt(akárhol élsz Nyugat-Európában, mindenhol toronymagasan messze, de messze jobbak a bérek, mint itthon, Magyarországon) , és kinn vizsgázz le tök idegen, totál új oktatóknál?
A kérdező hozzászólása: De, csak annyira nem nyomom a nyelvet, hogy kreszbol atmenjek, mert azt a kreszt, ami otthon mar megvan, itt nem fogadjak el. Ujra kellene kezdenem mindent, az elsosegelyt is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!